counter
Архів Повернутись назад 15 Квітня 2017
15 Квітня
Економіка В Японії «картопляна криза»: ціни на чіпси виросли в 5-6 разів В Японії весь тиждень зашкалювали ціни на картопляні чіпси, так як компанії Calbee Inc. і Koike-Ya Inc. призупинили продаж 49 видів продукції. Зупинка продажів пов'язана з неврожаєм у Хоккайдо - головному регіоні розведення картоплі в країні, передає Інтерфакс-Україна. В результаті ціни на чіпси в інтернеті підвищилися в 5-6 разів, а в соцмережах з'явилися фото порожніх полиць супермаркетів, де раніше лежали чіпси. Журналісти назвали ситуацію "картопляною кризою" і попередили, що дефіцит може захлеснути і популярні мережі ресторанів швидкого харчування, позбавивши японців легкого доступу до картоплі фрі та інших страв. Відзначається, що найбільше японці люблять чіпси Calbee зі смаком піци, які більше не будуть поставлятися на ринок, на інтернет-аукціоні Yahoo пропонуються по 1250 ієн (майже $12) за упаковку при звичайній роздрібній ціні менше 200 ієн. У серпні 2016 року до узбережжя Хоккайдо дісталися чотири тайфуни - максимум за весь час спостережень, які були розпочаті понад 100 років тому. Зазвичай Хоккайдо забезпечує близько 80% японського врожаю картоплі, а також є важливим постачальником на внутрішній ринок таких культур, як морква, кукурудза і гарбуз.
Події У РФ сталося серйозне ДТП: серед постраждалих троє українців Вранці 14 квітня в дорожньо-транспортній пригоді в Ленінградській області РФ постраждали 19 осіб, зокрема троє громадян України. Всі постраждалі дорожні робітники, повідомляє «Інтерфакс-Україна». За даними представників лікарні, серед постраждалих 6 громадян Росії, п'ять громадян Узбекистану, чотири громадянина Киргизії, три громадянина України і один громадянин Таджикистану. У важкому стані перебуває шість осіб, ще четверо постраждалих - в стані середньої тяжкості, дев'ятьох травмованих відправили на амбулаторне лікування. За попередньою версією правоохоронців, водій мікроавтобуса Ford Transit, в якому їхали будівельники, в зв'язку зі складними дорожніми умовами (снігопад і ожеледь) не впорався з керуванням і виїхав на смугу зустрічного руху, де врізався у вантажівку «КамАЗ».
Події У Києві бізнесмен ухилився від податків у 3,4 мільйона гривень Прокуратура Києва в рамках кримінального провадження повідомила про підозру керівнику товариства з обмеженою відповідальністю, який ухилився від сплати 3 мільйонів 400 тисяч гривень податків, повідомляє прес-служба прокуратури Києва. За даними відомства, протягом 2014 року підозрюваний уклав договори з іншим приватним підприємством на виконання держзамовлення ЗСУ з виготовлення військової форми. Бізнесмен використовував реквізити фіктивних підприємств, які тільки за документами залучалися до виконання державного замовлення, а насправді виготовленням форми для ЗСУ займалися інші суб'єкти господарювання. В результаті цих злочинних махінацій до держбюджету не було сплачено податків на суму 3,4 мільйона гривень. Керівнику підприємства вручено підозру за частиною 3 статті 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) і частини 1 статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Зараз суд розглядає клопотання прокурора про застосування запобіжного заходу у вигляді застави.
Суспільство Роналду відкинув звинувачення у зґвалтуванні Публікація журналу Spiegel про зґвалтування, яке в 2009 році здійснив португальський футболіст Кріштіану Роналду, брехня. Таку заяву через свого агента Жорже Мендеша зробив сам знаменитий футболіст, який грає в іспанському «Реалі». «Це журналістська фантастика. Імовірна жертва відмовляється ідентифікувати себе і підтвердити цю інформацію. Весь сюжет німецьких журналістів заснований на документах без підписів. Кріштіану Роналду буде виступати проти цього ЗМІ усіма засобами», - сказано в заяві Жорже Мендеша. Відповідно до публікації німецького журналу Spiegel, інцидент стався в червні 2009 року в Лас-Вегасі, де Кріштіану Роналду відпочивав із сім'єю. У зґвалтуванні Роналду звинуватила 20-річна американка. За твердженнями журналістів, адвокати відомого футболіста заплатили постраждалій 375 тисяч доларів.
Політика Турчинов розповів, як віддав наказ бомбити аеропорт Донецька Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов в інтерв'ю українській службі ВВС розповів, як віддав наказ за всяку ціну утримувати аеропорти на Донбасі. «У квітні 2014 року виникали ситуації, коли доводилося брати відповідальність на себе. Маючи кримський досвід, коли в першу чергу російсько-окупаційні війська захоплювали аеродроми, я наказав за всяку ціну утримувати донецький, луганський і маріупольський аеродроми. В кінці травня 2014 року мені доповіли з Генштабу, що чеченці захопили донецький аеропорт. У тій ситуації я віддав команду завдати авіаудару по аеропорту», - заявив Олександр Турчинов. За словами секретаря РНБО, тоді українські військові перейшли кордон і почали воювати по-справжньому. «Наші військові літаки почали бити донецький аеропорт і спалили там тих чеченців. Саме тоді відбувся психологічний перелом, і всі добре зрозуміли, що назад вже ходу немає», - розповів Турчинов.
Економіка Рева розповів, хто з українців отримає найбільше підвищення пенсії Як заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, від підвищення пенсій найбільше виграють ті люди, які вийшли на пенсію до 2012 року, передає «Інтерфакс-Україна». «Зараз у цих людей найнижча пенсія - одна тисяча двісті сорок сім гривень. А є й такі пенсіонери, які отримують 949 гривень. У цих людей підвищення виплати буде найбільшим. Осучаснення пенсій відбудеться за рахунок підвищення мінімальної зарплати, до Пенсійного фонду України будуть надходити додаткові гроші. Як ми розрахували, на актуалізацію пенсій буде спрямовано близько 11 мільярдів гривень», - повідомив Андрій Рева. Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що з 1 жовтня 2017 року 5,6 мільйона громадян України отримають підвищення до пенсій.
Події ГПУ перевіряє інформацію про втечу в РФ екс-беркутівців У Генпрокуратурі України немає офіційних даних про втечу до Росії чотирьох екс-бійців спецпідрозділу МВС «Беркут», підозрюваних у розстрілі активістів Майдану в 2014 році. Про це заявив прокурор відділу ГПУ Олександр Ковальчук, передає «Інтерфакс-Україна». «Ця інформація перевіряється, зроблені відповідні запити. Офіційних даних про те, що вони виїхали в Росію, у нас зараз немає. Інформація про перетин державного кордону повинна надійти з Держприкордонслужби», - розповів Ковальчук. Нагадаємо, 15 квітня звільнений київським Апеляційним судом Києва екс-беркутівець Віталій Гончаренко і його троє колег у відеозверненні заявили про втечу в Росію. Віталій Гончаренко, Олександр Костюк, Артем Войлоков і Владислав Мастега заявили, що під час Майдану в Києві вони «виконували свій конституційний обов'язок».
Події Штаб: Бойовики стягують на передову важке озброєння У зоні АТО на Маріупольському напрямку загострилася обстановка, бойовики почали застосовувати важке озброєння. Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони України з питань АТО Андрій Лисенко. «Російсько-окупаційні війська підтягнули на передову важке озброєння і стали активно його застосовувати. У Широкиному, Гнутовому і Талаківці з боку ворога йдуть постійні мінометні обстріли, у Водяному противник застосовує міномети і великокаліберну ствольну артилерію. Крім того, бойовики активно застосовують бронетехніку. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 43 ворожих обстріли. На Луганському напрямку бойовики відкривали вогонь по українських позиціях три рази. При цьому важке озброєння не застосовувалося. На Донецькому напрямку бойовики обстріляли українські позиції 19 разів, зокрема п'ять разів з важкого озброєння», - сказав Андрій Лисенко. На Луганському напрямку бойовики відкривали вогонь по українських позиціях три рази. При цьому важке озброєння не застосовувалося. На Донецькому напрямку бойовики обстріляли українські позиції 19 разів, зокрема п'ять разів з важкого озброєння.

Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої професійні цілі та амбіції Постарайтес....
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на піку, що зробить вас неперевер....
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
більше матеріалів




/-0,65247201919556-/ /-pc-/
Top