counter
Архів Повернутись назад 18 Грудня 2018
18 Грудня
Події На Херсонщині селяни побили десантників У Голопристанському районі Херсонщини ширяться чутки про чергове побоїще між військовослужбовцями Збройних Сил України та молоддю з села Нова Збур'ївка з кровопролитними наслідками. За найскромнішими прикидками, в ньому брало участь не менше десятка осіб. Як встановило слідство, двоє контрактників відділення десантної бригади, яке охороняло польовий склад боєприпасів та стрілецької зброї, в період воєнного стану та без дозволу начальника складу вночі вирушили в село «веселитися». Там вони напилися, вирушили на дискотеку в приватному клубі, і посварилися з тутешніми хлопцями. Десантників ті по черзі виводили з клубу, і жорстоко били натовпом. Один з військовослужбовців у відповідь складаним ножем поранив кривдника в легеню, після чого більшість учасників бійки розбіглося, а десантники, з закритими черепно-мозковими травмами та численними синцями, та поранений ножем юнак залишилися лежати на землі. Усіх трьох забрали в лікарню, де селянина вже прооперували - його життю нічого не загрожує. Поліція Голопристанського району внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань матеріали за фактом замаху на умисне вбивство. Військова прокуратура Херсонського гарнізону, в свою чергу, склала адміністративні протоколи на контрактників за самовільне залишення місця служби. Зараз правоохоронці опитують свідків і встановлюють особи учасників побиття, що втекли. Ті, зі зрозумілих причин, оголошуватися не поспішають. «Кілька місяців тому в тій же Новій Збур'ївці після конфлікту в кафе ціла група контрактників з того ж складу влаштувала побиття селян. Тоді встановити всіх причетних до розправи теж було нелегко: на контакт не йшли ні військовослужбовці, ні цивільні, розповідає Херсон.нет.
Політика оформление ленты  ООН прийняла резолюцію з проблеми мілітаризації Криму Генеральна асамблея ООН підтримала ініційовану Україною резолюцію, що закликає Росію вивести свої війська з території окупованого Криму і засуджує зростаючу російську військову присутність в Чорному і Азовському морях. У прийнятому документі зазначається, що присутність російських військ у Криму суперечить національному суверенітету і територіальній цілісності України, а також загрожує безпеці інших європейських держав. Також ГА ООН закликала Росію звільнити захоплені українські кораблі і членів їхніх екіпажів. Як повідомляє Міністерство закордонних справ, за резолюцію проголосували 66 учасників, проти висловилися 10, утрималися 72. Проти резолюції проголосували Вірменія, Білорусь, Болівія, Бурунді, Камбоджа, Куба, Північна Корея, Іран, Лаос, М'янма, Нікарагуа, РФ, Сербія, Південний Судан, Судан, Сирія, Узбекистан, Венесуела та Зімбабве. Раніше президент України Петро Порошенко доручив провести перевірку держслужбовців, зокрема, силовиків і правоохоронців, у яких є родичі в окупованому Росією Криму.
Політика оформление ленты  Агресія РФ на Азові: в Чорне море зайшов корабель НАТО У Чорне море з Босфору увійшов розвідувальний корабель Великої Британії HMS Echo, повідомив керівник проекту "Майдан закордонних справ" Андрій Клименко. "21 листопада 2018 року міністр оборони Великої Британії під час візиту в Лондон міністра оборони України Степана Полторак оголосив, що HMS Echo відправиться  в Чорне море в 2019 році для підтримки свободи навігації на підтримку України. 17 грудня 2018 року близько 20:30 (місцевий час) гідрографічний (розвідувальний) корабель Її величності HMS Echo (H87) увійшов у Чорне море з протоки Босфор", - написав Клименко на своїй сторінці в Facebook. Цей сучасний розвідувальний корабель призначений для проведення розвідувальних операцій на підтримку підводних човнів і десантних операцій. Він може передавати адаптовану інформацію практично в режимі реального часу. HMS Echo вийшов з британської військово-морської бази в Гібралтарі 03.11.2018, потім 09.11.2018 прибув на Мальту, звідти вийшов 09.12.2018 курсом на військово-морську базу в Souda Bay на о. Крит, звідки 14.12.2018 приблизно о 17:00 взяв курс на Чорне море. Це перший військовий корабель НАТО, який здійснює візит до Чорного моря з прямою формулюванням мети візиту, пов'язаної з Азовської кризою.
Кримінал оформление ленты  Забив до смерті. На Одещині чоловік за пляшку вина вбив брата Чоловік убив брата в одному з сіл Білгород-Дністровського району, повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції в Одеській області. Повідомляється, що тіло 43-річного чоловіка з ознаками насильницької смерті було виявлено в його власному будинку односельцем. Через кілька годин правоохоронці встановили особу підозрюваного. Ним виявився 38-річний брат загиблого, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності і з яким потерпілий жив разом у будинку. Спочатку чоловік не визнавав своєї провини і всіляко намагався уникнути відповідальності, однак докази, зібрані поліцейськими, виявилися переконливими і зловмисник зізнався у скоєному. Чоловік розповів, що вони з братом часто випивали, а напередодні той сховав пляшку вина і не зізнавався куди. Це і викликало у зловмисника спалах агресії - він схопив палицю і до смерті забив родича.
Політика Країна-агресор РФ спростила прийом у громадянство для українців Російська Держдума в третьому читанні прийняла законопроект, яким президент РФ наділяється правом визначати категорії іноземців і осіб без громадянства, які мають право подати заяву на отримання російського громадянства в спрощеному порядку. Особи, які потрапляють в категорії отримання російського громадянства в спрощеному порядку, звільняються від вимоги п'ятирічного терміну проживання в РФ, наявності підтвердженого законного джерела коштів для існування, виходу з наявного іншого громадянства, знання російської мови. Як передає ТАСС, документ допоможе вирішити питання отримання російського громадянства в першу чергу переселенцям з України. Раніше російський президент Володимир Путін заявив, що влада РФ не буде наслідувати приклад Києва і вводити обмеження для перебування і в'їзду на територію Росії громадян України.
Політика "Болюча новина для Москви". Ватикан визнав нову церкву в Україні Прес-секретар УПЦ Київського патріархату архієпископ Євстратій Зоря повідомив, що Ватикан визнав Епіфанія на чолі об'єднаної церкви в Україні. На його думку, про це свідчить те, що новина про обрання Епіфанія предстоятелем з'явилася на офіційному порталі новин Ватикану. "Дуже болюча новина для Московської патріархії. І дуже вагома - для католицького і всього християнського світу", - пише Євстратій у своєму Facebook. При цьому він зазначив, що католицька церква в силу відсутності євхаристійної єдності з Православною Церквою не може визнавати або не визнавати автокефалію. Нагадаємо, в Києві 15 грудня на Об'єднавчому Соборі главою об'єднаної церкви України був обраний митрополит Епіфаній. Томос про автокефалію в Константинополі йому вручить Вселенський патріарх 6 січня наступного року. При цьому в РПЦ вважають неканонічною нову церкву в Україні.
Кримінал оформление ленты  Сутенер у Харкові вербував дівчат для проституції в Іспанії У Харкові затримано 47-річного чоловіка, який вербував жінок з метою сексуальної експлуатації за кордоном, повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції в області. Сутенера затримали в переході метро "Студентська" в Харкові. Зловмисник спільно з 58-річним чоловіком, який оголошений у міжнародний розшук, і невстановленими особами організував на території Харкова пошук, підбір і вербування молодих жінок для використання в порнобізнесі в Іспанії. Встановлено, що в листопаді 2018 року 47-річний чоловік підшукав 24 і 25-річних дівчат. Зловмисник умовив їх поїхати в іншу країну для надання сексуальних послуг, використовуючи їх уразливий стан через важкі особисті обставини. 17 грудня в переході в метро він зустрівся з однією з дівчат і передав їй 400 гривень для покупки квитка на автобус в аеропорт "Бориспіль", 20 євро, а також роздруковані квитки на літаки. Після цього працівники поліції затримали зловмисника в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Жінки перебувають у задовільному стані, вони повернуті додому. Раніше повідомлялося, що в Херсоні 33-річна місцева мешканка організувала "бізнес" з надання інтимних послуг своєю 28-річною подружкою-повією.
Кримінал оформление ленты  На Львівщині з перерізаним горлом знайшли екс-лідера "Правого сектора" Відомий львівський активіст, екс-глава львівського осередку "Правого сектора" Ігор Коцюруба помер на 53-році життя 16 грудня, повідомляють львівські ЗМІ. За даними журналістів, поки що причини смерті Коцюруби не ясні, так як поліція повідомляє про спробу самогубства, хоча знайомі загиблого припускають вбивство. При цьому в поліції поширили повідомлення, що Коцюруба загинув в Червонограді від отриманих в результаті спроби суїциду тілесних ушкоджень, внаслідок яких він помер в лікарні. За фактом смерті активіста відкрито кримінальну справу за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК. Народна депутатка Ольга Богомолець, яка знала загиблого, в своєму Facebook звернулася в ГПУ, щоб генпрокурор взяв справу з розслідуванням під особистий контроль. Також в ЗМІ і соцмережах з'являється інформація, що Коцюрубу знайшли з перерізаним горлом.
Політика Рада ввела штрафи за цькування в школі - до 3400 гривень Верховна Рада на засіданні 18 грудня прийняла законопроект № 8584, який передбачає введення штрафу за буллінг. Документ підтримали 228 народних обранців. Законопроект визначає поняття буллінг як дії учасників освітнього процесу, які полягають в психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, в тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що здійснюються щодо малолітньої або неповнолітньої особи або такою особою щодо інших учасників освітнього процесу, в результаті чого могла бути чи була завдана шкода психічному або фізичному здоров'ю потерпілого. За перше порушення протягом року передбачено штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 гривень), за повторне порушення - від 100 до 200 мінімумів (1700-3400 гривень). Цькування з боку неповнолітнього спричинить штраф для його батьків в сумі від 20 до 50 мінімумів (340-850 гривень). При цьому якщо співробітники освітнього закладу будуть приховувати цькування, то потраплять під штраф до 1700 гривень або виправні роботи.
Політика Чим буде керувати Насіров? ДФС розділили на податкову і митну служби Кабінет міністрів схвалив з доопрацюванням постанову про реорганізацію Державної фіскальної служби (ДФС) шляхом поділу на Державну податкову та Державну митну служби, повідомляється на сайті Мінфіну. Проект постанови передбачає поділ ДФС на Державну податкову службу (до складу якої будуть входити підрозділи податкової міліції) та Державну митну службу як окремі центральні органи виконавчої влади. Для реорганізації ДФС створять комісію, яку очолить заступник міністра фінансів Сергій Верланов. Конкурс на керівників Державної податкової та Державної митної служби проведуть протягом трьох місяців після затвердження постанови Кабміну. Раніше Окружний адміністративний суд Києва 11 грудня відновив Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби України.
Суспільство Перед Новим роком Україну заллють дощі На День Святого Миколая, 19 грудня, в Україні буде морозна погода, в Криму та Приазов'ї очікується мокрий сніг. Як повідомляє "Укрінформ", в середу на дорогах ожеледиця, температура вночі -9..-14 градусів, вдень -3...-8 градусів, на Сході вночі -5...-10 градусів, удень -1... -6 градусів. У Криму вище нуля. 19 грудня в південних і східних областях пориви вітру 15-20 м/с. У четвер, 20 грудня без істотних опадів, в західних, північних, Вінницькій та Черкаській областях вночі -7...-12, в Карпатах та Івано-Франківській області -10...-16, вдень -10...-16 градусів. У Криму 20 грудня невеликі опади, переважно у вигляді дощу. У п'ятницю, 21 грудня, на решті території вночі -3...-8 градусів, в Карпатах -11 градусів, вдень -4 ... +1 градус. У Криму без істотних опадів, температура вночі близько нуля, вдень +1 .. +5 градусів. При цьому вже на вихідних, 22-23 грудня, по Україні очікується мокрий сніг, вдень з дощем, температура вночі 0...-6 градусів, удень -2... +4 градуси.
Суспільство В Одеській області скасували новорічні заходи через воєнний стан У Кодимі Одеської області в зв'язку з воєнним станом скасовані новорічні заходи, повідомляється на сайті міської ради. У повідомленні відзначається, що Кодимський район межує з невизнаним Придністров'ям, тому для уникнення провокацій і в цілях забезпечення безпеки жителів райцентру міськрада вирішила скасувати новорічні святкові заходи і роботу новорічної казкової резиденції, які організовувалися кілька років поспіль. "Вважаємо, що в умовах воєнного стану недоцільно проводити розважальні заходи", - йдеться в повідомленні. При цьому на центральній площі все таки встановлять новорічну ялинку. Нагадаємо, з введенням в 10 областях України воєнного стану в'їзд в країну заборонений росіянам від 16 до 60 років. Також Україна заборонила іноземцям в'їжджати в Крим.

6 порад буддійського ченця про те, як залишатися спокійними навіть у найскладнішій ситуації
6 порад буддійського ченця про те, як залишатися спокійними навіть у найскладнішій ситуації
Буддистські ченці відрізняються неймовірним спокоєм, добротою та внутрішньою гармонією Вони часто діляться сво....
П'ять ефективних технік очищення від негативу
П'ять ефективних технік очищення від негативу
Кожен з нас може вийти з себе, розладнатися, почати переживати і так далі Все це — негативні емоції, яких необ....
Прості та дієві обряди від скандалів, сварок та зрад у сім'ї
Прості та дієві обряди від скандалів, сварок та зрад у сім'ї
Сімейні стосунки не завжди благополучні, і скандали між близькими людьми не рідкість Впоратися зі сварками та ....
Корисні звички на удачу у справах та роботі: 7 порад, які допоможуть їх розвинути
Корисні звички на удачу у справах та роботі: 7 порад, які допоможуть їх розвинути
Корисні звички потрібні всім людям Проблема в тому, що розвинути їх у собі часом дуже нелегко
Страсна п'ятниця. Що робити в цей день. Прикмети і заборони
Страсна п'ятниця. Що робити в цей день. Прикмети і заборони
Перед Великоднем триває Страсний тиждень А ось п'ятниця, суворий день цього тижня, який має безліч обмежень, з....
більше матеріалів




/-0,54924988746643-/ /-pc-/
Top