counter
Архів Повернутись назад 15 Серпня 2017
15 Серпня
Політика оформление ленты  У Нью-Йорку протестують проти Трампа біля Trump Tower, є затримані У Нью-Йорку сотні протестувальників зібралися біля Trump Tower, щоб виступити проти американського президента Дональда Трампа через зіткнення в штаті Вірджинія, під час яких постраждали понад 30 осіб. Про це інформує NBC News. За повідомленням видання, декілька сотень американців зібралося на Мангеттені біля Trump Tower 14 серпня ввечері, вигукуючи гасла і тримаючи таблички з перекресленою свастикою, а також фотографіями Конфедерації. Сказано, що акція протесту - частина триваючої реакції проти президента Дональда Трампа за його «спокійну відповідь» на зіткнення в Шарлоттсвілі, під час яких загинула одна людина, ще 33 отримали поранення. «У вас на руках кров», - вигукували учасники протесту, звинувачуючи Трампа в расизмі. Скоро стало відомо, що поліцейські затримали кількох людей.
Події У Миколаєві виявили збудник холери В районі Інгульського пішохідного моста у Миколаєві виявили збудник холери - Vibrio cholerea O1 біовар Eltor серовар Ogawa. Інформація вже була підтверджена Одеським протичумним інститутом імені Мечнікова. Про це інформує прес-служба Миколаївської ОДА. Холера є гострим діарейним захворюванням, яке через кілька годин в результаті відсутності лікування призводить до смерті. Поки що жодного випадку захворювання на холеру не зафіксовано. В ході екстреної наради спецкомісії Миколаївській міськраді порекомендували заборонити купання і вилов риби в акваторії річок Південний Буг, Інгул і Дніпро-Бузького лиману, а також застосувати заходи з ліквідації місць стихійної торгівлі продуктами харчування, зокрема рибопродуктами. Жителів Миколаєва просять відмовитися від купання, а також обмежити вживання рибопродуктів, особливо які були куплені в місцях стихійної торгівлі.
Політика Спецпредставник Держдепу Волкер і помічник Путіна можуть зустрітися в Мінську Помічник російського президента Володимира Путіна Владислав Сурков і спеціальний представник Державного департаменту США Курт Волкер можуть зустрітися в Мінську. Про це у себе в Facebook пише директор Центру політичної кон'юнктури Олексій Чеснаков. «Зустріч Курта Волкера і Владислава Суркова, швидше за все, пройде в Мінську», - пише він. За його даними, дата зустрічі «може бути узгоджена в найближчі дні». Америка пропонувала зустрітися у Відні, а Росія - в Калінінграді. «Мінськ може стати зручною точкою зустрічі для обох сторін. Для делегації РФ це хороший компроміс - територія союзної держави Білорусі і Росії і від Калінінграда недалеко. Для США теж поступка невелика - летіти доведеться на годину-півтори довше», - пише Чеснаков.
Політика Британія пропонує створити тимчасовий митний союз з ЄС після Brexit У Британії запропонували Брюсселю створити «тимчасовий митний союз» після того, як королівство покине Євросоюз у березні 2019 року. Про це інформує ВВС. Міністри Великої Британії повідомили, що пропозиції передбачають вільну торгівлю з іншою частиною Європи. Це усуне проблеми на кордоні після Brexit. Протягом цього тимчасового періоду Британія очікує також, що зможе вести переговори щодо власних міжнародних торгових угод, чого вона робити не може як член митного союзу Євросоюзу. Як тільки термін закінчиться, Велика Британія спробує погодити або «добре налагоджений» кордон з Європейським Союзом, або нове «партнерство» без митного кордону зовсім. Уряд повідомив, що тимчасові домовленості означають, що підприємствам доведеться тільки один раз пристосовуватися до нових угод.
Політика У Росії заявили про затримання в Криму «агента СБУ» ФСБ РФ повідомила про запобігання скоєння в Криму низки диверсій проти об'єктів інфраструктури і життєзабезпечення анексованого півострова і затримання агента СБУ. Про це пише Інтерфакс-Україна, посилаючись на ЦГЗ ФСБ Росії. «Управлінням ФСБ РФ по республіці Крим (окупований Росією) під час оперативно-розшукових заходів був затриманий агент СБУ в Херсонській області, якого направили до Криму для здійснення диверсійних актів. 12 серпня Геннадій Лемешко був затриманий співробітниками ФСБ при спробі пошкодити лінію електропередачі в районі автодороги Судак - Новий світ», - повідомили у відомстві. За їхніми даними, у затриманого було виявлено та вилучено дві тротилові шашки типу «200» із запальною трубкою ЗТП-50, гранату РГД-5, механізм для приведення в дію вибухівки, ємності з горючою сумішшю, ручна пила, цифровий фотоапарат.
Події оформление ленты  На зйомках другої частини Deadpool загинула відома каскадерка Жінку, яка загинула під час виконання трюку на знімальному майданчику Deadpool 2 звали Джой Гарріс. Вона була дублером актриси Зазі Бітц, яка виконує роль Доміно. Гарріс народилася в Брукліні, Нью-Йорк, і була професійним гонщиком, повідомляє The Mirror.    Згідно з інформацією на її веб-сайті, вона була першою темношкірою жінкою «в історії США, яка активно конкурувала в санкціонованих гонках на мотоциклах Американської мотоциклетної асоціації». Deadpool 2 - перший фільм, в якому вона працювала каскадером. Всього кілька днів тому вона поділилася серією фотографій на Facebook, які були зроблені у Ванкувері, де зараз проходять зйомки фільму. Вона успішно зробила трюк чотири рази, проте п'ята спроба завершилася трагічно. Місцеві ЗМІ заявили, що Гарріс, схоже, втратила контроль над мотоциклом, який виїхав зі знімального майданчика і влетів у вікно будівлі, що розташована через дорогу. На місце одразу ж прибули машини швидкої допомоги і поліція, однак, медики пробули на місці події 45 хвилин і поїхали без сирен і вогнів. Зірка Deadpool Райан Рейнольдс пізніше опублікував пост у соціальних мережах, сказавши, що актори і члени знімальної групи «вбиті горем, приголомшені і спустошені... але визнають, що ніщо не може наблизитися до болю від втрати, які її сім'я і близькі відчувають цієї миті». Прес-секретар 20th Century Fox прокоментував: «Ми глибоко засмучені нещасним випадком, що стався сьогодні вранці на знімальному майданчику Deadpool 2. Наші серця і молитви з родиною, друзями та колегами загиблої в цей важкий час».
Події Шахраї з «ДНР» вкрали у онкохворих дітей понад 100 тис. грн У Донецькій області місцеве управління кіберполіції викрило групу з п'яти шахраїв, які вкрали понад 100 тисяч гривень, зокрема і в онкохворих дітей. Про це передає Нацполіція України в Facebook. «Організатором угруповання став 27-річний чоловік, який керував діями учасників банди шахраїв, перебуваючи в місцях позбавлення волі на окупованій території», - сказано в повідомленні. Відзначається, що злочинці, частина яких перебуває на окупованих територіях, використовували номери телефонів тяжкохворих і онкохворих дітей у злочинних цілях. Шляхом виготовлення дублікатів SIM-карт українських мобільних операторів шахраї отримували можливість безперешкодно проходити аутентифікацію особи, а в підсумку отримати готівку за допомогою функції банків зняття грошей без картки. Загальна сума збитку склала 112 тисяч гривень.
Події оформление ленты  ФСБ РФ опубліковано відео із затриманим "агентом СБУ" в Криму ФСБ РФ опублікувало відео затримання працівника СБУ України в окупованому Криму. Раніше ми повідомляли, що на території анексованого півострова працівники ФСБ затримали українця, якого РосЗМІ назвали «агентом» СБУ і звинуватили в підготовці диверсійної діяльності. Про це сказано в повідомленні спецслужби РФ. «Як було встановлено, громадянин України Лемешко Геннадій Геннадійович є уродженцем Харківської області. Раніше він проходив службу в зоні проведення бойових дій на посаді старшого розвідника глибинної розвідки в одній з військових частин ЗСУ. 9 серпня цього року він прибув до Криму», - сказано в повідомленні. Відзначається, що українець, «відповідно до завдання СБУ», повинен був пошкодити ЛЕП Судак - Новий Світ для припинення (обмеження) подачі споживачам електроенергії», «знищити шляхом підпалу лісові масиви в районі Судак - Рибаче - Алушта», а також «створити умови для обвалу гірських порід, щоб перекрити трасу Судак - Новий Світ».
Дозвілля Геть фальшивий гламур: колишній редактор Vogue опублікувала правдиві фото з відпочинку Колишній редактор британського Vogue Олександра Шульман розмістила реальне фото в окремому купальнику, зроблене під час відпочинку в Греції. Треба визнати, що в соціальних мережах зараз не часто зустрінеш подібну фотографію, розповідає The Daily Telegraph.   Time for the boat trip Публикация от Alexandra Shulman (@alexandrashulman) Авг 9 2017 в 4:12 PDT У Шульман «стандартне» жіноче тіло. Їй 59 років, сама вона відкрито говорить, що має целюліт. Вона виглядає як більшість жінок на відпустці. Але вона не більшість жінок - вона відомий колишній редактор одного з найпрестижніших модних журналів у світі. Сама Шульман ніколи не була худою і ніколи не дбала про це. «Я нечасто думаю про свою зовнішність, бо це безумство, - сказала вона одного разу. - Важливо цікавитися чимось ще, крім зовнішності. Я багато років пропрацювала в журналах мод, і можу підтвердити, що більшість редакторів не худі. Редактори розділу «мода» всі дуже стильні, редактори розділу «краса», звичайно ж, дуже красиві, з блискучим волоссям і відполірованими нігтями, а ось головний редактор виглядає ідеально тільки тоді, коли цілий відділ краси готує його до важливого заходу». І все ж, на її адресу посипалося чимало грубих коментарів, коли вона опублікувала своє фото в Instagram, і переважно від чоловіків. Звичайно, трохи іронічно для колишнього редактора Vogue виводити на чисту воду модну індустрію, адже вона побудувала на ній свою кар'єру, кожен місяць випускаючи у світ черговий випуск з худою моделлю на обкладинці, але нам все одно приємно.  
Наука і технології оформление ленты  Розкрито фінальний дизайн iPhone 8 Були опубліковані фотографії фінального прототипу нового смартфона iPhone 8 американської компанії Apple. Про це передає Forbes. «Можу підтвердити, що це фінальний дизайн нового iPhone 8. На відміну від різних макетів, які представляють звичайний шматок металу, цей прототип докладний і створений з високоякісних матеріалів на фабриці», - повідомляє редактор Forbes Гордон Келлі. За інформацією видання, новий iPhone 8 дійсно трохи більший, ніж iPhone 7, однак помітно менший, ніж iPhone 7 Plus. Він чимось схожий на Galaxy S8 зовні. Для більшості власників флагман повинен бути відносно зручний для використання однією рукою. Як зазначається, задня кришка iPhone 8 виконана зі скла для підтримки бездротової зарядки. Пристрій має 5,8-дюймовий безрамковий дисплей, а у верхній частині екрану розташований проріз під динамік і датчики.
Події оформление ленты  СБУ вислала з України російську журналістку за брехливий сюжет про "неонацистську владу" Служба безпеки України видворила з країни російську журналістку, яка працювала на ВГТРК, Тамару Нерсесьян. Про це інформує прес-секретар відомства Олена Гітлянська. «Видворили журналістку сьогодні вночі», - сказала вона. У той же час видання ТАСС, посилаючись на пропагандистський телеканал «Росія 24», передає, що Нерсесьян була позбавлена ​​права в'їзду на територію України терміном на три роки.Нагадаємо, приводом для такої реакції СБУ став скандальний сюжет на російському телеканалі, який журналістка вільно знімала в Україні - в Києві і на фестивалі "Бандерштадт". При цьому пропагандистка маніпулює фактами, вживаючи такі вирази як "фашизм", "неонацистська влада України" і т.д. «Мене затримали на вулиці і відвезли відразу до відділку, в головний офіс СБУ, де на протязі трьох годин тривав допит. Потім мені було зачитано рішення СБУ про те, що мене депортують і позбавляють можливості в'їзду в Україну протягом трьох років», - заявила Нерсесьян. У той же час залишається поки невідомим питання, чи займеться Служба безпеки України таким собі Олександром Кононовичем, головою "Волинського відділення антифашистського комітету України", який давав коментарі пропагандистському російському телеканалу.
Події оформление ленты  На Житомирщині всю ніч шукали чотирьох зниклих хлопчаків У Житомирській області поліцейські і місцеві жителі всю ніч шукали чотирьох зниклих в Бердичівському районі дітей. Старшим - по 10 років, середньому - 8 років, а молодшому - 5 років. Батьки кинулися шукати дітей ввечері, а коли не знайшли їх, опівночі повідомили в поліцію. 40-річна мати одного з хлопчиків, мешканка с. Житинці, повідомила, що пропали її 10-річний син і троє дітей її племінниці, 10-ти, 8-ми і 5-ти років. За словами батьків, хлопчики і раніше подорожували в сусідні села або могли допізна загратися на вулиці, але завжди самостійно поверталися додому. Правоохоронці створили кілька груп, які розшукували дітей в селі і в сусідніх населених пунктах, оглядали занедбані будівлі, обстежили береги водойм і поля. Пошукова операція тривала до ранку. Тільки на світанку одна з пошукових груп поліцейських виявила хлопчаків, які спали на соняшниковому полі. Діти почувалися  задовільно, хоча були голодні і замерзли. Як з'ясувалося, хлопці дійшли пішки в сусіднє село, там гралися з однолітками. Згодом полем йшли додому, але дорога і розваги зайняли багато часу. Зрозумівши, що вже пізно, і боячись покарання батьків, діти вирішили заночувати в полі серед соняшників. Діти їли помідори і капусту, які знайшли на полі. З дітьми і батьками поліція провела профілактичну бесіду.
Політика оформление ленты  Після інтерв'ю про "сатаністів, збоченців та ікони, що зупиняють бандерівців", соцмережі запропонували Поклонській підлікуватися Так званий депутат невизнаної Держдуми РФ, екс-«прокурор» анексованого Криму Наталія Поклонська в інтерв'ю «Комсомольской правде» заявила, що в окупованому російськими терористами Донецьку якісь «бандерівці» захоплюють храми, а від них мало не іконами відбиваються місцеві люди похилого віку, жінки і діти . «У Донецьку, коли захоплюють наші храми бандерівці, а у нас немає зброї, ми - мирні люди, ми ніколи не брали зброю в руки, ми - люди похилого віку, жінки, діти, молоді хлопці, - ми беремо найголовніше наше, найсвятіше - це ікони», - розповіла Поклонська. Крім того, «депутат» розповіла, "що людей в окупованих Донецьку і Луганську тримає віра і вони використовують ікону Миколи II і царської сім'ї для захисту". Мало того, за словами Поклонської, беззбройні жителі Донецька йдуть «на озброєних бандерівців» з іконами, і ті не можуть з ними нічого зробити. Після цього вона заговорила в інтерв'ю про фільм «Матильда», заявивши, що актор Ларс Айдінгер, який зіграв Миколу Романова, має відношення до «таємного товариства сатаністів». За словами Поклонської, Айдінгер також засовував собі в задній прохід ковбасу. Все сказане «депутатом» Держдуми РФ викликало напад сміху і одночасно суму у користувачів соцмереж. Більшість зійшлися в думці, що Поклонську давно час лікувати в психіатричній лікарні. Так, користувач Тимур Паттаєв зазначив, що вже пора проводити обряд екзорцизму, бо в Поклонську явно вселився «Ампіратор всієї Русі». Ще один користувач Дмитро Васильєв підкреслив, що заяви Поклонської можуть викликати інтерес тільки у психіатрів. «Суто професійний інтерес», - додав він. Блогер «Страшный Бендеровец» пожартував, що, за словами Поклонської, «озброєні «бандерівці» в «ЛДНР» захоплюють психлікарні, а їм протистоять беззбройні «суворовці» з іконами Миколи II». У свою чергу користувач Jose Amorales додав, що «РПЦ потрібно терміново припиняти флірт з цією дамочкою. В один прекрасний момент вона і в Гундяєві Люцифера може впізнати».
Суспільство оформление ленты  У столиці, незважаючи на протидію місцевої влади, відкрили пам'ятний знак воїнам АТО 15 серпня у Києві, на перетині проспекту Леся Курбаса (буд.3, 1а) і вулиці Академіка Корольова (д. 10, 10а, 10б), відбулося відкриття пам'ятника воїнам АТО. Про це передає кореспондент АСН. У церемонії відкриття в супроводі оркестру взяли участь громадські об'єднання: ГО «Український центр адаптації ветеранів АТО», ВГО «Бюро з захисту екології і здоров'я», Міжнародний благодійний фонд «Майбутнє», ГО «Спільнота ветеранів АТО», а також волонтери, активісти, воїни АТО і родичі загиблих. Багато вдів прийшли з маленькими дітьми. А самі ветерани АТО неохоче спілкувалися з пресою. Представник ГО «Ветеранів АТО» Євген Яранцев розповів АСН, що встановлений пам'ятний знак символізує майбутню перемогу України над російськими окупантами. «Стилістично - це зображення ангела хранителя наших воїнів з мечем, який захищає наших героїв, що боронять країну від ворогів», - відзначив він. За його словами, пам'ятник побудований на пожертвування волонтерів і коштує близько 120 тис. грн. У впорядкуванні території поряд з пам'ятним знаком допоміг Центр сприяння підприємництву. «А влада Києва, безпосередньо Святошинського району, представники «Київводоканалу» тільки заважали встановленню пам'ятника. Влада посилалася на наявність на цьому місці колектора, який буцімто потрібно буде лагодити в будь-який момент», - додав він. Також Яранцев підкреслив, що встановлення пам'ятників у центральних районах столиці практично неможливе. «Влада робить усе, щоб цього не допустити. Тому довелося встановити пам'ятний знак подалі від центру», - зазначив він. Відкриття пам'ятника відбулося в супроводі гімну України і традиційного "Слава Україні! Героям - слава!". Тепер кожен киянин зможе покласти квіти в пам'ять і честь воїнів АТО.    
Події У Харкові п'яні пасажири авто побили двох поліцейських У Харкові п'яні пасажири авто побили двох поліцейських, які зупинили машину для перевірки. Про це інформує прес-служба патрульної поліції в Facebook. «Інцидент стався сьогодні вночі близько 01:00. Працівники патрульної поліції на Білгородському шосе зупинили а/м Hyundai Accent за порушення ПДР. Водій іномарки був у стані алкогольного сп'яніння. У салоні машини перебували двоє п'яних пасажирів, які влаштували скандал з поліцейськими через зупинку машини і складання адміністративного протоколу», - сказали в прес-службі. За інформацією, скандал переріс у бійку, в ході якої двоє патрульних отримали тілесні травми і були госпіталізовані. «Правопорушників затримали за фактом вчинення дій, які передбачені ст. 345 «Насильство щодо працівника правоохоронного органу» КК України до санкції до 14 років позбавлення волі», - відзначили в поліції.
Здоров`я У британських лікарнях оголошено тривогу через смертельний грибок Велика Британія оголосила медичну тривогу після того, як «японський грибок», стійкий до ліків, був знайдений у 55 лікарнях по всій країні. Грибок, названий Candida auris (Вушний грибок), вперше був ідентифікований в Японії в 2009 році у 70-річної жінки. З тих пір він швидко поширився по всьому світу, з'явившись принаймні на п'яти континентах, з першим випадком у Великій Британії, зареєстрованим у 2013 році, повідомляє The Telegraph. Міністерство охорони здоров'я Великої Британії дало вказівку провести глибокі очисні процедури у всіх інфікованих установах після того, як було виявлено, що понад 200 пацієнтів були заражені або є переносниками потенційно смертельного збудника. Експерти стурбовані поширенням інфекції, адже вона вже виявилася стійкою до трьох основних видів лікарських засобів. Здорові люди можуть і не заразитися, хоча вони можуть бути переносниками інфекції. А люди зі слабким імунітетом, швидше за все, отримають зараження крові, яке може викликати серйозні порушення, такі як втрата слуху. Три останні спалахи захворювання «було важко контролювати, незважаючи на інтенсивні заходи профілактики та контролю», стверджує керівництво. Дослідження показали, що шість з десяти інфікованих грибком вмирає - хоча не було доведено, чи є інфекція причиною смерті. На даний момент, смертельних випадків в Британії поки не зафіксіровано.В лікарнях і будинках престарілих наказано ізолювати всіх інфікованих пацієнтів і провести глибоку чистку всіх приміщень. Заходи боротьби включають перевірка пацієнтів на наявність інфекції, ізолювання будь-якого потерпілого, дотримання гігієни рук.
Події оформление ленты  Над Сіднеєм утворився небезпечний смог Якість повітря в Сіднеї погіршилася, досягнувши «небезпечних» рівнів, димова завіса продовжує утримуватися над містом, погрожуючи людям, які хворіють на респіраторні захворювання, повідомляє The Daily Telegraph. Управління з охорони навколишнього середовища та спадщини зареєструвало сьогодні вранці небезпечний рівень забруднень повітря на сході, південному заході та північному заході Сіднея, що утворився в результаті контрольованих пожеж, організованих Службою охорони сільських районів. Представник Служби сказав, що попіл може переміщатися на великі відстані, в залежності від напрямку і сили вітру. Західні вітри продовжують поширювати дим над Сіднеєм. Медики попереджають, що частинки попелу можуть проникати глибоко в легені і особливо шкодити здоров'ю людей похилого віку, дітей і людей з важкими захворюваннями серця і легенів.
Суспільство Місія ОБСЄ бачила на Донбасі людей з розпізнавальними знаками РФ СММ ОБСЄ на Донбасі бачила на окупованій території людей з розпізнавальними знаками РФ. Про це повідомив перший заступник голови місії Олександр Хуг, сказано на сторінці місії в Facebook. «Ми не є управлінням розвідки. Ми доповідаємо лише про те, що бачимо. Ми бачили розпізнавальні знаки як Росії, так і інших країн на військовій формі. Ми спілкувалися з людьми, які говорили, що вони належать до російської армії. Ми бачили деякі одиниці озброєння, про що повідомляли у себе в звітах. Зокрема засоби радіоелектронної боротьби. Однак висновки не належать до наших повноважень. Ми покликані фіксувати лише те, що бачимо. Люди, які читають наші звіти, мають зробити висновки», - пише Хуг. «Дехто каже, що місія сліпа. Це не тому, що ми дивимося закритими очима. Це тому, що нам не дають вести спостереження», - додав Хуг.
Політика Суд продовжив засідання у справі про держзраду Януковича Оболонський районний суд Києва сьогодні, 15 серпня, продовжив засідання у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича. Про це повідомляє РБК-Україна. «Судове засідання оголошується відкритим», - повідомив Дев'ятко. На засіданні районного суду буде допитаний свідок звинувачення, колишній постійний представник України в Організації об'єднаних націй Юрій Сергеєв. Як зазначається, прокурор Руслан Кравченко відразу після початку суду клопотав про допит Юрія Сергеєва. Раніше перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова повідомила, що свідчення Сергеєва у справі про держзраду Віктора Януковича не будуть вирішальними у справі. За її словами, факт наявності листа, у якому Віктор Янукович просив Росію ввести війська в Крим, є одним з аргументів у справі екс-президента, і докази будуть розглядатися в сукупності.
Політика Гройсман назвав провокацією повідомлення про продаж «Південмашем» ракетних двигунів КНДР Прем'єр Володимир Гройсман заявив, що інформація про нібито продаж держпідприємством «Південний машинобудівний завод імені Макарова» ракетних двигунів Північній Кореї є провокацією. Про це передає Інтерфакс-Україна. «Інформація по «Південмашу» є провокацією проти України. Я повністю спираюся на заяву секретаря РНБО і самого «Південмашу», що цього не було», - заявив Гройсман на брифінгу в Дніпрі. За його даними, таких продажів не було і бути не могло. Раніше повідомлялося, що вчора The New York Times, посилаючись на висновки експерта з ракетних питань Міжнародного інституту стратегічних досліджень озвучила припущення, що запущена в липні Північною Кореєю міжконтинентальна балістична ракета Hwasong-14 була оснащена ракетним двигуном, створеним на основі радянського ракетного РД-250, розроблявся в 1960 роки для радянських МБР. Ймовірним постачальником технологій для двигуна було українське підприємство «Південмаш».
Політика Громадські організації будуть судиться з першим віце-прем'єром Кубівим Глава ВГО "Союз захисту підприємництва" Сергій Доротич заявив, що громадські організації подали в суд на першого віце-прем'єра Степана Кубіва. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "Від імені громадських організацій, ми подали в суд за фактом зловживань керівництвом Мінекономрозвитку. Йдеться про факти зловживання владою першим-віце-прем'єр-міністром - міністром економічного розвитку і торгівлі України Степаном Кубівим при формуванні Громадської ради при міністерстві з метою створення "кишенькового" органу", - заявив він. За його словами, віце-прем'єр Кубів одноосібно своїми наказами виключив цілу низку громадських організацій зі складу Громадської ради, щоб у ній були представлені виключно підконтрольні громадські активісти. Це нівелює саму мету створення таких інститутів. Зокрема, виключені були такі організації: ГО "Агентство з розвитку вексельного ринку", ГО "Об'єднання "Сила громад" та ВГО "Союз захисту підприємництва",  ГС "Національна Асамблея України", Асоціація суб'єктів господарювання України. "Тому сьогодні ми вже зареєстрували позов у Київському адміністративному суді про визнання недійсними та скасування деяких наказів Мінекономрозвитку", - додав він. У свою чергу, Іван Пєтухов, представник ГМ "Національна Асамблея України", закликав прем'єра в терміновому порядку "дати оцінку діям Кубіва". При цьому Тетяна Рудненко від ГО "Агентство з розвитку вексельного ринку" додала, що Мінекономрозвитку робить усе, щоб ще на етапі конкурсу не допустити до складу Громадської ради профільних експертів, професіоналів і економістів.
Політика Експерт, який звинуватив Україну в поставках зброї у КНДР, вказав на Росію Експерт Майкл Еллеман, висновки якого лягли в основу розслідування The New York Times про постачання Україною ракетних двигунів у КНДР, назвав можливим продавцем Росію. Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter. Еллеман уточнив, що він не звинувачував український уряд. "Дозвольте мені прояснити позицію з приводу джерела двигунів для балістичних ракет в КНДР: "Південмаш" - це лише одне з кількох можливих джерел, можливості є і в Росії. Я не вірю, що якби двигуни були з України, то це було б з відома або за потурання уряду України. Навпаки, Україна в 2012 році заарештовувала громадян Північної Кореї", - написав він. I don't believe Ukr gov't condoned or knew, if the engines were sourced in Ukr. To the contrary, Ukr arrested North Koreans in 2012! 2/2 — Mike Elleman (@Elleman_IISS) 14 серпня 2017 р. Нагадаємо, раніше The New York Times опублікувала статтю про те, що КНДР могла викрасти ракетні розробки заводу "Південмаш" (Україна). Пізніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україна ніколи не постачала ракетні двигуни КНДР. У свою чергу, український завод "Південмаш" спростував інформацію видання The New York Times про те, що завод продав Північній Кореї складові частини ядерних ракет. У Мінінформполітики повідомили, що Майкл Еллеман працював на Росію. Читайте також: Північна Корея така хоробра, бо отримала нові ракети з Росії?
Політика У Генштабі повідомили, що затриманого в Криму українця давно звільнили з ЗСУ Управління у зв'язках із громадськістю Генштабу ЗСУ повідомляє, що затриманий в окупованому РФ Криму громадянин України Геннадій Лемешко служив у Збройних силах України за контрактом, але його звільнили в травні цього року. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна. "Ця людина проходила військову службу в Збройних силах України за контрактом з листопада 2016 по травень 2017 року. Він був звільнений за статтею "службова невідповідність", - повідомив співробітник управління Юзеф Венскович. За словами співробітника управління Генштабу, Лемешко проходив військову службу в одному з підрозділів Сухопутних військ ЗСУ. Його звільнили за систематичні порушення дисципліни. Раніше ми повідомляли, що на території анексованого півострова працівники ФСБ затримали українця. Пізніше ФСБ Росії показало відео затримання.
Події оформление ленты  Собаки в Індії стали блакитними через забруднення місцевої річки На вулицях Мумбаї з'явилися зграї блакитних собак. Зміна зовнішнього вигляду тварин пов'язана з забрудненням місцевої річки, де вони плавають і шукають їжу. Промислові відходи зливаються в річку Касаді в Наві-Мумбаї - місто на західному узбережжі штату Махараштра у Західній Індії, і вода в ній вже давно вважається непридатною для використання людьми, повідомляє The Daily Mail. Захисники тварин закликають місцевих чиновників вплинути на компанії, які отруюють річку. Посадові особи обізнані про проблему, і недавно було проведено дослідження якості води, яке показало, що загальний рівень забруднень у цьому районі перевищує безпечну межу в 13 разів. Тепер скарга зареєстрована в Раді по боротьбі із забрудненнями штату Махараштра, в якій стверджується, що тварини в цьому районі страждають в результаті забруднень. Чиновники пообіцяли розслідувати ситуацію. Прес-секретар прокоментував розслідування: «Скидання барвника в будь-яку водойму є незаконним. Ми будемо вживати заходів проти порушників, оскільки вони шкодять навколишньому середовищу. Ми направили нашого субрегіонального офіцера для розслідування».
Спорт "Динамо" вирушило на Мадейру для гри у Лізі Європи Київська футбольна команда "Динамо" вирушила на португальський острів Мадейра,  де виступить проти португальського клубу "Марітіму" в рамках 4-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи. Про це повідомляє прес-служба української команди. Як повідомляється, через далекий і довгий переліт, тренерський штаб вирушив до Португалії за два дні до гри. У вівторок вранці динамівці провели тренування і після цього поїхали в міжнародний аеропорт "Бориспіль". Делегація Динамо складається з 21 футболіста, 18 з яких заявлені ​​на поєдинок з "Марітіму". Серед них: Максим Коваль, Артур Рудько, Георгій Бущан, Олександр Пантич, Микола Морозюк, Домагой Віда, Євген Хачеріді, Тамаш Кадар, Томаш Кендзьора, Володимир Шепелєв, Віктор Циганков, Сергій Сидорчук, Микита Корзун, Денис Гармаш, Олег Гусєв, Дерліс Гонсалес , Віталій Буяльський, Андрій Ярмоленко, Артем Кравець, Артем Бесєдін, Дьємерсі Мбокані. Варто відзначити, перший матч у Лізі Європи відбудеться в Фуншале в четвер, 17 серпня, початок о 22:30 за київським часом. А матч-відповідь відбудеться 24 серпня в Києві на НСК "Олімпійський". Нагадаємо, раніше повідомлялося, що футболіст грецького ПАОКа Димитрій Пелкас в ході матчу третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи проти донецького "Олімпіка" сходив у туалет просто на полі.
Політика Гройсман вимагає звільнити голову Чернігівської ОДА за балаканину на нараді Прем'єр-міністр Володимир Гройсман порадив першому заступнику голови Чернігівської ОДА Леоніду Сахневичу звільнитися через те, що чиновник неуважно слухав очільника уряду на всеукраїнській селекторній нараді з підготовки до нового навчального року в Дніпрі. Про це прем'єр заявив під час робочої поїздки, передає видання Укрінформ. "Ви неуважно слухали, що сказав прем'єр-міністр. Прем'єр-міністр говорив про національну економіку. Я думаю, що вам потрібно ухвалити рішення і знайти собі іншу роботу. Ви почули мене? Главі адміністрації напишіть заяву про звільнення і шукайте собі іншу роботу, я з вами працювати не буду. Ви сидите, займаєтеся балаканиною", - заявив Гройсман. Коли Сахневич вибачився за неуважність, прем'єр запропонував йому вибачаться перед власною дружиною, а не перед ним. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман наголошує на необхідності звільнення повільних чиновників.
Економіка Підстав для підвищення тарифів у Києві немає - екс-міністр ЖКГ Екс-міністр ЖКГ, голова Спілки власників житла України Олексій Кучеренко заявив, що киян пограбують на 1 млрд грн на рік через підвищення тарифів. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "Будь-який нормальний киянин хоче зрозуміти: чому в столиці вдвоє піднялися тарифи на утримання будинків та прибудинкової території. Київська влада поширює міф про обґрунтованість підвищення тарифів. Але реальних підстав для цього немає", - заявив він. За його словами, провладна система "вимиває гроші" у киян за допомогою підвищення тарифів, не направляючи їх на ремонт тепломереж та всього комунального господарства. "Загальна оцінка вартості цього грабунку - 1 млрд грн на рік, які заберуть з кишень киян у результаті необґрунтованого підвищення тарифів. І це тільки за мінімальними оцінками", - підкреслив він. Кучеренко нагадав, що спільно з групою юристів він вже подав судовий позов на ім'я КМДА і десяти столичних комунальних підприємств про скасування постанови КМДА про підвищення тарифів в два рази з 1 липня 2017 року. "Упевнений, що рано чи пізно ми доб'ємося скасування не тільки цього незаконного рішення, а й про підвищення тарифів на воду, газ і електроенергію", - вважає він. Екс-міністр ЖКГ України пояснив, що прибудинкова територія не належить безпосередньо громадянам та мешканцям будинків. Тому повинна обслуговуватися виключно з міського бюджету, а не за особистий рахунок киян. Так само з кожним представником комунальних послуг має бути укладений договір, яких немає в реальності. А без наявності договору ніякі дії не мають юридичних наслідків. "Нам виставляють мільярдні рахунки, не маючи на те документальних підстав. Тільки це є кричущим порушенням і аргументом позову киян до влади з вимогою перерахунку та компенсацій в результаті необґрунтованості підвищення тарифів", - додав Кучеренко.
Кримінал У Харківській області чоловік розбещував семирічних сестер на кладовищі У Харківській області чоловік розбещував двох семирічних дівчаток на кладовищі і отримав за це сім років в'язниці. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області. Як встановило наслідком, в липні 2016 року чоловік в стані алкогольного сп'яніння йшов вулицею. По дорозі в одному з дворів він побачив двох семирічних сестер. Злочинець покликав дівчаток до себе, взяв за руки і повів на кладовищі, де здійснював з ними розпусні дії. Крім того, правоохоронці встановили, що зловмисник скоював подібні дії стосовно ще трьох неповнолітніх дівчат в 2015-2016 роках. У суді довели ці епізоди. Нагадаємо, 27 червня повідомлялося, що у Верховній Раді зареєстрували законопроект про внесення змін до Кримінального кодексу, що передбачає хімічну кастрацію за особливо тяжкі злочини сексуального характеру, вчинені проти неповнолітніх. Читайте також: Чи буде в Україні "Закон Аліни"? Історія жорстокого вбивства донбаської дівчинки
Політика оформление ленты  Новий пам'ятник героям АТО: у Києві встромили меч у мапу Росії У Києві у вівторок, 15 серпня, урочисто відкрили новий пам'ятник героям АТО на сході України. Про це повідомляє видання УНІАН. Новий пам'ятник виглядає як меч, встромлений у мапу Росії. Монумент героям війни на Донбасі встановили на перетині проспекту Леся Курбаса та вулиці Академіка Корольова.Головна ідея пам'ятника полягає в тому, що меч ангела-хранителя пронизує мапу країни агресора. Він має вертикальну конструкцію. У верхній частині монумента міститься меч (зброя ангела-хранителя), який символізує майбутню звитягу українських військових над північними ворогами України, а в нижній частині основа, на якій зображений сам ангел-хранитель з крилами в жовто-блакитних кольорах. Висота монумента - 2, 5 метра. Як повідомляється, монумент коштує 120 тис. гривень. Кошти на встановлення і виготовлення збирали волонтери і бійці-добровольці, які захищають незалежність України на Донбасі.
Юмор оформление ленты  Кличко не може - розбереться Кабмін. За скандальні будівництва Києва візьметься урядова комісія Через нездатність столичної влади розібратися з будівництвом кількох великих об'єктів, які викликають суспільний резонанс, в Кабінеті міністрів 14 серпня створили міжвідомчу робочу групу з питань законності будівництва, повідомляє "Урядовий портал". Зокрема в поле зору уряду потрапили 11 найскандальніших будівництв столиці. 1.Будівництво на території колишнього Сінного ринку на вул. Бульварно-Кудрявській, 15 Скандал із забудовою на місці Сінного ринку почався в 2015 році. Саме тоді вже руїни історичної будівлі зрівняли з землею. Побудувати тут мають намір житловий комплекс, який складатиметься з 14 будинків висотністю від 7 до 22 поверхів. І це при тому, що навколо території колишнього Сінного ринку розташовано 9 пам'яток місцевого значення та 28 об'єктів культурної спадщини. Через будівництво на деяких з них вже з'явилися тріщини. Але попри  це Мінкульт таки видав забудовникові документ, що дозволяє зведення ЖК поруч зі старими невисокими будинками. Проти будівництва виступили активісти. Вони зажадали якщо не знести, то принаймні зменшити висотність будівель до норм, які передбачені для центральної частини Києва. Але забудовник відмовився це робити, запевняючи, що всі дозвільні документи на будівництво у нього є. 2. Будівництво житлового комплексу на вул. Михайла Бойчука, 20-22 Скандал щодо зведення житлового комплексу на вул. Михайла Бойчука, 20-22 почався навесні цього року. Як запевняють депутати київської міськради, у забудовника немає всіх необхідних документів для початку будівництва, а саме містобудівних умов і обмежень на забудову ділянки. Ще в 2003 році Київрада віддала цю землю Генпрокуратурі в постійне користування і до 2017 року тут не проводилося ніяких робіт. Але ось цього року ділянку, що впритул підходить до розташованої поруч багатоповерхівки, огородили парканом, а місцеві жителі почали протестувати. Тільки тоді вони дізналися, що прибудинкова територія їм вже не належить. 3. Будівництво на вул. Львівській, 15 Будівництво житлового комплексу в Святошинському районі на місці колишньої садиби Мировичів почали ще в 2014 році. Згідно з проектом він складатиметься з 6 висотних будинків. Однак, попри забудовника про наявність всіх дозвільних документів, активісти виступають проти будівництва такого масштабного комплексу. До цього часу в судах ведуться суперечки про легітимність виділення ділянки, відповідність проекту чинним будівельним нормам, незаконність вирубки дерев на ділянці і про руйнування архітектурної пам'ятки - садиби Мировичів. Але весь цей час комплекс продовжує будуватися. 4. Висотка на вул. Горлівській, 215 а, б, в Спорудження комплексу на вул. Горлівській, 215 а, б, в, яке складається з одного 26-поверхового будинку, теж викликало обурення місцевих жителів. Вони впевнені, що будівництво ведеться без дозволів. Зокрема, в березні 2016 року Окружний Адміністративний суд анулював Містобудівні умови на будівництво будинку. Чим, власне, визнав це будівництво незаконним. Причиною стала скарга власників сусідніх ділянок, які запевняють, що багатоповерхівка розташована дуже близько до їхніх домівок. Крім цього, земля забудовником купувалася з цільовим призначенням «під індивідуальну забудову», а не багатоповерховий будинок. Однак попри рішення суду забудовник обіцяє здати об'єкт в експлуатацію вже в кінці цього року. 5. Забудова на березі озера - вул. Ревуцького, 40  В кінці 2016 року біля ст. м. "Харківська" неподалік озера «Лебедине» був знесений ринок. І як виявилося - не випадково. На його місці збираються звести житловий комплекс з одинадцяти 25-ти поверхових будинків. У КМДА запевняють, дозволу на будівництво комплексу не давали, лише право на проведення підготовчих робіт. Однак місцеві жителі впевнені, що забудовник збирається засипати частину озера, тому протестують.  6. Будівництво заправки на перетині вул. Ревуцького, 8-к і вул. Анни Ахматової За цією адресою в безпосередній близькості від житлових будинків вирішили побудувати заправку. Роботи почалися 9 місяців тому і відразу ж місцеві жителі вийшли на протести, скаржачись, що небезпечний об'єкт буде розташований до їхніх домівок занадто близько. Сам мер Віталій Кличко пообіцяв зупинити будівництво автозаправної станції, проте як тільки він пішов у відпустку, будівництво знову ожило. За справу довелося взятися вже Київській прокуратурі, яка через суд вимагає припинити будівництво АЗС на вул. Ревуцького. 7. Будинок замість дитячого садка на вул. Сормовській, 3 А ось жителі Дарницького району бояться, що через сусідство незаконного будівництва їхні будинки тріснуть по швах. Замість того, щоб відновити роботу дитячого садка на вул. Сормовській, 3, чиновники дали дозвіл на знесення його приміщення і будівництво тут 20-поверхового житлового будинку. При цьому відстань до довколишніх старих будинків від новобудови всього 30 метрів. Всі дозвільні документи на будівництво є, запевняє забудовник, проте активісти переконують, що в цих документах йдеться про комплексну реконструкцію району, проте в цьому плані нічого не робиться. 8. Багатоповерхівки ціною життя на вул. Коперника, 7 Цей конфлікт почався ще в 2013 році. Тоді забудовник захопив двір біля житлового будинку і зніс приватні гаражі, які заважали будівництву. Територія, на якій розміщувалися гаражі, є, за словами місцевих жителів, - частиною прибудинкової території пам'ятки архітектури, зведеної в 1895 році. У дворі цього будинку його господар тримав кілька десятків рідкісних птахів, яких у березні цього року невідомі отруїли. Сама ж історична пам'ятка пішла величезними тріщинами.   Спеціальна комісія КМДА в 2016 році постановила перенести будівництво на 15 метрів, проте цього зроблено не було. Зараз деякі будинки комплексів вже здані в експлуатацію. У них активно розпродаються квартири. 9. Будівництво на вул. Мечникова, 11 Будівництво за ціжю адресою почали ще на початку 2003 року. Житловий комплекс, який планують звести на цьому місці, буде складатися з 3 будинків - двох 16-поверхових і одного 26-поверхового. Однак місцеві жителі запевняють, що будівництво призводить до зсувів і, крім того, руйнуються їхні будинки і гаражі. Жителі прилеглих до будівництва будинків хочуть довести, що зазначене будівництво завдало значної шкоди їхнім оселям. Тому звернулися в поліцію. За цим фактом порушено кримінальну справу.   10. Будинок Войцеховського на вул. Жилянській, 120б За цією адресою розташоване будівництво відомого на всю столицю афериста Войцеховського. Для побудови житлового будинку забудовник зніс історичну будівлю, а також пошкодив дах прилеглого будинку, а по ще одному пішла тріщина.   Місцеві жителі збунтувалася. Вони неодноразово зверталися до контролюючих органів та до місцевої влади з проханням вплинути на забудовника, оскільки такі будівельні роботи несуть потенційну загрозу їхньому життю та здоров'ю. І в 2014 році суд таки заборонив будівництво. 11. Вирубка Биківнянського лісу 14 квітня 2016 року Київрада ухвалила скандальний Детальний план території селища Биківня, згідно з яким, величезна частина Биківнянського лісу повинна бути знищена. Таке рішення столична влада прикрила нібито благою справою - наданням ділянок воїнам АТО. Місцеві жителі не вірять чиновникам і виступають проти вирубки лісу. Жителі селища постійно виходять на мітинги, а також відстоюють збереження лісу в судах. До 28 серпня Кабінет міністрів все вирішить Згідно з рішенням комісії, Київська міськдержадміністрація, ДАБК і Держгеокадастр протягом 10 днів повинні підготувати детальну інформацію по кожному з цих об'єктів, а також позначити заходи, які приймалися цими структурами і пропозиції про врегулювання конфліктів. «Мінрегіон разом з Мін'юстом підготують механізми захисту громадських інтересів в процесі резонансних будівництв, зокрема через суд», - сказано в повідомленні. Також у Кабміні планують проаналізувати і закріпити в нормативно-правовому полі механізми щодо обмеження поверховості об'єктів в історичних ареалах міст.
Закон і Право Активісти навчать киян судитися через необґрунтовані тарифи Президент Київської регіональної енергетичної асоціації Олександр Трохимець заявив, що активісти навчать жителів столиці оскаржувати в судах необґрунтовані тарифи. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "За теорією держави і права, місцева влада повинна захищати права людей. Але в українських реаліях нам доводитися захищати права людей в результаті їх порушення місцевою владою. Нам продовжують розповідати про збитковість комунального господарства, підвищуючи тарифи, але воно залишається "бездонним коритом" для поповнення гаманців чиновників. Тому єдиний вихід для людей - це захист своїх прав у суді через подачу позовів про необґрунтованість тарифів за житлово-комунальні послуги", - заявив він. Трохимець нагадав, що комунальні підприємства Києва постачають послуги для 80% всіх будинків. "Решта 20% забезпечуються приватними компаніями, де порушень прав громадян - не менше", - сказав він. Він запевнив, що кияни можуть звертатися за допомогою до громадських активістів його організації і групи юристів для отримання інформації про те, яким чином звернутися до суду. "Ми допоможемо киянам повернути їхні кошти в результаті перерахунку за три роки, з огляду на термін позовної давності з таких питань", - сказав він. Експерт зазначив, що влада повсюдно нараховує тарифи з кричущими порушеннями. "Та ж реклама в ліфтах оплачується, але це не потрапляє в гаманці мешканців, а збагачуються чиновники. Аналогічна ситуація з передачею комунальних площ у приватну оренду, хоча і за цю територію змушують платити людей як за прибудинкову територію. Все це є підставою для звернення до суду", - додав він.
Кримінал оформление ленты  У Києві інспектора Центру зайнятості затримали на хабарі У Києві СБУ і місцева прокуратура затримали під час отримання хабара в розмірі 6 тис. грн провідного інспектора відділу розслідувань страхових випадків Голосіївського районного центру зайнятості. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва. Вказану суму держслужбовець мала отримати за те, що складе позитивний акт щодо своєчасної сплати внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування підприємством, яке перебуває на стадії ліквідації. Гроші співробітниця центру зайнятості просила перерахувати на банківський рахунок. Її затримали відразу ж після передачі вказаного акту в обмін на квитанцію про перерахування обумовленої суми. За фактом одержання неправомірної вигоди посадовою особою відкрито кримінальне провадження. Затриманій загрожує позбавлення волі до 12 років.
Кримінал Спритний підприємець намагався схитрувати з кодами на митниці і отримав штраф на сотні мільйонів гривень Департамент організації протидії митним правопорушенням ДФС попередив факт ухилення від сплати при митному оформленні в розмірі 207 млн грн, повідомляє прес-служба органа. За її даними, танкер, який прибув у Миколаївський морський порт з Алжиру, для однієї з вітчизняних компаній ввозив за документами «конденсат газовий природний», вартістю 188 млн грн. Однак у митників виникли підозри щодо задекларованого товару, тому його відправили на експертизу в лабораторію. Висновки експертизи вказали, що «газовий конденсат» насправді є «нафтопродуктом (легкий дистилят)». Згідно з такими висновками товар мав декларуватися за іншим кодом, а це - інші ставки мита, акцизний збір та сплата ПДВ. Так що директор українського підприємства, що вказав у декларації неправильну назву товару і коди, міг завдати державі збитків в 207 млн грн. Як покарання податкова наклала на спритника штраф в розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів.
Кримінал оформление ленты  У Київській області жінку забили молотком за заборону куріння У Київській області робочий забив молотком свою начальницю за те, що вона заборонила курити в заводському цеху. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП У Київській області. Поліція зайнялася розслідуванням після того, як мати загиблої звернулася в поліцію через крадіжку речей у будинку жінки. Інцидент стався в селі Хотів Київської області. Правоохоронці з'ясували, що злочинцем є 29-річний житель Кіровоградської області, який на момент злочину вже перебував у розшуку за крадіжку. Як з'ясувалося, чоловік 10 днів працював вантажником у приватного підприємця в с. Хотів. "Хлопець обурився на вказівку своєї начальниці не курити в приміщенні, схопив молоток і завдав їй 10 ударів по голові. Бездиханне тіло жінки заховав у цеху, в непрацюючому промисловому холодильнику", - йдеться в повідомленні. Після цього, зловмисник знищив сліди злочину, взяв автомобіль убитої, поїхав у її квартиру і пограбував її. Працівники правоохоронних органів звинувачують чоловіка за статтями: ч.1 ст.115 (умисне вбивство), ч.2 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч.3 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.
Кримінал Звинувачення задоволене виступом Сергеєва в суді у справі Януковича Сторона звинувачення задоволена показами екс-представника України в ООН Юрія Сергеєва на засіданні суду у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича, що продовжилося у Києві у вівторок, 15 серпня, передає Інтерфакс-Україна. Як заявив після засідання суду прокурор Головної військової прокуратури Руслан Кравченко, свідченнями Сергеєва в цілому сторона звинувачення задоволена, але коментувати їх не має права. Нагадаємо, сьогодні під час надання свідчень на суді колишній представник України в ООН Юрій Сергеєв заявив, що Росія в Раді безпеки ООН використовувала лист Віктора Януковича до Володимира Путіна про введення військ в Україну, щоб легітимізувати своє вторгнення. На наступному засіданні суду, 17 серпня, свідки продовжать надання свідчень.
Закон і Право У Президента хочуть, щоб місцева влада взяла опіку над військовими частинами 8 серпня президент України підписав указ, яким вніс уточнення до переліку військових частин Збройних сил України, Нацгвардії, Держприкордонслужби, над якими здійснюється шефство органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Указом передбачається, що місцеві державні адміністрації повинні брати на себе шефство над певною військовою частиною або з'єднанням і сприяти його кращому забезпеченню всім необхідним для життєдіяльності і несення служби. Зокрема допомагати забезпечувати військові частини продовольством, паливно-мастильними матеріалами, матеріально-технічними засобами, а також вирішувати соціально-побутові проблеми військовослужбовців. Крім цього, місцева влада повинна сприяти задоволенню культурних і духовних потреб військових. Так у Вінницькій області зі Збройних сил пропонується взяти під шефство 8 частин, у Волинській - 4, В Дніпропетровській - 14 частин, В Донецькій - 4, в Житомирська області - 12, у Закарпатській - 4 військові частини, в Запорізькій - 6, Івано-Франківській - 9, Київській - 12 частин, в Кіровоградській - 7, Луганській - 1, Львівській області - 19, в Миколаївській області - 36 частин, в Одеській області - 22 частини, в Полтавській - 6 частин, Рівненській - 8 частин, у Сумській - 4, Тернопільській - 3, в Харківській - 4, в Херсонській - 8 тощо. Аналогічний список існує ще і щодо частин Національної гвардії і Державної прикордонної служби. "Сподіваюся, що місцева влада вже найближчим часом активізує шефську допомогу нашим захисникам, подбає про їхні побутові, соціальні, культурні та духовні потреби. Наші воїни повинні відчути, що місцева громада піклується про них", - зазначив у вівторок, 15 серпня, перший заступник голови Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук. Він додав, що це нововведення покликане підняти престиж військової служби та налагодити ефективну співпрацю між військовими і цивільними. Нагадаємо, що перший указ про надання органами місцевої влади шефської допомоги з'єднанням і військовим частинам було підписано Президентом на початку 2016 року.
Кримінал оформление ленты  Янукович особисто підписав лист, у якому закликав ввести війська в Україну - Сергеєв Президент-втікач Віктор Янукович особисто підписав лист до президента Росії Володимира Путіна про введення російських військ в Україну. Про це під час надання свідчень в Оболонському районному суді Києва у справі про державну зраду Януковича заявив Юрій Сергеєв, колишній постійний представник України в ООН.Відповідаючи на запитання адвоката Януковича Віталія Мешечка, український дипломат сказав: "Так, підпис був! Підпис був!" Адвокат екс-президента також попросив зачитати протокол допиту Сергеєва у Нью-Йорку в тій частині, де йдеться про підписи.У протоколі ж говорилося, що Сергеєв не роздивися текст листа, який показував Чуркін. Однак свідок уточнив, що особисто ознайомився з листом після засідання і тоді він побачив підпис Януковича на ньому.
Політика ЗМІ дізналися про можливе введення нових санкцій ООН проти КНДР Рада безпеки Організації об'єднаних націй (ООН) збирається ввести нові санкції проти Північної Кореї, які будуть націлені на поставки текстильної продукції і нафти з КНДР. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на дипломатів Радбезу ООН. "Можливо, якоїсь миті буде інша резолюція. Ми можемо розділити ці 2 мільярди доларів на інші сектори і зробити ще одну третину, скоротивши текстильний сектор або щось іще", - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, 5 серпня всі члени РБ ООН схвалили резолюцію, що передбачає введення нових санкцій проти Північної Кореї. Посилення санкцій є відповіддю на випробування в липні Північною Кореєю двох балістичних ракет. Пізніше президент США Дональд Трамп заявив, що це буде коштувати Північній Кореї більше одного мільярда доларів.
Юмор оформление ленты  Увіпхнути "невпихуване". У центрі Києва відновили незаконне будівництво торгового центру   Відновлення будівництва на вулиці Круглоунівеситетській, 2/1 в центрі Києва є незаконним. Про це заявив перший заступник глави департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Київської державної міської адміністрації Тарас Панчій, повідомляє прес-служба КМДА на офіційному сайті. "Київська адміністрація зробила все, щоб зупинити це незаконне будівництво. Контрольна картка на встановлення паркану - анульована. Є протокол комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, який призупиняє будь-які роботи, тому що існує ризик надзвичайної ситуації. Також є рішення апеляційного суду - припинити будь-які роботи, бо це може загрожувати місцевим жителям", - сказав він. З його слів, сьогоднішня спроба відновити роботи зі зведення торгово-виставкового центру, спираючись на рішення суду, яке ще не вступило в силу, є незаконною. Чиновник зазначив, що забудовники прикривалися чоловіками спортивної форми, які зникли відразу після прибуття поліції. Панчій сподівається, що правоохоронці все ж зможуть повністю припинити будівництво. Як зазначає у своїй колонці в «Українській правді» голова ОСН "Будинковий комітет" Вулиця Круглоуніверситетська, 2/1 "Володимир Хенгістов, запланований комплекс перекриває єдиний пожежний проїзд до 7-поверхового житлового будинку і ведеться на охоронній зоні тепломереж. Також активіст зазначив, що забудовником торгово-виставкового комплексу виступає ТОВ "БЦ Діамант Хол", власниками якого є Людмила і Володимир Богайчуки. Останній, як повідомляє активіст, ще в лютому цього року працював у Державному управлінні справами при Адміністрації Президента. Нагадаємо, днями в Кабміні створили міжвідомчу комісію, яка вивчатиме законність деяких столичних забудов, які викликали суспільний резонанс. Зокрема, відомства взялися вирішити цю проблему, бо столична влада ніяк не може або не хоче вплинути на забудовників цих об'єктів.

Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливе хвилювання та енергію у стосунках Це п....
більше матеріалів




/-1,2283160686493-/ /-pc-/
Top