counter
Архів Повернутись назад 15 Квітня 2016
15 Квітня
За кордоном КНДР не змогла запустити балістичну ракету Стратегічне командування збройних сил США підтвердило невдалий запуск балістичної ракети КНДР. Про це повідомили в четвер у прес-службі командування, пише ТАСС. «Стратком засік і відстежив невдалий запуск балістичної ракети КНДР», - зазначили представники командування. За даними Об'єднаного командування аерокосмічної оборони Північної Америки, ракета не загрожує безпеці США. У Держдепартаменті США заявили, що «бачили повідомлення про запуск і уважно стежать за розвитком ситуації на Корейському півострові». «Ми знову закликаємо Північну Корею утриматися від дій та заяв, які могли б підвищити напруженість у регіоні, і зосередитися на здійсненні конкретних кроків із виконання своїх міжнародних зобов'язань», - зауважили в американському зовнішньополітичному відомстві. Пхеньян спробував уранці 15 квітня запустити балістичну ракету, однак спроба не увінчалася успіхом.
Суспільство оформление ленты  У Рівненській області вилучено 115 кілограмів незаконно добутого бурштину У Рівненській області затримано два угруповання скупників незаконно добутого бурштину. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України. За інформацією правоохоронців, першу групу з п'ятьох старателів було затримано в одному з рівненських кафе. «Зловмисники підготували до продажу 104 кілограми сонячного каменю, який вони оцінили більш ніж у сім мільйонів гривень. Серед них було виявлено кілька унікальних екземплярів великих фракцій вагою понад кілограм. Один з каменів важить понад два кілограми», - йдеться в повідомленні. Увечері того ж дня співробітники СБУ при в'їзді до міста Костопіль зупинили мікроавтобус із чотирма жителями Сарненського району Рівненської області. «Під час огляду авто правоохоронці знайшли 11 кілограмів бурштину. Камені вартістю мінімум півмільйона гривень ділки везли на продаж», - зазначили в СБУ. Слідчими СБ України відкрито кримінальне провадження за ст. 198 Кримінального кодексу України.
Суспільство ОБСЄ заявляє про повернення важкого озброєння на лінію зіткнення Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ констатує, що відведене раніше озброєння повертається до зони безпеки. Про це на брифінгу сказав перший заступник керівника СММ ОБСЄ Олександр Хуг. «По обидва боки контактної лінії ми бачимо, що озброєння, яке вже було відведено, зникає з майданчиків, де його було розміщено», - зазначив він. За його словами, це озброєння розміщено в зонах уздовж контактної лінії, населених людьми. Хуг повідомив, що безпілотник СММ зафіксував над Авдіївкою сімох людей, які стріляли з двох мінометів. Крім того, в Луганську місія побачила 7 танків, 7 систем залпового вогню «Град», 10 причіпних і 7 самохідних гаубиць. «У так званій ЛНР кажуть, що вони вчинили порушення, бо це озброєння має використовуватися на параді 9 травня. Такі винятки не передбачені Мінськими домовленостями. Такі переміщення озброєння - це пряма загроза цивільним», - наголосив перший заступник керівника СММ. «Ми не бачимо поліпшення ситуації. Те, що відбувається в Мінську, не відповідає тому, що відбувається в реальності», - констатував Хуг.
За кордоном Міністр промисловості Іспанії подав у відставку через офшорний скандал Міністр промисловості, енергетики і туризму Іспанії Хосе Мануель Сорія подав у відставку через скандал з офшорами. Про це повідомляє агентство Bloomberg. За даними агентства, відставка міністра пов'язана зі згадуванням його імені в «панамських документах», де він згадується як один з керівників фірми Mossack Fonseca. «Спочатку він заперечував будь-яку причетність до зазначеної фірми, стверджуючи, що його ім'я з'явилося у списку помилково, а потім за деякий час повідомив, що його було залучено в компанію, зареєстровану у Великобританії. Також імовірність його відставки збільшилася після того, як газета El Mundo опублікувала документ з компанії на о. Джерсі, де стояв підпис Сорія», - пише Bloomberg. Нагадаємо, що це не перша гучна політична відставка, пов'язана із публікацією документів щодо офшорів. Раніше свої посади втратили прем'єр-міністр Ісландії, міністр енергетики Мальти і глава одного з двох найбільших держбанків Австрії.
Політика Порошенко, Меркель та Олланд обговорили введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі Президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд і федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель під час телефонної розмови скоординували позиції щодо перспектив введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба глави держави. Як зазначається, співрозмовники також обговорили питання продовження санкцій проти Росії за невиконання Мінських домовленостей. Порошенко поінформував співрозмовників про постійне погіршення ситуації на Донбасі і закликав посилити тиск на Росію для припинення вогню. «Без вирішення питань безпеки загалом і поліцейської місії зокрема складно обговорювати можливість підготовки проведення місцевих виборів», - заявив Порошенко. Петро Порошенко, Ангела Меркель і Франсуа Олланд акцентували увагу на погіршенні здоров'я Надії Савченко і закликали керівництво РФ негайно її звільнити, як це передбачено Мінськими домовленостями. Серед іншого обговорювалися також терміни надання українцям безвізового режиму і результати нідерландського референдуму.
Політика Financial Times: Україні потрібно розвиватися шляхом внутрішніх реформ Авторитетне видання Financial Times опублікувало редакційну статтю, в якій пише про необхідність продовження внутрішніх політичних та економічних реформ в Україні. Авторський колектив вказує на те, що «Україна перебуває у неймовірно складній ситуації, і рішення потрібно приймати дуже швидко». Про це йдеться у тексті самої статті. «На сьогодні ситуація у країні набагато небезпечніша порівняно з тим, що відбувалося 10 років тому (провал Помаранчевої революції, що пізніше дозволило проросійськи налаштованому Віктору Януковичу очолити країну в 2010 році. - Ред.). Росія робить усе можливе для того, щоб дестабілізувати свого сусіда. Колапс прозахідного керівництва в Києві означатиме перемогу Москви в її геополітичній боротьбі за відновлення свого впливу в пострадянських республіках. І неясно, чи витримає Україна третій Майдан», - йдеться в статті. На думку авторського колективу, наразі в Україні виникає небезпека повторення революції на Майдані. Зокрема, політична криза та уповільнення реформ видання пов'язує із суперечностями між Президентом Петром Порошенком і вже колишнім прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком. FT припускає, що уряд Володимира Гройсмана, ймовірно, буде менш реформаторським, ніж Кабмін його попередника, бо до його складу не увійшли реформатори Айварас Абромавичус і Наталія Яресько. «Майбутнє проекту реформ в Україні тепер ще більше залежатиме від рішень Президента. В останні кілька місяців з'явилися сумніви в тому, що Порошенко готовий віддалитися від свого минулого мільярдера і бізнесмена», - пише Financial Times. Також видання зазначає, що президент РФ Володимир Путін з вересня 2015 року послабив військовий тиск на сході України, «очевидно чекаючи, що зробив достатньо для того, щоб нове керівництво в Києві зазнало фіаско».
Події Біля Новотроїцького бойовики в паніці втекли з поля бою, підбито БМП У районі проведення АТО українські військові підбили БМП-1 бойовиків. Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції. Так, учора бойовики з бойової машини піхоти обстріляли українських захисників. Через 40 хвилин кілька їхніх відділень піхоти під прикриттям двох БМП-1 пішли в наступ на українські позиції поблизу Новотроїцького. «Після доповіді з опорного пункту про ситуацію, що склалася, і загрозу життю і здоров'ю для наших бійців командир батальйону прийняв рішення про відкриття вогню. Також командир батальйону наказав командиру сусіднього опорного пункту підтримати вогнем усіх штатних вогневих засобів бійців, яких атакував ворог. Таким чином проросійські найманці потрапили під прицільний перехресний вогонь наших воїнів», - ідеться в повідомленні. При цьому зазначається, що бойовики «у паніці відступили». Одним з пострілів з СПГ-9 піхотинці підбили БМП-1 противника.
Суспільство У Львові в офісний центр кинули «коктейль Молотова» У Львові на дах прибудови офісного центру кинули пляшку із запальною сумішшю. Про це повідомили в прес-службі ГУ Національної поліції у Львівській області. «До Шевченківського відділу поліції 14 квітня із заявою про підпал приміщення звернувся 58-річний львів'янин - працівник офісного центру, розташованого по вулиці Богдана Хмельницького у Львові. Чоловік повідомив, що близько 17:00 невідомий кинув пляшку із запальною рідиною на дах прибудови офісного центру. Речовина загорілася, однак працівники погасили полум'я за допомогою вогнегасника», - сказано в повідомленні. Потерпілих в інциденті немає. Сума завданих збитків встановлюється. Палієм виявився 31-річний житель міста Самбір. У нього був майновий конфлікт з одним з керівників ТОВ, яке орендує в офісному центрі приміщення.
За кордоном Влада КНР переслідує юриста за публікації про панамські офшори Відомий китайський юрист і правозахисник Йе Йонгхі перебуває під слідством китайської поліції за підозрою в поширенні інформації про причетність вищих посадових осіб Китаю до скандалу з панамськими документами. Про це повідомляє британське видання The Guardian. Видання запевняє, що адвоката заарештували в його квартирі в місті Фошань на півдні Китаю. Після чого юриста і правозахисника відправили на допит. «У цей же час китайське бюро організації Human Rights Watch підтвердило, що арешт Йе Йонгхі пов'язаний саме з «панамськими документами», які той розмістив у соціальних мережах», - пише The Guardian. Сам Пекін заперечує будь-який зв'язок з офшорним скандалом, називаючи ці заяви «наклепом і обманом». Згідно з розслідуванням The Guardian і Süddeutsche Zeitung, у документах компанії Mossack Fonseca спливли імена низки великих китайських чиновників, серед яких три члени політбюро компартії Китаю, а також близькі особи до генсекретаря КПК Сі Цзіньпіня.
Суспільство Військова прокуратура просить 15 років в'язниці для ГРУшників Єрофєєва і Александрова Військова прокуратура України (ВПУ) просить винести вирок для російських ГРУшників Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова у вигляді позбавлення волі строком на 15 років із конфіскацією майна. Про це повідомили представники обвинувачення під час судового слухання. «Просимо визнати Єрофєєва винним у злочинах, скоєних за ч. 2 ст. 258-3, ч. 2 ст. 258, ч. 2 ст. 437, ч. 1 ст. 263, і призначити покарання у вигляді позбавлення волі строком на 15 років із конфіскацією майна, а також із забороною займати будь-які посади у військових або поліцейських формуваннях на три роки», - йдеться в повідомленні. Такий самий термін ВПУ попросила і для сержанта ГРУ Александрова за тими ж статтями. Нагадаємо, що 16 травня 2015 року під селищем Щастя бійці ЗСУ затримали двох військових ГРУ ГШ збройних сил РФ - капітана Єрофєєва і сержанта Александрова.
Суспільство ГУР повідомляє про чергові серйозні втрати збройних сил РФ Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що минулої доби військові РФ зазнали серйозних втрат. «Протягом доби втрати противника в районі н.п. Донецьк, Авдіївка та Зайцеве становлять четверо загиблих і дев'ятеро поранених російських військовослужбовців зі складу 11-го (Макіївка) окремого мотострілецького полку, 3-ї (Горлівка) і 100-ї (Донецьк) окремої мотострілецької бригади 1-го АК ЗС РФ», - передає прес-служба відомства. Також у ГУР зазначають, що під час спроби захоплення опорного пункту сил АТО, внаслідок вогню і підриву боєкомплекту двох мобільних мінометних розрахунків у районі н.п. Молодіжне загинуло п'ятеро і дістали поранення семеро військовослужбовців 6-го окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2-го АК (Луганськ) ЗС РФ. Нагадаємо, що минулої доби українські військові теж зазнали втрат - один український військовий загинув, трьох було поранено.
Політика Клімкін: Місцеві вибори на Донбасі неможливі без поліцейської місії ОБСЄ Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що розміщення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі має сприяти забезпеченню безпеки на Донбасі для проведення можливих виборів на окупованих територіях. Про це він сказав під час спілкування з журналістами, передає УНІАН. «Я активно відстоював її під час останньої зустрічі у «нормандському форматі» в Парижі», - сказав Клімкін. Сам глава МЗС України переконаний, що без поліцейської місії ОБСЄ взагалі важко говорити про забезпечення безпеки для виборів. «Спостерігачі приїжджатимуть і дивитимуться, яким чином узагалі відбувається передвиборний процес, приїжджатимуть від Бюро з демократії та прав людини. Вони, звичайно, будуть без зброї, але сама місія ОБСЄ, на нашу думку, має бути озброєною. Інакше яким чином вона зможе виконувати свої функції? Інакше будь-яка провокація проти цієї місії одразу завершується тим, що передвиборний процес не зможе розвиватися далі», - наголосив міністр.
Суспільство У Токіо відкрилася персональна виставка українки Зої Скоропаденко про Чорнобиль і Фукусіму В Японії у Токіо відкрилася персональна виставка української художниці Зої Скоропаденко. Виставка присвячена пам'яті аварій на Фукусімі та ЧАЕС. Триватиме виставка до 17 червня 2016 року. Відкривали виставку особисто художниця і культурний аташе посольства України в Японії в приміщенні посольства України в Токіо. Виставка називається «5*30». Цього року виповнюється 5 років аварії на атомній станції «Фукусіма» і 30 років від дня Чорнобильської катастрофи. Читайте також: Зоя Скоропаденко: У Києві креативу більше, ніж у Лондоні «Роботи виконано в традиційному для Японії форматі емакімоно (ілюстрована книга-сувій) з використанням натуральних пігментів, японської туші і золотого листа. Назва 5*30 - символічна, як і дати: 30 років тому на Чорнобильській атомній станції сталася аварія. А 25 потому в Японії стався землетрус, який спричинив цунамі і руйнування атомної станції в префектурі Фукусіма», - сказано в прес-релізі.
За кордоном В Японії стався землетрус: кількість жертв продовжує зростати Сьогодні вночі на північному заході Японії, в місті Кумамото, стався землетрус магнітудою 6,4 бала за шкалою Ріхтера. Внаслідок НП кількість жертв зросла до 9 загиблих, передає агентство Reuters. Повідомляється, що кількість потерпілих, поранених і зниклих безвісти вже становить близько тисячі. З місця пригоди до спеціальних центрів евакуйовано 44 тисячі осіб. Крім того, через стихію зупинилася робота електричних комунікацій та систем доставки води. Також в особливий режим було переведено роботи великих підприємств, розташованих поруч з епіцентром землетрусу, перекрито або обмежено рух машин. Японська влада здійснює екстрені роботи з усунення наслідків явища. Однак, за даними Reuters, поліція проводитиме широкомасштабну операцію з надання допомоги потерпілим, кількість яких, за інформацією Національного японського телебачення, становить 60 тисяч осіб.
Політика Міністр транспорту Бельгії подала у відставку через брюссельські теракти Міністр транспорту Бельгії Жаклін Галан подала прохання про відставку після звинувачень у тому, що вона знала про проблеми з безпекою в аеропорту Брюсселя задовго до терактів. Про це пише бельгійське видання Le Soir. За даними ЗМІ, чиновницю звинувачують у тому, що вона приховала доповідь комісії Євросоюзу, в якій критично оцінювалася ситуація із забезпеченням безпеки в аеропорту Брюсселя задовго до березневих терористичних актів. Раніше глава МВС Бельгії Ян Ямбон хотів подати у відставку після серії терактів у Брюсселі. Нагадаємо, що 22 березня 2016 року в бельгійській столиці відбулася серія терактів, у тому числі два вибухи в залі вильоту міжнародного аеропорту і один вибух на станції метро. Внаслідок терактів загинули 32 людини, понад 340 постраждали.
Події Поліція Києва заарештувала двох злочинців після розбійного нападу У Києві працівники патрульної поліції заарештували двох осіб, які скоїли розбійний напад на чоловіка. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції столиці. «Потерпілий, який був майже непритомним, все-таки зміг описати нападників. Правоохоронці почали заходи, спрямовані на затримання зловмисників», - ідеться в повідомленні. Згодом в одному з хостелів міста Києва співробітники карного розшуку Дарницького управління поліції затримали двох чоловіків. Ними виявилися громадяни іншої держави, які приїхали до Києва з Кавказького регіону, аби влаштуватися на роботу. Слідчим відділом Дарницького управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Затриманим обрано запобіжний захід - утримання під вартою. Їм загрожує до 15 років ув'язнення. Нагадаємо, раніше поліція повідомляла про скоєння розбійного нападу на чоловіка.
Суспільство З України видворили чергового «злодія в законі» Правоохоронні органи депортували з України кримінального авторитета Лежаву Іраклія на прізвисько Лазар. Про це повідомляє прес-служба столичного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, під час перебування в місцях позбавлення волі Іраклій Лежава отримав статус «злодія в законі». Вийшовши з в'язниці, він очолив організовану злочинну групу. Як повідомляється, в 2013 році він намагався в'їхати на територію України, але був затриманий правоохоронцями і депортований із забороною в'їзду на наступні п'ять років. Після цього на батьківщині Лазар змінив прізвище і отримав новий паспорт. «За ним він намагався повторно потрапити до України в березні 2016 року з метою створення та налагодження діяльності злочинного угруповання, яке б мало міжнародні зв'язки», - йдеться в повідомленні. Наразі його у примусовому порядку депортовано за межі України із забороною в'їзду до 2019 року.
Суспільство У Донецькій області запобігли диверсії проти військових У районі проведення антитерористичної операції вдалося запобігти диверсії проти українських військових. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, у лісосмузі неподалік від селища Старогнатівка Донецької області, біля місця дислокації підрозділу механізованої бригади ЗСУ, було знайдено саморобний вибуховий пристрій у зведеному положенні. «Він складався з прикріплених до дерева двох гранатометів РПГ-18, гранати РГД-5 і тротилового заряду з вмонтованим у нього запалом. Складові частини бомби були з'єднані між собою липкою стрічкою. До гілок дерев неподалік протягнуто нитки-розтяжки», - йдеться в повідомленні. З огляду на спосіб закладення, особливості місцевості, а також неможливість вилучення вибухотехніками, бомбу було підірвано на місці.
Економіка Банк «Хрещатик» може бути ліквідовано, якщо не знайдуть інвестора Банк «Хрещатик» може бути ліквідовано, якщо не буде знайдено інвестора для його фінансування. Про це повідомив в ефірі радіо «Вести» заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) Андрій Оленчик. «Є велика частка ймовірності, що інвесторів реальних не буде і банк піде в ліквідацію», - сказав він. Оленчик уточнив, що ліквідація, як правило, починається через 30 календарних днів після введення тимчасової адміністрації в банк. У такому разі ліквідація банку «Хрещатик» почнеться, якщо до 20 квітня не надійде заявок від потенційних інвесторів. Нагадаємо, що 5 квітня Національний банк України визнав банк «Хрещатик» неплатоспроможним, після чого ФГВФО ввів до цієї фінустанови тимчасову адміністрацію. Найбільшими співвласниками банку були Андрій Іванов (37,44%), Микола Солдатенко (24,24%) і Київська міськдержадміністрація (25%).
Суспільство Троє російських військовослужбовців, які вбили медсестер, планували сховатися серед бойовиків на Донбасі Суд заарештував трьох військовослужбовців, підозрюваних у вбивстві медсестер психіатричного відділення військового госпіталю Санкт-Петербурга. Як пише Дождь, заарештовано 19-річного контрактника внутрішніх військ МВС Олександра Томського, 18-річного призовника Давида Зіганшина і першокурсника Військово-космічної академії ім. Можайського Степана Даценка. За даними слідства, підозрювані у вбивстві діяли спільно: Томський і Зіганшин домовилися вбити двох чергових медсестер, а Даценко мав дістати їм ножі. За версією слідства, Зіганшин і Томський задушили одну медсестру, а потім, увірвавшись до службового приміщення, зарізали другу за допомогою ножів, які Даценко приніс з їдальні. Підозрювані планували втекти і сховатися на окупованій території Донбасу. На допиті Даценко розповів, що причиною втечі став страх притягнення до кримінальної відповідальності за імітацію психічних захворювань. Підозрювані збиралися вирушити на Донбас, щоб взяти участь у бойових дії на боці терористів «ЛНР» і «ДНР», або дістатися Франції, аби вступити до лав Французького легіону.
Суспільство Порошенко: Сьома хвиля мобілізації буде єдиною цього року Завдяки службі в армії за контрактом сьома хвиля мобілізації буде єдиною в 2016 році, якщо не буде загострення ситуації на Донбасі. Про це Президент України Петро Порошенко сказав під час виступу в Києві з нагоди 2-ї річниці від дня створення батальйонів патрульної служби міліції особливого призначення, передає Еспресо.TV. «Ще одна можливість, яка з'являється зараз, це служба в армії за контрактом. Мені приємно повідомити, що десятки тисяч українських патріотів скористалися цією можливістю, що дало нам можливість значно відстрочити нову хвилю мобілізації, істотно скоротити її можливу чисельність і наголосити, що коли буде ця хвиля мобілізації, вона буде єдиною в цьому році», - заявив Порошенко. Він зазначив, що «якщо не буде загострення ситуації на сході, можливо буде забезпечити звільнення 4-ї та 5-ї хвиль мобілізації, в основному забезпечивши комплектацію частин і підрозділів військовослужбовцями за контрактом.
Суспільство У Львівській області жінка-військовослужбовець агітувала за бойовиків Співробітники Служби безпеки України викрили у Львові військовослужбовця, яка пропагувала сепаратистські ідеї в російських соціальних мережах. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, жінка, яка мала доступ до секретної інформації, поза службою поширювала в мережі російські пропагандистські штампи, агітувала за розширення території т.зв. Новоросії, закликала до насильницької зміни конституційного ладу і ухилення від мобілізації. «Співробітники спецслужби встановили особу жінки, яка залишала коментарі під чужим прізвищем, і за сприяння військової служби правопорядку затримали її. Під час обшуків за місцем проживання зловмисниці правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку з доказами антиукраїнської діяльності», - йдеться в повідомленні. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України.
Економіка Кутовий: Сліпої приватизації агросектора не буде Процес приватизації держпідприємств в агросекторі має бути продовжено. Але це не повинна бути сліпа і швидка приватизація, коли держава розпродає все, отримує разовий прибуток, а потім гадає, де брати гроші. Краще йти довшим шляхом, шляхом розумної приватизації. Про це заявив міністр аграрної політики Тарас Кутовий, відповідаючи на запитання АСН. «Я б починав з передачі невеликих пакетів і брав додаткові зобов’язання з інвесторів. Якщо інвестор показав гарний результат і ефективність, він може збільшити свій пакет у підприємствах. Наприклад, віддали 10% акцій - показали добрий результат, можемо віддавати ще 5%», - пояснив він. З огляду на те, що ефективне управління держпідприємствами рідкість, варто говорити про партнерство з міжнародним бізнесом щодо стратегічних підприємств. При цьому варто робити акцент не на фінансових, а на стратегічних інвесторів, у яких є стратегія, ринки збуту, фінансові ресурси, і разом з ними піднімати галузь. Це дозволить іноземним інвесторам дізнатися, що з Україною можна працювати прозоро, заробляти гроші і що тут є ефективні, якісні менеджери, які сприяють розвитку галузі, переконаний міністр. При цьому стратегічні підприємства, які можуть бути надприбутковими, мають працювати і свій прибуток віддавати до бюджету, в тому числі для галузі, для підтримки фермерів і малих підприємств, додав Тарас Кутовий. Розповів новий глава аграрного відомства і про найближчі плани. За його словами, він збирається продовжити процес дерегуляції, боротьби з корупцією і вестиме переговори з Мінфіном та МВФ про умови і рамки роботи в агропромисловому комплексі в контексті підтримки і податкового регулювання. За словами Тараса Кутового, вчора він коротко обговорив цю тему, а також бачення земельної реформи з міністром фінансів. Він нагадав, що був автором законопроекту, який продовжив мораторій на купівлю-продаж сільгоспземель на рік, аби вирішити всі спірні моменти. Зараз є всі шанси переглянути земельні проекти і скоригувати їх. «Перше, що я планую зробити на посаді міністра, - це зустрітися з фракціями і обговорити в тому числі земельне питання... Відкриття ринку землі - питання болюче, але ховатися від цього вже немає часу». За словами міністра, земельний закон на 90% складається з технічних питань і на 5% з ключових моментів. Отож політикам доведеться визначитися концептуально: є ринок чи його немає, в якому вигляді він існує, що робити із землями (пайовими, державними і особистих селянських господарств). Що ж стосується приватизації 1 млн га земель держпідприємств, яку анонсував раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, то, за словами Кутового, ані на рівні Кабміну, ані на рівні парламенту таке рішення не приймалося. Він же не бачить сенсу у половинчастому відкритті ринку землі.  
Суспільство У Київській обласній раді понад годину знищували документи, перш ніж пустити для обшуку співробітників СБУ Співробітники СБ України спільно з прокуратурою за санкцією Печерського районного суду Києва провели обшук у службовому кабінеті начальника одного з управлінь Київської обласної ради. Як повідомляє прес-служба СБУ, обшук відбувся в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 190 Кримінального кодексу України, з розслідування шахрайських дій із земельними ділянками у Вишгородському районі Київської області протягом 2013-2015 років. «Співробітникам спецслужби, які мали здійснити обшук у кабінеті чиновника, перешкоджала одна з керівниць обласної ради. Понад годину правоохоронці чекали від чиновниці дозволу, щоб потрапити до кабінету її підлеглого. Весь цей час за закритими дверима працював пристрій для знищення паперу, тому жодних документів у кабінеті не було виявлено», - йдеться в повідомленні. Правоохоронці також провели обшуки за місцем проживання чиновника і членів його сім'ї та вилучили документацію щодо земельних угод, які було долучено до справи.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Андрій Новак Коли нічого їсти і нічим годувати сім'ю, люди готові йти на крайнощі Коли люди не можуть знайти роботу, то багато хто з них обирає злочинний шлях. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економіст, голова Комітету економістів України Андрій Новак. «З огляду на проблему зростання соціально напруженої ситуації, злочин є чи не останнім методом виживання. І тому, коли в Україні вже чотири роки відбувається падіння національної економіки, різке падіння рівня життя у переважної більшості українців, зростання злочинності є цілком логічним», - зазначив експерт. Економіст упевнений, що фінансування реформи правоохоронних органів дало значний ефект у боротьбі зі злочинністю. «Я не думаю, що там якісь величезні витрати на нову поліцію, проте ми повинні розуміти, що зараз ще не можемо вимагати результатів у боротьбі зі злочинністю. Оскільки, по-перше, вона працює лише в кількох великих містах. Але в цілому, навіть якщо б вона працювала всюди, то при загальній складній ситуації в економіці країни рівень злочинності залишатиметься стабільно високим», - наголосив експерт. Новак переконаний, що одним з варіантів покращення ситуації в боротьбі зі злочинністю було б поліпшення соціальних стандартів і зниження рівня безробіття. «У сьогоднішніх умовах необхідно серйозно підвищити соціальні платежі, а найголовніше - вирішувати питання із безробіттям. Лише у разі зростання зайнятості населення та зростання доходів і зарплат можна очікувати зниження криміногенної ситуації. Однак це не питання одного місяця, кварталу. Зараз можна очікувати з появою нового уряду кількох популярних (а фактично - популістських) рішень, одним з яких буде дострокове підвищення соціальних стандартів порівняно з тим, що передбачається в чинному державному бюджеті на 2016 рік», - заявив голова Комітету економістів України. Експерт додав, що робота з населенням із запобігання злочинності є недієвою, коли рівень доходів населення не вирішує основні споживчі та матеріальні проблеми. «Треба розуміти, що просвітницька робота - це обмежений і малоефективний ресурс. Адже коли нічого їсти і нічим годувати сім'ю, людина готова йти на крайнощі», - резюмував Андрій Новак.
оформление ленты  Блог: 
Політика Геннадій Друзенко Допомога Заходу Україні - це спроба поставити на місце Росію Фінансова та інші види допомоги для України від США і Європи не припиняться, оскільки це, в першу чергу, спроба вказати Росії на її місце. Це демонстрація для РФ того, що не можна силою відбирати території. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, експерт-міжнародник Геннадій Друзенко. «Підтримка міжнародним співтовариством України не зміниться навіть після скандалу з «панамськими архівами». Адже насправді питання допомоги Україні і для Європи, і для Сполучених Штатів - це спроба поставити на місце Росію. Показати РФ, що Україні допомагатимуть після того, що сталося. Підтримка України - меседжі, що не можна відбирати території силою», - розповів політолог. Друзенко переконаний, що до виборів у США гроші до України точно надходитимуть, навіть незважаючи на те, скільки крадеться. Адже якщо відмовляться допомагати, то демократи автоматично програють вибори. «Певною мірою існують спроби приплести до всього панамський скандал, офшори. Але насправді голландський референдум, ставлення Вашингтона або скандал може вплинути на рішення про допомогу в розмірі 5%. Скандал впливає на внутрішній порядок денний і ослаблення Президента», - зазначив політолог.
оформление ленты  Блог: 
Суспільство Олександр Беца Підвищення рівня безробіття на 1% тягне за собою не менше 6% зростання злочинності В українському суспільстві рівень злочинності значно виріс через зубожіння населення, через рівень безробіття, що зростає, через війну на Донбасі. Причини зростання злочинності як політичні, так і економічні. Звинувачувати в цьому лише нову патрульну поліцію не варто, проте всю систему внутрішніх справ - все ж треба. Таку думку висловив «Аналітичній службі новин» (АСН) експерт з правоохоронної проблематики Олександр Беца. «Злочинність, як правило, сезонно залежить від деяких факторів. Найкритичніший фактор взагалі у світі - це підвищення рівня безробіття. Чим більше в країні безробіття, тим більше зростає злочинність. Це вже доведено. Підвищення рівня безробіття на 1% тягне за собою не менше 6% зростання злочинності. Крім того - ще одна причина - зубожіння. За останні два-три роки реальні доходи людей, купівельна спроможність різко впали, гривня знецінилася і з'явилися в результаті цього такі злочини, про які ми вже 5-6 років тому забули: коли крадуть у людей з дач і з сіл навіть продукти. Ще один фактор зростання злочинності - те, що під час військових дій на Донбасі велика кількість людей переселилася. Не всі з цих людей мають можливість утримувати себе і не отримують від держави матеріальну допомогу. Четвертий фактор - збільшилася кількість збройних нападів внаслідок збільшення неконтрольованого обігу зброї», - розповів експерт. Беца зазначає, що напади збільшилися не тільки на простих людей, а й на тих, які мають великі доходи. Такі речі відслідковуються кримінальними угрупованнями. «Ми не можемо сказати, що поліція працює менше. Але коли відбулася трансформація міліції в поліцію, то кількість працівників скоротилася на 40%, пройшла люстрація. Прийшли нові люди, які ще не знають, як боротися з криміналітетом. Це також призводить до того, що велика частина злочинів залишається нерозкритою. Якщо війна закінчиться, а переселені або повернуться, або знайдуть роботу, то ситуація покращиться. Якщо хоч трохи покращиться життя людей, то кількість нападів зменшиться - це суто економічний фактор. Є парадоксальна картина: кількість нападів зростає, а кількість осіб, яких затримують і ув'язнюють - зменшується. Це означає, що є великий вакуум нерозкритих злочинів», - зазначив фахівець. На думку Беци, ще одна проблема зростання злочинності криється в тому, що в будь-якому районі люди не знають свого дільничного, а він не знає їх і не володіє ситуацією. «Не треба все звалювати на патрульну поліцію, вона відстежує, отримує сигнал, розбирається, повідомляє. А далі вже кримінальний розшук або інші працівники працюють. У той же час за місцем проживання дільничні повинні володіти ситуацією, контролювати її. Це слабке місце. Це великий комплекс питань, які зараз Міністерство внутрішніх справ саме по собі розв'язати не зможе. Найближчим часом ніякого покращання бути не може. Треба провести великий комплекс заходів протягом двох-трьох років, щоб якось загальмувати процеси росту злочинності», - підсумував експерт.
Події На Львівщині злочинець здав Леніна на металобрухт Працівники Перемишлянського відділення поліції у Львівській області затримали зловмисника, який скоїв крадіжку майна, серед якого було два барельєфи Леніна, з приватного будинку в одному з сіл району. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції України. «34-річний раніше судимий житель міста Кам'янець-Подільський Хмельницької області приїхав на кримінальні «гастролі» до Львівської області. Вже встановлено ​​його причетність до п'яти фактів викрадення майна на території Перемишлянського району», - йдеться в повідомленні. За інформацією правоохоронців, до Перемишлянського відділення поліції звернувся 53-річний львів'янин, який заявив, що з його будинку в одному з сіл Перемишлянського району було вкрадено майно. Чоловік повідомив, що в період з 4-го по 8 квітня з його будинку викрадено два барельєфи Леніна, виготовлені з бронзи та алюмінію, велосипед ARDIS, два ліхтарики, карбування розміром 25х25 см й інструменти. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція статті передбачає покарання аж до позбавлення волі на строк до шести років.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,2259919643402-/ /-pc-/
Top