counter
Архів Повернутись назад 17 Березня 2017
17 Березня
За кордоном оформление ленты  Влада США опублікувала 60 відео ядерних випробувань Американський уряд розсекретив 750 архівних фільмів про випробування ядерної зброї. 60 роликів були опубліковані на відеохостингу YouTube. Плівки були оцифровані з ініціативи Ліверморської національної лабораторії (американський штат Каліфорнія). Вчені розповіли, що плівки були в сховищах і поступово ставали непридатними, а їх цінність дуже висока. «Ми розраховуємо, що нам ніколи не доведеться застосовувати ядерну зброю знову. Я вважаю, що якщо ми фіксуємо історію і показуємо, якою є сила зброї і скільки руйнувань вона може завдати, тоді, можливо, люди відмовляться від її застосування». В часи Холодної війни (1946-1989 р) американці підірвали майже 1000 бомб, пише Business Insider. Основну кількість записів було зроблено  з 1945 по 1962 рік. «Ці фільми перебувають на межі розкладання, тому ми хотіли встигнути до того моменту, коли вони будуть втрачені», - сказав фізик Ліверморської національної лабораторії Грег Спріггс.
Суспільство оформление ленты  Активісти перед консульством РФ в Одесі засмажили двоголового півня В Одесі перед будівлею Генерального консульства Росії в четвер, 16 березня, пройшла акція під назвою «Крим - це Україна». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила група «Штаб Яроша Одеса». В ході акції просто біля воріт консульства поставили мангал, стилізований під Кремль, на якому активісти засмажили «двоголового орла». До звичайного півня прикріпили другу голову, імітуючи герб РФ. Також півня прикрасили прапором Росії. Акція означала імпровізовану кару «Російської імперії». На протест під консульством РФ зібралися понад 100 активістів, вони нагадали російським представникам про незаконну анексію українського Криму. Представники громадської організації «Автомайдан Одеса» і руху «Державницька ініціатива Яроша» увімкнули гучну патріотичну музику. Як зазначила одна з організаторів акції, керівник Центру допомоги учасникам АТО Наталія Кручиніна, вже пройшло рівно три роки, як країна-агресор провела псевдореферендум і анексувала Крим. Активісти заявили, що пам'ятають про незаконне захоплення Криму Росією і пообіцяли зробити все, щоб повернути Крим Україні.
Політика Держдеп США закликав мирно вирішити питання блокади на Донбасі Державний департамент США закликав до мирного вирішення проблеми, що виникла на Донбасі в зв'язку з введенням заборони на переміщення вантажного транспорту. Як заявив під час телефонної брифінгу в.о. представника зовнішньополітичного відомства США Марк Тонер, в США відстежують блокаду на сході України на постійній основі, передає Укрінформ. Тонер підкреслив важливість «вирішення цього питання мирним шляхом, з повагою до територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах». У Держдепі не стали акцентувати уваги, чи порушує блокада Мінські угоди, однак Тонер зазначив, що ситуація «потенційно має серйозні наслідки». «Тому ми хочемо мирного вирішення шляхом, який передбачає, як я вже говорив, територіальну цілісність України», - резюмував він. Нагадаємо, 15 березня Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення тимчасово призупинити переміщення вантажів через лінію розмежування в зоні збройного конфлікту на Донбасі. 16 березня президент Петро Порошенко ввів в дію рішення РНБО щодо невідкладних заходів із протидії гібридним загрозам нацбезпеки України.
Суспільство оформление ленты  Аброськін: Понад 500 поліцейських просять позбавити Парасюка недоторканності Лист до Президента України Петра Порошенка, голови Верховної Ради України Андрія Парубія та Генерального прокурора Юрія Луценка з проханням позбавити народного депутата Володимира Парасюка недоторканності вже підписали понад 500 працівників поліції Донбасу. Про це повідомив начальник ГУ Нацполіції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін на своїй сторінці в Facebook. «Особовий склад поліції звертається до президента України, голови Верховної Ради України та генерального прокурора з проханням позбавити народного депутата Володимира Парасюка недоторканності. За свої вчинки треба відповідати», - зазначив Аброськін. За його слова, поліцейські змушені терпіти напади і погрози за своє сумлінне виконання службових обов'язків, і це не можна залишати без реакції. Аброськін підкреслив, що Парасюк кричав заступнику начальника Краматорського ОП Андрію Друмова: «Ти - дурень, а я недоторканна особистість». Аброськін також повідомив, що зараз Друмов почав отримувати погрози: «Ми знаємо, де твоя сім'я, ми знаємо, де твоя дочка». Нагадаємо, 14 березня на блокпосту в Слов'янську стався конфлікт між правоохоронцями за участю нардепа Володимира Парасюка і прихильниками блокади. В результаті конфлікту сім працівників поліції опинилися в лікарні з травмами різного ступеня тяжкості. Напередодні, 16 березня, президент Порошенко нагородив орденом За заслуги III ступеня полковника поліції Юрія Голубана, який напередодні з трибуни Верховної Ради доповів про конфлікт поліцейських у Донецькій області з блокадниками на чолі з народним депутатом Володимиром Парасюком.
Політика оформление ленты  Хакери образили Трампа на офіційній сторінці мережі McDonald's в Twitter На офіційній сторінці мережі McDonald's в Twitter напередодні, 16 березня, з'явилося повідомлення з образливими заявами на адресу президента США Дональда Трампа. «Ви - огидна пародія на президента, і ми б хотіли Барака Обаму назад. Також у вас маленькі руки», - йшлося в повідомленні. Згодом твіт видалили, а на офіційному сайті компанії McDonald's з'явилося повідомлення про хакерську атаку на Twitter-акаунт мережі. «Ґрунтуючись на нашому розслідуванні, ми визначили, що наш аккаунт в Twitter був зламаний зовнішнім джерелом. Ми вжили оперативних заходів, щоб захистити його, і ми просимо вибачення за те, що цей твіт був поширений з нашого корпоративного аккаунта», - підкреслили в компанії. Раніше Дональд Трамп заявляв, що є фанатом McDonald's і знявся в його рекламі в 2002 році.
Політика оформление ленты  Розгорається скандал між нардепом Луценком і полковником поліції Голубаном Народний депутат від фракції «Батьківщина» Ігор Луценко на своїй сторінці в Facebook заявив про погрози на його адресу з боку правоохоронців. «На мою адресу йдуть погрози... Погрози від мусорів - це не нове для мене і не несподіване», - написав Луценко. Він безпосередньо звинуватив у цих подіях міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. «Я цього очікував, що Аваков рано чи пізно буде застосовувати силу проти своїх опонентів», - підкреслив Луценко. Парламентарій також заявив, що запропонував командиру роти спецназу ГУ Нацполіції України в Донецькій області Юрію Голубану пройти детектор брехні, «і тоді я вибачусь за неправду. Але реакції досі немає». У свою чергу полковник поліції, командир роти спецназу поліції в Донецькій області Юрій Голубан подав позов до суду щодо нардепа Луценка про спростування недостовірної інформації, яка порушує його честь і ділову репутацію, повідомляється на сайті МВС України. Також Голубан звернувся в Генеральну прокуратуру з проханням провести об'єктивну перевірку викладеної політиком інформації та вжити відповідних заходів реагування за її результатами в разі потреби.   Як відомо, під час вечірнього ефіру телеканалу NewsOne від 15 березня Ігор Луценко звинуватив Юрія Голубана у «вбивстві наших бійців під Карлівкою», назвавши поліцейського сепаратистом.
Економіка Путін на закритій зустрічі з олігархами обговорив їхню роботу в Україні Президент Росії Володимир Путін провів закриту зустріч з членами бюро правління Російського союзу промисловців і підприємців (РССП). Після зустрічі глава «Лукойлу» Вагіт Алекперов розповів виданню «Прайм», що обговорювалися різні теми, включаючи ситуацію в Україні і санкції проти «дочок» російських держбанків. Алекперов підкреслив, що про припинення роботи в Україні на зустрічі не йшлося. «Навпаки, наш президент завжди закликає до діалогу», - додав він. У свою чергу власник НЛМК Володимир Лісін повідомив, що на зустрічі з Путіним розглядалася ситуація з новими українськими санкціями. «Ніяких заходів не буде (...). Яких заходів можна вжити, не воювати ж з ними, якщо вони дурниці роблять», - повідомив олігарх. Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким ввів у дію санкції щодо п'яти банків з російським капіталом, які працюють в Україні.
Політика оформление ленты  У Чорне море увійшов ракетний фрегат Франції В акваторію Чорного моря увійшов французький ракетний фрегат La Fayette. Про це в своєму мікроблозі Twitter повідомив посол Франції в Болгарії Ерік Лебедель. «До скорої зупинки у Варні! Ласкаво просимо в Болгарію!» - написав посол. Фрегат виконаний з використанням стелс-технології, що дозволяє йому залишатися малопомітним для радіолокаційних приладів за рахунок специфічної геометрії. Корабель оснащений сучасними крилатими протикорабельними ракетами Exocet з дальністю дії 70 км і зенітним ракетним корабельним комплексом Naval Crotale. Як відомо, в лютому в Чорне море заходили ракетний есмінець ВМС США Porter, канадський фрегат St. John's і іспанський ракетний фрегат «Альміранте Хуан де Борбон». Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що альянс планує посилити військово-морську присутність у Чорному морі з метою «розширення професійної підготовки, підвищення обізнаності про обстановку та координацію сил на морі».
Суспільство Бойовики шукають «українські ДРГ», які регулярно псують передавачі «Оплот ТВ» Представники бойовиків так званої «ДНР» просять російських «кураторів» надіслати їм фахівців, здатних оперативно усувати технічні проблеми з передавачами сигналу телеканалу бойовиків «Оплот ТВ», що вийшли з ладу. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат України, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. Він розповів, що керівництво телеканалу бойовиків «Оплот ТВ», редакція якого розташована в Донецьку, стурбоване надходженням інформації про суттєве погіршення або відсутність на окремих територіях «ДНР» трансляції телеканалів «Оплот ТВ» і «Оплот 2». Керівництво телеканалу терористів з'ясувало, що в Макіївці і Донецьку систематично виходять з ладу передавачі сигналу зазначених телеканалів. За інформацією бойовиків, передавачі регулярно і навмисно пошкоджуються невідомими особами. «Міністерство зв'язку ДНР» повідомило про своє прохання до російських «кураторів» про відрядження з РФ в Донецьк фахівців, здатних оперативно усувати подібні технічні проблеми. Одночасно керівництво «ДНР» поставило завдання «МДБ ДНР» оперативно знайти і знешкодити «українські ДРГ», які нібито виводять з ладу ці передавачі», - підкреслив Тимчук.
Суспільство оформление ленты  Чарівний ізолятор: соцмережі активно обговорюють звільнення Насірова під заставу в 100 млн грн Користувачі соціальних мереж бурхливо відреагували на внесення дружиною відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова застави в 100 млн грн за його звільнення. У коментарях жартують про те, скільки всього можна було б купити на ці гроші, куди злітати і де відпочити. Крім того, коментатори сміються з тієї «тумбочки», в якій дружина Насірова взяла стільки мільйонів.  У свою чергу група "Тарас Сабліч" написала пісню, присвячену цій політичній події.   Журналісти також прокоментували звільнення Насірова. Так, блогер Роман Шрайк зазначив, що не проти втечі Насірова з України. Денис Бігус підкреслив, що не треба мати 100 рублів, наскільки важливіше мати 100 друзів. Ще один журналіст Євген Кузьменко пожартував, що дружина Насірова явно знала, в якому місці був «закопаний» скарб у 100 млн грн. Крім того, журналіст Юрій Бутусов нагадав, що застава далеко не є викупом.
Суспільство Опалення в Запоріжжі можуть відключити 22 березня У Запоріжжі вже 22 березня можуть відключити опалення. Про це повідомила прес-секретар мера Ольга Мішок.За її словами, готується розпорядження градоначальника про те, щоб відключити подачу тепла в районі 22 березня, передає сайт  061.ua. Ольга Мішок також підкреслила, що була пропозиція вже зараз вимкнути опалення в місті, проте цього не роблять, оскільки «середньодобова температура поки не «дотягує» до тієї, за якої за законом ми можемо перекрити тепло». Журналісти підкреслили, що, за нормами, опалення можна відключати, якщо середньодобова температура протягом трьох діб протримається на рівні +8 градусів. Нагадаємо, в Харкові у зв'язку з підвищенням температури повітря з 3 березня по всьому місту регулюють подачу тепла. Так, для недопущення перегріву будівель ввели графік регулювання опалення та погодинні відключення.
Суспільство оформление ленты  Путін на виступі не зміг прочитати власні записи: «Написав, як курка лапою» На з'їзді Російського союзу підприємців і промисловців під час обговорення економічної ситуації в Росії, Україні, а також - санкцій, застосованих до російських банків, у президента Володимира Путіна трапився ляп - він не зміг прочитати власні нотатки, які писав під час виступу попереднього оратора. Почерк Путіна виявився настільки нерозбірливим, що він сам його не зміг розібрати, повідомляє replyua.net. Путін почав свій виступ досить впевнено, але через кілька секунд почав збиватися і явно тягнув час. «Тут можна до самого вечора дискутувати, і у нас не вистачить на це часу. Щодо зростання доходів і зростання продуктивності праці... Цю тему обговорювали тільки вчора. Це, як ви там сказали, не привід для чого? Дляяяяя», - Путін почав розтягувати слова і подивився в зал, через що слухачі почали реготати. «А, для песимізму. Я написав, як курка лапою, сам не можу нічого прочитати. Як у школі!» - заявив російський президент. Путін, до речі, висловив занепокоєння щодо того, «що продуктивність у країні падає, а доходи населення зростають».
Політика Гончаренко: Насірова тримають в Україні ці 100 млн гривень Народний депутат від фракції БПП Олексій Гончаренко в кулуарах парламенту висловив сподівання, що усунений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров не покине Україну, передає кореспондент АСН. Відповідаючи на запитання журналістів, чи виїде Насіров із країни, Гончаренко сказав: «Я сподіваюся, що ні. 100 мільйонів гривень навіть для нього і його сім'ї - це серйозні гроші». На уточнююче запитання преси про те, що всі чиновники, які були випущені під заставу, свого часу теж обіцяли, що не залишать Україну, але в підсумку виїхали за її межі, парламентарій зазначив: «Так, говорять усі. Але я думаю, що Насірова тримають ці 100 мільйонів». У свою чергу голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк висловив думку, що Насірова можуть звільнити через суд. «Далі слідство над Насірови залежатиме від трьох фактор: суду, прокурорів НАБУ, а саме того, чи будуть вони професійно захищати інтереси людей. І ще, все залежатиме від тиску людей ззовні, бізнесменів і простих людей, які відстояли це рішення на вулиці», - сказав політик. Березюк упевнений, що якщо ці чинники будуть виконані, то судовий розгляд буде справедливим для підсудного. «Якщо він не винен, то буде випущений, якщо винен - ​​покараний», - резюмував нардеп.
Економіка У Харківській області безкоштовно встановлюють газові лічильники У 2017 році ПАТ «Харківгаз» встановить 230 газових лічильників для споживачів багатоповерхівок у Харківській області, повідомили в прес-службі компанії. У компанії підкреслили, що якщо мешканці будинку не згодні на встановлення будинкових лічильників за рахунок газової компанії, але планують надалі використовувати газ, таким споживачам треба протягом 2017 року встановити лічильники за власний або бюджетний рахунок. Для цього споживач може самостійно вибрати будь-яку організацію, яка має відповідний державний дозвіл. За словами комерційного директора ПАТ «Харківгаз» Юрія Маслюка, деякі споживачі вважають, що будинкові лічильники не коректно відображають обсяги спожитого газу. Разом з тим чиновник зазначив, що в разі, якщо в будинку газові плити використовуються для опалення житла, несанкціоновано встановлюється додаткове газове обладнання, має місце незаконна підприємницька діяльність, тоді лічильник газу фіксує більшу кількість газу, ніж чинні норми споживання. «І це не пов'язано з роботою лічильника, а залежить від споживачів», - зазначив Маслюк. Нагадаємо, в 2016 році ПАТ «Харківгаз» встановив у Харківській області 340 будинкових лічильників для споживачів багатоповерхівок з однією газовою плитою.
Політика У парламенті сьогодні відбудеться урочисте засідання з нагоди 100-річчя Української революції У Верховній Раді о 10:00, згідно з порядком денним, розпочалася традиційна для пленарної п'ятниці година запитань до уряду, передає кореспондент АСН. Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій запропонував скоротити час на запитання і виступи народних депутатів після години запитань і відповідей уряду. Щоб уже о 12:30 Рада провела урочисте засідання з нагоди 100-річчя Української революції 1917-1921 років.При цьому спікер пообіцяв, що на наступному пленарному тижні буде виділено "більше часу для запитів і виступів народних депутатів". Слід зазначити, що під стінами парламенту обстановка спокійна: ніяких мітингів не спостерігалося.Показово, що деякі депутати прийшли в парламент у вишиванках з нагоди урочистого засідання.
Політика У «Народному фронті» сподіваються, що послідовник Насірова вже не буде політиком Вихід відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова під заставу в 100 млн гривень має перекреслити цю посаду, як політичну. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив нардеп фракції «Народний фронт» Юрій Береза, передає кореспондент АСН. «Вихід Насірова під таку велику заставу (100 млн грн. - АСН) - це великі гроші», - сказав нардеп. Береза ​​сподівається, що велика сума застави утримає Насірова від втечі. По-друге, за оцінками нардепа, це в перспективі зніме спекуляції з призначенням нового голови ДФС. «Вчорашнє рішення назавжди перекреслило цю посаду як політичну. Я впевнений, що тим самим відбудеться очищення і послідовник Насірова на посаді голови ДФС вже не буде політичною фігурою», - підкреслив парламентарій. Нагадаємо, Роман Насіров підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ст. 364 ч. 2 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Напередодні ввечері дружина чиновника внесла за нього заставу в 100 млн грн і Насіров вийшов із СІЗО.
Політика оформление ленты  Гройсман зажадав від НБУ активніше працювати на зниження облікової ставки Гройсман розкритикував Національний банк України за відсутність політики здешевлення кредитів. Про це в ході години запитань і відповідей до уряду заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Уже відбувається зниження облікової ставки, але не так суттєво, як нам би хотілося", - сказав він. Будемо наполягати на тому, щоб ця робота була прискорена", - заявив він.Прем'єр нагадав, що Кабмін робитиме все, щоб прискорити цю роботу."Кабмін над цим працює". Нагадаємо, зараз в Україні діє облікова ставка НБУ 14%. Саме під такий відсоток Нацбанк видає кредити комерційним банкам, а ті в свою чергу повинні були кредитувати економіку і фізосіб. Однак в підсумку в Україні ставка настільки висока, що робить невигідним будь-яке кредитування. Адже клієнтам в результаті пропонується кредит під 25-28%, а споживчі - часто вище 40%. У свою чергу економка страждає від відсутності фінансування. Примітно, що в усьому світі процентні ставки центробанків коливаються від 0 до 7%. Чим розвиненіша країна і стабільніша її економіка, тим нижча відсоткова ставка її Центрального банку. Наприклад Центральний європейський банк взагалі утримує ставку в 0%, США - 1%. Ось які зараз діють облікові ставки в світі.  
Політика У Лаврова назвали умову, за якої Кремль перестане визнавати «паспорти ДНР» У Міністерстві закордонних справ Росії не виключили, що рішення про визнання «паспортів» так званих «ДНР» і «ЛНР» може бути скасовано Кремлем, повідомили в прес-службі МЗС РФ. Як заявив постійний представник РФ при ОБСЄ Олександр Лукашевич на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні, рішення про визнання «документів», виданих громадянам України в окремих районах Донецької і Луганської областей, може бути змінено «після повного виконання Києвом Мінських домовленостей». При цьому Лукашевич під повним виконанням Мінських угод назвав скасування АТО на Донбасі і відведення озброєнь, закріплення особливого статусу Донбасу, визнання місцевих виборів і виконання п.8 «Комплексу заходів», що стосується повного відновлення соціально-економічних зв'язків. Нагадаємо, в лютому 2017 року президент РФ Володимир Путін своїм указом визнав дійсними «паспорти», видані в «ДНР» і «ЛНР». На підставі таких «документів» також дозволяється в'їзд у Росію. У свою чергу Україна на засіданні в Мінську вимагала від Кремля відмовитися від визнання «паспортів ЛДНР», а від бойовиків - від «конфіскації» українських підприємств і встановлення так званого «кордону». У відповідь Україна ввела санкції проти пов'язаних з Росією банків, що працюють на нашій території.
Суспільство Суд Білорусі виніс перший у цьому році смертний вирок Гомельський обласний суд Білорусі виніс перший у 2017 році смертний вирок. До страти був засуджений раніше судимий чоловік, який убив брата і сестру. Згідно з постановою суду, обвинуваченому у кримінальній справі, передбаченій п.п.1,6,16 ч.2 ст.139 КК Республіки Білорусь, призначена виняткова міра покарання - смертна кара через розстріл, передає Інтерфакс. У постанові також зазначається, що на користь потерпілої сторони з обвинуваченого стягнуть матеріальне відшкодування моральної шкоди в сумі 50 тис. білоруських рублів. Як повідомлялося, 32-річний житель Наровля вбив двох людей похилого віку, брата і сестру. Як відомо, жодна інша країна в Європі не практикує смертну кару. У Білорусі цей захід покарання є винятковим і призначається за особливо тяжкі злочини. Вирок суду приводиться у виконання через розстріл. У 2016 році в Білорусі були виконані чотири смертних вироки.
Закон і Право 50% вартості житла учасникам АТО і переселенцям компенсує держава Держава фінансуватиме 50% вартості будівництва або придбання доступного житла добровольцями і учасникам антитерористичної операції, сім'ям загиблих учасників АТО, а також вимушеним переселенцям. Відповідні зміни в законопроект "Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва (щодо реалізації державних житлових програм)" 16 березня внесли народні депутати. Цим документом також передбачається, що для цих категорій громадян держава компенсуватиме і половину вартості пільгового іпотечного житлового кредиту. Правка щодо включення до категорій людей, на яких поширюється вищезгадана норма, внутрішньо переміщених людей була внесена, коли документ подавався на розгляд у другому читанні. Нагадаємо, що за офіційними даними, в Україні налічується понад 1,6 млн вимушених переселенців. Разом з тим у відповідний закон також внесли зміни, якими підвищили з 3% до 7% річних процентну ставку за пільговим іпотечним житловим кредитом. У пояснювальній записці до законопроекту уточнюється, що державна підтримка буде надаватися в межах коштів, виділених на рік для реалізації Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла. У той же час депутати уточнили, що ця допомога вимушеним переселенцям буде надаватися насамперед за рахунок місцевих бюджетів. Закон набере чинності наступного дня після опублікування його в офіційному виданні Верховної Ради.
Суспільство Окупанти закрили в Ялті зоопарк «Казка» Російська окупаційна влада 16 березня закрила ялтинський зоопарк «Казка». Про це повідомив власник зоопарку, кримських бізнесмен Олег Зубков. Він зазначив, що закрити зоопарк обіцяла податкова інспекція на підставі того, що їй бракує даних про квитки в парк, передають «Крим.Реалії». «Особливо варто відзначити витонченість влади, сталося це в день референдуму, цим влада показують своє повне наплювацьке ставлення до громадської думки», - розповів Зубков. Підприємець, який в 2014 році активно підтримував анексію українського Криму Росією, тепер заявив, що окупанти реалізують «план з його розорення». «Закриття «Казки» - це перший крок. Думаю, що наступним буде закриття і парку левів «Тайган». Розрахунок такий: годувати три тисячі тварин потрібно кожен день, а при відсутності доходу від плати за вхід я буду приречений незабаром на розорення. Але постраждаю передовсім не я, а невинні тварини, які з вини кримської влади почнуть голодувати», - зазначив Зубков. Журналісти відзначили, що у Зубкова - тривалий конфлікт з російською владою Криму. Відносини кримського бізнесмена Олега Зубкова з главою російської ветеринарної служби Криму Валерієм Івановим зіпсувалися в період кримського блекаута. Тоді в ялтинському зоопарку «Казка» померли тигренята білої тигриці Тигрюлі, подарованої Олегу Зубкову Юлією Тимошенко. Валерій Іванов і російський екс-прокурор Криму Наталія Поклонська заявили, що червонокнижні тварини загинули в результаті неналежного утримання. Підприємець переконаний, що тигренята стали жертвою інфекції в результаті ослаблення імунітету від переохолодження у відсутності електроенергії.
Економіка Через 3-5 років українці зможуть знизити енергоспоживання на 50% - віце-прем'єр Українці за підтримки Євросоюзу знизять енергоспоживання через 3-5 роки на 50%. Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді України заявив віце-прем'єр Геннадій Зубко, передає кореспондент АСН. «Ми створимо Фонд енергоефективності... ЄС стоїть поряд із нами. Готовий допомагати фінансово, технічно і експертно, щоб ми підняли Фонд енергоефективності », - заявив він. Зубко нагадав, що у вівторок, 14 березня, в Україну приїхала європейська делегація, яка почала переговори про створення Фонду і технічного офісу. Віце-прем'єр зазначив, що Фонд дозволить отримати кожному громадянину технічну допомогу, а не тільки фінансову для зниження обсягів енергоспоживання. Чиновник звернувся до народних депутати, щоб вони ухвалили низку законів, які перебувають у парламенті і необхідні для енергоефективності: закон про комерційний облік, закон про комунальні послуги, закон про енергоефективність споруд. «Це інструментарії, необхідні для успішної роботи Фонду після запуску», - сказав він. Раніше Зубко анонсував запуск роботи Фонду - 1 квітня. За його словами, також будуть продовжують працювати т.зв. «теплі кредити», які вже дозволили знизити енергоспоживання.
Політика оформление ленты  В Одесу зайшло чотири кораблі НАТО. Одеситів запрошують зійти на борт Чотири кораблі НАТО зайшли в Одеський порт, повідомляє Інтерфакс-Україна. Кораблі зі з'єднання військово-морської протимінної групи НАТО прибули до Одеси в п'ятницю з візитом. Біля причалів пришвартувалися польський штабний корабель "Контр-адмірал К.Черницький", іспанський і німецький морські тральщики "Дуеро" і "Ротвейль", а також турецька - "Аланья". Заплановані протокольні зустрічі командування походу і командирів кораблів з командуванням ВМС ЗС України. Також моряки зустрінуться з керівництвом Одеської обладміністрації та Одеської міськради. Програма візиту також передбачає проведення навчань по боротьбі за живучість кораблів, відвідування українськими і натовськими моряками кораблів один одного, культурні заходи та спортивні змагання. Крім того, в суботу дві години кораблі будуть відкриті для відвідування мешканцями Одеси. Кораблі пробудуть у порту до 20 квітня.
За кордоном Нічого, що виробляється в ОРДЛО, ніде в світі продаватися не повинно - Гройсман Жодна цивілізовані країна не в праві торгувати з ОРДЛО. Про це під час години запитань і відповідей до уряду 17 березня заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Всі товари з непідконтрольних Києву територій Донецької і Луганської областей та Криму не можуть бути реалізовані в жодній цивілізованій країні світу", - заявив він. За його словами, ніяких виробництв на території, тимчасово окупованій Росією: на Донбасі чи в Криму, ніяких реєстрацій бути не може. "Тому вся продукція, всі українські надра - може, вони ще чорнозем почнуть вивозити до себе в Росію, - все те, що звідти може бути вкрадено, в жодному разі в жодній цивілізованій країні не може бути реалізовано. Це заборонено міжнародними юридичними нормами , і ніяких додаткових рішень щодо цього приймати не потрібно.Тому торгівля українськими надрами не представниками України є крадіжкою!"- відповів він на запитання віце-спікера Ірини Геращенко.
Суспільство Бойовики на Донбасі ввели систему оповіщення, де перебувають спостерігачі ОБСЄ Бойовики на Донбасі ввели систему оповіщення про місцезнаходження і пересування спостерігачів спецмісії ОБСЄ. Про це повідомили в прес-службі Головного управління розвідки Міноборони України на своїй сторінці в Facebook. У розвідці зазначили, що російським окупаційним командуванням, щоб уникнути фіксації порушень, введена система оповіщення про місцезнаходження і пересування спостерігачів ОБСЄ. Зокрема, 16 березня артилерійський підрозділ 4-ї окремої мотострілкової бригади 2 АК (Луганськ) ЗС РФ провів обстріл сил АТО з позиції в районі Сентянівки. Це сталося відразу після отримання інформації про відбуття представників СММ в інший район. Нагадаємо, за минулу добу російсько-терористичні війська 77 разів обстріляли позиції. У прес-центрі штабу АТО розповіли, що інтенсивність обстрілів на маріупольському напрямку впала, проте російські бойовики обстріляли позиції українських бійців біля Троїцького з гармат «Мста-Б» калібру 152 міліметри.
Економіка Гройсман: У 2017 році мінімальні зарплати не будуть підвищуватись Додаткового зростання зарплат не буде в 2017 році. Про це під час години запитань і відповідей до уряду 17 березня заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Проектом бюджету заплановано 10% підняття мінімальних соціальних стандартів, і це значить, що це буде зроблено теж у 2017 році році. Інші дії в 2017 році з питань заробітної плати зробити дуже і дуже складно з огляду на вплив на економіку. Тому підвищення соціальних стандартів у 2017 році понад заплановані в держбюджеті, не відбудеться", - заявив він.Прем'єр нагадав, що уряд, як і обіцяв, підвищив мінімальну зарплату з 1 січня 2017 року до 3200 грн. І це вже досягнення.З його слів, підвищення мінімальної зарплати можливо вже з 2018 року, але не раніше. Нагадаємо, непідвищення соціальних стандартів і підвищення вартості енергоносіїв і комунпослуг, скорочення субсидій прописано в Меморандумі, який Кабмін підписав з МВФ.
Суспільство В Ізраїлі повідомили, що сирійська армія не змогла збити їхній літак Вперше за останні п'ять років Ізраїль офіційно підтвердив факт завдання авіаудару по території Сирії. В Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомили, що в ніч на 17 березня 2017 року літаки ВПС завдали ударів по декількох цілях в Сирії. Однак, коли вони поверталися в повітряний простір Ізраїлю, їх атакувала сирійська ППО, пише ізраїльське видання Haretz. В ізраїльській армії підкреслили, що жодна із зенітних ракет у ціль не влучила, одна була перехоплена ізраїльською системою протиракетної оборони. Крім того, в результаті обстрілу ізраїльські військові не постраждали. «Безпека ізраїльських громадян або повітряного судна ізраїльських ВПС не була піддана загрозі», - заявив представник ізраїльських військових. Відзначається, що метою ізраїльських ВПС у Сирії були конвої зі зброєю, що поставляються в Ліван для шиїтської ісламістської організації «Хезболла». У свою чергу режим Башара Асада звинуватив Ізраїль у вторгненні в сирійський повітряний простір і завданні удару по військовому об'єкту поблизу Пальміри, назвавши цю атаку «підтримкою терористів Ісламської держави».
Суспільство СБУ не може визначитися, чи забороняти російській співачці Самойловій приїжджати в Україну Служба безпеки України зараз не прийняла рішення про заборону на в'їзд в країну учасниці пісенного конкурсу «Євробачення-2017» від Росії Юлії Самойлової. Про це повідомив голова СБУ Василь Грицак. «Станом на цю хвилину рішення про заборону в'їзду співачки з Росії не прийнято... У нас ще є достатньо часу до травня місяця», - заявив Грицак, передає Інтерфакс-Україна. За його словами, російська влада перевіряє реакцію української сторони, відправляючи на конкурс конкретно Самойлову. Грицак запевнив журналістів, що СБУ «обов'язково відреагує», проте, за його словами, реакція має бути не тільки від спецслужб, а ще й від організаторів Євробачення, Міністерства культури та інших відомств. Грицак також підкреслив, що його особиста думка - закон повинен бути один для всіх. «Якщо людина перетнула кордон окупованої території Автономної Республіки Крим (без узгодження з владою України), це означає, що вона скоїла правопорушення. Це є підставою для того, щоб закрити їй в'їзд», - додав голова СБУ. Нагадаємо, Росію на «Євробаченні-2017» представлятиме Юлія Самойлова з піснею Flame is Burning. Вона з дитинства пересувається на інвалідному візку і має першу групу інвалідності. У 2015 році співачка незаконно перетнула кордон окупованого українського Криму і брала участь там у концерті.
Політика Що можна ввозити на непідконтрольну територію і вивозити звідти У Міністерстві з питань тимчасово неконтрольованих територій і внутрішньо переміщених осіб визначили перелік товарів і продукції, які можна перевозити з і на тимчасово непідконтрольну Україні територію Донбасу. Цей перелік вже набрав чинності. Про це повідомляє Громадське. Зокрема, згідно з цим переліком, через лінію розмежування в районі проведення антитерористичної операції дозволено перевозити товари і продукцію, пов'язану з п'ятьма галузями: металургійною, вугледобувною, гірничо-збагачувальною, енергетичною та критичної інфраструктури. Для потреб підприємств цих галузей, що перебувають у зоні АТО, дозволяється завозити обладнання, запчастини та комплектуючі. Безперешкодно завозити і вивозити з і на тимчасово непідконтрольні території можна сировину і готову продукцію, зокрема вугілля, сіль, електроенергію, воду і газ. Серед дозволених для перевезення товарів хімічні матеріали і добавки, а також будівельні матеріали, інструменти, спецодяг і засоби індивідуального захисту для потреб зазначених галузей. Разом з тим в цьому переліку також вказані пально-мастильні матеріали: бензин, дизпальне, газ. Однак уточнюється, що застосовувати пальне можна тільки для виробничих потреб суб'єктів господарювання металургійної, гірничо-збагачувальної, вугледобувної та енергогенеруючої галузей, що мають залізничну інфраструктуру і власний рухомий залізничний склад. Цей перелік був затверджений міністерством ще 13 березня, а 16 березня він був опублікований у газеті «Урядовий кур'єр» і з цього моменту набрав чинності. Нагадаємо, 15 березня РНБО заборонила рух вантажів через лінію зіткнення на Донбасі, заборона діятиме до повернення захоплених бойовиками підприємств. Водночас у Кабміні заявили, що ніякі товари, вироблені в ОРДЛО, продаватися в Україні і в світі не повинні.
Економіка Гройсман описав жахливу картину з дефіцитом Пенсійного фонду Дефіцит Пенсійного фонду України вже становить 140 млрд грн, тому в 2017 році терміново необхідна реформа.Про це під час години запитань і відповідей до уряду 17 березня заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "МВФ вимагає від нас системної пенсійної реформи. Адже 80% пенсіонерів у нашій країні живуть на мінімальну пенсію. Пенсійний фонд має сьогодні 140 млрд грн дефіциту. Це те, що ми повинні поміняти, побудувати нову і якісну пенсійну реформу, яка призведе до ліквідації пенсійного фонду до 2024 року", - заявив він. Прем'єр упевнений, що це забезпечить стабільність Пенсійного фонду."І це неминуче призведе до підвищення пенсій українських громадян. Тому моє завдання, а також всього уряду домогтися в 2017 році підвищення пенсій. Але це можливо тільки після якісної пенсійної реформи". Нагадаємо, експерти заявляють, що зараз 10 працюючих українців утримують 9 пенсіонерів.
Суспільство У «ЛНР» скоєно замах на «полковника» Маршубу У так званій «ЛНР» невідомі скоїли замах на «військового комісара ЛНР» Ігоря Маршубу. Про це повідомили в прес-службі  Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Розвідники з'ясували, що 16 березня в Луганську місцевого «полковника» Маршубу намагалися вбити за використанням вибухового пристрою. Військові вважають, що замах був пов'язаний зі злочинним бізнесом «комісара». Як відомо, 12 березня в окупованому Донецьку помер один із творців угруповання «ДНР» Володимир Макович. Бойовики поспішили заявити, що він помер від пухлини в головному мозку. Разом з тим це далеко не перші загадкові смерті ватажків терористів. Нагадаємо, 8 лютого в Макіївці було підірвано командира НЗФ «Сомалі» Михайла Толстих на прізвисько «Гіві». 4 лютого 2017 року в Луганську був убитий «начальник управління народної міліції ЛНР» Олег Анащенко. 27 січня в Московській області помер перший голова «ЛНР» Валерій Болотов.
Економіка Держдума РФ заборонила грошові перекази в Україну за допомогою іноземних платіжних систем Держдума Росії обмежила грошові перекази з РФ в іноземні держави за допомогою іноземних платіжних систем. На засіданні в п'ятницю, 17 березня, відповідний законопроект був прийнятий у другому читанні, передає Інтерфакс-Україна. У документі зазначається, що в разі введення іноземною державою заборон щодо платіжних систем, оператори яких зареєстровані в РФ, транскордонний переказ ыз Росії на територію такої держави може бути здійснений тільки за допомогою оператора, який контролюється російськими юридичними особами. Банк Росії буде розміщувати на своєму сайті інформацію про введення іноземними державами заборон щодо російських платіжних систем. Автори документа наголосили, що він спрямований на усунення негативних наслідків заборони на діяльність російських платіжних систем на території України. Нагадаємо, в кінці жовтня 2016 року Україна заборонила діяльність низки російських платіжних систем, зокрема «Золотої Корони» і «Юністріму». «Встановлення такої заборони призвело до обмеження конкуренції на російському ринку платіжних послуг, що здійснюються у вигляді транскордонних переказів грошових коштів без відкриття рахунку, на користь іноземних платіжних систем», - підкреслили автори російського закону.
Суспільство оформление ленты  Оформити довіреність на авто або переоформити транспорт тепер можна буде "з коліс" Від сьогодні в Україні почали діяти мобільні сервісні центри. Вони поїдуть у ті населені пункти, де відсутні стаціонарні. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков сьогодні на презентації. «Наша філософія така, що кожен громадянин України, де б він не жив - у маленькому місті або великому, повинен отримувати один єдиний сервіс», - сказав він. У презентованих мобільних центрах українці зможуть отримати послуги з реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, заміни водійських посвідчень, а також подати запити для отримання довідок про відсутність судимостей. «У кожному авто працюють два реєстратори й експерт, який проводитиме огляд автомобіля. Єдине, чого вони не будуть виконувати на базі мобільних центрів, - екзаменувати», - говорить керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій. Вартість послуг - стандартна, без націнок. Графік поїздок у регіони буде опублікований на сайті МВС. Поки ж у відомстві чекають заявок із регіонів.
Суспільство Вчителька врятувала від самогубства учасника гри «Синій кит» у Харкові Вчителька Харкова врятувала від самогубства 16-річного підлітка, який брав участь у грі «Синій кит» у соцмережі. Про це повідомили в Головному управлінні Нацполіції в Харківській області. У поліції повідомили, що викладач харківського ліцею помітила, що останнім часом один із учнів пропускає заняття і поводиться дивно. Крім того, хлопець висловлював наміри покінчити життя самогубством. Пізніше з'ясувалося, що підліток у соцмережі грав у суїцидальну гру. На місце події була викликана бригада лікарів, які з дозволу матері госпіталізували неповнолітнього до медичного закладу. Слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 120 (доведення до самогубства) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.
Події оформление ленты  У США жінка врятувалася від викрадачів, вистрибнувши на ходу з багажника авто 25-річна мешканка міста Бірмінгем (Алабама, США) виявила чудеса самовладання і спритності, зумівши вистрибнути на ходу з багажника автомобіля, куди її заштовхали викрадачі, повідомляє dailymail. Неймовірний момент порятунку жертви кіднепінгу відобразила відеокамера на заправці, куди викрадачі заїхали, щоб заправити авто. Дівчина відкрила багажник і на ходу вистрибнула з нього, сильно вдарившись об асфальт. Проте вона зуміла скочити на ноги і забігти в приміщення заправки, попросивши при цьому допомоги у її працівників. Жінка, ім'я якої не називається, розповіла поліції, що її заштовхали в багажник троє озброєних грабіжників, які почали вимагати в неї гроші. Однак вона відмовилася. Тоді злодії відібрали у неї телефон і гаманець.  
Політика оформление ленты  Парубій: Крим і Донбас будуть повернуті Україні Крим і Донбас будуть повернуті Україні. Про це заявив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій на Урочистому засіданні парламенту 17 березня з нагоди 100-річчя Української революції 1917-1921 років, передає кореспондент АСН. «Сьогодні, в 2017 році, на сході України незламною стіною стоять тисячі наших солдатів. І ворог їх панічно боїться. Бо знає, що рано чи пізно будуть повернуті окуповані український Крим і український Донбас... Кремль знає, що за всі свої звірства він відповість. Адже пам'ять нашого народу - незнищенна», - заявив він. Спікер підкреслив, що Україна сьогодні знову веде війну за життя і майбутнє. «Для цього ми повинні бути разом. Бо ворог, як і сто років тому, - у нас один. Завершуючи, я хочу ще раз звернутися з дуже важливими словами, з першим зверненням Української Центральної Ради, які є актуальними і сьогодні: «Народе Український... дотримуйся спокою! Не дозволяй собі ніяких вчинків, які руйнують порядок у житті, але разом, щиро і завзято беріться за роботу... Тільки згуртувавшись можна добре дізнатися всі свої потреби, рішуче про них заявити і створити кращу долю на своїй землі! Слава Україні!» - сказав він. Нагадаємо, сьогодні Рада провела урочисте засідання з нагоди 100-річчя Української революції 1917-1921 років. У парламенті був присутній весь склад Кабінету міністрів України, гості дипломатичних установ. Президент Петро Порошенко не взяв участі в урочистому засіданні.
Події оформление ленты  Громадянка Молдови випала з автобуса у Вінниці і загинула під колесами У Калинівському районі Вінницької області сталася ДТП, в результаті якої загинула 58-річна жителька міста Кишинів, повідомили в прес-службі Нацполіції Вінницької області. Аварія сталася в п'ятницю, 17 березня, близько 5:00 біля повороту на село Сальник. Пасажирка рейсового автобуса SETRA, який їхав за маршрутом Москва - Кишинів, випала через задні двері і потрапила під колеса транспортного засобу. В результаті отриманих травм жінка загинула на місці події. Правоохоронці зазначили, що за кермом транспортного засобу перебував 31-річний житель Молдови. Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого). Таке правопорушення карається ув'язненням на термін до 8 років.
Політика Парубій: Ворог у України один - підступна і смертоносна московська орда Росія була і є імперією зла. Про це заявив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій на Урочистому засіданні парламенту з нагоди 100-річчя Української революції 1917-1921 років, передає кореспондент АСН. «Сьогодні виповнюється 100 років від початку Української революції. 100 років неймовірної енергії. Енергії, яка не тільки штовхала нас до боротьби, але і до розвитку... Тоді воїн був тим єдиним союзником, який ніколи не зраджував своєму народу, ніколи не зраджував Україну. Далекі від партійних чвар і кабінетних колотнеч, українські козаки і старшини знали, що держава - це дар, за який платять кров'ю. Цю високу ціну все одно платили хлопці з Харкова і Кубані, з Криму і Галичини. Доба Української революції подарувала нам яскраві орієнтири - людей, які мріяли і діяли», - заявив він. Історія Української революції, на думку Парубія, - це важливий історичний урок для нас. «Для кожного, як у цьому залі, так і в усій Українській державі. І цей урок повинен вивчити сьогодні кожен українець. Ціна цього уроку - існування України і життя мільйонів. Бо поразка Української революції 1917-1921 років призвела до утворення найстрашнішої і найкривавішої імперії в історії людства. Імперії зла, яка знищила десятки мільйонів людей, поневолила десятки вільних країн, перетворивши їх на рабські колонії... І сьогодні, як ніколи, ми повинні засвоїти уроки столітньої давнини і зробити висновки», - зазначив спікер ВР. Він підкреслив, що Україні потрібна єдність і боєздатна армія. «І як протягом усього існування України-Русі - ворог у нас один і той же: московська орда. Підступна і смертоносна. І методи ті ж самі: посварити, розділити, спалити і знищити. І в цьому попелищі намагатися оживити кривавого монстра - путінську імперію - сумний простір страху і зла», - додав Парубій.
Політика США можуть військовим шляхом вирішити проблему з Північною Кореєю - Тіллерсон США можуть «вирішити проблему» з Північною Кореєю військовим шляхом. Про це під час візиту в Південну Корею заявив державний секретар США Рекс Тіллерсон. За словами Тіллерсона, адміністрація президента США Дональда Трампа не виключила, що «винятковим заходом» проти ядерних випробувань Пхеньяну може стати військова кампанія, передає Інтерфакс. Держсекретар також відзначив, що запас «стратегічного терпіння» США закінчився. Водночас Тіллерсон попросив Китай не розміщувати свої системи ППО у відповідь на американські THAAD. За його словами, це захід, який американці застосували виключно для оборони Південної Кореї від можливої ​​ракетної атаки КНДР. Нагадаємо, 6 березня Північна Корея знову провела запуски балістичних ракет. КНДР також продовжує проводити ядерні випробування, а лідер країни - диктатор Кім Чен Ин неодноразово погрожував застосувати атомну зброю проти Японії і США.
Закон і Право оформление ленты  Якими будуть зарплати українських військових у 2017 році У 2017 році на фінансування Збройних сил України з державного бюджету виділено 64,466 млрд грн. Це на 8,5 млрд грн більше, ніж було виділено торік. Що стосується зарплат військовослужбовців у 2017 році, то вони залишаються на тому ж рівні, на якому були встановлені після збільшення в січні 2016-го. Тоді, для того, щоб заохотити українців йти на військову службу за контрактом, зарплату військовослужбовцям суттєво підняли. Так зарплату рядовим встановили на рівні 7 тис. грн, і це без урахування доплат за участь в АТО. Командири відділень відтоді отримують 8 тис. грн, командири взводів - 9,5 тис., ротні - 11 тис., комбати - 13 тис., командири бригад - 16 тис. грн.   Тим, хто служить у зоні бойових дій на сході країни, з 1 січня 2017 року підвищений розмір "бойових" надбавок. Зокрема, якщо військовослужбовець перебуває безпосередньо на лінії вогню в ротних опорних пунктах першого ешелону, до його заробітної плати додають щомісяця ще 6 тис. грн, а якщо в інших місцях дислокації в межах певного району АТО - 2400 грн. Розмір цих доплат залежить від звань і посад. У той же час діє система стягнень у разі отримання доган. За даними Міністерства оборони, військовослужбовець, який недбало ставиться до служби, може втрачати до 60-70% грошового забезпечення. Разом з тим у профільному міністерстві мають намір змінити сам механізм нарахування грошового забезпечення військовослужбовців Збройних сил. Зараз зарплатна ставка є лише невеликою частиною зарплати. Решта 50-70% - це різні надбавки і премії. Цей механізм дає можливість урізати виплати конкретним військовим. Міністерством оборони пропонується, щоб майже 70% грошового забезпечення становив посадовий оклад, оклад за вислугу і оклад за військовим званням. А решта - 30% забезпечення припадало на стимулюючі виплати, яких у відомстві налічується понад 40 видів. У міністерстві сподіваються, що новий механізм нарахування грошового забезпечення військовослужбовців запрацює вже до кінця 2017 року.
Політика «Героя» України, екс-голову «Укрспецекспорту» Бондарчука затримали в Лондоні У Лондоні заарештували героя України екс-голову «Укрспецекспорту» Сергія Бондарчука. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко. Він підкреслив, що Лондон «перестає бути «тихою гаванню» для високопоставлених утікачів». Арешт Бондарчука став можливим у результаті взаємодії Генпрокуратури з британськими колегами. «15 березня в рамках екстрадиційного процесу в Лондоні був узятий під арешт ще один «герой» України - екс-керівник «Укрспецекспорту» Сергій Бондарчук. Остаточну крапку в справі видачі Сергія Бондарчука вже найближчим часом повинен поставити Королівський суд. Дата судового засідання має бути визначена вже 24 березня. Генпрокуратура надала британським партнерам переконливі аргументи для забезпечення видачі», - написав Луценко. Нагадаємо, Головна військова прокуратура підозрює Бондарчука в заволодінні коштами держконцерну в сумі $7,428 млн. З лютого 2015 року Сергій Бондарчук був оголошений у розшук. 29 січня 2015 року Печерський райсуд Києва наклав арешт на майно підозрюваного - $10 млн в одному з українських банків і два автомобілі Range Rover загальною вартістю понад 2 млн грн. Сам Бондарчук у Великій Британії готував позовні заяви в українські та європейські суди до державних інституцій України. Він вважає кримінальне провадження щодо нього сфальсифікованим. Бондарчук був офіцером СБУ, народним депутатом України. Компанією «Укрспецекспорт» він керував з 2005 до 2010 року. Третій президент України Віктор Ющенко нагородив Бондарчука орденом за заслуги і званням Героя України.
Події За тиждень режим припинення вогню порушувався понад 14 тис. разів - ОБСЄ Понад 14 тис. разів минулого тижня був порушений режим припинення вогню на Донбасі, що зафіксувала спеціальна моніторингова місія ОБСЄ. Про це повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг під час прес-конференції сьогодні в Києві. За його словами, минулий тиждень був пекельним."14698 - це кількість разів, коли минулого тижня СММ ОБСЄ зафіксувала порушення режиму припинення вогню", - сказав він.Разом з тим він уточнив, що кількість порушень режиму припинення вогню в порівнянні з позаминулим тижнем зменшилася приблизно на 15%."Кінця і краю не видно, поки сторони утримують озброєння в межах зони безпеки", - підкреслив він.За його совами, іноді знижується рівень насильства з політичних або гуманітарних причин.
Події оформление ленты  Невідомі спалили в Мелітополі дві аптеки, що належать депутатові від «Опоблоку» У Мелітополі Запорізької області невідомі закидали «коктейлями Молотова» дві аптеки мережі ПП «Оптима», які належать депутату міськради. Про це повідомили в прес-службі ГУ Нацполіції в Запорізькій області. У приміщеннях аптек на проспекті 50 років Перемоги та вулиці Гризодубової виникла пожежа після того, як невідомі, розбивши скло, кинули всередину ємності із запальною сумішшю. На місці події працювала слідчо-оперативна група. Разом з тим агентство Інтерфакс-Україна з'ясувало, що через годину після підпалів аптек в центрі Мелітополя невідомі намагалися проникнути ще в одну аптеку цієї ж мережі - у військовому містечку, але ця спроба зловмисникам не вдалася. За словами джерела агентства, спалені аптеки належать депутату Мелітопольської міськради від фракції «Опозиційний блок».
Економіка Санкції щодо російських банків мають бути лише першим кроком — експерт Рішення РНБО щодо санкцій щодо низки російських банків – це реакція на суспільну думку, але влада має запропонувати наступний крок щодо них. Про це під час прес-конференції заявив голова Комітету економістів України Андрій Новак. «Рішення РНБО запізнілося мінімум на три роки, але, як у нас кажуть, краще пізно, ніж ніколи, але після цього рішення українська влада повинна для того, щоб, зокрема, зняти градус тривоги в суспільстві, запропонувати крок номер два щодо цих банків», – додав Новак. Він уточнив, що це може бути або націоналізація, або виведення їх із території України. Нагадаємо, РНБО доручила Нацбанку та СБУ проаналізувати діяльність банківських установ, у капіталі яких є частка державних банків РФ, та внести відповідні пропозиції, зокрема щодо запровадження проти них санкцій.НБУ запропонував ввести санкції проти російських Сбербанку, ВТБ Банку, Промінвестбанку, ВіЕс Банку, БМ Банку для попередження відтоку капіталу за межі України. Президент Петро Порошенко увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про санкції щодо низки російських банків.
Суспільство Кубів: З 80 спиртзаводів, потрібні 15, а «Укрспирт» треба перевірити З 80 заводів потрібні не більше 15. А «Укрспирт» потрібно перевірити. Про це під час години запитань до уряду 17 березня заявив перший віце-прем'єр Степан Кубів, передає кореспондент АСН. «У галузі є дві проблеми. Перша: всі 80 заводів, які враховуються сьогодні, абсолютно не потрібні на ринку, тому для забезпечення офіційного, цього напряму роботи, підтвердженого асоціацією, потрібно 12-15 спиртзаводів. Другий напрямок - це держпідприємство «Укрспирт», там буде проведена інвентаризація реального обліку випуску і контролю і наповнення держбюджету», - заявив він. За його словами, сьогодні вранці було проведено другу нараду з Міністерством агропромислового комплексу щодо операційної роботи та управління спиртових заводів. «На рівні держадміністрацій спільно з агропромисловим міністерством буде проведена оцінка діяльності за 2016 рік і необхідність переорієнтації окремих спиртзаводів щодо продукції, яку вони можуть виробляти», - пообіцяв Кубів.
Економіка Цього року фінансування освіти зросло майже на 3 млрд грн Фінансування освіти в 2017 зросло майже на 3 млрд грн. Про це в ході години запитань до уряду заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, передає кореспондент АСН. «Обсяг освітньої субвенції зараз становить понад 52,5 млрд грн, це на 2,8 млрд грн більше, ніж у 2016 році. Про що це говорить? Фінансування виросло», - заявила вона. За її словами, урядом передбачена додаткова дотація в сумі майже 15 млрд грн на освіту, медицину і культуру. «Ми очікуємо, що орієнтовно з цієї дотації близько 8 млрд грн - це освіта, що має допомогти місцевим бюджетам впоратися з тими повноваженнями і навантаженнями, які вони мають у сфері освіти", - зазначила вона. Крім того, із залишків освітньої субвенції минулого року передбачені цільові кошти для розвитку матеріально-технічної бази, капітальних ремонтів сфери освіти. «Зокрема, 30 млн грн для об'єднаних територіальних громад. Крім того, 300 млн грн для закупівлі природничо-математичних кабінетів, бо природничо-математична освіта для нас є пріоритетом у сфері загальної середньої освіти. А також 200 млн грн на основі фінансування 70 на 30 на шкільні автобуси», - пообіцяла вона.
За кордоном Хуг назвав Донбас пороховою бочкою Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг  порівняв Донбас із пороховою бочкою. Про це він заявив під час прес-конференції сьогодні в Києві, передає кореспондент АСН. «У той час як терпіння підходить до кінця, а рівень гніву збільшується, коли на вулиці майже весна - не залишається часу для гіпотез і припущень», - підкреслив  Хуг. Він наголосив, що «зважаючи на наявність озброєння та близьке розташування сил і формувань, Донбас — це як порохова бочка». За його словами, занадто багато було зроблено кроків, які підживлюють цю напруженість. «Зараз потрібні кроки для зниження її рівня. Сторони мусять відвести все важке озброєння, розвести свої позиції, які розташовані занадто близько один від одного,  зброя має замовчати», -  підкреслив він.
Політика НАЗК звеліло Мінкульту перевірити своїх працівників на причетність до корупції Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) наказало міністру культури Євген Нищук виправити допущені в його відомстві порушення антикорупційного законодавства, повідомляє Інтерфакс-Україна. Міністру наказали провести службові розслідування щодо його підлеглих, щоб виявити причини вчинення ними правопорушень, пов'язаних з корупцією, і притягнути їх до дисциплінарної відповідальності в установленому законом порядку. Як повідомляється, Мінкульт не забезпечив організацію проведення спеціальної перевірки щодо 25 керівників закладів культури, що належать до сфери управління Міністерства, не вжив заходів щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності керівника установи культури, який вчинив правопорушення, пов'язане з корупцією, не були проведені службові розслідування за поданнями спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції.
Політика оформление ленты  "Заарештований" ГПУ колишній голова "Укрспецекспорту" насміхається над Луценком, сидячи в лондонському кафе Підозрюваний військовою прокуратурою в заволодінні коштами держконцерну «Укрспецекспорт» в сумі $7,428 млн Сергій Бондарчук, про арешт якого в Лондоні в обід 17 березня повідомив у Facebook генпрокурор Юрій Луценко, перебуває на свободі. Про це написав сам "заарештований" на своїй сторінці в соцмережі. При цьому Бондарчук ще й познущався над генпрокурором. "Юрію Віталійовичу, вибачте що вітаю Вас простою водою, просто я не вживаю міцних алкогольних напоїв, зараз у нас у тюрмі час обіду. Мабуть Ви також вже міцно поснідали та пообідали, але на всяк випадок і Вам смачного!" - написав він, додавши до посту своє фото зі свіжою газетою в руках. Сьогодні генпрокурор повідомив про арешт Бондарчука. Водночас прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook повідомила, що затриманий у Лондоні екс-керівник "Укрспецекспорту" Сергій Бондарчук вийшов під заставу. З лютого 2015 року Сергій Бондарчук був оголошений у розшук. Він просив політичного притулку в Британії. Він був офіцером СБУ, народним депутатом України. Компанією «Укрспецекспорт» він керував з 2005 до 2010 року. Третій президент України Віктор Ющенко нагородив Бондарчука орденом за заслуги і званням Героя України.
Закон і Право Адвокати, нотаріуси та масажисти. Кому ще з самозайнятих громадян треба подати декларацію до 3 травня Українці, які ведуть незалежну професійну діяльність, подали вже майже 103 тис. податкових декларацій про майновий стан і доходи. Це дані Державної фіскальної служби за станом на 11 березня 2017 року. Відповідно до закону, незалежною професійною діяльністю в Україні займаються приватні нотаріуси, адвокати, аудитори, бухгалтери, оцінювачі, інженери, архітектори, самозайняті лікарі, викладачі, вчителі артисти або інші особи, які не є найнятими працівниками або фізособами-підприємцями. Їм дозволяється наймати на роботу не більше чотирьох працівників. Особи, які мають намір здійснювати незалежну професійну діяльність, зобов'язані стати на облік в органах державної податкової служби за місцем свого постійного проживання як самозайняті особи та отримати свідоцтво про таку реєстрацію. Їхні річні доходи оподатковуються в розмірі 15%. Також фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, зобов'язані вести Книгу обліку доходів і витрат та до травня року наступного за звітним подавати податкову декларацію за результатами звітного року. Суму податкового зобов'язання, зазначену в поданій податковій декларації, самозайнятий громадянин повинен сплатити до 1 серпня. Так, за даними ДФС, з уже поданих декларацій виходить, що декларанти повинні сплатити податок на доходи фізичних осіб в розмірі 256,3 млн грн. Це на 10% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Найбільші суми задекларовані громадянами Києва, Полтавської та Сумської областей. Цього року подати декларацію про майновий стан і доходи особи, які займаються незалежною професійною діяльністю, повинні до 3 травня.
Суспільство У Львові треба оголосити надзвичайний стан через проблеми зі сміттям - Садовий Львівський мер Андрій Садовий заявив, що в місті треба оголосити надзвичайний стан через проблеми з вивезенням твердих побутових відходів. Про це він повідомив пыд час брифінгу, передає прес-служба міськради. За його даними, є серйозна екологічна небезпека. Зараз немає резервного полігону, куди можна вивозити сміття. Садовий зазначив, ця проблема в чотирьох районах Львівської області. «Має бути чітка позиція держкомісії з питань надзвичайних ситуацій. Так як Львів не може оголосити надзвичайний стан самостійно. Це повинні зробити органи влади: або регіонального, або загальнодержавного рівня», - сказав Андрій Садовий. Він повідомив, що в кінці 2016 року «Львівспецкомунтранс» взяв в оренду брикетувальний прес, а також обладнання для обгортання брикетів на випадок НС з вивезенням сміття зі Львова, проте зараз вони заблоковані. «На Рясному стоїть повністю змонтований прес, який можуть запустити після доопрацювань. Для цього треба приблизно тижні. Він відповідає екологічним нормам, має дозвільні документи, згідно з чинним українським законодавством», - мер Львова. Нагадаємо, нещодавно фури зі львівським сміттям затримали в Дніпрі.
За кордоном Човен із сомалійськими біженцями розстріляли з вертольота: 30 загиблих Понад 30 сомалійських біженців загинули, десятки отримали поранення після того, як їхній човен розстріляли з вертольота. Про це інформує DW. «Ми підтверджуємо, що в лікарнях перебувають десятки постраждалих, десятки загинули», - сказав представник Міжнародної організації з міграції Джоел Міллман. Організація повідомила, що сомалійські біженці, швидше за все, прямували в Судан. Агентство ООН у справах біженців вже засудило трагедію. «Ми вражені трагічним інцидентом, цивільні особи досі несуть на собі основний тягар наслідків конфлікту в Ємені». Агентство Saba, контрольоване повстанцями, повідомило, що авіаудари відбулися в районі узбережжя Ходейда біля від Баб-ель-Мандабскої протоки. У ньому сказано, що серед убитих - жінки і діти.
Події оформление ленты  Без сенсацій. Вертоліт, який "доставив дитину в школу" в центрі Києва, знімали у фільмі Школяр, якого "доставляв на початок занять" приватний вертоліт, який приземлився в жвавому районі Києва, брав участь у зйомках фільму, а сам вертоліт над житловим кварталом не літав. Про це агентству АСН повідомила представник Новопечерські школи Марія Сивченко. За її словами, насправді біля школи проходили зйомки фільму, а вертоліт привезли як реквізит на евакуаторі. Сивченко також надала редакції фото процесу зйомок.   Нагадаємо, напередодні портал dtp.kiev.ua в Facebook повідомив, що в мікрорайоні Липки в центрі Києва приземлився вертоліт, з якого вибіг хлопчик, який спізнювався до школи. Новина викликала обурення публіки, оскільки більшість вважала такі маневри вертольота небезпечними для населення району. А журналіст Володимир Бойко на своїй сторінці в соцмережі зазначив, що вертоліт Robinsin R22 BETA належить ТОВ «Нова авіація України» і значиться в Реєстрі цивільних повітряних суден України під знаком UR-CPC.
Події оформление ленты  У Миколаєві військовий бензовоз протаранив зоомагазин, є загиблий Сьогодні, 17 березня, в мікрорайоні Варварівка в Миколаєві сталася ДТП за участю військового бензовоза, який в'їхав у зоомагазин. Про це пише «Преступности.НЕТ». За даними очевидців, військовий автомобіль їхав по вул. Веселинівській. За словами водія бензовоза, причиною аварії стала несправність автомобіля, через що машина врізалася в магазин, який розташований на правому боці вулиці, після чого в'їхала в зоомагазин на протилежному боці. За попередніми даними, водій був тверезий. Перед зіткненням водій встиг вискочити з авто. У момент аварії в магазині був тільки продавець, він не постраждав. Водій не постраждав, а його пасажир помер на місці, його затиснуло в понівеченій кабіні. Обидва - військові, машина належить 406-й окремій артилерійській бригаді і їхала з Широколанівського полігону.
За кордоном Янукович дійсно просив використати війська РФ, але його заяви в Росії немає - адвокат Адвокат колишнього президента Віктора Януковича Віталій Сердюк повідомив, що попри те, що його підзахисний підписував прохання про використання військ РФ для «захисту населення» в Україні, ці звернення не надходили російському президенту і в Раду федерацій  РФ. Про це він заявив «Українській правді». «Віктор Янукович ніколи не заперечував цього (що підписував звернення. - Ред.), говорив про це, наприклад, в інтерв'ю газеті Spigel. Заява була підписана. Згідно з позицією Генпрокуратури Росії, заява про використання російських військ до Ради федерації і АП не надходила. Що було насправді, Віктор Янукович хотів розповісти, вимагаючи допитати його», - заявив адвокат. Він наполягає, що підзахисний просив не «вводити війська», а «використовувати війська для захисту населення в Україні». «Зараз Віктор Янукович і його захист навмисно цю інформацію не повідомляє, щоб у Генпрокуратури України і суду був стимул під протокол отримати цю інформацію, щоб вона вважалася доказом», - додав адвокат.
Політика Насіров: Через два місяці справу щодо мене закриють Відсторонений від посади голова ДФС України Роман Насіров заявив, що через два місяці кримінальну справу щодо нього закриють. Про це він повідомив після допиту в НАБУ, передає телеканал 112 Україна. «Проходили слідчі заходи, я вважаю, що допит пройшов конструктивно. Я налаштований, щоб ми відпрацювали швидко всі матеріали у кримінальній справі, бо якщо були якісь підстави у слідства вважати, що був потенційний злочин, то треба швидко розібратися з тим, щоб все зрозуміти і розставити всі крапки. Я вважаю, що слідство зможе швидко розібратися в цій справі. Керівник САП заявив, що через два місяці кримінальну справу можуть завершити. Думаю у них буде достатньо доказів, щоб справу закрили», - сказав Насіров. При цьому він додав, що не знає, чи буде ще раз викликаний на допит.
Суспільство оформление ленты  Вільям і Кейт привітали британців із Днем Партика. Преса гадає - чи зрадив принц дружину Принц Вільям і Герцогиня Кембриджська Кейт разом взяли участь в урочистостях до Дня Святого Патрика. Члени королівської сім'ї відвідали солдатів з ірландської гвардії в Хаунслоу (Західний Лондон) і випили по символічній пінті пива Guinness. Але британська преса більше придивлялася до того, наскільки напруженим виглядало молоде подружжя. Фотограф видання Еxpress підловив похмурого принца і Кейт, яка суворо дивиться на нього. Більш того, преса приписує йому роман з молодою моделлю Софі Тейлор. Що обидві сторони заперечують. Преса гадає - чи є сварка між молодим подружжям після того, як Вільям разом зі своїми дружками втік на гірський курорт в Альпи і гуляв там кілька днів.  Більше того, преса приписує йому роман із молодою моделлю Софі Тейлор. Що обидві сторони заперечують. Британська преса пише, що на церемонії на честь Дня Патрика королівське подружжя виглядало так, немов намагалося забути незугарний епізод з розгульними танцями в Альпах і нарешті почати виконувати свої королівські обов'язки. До слова, британці в цьому плані вважають Вільяма ледарем.
Суспільство Три центральні станції метро в Києві можуть закрити на вхід через футбольний матч Увечері в п'ятницю, 17 березня, в зв'язку з проведенням на НСК «Олімпійський» футбольного матчу між командами «Динамо» (Київ) і «Чорноморець» (Одеса) можливі зміни в роботі метро, ​​повідомили в прес-службі метрополітену. Відзначається, що з метою забезпечення належного перевезення уболівальників після матчу можливе обмеження на вхід для пасажирів станцій «Палац спорту», ​​«Олімпійська» та «Площа Льва Толстого». Крім того, в прес-службі поліції Києва повідомили, що за правопорядком у столиці стежитимуть 270 поліцейських і військовослужбовців Національної гвардії України. Крім охорони території поблизу спортивного комплексу, правоохоронці посилять заходи безпеки на зупинках громадського транспорту та в метрополітені. Тому поліцейські закликають уболівальників, жителів і гостей столиці не порушувати закон і дотримуватися встановлених правил поведінки.
Суспільство Корейська компанія пропонує Києву безкоштовно впровадити е-квиток Компанія Korea Smart Card Company запропонувала Києву за місяць розробити ТЕО і впровадити проект електронного квитка для муніципального транспорту. Про це в Facebook пише заступник голови КМДА Ілля Сагайдак. За його даними, Korea Smart Card Company реалізувала систему е-квитка в Сеулі, Куала-Лумпурі, Сінгапурі, Абу Дабі та інших містах, і, цитуємо: «З початку цього року пропонує Києву підписати меморандум, згідно з яким у місячний термін буде розроблено ТЕО, а також впровадити пілотний проект (за рахунок компанії). Важливо, корейська компанія заявила про можливість інвестувати в проект від 500 до 700 мільйонів гривень». Як пише Сагайдак, компанія до кінця травня 2017 року може зробити пілотний проект на одному з київських маршрутів (попередньо маршрут №114), а до кінця року запровадити електронний квиток у всьому муніципальному транспорті.
Суспільство оформление ленты  Вчені пояснили природу загадкового світіння морської води в затоці Тасманії Джерелом неонового світла є водорості Noctiluca scintillans. Такої думки дійшли вчені з Австралії, які вивчали природу незвичайного неонового свічення, що виходить від морської води в затоці на північному сході Тасманії. Як повідомило видання  Popular Science, вперше світіння помітили 13 березня відвідувачі австралійського національного парку Рокі Кейп. Фото з затоки активно поширилося в соцмережах.Блогери висловлювали безліч версій, серед яких містичні знаки, витік радіоактивних речовин і багато інших. Разом з тим, на думку вчених, світяться водорості, які в спокійному стані безбарвні. При активізації організми здатні до біолюмінесценції, причому починають світитися одночасно. Достовірно пояснити причину такої поведінки наука поки не може. Одна з гіпотез припускає, що водорості світінням намагаються відлякати хижаків. Існує і теорія про те, що N. Scintillans починають світитися через зовнішні подразнюючі фактори, наприклад, при сильному хвилюванні моря. Нічого містичного і небезпечного в явищі немає. Більш того, подібне світіння не раз спостерігали раніше в різних регіонах планети.

Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає 19 квітня приділити увагу здоров'ю та провести профілактичні процедури, які зміцнюють орг....
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл повідомила, що 19 квітня 2024 року надається можливість дізнатися про цінну інформацію, яка може с....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Згідно з гороскопом Тамарою Глобою на 19 квітня 2024 року, важливо проявити серйозність і уникати витрати часу....
більше матеріалів




/-2,058522939682-/ /-pc-/
Top