counter
Архів Повернутись назад 20 Лютого 2017
20 Лютого
Події Через обстріли Авдіївка залишилася без централізованого теплопостачання Прифронтова Авдіївка Донецької області залишилася без централізованого теплопостачання внаслідок обстрілів 18 лютого з  боку бойовиків російської гібридної армії, повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій. «19 лютого аварійними бригадами паливно-енергетичної компанії проведено обстеження лінії електропередач і усунуто п'ять виявлених поривів на території, підконтрольній Україні. Централізоване електропостачання не відновлено. Тривають переговори про проведення ремонтно-відновлювальних робіт на непідконтрольній території», - йдеться в повідомленні ДСНС. За даними рятувальників, станом на ранок понеділка, 20 лютого, тепло в місто надходить у штатному режимі за рахунок Авдіївського коксохімічного заводу. Централізоване водопостачання здійснюється за графіком з резерву. Об'єкти соціально-побутової сфери, які не мають власних систем резервного електроживлення, забезпечені електроенергією від дев'яти генераторів ДСНС.
Політика Маккейн: Всі диктатори починають з тиску на вільні ЗМІ Всі диктатори починають з тиску на вільну пресу. Про це заявив сенатор США Джон Маккейн, коментуючи слова президента США Дональда Трампа про те, що ЗМІ - вороги американського народу. Маккейн підкреслив, що після Другої світової війни був збудований міжнародний порядок, який частково тримається на вільній пресі, передає Reuters. «Я ненавиджу пресу. Я ненавиджу вас особливо. Але ми потребуємо вас. Нам потрібна вільна преса. У нас повинна вона бути. Це життєво необхідно», - підкреслив сенатор. Він також висловив побоювання, що «з часом ми втратимо багато наших особистих свобод. Так починають диктатори». «Вони (диктатори. - Ред.) починали з придушення вільної преси. Іншими словами, зміцнення влади. Коли ви подивитеся на історію, то перше, що диктатори роблять, це закривають пресу. І я не кажу, що президент Трамп намагається бути диктатором. Я просто кажу, що ми повинні винести уроки з історії», - сказав Маккейн. Нагадаємо, увечері 17 лютого Трамп перерахував американські ЗМІ з фейковий новинами - New Yourk Times, NBCNews, ABC, CBS, CNN, назвавши їх «ворогами американського народу».
За кордоном оформление ленты  Останні хвилини Кіма: У мережі з'явилося відео вбивства брата лідера Північної Кореї Телеканал CCTV оприлюднив відео з камер спостережень у міжнародному аеропорту Куала-Лумпур, на якому нібито зображено момент вбивства старшого зведеного брада лідера КНДР Кім Чен Ина Кім Чон Нама, повідомляє DailyMail. На відео видно, як жінка у топі і джинсах утримує людину, в той час як інша розпорошує на його обличчя якусь речовину, імовірно, отруту. Потім, згідно з відео, потерпілий звертається до працівників охорони. Нагадаємо, 14 лютого Кім Чон Нам був убитий в аеропорту в Малайзії. Його отруїли, він помер дорогою в найближчу лікарню. Поліція заарештувала двох жінок і одного чоловіка. Поліція Малайзії підозрює, що Кім Чон Нама вбили спецслужби КНДР. Кім Чон Нам втік із КНДР після страти свого дядька і переховувався в Малайзії. Його колишня дружина зараз проживає в Пекіні з сином, а друга дружина з двома дітьми перебуває в Макао. Всім їм надали охорону з боку китайської влади.  
Суспільство У світі торгівля зброєю досягла максимуму з часів закінчення «холодної війни» Продажі зброї в 2012-2016 роках зросли на 8,4% в порівнянні з попереднім п'ятирічним періодом. Про це йдеться у звіті Стокгольмського інституту вивчення проблем миру SIPRI. У 892-сторінковому дослідженні сказано, що в цілому продажі зброї досягли найбільших масштабів з часу закінчення холодної війни, передає Deutsche Welle. Дослідники назвали п'ятірку найбільших експортерів зброї у світі: США, Росія, Китай, Франція і Німеччина. Разом ці п'ять держав відповідають за 74% міжнародних поставок зброї. Лідером, як і раніше, є США, на частку яких припадає 33% продажів. За останні роки обсяг продажів виріс на 21%. «США експортують озброєння як мінімум у 100 країн, що значно більше, ніж у будь-яких інших країн-постачальників», - відзначають у SIPRI. На другому місці - Росія з ринковою часткою в 23%. Збільшивши обсяги продажів зброї на 74%, Китай довів свою частку на глобальному ринку озброєнь до 6,2% і посідає третє місце в рейтингу найбільших експортерів. У Франції - 6%, у ФРН - 5,6%. Найактивнішими покупцями є країни Азії та Океанії, а також країни Близького і Середнього Сходу. Найбільші імпортери зброї в світі - Індія і Саудівська Аравія.
Події У центрі Києва спокійно, на місці вчорашніх бійок протестувальників немає Вранці в понеділок, 20 лютого, в центрі Києва обстановка спокійна, на Майдані Незалежності небагатолюдно, на місці вчорашніх бійок протестувальників з поліцією нікого немає, повідомляє Інтерфакс-Україна. У зв'язку з проведенням заходів до третьої річниці пам'яті Героїв Небесної сотні рух вул. Хрещатик повністю перекрито. У центрі і в урядовому кварталі спостерігається невелика кількість правоохоронців. На Алеї Героїв Небесної сотні, Інститутській, Майдані Незалежності та самому Хрещатику мало людей. Переважно це городяни, що йдуть у своїх справах. Нагадаємо, що увечері 19 лютого на вулиці Інститутській у центрі Києва відбулися сутички між протестувальниками - учасниками блокади залізничного сполучення з окупованими територіями - і працівниками поліції. Правоохоронці затримали п'ятьох осіб, зокрема голову добровольчого руху ОУН Миколу Коханівського. До ранку понеділка всі вони були відпущені.
Політика The New York Times: раднику Трампа пропонували план з орендою Криму на 100 років За тиждень до звільнення раднику президента США з нацбезпеки Майклу Флінну доставили пакет з пропозиціями, як Дональд Трамп міг би зняти санкції з Російської Федерації. За інформацією газети The New York Times, в складанні документа брав участь депутат Верховної Ради України Андрій Артеменко, член фракції «Радикальної партії». Журналісти з'ясували, що документ доставив Флінну особистий адвокат Трампа Майкл Коен. Також у цій справі брав участь діловий партнер Трампа, який, зокрема, раніше сприяв йому в бізнесі на російському напрямку. У документі говорилося про виведення всіх російських військ з Донбасу, українським виборцям пропонувалося на референдумі вирішити, чи слід здати Росії Крим в оренду терміном на 50 або на 100 років. Нагадаємо, радник Трампа з питань нацбезпеки Майкл Флінн подав у відставку з посади у зв'язку з «наданням віце-президенту та іншим неповної інформації про телефонні розми з послом Росії». Як з'ясували спецслужби США, за кілька тижнів до інавгурації Трампа, Флінн обговорював антиросійські санкції з послом РФ Сергієм Кисляком.
Суспільство «Завдяки Героям Небесної сотні ми живемо в незалежній державі». Порошенко звернувся до українців Президент України Петро Порошенко звернувся до українців у зв'язку з третьою річницею пам'яті Героїв Небесної сотні, які віддали життя за свободу і незалежність України під час Революції гідності в 2014 році. «Доленосні події, які відбулися три роки тому в самому серці України, сколихнули весь світ. Перемога Революції гідності зірвала давно виплекані плани Москви з упокорення України, поступового перетворення її на подімперскую колонію і подальшої експансії», - йдеться у зверненні Порошенка, оприлюдненому на сайті Президента України. «Самовідданість і жертовність лицарів Майдану пробудила патріотичний дух нашого народу і показала всім, що є цінності, які дорожче навіть за власне життя. Завдяки героїчному чину цих людей ми живемо вже в іншій державі, повністю усвідомлюємо себе великим, гордим народом», - заявив Порошенко. Президент додав, що імена Героїв Небесної сотні будуть викарбувані на величному Меморіалі, будівництво якого заплановано в Києві. «Подвиг Небесної Сотні - наша національна гордість і безапеляційний орієнтир - вирвати Україну з чіпких лап хижого двоголового російського орла і перетворити на процвітаючу європейську державу», - додав він.
Суспільство Міністри на повідомлення у соцмережах можуть витрачати більше часу, ніж на роботу - КВУ Деякі українські міністри на свою активність у соцмережах і ток-шоу можуть витрачати більше часу, ніж на виконання прямих посадових обов'язків. Про це повідомив голова Комітету виборців України Олексій Кошель. Він підкреслив, що нічого поганого в медійній активності міністрів немає, проте деякі керівники міністерств мають надзвичайно високий рівень активності, передає телеканал «112 Україна». «Міністри розміщують щодня в середньому близько 1-2 повідомлень у соціальній мережі Facebook. А ми розуміємо, щоб написати і перечитати повідомлення, навіть якщо міністру допомагає його прес-служба, це забирає досить багато робочого часу. Крім того, міністри беруть участь у ток-шоу, багато хто з них веде блоги в популярних інтернет-виданнях. Ми проаналізували щодо окремих міністрів і побачили, що на свою медійну активність вони теоретично можуть витрачати більше часу, ніж на виконання своїх посадових обов'язків», - зазначив Кошель. За його словами, надмірне захоплення соціальними мережами шкодить виконанню міністрами посадових обов'язків, а в результаті і роботі уряду. Кошель також заявив, що є два антилідери - це міністр сім'ї, молоді та спорту Ігор Жданов і міністр інфраструктури Володимир Омелян, які на день розміщують по 1,5-2 повідомлення в соцмережі. Голова КВУ додав, що стосовно народних депутатів є зовсім інша ситуація. «Народний депутат є політиком і може працювати активніше», - зазначив Кошель. Нагадаємо, за результатами дослідження КВУ, 70% записів у Facebook українські міністри роблять у робочий час. При цьому повідомлення уряду часто стосуються не тільки діяльності їхніх міністерств, а й аналізу загальнополітичної ситуації, міжнародних подій, святкових дат.
Суспільство Геращенко: Блокадний марш у Києві став пародією на Майдан Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко назвала пародією на Майдан дії прихильників блокади ОРДЛО, які під час проведення заходів до Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні спровокували сутичку з поліцією в центрі Києва 19 лютого. «Севастопольський самозванець, лжеполковник, чи хто він там, у поминальні дні влаштував брудні провокації і бійки. Безумовно, високочолі і дуже побожні ідеологи блокад і т.д. сидять у його фракції, але невже фракція, начебто ж європейська й інтелектуальна, проукраїнська, з купою нових облич розділяє це блюзнірство - влаштувати бійки і пародію на Майдан саме в поминальні дні, коли тисячі людей йдуть вшанувати пам'ять Справжніх. Але ТБ тепер в Україні і весь світ транслюють НЕ кадри нашої пам'яті і скорботи, а ось цих - потішних», - написала Геращенко на своїй сторінці в Facebook. Вона підкреслила, що учасники акції протесту не мали права «топтатися по пам'яті» Героїв Майдану, як би вони не ставилися до президента Петра Порошенка і влади. «І яке відношення до дискусії про статус контрольованих Росією територій, майбутнього Донбасу, контрабанди, з якоютреба боротися, має все це дійство, влаштоване в Річницю Майдану. Противно і соромно», - заявила Геращенко. Нагадаємо, 19 лютого на Європейській площі в Києві сталася сутичка між учасниками «блокадного віче» і поліцією. Активісти хотіли обійти через Інститутську вулицю Грушевського і на Європейській площі також намагалися прорватися крізь кордон правоохоронців. Поліцейські застосували силу.
Політика У Чорногорії офіційно заявили про причетність спецслужб РФ до спроби перевороту Російські спецслужби причетні до планування держперевороту в Чорногорії 16 жовтня 2016 року. Про це офіційно заявив спеціальний прокурор Чорногорії Мілівоє Катніч. Катніч повідомив, що до таких висновків прийшли в прокуратурі після вивчення свідчень фігурантів справи і даних їхніх розмов, передає «Громадське ТБ». Прокурор зазначив, що на чолі групи, яка планувала переворот, вбивство тодішнього прем'єра Джукановича і запобігання вступу країни в НАТО, стояв громадянин Російської Федерації Едуард Широков. «Він не Широков, а Едуард Шишмаков, який в 2014 році був заступником військового аташе в Польщі, але його видворили за шпигунство. Цей паспорт був йому виданий російськими органами, і він є членом російських служб безпеки», - сказав Катніч. Прокурор розповів, що один з головних змовників - Олександр Сінджеліч, який зараз співпрацює зі слідством як свідок. Він відвідав Москву на запрошення Шишмакова для перевірки можливої ​​участі в операції. «За цими подіями стоять націоналістичні структури в Росії, але зараз ми знаємо, що в них були включені і російські державні органи. Від російських державних органів залежить перевірка на предмет того, як все це сталося, і я очікую, що це буде зроблено», - сказав Катніч. Нагадаємо, 16 жовтня 2016 року в Чорногорії затримали 15 осіб за підготовку терактів на виборах. Пізніше прокуратура країни заявила, що російські націоналісти хотіли вбити прем'єра Чорногорії.
За кордоном У США в житловому кварталі впав приватний літак, пілот госпіталізований У місті Бейонн у штаті Нью-Джерсі в неділю вранці, 19 лютого, невеликий літак зазнав аварії в житловому кварталі міста, повідомляє CBS NewYork. За штурвалом перебував 56-річний пілот Джордж Петтуей. Він був єдиним, хто перебував у літаку. В результаті аварії пілот отримав травми, його госпіталізовано. Пілот попросив допомоги, коли пролітав біля статуї Свободи. Поки невідомі причини авіакатастрофи. За даними міського управління з надзвичайних ситуацій, літак розбився на авеню E між 41-ю і 42-ю вулицями. Під час аварії пілот зумів відвести літак від заправки. В результаті літак впав на лінії електропередач і приземлився на кілька автомобілів, припаркованих біля житлових будинків. В результаті аварії ніхто, крім самого пілота, не постраждав. Федеральне управління цивільної авіації повідомило, що літак Piper PA-28 вилетів з аеропорту в Лонг-Айленді. Літак зареєстрований в льотній школі Куїнса. Bayonne, NJ - plane crash. Pilot alive and well, driver of the car he hit is also alive and well. pic.twitter.com/G2Ju6Nz4Zq — Michael Sisk (@michael__sisk) 19 февраля 2017 г. Bayonne, NJ - plane crashed down the block pic.twitter.com/q8EsEHo4np — Michael Sisk (@michael__sisk) 19 февраля 2017 г. Bayonne, NJ - Plane crash from a better angle. pic.twitter.com/8CMSL8TU0c — Michael Sisk (@michael__sisk) 19 февраля 2017 г.
Суспільство Загиблому в АТО оперному співаку Василю Сліпаку присвоєно звання Героя України Українському оперному співакові, волонтеру, учаснику Революції гідності і бойових дій на Донбасі Василю Сліпаку посмертно присвоєно звання Героя України. Відповідний указ підписав президент України Петро Порошенко. «За виняткову мужність і героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові постановляю: присвоїти звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» Сліпаку Василю Ярославовичу - учаснику антитерористичної операції (посмертно)», - сказано в указі глави держави №42/2017 від 20 лютого. Нагадаємо, Василь Сліпак був солістом Паризької національної опери. Він був учасником Помаранчевої революції, в Революції гідності брав участь як волонтер. Сліпак координував у Франції громадські акції, спрямовані на підтримку України. З 2015 року воював на Донбасі. Загинув Василь Сліпак 29 червня від кулі снайпера поблизу Луганського Бахмутського району Донецької області.
Суспільство Росіяни активно підтримують входження «ДНР» і «ЛНР» до складу РФ У Росії 18% громадян вважають за необхідне прийняти так звані «ДНР» і «ЛНР» до складу РФ. Про це йдеться в опитуванні, проведеному Всеросійським центром вивчення громадської думки. Дослідники підкреслили, що 18% підтримки - це максимум, аналогічна цифра була досягнута в квітні 2014 року. Водночас ще 24% росіян вважають за необхідне визнати терористичні «ДНР» і «ЛНР» як незалежні держави. Такий показник практично збігається з результатом опитування, яке було проведене в серпні 2016 року. Кількість росіян, які вважають за потрібне зберегти «ДНР» і «ЛНР» у складі України, за умови розширення автономії новоутворень, залишається на історичному мінімумі - 8% респондентів. Прихильників сценарію, згідно з яким Київ має відновити повний контроль над Донбасом всього 4% респондентів. Цей показник є історичним максимумом.
Політика Ляшко відхрестився від плану свого депутата щодо «здачі» Криму в оренду Росії Лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко не підтримує так званий план свого депутата Андрія Артеменка по зняття санкцій з Росії, який нібито передбачає передачу Росії Криму в оренду. «Щодо «мирного плану» Андрія Артеменка, про який пише NYT. Це виключно його власна позиція, яку ні я особисто, ні наша команда «Радикальної партії» не підтримуємо», - заявив він на своїй сторінці в Facebook. Ляшко нагадав, що Крим залишається частиною України, і будь-які розмови про легалізацію його анексії РФ і про зняття антиросійських санкцій абсолютно неприйнятні. Він пообіцяв, що дії колеги Артеменка будуть обговорені на найближчому засіданні фракції. «Здавати в оренду Крим московським окупантам - це те ж само, що здавати в оренду переїзному цирку рідну матір. Росія повинна забратися до біса з Криму і Донбасу», - додав він. Нагадаємо, що, за інформацією газети The New York Times, за тиждень до звільнення раднику президента США з нацбезпеки Майклу Флінну доставили пакет з пропозиціями, як Дональд Трамп міг би зняти санкції з РФ. У складанні документа брав участь депутат Верховної Ради України Андрій Артеменко, член фракції «Радикальної партії». У документі говорилося про виведення всіх російських військ з Донбасу, українським виборцям пропонувалося на референдумі вирішити, чи слід здати Росії Крим в оренду терміном на 50 або 100 років.
Події У Горлівці перестрілку влаштували «правоохоронці» і мародери, які виявилися бойовиками У Горлівці сталася перестрілка між «правоохоронцями» і мародерами, які грабували приватні будинки. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. Він зазначив, що мародерами виявилися бойовиками зі складу підрозділу «1-го АК ДНР». «У Горлівці сталася перестрілка між «правоохоронцями» і мародерами, що грабували приватні будинки. Останні виявилися бойовиками зі складу підрозділу «1-го АК ДНР». Після перестрілки один з мародерів був затриманий, другий зміг втекти і зараз числиться дезертиром», - розповів нардеп. Він також повідомив, що в «ЛНР» пройшла чергова хвиля організованих «правоохоронцями» вилучень зброї і боєприпасів, що «незаконно зберігається», і затримань винних. «Протягом минулих вихідних вилучено - безоболонковий ВУ, 6 гранат РГД-5, 3 гранати Ф-1, кілька автоматів (АКМ і АКС-74), 4 ПМ, зокрема один з ПБС, сотні патронів, підривники. Всі затримані (6 осіб) - колишні «ополченці», які зберігали зброю і боєприпаси за місцем проживання і неодноразово раніше погрожували оточуючим застосувати зброю», - зазначив Тимчук.
Події ГУР дізналося про чистки в лавах російської гібридної армії: звільняють п'яниць і психічно неврівноважених Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про зростання злочинності та дезертирства серед бойовиків російської гібридної армії - частинах 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ. «19 лютого ц.р. військовослужбовець 11-го окремого механізованого полку 1 АК самостійно залишив місце несення служби через значне фізичне і психічне перевантаження під час тривалого перебування на передових позиціях», - йдеться в повідомленні ГУР в Facebook. За даними розвідки, російський військовослужбовець 6-го окремого механізованого полку (Кадиївка) 2 АК в стані алкогольного сп'яніння через ревнощі підірвав гранату в квартирі, де перебував разом з місцевою мешканкою. Тепер російське командування намагається звільнити його заднім числом. Крім того, як повідомили в ГУР, в 1, 2 АК ЗС РФ почалися масові звільнення військовослужбовців, схильних до зловживання алкоголем і психічно неврівноважених. При цьому призову підлягають особи віком від 18 до 60 років.
Суспільство Названо дати продажу нових партій квитків на «Євробачення-2017» Нова партія квитків на пісенний конкурс «Євробачення-2017» надійде у продаж у вівторок, 21 лютого, у четвер, 23 лютого, і в понеділок, 27 лютого. Про це повідомив офіційний квитковий агент «Євробачення-2017» Concert.ua. «Прикінцеві партії квитків надійдуть у продаж за наступним графіком: вівторок, 21 лютого, о 13:00 - Grand Final: Third Rehearsal (13.05, 14:00); Grand Final: Jury Show (12.05, 22:00); У четвер, 23 лютого, о 13:00 - Semi Final One: Live Broadcast (9.05, 22:00); Semi Final One: Third Rehearsal (9.05, 16:00); Semi-Final Two: Live Broadcast (11.05, 22:00); Semi-Final Two: Third Rehearsal (11.05, 16:00). У понеділок, 27 лютого, о 13:00 - Semi Final One: Jury Show (8.05, 22:00); Semi Final One: Jury Show (10.05, 22:00)», - зазначено на сайті. Крім того, за словами директора компанії Conсert.ua Дмитра Чиня, на сторінках усіх шоу «Євробачення» діє єдина чергу, передає Укрінформ. «Якби черги не було, то в пікові моменти придбання квитків було б неможливим ні для кого. Зверніть увагу, що за одну сесію ви зможете придбати обмежену кількість квитків - 4. Якщо вам потрібно більше, процес треба повторити знову або зробити замовлення через оператора контактного центру», - підкреслив він. Нагадаємо, серед уже проданих на «Євробачення-2017» квитків 48% придбали в Україні, а 52% - в європейських країнах і Австралії. Продаж квитків на «Євробачення-2017» почався ввечері 14 лютого. Вартість квитків становить від 8 до понад 500 євро.
Суспільство На руках в українців перебуває близько мільйона одиниць зброї - Аваков Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підрахував, що на руках у українців перебуває близько мільйона одиниць зброї. «Легально на руках зараз близько мільйона стволів. Я вважаю, що нелегальна зброя при лінії фронту за 450 км, на жаль, стала реальністю. І це буде додатковий фактор дестабілізації», - заявив він в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна. При цьому Аваков запевнив, що в МВС проводиться робота з встановлення повного контролю над усією зброєю, яка є в легальному обігу, і збираються дані щодо зброї, яка належала Міністерству оборони і яка могла бути нібито списана на фронті. Водночас він запевнив, що МВС більше не працює з російською компанією, яка забезпечувала роботу комп'ютерної бази даних щодо ідентифікації гільз. «Ми, на щастя, відмовилися від послуг російської компанії, яка вела нам гільзотеку. Ми не могли собі дозволити, щоб Росія продовжувала обслуговувати нас в ситуації, що склалася. Ми зараз разом з іноземцями зробимо нову гільзотеку щодо всієї зброї для повного контролю», - повідомив Арсен Аваков. Нагадаємо, що, за даними Стокгольмського інституту вивчення проблем миру SIPRI, торгівля зброєю в світі досягла максимуму з часів закінчення «холодної війни». Продажі зброї в 2012-2016 роках зросли на 8,4% в порівнянні з попереднім п'ятирічним періодом. США, Росія, Китай, Франція і Німеччина відповідають за 74% міжнародних поставок зброї.
Економіка Новим заступником директора МВФ від України став Владислав Рашкован Новим заступником виконавчого директора від України в Міжнародному валютному фонді став Владислав Рашкован. Як повідомили в прес-службі Національного банку України, призначення затвердило керівництво групи країн - членів МВФ на чолі з Бельгією та Нідерландами. Відзначається, що Рашкован почне роботу в штаб-квартирі МВФ у Вашингтоні (США) з 27 лютого цього року. Термін перебування на посаді заступника виконавчого директора в МВФ - чотири роки. Україна також входить до групи країн-членів, всього учасниками групи є 15 країн. Нагадаємо, Владислав Рашкован очолив Департамент стратегії та реформування банківської системи НБУ в квітні 2014 року. З квітня 2014 року був членом правління НБУ, з листопада 2014 року до 1 серпня 2016-го - заступником голови НБУ, відповідальним за реформи і трансформації регулятора.
Політика Депутата-радикала Артеменка позбавлять мандату через план щодо передачі Криму в оренду Росії Народного депутата України, члена фракції «Радикальна партія» Андрія Артеменка позбавлять мандату за план щодо передачі Криму в оренду Росії. Про це в інтерв'ю журналістам заявив голова фракції «Радикальної  партії» Олег Ляшко, передає кореспондент АСН.  «Позиція Артеменка не відповідає позиції «Радикальної партії». Я як голова «Радикальної партії» вимагаю скласти депутатський мандат. Він не має права представляти нашу партію, має скласти мандат. Те, що відбулося, я вважаю, це дискредитація України та нашої партії. Якщо він хоче дружити з Росією, хай складає мандат», - заявив він.  Ляшко наголосив, що особисто вже говорив із нардепом, який запропонував план мирного повернення Криму через передачу його в оренду Росії. «Хоче бути миротворцем за рахунок України, нехай складає мандат... Сьогодні буде засідання фракції о 15:00, де будемо розглядати кадрові питання... до виключення з фракції», - сказав він. Нагадаємо, що, за інформацією газети The New York Times, за тиждень до звільнення раднику президента США з нацбезпеки Майклу Флінну доставили пакет з пропозиціями, як Дональд Трамп міг би зняти санкції з РФ. У складанні документа брав участь депутат Верховної Ради Андрій Артеменко. У документі говорилося про виведення всіх російських військ з Донбасу, українським виборцям пропонувалося на референдумі вирішити, чи слід здати Росії Крим в оренду терміном на 50 або 100 років.
Суспільство Адмінпротоколи склали на шістьох учасників зіткнень у Києві На шістьох учасників зіткнень у центрі Києва увечері 19 лютого правоохоронці склали адміністративні протоколи. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції Києва. Зокрема, на п'ятьох учасників зіткнень склали протоколи за статтями «дрібне хуліганство» і «злісну непокору законному розпорядженню або вимозі поліцейського», в одному випадку - за статтею «дрібне хуліганство». У поліції також повідомили, що шестеро людей звернулися до лікарів з тілесними ушкодженнями. Нагадаємо, 19 лютого в центрі Києва пройшло «віче» прихильників торгової блокади окупованого Донбасу, в ньому брали участь представники добровольчих батальйонів («Донбас», «Айдар» та ОУН). Після цього активісти перемістилися до будівлі Адміністрації Президента, де спробували поставити намети, однак правоохоронці не дали їм це зробити. Біля АП між активістами і правоохоронцями виникла словесна перепалка і бійка.
Політика «Народний фронт» закликав повністю відмовитися від антрациту «Народний фронт» закликає прийняти пакет законів щодо для відмови від антрацитового вугілля, яке постачається з непідконтрольних Україні територій Донбасу. Про це перед засіданням погоджувальної ради 20 лютого заявив голова Комітету з питань нацбезпеки та оборони Сергій Пашинський, передає кореспондент АСН.  «Фракція «Народного фронту» буде ставити питання щодо відмови від антрацитового вугілля. У 2015 році ми змогли відмовитися від газу. Тому треба почути: що ми робимо для того, щоб відмовитись від вугілля антрацитової групи», - наголосив нардеп. За його словами, нардепи мають підготувати графік переходу від використання антрацитового вугілля на газову групу, а також зниження об'ємів використання газу.  «Сьогодні на фракції ми обов'язково розглянемо це питання, це буде пакет законопроектів», - додав він. 
Суспільство Гройсман запросив всіх зацікавлених осіб в Кабміні обговорити блокаду Донбасу Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав всіх зацікавлених осіб під час зустрічі в Кабінеті міністрів обговорити питання блокади Донбасу. Про це Гройсман написав на своїй сторінці в Facebook. «Закликаю всіх, хто дійсно зацікавлений у вирішенні цього комплексу проблем, - до професійного обговорення та спільної роботи. Уряд готовий стати майданчиком для такої роботи», - заявив прем'єр. За його словами, уряд докладе всіх зусиль, щоб мінімізувати наслідки кризової ситуації, яка «сьогодні працює не в інтересах держави і не в інтересах людей». Прем'єр також зазначив, що представники громадських організацій сформулювали свою позицію щодо вирішення питань стосовно блокади Донбасу. Він вважає, що прийшов час визначити чітку державну політику як в сфері енергетики, так і в питаннях окупованих територій, оскільки «тільки тоді можна уникнути спекуляцій і зловживань у цій сфері». Гройсман підкреслив, що всі державні інститути і політичні сили, які мають відношення до цієї сфери, повинні взяти на себе відповідальність за реалізацію конкретного плану дій як у законодавчій, так і виконавчій площині.
Економіка Україна продовжує купувати у Росії 10 млн тонн вугілля на рік - Аваков Українці перекрили вугілля зі своєю окупованій території, в той час як від Російської Федерації країна продовжує отримувати 10 млн тонн вугілля на рік. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. «А нічого взагалі, що ми закриваємо вугілля зі своєї окупованої території від наших українських громадян, в той час як від РФ продовжуємо спокійно отримувати 10 млн тонн вугілля на рік? Про це ніхто не пам'ятає? А нічого, що ми купуємо у Словенії з реекспорту газ насправді російський? І з перетіканням електроенергії така ж ситуація?» - сказав міністр в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна». Він також запевнив, що всі підприємства ДТЕК зареєстровані в Україні: як ті, які розташовані на українській території, так і ті, які на окупованій. «Гроші, які між ними циркулюють, - гривня. Вугілля поставляється з шахт, що належать або афілійовані ДТЕК, я це перевіряв, аж до того, що запрошував до себе на бесіду директора ДТЕК і поцікавився: «А як ви платите шахтарям - готівку возите через кордон»? На що він відповів, що у всіх шахтарів є картки, які обслуговуються в українському банку. Тобто гроші не виходять за межі України», - розповів Аваков. Міністр нагадав, що сума податків, які заплатив ДТЕК до державного бюджету минулого року, - 36,1 млрд грн, це близько 20% дохідної частини держбюджету. Інша компонента - це ІСД. Нагадаємо, раніше Міністерство енергетики та вугільної промисловості ініціювало введення надзвичайного стану на ринку електроенергії через припинення поставок антрациту. За інформацією Національної енергетичної компанії «Укренерго», запасів антрациту на теплоелектростанціях вистачить для стабільної роботи енергосистеми на 40 діб.
Політика БПП та «Самопоміч» публічно посварилися на погоджувальній раді Депутати від «Блоку Петра Порошенка» та «Самопомочі» публічно посварилися на засіданні погоджувальної ради 20 лютого, передає кореспондент АСН. «Я хочу звернутися, пані Оксано (Сироїд. – Ред.), до вас. Віце-спікер Верховної Ради України у словесній демагогії на одному з телеканалів договорилася вже до того, що люди, які займають керівні посади в державі, причетні до розстрілів на Майдані. Оксано! Перефразовуючи професора Преображенського, припиніть читати за обідом та дивитися російські телеканали», - звернувся голова фракції БПП Ігор Гринів.  На це звинувачення віце-спікер Оксана Сироїд не відреагувала. Але за неї вступився голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк, який сказав: «Ми добре допекли олігархічній кліці, раз стільки часу приділили нам». 
Суспільство За три дні на Донбасі були поранені 7 цивільних осіб - ОДА За даними лікувально-профілактичних закладів Донецької області, за період з 17 по 19 лютого в зоні проведення АТО через обстріли проросійських терористів постраждали сім цивільних осіб. Як повідомили в  прес-службі Донецької обласної держадміністрації, 17 лютого поранення отримали двоє жителів Авдіївки, один з яких перебуває на амбулаторному лікуванні. 18 лютого в результаті обстрілу було зруйновано будинок, постраждали два жителі Авдіївки, вони також були госпіталізовані в травматологічне відділення центральної районної лікарні. Ще двох жителів міста Волноваха з мінно-розривними травмами госпіталізували в травматологічне відділення центральної районної лікарні Волновахи. Аналогічні поранення отримав і мешканець Бахмута, який зараз перебуває на амбулаторному лікуванні. Нагадаємо, за останню добу в зоні АТО загинув один український солдат, ще один військовий отримав поранення. Всього за добу сталося 62 обстріли з боку терористів. У штабі АТО підкреслили, що поки немає жодних передумов для припинення вогню.
Суспільство оформление ленты  У центрі Києва мирно проходять поминальні заходи за загиблими 20 лютого 2014 року У центрі столиці України проходять поминальні заходи за загиблими під час Революції Гідності. Як відомо, 20 лютого на Майдані відбулися найкривавіші зіткнення, в яких загинуло більше 100 мирних людей, тисячі були поранені, сотні - заарештовані. Зараз ситуація спокійна. У центрі не спостерігається ні мітингів, ні протестів. Як повідомляє кореспондент АСН, близько ста людей взяли участь у поминальних заходах на алеї Героїв Небесної сотні, біля виходу з метрополітену на вулицю Інститутську. Станом на 12-ту годину дня біля адміністрації Президента України на вулиці Банковій мітингувальників немає. Підходи до адміністрації охороняє невелика кількість правоохоронців. Проте рух автомобілів вулицею Інститутською перекрито. На пішохідній зоні перебуває кілька десятків правоохоронців і бійців Національної гвардії. Вони здійснюють контроль за правопорядком, а також проводять вибірковий огляд перехожжих. Біля них чергує три карети «швидкої допомоги», а також екіпаж ДСНС на пожежній машині.
Економіка Донбас став найбільшим ринком для пива і м'яса з Росії - ЗМІ Росія в 2016 році експортувала в Україну найбільші партії багатьох продуктів - від горілки до кондитерських виробів, незважаючи на торгове ембарго, повідомляють «Ведомости» з посиланням на дані Федеральної митної служби. За даними ФМС, виріс навіть експорт молока, нестача якого спостерігається в самій Росії. Країна-агресор експортувала майже 30% від усього експорту пива і м'яса. Поставки пива за рік збільшилися в 1,5 разу - до 38,46 млн декалітрів, м'яса і субпродуктів - до 47 893 т, свідчать дані ФМС. Україна залишилася найбільшим покупцем російського пива і вперше стала найбільшим покупцем російського м'яса, відтіснивши на друге місце Казахстан. При цьому на поставки більшості продуктів з Росії, зокрема пива і м'яса, в Україні введена заборона. За офіційними даними Державної служби статистики України, за січень - листопад 2016 року імпорт м'яса з Росії в Україну скоротився більш ніж в 40 разів до $15 400. Десяток співрозмовників «Ведомостей» в російських виробничих і торгових компаніях заявили, що російські продукти поставляються в окуповані терористами «ДНР» і «ЛНР» райони Донецької і Луганської областей. «Представник ФМС не зміг уточнити, в які українські регіони Росія поставляє продукцію. Поставки в Луганськ і Донецьк можуть бути зафіксовані як експорт в Україну, а Держслужба статистики ці дані не фіксує, пояснив різницю співробітник української служби», - зазначає видання. Одержувачами практично всієї експортованої за останні два роки в Україну яловичини і свинини значаться компанії з Луганської та Донецької областей, свідчить детальна митна статистика, з якою вдалося ознайомитися «Ведомостям».
Суспільство оформление ленты  У Бабиному Яру встановили пам'ятник поетесі Олені Телізі У Бабиному Яру в Києві встановили пам'ятник видатному діячеві ОУН, поетесі Олені Телізі. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова ОУН Богдан Червак. Він повідомив, що на монументі викарбовано напис: «Пам'ятник Олені Телізі та її соратникам, які загинули за незалежність України». Червак також повідомив, що урочисте відкриття пам'ятника відбудеться 25 лютого о 13:00. Нагадаємо, талановита українська поетеса і громадський діяч Олена Теліга народилася в 1906 році в Підмосков'ї. У 1922 році разом з сім'єю емігрувала до Чехії, потім Польщі. У 1941 р. вона таємно повернулася з польської еміграції до Києва, де організувала Спілку українських письменників і стала видавати тижневик української літератури і мистецтва «Літаври». Нацисти заборонили видання, і 9 лютого 1942 року гестапо заарештувало Олену Телігу. Олена Теліга загинула в 36 років, вона була розстріляна нацистами в лютому 1942 року в Бабиному Яру.
Політика Тимошенко вимагає від Парубія зареєструвати постанову про відставку Гройсмана Фракція «Батьківщина» вимагає від спікера Верховної Ради України зареєструвати постанову про відставку уряду Володимира Гройсмна. Про це на засіданні погоджувальної ради 20 лютого заявила голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко, передає кореспондент АСН.  «В парламенті через дурість відмовляються реєструвати постанову про відставку уряду Гройсмана як маріонетку кланів та вищого керівництва держави. Якщо наша постанова не буде зареєстрована, то ми звернемося з заявою про злочин, про перевищення службових повноважень як секретаріату парламенту, який не реєструє, так, вибачте, і вас, пане спікер», - заявила вона.  У відповідь спікер Андрій Парубій повідомив, що постанова може бути зареєстрована за умови наявності 150 підписів нардепів. «Є чітке роз'яснення юридичного управління: або 150 підписів, або подання Президента. Збирайте 150 підписів», - сказав він.
Події Під час зіткнень у центрі Києва постраждали троє поліцейських: дівчині-поліцейській зламали пальці Під час зіткнень між протестувальниками і правоохоронцями в центрі Києва увечері 19 лютого постраждали троє поліцейських, повідомив голова Національної поліції Сергій Князєв. «Вчора під час охорони громадського порядку дівчині-поліцейській зламали пальці. Іншому - руку. У третього - закрита черепно-мозкова травма і зламаний ніс. Відвідав їх у лікарні. Вони тримаються гідно», - повідомив він у своєму Twitter. Нагадаємо, що увечері 19 лютого на вулиці Інститутській в центрі Києва сталися сутички між протестувальниками - учасниками блокади залізничного сполучення з окупованими територіями - і працівниками поліції. Щодо шістьох протестувальників складено адміністративні протоколи за статтями «дрібне хуліганство» і «злісну непокору законному розпорядженню або вимозі поліцейського» Учора під час ОГП дівчині-поліцейській зламали пальці.Іншому–руку.У третього–ЗЧМТ і зламаний ніс.Провідав їх у лікарні.Вони тримаються гідно pic.twitter.com/P1TsLU20pT — Сергій Князєв (@knyazevsergii) 20 февраля 2017 г.
Політика У Росії назвали «голослівними» заяви Чорногорії про участь спецслужб РФ у перевороті Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав голослівними заяви прокурора Чорногорії Мілівоє Катніча про участь співробітників російських держорганів у підготовці перевороту в цій країні. «Ця новина стоїть в одному ряду з іншими голослівними звинуваченнями нашої країни в хакерських атаках проти всього Заходу, у втручанні в виборчі кампанії більшості західних країн тощо», - сказав міністр, передає ТАСС. Лавров заявив, що ні по одному зі звинувачень жодного факту Росії надано не було. Він також закликав «не валити з хворої голови на здорову, а шукати істину», яка, на думку російського міністра, пізнається «не на газетних сторінках, коли потрібно забезпечити гучні заголовки, а в спокійній розмові». Нагадаємо, раніше спеціальний прокурор Чорногорії Мілівоє Катніч заявив про те, що російські спецслужби брали участь у підготовці перевороту в Чорногорії. За цими подіями стоять націоналістичні структури з РФ, але зараз знаємо, що в них були включені російські державні органи», - заявив прокурор.
Суспільство У центр Києва вивели 6000 правоохоронців для забезпечення порядку У понеділок, 20 лютого, в центрі Києві громадський порядок забезпечують 6000 поліцейських і нацгвардійців, повідомили в МВС України. Правоохоронці посилено несуть службу в зв'язку з проведеннями заходів з нагоди вшанування пам'яті загиблих Героїв Небесної сотні. «Для належного забезпечення правопорядку і недопущення будь-яких правопорушень працівники органів внутрішніх справ перевіряють учасників акцій металодетекторами і ручними металошукачами. Посилені наряди поліції патрулюють на Майдані Незалежності та в урядовому кварталі міста», - повідомили в МВС. Нагадаємо, що 20 лютого в Києві проходять поминальні заходи за загиблими під час Революції Гідності. Станом на 12-ту годину дня біля Адміністрації Президента України на вулиці Банковій мітингувальників немає. Підходи до адміністрації охороняє невелика кількість правоохоронців.
Суспільство В Україні заборонили продаж таблеток «Темпалгін» виробництва Болгарії Державна служба з лікарських засобів і контролю за наркотиками постановила заборонити в Україні продаж таблеток від головного болю «Темпалгін» серії 4420911 виробництва АТ «Софарма», Болгарія. Розпорядження служби №1028-1/2.0/171-17 діє з 16 лютого 2017 року, передає телеканал «112 Україна». «На підставі надходження інформації від правоохоронних органів щодо виявлення лікарських засобів на безліцензійних складах за участю Держлікслужби в Івано-Франківській області (...) забороняю реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу« Темпалгін », таблеток, вкритих оболонкою, №20 (10х2), серії 4420911, з маркуванням виробника АТ «Софарма», Болгарія», - відзначили в службі з контролю за наркотиками та лікарськими засобами. Всім аптекам і суб'єктам господарювання, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування ліків було доручено перевірити наявність вказаної серії «Темпалгіну». У разі їх виявлення аптеки закликають вилучити таблетки з обороту або знищити.
Події «Самопоміч» заявила про неприпустимість побиття нардепів під час акцій протесту Парламентська фракція «Самопоміч» заявила про неприпустимість побиття народних депутатів під час акцій протесту. Про це перед засіданням погоджувальної ради 20 лютого заявив народний депутат фракції «Самопоміч» Єгор Соболєв, передає кореспондент АСН.  «Дуже шкода, що вчорашній день закінчився обмеженням свободи пересування людей та сутичками під Адміністрацією Президента», - розповів Соболєв, у якого на обличчі були помітні гематоми.  За його словами, в результаті сутичок на Банковій п'ятьох осіб затримали, декілька отримали тілесні ушкодження, що «просто неприпустимо у такі дні». Водночас під час погоджувальної ради голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк звернувся до спікера з вимогою розібратися в неприпустимості інциденту побиття його нардепа. «Вчора відбулася екстраординарна подія, ми про це ще будемо говорити. Був побитий народний депутат України. Якщо ви смієтеся, то завтра будете побиті ви тими ж поліцейськими. Тому це буде окрема розмова парламентським способом. Але народ, проти якого ця влада йде зараз і обкрадає його і, будучи керівництвом колонізатора, знову колонізує», - звернувся він до нардепів, які почали сміятися. 
Події оформление ленты  На Хрещатику затримали молодика з гранатою і запалом На вулиці Хрещатик у центрі Києва було затримано молодого чоловіка, у якого поліцейські вилучили гранату РГД-5 з запалом. Як повідомили в прес-службі Нацполіції столиці, молодий чоловік 1998 року народження був затриманий о 11:30. Після того, як молодика зупинили поліцейські, він спробував втекти, але був затриманий. Гранату він тримав у кишені. Небезпечний предмет відразу накрили ящиком, а територію навколо огородили до завершення перевірки. На місці працюють вибухотехніки та слідчо-оперативна група територіального управління поліції.Нагадаємо, в Києві тимчасово перекрили кілька центральних вулиць в зв'язку з проведенням пам'ятних заходів на честь річниці Революції Гідності. До 22 лютого включно обмеження діятиме з 7:00 і до закінчення заходів, присвячених третій річниці Революції Гідності і пам'яті загиблих Героїв Небесної сотні. Зокрема, перекрито рух: на Хрещатику (на відрізку від вул. Богдана Хмельницького до б. № 3 на вул. Хрещатик); вул. Михайлівській (на ділянці від вул. Хрещатик до перетину з вул. Костьольною); вул. Архітектора Городецького, вул. Ольгинської та вул. Інститутської (на відрізку від алеї Героїв Небесної Сотні до перехрестя вул. Інститутської і Шовковичної).
Економіка Влада за останні місяці на вугіллі заробила 10 млрд грн - Тимошенко Українська влада за останні місяці на поставках вугілля заробила 10 млрд грн. Про це в інтерв'ю журналістам під час погоджувальної ради заявила голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко, передає кореспондент АСН.  «Їм вигідна ця війна. Саме тому вони продовжують цю війну, бо вона є їхнім найбільшим прибутком... Проведені дослідження... Тільки на тарифі за електроенергію за останні місяці вони на формулі на вугілля "Роттердам+" заробили 10 млрд грн! І це лише за останні місяці. Це на здоров'ї та житті людей», - заявила вона.  Тимошенко ще раз нагадала, що її фракція буде наполягати на відставці уряду Володимира Гройсмана.  «І для цього непотрібно 150 підписів. Це абсолютна брехня», - наголосила вона.  За словами Тимошенко, цей «клановий уряд треба відправити у відставку», а тарифи - переглянути. 
Політика Віце-спікер Сироїд звинуватила фракції коаліції у розстрілі Героїв Небесної сотні Фракції парламентської коаліції є спільниками злочинів проти активістів Майдану під час Революції Гідності. Про це віце-спікер Верховної Ради України Оксана Сироїд заявила 20 лютого на погоджувальній раді, передає кореспондент АСН.  «Це не Сироїд стверджує, що до цього була причетна влада, а це підтверджує бездіяльність самої влади. Адже ви призначили чотирьох генеральних прокурорів: Махніцького, Ярему, Шокіна та Луценка. Кожен з них присягався, що розслідування злочину проти Майдану - це їхній головний обов'язок. Але вони витратили три роки, щоб приховати докази цих злочинів. Про це свідчить звіт міжнародної групи, опублікований ще в березні 2015 року, про затягування розслідування. І це затягування - навмисне», - заявила вона. Сироїд наголосила, що парламент не голосує за постанову про створення тимчасової слідчої комісії щодо розслідування тих подій. «Давайте завтра за нього проголосуємо! Ми повинні розуміти, що, поки ви не дасте відповідь на запитання: хто був винен у злочині на Майдані, ви будете спільниками тих злочинів», - сказала вона.  У свою чергу спікер Андрій Парубій звернувся до Сироїд з вимогою роз'яснити свої слова. «Не зрозуміло: «ви», «ми». Хочу сказати, що всі (озираючись до Верховної Ради) мають відношення до рішень влади. Тому такий розподіл є як мінімум некоректним», - сказав він.  На що Сироїд уточнила: «Це фракції коаліції». 
Політика Пєсков: Путін з гуманітарних міркувань визнав паспорти «ДНР» і «ЛНР» Президент РФ Володимир Путін з гуманітарних міркувань підписав указ про визнання паспортів, виданих в так званих «ЛНР» і «ДНР». Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков. Він розповів, що паспорти «ЛНР» і «ДНР» нібито є фактично виданими документами, а не документами офіційно визнаної держави, передає ТАСС. «Що стосується (заяви) президента Порошенка, то ні - ми не згодні, цей указ жодним чином не йде в розріз з міжнародним правом і в порушення міжнародного права. Ви знаєте, що де-юре це просто вирівнювання ситуації, того, що було де-факто. Тому що з гуманітарних міркувань це необхідно робити і визнавати ці фактично видані проїзні документи», - заявив Пєсков. За його словами, на території Донбасу сотні тисяч людей не мають можливості оформити паспорти, проїзні документи, водійські права. «У цій ситуації, виключно керуючись гуманітарними міркуваннями, президент Росії підписав такий указ. Ніякого порушення міжнародного права тут немає, ніякого порушення Мінських домовленостей, і немає тут жодного приводу для загострення ситуації», - додав представник Кремля. При цьому Пєсков не зміг відповісти на запитання, що робити з низкою депутатів, які отримали паспорти невизнаних республік на сході України. Нагадаємо, 18 лютого президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання так званих документів, виданих громадянам України та особам без громадянства, які проживають на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.
Політика Білорусь не буде пропускати через кордон за паспортами «ДНР» і «ЛНР» В'їхати до Білорусі по так званим паспортами «ДНР» і «ЛНР» неможливо, як і раніше. Про це заявив офіційний представник Держприкордонкомітету республіки Антон Бичковський. За його словами, визнання «паспортів» Росією не вносить жодних коректив в роботу білоруського прикордонного відомства, передає «Інтерфакс-Захід». «Якщо ми таку людину зустрінемо у себе на кордоні, цю людину через кордон пропущено не буде, якщо у неї будуть відсутні документи, що дають право перетинання держкордону республіки Білорусь. В'їхати в даний момент громадяни за цими документами (паспортами «ДНР/ЛНР») в республіку Білорусь на кордоні з Україною, Євросоюзом не можуть», - підкреслив Бичковський. Він підкреслив, що буде порушенням законодавства і в'їзд їх через російсько-білоруську ділянку кордону. Разом з тим представник Держприкордонкомітету зазначив, що порядок перебування і дотримання правил перебування іноземними громадянами на території Білорусі - компетенція міністерства внутрішніх справ. Нагадаємо, 18 лютого президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання в РФ документів та реєстраційних знаків транспортних засобів, виданих громадянам України та особам без громадянства, які постійно проживають на територіях окупованого Донбасу.
Політика Чому департамент внутрішньої безпеки ДФС раптом став "секретним"? На сайті електронних декларацій так і не з'явилися декларації начальника Головного управління внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби Юрія Шеремета, хоча останній, "відбиваючись" від журналістів на початку місяця, заявляв, що таки оприлюднить свої доходи і статки. Нагадаємо, минулого тижня завдяки розслідуванням проекту Bigus.info стало відомо, що керівник головного управління з питань внутрішньої безпеки ДФС Юрій Шеремет не подав декларацію про доходи, посилаючись на те, що його посада не передбачає декларування. Правила придумав сам? Втім, відповідь на запитання - чи повинен чиновник на посаді Юрія Шеремета публікувати декларацію про своє матеріальне становище, можна знайти «в його минулому». Свого часу проект «Канцелярська сотня», який займався перенесенням в електронну форму паперових декларацій чиновників за 2014 рік, оцифрував і декларацію Юрія Шеремета, який подавав її на тій же посаді в ДФС. У ній чиновник не вказав членів сім'ї, проте позначив, що їхній дохід за рік склав 11 681,00 грн. Сам же чиновник задекларував за 2014 рік 221 245,00 грн доходу. Також він вказав, що отримав 10 258,00 грн допомоги на дитину. Юрій Шеремет за 2014 рік задекларував земельну ділянку площею 634 квадратних метри, куплену за 107 000 гривень, і орендовану квартиру площею 45 кв. метрів. Більше у керівника відділу внутрішньої безпеки ДФС у власності немає нічого, судячи з його декларації. Однак на членів його сім'ї оформлений автомобіль Honda Jazz, 2006 року випуску. Тобто на тій же посаді за попередній рік чиновник декларацію подавав! Єдиний, хто вчасно подав декларацію, серед керівників цього департаменту - заступник начальника Головного управління внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби Сергій Мартинов. Він свою декларацію подав вчасно, ще в жовтні 2016 року. У ній чиновник вказав так само свою матір і дочку. Задекларував - два автомобілі BMW 2005 і 2008 року випуску, зарплату - 144 981 грн, матеріальну допомогу - 1820 грн, заощаджень на рахунку в банку - 191 660 грн. Також Сергій Мартинов задекларував дві квартири - у Києві та в Крюківщине, дві земельні ділянки площею 295 кв. метрів в с. Мала Солтанівка, оформлені на матір. Вартість ділянок - невідома. Скільки всього в Україні таких, хто не подав декларацію З огляду на те, що НАЗК досі не приступило до перевірки декларацій, точно зрозуміти, чи подали всі, хто повинен і хто не подав, скільки таких порушників по всій країні, зараз просто неможливо. Нагадаємо, минулого тижня в коментарі ASN керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що всі без винятку держчиновники повинні декларувати свої доходи. Проте деяких випадках, коли робота пов'язана зі спеціальними функціями, подробиці декларації не можуть бути відкритими для громадськості. Але до них все одно мають вільний доступ ревізори, заявив Холодницький. Також тиждень тому народний депутат України Максим Поляков звернувся із заявою в Національне антикорупційне бюро з вимогою розібратися з ігноруванням обов'язкового подання електронної декларації начальником Головного управління внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби Юрієм Шереметом. А в цей час… ASN, щоб розібратися в ситуації, мають право державні чиновники не подавати декларації взагалі, які посади мають право не подавати публічні декларації, направила відповідні запити в ДФС, ГПУ, НАБУ САП і НАЗК. У НАБУ нам відповіли, що питання настільки складне, що може зайняти досить багато часу, хоча і повідомили, що вже почали збирати відповідну інформацію. Водночас на сайті ДФС взагалі немає імені Юрія Шеремета і його заступників - в графі «керівництво Головного управління внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби України» стоїть прочерк. Хоча ім'я і посада все ще є в розділі "Діяльність ДФС". Цікаво, що такого секретного відбувається в діяльності департаменту, який має розслідувати внутрішні правопорушення і, природно, про це звітувати. Також на сайті ДФС (яка, нагадаємо, позиціонує себе як сервісна служба) не позначені ще й керівники: - Департаменту внутрішнього аудиту; - Головного слідчого управління фінансових розслідувань; - Головного оперативного управління; - Департамент організації протидії митним правопорушенням.
Суспільство ООН оголосила про голод у Південному Судані Організація Об'єднаних Націй оголосила про голод у декількох районах Південного Судану. За даними Всесвітньої продовольчої програми ООН, майже 100 тисяч жителів країни можуть загинути найближчим часом, якщо в країну не надійде достатній обсяг гуманітарної допомоги, передає ВВС. На межі голоду перебувають близько мільйона суданців, з них, за даними ЮНІСЕФ, понад 250 тисяч дітей. Всього від недоїдання в Південному Судані страждає 40% населення країни, або 4,9 млн осіб. Найважча ситуація з продуктами в провінції Вахда (Юніті) на півночі країни. Вперше за шість років ООН оголосила про масовий голод у світі. Оголошення про голод у певній країні або регіоні може бути зроблено, якщо щонайменше 20% сімей страждають від сильного недоїдання або 30% населення страждають від гострого недоїдання, а від голоду вмирає як мінімум дві людини на день на кожні 10 тисяч населення. Нагадаємо, Південний Судан проголосив незалежність в 2011 році. У 1998 році, коли країна ще боролася за незалежність від Судану, від голоду на території сучасного Південного Судану померли, за різними даними, від 70 до кількох сотень тисяч жителів. Колишній генсек ООН Пан Гі Мун раніше висловлював побоювання з приводу можливого геноциду в країні.
Політика США покладають на РФ відповідальність за ситуацію на Донбасі Росія відповідальна за дії в Україні і повинна дотримуватися режиму тиші на Донбасі. Про це заявив віце-президент США Майк Пенс. «Що стосується України, то Сполучені Штати будуть продовжувати домагатися того, щоб Росія була відповідальна за ситуацію в Україні, і вимагати від неї, щоб, згідно з Мінським угодами, вона почала деескалацію насильства в східній Україні», - заявив Пенс у Брюсселі після зустрічі з головою Європейської ради Дональдом Туском, передає «Радіо Свобода». Пенс також закликав Росію і Україну дотримуватися режиму припинення вогню і запевнив, що «ЄС і США повинні залишатися міцними і твердими в захисті суверенітету і територіальної цілісності європейських націй». Разом з тим, за його словами, в Польщі та країнах Балтії США будуть продовжувати зусилля щодо посилення там присутності НАТО, враховуючи зусилля Росії силою змінювати кордони країн.
Економіка Будівництво елітної висотки у буферній зоні Софії Київської може бути законсервовано - КМДА Будівництво житлового комплексу «Fresco Sofia», розташованого в буферній зоні Софії Київської на вул. Гончара у Києві, може бути законсервовано. Про це заявив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко під час брифінгу, повідомляє кореспондент ASN. «Позиція міста залишається незмінною - висотність цієї будівлі має бути приведена вимогам ЮНЕСКО. Місто законними способами не дасть цю будівлю будувати далі, поки не буде приведена (її висота) у відповідність з міжнародними вимогами», - сказав він. При цьому, як зазначив керівник апарату КМДА, зменшення висотності цієї будівлі має відбутися за рахунок забудовника. «Якщо забудовник не зацікавлений в тому, щоб здати об'єкт в експлуатацію, і буде чекати, можливо, кращих часів, просто цей об'єкт буде законсервовано», - сказав Бондаренко. За його словами, що стосується в цілому будівництва в буферних зонах, то станом на зараз місто продовжує працювати в питанні повернення в комунальну, в державну власність особливо цінних земель. У минулому році Київрада зобов'язала забудовника цього житлового комплексу знизити висотність до рівня не вище 25 метрів над поверхнею землі.
Політика Порошенко: Путін створює на Донбасі українське Алеппо Президент Росії Володимир Путін створює на Донбасі ситуацію, схожу на ту, яка в результаті військових дій склалася в сирійському Алеппо. Про це в інтерв'ю німецькому виданню Bild заявив Президент України Петро Порошенко. Глава держави заявив, що бойовики навмисно атакують мирних жителів, намагаючись дискредитувати українську армію. «У причини того, що Мінська мирна угода не працює, є ім'я - Путін. Ми в Україні зробили все для миру, змінили закони і дотримувалися угоди, але Росія продовжує вбивства. Обіцянки, які дає уряд Росії, порушуються щодня. Ситуація в деяких частинах Східної України драматична. У нас є чіткі докази того, що бойовики цілеспрямовано атакують мирних жителів. Путін створює там українське Алеппо», - заявив Порошенко. Президент України підкреслив, що відповіддю на ескалацію мають бути нові санкції. «Поки українців бомблять таким варварським способом, ніхто не буде обговорювати ослаблення (санкцій). Зовсім навпаки: це скоріше піднімає питання про те, чи слід їх розширити. Це немислимо, що зараз Росія офіційно визнає паспорти з окупованих територій. Це найбільший доказ російського впливу», - додав Порошенко.
Політика Ніна Южаніна: Суспільство невдоволено реформами в податковій. Це - не реформи! Податковий комітет вимагає прийняти закон про податкову міліцію. Про це на погоджувальній раді 20 лютого заявила голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, передає кореспондент АСН. "Я дуже прошу на четвер, на 23 лютого, включити до розгляду законопроект 0940, тому що ми не можемо ховатися від проблеми, яка склалася в існуванні податкової міліції. Міністерство фінансів України зайняло незрозумілу позицію, тому ми повинні вирішити це питання в залі. Тому що зараз боротьба ДФС і Міністерства фінансів ускладнює роботу правоохоронних органів. Я вважаю, що це питання функціонування державних структур. Без правонаступництва вони не можуть бути ліквідовані", - заявила вона. Южаніна нагадала, що навіть зверталася до прем'єр-міністра: "Тому що не може бути ліквідована податкова міліція без передачі функцій правонаступнику... Тому я запрошую міністра фінансів в середу на засідання нашого комітету, щоб він представив бачення реформування податкової системи. Бо суспільство незадоволене такою реформою. Оскільки ми бачимо не реформу, лише окремі моменти".
Політика "Народний фронт" звинуватив Соболєва і Семенченка в провокаціях на руку Кремлю "Народний фронт" звинуватив Соболєва та Семенченка в провокаціях на руку Кремлю. Про це на засіданні погоджувальної ради 20 лютого заявив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, передає кореспондент АСН. "Ми вимагаємо, щоб особи, які вчора завдали тілесних травм поліцейським, понесли відповідальність згідно із законом. Ми закликаємо депутатів Соболєва та Семенченка: чи готові  ви визнати власну політичну відповідальність за дії, які провокують дестабілізацію в воюючій країні? Майте сміливість зізнатися, на який результат ви працюєте, на яку країну?" - заявив він. За його словами, "розмови про російські паспорти на тлі вчорашніх подій деяких керівників провокацій вже не виглядають лише версіями. У "Народного фронту" запитання: скільки в залі парламенту ще Надій Савченко?" - підкреслив він.
Економіка Україні в 2017 році потрібно $5 млрд зовнішнього фінансування. Інвестицій "зайде" лише близько мільярда Потреба України в зовнішньому фінансуванні на цей рік складе мінімум п'ять млрд доларів. Про це заявив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко під час прес-конференції сьогодні в Києві, передає кореспондент ASN. «Україні цього року потрібні гроші. Мінімальна потреба України в зовнішньому фінансуванні протягом 2017 року оцінюється в близько 5 млрд дол. Гроші треба шукати», - сказав він. За його словами, МЕРТ оприлюднила занадто райдужні прогнози на цей рік в частині прямих іноземних інвестицій. «Я дуже далекий від думки, оприлюдненій українським Міністерством економічного розвитку і торгівлі минулого тижня з приводу того, що приплив ПІІ цього року складе 2,5 млрд дол. Я вважаю, це дуже райдужно», - зазначив він. «Я далекий від думки, що ми можемо очікувати більше 1,5 млрд доларів ПІІ. Тому потреба відкрита (в зовнішньому фінансуванні) - 3,5 млрд доларів», - пояснив експерт.
Політика Кабмін Німеччини: Визнання Росією паспортів «ДНР» і «ЛНР» є неприйнятним Визнання Росією виданих бойовиками на Донбасі «документів» і «паспортів» є неприйнятним. Про це заявив прес-секретар уряду Німеччини Штеффен Зайберт. «Визнання документів, що дають право на виїзд за кордон, виданих самопроголошеними так званими «Луганською Народною Республікою» і «Донецької Народною Республікою», підриває цілісність України», - заявив він, передає Deutsche Welle. На думку Зайберта, такий крок прямо суперечить тому, про що йдеться в Мінських угодах, тому «він неприйнятний». Нагадаємо, 18 лютого президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання в РФ документів та реєстраційних знаків транспортних засобів, виданих громадянам України та особам без громадянства, які постійно проживають на територіях окупованого Донбасу. Раніше офіційний представник Держприкордонкомітету республіки Антон Бичковський заявив, що в'їхати до Білорусі за так званими паспортами «ДНР» і «ЛНР» неможливо, як і раніше.
Події У Сирії на фугасі підірвався автомобіль з військовими РФ, четверо загиблих У Сирії в результаті підриву автомобіля загинули четверо військовослужбовців Росії, ще двоє отримали поранення. Про це повідомили в Міноборони РФ. Відзначається, що автомобіль, на якому підірвалися солдати, слідував у складі автомобільної колони сирійських військ із району аеродрому Тіяс в напрямі Хомса, передає ТАСС. «16 лютого 2017 року в Сирійській Арабській Республіці в результаті підриву автомобіля на радіокерованому фугасі загинули чотири російських військовослужбовці. Автомобільна колона сирійських військ, в якій слідував автомобіль з російськими військовими радниками, прямувала з району аеродрому Тіяс в напряміміста Хомс», - розповіли в Міноборони РФ. У відомстві повідомили, що за життя двох поранених солдатів борються російські військові медики.
Економіка Експерт розповів, чи отримає Україна цього року гроші МВФ Шанси України на отримання чергового траншу Міжнародного валютного фонду (МВФ) залежать від обслуговування вже існуючого боргу в цьому році перед Фондом. Про це заявив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко під час прес-конференції сьогодні в Києві, передає кореспондент АСН. «Шанси, що ми отримаємо гроші від МВФ зараз, я б покладав насамперед на те, що цього року ми повинні повернути самому МВФ 1 млрд дол. Тобто це мах на мах. Ми отримаємо 1 млрд зараз, який потім повернемо їм, тому що у нас є виплата цього ж року МВФ», - сказав експерт. При цьому Устенко підкреслив, що це тимчасове рішення проблеми. «Але знову-таки це тимчасове рішення задачі. А без проведення структурних реформ ситуація буде явно нестабільна і буде тенденція до погіршення», - зазначив експерт. Нагадаємо, Устенко переконаний, що Україна повинна показувати економічне зростання від 5%, в ідеалі це 5% плюс, і в тривалій перспективі тоді можна буде розв'язати глобальні економічні проблеми.
За кордоном Джолі вперше прокоментувала своє розлучення Вчора, 19 лютого, 41-річна Анджеліна Джолі вперше прокоментувала своє рішення про розлучення в інтерв'ю телеканалу BBC. «Я не хочу багато говорити про це, скажу лише, що це був непростий час, і ми - сім'я і завжди будемо нею. Ми переживемо цей час і, я сподіваюся, станемо більш сильною сім'єю », - говорить актриса. Анджеліну Джолі запитали, якою вона бачить себе через 5 років. «На даному етапі я сподіваюся, що буду ще сповнена сил. Через 5 років сподіваюся подорожувати по світу, відвідувати дітей. Я сподіваюся, що вони будуть щасливі і будуть займатися цікавими речами в різних частинах планети. Я буду підтримувати їх», - сказала вона. «Зараз я сконцентрована на наших дітях... моє завдання - знайти правильний шлях і пройти через це. Ми завжди будемо сім'єю і знайдений шлях лише зблизить нас, зробить сильнішими», - додала Джолі.
Економіка Україні потрібно зростання економіки не менше 5%, щоб почати розв'язувати проблеми - експерт Україна потребує зростання економіки не менше 5%, щоб вирішити проблеми. Про це заявив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко під час прес-конференції сьогодні в Києві. Він нагадав, що темпи економічного зростання в Україні, за прогнозами Кабінету міністрів, 2017 року складуть 3%. При цьому, за словами експерта, Україна має показувати економічне зростання не менше 5%. «А за боргами ми повинні більше ніж 5% нашого ВПП віддати тільки за обслуговування наших боргів, тобто за виплату відсотків за внутрішніми і зовнішніми боргами. Тобто для того, щоб не деградувати, ми повинні рости вище, ніж 5%», - сказав він. Нагадаємо, Устенко повідомив, що потреба України в зовнішньому фінансуванні на цей рік мінімум становить 5 млрд доларів. За його словами, малу частину з цих грошей можна отримати у вигляді прямих іноземних інвестицій.
Політика Суд дав прокуратурі доступ до інформації з мобільного депутата Новинського В рамках розслідування кримінальної справи про незаконне позбавлення волі помічника вже покійного предстоятеля УПЦ МП Володимира Сабодана митрополита Олександра Драбинка Печерський районний суд столиці дозволив ГПУ доступ до інформації з мобільних телефонів депутата Вадима Новинського. Про це пише Інтерфакс-Україна. Таке значиться в Єдиному реєстрі судових рішень. Таким чином, суд задовольнив клопотання слідчого Генеральної прокуратури України. «Надати слідчому в особливо важливих справах ГСУ ГПУ і членам слідчої групи доступ до речей і документів... які є у володінні і зберігаються у мобільного оператора, а також надати згоду на вилучення даних», - сказано в рішенні суду. Виходячи з рішення суду, доступ був наданий до інформації з вихідних і вхідних дзвінків з червня 2013 року по липень 2014 року. Нагадаємо, підозру нардепу Новинському буде передано до суду через кілька місяців. У рішенні суду не вказано прізвище Новинського, однак, за інформацією ЗМІ, йдеться саме про нього.
Політика 152 млн грн пособників Януковича направлять на виплати сім'ям Героїв Небесної Сотні і загиблих на Донбасі воїнів Сплачені державі посібниками режиму Януковича, які визнали свою провину, 152 мільйони гривень будуть спрямовані як одноразові виплати сім'ям Небесної Сотні і загиблим на Донбасі воїнів. Про це в інтерв'ю журналістам у парламенті сказав головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає кореспондент АСН. "У разі позитивного рішення уряду кожна сім'я загиблих на Майдані, а також всіх загиблих учасників АТО, зокрема добробатів і добровольців, а це 3150 осіб, зможе отримати одноразово 46 тис. грн на кожну сім'ю з тих коштів, які були вкрадені злочинною організацією Януковича", - сказав він. Матіос повідомив, що таке рішення прийнято на засіданні Бюджетного комітету парламенту з ініціативи БПП. Нагадаємо, члени злочинної організації Януковича, зокрема колишній перший заступник Міністерства доходів і зборів Головач, а також заступник міністра економіки в уряді Азарова Сухомлин, повністю визнали свою провину, дали свідчення проти Януковича і його поплічників, а також сплатили до державного бюджету 152 млн гривень
Політика Порошенко призначив українських послів у Білорусі, Іраку і Лаосі Президент України Петро Порошенко своїми указами призначив послів України в Білорусі, Лаосі та Іраку. Про це йдеться в указах президента №38/2017, №39/2017 та №40/2017. Послом у Білорусі призначений Ігор Кизим, передає прес-служба глави держави. Раніше Кизим працював на посаді першого секретаря посольства України в Білорусі. У 2014-2015 роках Кизим був тимчасовим повіреним у справах України в Великій Британії. Як відомо, довгий час у Білорусі не було українського посла, а був тимчасовий повірений Валерій Джигун. Україна відкликала свого посла з Білорусі в березні 2014 року після слів президента Олександра Лукашенка, який назвав окупований Крим частиною території Росії. Надзвичайний і Повноважний Посол України в Королівстві Таїланд Андрій Бешта став послом України в Лаоській Народно-Демократичній Республіці за сумісництвом. Бешта працював у структурі МЗС України з 1998 року, був заступником директора - начальником відділу, а згодом в.о. директора Департаменту міжнародних організацій МЗС, також працював у постійному представництві України при ООН. Був членом делегації України в роботі 67-70 сесій Генасамблеї ООН. Призначений послом України в Таїланді 24 листопада 2015 року. Послом України в Іраку став Віктор Недопас. Раніше він обіймав посаду виконуючого обов'язки директора департаменту міжнародної безпеки МЗС України. З липня 2009 по грудень 2013 року був послом України в Сербії.
Події Банкір підозрюється в розтраті 129 млн грн, що призвело до неплатоспроможності банку Слідчі Нацполіції України повідомили про підозру голові правління і власнику одного з банків за привласнення, розтрату або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, що призвело до збитків на суму 129 млн грн. «Заступник голови правління банку вивів активи банку шляхом проведення збиткових операцій на валютному ринку, що призвело до неплатоспроможності фінансової установи. Надалі підозрюваний очолив банк, який був стороною в цій фінансовій угоді», - сказано на сайті Нацполіції. Чоловік організував проведення незаконних форексних операцій на міжбанківському валютному ринку, а також заздалегідь знав, що його дії призведуть до великих збитків і банкрутства установи. «Для привласнення незаконно виведених активів підозрюваний став власником і головою правління банку-контрагента. Ця банківська установа була другим учасником форексних операцій», - сказано в повідомленні. Під час слідства було доведено, що сума збитку склала 129 мільйонів гривень.
Події Шестеро людей постраждали у великій ДТП у Вінницькій області У Вінницькій області в Хмельницькому районі на трасі «Бердичів - Хмільник - Літин» сталася ДТП за участю трьох автомобілів, в лікарню були госпіталізовані шестеро людей, двоє з яких перебувають у важкому стані. Про це інформує відділ комунікації поліції Вінницької області. Зіткнення сталося в понеділок, 20 лютого, близько 8 ранку. «Попередньо, згідно зі свідченнями очевидців, було встановлено, що 42-річна жінка-водій а/м Skoda виїхала на смугу зустрічного руху і зіткнулася з автомобілем Mercedes Vito. Надалі з автомобілем Skoda зіткнувся автомобіль Toyota, за кермом якого був 49-річний молдованин», - йдеться в повідомленні. На момент аварії в а/м Skoda було двоє людей, а в Mercedes - семеро разом із водієм. «У лікарню були госпіталізовані водій та пасажир а/м Skoda, а також четверо пасажирів мікроавтобуса Mercedes. У Toyota ніхто не постраждав», - сказано в повідомленні.
Події У Дніпропетровській області екс-прокурор звинувачується в педофілії У Дніпропетровській області місцева прокуратура відкрила кримінальну справу за фактом розбещення неповнолітніх підлітків екс-керівником транспортної прокуратури області. За інформацією Інтерфакс-Україна, про цей факт у прокуратурі дізналися з соцмереж, де один із блогерів опублікував відеозапис, де чоловік, схожий на екс-прокурора Андрія Рижих, здійснює розпусні дії стосовно підлітка. «За цим фактом було внесено відомості в ЄРДР за статтею 156 (розбещення неповнолітніх) КК України. Слідчі дії проводитиме поліція», - повідомили в прес-службі. Слідству потрібно встановити вік хлопчика і чи мало місце насильство. У прокуратурі підтвердили, що в 2012 році Рижих очолював транспортну прокуратуру Дніпропетровської області, але на початку січня цього року він звільнився з органів прокуратури за власним бажанням.
Суспільство У штабі АТО не підтверджують відведення озброєння терористами У прес-центрі штабу АТО не підтвердили інформацію, що з'явилася в ЗМІ, що представники терористичної організації «ДНР» нібито відводять важке озброєння від лінії конфлікту сторін на Донбасі. «Півтори години назад ми чули, як у районі Авдіївки заводився ворожий танк. Хочеться вірити, що його заводили для відведення, але підтвердити це ми поки не можемо», - повідомив прес-офіцер штабу АТО Леонід Матюхін у коментарі Інтерфакс-Україна. Про стан процесу відведення сил у районі Станиці Луганської він заявив, що неодмінною умовою для цього процесу є дотримання режиму припинення вогню не менше семи діб. «Якщо ви пам'ятаєте, то позавчора в районі Станиці Луганської бойовики відкривали вогонь. Нехай припинять вогонь, потім можна говорити буде», - додав він.
За кордоном Кремль звинуватив спецслужби США у прослуховуванні розмов посла РФ РФ звинуватила спецслужби США в прослуховуванні розмов російського посла в Америці Сергія Кисляка. Про це повідомив голова МЗС Росії Сергій Лавров, передає Інтерфакс. За його даними, представники розвідки офіційно, правда, анонімно, розповіли американським журналістам, що розмови російського посла постійно прослуховуються. Це стосується його доповідей у Москву, що він робить у Вашингтоні, виконуючи свої обов'язки. Також голова російського зовнішньополітичного відомства додав, що інформація про прослуховування телефонних розмов посла РФ у Вашингтоні з'явилася на тлі скандалу про переговори екс-радника американського президента з нацбезпеки Майкла Флінна з Кремлем. Нагадаємо, радник президента Дональда Трампа з нацбезпеки Майкл Флінн подав у відставку через скандал.
За кордоном ЄС виділить 18 млн євро для допомоги жителям Донбасу Єврокомісія Комісія виділила ще 18 мільйонів євро додаткової допомоги постраждалим в ході війни на сході України. Про це повідомляє єврокомісар з питань гуманітарної допомоги та кризового управління Христос Стіліанідес, передає Інтерфакс-Україна. «Недавня ескалація конфлікту на сході України, її вплив на цивільне населення, викликає серйозну стурбованість. Сьогодні в Бахмуті хочу сказати народу України: ви не самотні. Всім цивільним, які цього потребують повинна бути надана допомога по обидва боки конфлікту», - сказав Стіліанідіс. Повідомляється, що підтримка з боку Європейського Союзу буде надаватися через партнерські гуманітарні організації, які надають гумдопомогу найбільш незахищеним і постраждалим від війни людям в Донбас. Кошти, зокрема, будуть виділені на покриття витрат на надання невідкладної медичної допомоги, надання води і тимчасового житла, а також на санітарні потреби.
Політика Чубаров: Дії депутата Артеменка - це держзрада Заява депутата Андрія Артеменка (Радикальна партія), який нібито передав АП США Дональда Трампа підготовлений ним план врегулювання українського конфлікту, має бути кваліфікована як держзрада. Про це повідомляє голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат БПП Рефат Чубаров. «Андрій Артеменко цинічно стверджує, що пропонований адміністрації президента США механізм повною мірою відповідає праву народів на самовизначення. В умовах російської окупації Криму, яка характеризується тотальним придушенням прав і свобод кримськотатарського народу і прав людини в окупованому Криму, насильницькими викраденнями і вбивствами цивільних осіб, арештами і нападами на оселі та сім'ї татар, переслідуваннями журналістів України, діяння Артеменка однозначно має бути кваліфіковано як держзрада, навмисне вчинена на шкоду суверенітету і територіальній цілісності України», - пише Чубаров в Facebook.
Суспільство Названі найпопулярніші назви українських компаній і найпоширеніші імена підприємців Сервіс моніторингу реєстраційних даних всіх українських компаній OpenDataBot проаналізував назви компаній і виділив слова, які найчастіше трапляються в назвах компаній - це такі слова як "Плюс", "Еко", "Мрія", "Вікторія», «Світанок", "Альфа". Також за даними сервісу, українських підприємців найчастіше звуть - Олександр, Сергій, Володимир, Тетяна та Олена. А прізвища, які найчастіше зустрічаються в українській підприємницькому середовищі, - Шевченко, Мельник, Коваленко, Бондаренко і Ткаченко. З інших цікавих аналітичних спостережень OpenDataBot - слова, які застосовуються до релігійних організацій, входять в топ-50 назв і навіть перевищують за кількістю назви, пов'язані з наукою. Наприклад, слово "релігійна" зустрічається в 21 175 назвах, а "навчальний" у 19 284.
За кордоном Виявлено печерне життя віком близько 50 тисяч років Вчені виявили в системі печер життя, що міститься в кристалах, чий вік становить майже 50 тис. років, передає phys.org. Стародавні і дивні мікроби були знайдені дослідниками в печерах Найка в Мексиці. Вони здатні існувати на таких мінералах, як марганець і залізо. За словами вчених, їм вдалося виявити «супержиття». Знахідка може стати прикладом виживання мікробів у надважких умовах на нашій планеті. Форми життя - 40 різних штамів бактерій і кількох вірусів - такі дивні, що навіть їхні найближчі родичі на десять відсотків відрізняються від них генетично. Це означає, що вони відстоять від будь-яких відомих форм життя, наскільки люди відстоять від грибів. Глибина печер досягає 800 м, в них містяться занедбані цинкові і свинцеві шахти. До початку буріння вони повністю були відрізані від зовнішнього світу.

Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
більше матеріалів




/-1,7151870727539-/ /-pc-/
Top