counter
Архів Повернутись назад 17 Грудня 2016
17 Грудня
За кордоном Фахівці з'ясували, як зародилося життя на Землі Італійські та іспанські вчені встановили, завдяки чому на Землі зародилося життя. За їхніми твердженнями, життя на нашій планеті з'явилася за допомогою метеоритів. Експерти визначили, що певний тип метеоритів - вуглисті хондрити - можуть синтезувати органічні сполуки. «Цей підвид метеоритів раніше не знаходили ні на Землі, ні на інших космічних об'єктах», - заявили експерти. Такі метеорити поглинають деякий обсяг води, а всередині них починають формуватися нові молекули. Ці висновки були опубліковані у виданні PHYS. Метеоритні тіла містять речовини, які здатні поєднувати елементи водню, кисню, азоту, а також деяких металів. Вони можуть виступати каталізаторами в процесах утворення базових складових білків і РНК. Тому вчені вважають, що вуглисті хондрити зіграли основну роль в утворенні хімічних «цеглинок», з яких утворилося життя на Землі. Хондрити за складом нагадують газопилове з'єднання, яке створило сонячну систему.
Суспільство В Україні з'явилися нові можливості допомоги людям з аутизмом На початку грудня 2016 року Міносвіти і науки України спільно з Фондом допомоги дітям з аутизмом «Дитина з майбутнім» підписали Меморандум про спільну роботу, пише Сhildbrand. За результатами цієї домовленості будуть об'єднані зусилля щодо допомоги людям з аутизмом. Буде робитися все можливе для інтегрування дітей, хворих на аутизм, в соціум, для реалізації різних програм, виховних питань, а також індивідуального навчання. Міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявила, що вирішити існуючі проблеми в роботі з дітьми з аутизмом дуже важко. Лише при співпраці систем освіти, соціальної допомоги і охорони здоров'я можна прийняти комплексні рішення. Міністр зазначила, що для того, щоб поліпшити умови життя і розвитку дітей з аутизмом, потрібно активно працювати з громадськістю. Лілія Гриневич вважає, що зробити реальну справу можна лише спільно з громадськими організаціями. Тобто з людьми, яким небайдужа доля дітей з аутизмом.
Політика Обама повідомив нові факти про причетність Путіна до кібератак Чинний президент США Барак Обама на прес-конференції заявив, що ще у вересні на саміті G20 в Китаї особисто просив президента Російської Федерації Володимира Путіна припинити втручання російських хакерів у виборчу компанію президента США, повідомляє агентство Reuters. «Ще на початку вересня, коли на саміті G20 в Китаї я зустрів російського президента Володимира Путіна, я зрозумів, що найбільш дієвим буде сказати йому все як є, і заявив, що треба припинити втручання російських хакерів у вибори президента США, щоб не було серйозних наслідків», - заявив Барак Обама. Президент США підкреслив, що у нього немає ніяких сумнівів у тому, що саме РФ стоїть за атаками хакерів на сервери Демократичної партії. За його словами, розвідка США представила йому переконливі докази причетності до цих атак Росії.
Суспільство оформление ленты  У Софії Київській почали творитися «Чудеса від Святого Миколая» У Національному заповіднику «Софія Київська» стартували святкові програми для дітей - «Чудеса від Святого Миколая». Більше місяця дітвора зможе відвідувати майстер-класи, воркшопи, інтерактиви, вистави, презентації та виставки. З 16 грудня і до 19 січня усі відвідувачі заповідника можуть помилуватися унікальною, як стверджують організатори, арт-ялинкою. Іграшки для неї приїхали до Києва з усієї України. Свої надсилали і представники діаспори. Кожна прикраса - творіння окремого майстра. Якісь прикрашені петриківським розписом, інші - репродукціями картин великої Марії Примаченко, треті - зображеннями героїв з мультфільмів. Поруч із ялинкою - кілька Різдвяних шопок. Їх виготовили студенти художніх вишів і навіть школярі. «Програма повністю розрахована на дитячу аудиторію, але батьки завжди можуть приєднатися, бо Різдво - це сімейне свято, тому ми запрошуємо всіх», - говорить Ольга Паньків, культорганізатор Національного заповідника «Софія Київська».
Події Українець намагався вивезти до Італії €182 тис., заховані в шкарпетках У міжнародному аеропорту «Бориспіль» затримали громадянина України, який незаконно намагався вивезти до Італії 182 тисячі євро, заховавши валюту в шкарпетки, повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України. «Для проходження митного контролю громадянин обрав «зелений коридор», де передбачено наявність не більше 10 тисяч євро або еквівалент цієї суми в іншій валюті. Митники поставили чоловікові уточнююче запитання про наявність у нього грошей, на що він відповів, що везе 8 тисяч євро. У гаманці у пасажира містилось 8870 євро, 673 доларів і 2650 гривень. Однак у ручній поклажі громадянина України були виявлені ще 182 тисячі євро, які були заховані в шкарпетки. Шкарпетки з євро містились у кросівках, складених у чемодан під особистими речами пасажира», - сказано в повідомленні. Згідно з протоколом про порушення митних правил, кошти в розмірі 182 тисяч євро було вилучено до винесення судом рішення у справі.
Політика Голова МВС Польщі звинуватив опозицію у спробі перевороту Голова МВС Польщі Маріуш Блажчак звинуватив опозицію в спробі незаконного захоплення влади в ході протестів і блокування будівлі Сейму. Про це повідомляє агентство Reuters. «Я оцінюю вчорашні події біля будівлі Сейму як спробу опозиційних партій захопити владу, - заявив Маріуш Блащак. Нагадаємо, опозиція звинувачує владу Польщі в тому, що в умовах блокування трибуни Сейму коаліція голосувала за держбюджет на 2017 колонній залі парламенту без кворуму. Голова опозиційної партії Nowoczesna Ришард Петру анонсував мітинги перед президентським палацом у центрі Варшави і допустив проведення дострокових виборів до парламенту Польщі. «Якщо поточна ситуація, в якій правляча партія «Право і Справедливість» втратила народну довіру, буде тривати і далі, то будуть потрібні дострокові парламентські вибори», - заявив Петру.
Події Хуг відвідав КПВВ «Станиця Луганська» Керівник української сторони СЦКК генерал-майор Анатолій Петренко та перший заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг відвідали КПВВ «Станиця Луганська». Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. Сторони ознайомилися з умовами роботи контрольного пункту в'їзду-виїзду «Станиця Луганська». Чиновники цікавилися тим, чи є дотримання так званого «режиму тиші». «Під час роботи заступника голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг на КПВВ «Станиця Луганська» українські прикордонники продемонстрували йому залишки хвостовика від гранати ручного гранатомета, яким НЗФ напередодні обстріляли контрольний пункт. Саме через такі провокаційні дії неможливо досягти стабілізації безпеки в населеному пункті Станиця Луганська», - повідомили в прес-центрі штабу АТО.
Політика Через протести в Варшаву звозять поліцію з усієї Польщі У ніч на суботу під будівлею польського Сейму у Варшаві відбулися масові акції протесту. Люди обурені тим, що депутати провладної коаліції покинули зал засідань і прийняли бюджет на 2017 рік в колонній залі без участі представників опозиційних партій, члени яких до цього блокували трибуну і не давали Сейму працювати. На протест проти дій влади Польщі сьогодні під президентським палацом у Варшаві зібралися декілька десятків тисяч протестантів. Крім того, протестні акції почалися і в інших польських містах. Опозиція закликає людей не йти з вулиць до Нового року. Як повідомляють польські ЗМІ, у відповідь на ці акції в міністерстві внутрішніх справ Польщі оголосили мобілізацію поліції. Додаткові сили правоохоронців стягуються до Варшави з інших міст. Поліцейські отримали наказ на посилену охорону офісів правлячої партії.

Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Сильні обереги здатні подарувати захист від будь-якого негативного впливу Щоб у ваше життя не увірвався негати....
більше матеріалів




/-0,6385600566864-/ /-pc-/
Top