counter
Архів Повернутись назад 16 Липня 2022
16 Липня
Дозвілля Мокій і Марк. Народні традиції 16 липня Назва народного свята пов'язана з церковним календарем. Православні християни 16 липня вшановують пам'ять мучеників Мокія і Марка. У народі цей день прозвали «Маковим» через традиції збирати мак і співзвуччя з іменами святих. За народними прикметами, 16 липня не варто починати нових справ. А в будь-якому занятті краще проявляти підвищену обережність. Ще одна назва 16 липня - «Стожари» - пов'язане із зоряним скупченням Плеяди. Його поява на небі віщувало удачу мисливцям. А якщо цих зірок не видно - в ліс навіть відправлятися не варто. Предки помічали, що 16 липня часто йдуть дощі: «Мокій поля зрошує, а Марк сіно прибрати поспішає», - говорили люди. Народні прикмети на 16 липня Якщо під час грози 16 липня постійно гримить грім, негода буде довгим. У Маков день мошки і комарі в'ються колами - значить, в найближчі 7 днів встановиться гарна погода. Якщо собаки багато сплять, мало їдять, катаються по землі, риють лапами землю, це віщує негоду.  
Зведення з фронту від Генштабу ЗСУ на ранок 143-го дня війни (16 липня 2022 року) Оперативна інформація станом з фронту від Генерального Штабу Збройних Сил України на 06.00 16.07.2022 з російського вторгнення Слава Україні! Почалися сто сорок третьої доби героїчного протистояння Української нації російському військовому вторгненню. Російські окупанти продовжують завдавати ракетних ударів по цивільних об'єктах на території України. Волинське та Поліське напрямки істотних змін у положенні та діяльності підрозділів збройних сил республіки Білорусь у прикордонних з Україною районах не відзначено. Сіверський напрямок ворог обстріляв з мінометів позиції наших військ поблизу Заруцького, Старикового та Будівельного Сумської області. Харківський напрямок супротивник основні зусилля зосереджує на недопущенні просування наших військ. Завдав авіаційний удар неподалік Мосьпаново. Здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Харків, Розплідник, Новопокровка, Протопівка, Російські Тишки, Дуванка та Коробочкіне. Слов'янський напрям завдав авіаудару поблизу Богородичного. Артилерійські обстріли фіксувалися в районах населених пунктів Дібрівне, Чеполь, Костянтинівка, Новомиколаївка, Мазанівка, Богородичне, Микільське та Гусарівка. Донецький напрямок Ворог обстріляв райони Закотного, Сіверського, Григорівки, Тетянівки, Донецького та Райгородка. Штурмові дії окупантів у напрямку Спірно - Івано-Даріївка наші захисники успішно відбили. Бахмутський напрямок противник завдав авіаційних ударів недалеко від Берестового та Нью-Йорка. Здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Берестове, Соледар, Званівка, Семигір'я. Ворожні спроби штурму в напрямках Доломітне – Новолуганське та Доломітне – Семигір'я під вогнем українських воїнів захлинулися. Така ж доля спіткала окупантів у напрямку Роти. Вершина. Противник відійшов. Після перегрупування відновив наступ на Вуглегірську ТЕС, бойові дії продовжуються. Авдіївський, Курахівський, Новопавлівський та Запорізький напрями з метою витіснення наших підрозділів із зайнятих рубежів ворог завдав авіаудари поблизу Авдіївки. Вів артилерійські обстріли в районах населених пунктів Новобахмутівка, Авдіївка, Новомихайлівка, Павлівка, Золота Нива, Времівка, Новопіль, Залізничне, Новояківлівка та Малинівка. Південнобузький напрямок противник вів повітряну розвідку БПЛА. Обстрілював з артилерії райони населених пунктів Осокорівка, Трудолюбівка, Партизанське, Першотравневе, Благодатне, Мурахівка, Квітневе, Оленівка, Степова Долина, Олександрівка та Таврійське. З метою вивезення захопленого майна морським шляхом російські окупанти намагаються відновити діяльність морських портів на узбережжі Азовського моря. У готовності до завдання ракетних ударів по об'єктах на території України утримують три носії високоточної зброї. Віримо у Збройні Сили України! Разом переможемо!
Суспільство Арестович пояснив, які завдання стоять у росіян за обстрілами цивільних об'єктів і як ми допомагаємо в їх вирішенні. У вчорашньому традиційному вечірньому ефірі ютуб-каналу Фейгін live радник Офісу Президента України Олексій Арестович попередив українців про мету російських убивць, яку вони переслідують активно атакуючи останнім часом громадянську інфраструктуру та вбиваючи мирних жителів. Редакція АСН підтримує озвучені Арештовичем побоювання, тому публікуємо короткі витяги зі сказаного. Запис прямого ефіру аналізу 142-го дня війни розв'язаною росією проти України можна переглянути за посиланням. Смерть дітей та їхніх батьків у прямому ефірі від російських ракет виправдано викликає багато болю в українському суспільстві. Ми відповідаємо, відповімо та покараємо всіх винних у злочинах. Не з помсти, а із справедливості. Російські війська, пошарпані західними MLRS, посилили ракетні удари, не зважаючи на жертви цивільних. За цим стоять конкретні завдання. І це не жертви серед військових та цивільних. Це розлюднення українців та дискредитація нас у цивілізованому світі. Це гірше за жертви. Ми перестаємо бути собою. На це розраховують кремлівські вбивці. Щоб ми перетворилися на таких, як вони путіноїдів, сповнених ненависті. Стали темним населенням, яке бажає смерті росіянам. Військовим та цивільним. У даному випадку російській пропаганді навіть не треба докладати зусиль, щоб переконати своє населення чинити опір цьому. Ми самі робимо це Це народжують у нас кремлівські вбивці та яскраво підсвічують російські емісари на заході. Ми маємо залишатися на світлій стороні. На боці цивілізації. Підтримувати і смикати тих, хто провалився в ненависть. Ми не безголові путіноїди. Ми - воїни світла, що з повагою і любов'ю карають супротивника.
Суспільство Відповіді на питання щодо мобілізації та повісток від військових кадровиків Все ответы на вопросы по мобилизации и повесткам от полковника Романа Горбача, начальник управления персоналом штаба командования сухопутных войск ВСУ. раздача повесток не означает обязательный призыв. В 90% случаев повестка выдается для того, чтоб уточнить данные призывника. Так как много людей сейчас живет не по месту постановки на учет; раздача повесток может быть организована в любом месте, которое не запрещено законодательством (по факту почти везде); повестку не обязан вручать военный комиссар; в/ч комплектуются по территориальному принципу. Если в западных регионах "больше народу", значит там больше повесток; есть добровольцы, которых до сих пор не мобилизовали по причине того, что в армии нужны именно специалисты, а не те, кто хочет, но ничего не умеет; мобилизация не имеет добровольной подоплеки, это служба по призыву; повестки никто не вручал бы, если бы все граждане сами становились на учет в тех местах, куда временно переместились.
Інститут вивчення війни: російські війська, ймовірно, завершують оперативну паузу Станом на 15 липня російські сили провели серію обмежених наземних атак на північний захід від Слов'янська, південний схід від Сіверська, вздовж траси Бахмут-Лисичанськ, на південний схід від Бахмута та на південний захід від Донецька, йдеться у щоденній доповіді. Інститут вивчення війни (ISW). Це може свідчити про те, що російські війська намагаються відновити наступальні дії на Донбасі, вважають експерти. Швидше за все, вони будуть розширені у найближчі 72 години, йдеться у доповіді. Армія РФ продовжувала обороняти зайняті позиції на харківському напрямку, щоб не допустити просування українських військ до російського кордону у Харківській області, зазначили також аналітики. 15 липня російські війська продовжували систематичні обстріли цивільної інфраструктури, об'єктів житлової інфраструктури, рекреаційних та навчальних закладів міста Миколаєва, йдеться у звіті. Аналітики також повідомили, що 15 липня керівництво Челябінської області оголосило про завершення формування добровольчого батальйону. Російська окупаційна влада продовжувала вводити нові заходи контролю на окупованих територіях, йдеться в аналітичному звіті.
Суспільство Мер Дніпра Борис Філатов емоційно відповів на критику після вчорашніх обстрілів Мер Дніпра Борис Філатов дуже емоційно, але вкрай доступно і зрозуміло пояснив те, що відбувається в місті. На своїй сторінці в Телеграм він розмістив велику посаду, в якій пояснив, чому не варто нехтувати правилами безпеки під час повітряної тривоги, чому жінкам, старим і дітям потрібно евакуюватися, як працює наша ППО і куди слідом за російським військовим кораблем йти істеричкам. Нижче його текст цитатою.   С первого дня этой ужасной войны я честно и публично говорил, что на ней нет места женщинам, детям и старикам и кто может и хочет уехать - уезжайте. В ответ хайпожёры - журналисты даже из серьёзных медиа придумывали идиотские заголовки «Филатов обьявил в Днепре эвакуацию», а столичные начальники из-за этого предъявляли мне претензии в паникёрстве. С первого дня войны у меня не было никаких иллюзий в отношении нации убийц и мародёров. Я говорил об этом из каждого утюга и единственный в Украине мэр получил уголовные дела как в РФ, так и в Беларуси одновременно, а в ответ распрекрасные и любимые земляки распространяли бредовые слухи, что «Днепр не бомбят и бомбить не будут, потому что местные евреи через Израиль с путиным договорились, чтоб нас не трогали». Нам ракетами развалили несколько раз аэропорт, лупили по всем окрестностям города, стреляли по мосту прямо в центре, разбомбили нефтебазу и СТО, но сограждане упорно продолжали игнорировать сигналы воздушной тревоги. После трагедий Кременчуга и Винницы я очень надеялся, что хоть кто-то, но образумится. Тщетно. … И вот прилетело на ЮМЗ и в район Рабочей. И началось. «Нас всех убьют и мы все умрём» «Спасите наших сопливых детей» «Где ПВО?» «Почему мэр, сука, не выкопал до сих пор бомбоубежища?». … Мне тяжело объяснять долго и безуспешно очевидные вещи, которые вроде как бы давно уже всем должны быть понятны, но я попробую ещё раз. 1. Это - война. ЭТО - ВОЙНА! Вы, бл@ть, понимаете, что это - война?!!! Как бы многие из вас не пытались гнать от себя эту мысль. 2. Мы воюем с совершенно аморальными людьми, убийцами и мародёрами. И как совершенно правильно сказал вчера наш Президент, нас пытаются террором деморализовать и запугать. 3. ПВО есть и работает. Поверьте, если бы его не было, то кошмар был бы гораздо более сильным. Кому интересны подробности, почитайте очень умное и обстоятельное последнее интервью Министра обороны Алексея Резникова. Там даже рассказывается про эффективность знаменитого «Железного купола», с которым вы все носитесь как дурак с писанной торбой, думая, что есть волшебная палочка, которую от вас прячут. 4. Когда вам говорится про укрытия, то нужно понимать, что есть как минимум правило двух стен. Что паркинг - это тоже укрытие. И метро. И даже цокольные этажи зданий. Что по маршруту своего постоянного следования «дом/работа/пивнушка» нужно, как минимум, продумать места потенциальных укрытий. Что в конце концов нех@й лазить возле админзданий, когда воздушная тревога.Особенно в парке возле ОГА и облсовета. Так лучше доходит? … И, да, мэр вам не сука и бомбоубежища на жилмассивах, особенно построенных на намытом песке, не выкопает. Брежнев даже не смог этого сделать. Хотя пугал весь мир ядерной дубиной. И я не смогу. … И последний совет. Когда у вас приступ истерики, то очень помогает перечисление денег. Сергею Притуле на байрактары или Гене Корбану на грузовики для армии.
Головне про війну в Україні до цієї години Кількість жертв ракетного удару у Вінниці зросла до 24 осіб, повідомив голова обласної адміністрації Сергій Борзов. Ще 68 людей було поранено. Внаслідок ракетного обстрілу українського міста Дніпро загинуло троє людей, ще 15 отримали поранення, написав у Телеграм глава Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко. У командуванні Повітряних сил ЗСУ У Харківській області під час обстрілу міста Чугуїв загинули троє людей — двоє чоловіків 60 та 68 років, жінка 70 років. «Ще 3 людей медики госпіталізували до лікувальних закладів», — розповів глава адміністрації регіону Олег Синегубов у телеграмі. Внаслідок удару було зруйновано багатоквартирний будинок, а також пошкоджено школу та магазин будівельних матеріалів. Губернатор Курської області Роман Старовойт повідомив про мінометний обстріл селища Теткіне біля кордону з Україною. За його словами, було зафіксовано понад 20 прильотів. Загиблих та постраждалих немає. Незначно пошкоджено кілька будинків, зафіксовано загоряння. Одеські ЗМІ та телеграм-канали повідомляють про вибухи та сильну пожежу. За їхніми даними, над містом стоїть густий чорний дим. Удари по місту також підтвердили речник військової адміністрації Сергій Братчук та представники оперативного командування "Південь". За їхніми словами, снаряд потрапив до торгово-виробничого складу. Про постраждалих поки що не повідомлялося. За даними американського Інституту вивчення війни (ISW ), станом на 15 липня російські війська провели серію обмежених наземних атак на північний захід від Слов'янська, південний схід від Сіверська, вздовж траси Бахмут-Лисичанськ, на південний схід від Бахмута та на південний захід від Донецька. Експерти вважають, що це може свідчити про те, що армія РФ намагається відновити наступальні дії на Донбасі. При цьому атаки, як і раніше, мають дрібномасштабний характер і в основному не увінчалися успіхом. В ISW припустили, що найближчими 72 годинами вони розширяться. Як вважають військові фахівці, російським військам забракло 10-денної оперативної паузи, щоб повністю відновити наступальний потенціал. Шойгу дав вказівки щодо нарощування військових дій в Україні на всіх напрямках, — пишуть російські пропагандистські видання.
Юмор На росії на 10.6% збільшилася кількість послідовників Машки-склянки Використовуючи доступ до загальнонаціональних засобів масової пропаганди на Росії головний рот міністерства так званих закордонних справ Марії Захарової (відомішої як Машка-стакан або Машка-склянка) в умовах відсутності поставок аргентинського порошку почала проводити активну рекламну компанію пропаганди вживання алкоголю. Своїм власним прикладом, а також вливаючи своїм поганим ротом у вуха Zомбі таку брехню, яку без 100 грам слухати неможливо. І її зусилля не пройшли даремно. Роздрібний продаж горілки на росії у червні зріс на 10,6 відсотків, порівняно з минулим роком. Про це повідомляє пропагандистський «Інтерфакс» із посиланням на Національну спілку захисту прав споживачів. Продаж горілки у червні склав 6,05 млн декалітрів (дал). Цей показник вищий майже на 11%, порівняно з минулим роком, повідомляє Національна спілка захисту прав споживачів. У першому півріччі роздрібний продаж горілки зріс на 7,5% (36,7 млн ​​дал). Загалом алкогольної продукції у червні було продано 17,2 млн дал, без пива, напоїв, що виготовляються на основі пива, сидру, пуаре та медовухи. Цей показник вищий на 5,8% відсотків, ніж у червні минулого року. Ми зі свого боку вітаємо будь-яке прагнення російських убивць, ґвалтівників і мародерів у їхньому коханні як куріння на складах артозброєння, так і шість проміле в крові.
Юмор оформление ленты  Без жартів. Митрополит Іоанн вирішив захистити вбивць від священного бавовни та Хімарс хресним обльотом Відомий російський божевільний митрополит Білгородський та Старооскольський Іоанн ще у 2020 році придумав, як безкоштовно покататися на гелікоптері здійснивши разом зі святинями хресний проліт над Білгородською областю для захисту від епідемії коронавірусу. Тоді він це пояснив тим, що через загрозу поширення вірусу хресну ходу провести не вийде і знайшов оригінальне альтернативне рішення. Мабуть йому настільки сподобалося кататися на гелікоптері, що вже у 2022 році, замість того, щоб боротися зі шкідливими звичками у своїх парафіян, зокрема курінням у недозволених місцях, він вирішив облетіти всі райони Білгородської області з мощами святих мучеників та чудотворними іконами Божою Матері «Тихвінська» з Борисівського жіночого монастиря та святителя Миколи Ратного, щоб захистити її від нічного священного «бавовни» від Хімарсів творців. Які вони таки забавні.

Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Щоб залучити чоловіка, достатньо лише шепнути кілька фраз, проходячи повз нього Він відразу зверне на вас уваг....
Три причини, чому бажання не виконуються
Три причини, чому бажання не виконуються
Чи ви коли-небудь думали про те, чому бажання не виконуються? Деколи навіть сили бажання та візуалізації недос....
Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Виявляється, всі домашні обов'язки по дому можна перетворити на справжній магічний ритуал для залучення благоп....
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
Свічки створюють енергетику гармонії та затишку, і їх правильне використання здатне змінити життя на краще Фах....
більше матеріалів




/-0,22606778144836-/ /-pc-/
Top