counter
Архів Повернутись назад 17 Лютого 2018
17 Лютого
Наука і технології Метеорит, що впав на Землю 500 століть тому, пішов з молотка за $237 тис. На аукціоні був проданий метеорит, який впав в Арізоні 50 тис. років тому. Про це йдеться на сайті аукціонного дому Christie's. Залізний метеорит, який важить 32 кг, був знайдений в Арізонському кратері. Він відколовся від астероїда шириною 40 метрів і масою 300 тис. тонн. Астероїд впав на Арізону, викликавши вибух у три рази потужніший, ніж Тунгуський метеорит. Після падіння утворився кратер діаметром 1219 метри і глибиною 229 метрів. Край кратера піднімається над землею на 46 метрів. Уламки метеорита були розкидані в радіусі 17 км. За час існування великого кратера осколки використовували для власних потреб індіанці. Метеорит виставили на онлайн-торги в аукціонному домі Christie's. Організатори аукціону збиралися виручити за нього $150-250 тис., а в результаті продався він за $237 500.
Події У московському дитячому садку на смерть замерзла дівчинка У підмосковному місті Московський в дитсадку №2120 "Білосніжка" вихователі забули на вулиці після прогулянки трирічну дівчинку. Коли через дві години працівники дитячого садка звернули увагу, що дівчинки немає, її тіло знайшли в заметі біля садка. Про це повідомила офіційний представник Слідчого комітету Росії Світлана Петренко. На місці події працює поліція. Поки ніхто нічого пояснити не може. За непідтвердженими даними, дівчинці стало погано під час прогулянки, і вона впала в сніг, а потім замерзла на смерть. «Слідчими органами ГСУ Слідчого комітету РФ по місту Москві порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 109 КК Росії (спричинення смерті з необережності внаслідок неналежного виконання особою своїх обов'язків)», - розповіла Світлана Петренко.
Політика Порошенко звинуватив Росію в розв'язуванні світової гібридної війни Президент України Петро Порошенко на 54-й Мюнхенській конференції з питань безпеки 16 лютого звинуватив Росію в початку світової гібридної війни. «Розв'язана Росією гібридна війна поступово перетворюється на повноцінну світову гібридну війну. Ця війна ведеться на різних рівнях і на різних полях битв. Випробувані російським керівництвом в Україні методи гібридної війни зараз перевіряються і на інших країнах. Зло, яке стоїть за цією війною, воно живе в Кремлі», - заявив Петро Порошенко. Президент України закликав усю світову спільноту протистояти спробам Російської Федерації «знищити нашу єдність і зруйнувати наші демократії». «Кремль не знає кордонів у своїх прихованих намірах. У світі немає країни, яка була б так добре знайома з гібридною тактикою Росії, як Україна. Я закликаю весь світ: у наших спільних інтересах протистояти спробам Кремля знищити нашу єдність і зруйнувати наші демократії», - заявив глава України.
Події оформление ленты  У Дніпрі однокласники довели до інсульту учня-переселенця В учня 5-го класу школи №52 в Дніпрі після багаторазових знущань і тривалого цькування однокласників трапився інсульт. Хлопчик виховується в багатодітній родині Іванових, яка переїхала в Дніпро з окупованого Тореза Донецької області, повідомляє видання «ДніпроЧас». Як повідомляється, з самого початку - в листопаді 2017 року - нові однокласники нецензурною лайкою стали ображати учня-переселенця і його вагітну маму. Класний керівник звинуватила в конфлікті нового учня, після чого почалося колективне знущання над цим школярем. Потім учень був переведений в паралельний клас, а його мама розповіла, що її синові поставили випробувальний термін і завели щоденник зауважень. А 31 січня однокласники переселенця склали колективну петицію з метою вигнати Іванова зі школи, при цьому постійно погрожуючи хлопчикові. Також повідомляється, що 1 лютого Іванов подзвонив мамі зі школи і розповів, що над ним знову знущаються однокласники, після чого зв'язок різко обірвалася. Після цього стало відомо, що у хлопчика стався інсульт. Після цієї події в школі було проведено збори, на яких були присутні працівники правоохоронних органів. Адміністрація школи не коментує інцидент. Наразі всі обставини цієї події вивчає управління освіти.
Економіка Нацкомісія штрафуватиме за «накрутки» у газових платіжках Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), загрожує регіональним постачальникам газу штрафом у разі виставлення населенню газових платіжок із завищеними сумами. Про це повідомили в прес-службі Національної комісії. У НКРЕКУ посилаються на закон «Про ринок природного газу», згідно з яким на компанії-постачальники природного газу може бути накладено штраф у розмірі 850 тисяч гривень за недостовірні відомості клієнтам. У відомстві повідомили, що в рахунок вартості природного газу для споживачів постачальники повинні включати тільки саму ціну газу, яка зараз становить 4942 гривні за 1000 кубометрів, тариф на послуги транспортування цього газу, тариф на послуги розподілу газу, торгову надбавку і ПДВ.
Події оформление ленты  Львів'янка знайшла у купленій квасолі голову миші Серед стручків замороженої квасолі, купленої в одному з гіпермаркетів Львова, жінка виявила голову миші. У зв'язку з шокуючим інцидентом адміністрація гіпермаркету вибачилася перед покупницею і повернула їй гроші. Про це повідомляє ТСН. Як розповіла жінка в коментарі ЗМІ, куплена нею квасоля з мишею продавалася під торговою маркою гіпермаркету. «Цей «сюрприз» я знайшла в упаковці замороженої квасолі. Тепер я не зможу її їсти до кінця життя. Я її двічі поїла, коли ж в третій раз висипала все, що залишалося в пакеті, - просто жахнулася. Я не знаю - це голова мишки або щура. Мені було так огидно, я бігала по квартирі і не знала, куди себе подіти», - розповіла жінка. У гіпермаркеті журналістам розповіли, що раніше їхній постачальник замороженої квасолі зі Сміли щорічно отримував дуже високі оцінки якості, однак після цього випадку його товарів у магазині більше не буде.
Політика Порошенко обговорив з главою Міноборони США введення миротворців на Донбас Глава Української держави Петро Порошенко в рамках участі в Мюнхенській конференції з безпеки провів зустріч з главою Міноборони США Джеймсом Меттісом, в ході якої сторони обговорили ситуацію на Донбасі і висловили стурбованість спробами РФ і підтримуваних нею бойовиків підірвати мирний процес. Також під час цієї зустрічі було обговорено питання необхідності розміщення миротворців ООН на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба президента України. Під час зустрічі президент України висловив подяку за важливі рішення Вашингтона в питанні зміцнення потенціалу української армії, які є явним сигналом агресору проти будь-яких намірів ескалації ситуації на Донбасі. «Глава Пентагону Джеймс Меттіс підтвердив тверду прихильність США у справі відновлення територіальної цілісності України, а також відзначив значний прогрес, який зробила Україна в реформуванні сфери безпеки і оборони», - сказано в повідомленні прес-служби глави України.
Події Соцмережі: По Донецьку масові облави, явно щось відбувається Жителі тимчасово окупованих Донецька і Макіївки у соцмережах пишуть, що в їхніх містах зараз відбувається щось незрозуміле: перекрито багато доріг, а на вулицях дуже багато озброєних бойовиків і «поліції». «По Донецьку облави! Менти і вояки на всіх розв'язках, там, де ніколи навіть не стояли. Наприклад на перетині Ілліча і Сарії стоїть собр», «Макшосе стоїть, у Макіївці план перехоплення. На чай. кільці і ​​по всьому місту омон і даішники. Гальмують всі тачки і проводять повний шмон», «Дорога перекрита у напрямку ленінського, пропускають тільки в бік заводу іграшок. БТР, багато військових і машин з мигалками, явно щось відбувається», «Кріплять за все, навіть спецпропуски перевіряють. Сьогодні як ніколи - всіх вигнали. Основну мету бачу - жах на мірняк нагнати», - пишуть у коментарях місцеві жителі. Підконтрольні бойовикам інформаційні ресурси мовчать про те, що відбувається.
Політика У Дуди розчаровані результатами зустрічі віце-прем'єрів України і Польщі Польща розчарована результатами переговорів між віце-прем'єр-міністрами України та Польщі. Про це сказано в заяві канцелярії польського президента Анджея Дуди. «Відсутність рішення на цій зустрічі щодо головного питання - скасування заборони польських ексгумацій на території України - означає значний регрес довіри і не виконує мандат на переговори, встановлений президентами України і Польщі, що впливає на взаємні відносини двох країн. Ми висловлюємо надію на те, що ця заборона незабаром буде скасована в дусі виконання обов'язків », - сказано в повідомленні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в п'ятницю, 16 лютого, у Варшаві пройшла зустріч віце-прем'єр-міністрів України і Польщі Павла Розенка і Петра Глинського. На цій зустрічі обговорювали ухвалений у Польщі скандальний закон про Інститут національної пам'яті. Співголова групи з міжпарламентських зв'язків з Польщею Оксана Юринець після зустрічі сказала, що українська сторона донесла свою позицію і «здається, була почута».
Політика Череда диверсій у Луганську. «ЛНР» і «ДНР» об'єднуються Крім вибухів, у центрі тимчасово окупованого Луганська пізно ввечері 16 лютого в місті за один вечір було вчинено низку диверсій. Все, що відбувається зараз у Луганську, може свідчити про те, що терористичні угруповання «ЛНР» і «ДНР» найближчим часом чекає об'єднання. Про це розповів прихильник «русского мира», журналіст Микола Вулич, пише «Обозреватель». За словами журналіста, пізно ввечері 16 лютого невідомі зі скверу ВЛКСМ вистрілили з гранатомета по головній телерадіокомпанії «ЛНР» - ДТРК «Луганськ 24». Граната влучила у трансформаторну будку, де містяться кабелі. У результаті диверсій загиблих і постраждалих немає. За даними джерел з «ІГБ», українські ДРГ не причетні до цих вибухів. Як пише Микола Вулич, швидше за все таким чином донецькі почали процес об'єднання в одне ціле «ДНР» і «ЛНР». «На думку моїх друзів з МДБ, це, швидше за все, почався процес об'єднання республік методами донецьких хлопців, які розумом ще не вийшли з 90-х», - написав журналіст.
Суспільство оформление ленты  Активісти С14 увірвалися в будівлю «Росспівробітництва» у Києві Активісти радикальної організації С14 в суботу, 17 лютого, в Києві увірвалися в будівлю Російського центру науки і культури (Росспівробітництво), розташованого за адресою: вулиця Борисоглібська, 2. Про це повідомляється на сторінці організації С14 в Facebook. У будівлі Росспівробітництва десятки активістів виявили прапори і символіку Росії, а також деяку атрибутику зазначеного органу з фото людей, які воюють на Донбасі проти української армії. Потім активісти пройшли по кабінетах у приміщенні і розписали стіни гаслами «Геть ФСБ», «Смерть Росії», «Свободу Сенцову» та іншими. Лідер С14 Євген Карась у своєму виступі перед ЗМІ заявив, що у Росспівробітництві працюють агенти ФСБ, а сама російська організація діє в Україні незаконно. Через деякий час на місце приїхав директор Росспівробітництва Костянтин Воробйов. У дипломата відбулася словесна перепалка з активістами. До будівлі також прибув патруль поліції, сутичок не зафіксовано.
Політика оформление ленты  В Україні викрили полковника ДПСУ, який співпрацював із «ЛНР» Працівники правоохоронних органів викрили на хабарі заступника начальника Харківського прикордонного загону, який планував працевлаштуватися на роботу в структурах терористичного угрупування «ЛНР». Полковника затримали в Харкові біля його місця проживання. Про це в суботу, 17 лютого, повідомили  в прес-центрі Служби безпеки України. «Заступник начальника Харківського прикордонного загону організував механізм отримання грошей у громадян за невнесення у відомчу базу даних інформації про перетин держкордону. Було задокументовано отримання чиновником 500 доларів за нелегальне переправлення через кордон росіянки. Також полковник вів таємні переговори з представниками «ЛНР», плануючи отримати керівну посаду у так званому «міністерстві держбезпеки ЛНР», - повідомили в СБУ. Злочинні дії заступника начальника Харківського прикордонного загону кваліфіковані за ч.3 ст.368, ч.3 ст.362, ч.1 ст.366 та за ч.1 ст.258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації). Зараз вирішується питання про оголошення йому підозри.
Події оформление ленты  В Одесі затримано трьох росіян, які погрожували перехожим ножем Працівники поліції затримали трьох росіян, які в центрі Одеси погрожували місцевим жителям ножем. Про це повідомили в прес-службі Національної поліції. Як повідомляється, у поліцію звернувся 25-річний житель Одеси, який повідомив, що троє невідомих чоловіків на автомобілі Toyota Avensis погрожували йому ножем. Він нібито завадив їм проїхати, коли переходив дорогу пішохідним переходом. Незабаром правцівники батальйону поліції особливого призначення затримали вказаний автомобіль, у салоні якого перебувало троє громадян Росії. Оглянувши салон авто затриманих, працівники поліції виявили кілька предметів, схожих на холодну зброю. Вони були спрямовані на експертизу.  За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 (хуліганство) КК України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді ув'язнення на термін від 3 до 7 років.
Події У «ДНР» заявили, що взяли в полон українського військового Представник так званого «оперативного командування ДНР» Данило Бессонов сьогодні заявив, що в ніч на 17 лютого в результаті спроби атаки позицій «ДНР» у районі Донецька було вбито двох бійців ЗСУ, ще двоє українських військових отримали поранення, а один був узятий в полон, повідомляє РИА Новости. «В ніч на 17 лютого з позицій ЗСУ в районі Пісків група українських силовиків з 57-ї окремої мотопіхотної бригади в кількість восьми осіб намагалася провести бойову вилазку диверсійно-тактичної групи. Противник був зупинений на підступах до наших позицій. В ході бою знищено не менше двох українських військових, двоє поранені і один диверсант, покинутий на полі бою, узятий у полон», - заявив Данило Бессонов. Відзначимо, що у повідомленні штабу АТО за 17 лютого інформації про втрати серед українських військових немає.
Політика Порошенко: Після відновлення територіальної цілісності України ми готові вести переговори з РФ Президент України Петро Порошенко вважає за можливе розпочати переговори з Російською Федерацією тільки після повернення анексованого Криму та окупованих територій Донбасу. Про це глава Української держави заявив під час виступу на українському ланчі в Мюнхені в рамках конференції з безпеки, передає «Європейська правда». «Вже наступного дня, коли росіяни заберуть усіх своїх солдатів з території України і коли ми відновимо територіальну цілісність країни, включно з Кримом, ми будемо готові почати переговори з Росією з різних інших питань», - заявив президент України. Також Петро Порошенко підкреслив, що в Україні немає конфлікту всередині країни, а є агресія з боку Росії, з її регулярними військами на Донбасі, анексією українського Криму тощо.
Події Вбивство рідні кума Януковича: суд заарештував екс-бійців АТО Жовтневий районний суд Маріуполя без права застави заарештував на два місяці трьох чоловіків, підозрюваних у вбивстві родичів кума екс-президента Віктора Януковича Валерія Шири. Затриманих обґрунтовано підозрюють у вбивстві сім'ї з трьох осіб у Великій Новосілці 6 грудня 2017 року, повідомили в прес-службі Нацполіції Донецької області. В ході досудового слідства було встановлено, що зловмисники проникли в будинок сім'ї підприємців, катували і жорстоко вбили 56-річного батька, 46-річну матір та їхнього 23-річного сина. Мотивом скоєння цього злочину стали гроші, які підприємець отримав за продане зерно. Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. Раніше в поліції повідомляли, що всі затримані у цій резонансній справі раніше брали участь в АТО, а деякі з них проходили службу в батальйоні «Донбас». Відзначимо, Валерій Шира при Януковичі був главою Великоновосілківської районної адміністрації. Убита жінка була його дочкою.

Гороскоп від Павла Глоби на 6 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 6 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Астролог Павло Глоба розкрив гороскоп на 6 травня 2024 року, застерігаючи від непідконтрольного перебігу подій....
Гороскоп на 6 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 6 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
6 травня 2024 року, згідно з астрологічними прогнозами Тамари Глоби, для багатьох знаків зодіаку обіцяє бути д....
Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Усім нам не подобається бути ошуканими Якщо у вас є підозри про те, що вам брешуть, ви можете перевірити це за....
Віщий сон: як його побачити?
Віщий сон: як його побачити?
Считается, что вещие сны – прерогатива избранных С этим утверждением можно поспорить
Що означає побачити себе уві сні
Що означає побачити себе уві сні
Кожен хоча б раз у житті бачив у своїх снах незрозумілі та загадкові події Ми вже не раз писали про те, до чог....
більше матеріалів




/-0,60934782028198-/ /-pc-/
Top