counter
Архів Повернутись назад 16 Вересня 2016
16 Вересня
Суспільство Apple звинуватили в сексизмі і поганому ставленні до жінок Apple опинилася в центрі скандалу: близько десятка колишніх і чинних працівниць в інтерв'ю Mic поскаржилися на сексистські висловлювання чоловіків і неможливість отримати підвищення, пише Газета 2000. Одна з працівниць компанії надала виданню понад 50 сторінок електронного листування з колегами і заявила, що ті вважали можливість зґвалтування темою для жартів. Крім цього, жінка описала хамську, як вона вважає, поведінка чоловіків. Скаргу подав і один із співробітників: за його словами, керівництво часто заявляло йому, що він занадто емоційний, і цікавилося, а чи немає у нього «чоловічого ПМС». Ще одна працівниця поскаржилась, що її позбавили можливості претендувати на підвищення двічі: керівництво Apple, не публікуючи інформацію про вакансії, просто віддало посади двом чоловікам. У серпні місяці жінка подала офіційну скаргу до Департаменту рівноправного працевлаштування, а також в Комісію з рівних можливостей при працевлаштуванні. Вона зажадала від відомств провести розслідування проявів сексизму в Apple.
Суспільство оформление ленты  Українці не працюють за фахом через низьку зарплату - дослідження Троє з п'яти українців не працюють за фахом. Про це свідчать результати опитування кадрового порталу hh.ua. Згідно з опитуванням, серед тих, хто змушений був змінити рід діяльності, тільки чверть хотіли б повернутися в професію.Видання зазначає, що головними причинами зміни діяльності є невдоволеність зарплатою, складності з пошуком роботи і втрата інтересу до професії. «Найчастіше до зміни професії українців підштовхує невдоволеність зарплатою. Про це заявила третина опитаних. Трохи більше чверті зазнали труднощів з пошуком роботи, в зв'язку з чим прийняли рішення про перекваліфікацію. Чверть «білих комірців» розчарувалися в обраному напрямку і ще трохи більше п'ятої частини вирішили спробувати себе в чомусь іншому», - свідчать результати опитування.
Суспільство Нацрада не продовжила ліцензії радіостанціям медіахолдингу «Вести Украина» і зажадав назвати їхнього власника Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 15 вересня відмовила у продовженні ліцензії ТОВ «ТРК «Стильне радіо» на мовлення в Мелітополі Запорізької області, а також в переоформленні позивних і програмної концепції ТОВ «ТРК «Стильне радіо» (DJ FM), ТОВ «Телерадіовидавнича компанія «Комрі» («Best FM») і ТОВ «ТРК «Онікс» («Перець FM») під позивні і концепцію «Радио Вести». Всі три компанії належать медіахолдингу «Вести Украина», повідомляє Детектор медіа, повідомляє Детектор медіа. «У своєму рішенні Нацрада послалась на те, що ТОВ «ТРК «Стильне радіо» за час своєї діяльності отримувало три попередження від Нацради, зокрема за самовільну зміну програмної концепції мовлення, створення перешкод законній діяльності Національної ради та за недотримання умов ліцензії в частині програмної концепції мовлення», - йдеться в повідомленні. Тому Нацрада прийняла рішення відмовити ТОВ «ТРК «Стильне радіо» у продовженні терміну дії ліцензії на мовлення на частоті 102,2 МГц у місті Мелітополі Запорізької обл. Крім того, голова Нацради Юрій Артеменко закликав присутніх представників медіа-холдингу «Вести» нарешті оприлюднити власника: «У мене є запитання, яке не стосується справи, але воно дуже важливе. Хто ваш власник? Скажіть чесно, зізнайтеся суспільству. Бо ваші менеджери їздять до нього на день народження, потім приходять до мене і розповідають, який він поганець, але публічно не заявляють. Суспільство в кінцевому підсумку доведе законами, демонстраціями, страйками або, не дай Боже, чимось іншим (як це було на «Інтері»), що воно хоче знати власників, хоче прозорої програмної концепції. Це питання, над яким повинні замислитись ви і ваш трудовий колектив. Тому що сьогодні від вас пішли Юлія Литвиненко та Валерій Калниш, а завтра підете і ви, бо зміниться ваша думка». Також ТОВ «ТРК «Стильне радіо» (позивний за ліцензією - DJ FM), ТОВ «Телерадіовидавнича компанія «Комрі» (Best FM) і ТОВ «ТРК «Онікс» («Перець FM») не отримали дозвіл від Нацради на переоформлення програмних концепцій і зміну позивних на «Радио Вести». Нацрада послався на те, що через зміни програмної концепції виникне загроза розвитку мережевого мовлення з використанням частотного ресурсу без конкурсного відбору, що суперечить вимогам статей 23 і 25 Закону України «Про телебачення і радіомовлення». Нацрада розглядала питання переоформлення ліцензій цих мовників на виконання постанов про відкриття виконавчих проваджень, якими регулятора зобов'язали розглянути заяви ТРК «Комрі», «Онікс» і «Стильне радіо» щодо зміни позивних і програмної концепції мовлення та прийняти відповідне рішення. Виконавчий директор медіахолдингу «Вести» Андрій Кошовий зазначив, що, на його думку, Нацрада такими рішеннями стримує розвиток радіо в Україні.
Політика Питання «представництва ЛНР в Австрії» закрите - посол Міністерство закордонних справ Австрії заявило, що т.зв. «ЛНР» не може відкрити на території Австрії ні дипломатичне, ні консульське представництво. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив посол України в Австрії Олександр Щерба. «Республіка Австрія підтримує суверенітет, політичну незалежність, єдність і територіальну цілісність України в рамках її міжнародно визнаних кордонів, як зафіксовано в резолюції 68/262 ГА ООН від 27 березня 2014 року», - йдеться в ноті МЗС, яку цитує посол. Щерба підкреслив, що питання «представництва ЛНР в Австрії» закрите. Нагадаємо, 8 вересня бойовики «ЛНР» повідомили про відкриття так званого «представництва ЛНР» в Австрії. Головою організації повинен був стати австрійський громадянин Альфред Альмедер. Раніше Щерба заявляв, що відкриття так званого «представництва ЛНР» стало неприємним сюрпризом для Австрії, але «насправді світ не визнавав, не визнає і ніколи не визнаватиме цю комедію».
Політика У Генпрокуратурі заявили, що гроші Арбузова, конфісковані Латвією, будуть повернуті Заступник генерального прокурора Євген Єнін запевняє, що Україна поверне гроші українських екс-чиновників, які були конфісковані з банківських рахунків у Латвії. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook. «Тільки-но з Риги. Дякую латвійським друзям за щиру розмову і підтримку України. Головне - реалізувати домовленості і повернути довіру до себе. Повернення грошей не викликає сумнівів, але цей процес не одного дня - швидкість залежатиме багато в чому саме від України», - заявив він. За його словами, українські чиновники, чиї гроші були спочатку заморожені на банківських рахунках у Латвії, а потім конфісковані, навіть не намагалися оскаржити рішення про конфіскацію. «Латвійський досвід спеціальної конфіскації (поза рамками кримінального вироку) може стати в нагоді Україні - Арбузов і Ко навіть не намагалися оскаржити рішення про конфіскацію (навіть через адвокатів), напевно боялися засвітитися», - підкреслив представник ГПУ. Нагадаємо, що, згідно з рішенням декількох судів Латвії, гроші, які могли бути викрадені з держбюджету України, а потім легалізовані через латвійські банки, визнані незаконно набутими і вилучені на користь латвійської держскарбниці. Зокрема, у колишнього віце-прем`єра України Сергія Арбyзова в банках Латвії заарештовано 49,3 млн доларів.
Суспільство Проросійські бойовики 30 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО За минулий четвер, 15 вересня, російсько-окупаційні війська 30 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників в зоні проведення антитерористичної операції (АТО), повідомляє прес-центр штабу АТО. За даними штабу АТО, на Донецькому напрямі зафіксовано 12 порушень режиму тиші, на Маріупольському - 16 і на Луганському - два. На Донецькому напрямі, згідно з відомостями штабу, бойовики з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї відкривали вогонь по позиціях українських військових в Авдіївці, Верхньоторецькому, Зайцевому. Крім того, по Зайцевому окупанти стріляли з мінометів 120-го і 82-го калібру, а в районі Верхньоторецького працював снайпер. На Маріупольському напрямі російсько-окупаційні війська вдавалися до збройних провокацій і вели вогонь із гранатометів і стрілецької зброї поблизу Широкиного, Мар'їнки і Новотроїцького. На Луганському напрямі противник порушив режим тиші в районі Новоалександровки, де відкривав вогонь зі стрілецької зброї. У повідомленні наголошується, що, незважаючи на провокації, Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських угод і вогонь у відповідь не відкривали.
Події оформление ленты  Харківську операцію «Добкіна - Кернеса» готували два місяці. Луценко показав фото з місця Операцію з пошуку документації про нібито привласнені землі Харкова керівництвом міста готували два місяці. Про це на своїй сторінці в соцмережі заявив генпрокурор Юрій Луценко. «Ми готували цю операцію два місяці. 150 працівників ГПУ та бійців «Альфи» СБУ вчора провели понад 120 обшуків у Харкові. Мета - вилучення документів, які повинні стати основою справи про розкрадання 650 га харківської землі організованим злочинним угрупованням Добкіна - Кернеса», - написав генпрокурор. Також Луценко стверджує, що доказова база настільки серйозна, що звести звинувачення до політичних переслідувань не вийде. «Стара шарманка про "політичні переслідування" не допоможе. Вкрасти у міста 4 мільярди і поселити на елітних гектарах своїх родичів, друзів, потрібних політиків і правоохоронців - кримінальний злочин. І за нього буде відповідальність», - заявив очільник ГПУ.  
Політика МЗС Данії назвав неприйнятними вибори в Держдуму РФ на території Криму Міністр закордонних справ Данії Крістіан Єнсен заявив, що Данія не визнає результати виборів у Державну думу РФ в окупованому Криму. Про це він заявив в інтерв`ю виданню «Радіо Свобода». «Ми не визнаємо результатів виборів на території незаконно анексованого Криму. Йдеться про окупацію частини української території, і ми вважаємо неприйнятним заяву Росії про те, що вибори там «вільні і чесні», - заявив він, додавши, що Крим - це частина України. Водночас міністр не дав чіткої відповіді на запитання, чи може Данія в цілому не визнати результати виборів до Держдуми 18 вересня з урахуванням того, що вони відбуваються, зокрема, і в окупованому Криму. Нагадаємо, МЗС України висловив протест у зв`язку з проведенням парламентських виборів РФ в окупованому Криму і заборонив проводити голосування на дільницях в диппредставництвах РФ на території України. Вибори в нижню палату Держдуми РФ пройдуть 18 вересня. Раніше в російському Центрвиборчкомі повідомили, що в Україні планується відкрити чотири виборчі дільниці: одну в Києві і по одній в російських генконсульствах в Одесі, Харкові та Львові.
Суспільство Десять годин в один бік. Путін наказав запустити «морський трамвайчик» із Криму в Сочі Російський президент Володимир Путін розпорядився з`єднати пасажирським сполученням окупований РФ Крим і Сочі, незважаючи на заперечення Мінтранспорту РФ, повідомляє видання «Крим.Реалії». «Я впевнений, що люди користувалися б. Ті, хто приїжджають до Криму, на день з`їздили б у Сочі, подивилися об`єкти олімпійські. Ті, хто відпочиває в Сочі, подивилися б музеї Криму», - сказав президент країни-агресора. Водночас міністр транспорту Росії Максим Соколов, якому наказали з`єднати Крим і Сочі, заперечив: переміщення з Ялти в Сочі морським шляхом може бути занадто довгим - більше 10 годин. Путін, у свою чергу, наполіг, щоб міністерство транспорту опрацювало це питання і організувало морські та авіаційні перевезення з Сочі в анексований Крим. Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін разом з прем`єр-міністром Дмитром Медведєвим прибули до анексованого Криму. Основне завдання поїздки - провести на окупованому півострові засідання президії Державної ради Росії.
За кордоном оформление ленты  У Франції пройшли масові акції протесту, поліція застосувала сльозогінний газ і водомети (відео) У Франції в четвер, 15 вересня, тисячі людей вийшли на масштабні акції протесту проти реформи трудового законодавства. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Le Parisien. Мітинги і демонстрації пройшли більш ніж у 110 французьких містах, 62 людини були затримані під час акцій протесту. Міністр внутрішніх справ Бернар Казньов заявив, що 32 людини були поміщені під варту. У Парижі демонстрація була розігнана після запеклих зіткнень між силами правопорядку і протестувальниками. Силовики застосували сльозогінний газ і водомети проти демонстрантів. Протестувальники кидали в поліцейських саморобні запалювальні бомби, пляшки і пивні банки. Як повідомляє Reuters з посиланням на МВС Франції, на акцію в Парижі вийшло від 12500 до 13500 активістів. В цілому 15 поліцейських і жандармів отримали поранення в Парижі і в провінції, два з яких середньої тяжкості, заявили в МВС.  
Політика Порошенко зробив гучну заяву щодо російської агресії Президент України Петро Порошенко заявив, що без виконання Росією своїх зобов`язань в сфері безпеки на Донбасі, Україна не зробить жодного кроку вперед. Про це повідомив він під час виступу на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) у Києві, передає кореспондент АСН. «Між іншим, мене часто звинувачують, кажуть, що українська сторона і далі опирається і не просувається вперед політичним шляхом мінських переговорів. Я раз і назавжди вам повторюю: ми уже перевернули справу. І жодного кроку вперед  до того, як російська сторона  не пройде власну відстань на шляху безпекових заходів», - заявив він. Окрім того, за його словами, Україна 2,5 року бореться з російською агресією проти суверенної країни і агресію необхідно так і називати - «російською агресією». «2,5 року ми ведемо боротьбу проти російської агресії, назва якої дуже проста. Це не громадянська війна, це не конфлікт в Україні, це не що інше — це агресія РФ проти суверенної, незалежної, вільної, демократичної України. І ми маємо використовувати лише це слово», - наголосив Порошенко.
За кордоном Аварія на літаку Качинського сталася до катастрофи - Міноборони Польщі Голова Міноборони Польщі Антоній Мачеревич заявив, що за 30 секунд до катастрофи Ту-154 під Смоленськом, під час якої в 2010 році загинув президент країни Лех Качинський, на борту лайнера сталася аварія гідравлічної системи. Про це повідомляє РИА Новости. Міждержавний авіаційний комітет у 2011 році оприлюднив остаточний звіт про результати технічного розслідування, згідно з яким безпосередньою причиною катастрофи визнано рішення екіпажу не йти на запасний аеродром, а системними причинами - недоліки в забезпеченні польоту і підготовці екіпажу. Виступаючи в ефірі Польського телебачення, міністр заявив, що на місці катастрофи не було жодних "природних причин" для катастрофи, а руйнування літака почалося ще в повітрі, задовго до того місця, де, як передбачалося раніше, лайнер зачепив крилом дерево. За його словами, фрагменти літака, які були знайдені на деревах за декілька десятків метрів від місця падіння самого лайнера, свідчать про те, що крило Ту-154 почало розпадатися на частини до зіткнення із землею. Такого висновку можна дійти, вивчивши вагу і швидкість падіння уламків, заявив Мачеревич. Другим важливим висновком, пов`язаним із ходом катастрофи, є виявлення інформації на реєстраторах польоту про те, що за 30 секунд до зіткнення з землею сталася аварія гідравлічної системи в лівому крилі, - стверджує міністр.
Політика Порошенко закликає світове співтовариство ввести нові санкції проти Росії Президент України Петро Порошенко закликає світове співтовариство ввести нові секторальні санкції проти Росії. Про це він заявив під час виступу на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) у Києві, передає кореспондент АСН. «Потрібно вводити нові секторальні санкції, без санкцій ми нічого не доб`ємося», - сказав він. Окрім того, за його словами, в ході Генеральної асамблеї ООН буде прийнята резолюція щодо порушення прав людини в окупованому Росією Криму. «Генеральна асамблея ООН, яка починається цими днями в Нью-Йорку, також повинна сказати своє слово щодо цього, і ми в Україні розраховуємо на підтримку нової української ініціативи щодо прийняття Генасамблеєю ООН нової резолюції про порушення прав людини в Криму, що є частиною нашої політики деокупації, і ми розраховуємо на підтримку в Нью-Йорку», - сказав Президент.
Політика Порошенко сподівається на підтримку нового президента США Президент України Петро Порошенко сподівається, що після президентських виборів в США підтримка України залишиться і в подальшому. Про це він заявив під час виступу на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) у Києві, передає кореспондент АСН. «У мене буде зустріч з президентом Обамою, і я попросив про зустріч двох кандидатів. Один із кандидатів вже погодився - це Гілларі Клінтон. І ми сподіваємося на підтвердження від пана Трампа. І я думаю, що у нас є достатньо аргументів, щоб їх мотивувати для підтримки України»,- сказав він. Також Порошенко заявив, що не виключає приходу до влади нової політичної еліти в низці європейських країн в рамках найближчих виборів. «З виборами в ключових європейських столицях цілком можлива поява абсолютно нової Європи. Наступний місяць стане моментом істини для Заходу, і вже сьогодні ми повинні готуватися до цих потенційних реальностей», - сказав він. Порошенко зазначив, що керівництво Росії докладає чималих зусиль для того, щоб в європейських країнах до влади прийшли євроскептики.
Політика У НАБУ розповіли, коли Інтерпол оголосить Онищенка в міжнародний розшук Інтерпол зможе прийняти рішення про оголошення народного депутата України Олександра Онищенка в міжнародний розшук не раніше жовтня 2016 року. Про це повідомили в Національному антикорупційному бюро України (НАБУ). У НАБУ пояснили, що затримка пов`язана з тим, що Онищенко як народний депутат має особливий статус. «Відповідно до положень ст. 2 і 3 статуту Інтерполу, оголосити Онищенка в розшук неможливо без висновку Комісії з контролю за файлами про відсутність ознак політичного переслідування, оскільки він є чинним депутатом Верховної Ради України. Ця Комісія збирається лише кілька разів на рік. Найближче засідання, на якому може бути розглянуте питання Онищенка, заплановано на жовтень 2016 року», - розповіли в НАБУ. Згідно з повідомленням бюро, всі необхідні для оголошення Онищенка в розшук документи були направлені ще 10 серпня. Нагадаємо, що нардеп Олександр Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ВАТ «Укргазвидобування», в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.
Політика оформление ленты  ЄС виділив 16 млн євро на НАБУ, САП і антикорупційні суди в Україні ЄС виділив Україні 16 млн євро для боротьби з корупцією. Про це на прес-конференції 16 вересня в Комітеті Верховної Ради України з питань боротьби і протидії корупції заявив Європейський комісар з Європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоханнес Ган, передає кореспондент "АСН". "Антикорупційна реформа є дуже важливою для України і українців... Природно, ЄС зацікавлений в успішності таких реформ, щоб Україна стала процвітаючою і успішною країною. Корупція заважає цьому. Україна прийняла досить амбітний пакет законів. Тепер необхідно реалізувати всі ці ідеї... ЄС прийняв рішення про виділення понад 16 млн євро для подальшої боротьби з корупцією", - сказав він. Ці кошти, за його словами, будуть спрямовані для поліпшення роботи НАБУ, Спеціалізованого Нацагенства з протидії корупції і для роботи майбутніх антикорупційних судів. "Ми також хотіли б допомогти Верховній Раді, відповідному комітету, щоб спільна погоджувальна рада допомагала українській стороні в роботі і боротьбі з корупцією... Ми будемо підтримувати місцеві органи влади, ми готові працювати з громадянським суспільством, щоб антикорупційне законодавство запрацювало на місцевому рівні" , - додав він. Він підкреслив, що ЄС стурбований "тим, щоб антикорупційні реформи не були зупинені, зокрема через нестачу фінансування... Тому ми готові за допомогою фінансової підтримки і грантів зробити все, щоб антикорупційні реформи не були припинені", - зазначив він. У свою чергу голова Комітету ВРУ з питань боротьби з корупцією Єгор Соболєв нагадав, "підтримка ЄС, як експертна, так і політична, була вирішальною в прийнятті антикорупційного законодавства... Ми прийняли більшість антикорупційних законів. Зараз настав найскладніший час для їх виконання. Тому ми потребуємо ще більшої підтримки, як експертної на предмет: що вийшло, а що ні, так і політичної підтримки з європейського боку", - заявив він.
Політика Харківська міськрада опублікувала список документів, вилучених працівниками Генпрокуратури Представники Генеральної прокуратури України (ГПУ) під час обшуків у Харківській міській раді вилучили низку документів, які регламентують роботу департаментів, і посадові інструкції співробітників. Про це повідомили в Харківській міськраді. Згідно із заявою харківської влади, в департаменті реєстрації правоохоронці вилучили реєстраційні справи, в департаменті містобудування, архітектури та генерального плану - розпорядження міського голови, рішення сесії, посадові інструкції, містобудівні обґрунтування, в департаменті земельних відносин - службове листування, копії рішень сесії міськради, положення про департамент, документи про кадрові зміни в департаменті, посадові інструкції, розпорядження міського голови, в юридичному департаменті - положення про департамент і посадові інструкції. Раніше повідомлялося, що працівники ГПУ провели операцію з пошуку документації про нібито привласнення земель Харкова керівництвом міста. За словами генерального прокурора Юрія Луценка, мета обшуків - вилучення документів, які повинні стати основою справи про розкрадання 650 га харківської землі організованим злочинним угрупованням Добкіна - Кернеса.
Політика ЄС стурбований спробами блокування е-декларування Європейський Союз (ЄС) стурбований спробами блокування електронного декларування в Україні. Про це на прес-конференції 16 вересня в Комітеті Верховної Ради України з питань боротьби і протидії корупції заявив Європейський комісар з Європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоханнес Ган, передає кореспондент АСН. «Антикорупційні реформи повинні бути незворотними в Україні. ЄС вітає впровадження електронного декларування в Україні. Ми стурбовані будь-якими спробами розмити, притупити ідею, зокрема на законодавчому рівні у Верховній Раді, яка лежить в основі електронного декларування», - сказав він. Він нагадав про труднощі і затримки в роботі системи електронного декларування. Зараз ЄС стурбований внесенням проектів законів, якими нівелюється сенс електронного декларування (народного депутата «Народного фронту» Тетяни Донець про спрощення процедури декларування). «Ми знаємо, що вже є законодавчі ініціативи, які можуть істотно зашкодити цьому процесу», - додав він. У відповідь голова Комітету з питань боротьби і протидії корупції Єгор Соболєв погодився з тим, що проекти законів Тетяни Донець і законопроект, який готується в Адміністрації Президента, що дозволить чиновникам уникнути декларування повною мірою, не можна приймати. «Ми вважаємо, що це буде суттєвим кроком назад. Тому ми будемо робити все, щоб зупинити ці законодавчі ініціативи», - пообіцяв Соболєв.
Політика Гройсман розраховує на скасування віз у жовтні Україна розраховує завершити процес ратифікації Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом (ЄС) та ухвалення рішення щодо надання безвізового режиму найближчим часом. Про це під час зустрічі з віце-президентом Європейської комісії з євро і соціального діалогу Валдісом Домбровскісом заявив прем`єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Для нас важливо завершити процес ратифікації угоди про Асоціацію з ЄС і ми очікуємо цього найближчим часом. І за нашою інформацією, і за наданою колегами з ЄС, це може відбутися в жовтні, рішення про запровадження безвізового режиму з Україною», - зазначив він. «Такі механізми будуть поглиблювати нашу співпрацю», - додав Гройсман. Зі свого боку  Домбровскіс зазначив, що  Європейська комісія сподівається на якнайшвидше ухвалення Європарламентом рішення про надання Україні безвізового режиму. «Що стосується лібералізації візового режиму, зараз цим питанням займаються органи, які відповідають за це питання. Ми співпрацюємо з цими органами і сподіваємося, що це призведе до швидкого ухвалення позитивного рішення», - сказав він.
Суспільство Прокуратура Київської області повернула державі майже 1000 га мисливських угідь Завдяки вчасно вжитим заходам органів прокуратури Київської області у власність держави було повернуто близько тисячі гектарів мисливських угідь. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області. Бориспільська місцева прокуратура встановила, що одне з товариств, що займається веденням мисливського господарства, в порушення законодавства використовує 976,6 га мисливських угідь в адміністративних межах Гнідинської сільської ради Бориспільського району області без узгодження всіма власниками земельних ділянок. За цим фактом Бориспільська прокуратура в інтересах держави подала позов про визнання незаконним, скасування рішення та визнання недійсним договору про умови ведення мисливського господарства. Рішенням суду клопотання було задоволено, рішення Київської обласної ради «Про закріплення мисливських угідь на території Київської області» визнано незаконним і скасовано.
Політика САП заявила про дефіцит прокурорів Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завалена справами, через що оголошений додатковий конкурс на посади прокурорів. Про це на прес-конференції 16 вересня в Комітеті Верховної Ради України з питань боротьби і протидії корупції заявив перший заступник керівника САП Максим Грищук, передає кореспондент АСН. «У нас є достатньо великий обсяг справ. Ми навіть оголосили додатковий конкурс, набираємо додатково прокурорів для роботи. Буквально завтра, в суботу, ми будемо проводити перший етап відбору претендентів, тестувати їх на предмет знання українського законодавства. Це серйозний конкурс, подано 370 заявок на 22 вакансії, тобто це 17 осіб на одне місце», - повідомив він. Грищук зазначив, що в роботі Спеціалізована антикорупційна прокуратура стикається з проблемами. «Ми також стикаємося з труднощами і деякою протидією нашій роботі... Це ж стосується фінансування з бюджету нашої роботи. Але це більше технічні питання», - додав він. На його думку, ключовим у роботі повинна стати імплементація, недопущення саботажу і подальше удосконалення антикорупційного законодавства.
Події На Харківщині чоловік отримав три роки в'язниці за те, що підгодовував бойовиків Прокуратура все-таки домоглася покарання для жителя Чугуївського району, який возив продукти і медикаменти терористам в зону АТО. Про це передає прес-служба прокуратури Харківської області. Чугуївський міський суд задовольнив заяву прокуратури і визнав 36-річного жителя району винним у посяганні на територіальну цілісність України, а також винним в незаконному поводженні з боєприпасами. За даними голови Чугуївської місцевої прокуратури Дмитра Колодинського, чоловіка засудили до трьох років і одного місяця позбавлення волі. Він звинувачений за статтею 110 частини 1 і статтею 263 частини 1 Кримінального кодексу України. Майже три місяці 2016 року чоловік перебував на території Луганської області. Він потрапив туди через територію Росії, де вступив до складу механізованої бригади, яка брала участь у бойових діях проти ЗСУ. Він ремонтував техніку, підвозив продукти на передову.
Суспільство Львівських комунальників підозрюють у завданні збитків на 242 млн грн Львівська прокуратура почала досудове розслідування щодо посадових осіб КП «Львівводоканал» та «Стрийводоканал», повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області. За даними прокуратури, через дії працівників комунальних підприємств державі завдано збитків на 242 млн грн. У повідомленні уточнюється, що чиновники «Львівводоканалу» і «Стрийводоканалу» порушили встановлені правила охорони надр, створивши небезпеку для навколишнього середовища. Зокрема, встановлено, що «Львівводоканал» протягом чотирьох років скинув з очисних споруд Львова понад 65 млн м куб. каналізаційних стоків в р. Полтва, а також незаконно здійснив забір прісних підземних вод у загальній кількості понад 76 млн м куб. з 14 водозаборів на території Львівської області. Аналогічні порушення виявлені в діяльності КП «Стрийводоканал». Прокуратура відкрила кримінальне провадження за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 2 ст. 242 (порушення правил охорони вод, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.
Суспільство В Одесі затримали арбітражного керуючого під час отримання хабара в півмільйона гривень В Одесі працівники обласної прокуратури в четвер, 15 вересня, під час отримання хабара в 500 тис. грн затримали арбітражного керуючого підприємства, йдеться в повідомленні прокуратури Одеської області. Крім того, цього ж дня в Кривому Розі правоохоронці затримали його спільника. За даними прокуратури, арбітражний керуючий підприємства, який є розпорядником майна ВАТ, вимагав та отримав від представника цього підприємства майже 500 тис. грн неправомірної вигоди за неоскарження в суді угод, укладених між двома суб`єктами господарювання, а також початок процедури переходу до ліквідації підприємства без санації . Зловмисники планували приховати корупційні домовленості під виглядом уявних договорів про постачання металу. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368-4 КК України (підкуп особи, яка надає публічні послуги, поєднаний з вимаганням неправомірної вигоди).
Суспільство Порошенко: Росія хоче побудувати альтернативну Європу Російська Федерація намагається «влізти в голову західної цивілізації», бо хоче побудувати альтернативну Європу. Про це повідомив український Президент Петро Порошенко, відкриваючи пленарні засідання 13-ї щорічної зустрічі YES, передає Укрінформ. «Демократичний світ втрачає контроль над своїми цінностями. Пропаганда Росії не тільки використовує слабкі місця Заходу, вона наповнила його (Захід. - Ред.) своїми параноїдальними ідеями. РФ перетворює побічні течії на основні. Вона намагається влізти в голову західної цивілізації: антиамериканізм, євроскептицизм, ізоляціонізм руйнує нинішню систему координат цивілізації Заходу. Ця концепція як зона впливу повернулася. Ми повинні нарешті визнати, що мільйони доларів йдуть туди, щоб підтримувати національний егоїзм і втому від інтеграції, нетерпимість і ненависть», - заявив Порошенко. Президент зізнався, що сам ознайомився з роботою стратегій Кремля, які планують новий екзит для того, щоб змінити проєвропейські політичні еліти, а також підірвати західні цінності і зруйнувати Євросоюз. Раніше Порошенко заявив, що Крим не стане розмінною монетою для Донбасу.
Політика НАБУ: Чаус має бути останнім суддею, який втік з України Суддя Дніпровського районного суду м.Києва Микола Чаус має бути останнім суддею, який втік з України. Про це в інтерв`ю журналістам 16 вересня заявив голова Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник, передає кореспондент АСН. «На жаль, як ми про це і говорили від самого початку... У нас був закордонний паспорт (судді Чауса), він міг перетнути кордон тільки незаконно і нелегально. Ми були позбавлені можливості його затримати», - сказав він, відповідаючи на питання про місцезнаходження судді Чауса в Криму. Ситник сподівається, що Чаус «буде останнім суддею, який скористався суддівським імунітетом». «З0 вересня імунітет в частині скоєння важких злочинів вже зникає. Питання зняття імунітету вже не буде стояти. Думаю, що буде можливість використати Інтерпол, міжнародний розшук, буде простіше», - додав він. Нагадаємо, що суддя Микола Чаус звинувачується в отриманні хабара в розмірі $150 тисяч. За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, суддя Микола Чаус перебуває в анексованому Росією Криму.
За кордоном У Косові затримали пропагандистів «русского мира», зокрема й українця У Косові поліція заарештувала російську журналістку Оксану Сазонову і українського оператора Сергія Білоуса. Про це ТАСС повідомили в белградському медіацентрі імені Ногіна і Курінного «Руські Експрес», з яким співпрацюють затримані. «У Косові заарештовно журналістів Сергія Білоуса з українським паспортом і Оксану Сазонову з російським. За попередньою інформацією, поліцію викликав співробітник у цивільному. Ймовірна причина затримання - нелегальний перетин кордону. За деякими даними, їх перекинуто до Приштини, де їхній слід губиться», - повідомили в медіацентрі. Агентство з посиланням на водія журналістів повідомило, що затриманих збираються депортувати до адміністративного переходу з Сербією. Однак, коли саме це станеться, поки невідомо. За даними ТАСС, Сергій Білоус співпрацює з «Руські Експрес», а Оксана Сазонова є головним редактором пропагандистського порталу NewsFront, який «бачить своєю метою захист інтересів російської цивілізації, показ справжнього обличчя противників «русского мира». У самому виданні повідомили, що Оксана Сазонова є керівником сербської редакції News Front, а Сергій Білоус - фрілансер-стример.
Події оформление ленты  У Києві озброєна банда увірвалася в офіс, але не змогла відкрити двері до сейфа У Києві четверо зловмисників увірвалися в офіс на Оболоні і, погрожуючи зброєю, почали вимагати гроші, повідомили в столичній поліції. За даними поліції, невідомі в балаклавах відібрали у працівниці ключі від дверей кімнати, де містився сейф. Після того, як зловмисникам не вдалося відкрити двері, вони втекли. «У приміщення увірвалися четверо чоловіків у балаклавах і, погрожуючи предметами, схожими на автоматичну зброю, почали вимагати гроші від директора фірми. Під час нападу всім співробітникам наказали лягти на підлогу і зв`язали руки», - розповіли постраждалі працівники фірми. В результаті розбійного нападу постраждали двоє чоловіків - співробітники компанії. Їм надано медичну допомогу, їхньому життю та здоров`ю нічого не загрожує. За цим фактом розпочато кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ч. 3 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Суспільство В окупованому Криму місцеві жителі саботували військові навчання «Кавказ 2016» Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нові факти невдоволення місцевого населення Криму діями окупаційної влади. «Зневажливе ставлення російської окупаційної влади до місцевих жителів українського Криму, систематичне обмеження їхніх прав і свобод, зокрема зневажання їхнього права на приватну власність, змушує кримчан вдаватися до прихованих форм протесту і саботажу», - повідомили в розвідці. За даними української військової розвідки, в Криму місцеві жителі пошкодили магістральну кабельну трасу опорного пункту центру зв`язку Чорноморського флоту ВС РФ, що спровокувало збій у системі зв`язку ЧФ РФ. У зв`язку з цим центр, дислокований в Орлівці, не зміг забезпечити роботу близько 600 каналів зв`язку, задіяних у  навчаннях «Кавказ 2016». ГУР зазначає, що причиною саботажу місцевого населення є той факт, що під час розгортання елементів вузла зв`язку при підготовці до навчань були проігноровані протести окремих власників земельних ділянок, а також не компенсований матеріальний збиток, завданий військовослужбовцями ЗС РФ.
Політика НАПЗК: Партії отримають 25% фінансування з бюджету вже наступного тижня Партії отримають 25% фінансування з бюджету вже наступного тижня. Про це на прес-конференції 16 вересня в Комітеті Верховної Ради України з питань боротьби і протидії корупції заявила голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак, передає кореспондент АСН. «Право отримувати фінансування політичними партіями виникло тоді, коли агентство ще не існувало. Потрібно було терміново розробити нормативні документи, які б дали можливість партіям подавати перші звіти», - сказала вона. Корчак додала, що зараз Нацагентство «стало на шлях фінансування партій». «Я хочу констатувати, що ми виконали терміни. За підсумками першого кварталу, це вимога законодавства, вже наступного тижня ми забезпечимо перше виділення фінансів у розмірі 25% від заявленої суми на фінансування тих партій, які подали документи», - пообіцяла вона.
Політика Нацагентство отримало гроші на е-декларування тільки в серпні - Корчак Національне агентство з питань запобігання корупції отримало 8 млн грн на запуск електронної системи декларування тільки в серпні. На ці кошти купили меблі. Про це на прес-конференції 16 вересня в Комітеті Верховної Ради України з питань боротьби і протидії корупції сказала голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак, передає кореспондент АСН. «Ми почали свою роботу в той час, коли набрали чинності норми законодавства (щодо електронного декларування). У короткі терміни ми все-таки запустили систему електронного декларування... Запуск системи електронного декларування почався в той час, коли Нацагентство не мало ні приміщення, ні обладнання, ні фінансового забезпечення», - сказала вона. Корчак додала, що «тільки в серпні ми змогли домогтися перерозподілу бюджетних коштів, нам були виділені на наші витрати 8 млн грн з перерахунку фонду заробітної палати та нашого фонду витрат, щоб ми могли хоча б закупити на ці кошти меблі».
Суспільство Україна повернула нідерландські картини, знайдені СБУ після крадіжки з музею в 2005 році Після десяти місяців розслідування працівниками Служби безпеки України (СБУ) українська влада передали Нідерландам картини, знайдені після крадіжки з музею в Горні в 2005 році, повідомляє телеканал «112 Україна» «Ми бачимо шедеври голландського живопису, відомої на весь світ, які повинні приносити задоволення не окремим злодіям, а всьому людству. Нам приємно брати участь у поверненні цих картин. Я хотів би привітати директора галереї, яка зможе дарувати красу відвідувачам світу», - заявив генеральний прокурор Юрій Луценко під час церемонії передачі в нідерландському посольстві. В рамках розслідування були допитані близько 150 осіб, проведено кілька спецоперацій, зокрема і на сході України. Відзначається, що деякі картини повернули покупці, які не знали, що вони викрадені. «Це ще не всі картини. Ми сподіваємося, що інші будуть повернуті таким же успішним шляхом. Тому розкривати джерело і механізми отримання цих картин є недоцільним», - зазначив очільник ГПУ. Нагадаємо, що з музею в місті Горн (Нідерланди) в 2005 році було викрадено 24 картини голландських художників XVII-XVIII століть і 40 срібних старожитностей вартістю майже 10 млн євро. У квітні 2016 року СБУ повідомила, що знайшла чотири картини, які були викрадені в 2005 році з музею в місті Горн. Викрадення організувало одне з міжнаціональних кримінальних угруповань, до якого входили вихідці з Донбасу.
Суспільство У НТКУ назвали головні недоліки арени для «Євробачення» Міжнародний виставковий центр (МВЦ) на Лівому березі Києва, який обрано ареною для проведення міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2017», має низку недоліків. Про це повідомила заступник генерального директора Національної телекомпанії України (НТКУ) Вікторія Романова, передає  «UA:Перший». Зокрема, за її словами, будівля МВЦ має один рівень, що може негативно вплинути на якість звуку. «Один із головних недоліків нашої головної арени полягає в тому, що будівля має лише один рівень. Це дуже впливає на якість звуку і акустику в приміщенні. Нам треба зрозуміти, які додаткові роботи повинні бути проведені, щоб максимально адаптувати арену для проведення «Євробачення». Треба повністю змінити акустику всередині арени. І багато речей повинні бути зроблені до установки устаткування», - заявила вона. У свою чергу, виконавчий директор «Євробачення» Йон Ола Санд заявив, що необхідно виділити безпечне місце для розміщення ретрансляційного вузла і телевізійного обладнання, а також створити необхідну кількість сидячих місць. «Я мав можливість оглянути Міжнародний виставковий центр наприкінці липня і вважаю, що це чудова арена, бо вона може підлаштуватися під «Євробачення», а не «Євробачення» має підлаштовуватися під неї», - заявив він.
Економіка Переговори щодо нового траншу МВФ можуть відбутися вже в жовтні - Мінфін Міністр фінансів України Олександр Данилюк не виключив, що переговори про виділення четвертого траншу з Міжнародним валютним фондом (МВФ) можуть відбутися вже в жовтні 2016 року, передає УНІАН. При цьому очільник Мінфіну підкреслив, що міністерство поки не вело переговорів з МВФ щодо приїзду оціночної місії до Києва. «Поки ми не домовлялися», - сказав Данилюк. Раніше повідомлялося, що на засіданні 14 вересня МВФ прийняв рішення про надання Україні третього траншу в розмірі $1 млрд. На думку голови Національного банку України, сума наступного траншу МВФ складе близько $1,3 млрд. Програма фінансової допомоги МВФ в розмірі $17,5 млрд була схвалена в березні 2015 року строком на чотири роки. У 2015 році Україна отримала два транші за програмою в обсязі $5 млрд і $1,7 млрд.
Події оформление ленты  У Києві лікарі зупинили серце солдата на 23 хвилини, щоб його врятувати Лікарі столичного Інституту ім. Миколи Амосова успішно провели операцію бійцю з осколком міни в серці. У Дніпропетровській обласній лікарні пройшло багатоетапне лікування з витягання осколків міни з тіла і голови 23-річного військовослужбовця Євгена. Про це пише 24 канал. Після цього виникла необхідність термінової операції з видалення осколків з серця. Консиліум фахівців лікарні вирішив транспортувати потерпілого в київський Інститут ім. М.М.Амосова і видалити осколки найближчими днями. Розташування осколка щомиті загрожувало життю героя.12 вересня військового літаком доставили в Інститут ім. М.М.Амосова до Києва, де 13 вересня було проведено операцію із зупинкою серця на 23 хвилини і застосуванням штучного кровообігу. Операція пройшла вдало, і хоч на Євгенія ще чекає шлях реабілітації, його життю вже ніщо не загрожує.  
Суспільство У Рівненській області 200 представників «бурштинової мафії» намагалися спалити автомобіль поліції У Рівненській області в четвер, 15 вересня, в урочищі «Азалія» близько 200 копачів бурштину намагалися спалити автомобіль поліції і вимагали від правоохоронців покинути територію незаконного видобутку «сонячного каменю». Про це повідомляє УНІАН з посиланням на обласну поліцію. У повідомленні наголошується, що понад 200 чоловіків у масках і з палицями в руках оточили співробітників оперативного штабу. Чоловіки в масках почали трощити службове авто поліції, а кілька людей закликали спалити машину. Натовп вдалося розігнати після прибуття підкріплення. У поліції стверджують, що вогнепальна зброя і засоби фізичного впливу співробітники поліції не застосовували. Крім того, вже в п'ятницю, 16 вересня, близько третьої години ночі, в селі Тинне Сарненського району майже 50 осіб в балаклавах і камуфляжному одязі з дерев'яними битами, камінням і палицями заблокували дорогу, перешкоджали роботі правоохоронців. Правоохоронцям вдалося затримати 25-річного провокатора, який намагався нанести тілесні ушкодження одному із спецназівців. В результаті протиправних дій пошкоджено службовий автомобіль поліції. За фактом масових заворушень порушено кримінальні провадження у частині 1 статті 294, за частиною 2 статті 342 і частиною 1 статті 345 Кримінального кодексу України.
Суспільство Луценко відновив справу «мажора» Толстошеєва, який влаштував смертельне ДТП в Києві Генеральний прокурор України Юрій Луценко скасував постанову про закриття кримінальної справи стосовно 21-річного водія автомобіля Mercedes-Benz Станіслава Толстошеєва, який влаштував смертельне ДТП в Києві в січні 2016 року. Про це  йдеться в повідомленні київської прокуратури. Крім того, глава ГПУ призначив повторну амбулаторну психіатричну експертизу в іншому регіоні. За результатами зазначеного експертного дослідження буде прийнято остаточне рішення у кримінальному провадженні. «Юрій Луценко зазначив, що результати проведених експертиз, які не надали відповідь про причину раптової хворобливого стану водія, викликали широке неприйняття у громадськості», - заявили в прокуратурі. Раніше повідомлялося, що прокуратура Києва закрила кримінальне провадження щодо Станіслава Толстошеєва, який на смерть збив у Києві в січні 2016 року бабусю на тротуарі. На думку прокуратури, він не контролював себе в момент ДТП і не міг вплинути на свої дії. Тоді в прокуратурі заявили, що причиною ДТП став раптовий напад судомного характеру у водія, в результаті якого він не міг усвідомлювати своїх дій та керувати ними.
Економіка Гроші МВФ не вирішують питання реформ в Україні, - Fitch Ratings Новий кредитний транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ) не вирішує проблем з виконанням реформ в Україні, заявляє рейтингове агентство Fitch Ratings. В агентстві висловили стурбованість щодо здатності української влади реалізовувати реформи, узгоджені з МВФ. На думку експертів Fitch, здатність уряду Володимира Гройсмана забезпечувати подальші структурні реформи залишається невизначеною, оскільки «воно має дуже невелику більшість у парламенті, а дисципліна в рядах деяких складових його партій є слабкою». «Політична невизначеність і непроста програма реформ означають, що не можна виключати затримки з виділенням коштів у рамках програми МВФ по Україні в майбутньому, що вказує на збереження зовнішніх чинників вразливості у країни», - йдеться в повідомленні. Раніше повідомлялося, що на засіданні 14 вересня МВФ прийняв рішення про надання Україні третього траншу в розмірі $ 1 млрд. Програма фінансової допомоги МВФ в розмірі $ 17,5 млрд була схвалена в березні 2015 року строком на чотири роки. У 2015 році Україна отримала два транші за програмою в обсязі $ 5 млрд і $ 1,7 млрд.
Економіка МВФ перерахував Україні $1 млрд, - НБУ Міжнародний валютний фонд (МВФ) перерахував Україні третій транш у розмірі $1 млрд. Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на прес-службу Національного банку України (НБУ). Напередодні очільниця НБУ Валерія Гонтарева повідомила, що надходження $1 млрд від МВФ очікується 16 вересня. Раніше повідомлялося, що на засіданні 14 вересня МВФ прийняв рішення про надання Україні третього траншу в розмірі $1 млрд. Спочатку передбачалося, що третій транш складе $1,7 млрд. Однак у МВФ урізали запланований раніше обсяг допомоги через проблеми з виконанням економічних та антикорупційних реформ. Програма фінансової допомоги МВФ в розмірі $17,5 млрд була схвалена в березні 2015 року строком на чотири роки. У 2015 році Україна отримала два транші за програмою обсягом $5 млрд і $1,7 млрд.
Суспільство Українці сьогодні зможуть спостерігати місячне затемнення У п'ятницю, 16 вересня, українці зможуть спостерігати місячне затемнення, пише телеканал 112 Україна. Явище  спостерігатимуть жителі більшої частини Євразії та Африки, але дуже добре його буде видно в Україні. Місячне затемнення пояснюється потраплянням супутника Землі в тінь, яку дає наша планета, внаслідок чого на поверхню Місяця потрапляють і відбиваються лише помаранчеві і червоні промені. Через це Місяць стає червоним. За інформацією астрономів, почнеться процес входження місяця в земну тінь о 19:54 за нашим часом, а стадія повного затемнення відбудеться о 21:55. Закінчиться дія о 23:53. З місячними затемненнями часто пов'язують багато повір'їв і прикмет, а також погіршення самопочуття людей. У період затемнення Місяця збільшується кількість ДТП на дорогах та інших нещасних випадків.
Суспільство Суд не відпустив колишнього голову правління банку «Михайлівський» під особисте зобов'язання Шевченківський районний суд Києва відмовив колишньому голові правління банку «Михайлівський» в зміні запобіжного заходу, повідомили в київській прокуратурі. Рішення суду було оприлюднено в п'ятницю, 16 вересня. У повідомленні прокуратури наголошується, що адвокати підозрюваного просили змінити своєму підзахисному запобіжний захід з утримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 137,8 млн грн під особисте зобов'язання. «Суд визнав безпідставним вказане клопотання і відмовив у його задоволенні», - заявили в прокуратурі Києва. Раніше повідомлялося, що апеляційний суд Києва залишив у силі рішення суду першої інстанції про обрання колишньому голові правління банку «Михайлівський» запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 137,8 млн грн. Нагадаємо, Шевченківський райсуд Києва заарештував колишнього голову правління банку «Михайлівський» Ігоря Дорошенка на два місяці з правом внесення 137,8 млн. гривень застави. Як стверджують у прокуратурі, Ігор Дорошенко, зловживаючи своїм службовим становищем, перерахував 870 млн гривень на рахунок фіктивного підприємства, що згодом стало причиною неплатоспроможності банку. 23 травня Нацбанк прийняв рішення віднести банк «Михайлівський» до категорії неплатоспроможних. За даними НБУ, з 20 травня банк провів велику кількість операцій з переказу вкладів фізичних осіб з фінансової компанії, пов'язаної з банком, на баланс банку. % MCEPASTEBIN%
Суспільство Жителі м.Синельникове перекрили дорогу в Дніпропетровській області через львівське сміття З 13 вересня всього за пару днів, за оцінками активістів та екологів, на полігон в Синельникове було завезено понад 600 тонн відходів. Коли громадські організації дізналися про масштаби проблеми, вони відразу зібралися на акцію протесту. Мета мітингу - не допустити автомобілі зі сміттям в Синельникове. Про ЕОМ пише РІА Новини України. «Ми не знали цього, а коли дізналися - ахнули. За пару днів сюди приїхало 27 вантажівок з львівським сміттям. Але навіщо нам сміття зі Львова, якщо свій зберігати ніде?», - обурюється учасник акції протесту Артем. Учора городяни намагалися перешкодити заїзду на полігон нових сміттєвозів. Активісти вимагали від мера Дніпропетровська зібрати сесію міської ради і вирішити, чи потрібне Синельниковому сміття зі Львова. Депутат місцевої облради Володимир Хорішко наполягає на проведенні позачергової сесії Синельниківської міської ради. «Треба не тільки вирішити питання захоронення сміття і заборонити везти до нас його, але і покарати тих, хто дозволив робити це», - вважає Хорішко.
Політика Порошенко звільнив двох суддів за порушення присяги Президент України Петро Порошенко звільнив кількох суддів в судах різних інстанцій, двоє з яких звільнені за порушення присяги, повідомляє прес-служба глави держави. Зокрема, за порушення присяги звільнили суддю Донецького окружного адміністративного суду Миколу Бойка і суддю господарського суду Одеської області Павла Меденцева. Встановлено, що Микола Бойко в березні 2016 року рішенням «глави» т.зв.. «ДНР» був призначений на посаду в незаконно створену на тимчасово окупованій території установу - «суд» т.зв.. "ДНР". «Таким чином, Микола Бойко, займаючи посаду судді України, одночасно здійснював «судочинство» на окупованій агресором території, порушуючи Конституцію і закони України», - заявили у Президента. Одеський суддя звільнений через те, що з 8 квітня 2014 року без поважних причин тривалий час (327 робочих днів) не з'являвся на робочому місці і не здійснював правосуддя без пояснення причини неявки на роботу і без повідомлення про місце перебування. Глава держави також звільнив суддю Антрацитівського міськрайонного суду Луганської області Сергія Бундукова, суддю Луганського окружного адміністративного суду Романа Твердохліба, суддю Житомирського районного суду Житомирської області Марину Лукінову у зв'язку з подачею заяв про звільнення з посади за власним бажанням. Суддю Уманського міськрайонного суду Черкаської області Анатолія Іванова звільнено з посади у зв'язку із закінченням терміну, на який його призначено.
Суспільство Вибори в США можуть визнати нелегітимними, - Яресько Президентська кампанія, що відбувається у США, турбує не лише місцевих жителів, а й увесь світ, зокрема, європейців, оскільки діалог, який сьогодні ведеться між кандидатами в президенти Дональдом Трампом і Хіларі Клінтон, часто спирається на нетерпимість і ксенофобію. Звучать неприпустимі загрози європейським союзникам і дуже радикальні «обіцянки». Про це повідомляє Наталія Яресько, екс-міністр фінансів України на саміті YES у Києві. Новина передає «Дзеркало тижня». За її даними, занепокоєння викликає і те, що результати цих виборів у США можуть виявитися нелегітимними. «Результати проведених виборів у Америці можуть бути нелегітимними через втручання і хакерські атак, які можна спостерігати в Арізоні й інших штатах. Ми знаємо про такий досвід в Україні дуже добре», - зазначила вона.
Суспільство оформление ленты  Відчути небо: в Києві стартував авіафест (фоторепортаж) «Якщо ви мріяли літати, то вам неодмінно сподобається на цьому фестивалі», - каже в автобусі жінка двом дітям молодшого шкільного віку. Всі троє їдуть у напрямку аеропорту «Київ», поруч з ним - музей авіації, де 16 вересня стартував триденний фестиваль «Ukraine Avia Fest». З ранку і до вечора відвідувачі можуть розглядати понад сотню експонатів. Організатори показують і новітній літак від конструкторського бюро «Антонов», і літак АН-2-100 від «Мотор Січ». Є тут і президентський борт Ту-134А-3, на якому свого часу літали Леонід Кучма і Леонід Кравчук, і двомоторний шестимісний Beechcraft Baron D55 1969. Останній називають «американським повітряним лімузином». Наймолодшому літаку лише два роки, найстаршому - вже 89 років. «Дідок» прилетів з Харкова. Це дерев'яний ПО-2, виробництва 1927 року, в народі званий «кукурудзником». На ньому до Києва прилетів льотчик і бізнесмен Геннадій Хазан. Журналісти цікавляться кличкою його літака. Той сміється: «Але це дуже інтимна річ. Можу тільки сказати, що хлопчик». «Ось мені кажуть: «Ми були на Мальдівах», я їм відповідаю: «А ви бачили Ластівчине гніздо зі зворотного боку?». Хто знає, наприклад, що в Україні є пустеля? У Херсоні. Хто її бачив? Мало хто. На Мальдіви подивитися ще встигну. Важливо Україну розглядати! Скільки літаю над Карпатами - найпрекрасніше місце, двох однакових гір не буває ніколи», - розповідає пілот-любитель. Геннадій прирівнює обслуговування літаків старої генерації до роботи шахтарів в забої. «Це абсолютно інші технології, ніж зараз, - пояснює він. - Ви можете собі уявити, що перед тим як сюди прилетіти, я півтори години бігав навколо літака, заправляючи 160 літрів бензину. Але в цьому є свої принади». У рамках фестивалю деякі експонати доступні не тільки для огляду, але і тестування. Діти і дорослі можуть відчути себе пілотами, посидіти за штурвалом вертольота, приміряти спеціальну екіпіровку та навіть  відчути вільне падіння, стрибнувши з триметрової висоти на повітряну подушку.
Суспільство оформление ленты  Посол України і Путін посварилися, обговорюючи перепис населення Український посол у Киргизькій республіці Микола Дорошенко в ході засідання Ради глав держав-учасниць СНД у Бішкеку повідомив про незаконність анексії півострова Крим у присутності президента РФ Володимира Путіна. Про це пише Лівий берег. Виступаючи перед главами держав, у числі яких був і В. Путін, Н. Дорошенко вказав на позицію України по двох пунктах порядку денного: головування РФ у СНД у 2017 році і перепису населення в країнах СНД, яка планується на 2020 р «З огляду на те, що Російська Федерація порушила норми міжнародного права і анексувала Крим, а також сприяє військовому конфлікту на сході України, ми не приймаємо передачу головування», - сказав Дорошенко. Після цього Володимир Путін попросив репліку: «Російська Федерація нічого не анексувала. події з Кримом - результат протиправних дій деяких політичних сил в Україні, які довели справу до державного перевороту», - сказав президент Росії. Щодо головування РФ у СНД він додав, що оскільки Україна не ратифікувала статут Співдружності, то і вносити свої пропозиції не має права.
За кордоном У Ганновері за електрику можна розрахуватися біткоінами Розташована в Ганновері енергопостачальна компанія Enercity буде однією з перших такого роду в Європі, яка запропонує клієнтам можливість оплачувати рахунки за електрику за допомогою криптовалюти. Реалізувати цю можливість допомогло партнерство з компанією PEY GmbH, передає Euwid-energie.de. У рамках співпраці Enercity застосовує платформу PEY GmbH, на якій люди безпосередньо зможуть оплачувати рахунки біткоінами. У платформу також були інтегровано інструменти BitPay. Після проведення платежу кошти автоматично конвертуються в євро-валюту і зараховуються на баланс підприємства Enercity. «У майбутньому інші системи, транзакції і мережі будуть децентралізованими і  діятимуть в якості незалежних одиниць. Можливість оплачувати рахунки криптовалютою - це лише перший крок на шляху до цифрового майбутнього», - зазначила CEO-фахівець Enercity Сюзанна Запрева.
Суспільство Держкіно профінансує фільм про Петлюру за 23 млн грн Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) профінансує зйомки повнометражного фільму режисера Олеся Янчука «Таємний щоденник Симона Петлюри». Про це Держкіно повідомило на своїй сторінці у Facebook. Згідно з контрактом, сума державної допомоги становитиме 23 млн 599 тис. 998 грн. «Документальна драма охоплює період життя Симона Петлюри, коли той перебував у Парижі, в еміграції. Це був короткий проміжок часу - до того дня, коли Петлюру вбив Самуїл Шварцбард. Ця історія розповідає не тільки про план знищення Петлюри, а й про останні дні його життя», - розповіли в Держкіно. Фільм знімається на кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка. Сценарій стрічки створювався протягом двох років Михайлом Шаєвичем, Олександром Шевченком і Олесем Янчуком.

Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Сильні обереги здатні подарувати захист від будь-якого негативного впливу Щоб у ваше життя не увірвався негати....
Як не переживати за дрібницями: поради та секрети для відмінного настрою
Як не переживати за дрібницями: поради та секрети для відмінного настрою
Купити або знайти спокій не можна Його можна лише самостійно створити всередині себе
Місячний день сьогодні 2 травня 2024 року
Місячний день сьогодні 2 травня 2024 року
Вплив місячної енергетики може допомогти з планами, так і зпутати всі карти, Не помилитися з напрямком діяльно....
Магічне призначення тварин
Магічне призначення тварин
З давніх-давен багатьом тваринам приписувалися різні магічні властивості А для жерців і чаклунів звір був одни....
більше матеріалів




/-2,0034520626068-/ /-pc-/
Top