counter
Архів Повернутись назад 18 Березня 2017
18 Березня
Події оформление ленты  Львівського митника затримано на великому хабарі, який давав за "непокарання" за хабарі Пізно ввечері 17 березня слідчі військової прокуратури Західного регіону України спільно з працівниками УЗЕ НПУ задокументували факт надання великого хабара військовому прокурору посадовою особою Львівської митниці. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив генеральний прокурений України Юрій Луценко. За його словами, хабар намагалися дати військовому прокурору Львівського гарнізону майору юстиції Савинцю В.В. "40 тис. доларів США (давав. - АСН) заступник начальника Львівської митниці ДФС України Шокало В.С. (зараз відряджений і тимчасово виконуючий обов'язки заступника начальника Івано-Франківської митниці ДФС України) за непритягнення останнього до кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження стосовно виявлених фактів щомісячних зборів хабарів від підлеглих працівників за сприяння в просуванні по службі і переміщення контрабанди через державний кордон України фізичними та юридичними особами", - повідомив Луценко. Генпрокурор також виклав у мережу фото з місця інциденту - велику суму в доларах передавали в тубусі з-під ірландського віскі. Митник зараз затриманий. Нагадаємо, 20 січня Державна фіскальна служба відсторонила від виконання службових обов'язків все керівництво Львівської митниці у зв'язку з затриманням в.о. заступника начальника Львівської митниці Юрія Борисова. Правоохоронці з'ясували, що він організував схему поборів зі своїх підлеглих. Зокрема, співробітники повинні були платити «данину», щоб чиновник посприяв у залишенні їх на посадах в процесі реформування митниці. На початку року Президент України Петро Порошенко на нараді з будівництва доріг в Івано-Франківську заявив, що найближчим часом має намір доручити Службі безпеки України посилити контроль за діяльністю української митниці.  
Економіка Кабмін готує документи для реструктуризації боргів теплопостачальних підприємств Кабінет міністрів України готує документи для реструктуризації боргів теплопостачальних і теплогенеруючих підприємств. Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді України заявив віце-прем'єр Геннадій Зубко, передає кореспондент АСН. «Закон №1730 «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних і теплогенеруючих організацій і підприємств централізованого водопостачання та водовідведення за спожиті енергоносії» - має бути впроваджений вже зараз. Вже є нормативні документи, вони розроблені, і сьогодні уряд готує їх для ухвалення, щоб підприємства могли, реструктуризувавши свої борги, починати залучати інвестиції», - заявив він. Нагадаємо, ухвалений закон передбачає реструктуризацію заборгованості підприємств тепло- і водопостачання, які накопичилися до 1 січня 2016 року.
Суспільство Вчені висунули теорію зв'язку смартфонів з падінням інтересу до наркотиків Захоплення смартфонами і комп'ютерними іграми призвело до зниження споживання алкоголю, наркотиків і рівня куріння. До такого висновку прийшли американські і британські вчені. Статистика Національної служби охорони здоров'я Британії показує, що школярі віком від 11 до 15 стали менше курити, випивати і вживати наркотики. Підлітки захопилися іграми в смартфонах, пише The Independent. Схожі дані надходять і з США. Зокрема, директор Національного інституту США по боротьбі зі зловживанням наркотичними засобами Нора Волкова розповіла, що зустрілася з групою вчених, щоб обговорити, чи сприяють розваги і почуття незалежності, які надають смартфони, падінню інтересу до наркотиків. «Ми не можемо точно сказати, як використання смартфона впливає на мозок, але є цікаві кореляції між використанням смартфонів і активністю мозку», - сказав невролог, фахівець в галузі людської поведінки в Університеті Цюріха Арко Гош. Інші вчені підкреслюють, що теорія зв'язку смартфонів з падінням інтересу до наркотиків «поки не доведена, але дуже вірогідна». Вчені відзначають, що смартфони можуть функціонувати як «портативний насос дофаміну», речовини головного мозку, що відповідає за радість і ейфорію.
За кордоном Трамп і Меркель поговорили про Україну і Росію На спільній прес-конференції канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент США Дональд Трамп 17 березня в Білому домі зробили заяви щодо врегулювання збройного конфлікту на Донбасі, повідомляє агентство Reuters. За підсумками переговорів президент США Дональд Трамп заявив про необхідність мирного врегулювання конфлікту між Російською Федерацією і Україною. «Я дуже високо оцінюю провідну роль канцлера Німеччини Ангели Меркель поряд з президентом Франції Франсуа Олландом у вирішенні конфлікту в Україні», - заявив Трамп. У свою чергу Ангела Меркель наголосила, що США підтримують мінські угоди. «Я рада, що адміністрація США і особисто американський президент все більше залучені в Мінський процес. Нам необхідно якомога швидше вирішити це питання, з одного боку, для суверенної України, а також для можливості поліпшення відносин з Росією», - підкреслила Ангела Меркель.
Закон і Право Скільки податків і зборів доведеться заплатити при продажу нерухомості У зв'язку з істотним скороченням доходів українці стали все частіше придивлятися до малогабаритних квартир. Житло з мінімальною площею коштує не дуже дорого, тому попит на нього зростає. Але перш, ніж купувати нерухомість, навіть недорогу, варто знати, в яку копієчку виллється і покупцеві, і продавцеві ця процедура. Так, згідно з українським законодавством, при покупці житла покупець, незалежно від того, є він резидентом України чи ні, сплачує 1% від вартості нерухомості до Пенсійного фонду. Виняток в цьому випадку, якщо квартиру або будинок людина отримала в дар або за договором довічного утримання. Тоді внесок до Пенсійного фонду не сплачується. А ось продавцеві в разі угоди доведеться розщедритись. Якщо нерухомість перебувала у власності більше трьох років, йому доведеться сплатити 1% державного мита. Якщо ж продавець володіє житлом менше 3-х років або він за цей рік, коли здійснюється операція, продавав ще якусь нерухомість, тоді доведеться сплатити 1% державного мита, 5% податку і 1,5% - військового збору. Нерезидентам України в такому разі треба буде віддати державі 1% державного мита, 15% податку на доходи фізичних осіб та 1,5% військового збору. Але якщо сума доходу перевищує 10-кратний розмір мінімальної заробітної плати, зараз це 32 тис. грн, застосовується ставка податку на доходи фізичних 20%. Бувають випадки, коли за домовленістю всі мита і податки сплачують покупець і продавець порівну. Але це вже як пощастить із покупцем. Згідно з рішенням Кабінету Міністрів при купівлі/продажу нерухомості від сплати держмита звільняються інваліди Великої Вітчизняної війни та сім'ї воїнів, зниклих безвісти, інваліди 1 і 2 групи, чорнобильці. Але якщо один з учасників угоди звільняється від сплати держмита, то її платить другий учасник. У разі оформлення угоди двома пільговиками від сплати мита звільняються обидві сторони. Для того щоб зареєструвати право власності на придбану нерухомість, вже новому власникові потрібно заплатити від 400 грн (якщо реєстрація проходить на протязі 5 днів) до 16080 грн (якщо зареєструвати нерухомість потрібно в терміновому порядку).
Події Доба в АТО: четверо бійців ЗСУ загинули, троє поранені У зоні АТО на сході України в результаті обстрілів позицій ЗСУ загинуло четверо українських військовослужбовців, ще троє наших бійців отримали поранення. За добу російсько-окупаційні війська 112 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО, зокрема з використанням важкого озброєння, повідомив прес-центр штабу АТО. На Маріупольському напрямку по позиціях ЗСУ поблизу Широкиного, Лебединського, Водяного і Гнутового бойовики вели вогонь з 120-мм мінометів і артустановок 122-мм калібру. Неподалік Талаківки і Чермалика позиції ЗСУ були обстріляні з мінометів 120-мм калібру. По позиціях сил АТО в Мар'їнці та Красногорівці окупанти вели вогонь з гранатометів, мінометів і артилерійських систем 122 і 152-мм калібрів. На Донецькому напрямку бойовики обстрілювали позицій сил АТО поблизу Авдіївки з танків і 120-мм мінометів. Також під обстріл окупантів потрапив мікрорайон Старої Авдіївки. На Луганському напрямку терористи били з мінометів і СПГ в районі Новозванівки, Славного і Катеринівки.
Події оформление ленты  Під час конфлікту з активістами голова ВРП Бенедисюк застосував зброю Увечері 17 березня сталася конфлікт між головою Вищої ради правосуддя (ВСП) Ігорем Бенедисюка і активістами руху «Традиція і порядок», повідомила прес-секретар ВСП Оксана Лисенко в Facebook. «Увечері 17 березня близько десяти невідомих у балаклавах вчинили напад на Ігоря Бенедисюка і його дружину біля їхнього будинку. Голова ВРП з метою самооборони застосував особисту зброю, зробивши попереджувальний постріл у повітря. Поліція, що прибула на місце події, затримала кількох нападників. Ігор Бенедисюк написав заяву про напад на нього», - написала Лисенко. У свою чергу, активіст Євген Карась на своїй сторінці в Facebook написав, що голова ВРП Ігор Бенедисюк на автомобілі Toyota RAV4 намагався вчинити наїзд на активістів. «Активісти руху «Традиція і порядок» прийшли до судді поспілкуватися про те, що він претендує на високу посаду на державній службі, займаючись корупцією. Заява про це була подана в НАБУ», - написав Євген Карась. Активістам вдалося зняти Ігоря Бенедисюка на відео з пістолетом у руці. Під час конфлікту суддя вибив із рук планшет особи, що знімала його,  і розбив.
Події З України депортований злодій у законі Джоні Кутаїський З України до Туреччини депортували так званого «злодія в законі» 42-річного Джоні Хатчапурідзе, більш відомого в кримінальних колах під кличкою «Джоні Кутаїський». Про це повідомили в прес-службі Національної поліції України 17 березня. «Неодноразово судимий уродженець Грузії приїхав до столиці України в 2016 році, щоб встановити і розширити свій вплив на злочинні угруповання в Києві. Джоні Хатчапурідзе координував діяльність квартирних злодіїв, залучав до злочинної діяльності молодь. Правоохоронці затримали Хатчапурідзе на проспекті Бажана. Після проведення практичних заходів його депортували в Стамбул із забороною в'їзду на територію України терміном на 3 роки», - сказано в повідомленні поліції. «Джоні Кутаїського» коронували в «злодії в законі» в 1998 році у Москві. Він багато разів притягувався до кримінальної відповідальності за злочини на території Росії і Грузії. У минулому році Джоні Хатчапурідзе вийшов на свободу за амністією в Грузії, відсидівши лише 8 з 23 років за торгівлю наркотиками.
Політика США готують великі поставки озброєнь на Тайвань Влада США готує великі поставки найсучаснішого озброєння на Тайвань. У число озброєнь можуть бути включені сучасні ракетні комплекси і протикорабельні ракети для захисту від агресії з боку Китаю. Про це, з посиланням на джерела в керівництві США, повідомляє агентство Reuters. Джерело в адміністрації президента Дональда Трампа напередодні візиту держсекретаря США Рекса Тіллерсона в Пекін повідомило агентству, що ця угода зараз розглядається і, ймовірно, перевищить вартість в один мільярд доларів. Адміністрація президента США готова почати продаж озброєнь Тайваню, проте, ймовірно, поставки затягнуться на кілька місяців, так як Білому дому доведеться подолати перешкоди, що включають побоювання, що це може викликати ускладнення у співпраці з Китаєм щодо стримування ядерних амбіцій КНДР.
Політика Жебрівський: Росія змінила тактику на Донбасі Росія взяла курс на руйнування інфраструктури окупованих територій Донбасу. Про це в ефірі «5 каналу» заявив голова Донецької ОВЦА Павло Жебрівський. «Зараз відбуваються суттєві обстріли, Росія змінила тактику на руйнування інфраструктури Донбасу. Також Росія змінила і стратегію, йдеться про перетворення окремих регіонів Донецької та Луганської областей в аналог Придністров'я. Тактика російських властей була спрямована на те, щоб легалізувати вибори на Донбасі і «впарити» Україні курячого полковника Захарченко і сторожа Плотницького. Коли вони зрозуміли, що це не вдасться, були надії на великого друга Дональда Трампа. А зараз Росія намагається грати в Придністровський сценарій, в «заморожування» окупованих територій Донбасу», - заявив Павло Жебрівський.
Суспільство оформление ленты  Зірки взяли в руки лопати. Маріїнський парк поповнився дубами У Маріїнському парку відбулася велика толока за участю жителів Печерського району та відомих артистів. Садили дерева і білили стовбури Андрій Джежула, Остап і Дмитро Ступки, Віталій Борисюк, Валерій Чигляєв, Василь Бондарчук, Валентин Касьян. «Київ був, є, і буде найзеленішим містом у світі, - каже актор і гуморист Валерій Чигляєв. - Це мій перший дуб. Ми живемо на Русанівці, і там садимо яблуні, груші, фруктові дерева». Посадив сьогодні дуб і інший актор театру і кіно Віталій Борисюк. «Садити дерева - це священнодійство, - упевнений він. - Тим більше це дуб, розрахований років на сто мінімум. А я ріс у цьому парку, тут пройшло моє дитинство. З Ганнусею тут з коляскою їздили і з Тонею - старшою донькою. Взагалі дуб - це символ міцності, великої потужності. Років через тридцять це буде велетень». Всі посаджені в Маріїнському парку сьогодні дерева вирощені в розсаднику столичного комунального підприємства. «Зірки справляються добре, видно, що вміють лопати в руках тримати. Але ми все одно допомагаємо. Головне у висадці дерев, щоб не було повітря біля коренів, щоб вони не пересихали», - говорить директор комунального підприємства з утримання зелених насаджень Печерського району Сергій Лисенко.
Політика Трамп отримав від олігархів із Росії близько 100 мільйонів Банкіри, бізнесмени і політики з Російської Федерації придбали нерухомість у нинішнього президента США Дональда Трампа на сотні мільйонів доларів, повідомляє агентство Reuters. «Більше 60 громадян Росії в різний час придбали квартири в елітних хмарочосах Дональда Трампа на півдні Флориди. У число власників елітної нерухомості в США входять екс-глава Першого головного управління «Спецстроя» РФ Олександр Юзвик, один з акціонерів Absolute Group Андрій Трусков, а також засновник банку «Вікінг» Олексій Устаєв. В цілому росіяни інвестували в нерухомість Дональда Трампа 98 мільйонів доларів», - повідомляє агентство. Поки журналістам не вдалося виявити в цих угодах порушень закону, однак ці факти можуть стати підставою для нових розслідувань про зв'язки президента США Дональда Трампа з РФ.
Події У Києві затриманий раніше судимий дезертир ЗСУ Працівники правоохоронних органів Києва на Борщагівці затримали чоловіка, який дезертирував із лав Збройних сил України і перебував у розшуку. Про це повідомили в прес-службі поліції Києва, пише «112 Україна. «В ході відпрацювання району в одному з хостелів увагу поліції привернув чоловік, який надав для встановлення особи копію посвідчення учасника бойових дій у зоні АТО. При перевірці було встановлено, що чоловік перебував у розшуку як дезертир. Чоловік спробував втекти, але був затриманий. Правоохоронцям він повідомив, що провів за ґратами за крадіжки і грабежі 10 років. Після звільнення вирішив піти служити в ЗСУ, а потім дезертирував з лав української армії і переховувався в Києві», - сказано в повідомленні. Затриманого передали співробітникам військової прокуратури, які передадуть його ініціатору розшуку - Військовій прокуратурі в Запорізькій області України.
Події Копачі бурштину перекрили міжнародну трасу У Рівненській області України від 18 березня копачі бурштину перекрили трасу «Київ - Ковель», яка веде до кордону з Польщею. Трасу перекрили понад сто громадян у балаклавах, які безперервно ходять через пішохідний перехід. Про це повідомили в прес-службі обласного управління поліції. «Протестувальники висувають вимоги щодо безперешкодного видобутку бурштину та звільнення затриманого 16 березня 43-річного жителя смт Клесів, який брав участь у масових заворушеннях на Сарненщині, під час яких стріляли в працівника поліції. Рух автомобілів трасою заблоковано», - повідомили в поліції. Нагадаємо, 16 березня неподалік Клесова правоохоронці під час відпрацювання району виявили мотопомпи, проте конфіскувати їх завадили близько 25 агресивно налаштованих чоловіків. Чоловіки кидали в поліцейських каміння і погрожували підпалити службові машини, а потім почали стріляти по правоохоронцях. Одна з гумових куль влучила у бронежилет поліцейського. Найактивніший учасник конфлікту був затриманий і зараз він перебуває в СІЗО. Після затримання чоловіка інші особи розбіглися.

Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливе хвилювання та енергію у стосунках Це п....
більше матеріалів




/-0,76356387138367-/ /-pc-/
Top