counter
Архів Повернутись назад 18 Вересня 2016
18 Вересня
За кордоном оформление ленты  У Посольстві РФ у Києві проходить голосування на виборах до Держдуми. Вивісили прапор У Посольстві Російської федерації в Києві почалося голосування на виборах до Державної Думи. Голосування поки проходить без інцидентів. Дільниця для голосування громадян РФ, розташована в будівлі Посольства РФ на Повітрофлотському проспекті 27, відкрилася вчасно, о 8:00 за київським часом. Обстановка на території біля Посольства РФ від самого ранку була спокійна, без мітингів і протестів. Поряд з будівлею Посольства і на протилежній вулиці, а також на підходах по обидва боки - перебували кілька груп з представників українських правоохоронних органів в загальній кількості до 50 осіб. При цьому фасад Посольства огородили залізною сіткою, на якій повісили банер з попередженням про будівельні роботи. На самій будівлі Посольства РФ повісили прапор Російської Федерації. За інформацією очевидців з місця подій, ще за день до голосування його не було на будівлі. У саме Посольство, як повідомила громадянка РФ Ольга Курносова, яка проголосувала першою, пускають тільки за паспортами РФ і без мобільних телефонів. «Чому я прийшла на голосування? Тому що ми вибираємо депутатів на п`ять років, у нас два бюлетеня: за партійними списками і за кандидата по Свердловській області... Хотілося б, щоб у Державній Думі було більше депутатів, які не згодні з анексією Криму», - розповіла вона журналістам, показавши паспорт РФ. За її словами, в самому Посольстві перебуває два спостерігачі. Правда, невідомо, від якої місії, адже Україна закликала парламенти світу, місію ОБСЄ і міжнародні організації не брати участь у спостереженні за виборами. «З атмосфери взаєморозуміння очевидно, що це два спостерігачі, які обрані Посольством РФ», - додала вона. Водночас громадянка РФ не виключила, що під будівлею Посольства в Україні будуть провокації. Але висловила надію, що «провокацій не буде, адже вони на руку і створюють потрібну картинку для російських телеканалів». Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлу Климкіну поінформувати керівництво Російської Федерації про неможливість проведення на території України виборів до Державної думи Росії. Також Європейський Союз засудив проведення Росією виборів в Державну думу в окупованому Криму і Севастополі. ФОТО: АСН  
Події На Донбасі бойовики 26 разів порушили режим тиші За минулу добу російсько-терористичні війська в зоні АТО на сході України 26 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. Про це 18 вересня повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook. На Маріупольському напрямі терористи 14 разів порушили режим тиші. Позиції сил АТО в районі Талаківки, Павлополя, Мар'їнки і Широкиного бойовики обстрілювали з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї. Крім того, в районі Талаківки ворог відкривав вогонь із БМП. На Донецькому напрямі бойовики 12 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. З мінометів 120-мм калібру, гранатометів і кулеметів бойовики обстрілювали позиції сил АТО поблизу Авдіївки. З гранатометів і стрілецької зброї терористи стріляли по Новгородському, Верхньоторецькому і Нижньому Лозовому. Крім того, по Нижньому Лозовому противник стріляв із мінометів 82-мм калібру і зенітної установки.
За кордоном оформление ленты  Посольство РФ під час заборонених Україною виборів охороняє поліція і Нацгвардія Через нічні заворушення Посольство РФ під час заборонених Україною виборів охороняє поліція і Нацгвардія. Про це в інтерв`ю журналістам 18 вересня біля будівлі Посольства РФ у Києві розповів заступник начальника Патрульної поліції міста Києва Олег Чувілкін, передає кореспондент АСН. «В Посольство РФ на Повітрофлотському проспекті 27, де з 8:00 за Києвом почалося голосування на виборах до Державної Думи РФ, приходить небагато людей. Приблизно кожні 20 хвилин приходить 2-3 особи для голосування», - заявив він. Як передає кореспондент АСН з місця подій, у дворі поруч із будівлею Посольства РФ перебуває кілька автобусів з представниками Нацгвардії. ФОТО: АСН  «Від патрульної поліції Києва для охорони Посольства прибуло 30 осіб. Також автопатрулі забезпечують правопорядок на території біля Посольства... Зазвичай Посольство охороняє поліція, але з огляду на останні події дещо посилено охорону для забезпечення правопорядку», - сказав Чувілкін. Він підтвердив, що біля Посольства РФ у Києві в першій половині дня - без провокацій. «Поки що інформації про провокації не надходило. Ми сподіваємося, що ситуація буде такою ж спокійною й надалі», - сказав він.
За кордоном Посланник Путіна з ганьбою втік із Радбезу ООН Постійний представник РФ в ООН Віталій Чуркін скликав 18 вересня екстрене засідання Ради Безпеки ООН відразу ж після помилкових авіаударів США у Сирії по урядових військах. Постпред в ООН від США Саманта Пауер назвала такий вчинок хитрістю, у відповідь на це Віталій Чуркін втік із зали засідання, повідомляє DW. Перед початком Саманта Пауер назвала скликання екстреного засідання Ради Безпеки ООН Росією хитрістю і звинуватила Кремль у лицемірстві і цинізмі. «Російська Федерація чомусь не скликала позачергового засідання, коли сирійський режим вів наступ на опозицію і не допускав гуманітарної допомоги в блоковані райони Сирії. Так навіщо ж ми зібралися на цю зустріч сьогодні? Щоб відвернути увагу від того, що відбувається в Сирії?» - заявила постпред США. На знак протесту Віталій Чуркін швидко покинув залу засідання РБ ООН. Нагадаємо, в суботу, 17 вересня, військові літаки коаліції проти ІДІЛ помилково завдали авіаудару по урядових військах Сирії. За даними Міноборони РФ, в результаті цього удару загинули 62 солдати президента Асада, ще близько 100 військових отримали поранення.
За кордоном оформление ленты  «Свободівці» побили росіянина під посольством у Києві і зламали паркан Близько полудня під будівлею Посольства РФ в Києві, де в неділю відкрилася виборча дільниця з виборів до Державної Думи, почалися зіткнення представників ВО «Свобода» і громадян РФ. Так, екс-народний депутат «Свободи» Ігор Мірошниченко та депутат Київради від «Свободи» Володимир Назаренко прийшли до будівлі Посольства на Повітрофлотському проспекті та почали ламати металевий паркан. За що Нацполіція заарештувала Назаренка, відправивши його до Солом`янського райвідділу, повідомляє кореспондент АСН. Після цього працівники патрульної поліції і Національної гвардії вишикувалися в шеренгу і оточили посольство. «Громадяни Росії, які нібито приходять голосувати, підіграють режиму Путіна... Якби нас було більше, ми б просто заблокували посольство», - заявив Ігор Мірошниченко. Після цього Мірошниченко та його колега по партії вступили в жваву полеміку з одним із громадян РФ, який прийшов на голосування. Вони почали ображати чоловіка лайливими словами, після чого Мірошниченко вдарив його ногою. Поліція не встигла запобігти бійці. В результаті чоловік впав на асфальт, його добивали ногами. Після того, як поліція все таки втрутилася і відвела громадянина РФ у бік, колегу Мірошниченка заарештували за хуліганство. Також люди тримають плакати з написами: «Смерть России!», шибеницю з «лялькою» президента РФ Володимира Путіна в тюремній робі. Мітингувальники заблокували вхід у будівлю Посольства для голосуючих. Під посольством увімкнули пісню про Путіна, вперше виконану українськими ультрас. фото: АСН
Політика Бійка під генконсульством РФ в Одесі: затримано чотирьох членів ПС Працівники поліції Одеси 18 вересня затримали чотирьох активістів «Правого сектора», які пікетували генконсульство Росії, де, всупереч заяві влади про неможливість проведення виборів до Держдуми на українській території, сьогодні працює виборча дільниця, повідомляє «112 Україна». «Група активістів у складі близько 10 осіб прибула до генконсульства Росії в Одесі, щоб завадити громадянам РФ голосувати на виборах в Держдуму на території України. Один із членів «Правого сектора» спробував перешкодити чоловікові пройти проголосувати на територію російського консульства. Після цього його хотіли затримати поліцейські, сталася бійка, і, коли затриманого саджали в поліцейський автобус, його спробували звільнити інші представники ПС, зав`язалася масштабна бійка. Після чого до відділення поліції забрали чотирьох осіб. Зараз під генконсульством РФ в Одесі все спокійно, активісти вирушили до районного відділу поліції, щоб з`ясувати ситуацію із затриманими», - сказано в повідомленні.
За кордоном Порошенко і Клімкін відбули на Генасамблею ООН У неділю, 18 вересня, голова МЗС України Павло Клімкін відбув у США в складі делегації України на чолі з Президентом України Петром Порошенком для участі в 71-й сесії Генасамблеї ООН. Про це повідомили в прес-службі МЗС України. «18 вересня міністр закордонних справ України Павло Клімкін у складі делегації України на чолі з Президентом України Петром Порошенком відбув до США для участі в сегменті високого рівня 71-ї сесії Генеральної асамблеї ООН. Петро Порошенко планує зустрітися з главами наступних країн: Японії, Туреччини, Аргентини, Нової Зеландії, Катару тощо. Павло Клімкін офіційно представлятиме Україну в засіданнях високого рівня РБ ООН з авіабезпеки та Спільної слідчої групи з розслідування катастрофи MH17 в Донецькій області. А також проведе низку двосторонніх зустрічей з метою подальшої консолідації міжнародної солідарності з Україною в умовах триваючої російської агресії», - йдеться в повідомленні зовнішньополітичного відомства України.
Політика У Клінтон проблеми: Кох прогнозує перемогу Трампа на виборах в США Екс-віце-прем`єр Росії Альфред Кох спрогнозував, що кандидат у президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон програє вибори республіканцеві Дональду Трампу. Про це колишній російський чиновник написав на своїй сторінці в Facebook. «З Гілларі Клінтон відбудеться та сама історія, що й на виборах 2008 року, коли вона програла Бараку Обамі. Тоді вона теж була безперечним фаворитом у президентських перегонах, а потім - бац - і за кілька місяців до виборів нікому невідомий Барак Обама обійшов її як малу дитину. Згідно з опитуваннями громадської думки, Гілларі вже не фаворит і більшість повільно схиляється до Трампа, а знепритомнення Клінтон 9 вересня сильно їй нашкодило в президентських перегонах. І ще одне спостереження не на її користь. Гілларі активно підтримує Обама, проте дуже своєрідно, Обама весь час говорить, що у Гілларі, на відміну від Трампа, є величезний досвід держуправління і що наявність такого досвіду - дуже критична для посади президента», - написав Альфред Кох.
Події Росія годує бойовиків на Донбасі простроченими продуктами Росія поставляє бойовикам в окупований Донбас прострочені боєприпаси і продукти харчування. Про це сказано в повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України в Facebook. «Складна економічна обстановка в РФ змушує її керівництво скоротити до мінімуму фінансові витрати на утримання російсько-окупаційних військ на Донбасі. Різке скорочення фінансування компенсується постачанням боєприпасів і продуктів харчування зі складів тривалого зберігання. Так 17 вересня в районі Сніжного під час проведення стрільб з ракетних систем залпового вогню «Град» понад 30% боєприпасів виявилися непридатними до застосування. Також на продовольчі бази в окупованому Донецьку завезена з російського держрезерву заморожена риба, яка була закладена на зберігання ще в 1960 році», - сказано в повідомленні.
Політика Нові сутички сталися під посольством РФ у Києві Під будівлею російського посольства у Києві в неділю ввечері відбулися нові сутички. Один з учасників протесту був затриманий працівниками поліції. Для охорони правопорядку до будівлі посольства РФ підтягнуті додаткові сили Нацгвардії, повідомляє «112 Україна» «Біля будівлі посольства РФ у Києві відбулися нові сутички між представниками ВО «Свобода» і поліцією, одного протестувальника затримали, так як він кидав яйця або інші предмети в російського громадянина, який виходив з-за воріт посольства. До російського посольства підтягнулися додаткові сили Нацгвардії. Також біля російського посольства, крім представників «Свободи», перебувають деякі громадські активісти. Всі активісти виступають проти проведення на території України виборів до Держдуми Росії», - сказано в повідомленні.

Шкідливі ранкові звички, від яких вам потрібно терміново відмовитися
Шкідливі ранкові звички, від яких вам потрібно терміново відмовитися
Ранок — це найважливіша частина дня Від того, як ви проведете ранок, залежатиме те, як ви проведете весь день
10 магічних таємниць, які зберігає ваша кішка
10 магічних таємниць, які зберігає ваша кішка
Кішки здавна вважаються загадковими та магічними тваринами Знаючи про їхні здібності, ви по-новому поглянете н....
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
28 квітня о 1:03 розпочнеться 20-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Вербна неділя у 2024 році: що можна і що не можна робити 28 квітня
Вербна неділя у 2024 році: що можна і що не можна робити 28 квітня
Велике свято віруючі святкують за тиждень до початку Великодня У Вербну неділю існують не лише традиції, а й з....
Гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви будете сповнені енергії та рішучості Це чудовий час для початку ....
більше матеріалів




/-0,6778998374939-/ /-pc-/
Top