counter
Архів Повернутись назад 20 Червня 2016
20 Червня
Події оформление ленты  На Донбасі бойовики 31 раз відкривали вогонь (відео) Минула доба в зоні АТО на Донбасі була неспокійною: бойовики 31 раз обстріляли укріплення силовиків. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. «Загалом за добу незаконні збройні формування 31 раз обстріляли укріплення сил АТО, 14 випадків відкриття вогню зафіксовано на донецькому, 11 на маріупольському і 6 на луганському напрямках. Найгарячіше було на опорних пунктах поблизу Красногорівки, що на маріупольському напрямку, де з 21:00 і до півночі противник з боку тимчасово окупованої Старомихайлівки бив з мінометів калібру 82 і 120 мм, танків і артилерійських систем калібру 152 мм, випустивши при цьому понад 150 мін і снарядів. Під вогнем з автоматичних гранатометів опинилися позиції неподалік від Мар'їнки, а зі стрілецької зброї - біля Гнутового, Талаківки і Широкиного», - сказано в повідомленні. Як зазначається, на донецькому напрямку опорні пункти в районі шахти «Путилівська» («Бутівка») обстріляли з мінометів калібру 82 мм, а неподалік від Зайцевого і Авдіївки - з мінометів калібру 120 мм. «Укріплення біля Майорська і Луганського російські окупанти обстрілювали зі стрілецької зброї, кулеметів і гранатометів. На луганському напрямку під ворожим вогнем з гранатометів різних систем опинилися опорні пункти неподалік від Попасної і Новоолександрівки, а біля Новозванівки - з мінометів», - ідеться в повідомленні прес-центру. У деяких випадках українські бійці відкривали вогонь.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олександр Палій Із терористами переговорів не ведуть У європейській та світовій практиці переговорів з терористами не ведуть. Крім того, ватажки бойовиків Захарченко та Плотницький нічого не вирішують - переговори є сенс вести лише з керівництвом РФ. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, експерт з питань євроатлантичної інтеграції Олександр Палій. «Взагалі у світі з терористами переговорів не ведуть, терористів намагаються ліквідувати або, якщо м'якше сказати, намагаються їх знешкодити. У нас же, крім того, що вони терористи, вони ще й колабораціоністи. Вони ще й за це несуть відповідальність. Головне, що немає сенсу вести розмову із Захарченком та Плотницьким, вони нічого не вирішують. Це просто прес-секретарі окупаційних пунктів у Донецькій і Луганській областях», - зазначив політолог. Палій додав, що тому є сенс говорити безпосередньо із російським керівництвом. «Тільки так. Іноді під час війни з окупантами ведуть переговори, але тільки іноді. Щодо заяви Савченко, можливо, коли її звільняли, вона там щось наобіцяла російським представникам і тому такі заяви робить», - наголосив експерт.
Суспільство Через пункти пропуску в зоні АТО за добу проїхала понад 21 тисяча осіб У зоні АТО минулої доби пасажиро-транспортний потік у КПВВ на лінії розмежування зменшився. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ. Загалом лінію розмежування перетнула 21 тисяча осіб (що на 6 тисяч осіб менше, ніж за минулу добу) і понад 4 тисячі транспортних засобів. «Зараз контрольні пункти працюють у штатному режимі, загалом через КПВВ прослідувало: «Зайцеве» - 5580 осіб і 1125 транспортних засобів; «Мар'їнка» - 4686 осіб і 1128 транспортних засобів; «Новотроїцьке» - 4849 осіб і 1225 транспортних засобів; «Гнутове» - 2377 осіб та 675 транспортних засобів; «Станично-Луганське» - 3570 осіб. Сьогодні вранці для перетину лінії розмежування через КПВВ «Зайцеве» перебувало 130 транспортних засобів, які рухалися на виїзд, і 20 - на в'їзд. У «Мар'їнці» на в'їзд з неконтрольованої території прямувало 300 транспортних засобів, а в напрямку виїзду - 170. У «Гнутовому» на оформлення чекали по 10 авто на в'їзд і виїзд. А в КПВВ «Новотроїцьке» зафіксовано 40 автомобілів на виїзд і 50 на в'їзд», - сказано в повідомленні.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олександр Палій Люди, які закривали очі на злочини, втрачають посади В Україні останнім часом нарешті почав з'являтися механізм політичної відповідальності. Принаймні відбуваються певні спроби його впровадити. Але відповідальність має бути не лише у вигляді відставки або якогось службового покарання, а й у вигляді кримінальної відповідальності, якщо має місце кримінальний злочин. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, експерт з питань євроатлантичної інтеграції Олександр Палій. «Механізм політичної відповідальності потроху з'являється. Люди, які закривали очі на злочини, втрачають посади. Ми бачимо, що цей механізм починає ставати прикладом для інших. По суті це означає, що нарешті наша система починає звертати увагу на політичну відповідальність, намагається, так би мовити, її втілити в життя. Якщо десь у чиновників були кримінальні порушення, то треба, щоб відповідали не просто зняттям з посади, а й у тому числі тюремним ув'язненням. Ситуація в Миколаєві свідчить про те, що у нас система починає працювати», - розповів експерт. Водночас він зазначив, що поки що нардепів політична відповідальність обходить, наприклад за їхні прогули в Раді.
Події У Росії на військовому полігоні загорівся двигун ракети Двигун ракети загорівся під час проведення планових робіт на складі небойових частин ракет-мішеней на полігоні Ашулук в Астраханській області, внаслідлок пожежі ніхто не постраждав. Про це повідомили в прес-службі міноборони РФ. «20 червня 2016 р. о 9:20 на полігоні Ашулук під час проведення планових робіт на одному зі сховищ небойових частин ракет-мішеней сталося займання двигуна ракети. Внаслідок пожежі ніхто не постраждав», - сказали в прес-службі. У відомстві також додали, що на місці спалаху працюють пожежні розрахунки. На Ашулук вирушила комісія міноборони. Водночас джерело в екстрених службах регіону повідомило ТАСС, що на військовому полігоні Ашулук горять ракетні прискорювачі. За попередніми даними, жертв і потерпілих немає. У найближчому населеному пункті триває евакуація людей.
Суспільство В Ізмаїлі проведуть гіперхлорування води для профілактики В Ізмаїлі Одеської області здійснять профілактичне гіперхлорування мереж водопостачання в зв'язку з тим, що на поверхні деяких водойм виявлено кишкову паличку, ротавірус і норовірус. Про це повідомив мер міста Андрій Абрамченко, передає «112 Україна». «Особливо наголошу: у висновках фахівців зазначено, що всі аналізи водопровідної води на бактеріальну складову давали негативний результат. З метою профілактики прийнято рішення провести гіперхлорування мереж водопостачання - у зв'язку з тим, що норовірус і ротавірус стійкі до тієї дози хлору, яка застосовується для стандартного знезараження води», - сказав він. Вода буде непридатною для використання при проведенні гіперхлорування. За шість годин до початку робіт населення міста Ізмаїл попередять, аби люди встигли зробити необхідний запас води. «Водою в побутових цілях зараз користуватися можна після обов'язкового кип'ятіння. Овочі та фрукти перед вживанням слід мити з господарським милом і обдавати окропом», - сказав мер.
Суспільство На кордоні України та Польщі затримали торговця людьми На кордоні України та Польщі, у пункті пропуску «Шегині», правоохоронці затримали українця - торговця людьми. Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби. Чоловік намагався вивезти за кордон українок, щоб потім використовувати їх у сфері надання інтимних послуг на території країн ЄС. «Чоловіка було затримано оперативними співробітниками прикордонної служби та співробітниками Управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, ГУ Нацполіції в Одеській області в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 149 КК (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини). Затриманим виявився житель Львівської області 1970 року народження, який забезпечував перевезення дівчат до Чехії за попередньою злочинною змовою із групою осіб, які організували міжнародний канал переправлення українок за кордон», - сказано в повідомленні. Крім того, співробітники Національної поліції на території інших областей України під час проведення спеціальних заходів затримали ще кількох організаторів та учасників цієї злочинної організації, яка продавала жінок у сексуальне рабство зазначеним міжнародним каналом.
Суспільство У Запорізькій області чиновник попався на хабарі На хабарі затримано державного реєстратора Центру надання адміністративних послуг однієї з районних державних адміністрацій Запоріжжя, який вимагав 8 тисяч гривень неправомірної вигоди від підприємця за прискорення реєстрації права власності на нерухомість. Про це повідомляє прес-служба Департаменту захисту економіки Національної поліції України. «17 червня оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Запорізькій області ДЗЕ Нацполіції і слідства затримали 53-річного чиновника в службовому кабінеті під час одержання 8 тисяч гривень неправомірної вигоди», - йдеться у повідомленні. У травні цього року для реєстрації права власності на майно підприємець із повним пакетом документів звернувся до Центру надання адміністративних послуг РДА. Державний реєстратор цього центру повідомив, що гарантоване і позитивне вирішення цього питання можливе лише у разі отримання 8 тисяч гривень. Інакше процедура буде максимально затягнутою у зв'язку з можливим виявленням в переліку необхідних документів неповних даних.
За кордоном Геращенко: У ПАРЄ хочуть повернути делегацію РФ уже цього року У Парламентській асамблеї Ради Європи відчувається пом'якшення риторики, заклик повернути делегацію росіян цього року. Про це написала на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко. Вона зазначила, що ситуація в ПАРЄ дуже непроста. «Ситуація в ПАРЄ дуже непроста. РФ задіює значні ресурси і працює з політичними групами, ми відчуваємо зміну позицій, пом'якшення риторики, заклик повернути росіян цього року. Змінюється ситуація навіть у тих групах, які традиційно підтримували Україну в нашій боротьбі за європейські цінності та права людини: у групі лібералів, консерваторів... Не кажу вже про соціалістів, там усе складно. Ще один тривожний сигнал: чи не вперше в історії ПАРЄ доповідачу К.Зеленковрому (Чехія), який готує доповідь про наслідки війни на Донбасі, відмовили у пролонгації терміну роботи над доповіддю, незважаючи на загострення ситуації на Донбасі. На цій сесії ми плануємо зосередитися на активній роботі в політичних групах і комітетах ПАРЄ, ми говоритимемо про погіршення безпекової ситуації на Донбасі і про те, якими наслідками для Європи може обернутися безкарність Росії в разі пом'якшення санкцій», - написала Геращенко. Вона зазначила, що «колись нинішнім європейським політикам буде соромно за їхній конформізм».
Події У Бучі чоловік підірвався на снарядах часів Другої світової війни У Бучі внаслідок вибуху боєприпасів часів Другої світової війни поранено чоловіка. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, 41-річний потерпілий перебуває в лікарні. У нього діагностовано тяжкі травми кісток, проникаюче поранення грудної клітини. У будинку потерпілого знайдено понад 200 одиниць боєприпасів, у тому числі кілька снарядів калібру 323 мм, 3 протитанкові міни, авіабомбу та понад 60 набоїв калібру 7,62 мм. Також правоохоронці виявили металошукач і прилад нічного бачення. Відкрито кримінальне провадження за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 264 (недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів) Кримінального кодексу України.
Суспільство У Житомирі поліція затримала ґвалтівника, який ховався на дереві У Житомирі патрульна поліція затримала чоловіка, який зґвалтував і пограбував свою жертву. Про це повідомляє прес-служба міської патрульної поліції. За інформацією правоохоронців, 19 червня о 2:57 на лінію 102 надійшов виклик від дівчини про те, що її зґвалтували і пограбували. Потерпіла розповіла, що коли поверталася додому, її зустрів незнайомий чоловік на вул. Котовського. Чоловік силоміць завів дівчину за продовольчий павільйон, де і сталося зґвалтування. Після цього злочинець викрав сумочку, в якій був планшет. «Пізніше, о 3:20, на вул. Київській патрулі помітили підозрілу особу. Чоловік почав тікати. Заліз на дерево - патрульні поліцейські його з дерева зняли і доправили до потерпілої для впізнання. Підозри підтвердилися. Викрадених речей у чоловіка при собі не виявилося. Патрульні повернулися на місце затримання злодія, де неподалік і знайшли сумочку з планшетом», - ідеться в повідомленні. Наразі підозрюваного затримано.
Суспільство Геращенко: Українська делегація в ПАРЄ завтра працюватиме стосовно безвізу Завтра, 21 червня, нардепи, члени делегації України в ПАРЄ, обговорюватимуть процес надання Україні безвізового режиму. Про це у Facebook повідомила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко. Буде проведено зустрічі з представниками профільних комітетів Європарламенту і політичних груп. «Зокрема, парламентарії обговорять питання проходження в Європарламенті доповіді щодо безвізового режиму з Україною. Делегацію представлятимуть нардепи Іонова, Луценко, Сотник і Княжицький. А я у вівторок приєднаюся до делегації, яка супроводжуватиме Президента України до Парижа, де відбудуться зустрічі з президентом Олландом, головою Національної асамблеї і Сенату. Працюємо на всіх міжнародних дипломатичних фронтах для надання Україні безвізового режиму і збереження санкцій проти РФ», - написала Геращенко.
Суспільство У Криму суд повторно засудив проукраїнського активіста до обов'язкових робіт Роздольненський районний суд в анексованому Росією Криму повторно засудив громадянина України Володимира Балуха до 320 годин обов'язкових робіт. Про це йдеться в копії рішень суду, оприлюднених у понеділок, 20 червня, Кримською правозахисною групою, пише Крым.Реалии. «Активіста визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ст. 319 КК Російської Федерації (ображання представника влади, публічне ображання представника влади під час виконання ним своїх посадових обов'язків або у зв'язку з їхнім виконанням)», - повідомили правозахисники. Як зазначається, суд виніс таке рішення 10 червня. 5 лютого 2016 року цей самий суд, але в іншому складі, засудив Володимира Балуха до такого ж виду покарання за цим самим звинуваченням, але суд вищої інстанції скасував цей вирок і відправив «кримінальну справу на новий судовий розгляд до того ж суду в іншому складі». 4 травня почався повторний судовий розгляд.
Події оформление ленты  Сьогодні бойовики 16 разів обстріляли позиції сил АТО Починаючи з опівночі, російські окупаційні війська продовжували вести вогонь по позиціях ЗС України. Загалом зафіксовано 16 обстрілів. Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції. Так, на маріупольському напрямку під час обстрілу наших опорних пунктів поруч із Красногорівкою противник вночі тричі застосував важкі міномети, а з танка вівся вогонь по місту. «Внаслідок обстрілу постраждали двоє місцевих жителів і зруйновано будинки. Також зі стрілецької зброї, а згодом з мінометів калібру 82 мм незаконні збройні формування вели вогонь по укріпленнях біля Верхньоторецька», - йдеться в повідомленні. На донецькому напрямку під обстрілами важких мінометів ворога опинилися підрозділи ЗСУ неподалік від Авдіївки, Невельського і Новоселівки Другої, а по захисниках шахти «Путилівська» («Бутівка») били з мінометів калібру 82 мм. Зі стрілецької зброї російські окупанти вели вогонь по позиціях поблизу Троїцького, Зайцевого і Новгородського. На Луганщині, в районі Новозванівки, активізувалися ворожі снайпери.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,0307040214539-/ /-pc-/
Top