counter
Архів Повернутись назад 17 Листопада 2020
17 Листопада
Політика Байден планує вдвічі збільшити мінімальну оплату праці з $ 7,25 до $ 15 За показниками заробітної плати Сполучені Штати перевершують більшість країн світу. Незважаючи на всі стереотипи, рівень життя тут досить високий, а приплив потенційних іммігрантів ніяк не вичерпуються. І, природно, всіх цікавить питання, скільки вони будуть заробляти в Штатах? Мінімальна зарплата в США на федеральному рівні складає $ 7,25 за годину, проте більшість штатів в своєму законодавстві прописали більш високий рівень оплати, а з січня 2016 ці показники зросли в ще кількох штатах. Найвищі ставки в Каліфорнії, Массачусетсі і окрузі Колумбія ($ 10, $ 10 і $ 10,5 за годину відповідно). Обраний президент США Джо Байден планує вдвічі підвищити мінімальну зарплату в США - до 15 доларів на годину. Про це Байден написав в своєму Twitter.По його словами, коли країна почне відновлюватися після кризи, викликаної пандемією коронавируса, буде підвищена погодинна зарплата. «Ми зробимо це з більш високою заробітною платою, включаючи мінімальну заробітну плату в розмірі 15 доларів, кращими пільгами і сильнішими колективними договорами, які дозволять вам забезпечувати сім'ю», - написав Байден. Він зазначив, що все це дозволить повернути американський середній клас і зробити його краще, ніж будь-коли. Зараз міністерством праці США встановлена ​​мінімальна зарплата в розмірі 7,25 доларів на годину. Підвищення мінімального розміру оплати праці було одним з пунктів передвиборної кампанії Байдена. Під час дебатів з чинним президентом Дональдом Трампом 22 жовтня демократ заявив, що підвищення мінімальної ставки погодинної оплати до $ 15 є одним із способів підтримки малого бізнесу, який має проблеми через пандемію COVID-19. Трамп у відповідь заявляв, що підвищення мінімалки змусить багато підприємств закритися або ж звільнити значну частину співробітників. При цьому він пообіцяв розглянути можливість підвищення мінімальної зарплати в разі обрання на другий термін. When we build back better, we will do so with higher wages — including a $15 minimum wage — better benefits and stronger collective bargaining rights that you can raise a family on.That’s how we will build back the middle class better than ever. — Joe Biden (@JoeBiden) November 16, 2020
Економіка Кабмін пояснив мету карантину вихідного дня Кабінет міністрів продовжує давати коментарі з приводу свого рішення про прийняття карантину вихідного дня в країні і про його необхідність. Так, на сторінках РБК-Україна міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов розповів, що даним рішенням влада хоче розірвати ланцюжок захворюваності. За його словами, задача - щоб люди були з родинами, у зв'язку з цим обмеження стосуються всього, крім продуктової групи, аптек тощо. Я не знаю, чи буде це пляшкове горлечко, тому що насправді основна мета, яка скомунікована головним державним санітарним лікарем і міністром охорони здоров'я - це все-таки не дати людям "спокуси" зайвого переміщення", - заявив він. Немчінов говорив, що, за прогнозом РНБО, якщо б не посилили карантин, то в грудні було б 20-25 тисяч випадків на день. "Мета - розірвати цей ланцюжок і зменшити хоча б в два рази показники від тих, які є зараз", - вважає він. Нагадаємо, в Україні продовжують протестувати проти запровадження карантину вихідного дня. У Києві, Миколаєві та Рівному вийшли на протест підприємці.
Суспільство Мінсоц політики нагадав пенсіонерам про що потрібно пам'ятати Українських пенсіонерів попередили про каверзу, яка може чекати одержувачів соціальних виплат від держави. У Міністерстві соціальної політики розповіли, про що важливо пам'ятати пенсіонерам. Так, з'являться спеціальні перевірки для тих, хто довго не користується карткою, на яку нараховують пенсію. Якщо пенсійна карта не активна (гроші не будуть зніматися або витрачатися) протягом року, потрібно буде пройти процедуру верифікації. Тобто, підтвердити свою особистість. Про це повідомляє Telegram-канал Міністерства соцполітики. Для цього потрібно буде з'явитися у відповідні органи з паспортом або іншим документом, що посвідчує особу. При цьому в цілому нововведення для пенсіонерів швидше спростять їм життя. Адже оформити пенсію тепер буде простіше. Тепер не потрібно буде по кілька разів вистоювати черги в банку для відкриття рахунку. Процедура буде відбуватися автоматично після звернення ПФУ або органів соцзахисту. "Достатньо лише написати там (в ПФУ або орган соцзахисту. - Ред.) спеціальну заяву. Тому соціальних контактів стане менше", - йдеться в повідомленні.
Події Під Києвом біля лікарні померла жінка: лікарі відмовилися приймати У місті Боярка Київської області під відділенням реанімації померла жінка. У неї стався інсульт. Світлані Гончар було 53 роки. Її рідні у всьому звинувачують медиків, мовляв, це вони винні, не хотіли її приймати. Як повідомляє "Громадське", трагедія сталася біля Центральної районної лікарні Києво-Святошинського району. Рідні померлої жінки повідомили, що лікарі категорично відмовилися приймати пацієнтку у важкому стані. Вони самі привезли в реанімацію Світлану, так як днями раніше швидка допомога відмовлялася приїхати на екстрений виклик. Тоді хвороба тільки розвивалася, у жінки були всі ознаки інсульту і їй потрібна була госпіталізація. "Якщо б у неділю її прийняли лікарі, навіть на підлогу, моя мама була б жива", – з гіркотою каже донька померлої Стефанія Евстифеева. Відзначимо, що дана лікарня зараз перепрофільована під відділення для хворих з коронавірусом. Світлана Гончар мала ознаки інсульту , однак до неї відмовилась приїжджати «екстренна медична допомога», згодом вона померла від серцевого нападу біля відділення реанімації Боярської лікарні, тому що лікарі відмовились приймати хвору pic.twitter.com/bHFYe8GMGe — hromadske (@HromadskeUA) November 16, 2020
Суспільство оформление ленты  В Украине вернули общенациональный карантин: что запрещено З учорашнього дня 16 листопада в Україні скасували адаптивний карантин і повернули загальнонаціональний. Ввели обмеження на масові заходи, роботу кінотеатрів і громадського транспорту. Відповідне рішення прийняв уряд. Що заборонено: масові заходи за участю більше 20 чоловік, заповнюваність більше 50% місць в театрах і кінотеатрах, громадському транспорті; робота дискотек, закладів харчування з організацією дозвілля, робота після 22:00 до 7:00 ресторанів і кафе; планових госпіталізацій. Під забороною і перевезення пасажирів громадським транспортом на міських, приміських, внутрішньообласних, міжобласних маршрутах у кількості більше, ніж кількість місць для сидіння, передбачену технічною характеристикою транспортного засобу. Розміщення відвідувачів в закладах громадського харчування можливо лише на відстані менше 2 метрів між місцями для сидіння за сусідніми столиками і більше 4 чоловік за столом без урахування дітей у віці до 18 років. Рекомендується час для пенсіонерів. Він буде діяти з 10:00 до 12:00 на об'єктах торгівлі, в органах влади і т.д. В ніч з п'ятниці на суботу минулого тижня в країні почав діяти карантин вихідного дня. Під час карантину вихідного дня діє заборона на роботу торгово-розважальних центрів, спортзалів, фітнес-центрів, басейнів, а також роботу театрів і проведення масових заходів. Заборонено приймати відвідувачів в барах, ресторанах, кафе і установах розважальної сфери. Відкритими залишаються продуктові магазини, аптеки, АЗС, об'єкти торгівлі засобами гігієни, ветеринарними препаратами і кормами; фінансові установи, СТО, доставка їжі. У звичайному порядку буде здійснюватися інкасація та перевезення валютних цінностей.
Коронавірус Лікар-інфекціоніст назвала головне ускладнення COVID-19 і як уникнути важких наслідків Заслужений лікар України, інфекціоніст Ольга Голубовська розповіла, якими наслідками для організму людини загрожує перенесений коронавірус. Про це відомий доктор повідала в інтерв'ю ресурсу "Ваше здоров'я". За словами медика, коронавірусна хвороба вражає практично всі органи людини. Але в першу чергу страждають легені. Наслідком коронавірусу в цьому випадку може стати фіброз легень. Щоб захистити життєво важливий орган, Голубовська рекомендує вакцинуватися від грипу через деякий час після одужання від COVID-19. "Пацієнтам, які перехворіли COVID-19, раджу обов'язково зробити щеплення від грипу (через 2-3 тижні після видужання), так як грип супроводжується ураженням нижніх дихальних шляхів, і якщо воно "накладеться" на фіброз, буде дуже важко. У когось розвивається ниркова недостатність", - пояснила вона. Іншим поширеним ускладненням лікар називає тромбоз судин. Тому дуже важлива антикоагулянтна терапія у випадку таких наслідків. Під ударом знаходиться і серце, на якому важко позначається перенесена хвороба. "Серце під ударом COVID-19. У деяких наших пацієнтів траплялося по кілька інфарктів за період перебування на стаціонарному лікуванні. Спостерігається і негативний вплив вірусу на центральну нервову систему і психіку, який посилюється явищем гіпоксії, а також дією окремих лікарських засобів", - зазначила Голубовська.
Економіка Комітет ВР підтримав виділення понад 2 млрд гривень з COVID-фонду: куди підуть кошти Бюджетний комітет Верховної ради підтримав виділення 2 мільярдів гривень на боротьбу з коронавірусом з COVID-фонду. Майже половину коштів спрямують на придбання експрес-тестів на коронавірус. Про це повідомляє прес-служба "Слуги народу". Так, на придбання експрес-тестів, які насамперед хочуть передати сімейним лікарям, мобільним бригадам та швидкій допомозі планують витратити 1 млрд гривень. Ще 896 млн гривень може піти на забезпечення киснем ліжок у стаціонарах всіх областей. "На інші важливі заходи, спрямовані проти COVID-19: субвенція місцевим бюджетам у розмірі 259 мільйонів гривень, із них 213 мільйонів - на придбання лабораторного обладнання для медичних закладів комунальної форми власності, а ще 46 мільйонів - на витратні матеріали для тестування донорів крові", - додали в СН.
Економіка У Кабміні пояснили, чому кошти з COVID-фонду витрачаються на дороги і фільми За ініціативою прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля йде повний аудит ковідного фонду. В уряді вже пояснили, чому гроші пішли на будівництво доріг. Про це міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов розповів в інтерв'ю РБК-Україна. З приводу фільмів, то це кошти, які просто повертаються до розпорядників. "Що стосується інших витрат, то треба розуміти, звідки ці кошти знімалися. Тобто якщо ми говоримо про патріотичні фільми або спортивні змагання - це кошти, які знімалися з відповідних міністерств. Це не кошти, які забираються від медицини, медицина отримала дуже багато, це кошти, які просто повертаються до розпорядників", - пояснив міністр. Також Немчінов розповів, що при локдауні буде безробіття, а "одним із мультиплікаторів, який може запустити економіку, було визначено дорожнє будівництво". Нагадаємо, Бюджетний комітет Верховної ради підтримав виділення 2 мільярдів гривень на боротьбу з коронавірусом з COVID-фонду.
Коронавірус оформление ленты  Першого в світі пацієнта з COVID-19 виявили рівно рік тому З тих пір виявлено понад 55 млн випадків коронавируса. Рівно рік тому, 17 листопада 2019 року, стало відомо про перший пацієнта з новим коронавірусів. Першого хворого коронавірусів виявили 17 листопада, а не в грудні, як передбачалося раніше. Про це пише газета South China Morning Post  з посиланням на офіційні документи. Це був 55-річний житель провінції Хубей в Китаї. Імовірно, від нього стали заражатися інші люди. Першим в Китаї захворів 55-річний житель провінції Хубей. Передбачається, що від нього стали заражатися інші люди. Всього в листопаді зафіксовано дев'ять випадків зараження коронавірусів COVID-19 (CoronaVirus Disease-19), проте нікого з них влада не називає нульовим пацієнтом - першим хворим. Вірус в заголовках ЗМІ називали невідомим і загадковим. Через рік вченим вдалося в деякій мірі дослідити штам і навіть розробити вакцину, але протягом цього року було багато суперечливої ​​інформації про властивості і причини появи інфекції. Хвороба стала величезним ударом для планети. Від коронавируса в світі померли, за останніми даними, понад 1,3 млн осіб, з них тільки 8 тисяч за останню добу. Всього зареєстрували понад 55 млн випадків зараження.          
Спорт Футбол. Матч Швейцарія - Україна скасований: українська команда відправлена на карантин Долю матчу Швейцарія - Україна буде вирішувати УЄФА. Вся українська делегація відправлена ​​на карантин через спалах коронавируса. Матч Ліги націй між збірними України і Швейцарії скасований через спалах коронавируса в українській команді. Про це повідомляє прес-служба Української асоціації футболу. Відзначається, що департамент охорони здоров'я кантону Люцерн вирішив відправити на карантин всю українську делегацію. Рішення про долю матчу тепер повинен прийняти Європейський футбольний союз - УЄФА. У УАФ пишуть, що і Швейцарська федерація футбол, і УЄФА готові провести матч, проте заборона місцевої влади перекреслює всі надії футбольних організацій. У той же час швейцарське видання Blick з посиланням на джерела повідомляє, що Україна нібито розглядає можливість зіграти завтра гравцями з молодіжних збірних U-20 або U-21. Прес-аташе збірної України Олександр Гливинський поки не прокоментував цю інформацію.
Закон і Право "Вкрав, випив, у в'язницю ... Романтика" Чергова партія російських літаків арештована за польоти в окупований Крим Прокуратура АРК добилася арешту ще 44 літаків російських авіакомпаній за польоти до Криму Ще 44 літаків російських авіакомпаній, які порушили заборону на польоти в окупований Крим, були заарештовані за клопотанням прокуратури Автономної Республіки Крим Про це повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим та Севастополя. ГУ СБУ в АР Крим (Херсон) веде кримінальні виробництва за фактами порушення посадовими особами іноземних авіакомпаній правил міжнародних польотів. В цілому накладені арешти вже на 109 літаків російських авіакомпаній. У березні 2014 року Україна закрила повітряний простір над окупованих півостровом в зв'язку з неможливістю гарантувати безпеку польотів. Офіційно було припинено роботу всіх аеропортів на території Криму. Також Україна денонсувала авіаційні угоди СНД через польотів літаків російських авіакомпаній в Крим. 27 грудня 2019 року Україна вперше стягнула штраф за незаконний політ в Криму (Казахська Euro-Asia Air заплатила в бюджет України 136 000 долл за політ в межах забороненої зони). У вересні за клопотанням прокуратури АР Крим були заарештовані 65 російських літаків.  
Суспільство В Києві випав перший сніг У вівторок, 17 листопада, в Києві випав перший сніг. Погода у місті погіршилась, температура повітря нижче 0. Про це повідомляє РБК-Україна. Температура повітря в Києві опустилась до -2. Вночі очікується -1-3. Зазначимо, що йде мокрий сніг. Ситуація на дорогах поки спокійна. У Київській міській державній адміністрації попереджали про опади. Також попередили, що спецтехніка готова очищати дороги від снігу. Як прогнозували синоптики, у всіх західних, а також в деяких центральних, південних та східних областях очікуються опади, місцями сніг. Найнижча температура до -3 градусів спостерігатиметься на сході країни. Цього тижня в Україні будуть морози до -10. Найхолодніше буде у східних регіонах, де в нічний час термометри покажуть дуже низькі температури. При цьому в ряді областей очікується сніг.
Культура Від коронавируса помер відомий український режисер У вівторок, 17 листопада, на 85 році життя помер театральний режисер Роман Віктюк. Він помер у лікарні імені братів Бахрушиних. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на дирекцію московського Театру Романа Віктюка. "Роман Григорович помер у лікарні, це сталося сьогодні", - повідомили в театрі. Відзначимо, що 27 жовтня Романа Віктюка госпіталізували з коронавірусом. Спочатку його помістили у відділення терапії, проте потім стан режисера погіршився, і його перевели в реанімацію. Роман Віктюк - радянський, український і російський театральний режисер. Він народився в жовтні 1936 року у Львові. За своє життя режисер поставив понад 250 вистав у театрах України, Литви, Латвії, Росії, Італії, США, Фінляндії та інших країн. Віктюк - народний артист України (2006), народний артист Росії (2009).
Економіка оформление ленты  Рада відмовилася рекомендувати Кабміну послабити карантин вихідного дня Рішення про пом'якшення обмежувальних заходів на вихідних підтримали тільки 149 нардепів Верховна Рада відмовилася рекомендувати Кабміну переглянути рішення про карантин вихідного дня. "За" проголосували 149 нардепів, "проти" 9, "утрималися" 141. Голосування по фракціях: Проект постанови був поданий в парламент главами фракцій і в.о. спікера Ради Оленою Кондратюк. Кабміну хотіли рекомендувати дозволити роботу бізнесу на вихідних, а саме: барів, ресторанів, кафе; спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів; прийом відвідувачів в торгово-розважальних центрах; прийом відвідувачів в інших установах розважальної діяльності; прийом відвідувачів суб'єктами господарювання, які здійснюють діяльність в сфері торговельного та побутового обслуговування населення; роботу закладів культури та проведення культурних масових заходів. Перед голосуванням голова фракції Слуга народу Давид Арахамія заявив, що частковий карантин краще повного локдауна і запропонував дати уряду дві-три тижні для того, щоб побачити, чи дають обмежувальні заходи результат. В результаті монобольшінство не підтримала постанову. 1 листопада Кабмін прийняв рішення ввести карантин вихідного дня. У кількох містах місцева влада відмовилася його вводити. На вихідних підприємці протестували проти рішення, а поліція закривала ринки.

Вербна неділя у 2024 році: що можна і що не можна робити 28 квітня
Вербна неділя у 2024 році: що можна і що не можна робити 28 квітня
Велике свято віруючі святкують за тиждень до початку Великодня У Вербну неділю існують не лише традиції, а й з....
Гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви будете сповнені енергії та рішучості Це чудовий час для початку ....
Любовний гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути особливу енергію у своїх відносинах Це чудовий де....
Найправдивіше ворожіння на майбутнє
Найправдивіше ворожіння на майбутнє
Щоб дізнатися, що чекає на вас у найближчому і далекому майбутньому, можна погадати Пропонуємо вам скористатис....
Як домашні тварини прогнозують погоду: прикмети
Як домашні тварини прогнозують погоду: прикмети
Дивно, але домашні вихованці — найкращі синоптики Саме за їхньою поведінкою можна дізнатися точний прогноз пог....
більше матеріалів




/-0,36713814735413-/ /-pc-/
Top