counter
Архів Повернутись назад 15 Жовтня 2017
15 Жовтня
Події У Львові затримали 50 невідомих, озброєних ножами і кастетами Близько шостої години вечора 14 жовтня недалеко від центру Львова правоохоронці затримали декілька десятків молодих людей спортивної зовнішності, у яких були виявлені і вилучені газові балончики, ножі, кастети і ланцюги. Про це повідомила керівник прес-служби Національної поліції Львівській області Світлана Добровольська. «У поліцію надійшло повідомлення про групу молодих людей підозрілої зовнішності в центрі Львова. На місці правоохоронці в ході перевірки вилучили небезпечні предмети у декількох десятків людей і затримали їх. Всього було затримано близько 50 осіб», - повідомила Світлана Добровольська. Зараз правоохоронці встановлюють особи затриманих громадян і проводять першочергові заходи. Деталей про затриманих і з якою метою вони мали при собі холодну зброю, в поліції не повідомили.
Події В СБУ повідомили, хто стоїть за спробами провокацій проти УПЦ МП СБУ вживатиме всіх заходів для попередження провокацій, які намагаються організувати щодо культових споруд Української православної церкви Московського патріархату для дестабілізації обстановки в Києві і в країні в цілому. Про це сказано в заяві прес-центру Служби безпеки України. «В останні кілька днів російські і деякі вітчизняні ЗМІ поширюють інформацію про провокації, які нібито готуються в Києві українськими національно-патріотичними силами щодо культових споруд Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП). Насправді за спробами організації цих провокацій і їх інформаційним супроводом стоять представники так званого «Комітету порятунку України», - сказано в заяві. В СБУ додали, що саме «Комітет порятунку України» несе відповідальність за організацію масових вбивств громадян під час Революції гідності і розв'язування військової агресії Росії проти України.
Політика Норвегія направить на кордон з РФ бронетанковий батальйон Норвегія відправить військовий загін до арктичної кордону з Росією, а також придбає більше танків і артилерії для реагування на зростаючу загрозу. Про це заявила міністр оборони Норвегії Іна Марі Еріксен Сорейде, повідомляє агентство Reuters. «Зараз ситуація у сфері безпеки стала більш складною і не такою передбачуваною. Це впливає на те, як ми організуємо свої війська. Наш план передбачає, що бронетанковий батальйон буде розташований у районі Порсангер, на краю фьорда, який веде до Баренцева моря і межує з Росією. Також цей план передбачає придбання танків і артилерії, а також збільшення терміну служби призовників з 12 до 16 місяців. Ми повинні захищати всі частини нашої країни. Це явний сигнал, що ми маємо велику відповідальність на півночі», - заявила Іна Марі Еріксен Сорейде.
Економіка Польща відмовилась від траншу МВФ у 9,2 млрд доларів Польща ухвалила рішення відмовитися від траншу Міжнародного валютного фонду в розмірі 9,2 мільярда доларів через хороший стан економіки країни, повідомив у Twiiter віце-прем'єр і міністр фінансів Польщі Матеуш Моравецький, пише «Нардеп». «Ми відмовилися від кредитної лінії Міжнародного валютного фонду в розмірі 9,2 мільярда доларів. Зараз економіка в Польщі перебуває в такому хорошому стані, що ми можемо зробити це. Рішення відмовитися від кредиту МВФ було прийнято після аналізу макроекономічних параметрів, оцінки бюджетної стабільності і валютних резервів Польщі», - заявив Матеуш Моравецький. Як повідомляється, бюджет Польщі з січня по серпень 2017 року одержав надприбуток у 4,9 мільярда злотих (1,36 мільярда доларів). Також за вказаний період темпи економічного зростання в Польщі склали близько 4%. Раніше Міжнародний валютний фонд відкрив Польщі дворічну гнучку кредитну лінію, зараз невідомо, буде Польща припиняти відповідну угоду з МВФ чи розривати її.
Політика оформление ленты  Польща виявила запис вибуху на самописці Ту-154 Качинського У Польщі комісія з розслідування катастрофи літака Ту-154 президента Леха Качинського виявила на одному з самописців запис моменту вибуху, повідомив 14 жовтня голова Міноборони Польщі Антоній Мацеревич, передає «Польське радіо». «У записі одного з реєстраторів літака ми знайшли момент вибуху - він був ідентифікований. Зараз експерти займаються його аналізом. Версію вибуху комісія з розслідування озвучила у своєму звіті ще навесні цього року. Тоді ми встановили, що стався вибух, який знищив літак. Зараз ми знаємо вже набагато більше. До кінця весни 2018 року буде представлено доповідь не тільки щодо подій, але й щодо того, хто несе відповідальність за цю трагедію», - заявив Антоній Мацеревич. Літак Ту-154 з президентом Лехом Качинським розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року. В результаті аварії загинули 96 осіб - польські політики, вище військове керівництво і громадські діячі. Всі вони летіли на траурні заходи з нагоди 70-ї річниці Катинської трагедії.
Політика Видавець порнографічного журналу запропонував $10 млн за компромат на Трампа Відомий американський медіамагнат і засновник Hustler Ларрі Флінт заявив, що готовий заплатити 10 мільйонів доларів за компромат на президента США, повідомляє The New-York Post. «Я відчуваю, що мій патріотичний обов'язок і обов'язок всіх американців - скинути Дональда Трампа, поки не стало надто пізно. За дев'ять місяців перебування на посаді президента Трамп довів, що він дуже небезпечний і непридатний для того, щоб вести за собою і очолювати виконавчу владу в США», - сказано в заяві. Флінт як підставу для своїх закидів наводить звільнення Джеймса Комі, акції неонацистів у Шарлоттсвіллі, а також масу брехні і повне незнання світових справ з боку Дональда Трампа. Ще рік тому Ларрі Флінт пропонував мільйон доларів за відео або аудіозаписи, що демонструють незаконну діяльність Дональда Трампа. Тепер ставки за компрометуючу інформацію, яка може призвести до імпічменту президента США, виросли в десять разів.
Суспільство оформление ленты  У 17 містах країни на багатотисячних мітингах вимагають припинити знущання над тваринами Відразу в 17 найбільших містах України в ці хвилини проходять мітинги з вимогами реалізувати закон про заборону жорстокого поводження з тваринами. Зокрема в Києві на мітинг в парку ім. Шевченку зібралося близько 5 тисяч осіб. Серед учасників дуже багато молоді. На акції вийшли також Львів, Одеса і Дніпро. Люди вимагають заборонити експлуатацію тварин у цирках, дельфінаріях, відстріл бездомних собак, притравочні станції при лісгоспах, на яких мисливських собак тренують на диких тваринах. Також серед вимог - заборонити відстріл зникаючого лося в Україні, на який "дали добро" Міністерство агрополітики і Міністерство екології . Подія покликана об'єднати зоозахисні організації та громадян і заявити, що тисячі українців готові боротися за гуманність і права тварин. Раніше активісти намагалися домовитися безпосередньо з керівниками міністерств і відомств, які відповідають за захист тварин. Однак і чиновники і прокуратура мляво реагують на знущання над братами меншими. Так, наприклад, суд вже більше року тому наказав закрити дельфінарій у Києві, але той продовжує працювати. Дельфіни там утримуються в тісноті і в воді, яка не відповідає їхнім природним потребам. Також нещодавно стало відомо, що в одному з пересувних цирків помер від холоду і простуди молодий жираф. Досі не сів у в'язницю жоден зі шкуродерів, які публічно вбивали сотні собак. Ми вийдемо для того, щоб покласти край знущанням над тваринами в цирках і сфері розваг, закликати владу запровадити дієві механізми боротьби зі шкуродерами і садистами, звернути увагу українців на гуманне ставлення до тварин, йдеться на сайті UAnimals - одного з організаторів всеукраїнської акції. Активісти заявляють, що їм "набридло слухати порожні обіцянки влади і дивитися на бездіяльність правоохоронних органів. І що вони більше не дозволять чиновникам закривати очі на кричущі випадки жорстокості до беззахисних тварин". Акцію підтримали багато українських зірок. Серед них - переможниця Євробачення 2017 Джамала і співачка Onuka.
Політика У Криму окупанти затримали 49 осіб, які брали участь у пікетах У суботу, 14 жовтня, в окупованому Криму у відділення «поліції» за проведення одиночних пікетів доставили 49 осіб. Про це повідомляє прес-служба «МВС» окупантів. Як повідомляється, всіх затриманих учасників несанкціонованих одиночних пікетів після проведення профілактичних бесід відпустили. Зараз «поліція» проводить перевірку для встановлення організаторів цих акцій. 14 жовтня в різних частинах анексованого Росією Криму пройшли поодинокі пікети проти дій місцевої «влади» щодо кримських татар. Пікетувальники протестували проти арештів кримських татар, вони тримали в руках плакати з написами «Мій народ - не терорист», «Кримські татари - не екстремісти», «Припиніть репресії проти кримських татар», «Зупиніть свавілля силовиків Криму», «Стоп арешти, обшуки , крадіжки мусульман» тощо.
Суспільство У Києві відкрито мурал із зображенням Папи Римського У Києві на Печерську 15 жовтня відкрили мурал із зображенням Папи Римського Іоанна Павла II. Мурал Папи Римського підготували до відкриття вулиці святого Іоанна Павла II (колишня Патріса Лумумби). «Відкриття в Києві муралу із зображенням Папи Римського Іоанна Павла II свідчить про постійне вираженні дружби і пам'яті людини, яка підтримувала Україну. Українці і поляки повинні подолати непорозуміння, які ще живі в обох суспільствах, і будувати свої відносини тільки на дружбі і взаємоповазі», - сказав на церемонії посол Польщі в Україні Ян Пєкло. Відзначимо, що 14 жовтня невідомі розмалювали свастикою і антипольськими написами стіни будівлі з муралом. У поліції Києва вже повідомили, що за цим фактом початок кримінальне провадження. Нагадаємо, Іван Павло II був предстоятелем Римсько-католицької церкви з 16 жовтня 1978 року по 2 квітня 2005 року.
Події Під Харковом знайшли тіло відомого в'язня режиму Януковича У п'ятницю, 13 жовтня, в лісі під Харковом було виявлено тіло активіста організації "Патріот України" та політв'язня режиму Януковича Віталія Княжеського, відомого під позивним "Вітус". Про це в Facebook повідомив народний депутат від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук. «Кажуть, що "Вітус" застрелився з рушниці. Я не можу в це повірити! Сьогодні похорон. Друзі, помоліться за упокій його душі! Вічна пам'ять воїнам, патріоту, революціонеру, соратнику по боротьбі і просто хорошій людині!» - написав Ігор Мосійчук. Віталій Княжеський є уродженцем міста Ізюм Харківської області. Навесні 2014 року він брав активну участь у боротьбі з сепаратизмом у Харкові, де відзначився у легендарному бою на тій же Римарській, після якого його заарештували. Також "Вітус" проходив службу в полку "Азов".
Події оформление ленты  Жахлива ДТП на трасі Київ - Чоп. Легковик розірвало навпіл Вранці 15 жовтня в Закарпатській області на трасі Київ - Чоп сталася ДТП за участю автомобілів ВАЗ-2108 і Fiat Doblo. В результаті зіткнення ВАЗ розірвало навпіл, а Fiat повис на відбійнику. Про це повідомила речник ГУ НП в Закарпатській області України Тетяна Щеголева. «Сьогодні о 09:40 в селі Глибоке на трасі Київ - Чоп зіткнулися ВАЗ-2108 і Fiat Doblo. Встановлено, що порушив правила водій ВАЗа, який зачепив Fiat Doblo. Від удару ВАЗ розірвало навпіл, а Fiat повис на відбійнику. В результаті аварії травми отримали троє людей. Водій ВАЗ перебуває в лікарні, його життю нічого не загрожує, незабаром буде проведена перевірка на вміст алкоголю в його крові. Водій і пасажир Fiat отримали незначні травми, їм було надано медичну допомогу на місці події», - повідомила Тетяна Щеголева. За фактом ДТП вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
більше матеріалів




/-0,50867581367493-/ /-pc-/
Top