counter
Архів Повернутись назад 17 Січня 2017
17 Січня
За кордоном Латвія сформує постійний військовий підрозділ біля кордону з Росією Міноборони Латвії до 30 жовтня 2018 роки планує сформувати постійний військовий підрозділ в регіоні Латгалія, що межує з РФ.Про це сказано в повідомленні на сайті відомства. «Щоб поліпшити можливості реагування Національних збройних сил Латвії та забезпечити ефективну комплексну національну оборону, а також виконати план реалізації поставлених урядом завдань, вводиться постійне представництво збройних сил в Латгалії», - йдеться в повідомленні оборонного відомства. «Я радий, що ми отримали це завдання - створити Національні збройні сили в Латгалії, зміцнюючи бойову готовність збройних сил держави і забезпечити більш широку присутність в східній частині регіону», - сказав генерал-лейтенант Раймонд Граубе, командувач Національними збройними силами.
Суспільство оформление ленты  В Україні стартували навчальні збори резервістів У Харківській області на одному з полігонів почалися навчальні збори резервістів. Про це передає прес-служба Генштабу ЗСУ в Facebook. «Протягом 30 днів резервісти повинні вдосконалити свої навички з тактичної, інженерної, медичної та вогневої підготовки, а також виконати програму професійної підготовки, бойового злагодження у складі батальйонів, рот і бригади під час відповідних навчань та тренувань», - сказано в повідомленні. Всього до проведення зборів залучаються понад 1000 резервістів оперативного резерву з усіх регіонів України. У Генштабі додали, що для прийому резервістів оперативного резерву заздалегідь був підготовлений польовий табір, обладнаний для проживання особового складу, розгорнуті польові лазні та їдальні, заготовлений запас вугілля, паливних брикетів та дров.
За кордоном У CNN нагадали Трампу його ж слова: "Потрібно нашкодити Росії санкціями" Ще до свого рішення балотуватися в президенти США Трамп називав путінську Росію «найбільшою проблемою» і геополітичним опонентом Америки. Про це у вчорашньому сюжеті нагадав телеканал CNN.  Як пише редакція каналу, риторика Дональда Трампа дворічної давності щодо РФ різко контрастує з його ж словами після вступу в передвиборчі перегони. Незабаром після вторгнення Росії до Криму в інтерв'ю каналам Fox News і NBC Трамп 24 березня 2014 року заявив про необхідність введення санкцій проти країни-агресора для завдання їй економічних збитків. Також Трамп погодився з колегою-республіканцем Міттом Ромні, який назвав Кремль «геополітичним ворогом США №1». «Так, Мітт мав рацію, заявивши... що «РФ - наша найбільша проблема». І Росія, знаєте, це реально щось», - говорив Трамп, зазначивши, що Ромні тоді «висміяли, включно з деякими ЗМІ ». «Вони сміялися тоді, а виявилося, що він мав рацію. Гляньте, що Росія робить з Іраном і як вони контролюють ситуацію в Сирії, так майже всюди... Нас викинули звідусіль. Я не стверджую, що ми там повинні бути. Нам треба відбудувати свої школи, дороги та мости. Але те, як нас витіснили, це неймовірно», - сказав Трамп у 2014 році. Нині обраний президент США наполягав, що «якби хотіли», Америка могла б сильно нашкодити РФ в економічному плані. «Є багато всього, що ми могли б зробити. Росія не сильна економічно, і ми могли б зробити багато різних речей», - говорив він. «Ми точно повинні ввести санкції... і показати деяку силу. Я маю на увазі, що Володимир Путін з'їв ланч Барака Обами (значить, і наш також), перехопив у нього ініціативу, і робив це тривалий час», - сказав тоді Трамп.
Суспільство Суд розгляне клопотання про звільнення для обміну «екс-беркутівців» зі списку Савченко, якщо таке надійде Суддя Святошинського районного суду Сергій Дячук прокоментував так звані «списки Савченко» стосовно внесення до них «на обмін» з боку терористичних організацій Аброськіна і Зінченка, які є обвинуваченими у справі «екс-беркутівців». «Нам відомі ці списки. Я також звертаю увагу на певну некоректність їх, оскільки щодо окремих осіб є тільки припущення, що це саме вони, оскільки не збігаються дати народження. Водночас хочу повідомити, що суд розглядатиме будь-яке клопотання, яке прозвучить від сторін провадження. Навіть якщо воно безпідставне і необґрунтоване… Скажу відверто, що КПК напряму не передбачає таку підставу, як звільнення від судового переслідування у зв’язку з видачею особи іншим особам. Такої підстави немає. Але клопотання може бути сформульовано і по-іншому", - зазначив суддя.
Економіка Рада прийняла законопроект про електронний квиток у громадському транспорті Верховна Рада 17 січня прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №4121 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті», яким вводиться електронний квиток для проїзду в міському пасажирському транспорті. За відповідне рішення проголосували 265 народних обранців, повідомляє кореспондент АСН. Відповідно до закону, місцеві органи самоврядування самостійно прийматимуть рішення про запровадження та визначення порядку функціонування автоматизованої системи обліку оплати проїзду. Для пільговиків електронний квиток буде дійсним після пред'явлення посвідчення. Розмір штрафів для тих, хто не користується квитком, буде досягати вартості 20 квитків. За словами депутатів, таке нововведення дозволить оцінити реальний обіг коштів у громадському транспорті, а відповідно - оцінити обґрунтованість тарифів на перевезення і можливості оновлення автопарку перевізника. Закон набирає чинності через три місяці з дня його публікації.
За кордоном Росія запросила США на переговори щодо Сирії Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив про запрошення на зустріч в Астані щодо врегулювання конфлікту в Сирії представників ООН і США, передає DW. Він висловив надію, що нова адміністрація президента США Дональда Трампа «зможе прийняти це запрошення і буде представлена ​​своїми експертами на будь-якому рівні, на якому вважатиме за можливе». При цьому Лавров підкреслив, що очікує від команди Трампа більшої ефективності, ніж від адміністрації Барака Обами. За словами Лаврова, одним із головних завдань майбутньої міжнародної зустрічі в Астані, яка намічена на 23 січня, є консолідація режиму припинення вогню на всій території Сирії і забезпечення участі польових командирів сирійської опозиції в політичному процесі під егідою ООН у Женеві.
Події На Одещині місцеві жителі з рушниці поранили собаку французького винороба Лакарена Місцеві жителі стріляли з рушниці і поранили собаку французького винороба Крістофа Лакарена з Білгород-Дністровського району Одеської області. «Сусід одного з наших «проблемних» пайовиків Дмитро Бабієнко з рушниці вистрілив у собаку Беатрису, яка була на нашому дворі, обгородженому сіткою. Пес отримав поранення в голову і морду», - написав Лакарен в Facebook. Він закликав прем'єра Володимира Гройсмана забезпечити обіцяну йому безпеку. «Пане прем'єр-міністр України, Ви гарантували безпеку французьким інвесторам в країні. Я прошу Вас захистити мою сім'ю від варварів!» - пише Лакарен. Лакарен періодично стає однією зі сторін конфліктів із місцевими жителями. Наприклад, на початку грудня минулого року він звинуватив місцевих жителів у знищенні 11 га виноградників. Жителі села заявили, що Лакарен захопив цю землю незаконно.
Політика Міжфракційні об'єднання вимагають від Ляшка вибачень за "підсадну качку" й "урядових даунів" Більшість членів парламентських міжфракційних об'єднань «Єврооптимісти» і «Рівні можливості» вимагають від голови фракції Радикальної партії Олега Ляшка вибачиться перед віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе. Відповідну заяву народні обранці оголосили з трибуни під час засідання парламенту 17 січня, повідомляє кореспондент АСН. Члени міжфракційних об'єднань заявили, що до тих пір, поки не почують вибачень, не підтримуватимуть законопроекти, ініційовані Радикальною партією. Міжфракційні об'єднання «Єврооптимісти» і «Рівні можливості» об'єднують 26 и 46 депутатів відповідно. Нагадаємо, 12 січня на своїй сторінці в Facebook  Ляшко назвав віце-прем'єра України з питань євроінтеграції Іванну Климпуш-Цинцадзе «ставленицею мільярдера Віктора Пінчука» і «олігархічною підсадною качкою», за висловлювання чиновниці на користь скасування мораторію на вивезення деревини. Також депутат у своєму пості вжив словосполучення «урядові дауни», щоправда, не уточнив, кого саме це стосується.
Суспільство Балістична експертиза у справі «5 беркутівців» завершиться наприкінці року Коли завершиться суд у справі про розстріл Майдану, можна буде прогнозувати наприкінці 2017 року. Про це 17 січня заявив головуючий по справі 5-ти «екс-беркутівців» суддя Святошинського районного суду Сергій Дячук. Він розповів, що до кінця поточного року має завершитися комплексна експертиза, що має остаточно врегулювати питання різних результатів попередніх експертиз.  «Ми очікуємо, що балістична експертиза триватиме у межах 2017 року. Ми сподіваємося , що цього року отримаємо відповідь, коли закінчиться це провадження. Гіпотетично можу відповісти, що це не триватиме 10 років. Це буде швидше в рази», - припустив суддя.  Також суддя висловив переконання, що сторони процесу не вдаватимуться до спроб затягнути судове слідство.  «Кожна сторона відчуває, що має рівні можливості на використання своїх процесуальних прав, не зірвала жодного разу судове засідання. Як сторона захисту, так обвинувачення і потерпілі», - констатував Дячук
За кордоном У Кремлі визнали готовність росіян «їсти сніг» в умовах санкцій Заходу Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков визнав, що росіяни в умовах санкцій Заходу дійсно швидше  «їстимуть сніг, щоб вижити», передає ТАСС. «З цим можна погодитися... Хоча я б уточнив все-таки - росіяни вважають за краще не сніг є, а дуже смачні делікатеси вітчизняного виробництва, яких стає все більше і більше завдяки санкціям», - заявив він, коментуючи заяву радника обраного президента США щодо взаємодії з бізнесом Ентоні Скарамуччі. Раніше Ентоні Скарамуччі на полях Всесвітнього економічного форуму в швейцарському Давосі заявив, що антиросійські санкції Заходу мали зворотний ефект і швидше згуртували народ РФ навколо Володимира Путіна. «Санкції в деякому роді мали зворотний ефект через характер російських людей, - заявив Скарамуччі. - Я думаю, що росіяни готові були б їсти сніг, щоб вижити. У моєму розумінні санкції швидше за все згуртували вашу націю навколо президента».
За кордоном оформление ленты  Через три роки рятувальники припинили пошуки малайзійського лайнера МН370 Уряд Австралії оголосив про припинення глибоководних пошуків літака Malaysia Airlines, який зник з екранів радарів під час виконання рейсу MH370 між Куала-Лумпуром і Пекіном 8 березня 2014 року. У повідомленні зазначається, що 17 січня останнє пошукове судно покинуло район глибоководного пошуку. Уламки літака рейсу MH370 авіакомпанії Malaysia Airlines не виявлені в зоні 120 тис. кв.км підводної ділянки пошуку в південній частині Індійського океану. Незважаючи на всі зусилля, пошук не дав результатів - рятувальники не визначили місцезнаходження повітряного судна. Відповідно, глибоководний пошук MH370 припинений. 8 березня 2014 року лайнер Boeing 777-200ER авіакомпанії Malaysia Airlines зник у небі над Південно-Китайським морем через 40 хвилин після зльоту. На його борту перебувало 239 людей (12 членів екіпажу і 227 пасажирів), всі вони в січні 2015 року були визнані загиблими в результаті «нещасного випадку», так як слідчими органами були встановлені обставини і причини події.
Події Розвідка повідомила про смертельні бійки між бойовиками і зростання числа дезертирів Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що попри посилення заходів російським окупаційним командуванням у з'єднаннях і частинах 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ відзначається збільшення випадків дезертирства і небойових втрат. За даними розвідки, 16 січня в 1 мотострілковому батальйоні 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти сталася збройна сутичка між військовослужбовцями ЗС РФ і бойовиками з числа місцевого населення. В результаті загинули троє окупантів, ще дев'ятеро отримали поранення. ГУР повідомляє, що станом на 17 січня в 6 окремому мотострілковому полку (Кадиївка) 2 АК зафіксовано до 80 військовослужбовців-дезертирів. Однак реальне число дезертирів у полку значно більше. Командування 6 омсп намагається приховати цю цифру, вказуючи дезертирів як таких, що перебувають у відпустках або звільнених зі служби.
Суспільство У КМДА пояснили, чим викликаний туман і запах гару в столиці У Київській міській державній адміністрації пояснили причини густого туману, супроводжуваного запахом гару, в столиці у вівторок, 17 січня. «Найбільш імовірною причиною туманності над територією Києва є зниженням температури повітря, підвищення вологості і залишки продуктів життєдіяльності міста (атмосферні викиди, вихлопні гази, зокрема наслідки роботи промислових підприємств), що викликало таке явище, яке називається метеорологічний серпанок», - йдеться в повідомленні КМДА. В адміністрації пообіцяли найближчим часом повідомити рівень концентрації шкідливих речовин у повітрі. Городянам на цей період рекомендували обмежити перебування на відкритому повітрі, уникати тривалого перебування на відкритому повітрі рано-вранці. Дітям і вагітним жінкам слід відмовитися від тривалих прогулянок. По можливості, використовувати в побуті і на робочих місцях системи кондиціонування та очищення повітря. Нагадаємо, що у вівторок, 17 січня, вранці Київ оповив незвичайний для цієї пори року густий туман.
Суспільство Кримські музеї подають апеляцію у справі «скіфського золота» - Джепарова Перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джепарова заявила, що музеї окупованого Криму мають намір подати апеляційну скаргу на рішення окружного суду Амстердама про повернення «скіфського золота» України. «Наші захисники отримали звістку від судового пристава про намір кримських музеїв подавати на апеляцію. Процедурно вони (музеї) мають кілька тижнів, щоб «висловити» всі свої «фе» щодо рішення першого суду», - заявила вона на своїй сторінці в Facebook. Джепарова додала, що на час оскарження рішення окружного суду артефакти будуть залишатися в сховищах музею Алларда Пірсона в Амстердамі. Нагадаємо, що 14 грудня окружний суд Амстердама визнав, що вивезене в 2014 році на виставку в Нідерланди з кримських музеїв «скіфське золото» належить Україні. Експонати кримських музеїв з колекції «Крим - золотий острів у Чорному морі» вивезли на виставку в музей Алларда Пірсона в Амстердамі в лютому 2014 року.
Суспільство Зарплати присяжних суддів прирівняли до окладу професійного судді Присяжні судді отримують винагороду на рівні окладу професійного судді, але лише за години, проведені у судових засіданнях. Про це 17 січня заявив головуючий у справі 5 «екс-беркутівців» суддя Святошинського районного суду Сергій Дячук, повідомляє кореспондент АСН. Таким чином, на думку судді, проблему з «вкрай низькою оплатою праці» присяжних суддів розв'язано.  Дячук повідомив, що раніше присяжні домоглися перегляду розміру оплати своєї праці.  «29 вересня набрала чинності оновлена редакція закону Про судоустрій, де вирішено питання грошової винагороди присяжним. Вона прирівняна до суддівської. Не 32 гривні на місяць, а суддівський оклад - 16 000 грн. Але вони отримують не місячний оклад, а лише враховуючи час, витрачений на судове засідання. Рахується погодинно», - повідомив суддя.
Події оформление ленты  Троє дітей постраждали в серйозній ДТП у Рівненській області У Рівненській області в результаті серйозної ДТП травми отримали троє дітей. Про це передає прес-служба обласної поліції. У понеділок, 16 січня, на трасі «Київ - Чоп» сталася ДТП, в якій постраждало шестеро людей, зокрема троє дітей. Мати з дітьми зараз перебуває в лікарні. Батько, який перебував за кермом, не постраждав. 35-річний житель Полтави, керуючи автомобілем Toyota Camry, в с. Птича Дубенського району не впорався з керуванням і з'їхав у кювет, де іномарка перекинулась. В результаті ДТП 31-річна мати з 6-ти і 10-ти річними синами з ЗЧМТ, струсом головного мозку та забоями голови госпіталізована в лікарню. Ще один 14-річний підліток отримав забої ніг та обличчя і був госпіталізований в травматологічне відділення, а його 52-річна мати отримала перелом ключиці.
Політика Порошенко попросив у КНР допомоги в боротьбі з російською агресією Президент України Петро Порошенко висловив надію, що Китай сприятиме мирному врегулюванню ситуації на Донбасі. Про це повідомила прес-служба глави Української держави за підсумками переговорів з головою КНР Сі Цзіньпіном на Всесвітньому економічному форумі в Давосі. «Глава Української держави висловив сподівання, що Китай сприятиме мирному врегулюванню ситуації на Донбасі і припиненню російської агресії проти України, відновленню територіальної цілісності України, включно з Кримом», - йдеться в повідомленні. Крім того, було підкреслено, що українсько-китайські відносини носять стратегічний характер і базуються на принципах взаємної поваги суверенітету і територіальної цілісності двох країн. За підсумками зустрічі була досягнута домовленість про продовження взаємодії України і КНР задля підтримання миру і стабільності як на регіональному, так і на глобальному рівнях, зокрема і в рамках Ради Безпеки ООН.
Суспільство ДСНС попередила киян: Туман огорнув столицю на три дні У Києві в найближчі три доби синоптична ситуація, яка спровокувала густий смог, істотно не зміниться, повідомили в Державній службі з надзвичайному ситуацій. «Синоптична ситуація в м.Києві обумовлена ​​малохмарною безвітряною погодою з високою вологістю повітря і туманами. Видимість в таких умовах погіршується до 100-500 метрів», - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в Facebook. У ДСНС пояснили, що підвищення температури повітря ускладнює вертикальну циркуляцію повітря, що призводить до застою повітря біля земної поверхні, накопичення шкідливих домішок у результаті викидів промисловості та транспорту до утворення смогу. За даними ДСНС , ситуація може покращитися після прогріву повітря, проте в найближчі три доби синоптична ситуація суттєво не зміниться. Нагадаємо, що у вівторок, 17 січня, вранці Київ оповив незвичайний для цієї пори року густий туман.
Політика Гройсман анонсував політичні консультації щодо призначення очільника МОЗ Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував політичні консультації щодо винесення питання про призначення міністра охорони здоров'я. Про це він сказав під час робочої поїздки по Чернігівській області, передає кореспондент АСН. «Сьогодні виконує обов'язки міністра перший заступник міністра Уляна Супрун. Звісно, країна має свого міністра, але я завжди говорив, що зміни можливо робити не тільки за критерієм присутності чи відсутності міністра», - сказав він. Гройсман наголосив, щоб політика в охороні здоров'я була чесною. «Будемо проводити політичні консультації щодо винесення питання про призначення міністра охорони здоров'я», - зазначив Гройсман.  Він підкреслив, що у 2017 році мають бути справедливі ціни на ліки, щоб з 1 квітня запрацювала повноцінно система компенсації ціни ліків для хронічно хворих людей, щоб була створена система повноцінних кардіоцентрів, проведена реформа послуг в системі охорони здоров'я.
Економіка Україна втратила $1 млрд через торгову війну з РФ Втрати перевізників і експортерів від обмеження транзиту  територією РФ склали понад 1 млрд доларів. Про це заступник міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань повідомив Громадському радіо. За його даними, втрати від обмежень становлять майже 2% ВВП. Сюди були враховані втрати перевізників і експортерів. Заступник очільника Мінінфраструктури України нагадав, що РФ з 1 січня минулого року обмежила український транзит у Казахстан строком на 1,5 року, а потім 1 липня обмеження були продовжені до кінця нинішнього року і поширені на транзит у Киргизстан. «Майже весь експорт, який йшов залізничними або автомобільними шляхами через територію Росії, був заблокований», - сказав Довгань. Заступник міністра додав, що зараз Україна оскаржує дії Російської Федерації у  Світовій організації торгівлі. За його даними, ніхто ніколи не обмежує транзит, це як «священна корова» міжнародної торгівлі. «Перспективи виграти міжнародний арбітраж нормальні. Думаю, до кінця 2017 року ці обмеження будуть визнані незаконними», - заявив Довгань.
Суспільство Євробачення-2017: визначено півфіналістів українського відбору Організатори Національного відбору на Євробачення вже визначили імена музичних груп і виконавців, які пройшли в півфінал. Нагадаємо, конкурс відбудеться в травні у Києві. Про це сказано на сайті eurovision.stb.ua. У період з 4 лютого в прямих ефірах на телеканалах «СТБ» і «UΛ: Перший» за право представляти Україну на пісенному конкурсі боротимуться 24 учасники: Арсен Мірзоян, Vivienne Mort, Міла Нітіч, ​​AGHIAZMA, Сальто Назад, Green Grey, ROZHDEN, Анастасія Прудиус, Пающіє труси, TAYANNA DETACH, Данилюк, O.Torvald, ILLARIA KADNAY, Віталій Козловський, Рома Веремейчик і група LUMIERE, MamaRika, Laliko, MELOVIN LETAY, Panivalkova, С.К.А.Й., Monochromea і KUZNETSOV - переможець онлайн-голосування на сайті СТБ, якого підтримало 11 820 осіб. У п'ятницю, 20 січня, пройде жеребкування, де буде визначено порядок виступу артистів під час півфіналів: 4, 11 і 18 лютого.
Політика МЗС України підтримує введення США санкцій проти Сирії Міністерство закордонних справ України підтримує введення з боку США цільових санкцій у зв'язку із застосуванням хімічної зброї в Сирії. «Застосування хімічної зброї в Сирії, підтверджене висновками Спільного механізму ООН-ОЗХЗ з розслідування, є кричущим порушенням міжнародного права, а всі винні в таких злочинах мають бути притягнуті до відповідальності», - йдеться в повідомленні МЗС України. Україна, йдеться в заяві, в умовах зростаючих загроз міжнародному миру і безпеці продовжує приділяти пріоритетну увагу зміцненню міжнародних режимів нерозповсюдження зброї масового знищення і заборони окремих її видів. Нагадаємо, що 12 січня США ввели санкції щодо представників армії Сирії, ВМС, ВПС, цивільної оборони і республіканської гвардії країни.
Політика У МЗС України відповіли Ле Пен щодо Криму: «Ваші заяви нікчемні» Міністерство закордонних справ України обурене висловлюваннями кандидата в президенти Франції від ультраправої партії «Національний фронт» Марін Ле Пен щодо Криму. У МЗС підкреслили, що визнання французьким політиком Криму як частини країни-агресора Росії є нікчемними як з історичної, так і з правової точок зору. «Підтримка окупації Криму та визнання його анексії - це не тільки зневага Статуту ООН і основоположних принципів міжнародного права, а й стимулювання держави-окупанта до подальших злочинних дій щодо місцевого населення», - йдеться в повідомленні МЗС України. У зовнішньополітичному відомстві нагадали, що Франція і вся міжнародна громадськість висловили підтримку територіальної цілісності України і засудили незаконну окупацію РФ Криму. Нагадаємо, що Марін Ле Пен пообіцяла визнати Крим частиною РФ. За її словами, приналежність півострова до України була тільки адміністративним питанням радянських часів, півострів ніколи не був українським.
Політика Поки що немає дати підписання нового меморандуму з МВФ - Гройсман Україна продовжує діалог з Міжнародним валютним фондом, однак поки що немає дати підписання нового меморандуму по чотирирічній програмі реформ і засідання Ради директорів Фонду по Україні. Про це сказав у ході спілкування в Чернігові з журналістами прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Ми в постійному діалозі з МВФ. Мінфін веде переговори. Але такої дати поки що немає», - сказав глава уряду. «Нам треба розібратися з пенсійною системою і зробити все, щоб підвищити пенсії... Наше завдання - віднайти резерви і віддати належне людям. І зараз йдеться про зміну пенсійної системи, яка призведе до зменшення дефіциту Пенсійного фонду. Ми такі кроки вже робимо. Детінізація, підвищення зарплати дають такі можливості», - сказав він. «Я хочу запевнити, що ми не зробимо нічого поганого стосовно громадян. Кожен наш крок буде пропущений через серце з розумінням того, як живе громадянин, ми будемо чесно вести діалог з суспільством», - зазначив прем'єр.  
Економіка Гройсман пояснив, що відбувається з гривнею Коливання курсу гривні є виключно сезонними, і Національний банк володіє усім набором інструментів для стабілізації ситуації і заспокоїти настрої на ринку.  Про це в ході поїздки в Чернігівську область сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Я думаю, що коливання носять сезонний характер. Багато чинників тиску, курс збільшився за період часу, коли ділова активність зменшилася. Це закономірно. Але я розмовляв з головою Національного банку (Валерією Гонтаревою. – Ред.), і вона дуже чітко мене запевнила, що Національний банк робить все для того, щоб не допустити спекулятивних коливань», - сказав він. Гройсман також запевнив, що валютних резервів у країні достатньо, щоб ситуація була нормальною, курс залишався у прогнозних параметрах.  «Коливання припиняться», - сказав глава уряду.
За кордоном оформление ленты  У Мережі гостро відреагували на смішну заяву Лаврова Голова МЗС Росії Сергій Лавров звинуватив американських дипломатів, які працюють у Москві, в періодичних переодяганнях у жінок. Про це повідомляє «Настоящее время». У вівторок, 17 січня, виступаючи на прес-конференції в Москві, він заявив, що американські дипломати, які працюють в РФ,  нібито брали участь в несанкціонованих акціях і зустрічах з інформаторами, періодично переодягаючись у жінок. «Дипломати американського посольства неодноразово були помічені в мітингах російської опозиції, в антиурядових мітингах, несанкціонованих мітингах, зокрема і в переодягненому вигляді», - говорить Лавров. Російський міністр розповів про випадок, коли переодягнений у жінку дипломат заходив у туалет і там переодягався в звичайний костюм. За його словами, працівники посольства США нібито часто їздять по країні на орендованих машинах без спеціальних дипномерів. «Їх бачили в Калінінградській, Мурманській, Ленінградській і Воронезькій областях, в Новоросійську, Чечні», - підкреслив Лавров. Заява чиновника викликала бурхливу реакцію у користувачів Мережі, які уявили, якою могла бути участь американців у мітингах у Москві.  
Політика Порошенко розповів про швидку зустріч із Трампом Президент України Петро Порошенко заявив про домовленість з обраним президентом США Дональдом Трампом про зустріч. «Я був одним із перших світових лідерів, кому Дональд Трамп подзвонив після виборів. Ми домовилися зустрітись», - заявив він в інтерв'ю Bloomberg. Крім того, Порошенко висловив переконання, що вікно можливостей у зв'язку з обранням Дональда Трампа президентом США відкрито. «Україна має двопартійну підтримку США. Я переконаний, що нас буде підтримувати нова американська адміністрація», - процитував слова Президента його прес-секретар Святослав Цеголко. I was among the first world leaders, whom @realDonaldTrump called after elections. We agreed to meet – @Poroshenko to @bloomberg — The Bankova (@TheBankova) 17 января 2017 г. Вікно можливостей у зв'язку з обранням Дональда Трампа Президентом США відкрите @poroshenko в інтерв'ю @business — Svyatoslav Tsegolko (@STsegolko) 17 января 2017 г. Україна має двопартійну підтримку США. Я переконаний, що нас підтримуватиме нова американська адміністрація - Президент: @business — Svyatoslav Tsegolko (@STsegolko) 17 января 2017 г.
Політика МЗС Росії відреагувало на подачу Україною позову до суду ООН Російська Федерація має намір використовувати доступні засоби правового захисту в зв'язку з подачею Україною позову проти РФ до Міжнародного суду ООН в Гаазі, повідомили в МЗС РФ. «Гармонійний розвиток міжнаціональних відносин перебуває в центрі уваги російських державних органів. У зв'язку з цим ми серйозно ставимося до будь-яких питань, які можуть виникати в зв'язку з реалізацією Конвенції, у кого б вони не виникали», - заявили в російському МЗС. Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ України в понеділок, 16 січня, передало позов до Міжнародного суду ООН в Гаазі щодо порушення РФ двох конвенцій ООН - Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.
Події На вокзалі в Києві затримали рецидивістів, які нападали на приїжджих На вокзалі в Києві було затримано групу злочинців, яка грабувала людей, що  прибули в столицю. Про це інформує прес-служба поліції міста. Злочинці відібрали у чоловіка, який чекав потяг до Івано-Франківська, два смартфони. «Один зі злочинців, 23-річний раніше судимий за крадіжку чоловік, ударив жертву по голові, забрав телефон і втік. В цей час його 34-річний напарник зі співчуттями підійшов до потерпілого і запропонував йому «допомогу». Чоловіки удвох пішли до найближчого кафе, де спритник виманив ще один смартфон і спробував дізнатися у потерпілого пін-коди від банківських карток. Після того, як зловмисники отримали пін-код однієї з карток через мобільний додаток на телефоні жертви, в найближчому банкоматі вони зняли з рахунку всі гроші і розділили між чотирма членами банди. Вранці двоє інших учасників групи вирішили забрати з Івано-Франківська автомобіль. Один із них добре знав місто і вирішив, що без проблем знайде авто. Повернулися вони вже на викраденій машині і планували знайти покупця, але на території вокзалу їх затримали поліцейські. Затриманим вже оголошено про підозру.
Політика Порошенко назвав єдину умову для зняття санкцій з РФ Президент України Петро Порошенко заявив, що зняття санкцій з Росії можливе лише за умови повного припинення окупації територій України і виведення російських військ, передає Інтерфакс-Україна. «Ці санкції мають бути зняті, коли російські війська залишать Україну, коли зупиниться окупація, це те, що нам необхідно», - сказав він в інтерв'ю телеканалу Bloomberg на Всесвітньому економічному форумі в Давосі. За словами Президента, Україна потребує єдності і солідарності з боку Заходу. «Вчора у мене була довга розмова з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель. І ми підтвердили наше ефективне співробітництво в «нормандському форматі», узгодили порядок денний на майбутнє. У цій ситуації я оптиміст, я думаю, що не так важливо, хто буде лідером ЄС, важливим є питання майбутнього ЄС, і це в інтересі як України, так і громадян країн - членів ЄС», - зазначив Президент.
Політика оформление ленты  ГПУ отримала від ООН документ, у якому Янукович просив Путіна ввести війська - Луценко Слідство у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича отримало фотокопію заяви Януковича про прохання ввести на територію країни російські війська, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко. «Головна військова прокуратура отримала через Постійне представництво України офіційний лист секретаріату ООН з наданням українській стороні завіреної офіційною печаткою ООН фотокопії заяви Януковича від 01.03.2014 з проханням ввести війська Російської Федерації в Україну і всі офіційні матеріали, які були додані від РФ до заяви представника РФ в ООН Чуркіна», - заявив він на своїй сторінці в Facebook. Луценко запевнив, що отримані українським слідством матеріали визнані ООН офіційними документами, які надала РФ.  
За кордоном Донецький бізнесмен зламав ніс поліцейському у райвідділі Києва Донецький підприємець, віце-президент федерації боксу Києва Микола Щур 2 січня влаштував бійку з працівниками поліції в Оболонському райвідділі Києва та зламав ніс одному з них. Про це повідомив волонтер, член атестаційної комісії при МВС Роман Синіцин у Facebook. За його даними, вночі 2 січня екіпаж поліції зупинив у столичному масиві Оболонь автомобіль Mercedes Benz G63, за кермом якого перебувала 35-річна Олена Войцеховська. Працівники поліції забрали її в відділення для оформлення адміністративного протоколу про керування авто у нетверезому стані. «Туди відразу приїхав і Коля. Виручати Олену. У Колі у відділенні виникає суперечка з поліцейськими, які складають проткол і він починає їх ******* [бити]. Ламає одному з них ніс. Інші крутять його», - пише Синіцин. Щодо Щура було порушено кримінальну справу за ст. 345 КК України (насильство щодо працівника правоохоронного органу). Зараз він перебуває в лікарні, «щоб не закрили», стверджує Синіцин.
За кордоном Додон: Угоду про асоціацію Молдова - ЄС може бути анульовано Підписання Молдовою угоди про асоціацію з ЄС нічого їй не дало, і не виключено, що цю угоду може бути анульовано з урахуванням майбутніх парламентських виборів у країні. Про це повідомив президент Молдови  Ігор Додон, передає Інтерфакс-Україна. «Є реальна ситуація. Ми прагматики і розуміємо, що є угода про асоціацію з Євросоюзом. До речі, я неодноразово виступав проти підписання цієї угоди. Я вважаю, що ця угода для Молдови не дала жодних плюсів», - сказав Ігор Додон під час прес-конференції після переговорів із Путіним. «Ми втратили російський ринок, і, як це не дивно, наші обсяги експорту в ЄС теж впали», - додав він. «Ми нічого не отримали від підписання угоди. Я не виключаю, що після наступних парламентських виборів буде позиція, і я підтримаю позицію парламентської більшості - Партії соціалістів. Сподіваюся, що вони отримають парламентську більшість і цю угоду буде анульовано», - резюмував Додон.
Події У Чернівецькій області наклав на себе руки 24-річний військовий - ЗМІ У Чернівецькій області знайшли мертвим 24-річного військовослужбовця, поліція розглядає версію самогубства, повідомляє агентство АСС з посиланням на інформовані джерела. «Поліція припускає, що чоловік наклав на себе руки, вистріливши собі в голову, це підтвердив розтин», - йдеться в повідомленні. В ході огляду місця події поліція виявила 4-мм пневматичний пістолет «Флобер», який знаходився біля тіла загиблого. За даними агентства, 14 січня місцеві жителі села Вартиківці Кельменецького району виявили чоловіка без ознак життя. Покійний був жителем села Коболчин, працював інструктором кінологічного відділення ВПС «Красноїльськ». Військова прокуратура області за фактом смерті зареєструвала кримінальне провадження, розслідування проводить і Сокирянський райвідділ поліції.
Наука і технології оформление ленты  Як в Україні народилась дитина від "трьох батьків" Україна стала першою країною в світі, де за допомогою пронуклеарного переносу ядер 34-річна українка з діагнозом "безпліддя" змогла народити генетично "рідну" дитину. Це прорив у репродуктивній медицині, оскільки дає можливість "покращити" ембріон ще на стадії запліднення від "трьох батьків", стверджують медики.  "Ми не робимо суперлюдей!"   Слід зазначити, що вперше в світі методологія запліднення "від трьох батьків" була використана у Великій Британії. Але там перша дитина має народитися лише на початку червня 2017 року. Тоді як в Україні перший «малюк від трьох батьків» народився на початку січня 2017-го. Це дівчинка, цілком здорова. Павло Мазур, лікар-ембріолог клініки «Надія», демонструючи фото яйцеклітини, коротко описує технологію: "Сама процедура запліднення полягає в тому, що ми беремо два ядра клітин: одне від матері, одне - від батька, які імплантуються до донорської яйцеклітини... Все просто: ми дістанемо два ядра з двох клітин та поміщаємо їх до донорської яйцеклітини. В результаті дитина має "трьох" батьків. Але ми не робимо суперлюдей! Ми даємо можливість мати дитину тим, хто до цього її не мав".   Українка, яка народила першу дівчинку, зі слів лікаря, 15 років мала діагноз – безпліддя.     "Запліднені яйцеклітини переставали розвиватися вже на третю добу (у пробірці. - АСН). Чому? Нікому невідомо, з яких саме причин зупинявся їхній розвиток", - розповів Валерій Зукін, директор Клініки репродуктивної медицини.   До цього часу в подібних випадках таким пацієнтам можна було допомогти лише з використанням донорських яйцеклітин. Тобто, простими словами, жінка втрачала можливість народити рідну за ДНК дитину. Суть методу полягає в тому, що донорську яйцеклітину позбавляли ядер, натомість всередину вміщувалися ядра клітин матері та батька. В результаті цієї маніпуляції отримується "реконструйована" яйцеклітина, що має генетичний набір ядерної ДНК від матері і батька (приблизно 25000 генів) і цитоплазматичне ДНК від донора (37 генів), тобто дитина має "трьох батьків". Наявність ДНК від трьох осіб було підтверджено при обстеженні дитини під час вагітності в лабораторіях України та Німеччини.   "Ми отримуємо дитину, яка має ядерно двох батьків, а цитоплазматично - трьох. Сам термін "троє батьків" вигадали журналісти, коректніше говорити цитоплазматично про трьох батьків. Законодавчо в Україні такий метод запліднення ще не урегульований, тобто не заборонений", - додав Валерій Зукін.     Яка вартість такого запліднення?   "Ми не рахували. Народження такої дитини в Україні та весь процес запліднення в нашій лабораторії був безкоштовний для цієї жінки", - розповів директор клініки, посміхаючись.   Що стосується Великої Британії, де лише на початку літа очікують народження незвичайної дитини, то там було виділено 5 млн євро на сам проект.   Чи означає це, що для українців цей метод запліднення буде не по кишені? Віктор Веселовський, медичний директор, прогнозує, що в перспективі будь-яка репродуктивна клініка зможе використовувати цю методику. "Важливо, що у репродуктивній медицині ми фіксуємо якісний прорив. Зараз завдяки цій методиці ми можемо покращити стан самого ембріона", - додав він.     При цьому Ірина Судома, науковий директор медичного закладу, підкреслила, що, наприклад, у США такий метод запліднення заборонений законодавчо.   "Оскільки до кінця не вивчено, які можуть бути ДНК-наслідки. Але треба розуміти, що саме ядра клітин несуть ДНК-інформацію. Зараз у США ведуться дискусії, і скоріше за все цей метод буде дозволений", - прогнозує вона.   Простими словами, науковці ще вивчають: як ДНК-інформація від донорської яйцеклітини без ядра може бути передана дитині.   Лікар-ембріолог Віктор Нагорний, демонструючи обладнання в лабораторії, підтвердив журналістам, що генетичні хвороби від “третьої мами” все ж можуть передатися дитинці.   “Але зовнішньо дитина точно буде схожа на своїх батьків”, - запевнив він, працюючи з мікроскопом.   Також лікарі уточнюють, що лише дівчата несуть у собі, умовно кажучи, “третій” набір ДНК! Хлопчики його не переймають. Тобто, якщо дочка «трьох батьків» сама народить хлопчика – він повністю втрачає ДНК-набір від “третьої бабусі”.     Які показання до такого методу запліднення?   "Коли у жінки мало яйцеклітин, коли знижені показники усіх процесів, необхідних для запліднення. Є навіть можливість виділення декількох яйцеклітин з одного фолікула", - пояснила  Ірина Судома.   Останніми роками лікарі фіксують все більші цифри безпліддя в Україні, також виразною є тенденція, коли у жінок після 40 років лише 10-20% яйцеклітин ще несуть життєдайну ДНК-інформацію! Інші ж - втрачають таку функцію. У цьому випадку не врятує "просте" запліднення "в пробірці". Натомість новітній метод – цілком дієвий, твердять репродуктологи.    
Суспільство У Донецькій області головний інспектор ДФС вимагала 2 тисячі доларів хабара У Донецькій області на хабарі затримали головного інспектора організаційно-аналітичного відділу Управління внутрішньої безпеки облуправління ДФС, повідомили в поліції області. За даними слідства, чиновник ДФС вимагала 2 тисячі доларів від представника компанії за оформлення документів для закриття суб'єкта господарювання. «Зловмисниця отримала грошові кошти на банківський рахунок у сумі майже 55 тисяч гривень. Після видачі обумовленої довідки правоохоронці вилучили банківську картку, фіктивні документи про перевірку товариства і кошти в сумі понад 59 тисяч гривень», - йдеться в повідомленні поліції. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
Суспільство Харківський вчений вивіз із України документацію на космічний тепловізор Колишній працівник однієї з провідних науково-дослідних установ Харківської області незаконно передав представникам інституту однієї з країн Східної Азії комплект документації на космічний тепловізор, повідомили в прес-центрі Служби безпеки України. За даними слідства, чоловік також надавав «партнерам» послуги з розробки та тестування супутника з високочутливими тепловізорами для контролю космічного простору. Космічний тепловізор є товаром військового призначення та застосовується для виявлення об'єктів у космосі, зокрема міжконтинентальних балістичних ракет. Згідно з українським законодавством, надання таких послуг та передача відповідної документації повинні здійснюватися з дозволу відповідної служби, чого у харківського вченого не було. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України.
Політика Гаазький суд зареєстрував позов України проти Росії У Міжнародному суді ООН у Гаазі вже зареєстрований позов про притягнення РФ до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України, повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін. «Нашу справу у міжнародному суді вже зареєстровано. Таким чином, вона і далі буде просуватися. Хочу сказати, що наша справа має два важливих аспекти - це дві міжнародні конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Росія порушила більшу кількість положень з міжнародного права», - сказав Клімкін у коментарі Укрінформу. Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ України в понеділок, 16 січня, передало позов до Міжнародного суду ООН в Гаазі щодо порушення РФ двох конвенцій ООН - Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.
За кордоном Високий суд Лондона 18 січня проведе засідання щодо боргової суперечки між РФ і Україною Високий суд Лондона в середу, 18 січня, проведе засідання з розгляду клопотання РФ, поданого 28 липня 2016 року, про винесення в прискореному порядку рішення за поданим раніше Росією позовом про стягнення з України боргу за євробондами на 3 млрд доларів. Відповідна повістка дня була оприлюднена на сайті суду. За інформацією джерела, засідання розпочнеться о 10:30 за лондонським часом (12:30 за Києвом) і триватиме цілий день. За підсумками засідань суд прийме рішення: розглядати позов у прискореному порядку чи йти шляхом класичного судового процесу. У жовтні 2015 року після переговорів, що тривали майже 1,5 року, власники 13 з 14 випусків єврооблігацій України на суму $14,36 млрд і 600 млн євро підтримали їх реструктуризацію. Вона передбачає обмін 80% цієї суми на нові єврооблігації з пролонгацією терміну погашення на 4 роки, 20% - на державні деривативи, виплати за якими в 2021-2040 рр. залежатимуть від темпів зростання ВВП держави.
За кордоном Майже 200 тис. осіб захворіли на грип та ГРВІ за минулий тиждень в Україні, від грипу померло 6 осіб За період з 9 по 15 січня на грип та ГРВІ в Україні захворіли майже 200 тисяч осіб, з яких половина - діти віком до 17 років. Про це передає Центр грипу та ГРВІ «Українського центру з контролю і моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров'я України». У вівторок на сайті МОЗ України була опублікована оперативна інформація, згідно з якою за звітний період на грип та ГРВІ захворіли 199 684 людини. З них госпіталізовано 10 090 осіб. «Показник захворюваності на ГРВІ та грип на 20,2% менше попереднього звітного періоду. Експерти пов'язують зменшення захворюваності на початку 2017 року з новорічними святами і канікулами в навчальних закладах», - сказано в повідомленні. Найвищий показник захворюваності був зареєстрований у Волинській області, найменший - у Харківській області. Минулого тижня було зафіксовано 6 летальних випадків від грипу.
Події У Тернополі 18-річний хлопець обстріляв житловий будинок, маршрутку і 10 автомобілів У Тернополі 18-річний молодий чоловік з пневматичного пістолета обстріляв житловий будинок, маршрутку і 10 автомобілів. Свій вчинок він пояснив тим, що випробовував новопридбаний пневматичний пістолет на влучність і справність. Про це інформує прес-служба ГУ НП області. За словами начальника відділення слідчого відділу Тернопільського відділу поліції Андрія Гулеватого, 15 січня до правоохоронців почали звертатися жителі мікрорайону Дружба з заявами про пошкодження автомобілів і вікон квартир. Правоохоронці встановили особу зловмисника, який причетний до хуліганських дій. Це 18-річний житель Тернополя. Молодик розповів, що 14 січня він купив пневматичний пістолет. Спочатку він випробував його на вікнах сусіднього будинку. «Від спокуси хлопець вирішив випробувати дію пневматики і не стримався дорогою додому. З вікна таксі він відкрив стрілянину по маршрутці, в якій були люди, і припаркованомулегковику», - повідомили в поліції. По дорозі в нічний клуб того ж дня він пошкодив вікна трьох транспортних засобів. Ще п'ять автомобілів постраждали, коли хуліган повертався після нічних розваг. Всього було задокументовано десять фактів пошкодження автомобілів і випадок стрілянини по вікнах житлового будинку. Сума збитку встановлюється.
Економіка Інфляційні втрати від неосвоєння коштів на відновлення Донбасу склали понад 250 млн грн Міністерство з питань тимчасово захоплених територій і внутрішньо переміщених осіб повідомляє, що інфляційні втрати від невикористання коштів на відновлення Донецької та Луганської областей минулого року склали 252,1 млн грн. Відповідно до опублікованого повідомлення прес-служби Міністерства, вже розпочала свою роботу створена 28 грудня минулого року міжвідомча комісія з питань проведення аналізу ефективності використання коштів, які були спрямовані на відновлення Донбасу. У міністерстві, посилаючись на інформацію Державної казначейської служби, повідомляють, що станом на 31 грудня минулого року в Донецькій області по 61 об'єкту були здійснені касові платежі на суму 134,1 мільйона гривень, що становить 5,16% освоєння коштів від загального обсягу. На Луганщині станом на 31 грудня 2016 року було розпочато реалізацію і здійснені платежі по 100 об'єктах на суму 143 мільйони гривень, що становить 13,89% освоєння коштів від загального обсягу. «Потрібно зауважити, що з липня по грудень минулого року через зростання рівня цін, інфляційні втрати за неосвоєною частиною коштів по Донецькій області склали 181,3 мільйона гривень, по Луганській - 70,8 мільйона гривень», - сказано в повідомленні.
За кордоном оформление ленты  Безпілотник зняв погоню двометрової акули за жінкою біля берегів Австралії Біля берегів Австралії біла двометрова акула влаштувала гонитву за французькою мандрівницею Ізабель Фабре, яка в цей час займалася кайтсерфінгом, повідомляє National Geographic. Якоїсь миті 30-річна Ізабель помітила поруч із собою темний силует, але вирішила, що це дельфін. Тільки після того, як двометрова акула підпірнула під дошку, жінка зрозуміла ступінь небезпеки. Одночасно акулу помітив її друг, який керував із берега безпілотником, і встиг зняти погоню акули, яка, на щастя, закінчилась хепі-ендом. За словами жінки, у неї в цей момент «перед очима пронеслося все життя». Опинившись у безпеці, вона ще довго перебувала в стані стресу. Білу акулу також називають акулою-людожером. За період з 1990 по 2011 рр. біла акула завдала травм 139 особам, 29 із них загинули.
За кордоном Лавров звинуватив в анексії Криму Яроша, який нібито збирався «вигнати росіян» Голова МЗС РФ Сергій Лавров звинуватив в анексії Криму Дмитра Яроша та «інших українських путчистів». На запитання кореспондента УНІАН, де в Мінських домовленостях і Будапештському меморандумі написано, що Російська Федерація повинна захищати російськомовних у Криму і на Донбасі, Лавров заявив: «Єдине, чого немає в Будапештському протоколі, це обов'язки РФ або кого-небудь ще погоджуватися з результатами антиконституційного збройного перевороту. З результатами перевороту, автори якого першою своєю акцією проголосили боротьбу з росіянами та російською мовою в Криму. Я цитував Дмитра Яроша, який заявив, що росіяни в Криму повинні бути знищені або вигнані. З такими політичними змінами в Україні під керівництвом таких діячів ніхто не зобов'язувався погоджуватись». На момент окупації Криму Дмитро Ярош очолював громадський національно-визвольний рух «Правий сектор». До органів влади він не належав.
Політика Рада з другої спроби внесла до порядку денного сесії законопроект про допуск збройних сил інших держав На вечірньому засіданні Верховної Ради України 17 січня 232 народних депутатів проголосували за включення до порядку денного сесії проекту Закону України «Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2017 році для участі в багатонаціональних навчаннях». З першої спроби за рішення проголосували лише 222 парламентаря (при 226 мінімально необхідних для позитивного голосування), передає кореспондент АСН.  «Це важливий закон та рішення, яке ми приймаємо кожного року», - пояснив спікер парламенту. Проект Закону розроблено Міністерством оборони України з метою врегулювання питання щодо допуску підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2017 році для участі у багатонаціональних військових навчаннях, визначення їхньої загальної чисельності, типів і кількості озброєнь, військової техніки, строків перебування та місць дислокації на період проведення навчань. «Фінансування витрат, пов’язаних із підготовкою та проведенням багатонаціональних навчань на території України та поза її межами у 2017 році, в сумі 34 888,3 тис. гривень планується здійснити в межах асигнувань, передбачених Міністерству оборони України на 2017 рік за бюджетною програмою “Забезпечення діяльності Збройних Сил України та підготовка військ” (КПКВ 2101020) за напрямом “підготовка військ, проведення міжнародних навчань (операцій)», - зазначено в пояснювальній записці.
Суспільство В Україні відзначатимуть День добровольця В Україні буде День добровольця. Про це на вечірньому засіданні Верховної Ради України 17 січня заявив спікер парламенту Андрій Парубій, передає кореспондент АСН.  За ініціативою спікера, до порядку денного сесії було внесено проект постанови Верховної Ради України «Про встановлення Дня українського добровольця», за що проголосували 234 парламентарії.  А після цього 231 депутат прийняв в цілому постанову. Метою проекту Постанови є забезпечення належних організаційно-правових умов для відзначення на державному рівні Дня українського добровольця. Проектом Постанови пропонується: -    Установити в Україні День українського добровольця, який  відзначати щорічно 14 березня. -    Рекомендувати Кабінету Міністрів України: розробити із залученням громадськості, а також активних учасників добровольчих формувань, які брали участь в Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), та затвердити у місячний строк з дня прийняття цієї Постанови комплексний план заходів з відзначення на державному рівні Дня українського добровольця, передбачивши зокрема: проведення щороку заходів із належного вшанування подвигу українських добровольців; проведення у навчальних закладах, військових частинах, закладах культури тематичних заходів, бесід про масові акції громадського протесту в Україні, що відбувалися у листопаді 2013 року – лютому 2014 року, та про участь в них добровольчих формувань. забезпечення Державним комітетом телебачення і радіомовлення України широкого висвітлення заходів щодо вшанування подвигу учасників добровольчих формувань, організації циклів тематичних теле- і радіопередач.
Суспільство Держкіно заборонило 18 фільмів і серіалів за участю російського актора Цапніка Державне агентство України з питань кіно скасувало державну реєстрацію та визнало недійсними прокатні посвідчення, видані на фільми і телесеріали за участю російського актора Яна Цапніка, внесеного до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України. Зокрема, йдеться про такі кінострічки і телесеріали: х/ф «Привет, дуралеи»,1996 р.; х/ф «Тихие омуты», 2000 р.; х/ф «Ни шагу назад», 2007 р.; х/ф «Сорокопятка», 2008 р.; х/ф «Роман выходного дня», 2009 р.; х/ф «Услышь мое сердце», 2009 р.; х/ф «Зимнее танго», 2011 р., х/ф «Ошибки любви», 2012 р.; х/ф «30 свиданий», 2015 р.; т/с «Две судьбы», 2002 р.; т/с «Под ливнем пуль», 2006 р.; т/с «Формула стихии», 2006 р.; т/с «Колдовская любовь», 2008 р. т/с «Веское основание для убийства», 2009 р.; т/с «Идеальный брак» 2012 р.; т/с «Братство десанта», 2012 р.; т/с «Королева бандитов», 2013 р.; т/с «Вечный отпуск», 2016 р.
Політика Порошенко домовився прискорити конфіскацію «швейцарських» грошей Януковича Президент України Петро Порошенко домовився з президентом Швейцарії прискорити розслідування злочинів представників режиму Януковича з метою конфіскації на користь України їхніх «заморожених» активів, які перебувають у швейцарських банках, передає Укрінформ. «Ми домовилися прискорити спільні кроки з розслідування злочинів попередньої влади. І ті «заморожені» активи в швейцарських банках, які зараз знаходяться, - ми визначили чіткий графік і координацію Міністерств юстиції та Генеральних прокуратур, які повинні швидше привести до відповідного результату і реституції, повернення цих грошей в Україну», - заявив Порошенко. За словами Президента, влада Швейцарії висловила надію, що активи представників режиму Януковича в подальшому будуть спрямовані на підтримку реформ в Україні.
Політика Рада остаточно завалила один з ключових європейських законів На вечірньому засіданні 17 січня парламентарі чотири рази безрезультатно голосували за пропозиції Президента Петра Порошенка до ветованого ним Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку», передає кореспондент АСН.  На табло з'являлося не більше 210 «за» при мінімально необхідних - 226 голосів. «Закон вважається відхиленим», - сказав спікер Андрій Парубій. Не допомогли навіть заклики самого міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, який просив нардепів повернути закон з пропозиціями Президента до профільного комітету та швидко його доопрацювати. Але наразі після відхилення закону вся законодавча процедура буде розпочата з нуля, що займе більше часу. «Треба дуже швидко підготувати цей закон... Нагадаю, що Енергетичним співтовариством вже розпочато кейс проти України про невиконання нами наших зобов'язань. Я прошу, щоб ми виглядали як надійний партнер, щоб цей закон був повернутий в комітет та доопрацьований для прийняття в залі», - безрезультатно закликав парламентарів міністр.  У ході обговорення питання представник Президента в парламенті Артур Герасимов нагадав, що «прийнятий Верховною Радою України 4 жовтня 2016 року Закон України «Про стратегічну екологічну оцінку» не може бути підписаний Головою держави. Тому президент повернув його до парламенту з власними пропозиціями». У свою чергу, член комітету з питань енергетики Олексій Рябчін підкреслив, що неприйняття закону буде мати негативні наслідки для України, оскільки однією з принципових вимог ЄС до України на шляху євроінтеграції та безвізового режиму було прийняття саме цього законодавчого акту.  «Це дуже серйозно. Якщо ми не проголосуємо за цей закон протягом двох місяців, на Україну чекають санкції, штрафи та негативні наслідки від європейського співтовариства», - прогнозує він.
За кордоном Астрономи відкрили подвійну зірку, що загадково тьмяніє Астрономи з американського університету Нотр-Дама виявили в сузір'ї Водолія загадкову зірку, що тьмяніє з незрозумілої причини, повідомляє РИА Новости з посиланням на статтю Astrophysical Journal. За даними вчених, світило FO, яке належить до рідкісного типу подвійних зірок, потьмяніло в сім разів за останні роки. «Коли ця зірка «вийшла» з-за Сонця і ми змогли відновити спостереження, ми були шоковані тим, що вона була в сім разів тьмяніша, ніж у минулі епохи спостережень», - пояснює науковий співробітник університету Колін Літтлфілд. Він пояснив, що згасання зірки є ознакою того, що білий карлик перестав брати матерію у «нормальної» зірки, але чому це сталося, незрозуміло. Зірка FO Водолія належить до так званих полярних подвійних зірок, які являють собою пари з великих білих карликів і невеликих «нормальних» зірок, що обертаються дуже близько одна до одної.

Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів




/-1,9946019649506-/ /-pc-/
Top