counter
Архів Повернутись назад 15 Березня 2017
15 Березня
Суспільство Названо професії, у представників яких найбільше за рік зросла зарплата За рік найбільше зарплата зросла у програмістів, логістів, банкірів, адмінперсоналу, а також у держслужбовців. Про це повідомили в прес-службі Міжнародного кадрового порталу hh.ua. Відзначається, що в п'ятірку професій, чиї зарплати підвищилися в лютому 2017 році у порівнянні з лютим 2016 року, увійшли представники держслужби і некомерційних організацій. У них зарплати зросли на 53%. Заробітки адмінперсоналу за рік збільшилися в середньому на 34%, працівники банків і фахівці галузі інвестицій та лізингу почали отримувати на 21% більше, ніж раніше. Місячний заробіток представників транспортної галузі та логістики виріс на 18%, а сфери інформаційних технологій - на 13%. Програмісти на лютий 2017 року отримують близько 20 тисяч грн. Разом з тим, за даними порталу, підвищення мінімалки до 3200 грн істотно не вплинуло на зарплатну політику більшості українських компаній. Відзначимо також, що найчисленнішими професійними сферами за кількістю резюме називають адміністративний персонал, робочий персонал, автомобільний бізнес, держслужбу. Найбільша кількість вакансій в лютому роботодавці розмістили в таких сферах, як виробництво, бухгалтерія, автомобільний бізнес і будівництво.
Суспільство оформление ленты  Джигурда розповів, за що його позбавили «громадянства ДНР» Скандальний російський актор і шоумен Микита Джигурда втратив «громадянство» так званої «ДНР» через те, що пропонував провести референдум і перейменувати «республіку» в «ДНРУ». Як повідомив артист у своєму Instagram, після отримання «паспорта ДНР» він запропонував ватажкам бойовиків зробити акцент на тому, що «ДНР» є частиною України перейменуватися в «ДНРУ» - «Донецьку народну республіку України». Крім того, співак запропонував ввести дві державні мови, російську та українську, щоб в очах всього світу не виглядати сепаратистами. Ця пропозиція очікувано викликало негативну реакцію, Джигурді повідомили, що «ДНР» - це не Україна, а «Новоросія». «Я запропонував провести референдум з цього приводу. В результаті Захарченко оголосив вручення мені громадянства «ДНР» технічною помилкою», - повідомив шоумен. Нагадаємо, «паспорт ДНР» Джигурді видали 9 березня в Донецьку, а відібрали «документ» вже 14 березня.
Економіка Сбербанк РФ через дії активістів обмежив зняття готівки в банкоматах по Україні Дочірнє українське підприємство Сбербанку Росії - ПАТ «Сбербанк» ввело обмеження на зняття готівки в розмірі 30 тисяч гривень або еквівалент цієї суми в іноземній валюті на добу на одного клієнта. Про це повідомили в прес-службі банку. Відзначається, що ці обмеження - тимчасові і викликані вони порушенням графіків інкасації відділень і банкоматів філіальної мережі банку. У банку розповіли, що порушення графіка пов'язане з «неправомірними діями третіх осіб щодо блокування головного офісу Сбербанку», а також із завданням фізичної шкоди банкоматам банку. Крім того, введені ліміти і на зняття готівки з карткових рахунків. Нагадаємо, 14 березня, в Києві була перервана робота центрального офісу «Сбербанку» через те, що активісти «замурували» головний вхід. Сьогодні, 15 березня, Рада національної безпеки і оборони України розгляне питання про припинення діяльності в нашій країні ПАТ «Сбербанк».
Політика Дочка Манафорта підозрює батька у причетності до масових вбивств на Майдані Хакери зламали електронну пошту дочки екс-радника побіжного екс-президента Віктора Януковича і колишнього керівника виборчої кампанії президента США Дональда Трампа Пола Манафорта. У пошті була знайдена інформація про те, що дочка підозрює Манафорта в причетності до організації розстрілів на Майдані взимку 2014 року. За інформацією видання Independent, хакери отримали листування дочок Манафорта 31-річної Андреа і 34-річної Джессіки, що охоплює період з жовтня 2012 по вересень 2016 року. Все листування було оприлюднене. В одному з листів Андреа Манафорт нібито пише сестрі: «Не обманюй себе, гроші, які у нас є, - це криваві гроші». Журналісти зробили припущення, що дівчина мала на увазі роль свого батька в розстрілах в 2014 році в Києві, в результаті яких загинули більше 100 активістів Євромайдану. У свою чергу адвокат сімей «Небесної сотні» Євгенія Закревська заявила CNN, що сподівається отримати роз'яснення від самого Манафорта. Разом з тим достовірність текстів опублікованих листів ще буде перевірятися. Нагадаємо, в серпні 2016 року стало відомо про передачу Партією регіонів грошей екс-раднику Януковича Полу Манафорту. В цілому він отримав більше $12 млн з 2007 по 2009 рік.
Політика оформление ленты  Парасюк: Сестру побив колишній ДАІшник, а батька госпіталізували Позафракційний народний депутат Володимир Парасюк заявив, що під час інциденту біля Слов'янська постраждали його батько і сестра. Про це політик повідомив на своїй сторінці в Facebook. Парасюк розповів, що його сестру побив колишній працівник ДАІ, а у батька забрали зареєстровану зброю. Крім того, за словами парламентарія, його батько госпіталізований через застосування газу. Також він уточнив, що сімох його «побратимів» забрали в Слов'янський райвідділ поліції. Депутат показав відео, на якому, на його думку, можна «побачити, хто почав провокувати і затіяв бійку». У свою чергу прес-секретар поліції Донецької області Наталя Шиман заявила, що поліція Донецької області просить Генеральну прокуратуру оцінити дії Володимира Парасюка, «під керівництвом якого було скоєно напад на працівників поліції в Слов'янську». Шиман підкреслила, що в результаті інциденту сім працівників поліції отримали травми. Нагадаємо, раніше голова поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін повідомив, що у вівторок увечері колона з 13 машин, яка приїхала з Харкова, на блокпосту в Слов'янську відмовилася проходити стандартну перевірку, спровокувавши конфлікт.
Суспільство В Авдіївці знову немає світла Через регулярні обстріли бойовиків «ДНР» Авдіївка знову залишилася без світла. Про це повідомили в прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій. За інформацією рятувальників, 14 березня стався прорив повітряної високовольтної лінії електропередач. Зараз знеструмлені Авдіївка, Авдіївський коксохімічний завод і Донецька фільтрувальна станція.У ДСНС підкреслили, що централізоване електропостачання відсутнє, об'єкти соціально-побутової сфери забезпечуються світлом за рахунок семи електрогенераторів ДСНС. Водночас теплопостачання міста підтримується за рахунок теплової генерації Авдіївського коксохіму, а вода - за рахунок запасів у міському резервуарі, обсяг якого становить 4 тис. куб. м. Нагадаємо, за минулу добу бойовики провели 106 обстрілів позицій ЗСУ. В результаті шість українських солдатів були поранені і один отримав травму.
Політика Підозрюваному в махінаціях з ПДВ екс-консулу Грузії суд не зміг обрати запобіжний захід Печерський районний суд Києва 14 березня не зміг обрати запобіжний захід підозрюваному в махінаціях з ПДВ екс-генконсулу Грузії в Одесі та голові фонду Михайла Саакашвілі «На благо Одеси» Тимуру Нішніанідзе, передає кореспондент АСН. Обрати запобіжний захід Нішніанідзе завадив його дипломатичний імунітет. Воночас суд звернувся в посольство Грузії щодо отримання дозволу та відповідних документів на зняття імунітету з Нішніанідзе. Суд також звернувся в посольство Грузії в Києві і консульство в Одесі із запитом надати документи про точну дату припинення його повноважень. Засідання суду перенесли на 14:00 вівторка, 21 березня. Як повідомлялося, прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган повідомила, що Нішніанідзе підозрюється в заволодінні державними коштами в особливо великих розмірах. Слідство встановило, що Нішніанідзе, діючи у змові з іншими працівниками консульства, з червня 2012 по листопад 2013 року надав до податкового органу документи на відшкодування понад 17 мільйонів гривень ПДВ за товари, яких не купував. Нагадаємо також, що в червні 2016 року благодійний фонд «На благо Одеси», який є підконтрольним Михайлу Саакашвілі, звинуватили у відмиванні великих грошових коштів, отриманих від контрабанди.
Суспільство оформление ленты  Блокадників і Парасюк погрожували «вирізати сім'ї» поліцейських - Аброськін Поліцейські Донецької області повідомили, що під час спілкування з учасниками блокади на чолі з народним депутатом Володимиром Парасюком на блокпосту в Слов'янську вони чули погрози на свою адресу і на адресу своїх сімей. Про це на своїй сторінці в Facebook написав заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін. За його словами, блокадники «погрожували вирізати сім'ї працівників поліції, які перебували на блокпосту», ображали і принижували їх, називаючи «донецькими сепаратистами». Разом з тим Аброськін підкреслив, що не дозволить принижувати поліцейських Донецької області, які «вже третій рік на війні, які під обстрілами допомагають людям у прифронтових містах, багато з яких втратили сім'ї і будинки, покинувши окуповану територію, але залишилися вірними присязі, даній громадянам України». Він повідомив, що за фактом нападу на поліцейських під керівництвом нардепа Парасюка слідчим управлінням ГУНП в Донецькій області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу» Кримінального кодексу України. Нагадаємо, раніше в поліції повідомили, що ввечері 14 березня колона з 13 машин, яка приїхала з Харкова, на блокпосту в Слов'янську відмовилася проходити стандартну перевірку, спровокувавши конфлікт.
Події оформление ленты  У Дніпрі п'яний «майор» на Hummer влаштував перегони з поліцією У Дніпрі рано-вранці 15 березня був затриманий «майор» приватної організації, який у стані алкогольного сп'яніння керував автомобілем Hummer. Поліцейські близько 5-ї ранку звернули увагу на чоловіка, який ходив біля ТЦ «Нагорка» у п'яному вигляді і вигукував нецензурні слова. Побуянивши, чоловік сів за кермо свого автомобіля Hummer і поїхав, передає «Інформатор». Кілька екіпажів патрульних наздогнали машину на проспекті Богдана Хмельницького. На заклики зупинитися водій не реагував. Порушника вдалося зупинити біля 16-ї лікарні, де він чинив опір і спробував сховатися, але працівники поліції наздогнали зловмисника у дворах і наділи на нього наручники. Від проведення тесту на наявність алкоголю в крові за допомогою приладу «Драгер» чоловік відмовився.Патрульні знайшли у чоловіка посвідчення «майора» приватної організації. Водія доставили до районного відділу поліції, його автомобіль евакуювали.
Політика оформление ленты  Росії не потрібна демократія, потрібна монархія - Аксьонов Так званий глава анексованого Криму Сергій Аксьонов заявив в ефірі програми «Серйозна розмова» на пропагандистському телеканалі «Перший Кримський», що Росії потрібна монархія. «Нам така демократія в тому вигляді, в якому вона підноситься західними ЗМІ, не потрібна (...). У нас є свої традиційні православні, духовні цінності (...). Сьогодні, на мою думку, Росії потрібна монархія», - повідомив Аксьонов . Цю заяву «глава» Криму аргументував тим, що у РФ є зовнішній ворог, а тому потрібно єдиновладдя і «єдиноначальність». «Я маю на увазі не демократію, як її розуміють нормальні люди, а вседозволеність, як багато хто трактує режим демократії», - додав Аксьонов. У зв'язку з цим він закликав надати президенту РФ Володимиру Путіну ще більше влади. «Сьогодні у президента має бути більше прав, аж до, вибачте, диктатури», - зазначив «глава» анексованого півострова. Крім того, Аксьонов повідомив, що є «солдатом президента».
Події оформление ленты  Чоловік намагався відправити поштою з Донецької області у Миколаїв гранати і порох Житель Чернігівської області намагався відправити поштою з Донецької області в Миколаїв три гранати та 1,5 кг пороху. Про це повідомили в  прес-службі  Нацполіції Донецької області. За інформацією правоохоронців, у відділенні експрес-доставки вантажу перевірили речі, які приніс для відправки до Миколаєва 26-річний житель Чернігівської області. У його чоботях було виявлено 2 гранати РГД-5 і одна - Ф-1, а також 1,5 кг димного пороху. Чоловіка доставили в поліцію, щоб з'ясувати мотиви його дій. Зараз вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Нагадаємо, 13 березня працівники поліції вилучили боєприпаси у військовослужбовця в Бердянську Запорізької області, який самовільно покинув військову частину.
Політика У Путіна є два варіанти розвитку подій на Донбасі - Тимчук У президента РФ Володимира Путіна є два варіанти подальших дій на Донбасі. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат України, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. За словами політика, в «ЛДНР» розігрується карта «сформованих і самодостатніх» квазідержавних утворень, що є частиною нової стратегії Путіна стосовно  Донбасу. Парламентарій вважає, що у президента РФ є 2 варіанти подальшого розвитку подій на окупованій частині Донбасу. «Перший - імітувати остаточне оформлення «ЛДНР» у вигляді квазідержавний формувань і тим самим тиснути на Київ - взяти ОРДЛО назад на умовах Путіна. У разі невдачі - придністровський сценарій. Другий варіант, звичайно ж, для Москви куди гірший у порівнянні з видимим нею варіантом виконання Мінських угод, але, як то кажуть, на безриб'ї і ліфчик портупея», - повідомив Тимчук. Він зазначив, що в зв'язку з цим і було видано «указ» ватажка бойовиків «ДНР» Олександра Захарченка про закріплення за лінією дотику статусу «державного кордону». «Якщо йдеться про долю квазідержави, то як мінімум у неї повинні бути якісь кордони. Не викликає сумнівів, що пан Захарченко в сльозах і соплях підписував цей «указ», що ставить хрест на його шизофренічних мріях «взяти Київ і Львів», а потім обмити свої чоботи з російської «гумдопомоги» у водах Ла-Маншу. Але соплі Захарченка не цікавлять Путіна, оскільки для нього зараз головне - самому зрозуміти, що робити з окупованим Донбасом, якщо вже Київ при всіх московських потугах норовиться взяти назад донбаський гадючник «русского мира» на умовах Кремля. І розглядаються найбільш неадекватні варіанти», - підкреслив парламентарій. Він також упевнений, що в «ЛДНР» зараз знову стали готуватися до другого кроку після визначення «державних кордонів» - проведення «місцевих виборів» без участі України. «На жаль, у цих умовах сьогодні у Києва немає не тільки варіантів стратегії для різних сценаріїв, які нав'язуються Москвою щодо Донбасу, а й хоча б якогось базового, концептуального бачення відновлення територіальної цілісності країни. І в цьому на сьогодні наша головна слабкість», - резюмував Тимчук.
Політика оформление ленты  Протестувальники перекрили рух транспорту біля Верховної Ради і Кабміну Протестувальники громадського руху «Рух нових сил», люди в камуфляжі, що представляються як військові добровольчих батальйонів, у кількості до 200 осіб перед засіданням Верховної Ради України в 10:00 15 березня перекрили рух автотранспорту по вулиці Грушевського від Кабінету міністрів України до будівлі Верховної Ради України, передає кореспондент АСН.  Протестувальники вимагають від народних депутатів зупинити торгівлю «на крові» й ухвалити закон, підготовлений фракцією «Самопоміч», що забороняє поставки вугілля та інших товарів з окупованих територій Донбасу. При цьому в парламенті представники коаліції назвали законопроект «Самопомочі» неприйнятним. За словами нардепа від фракції «Народний фронт» Антона Геращенка, Адміністрація Президента Петра Порошенка і Кабінет міністрів готують новий закон про Донбас, так як законопроект «блокадників» про окуповані території - неприйнятний і потрібен закон про відновлення територіальної цілісності. Геращенко зазначив, що дуже часто окремі партії, зокрема опозиційні, готують законопроекти, щоб створити інформаційний привід, але не думають про реальну користь або реальність втілення в життя цього законопроекту. Він повідомив, що зараз триває підготовка нового законопроекту. «Тому буде законопроект, узгоджений Кабінетом міністрів як вищим органом виконавчої влади. Він буде внесений до парламенту найближчим часом. Законопроект зараз розробляється в Кабінеті міністрів і Адміністрації Президента. Цей закон я не називав би законом про окуповані території, а законом про відновлення територіальної цілісності. У законопроекті будуть прописані етапи всієї роботи, щоб у нас була незалежність від РФ - економічна, енергетична, інформаційна. А ми до цього часу від неї залежимо. І якщо ця стратегія буде зрозумілою суспільству і громадянам, то не потрібні будуть блокади», - упевнений парламентарій.
Суспільство Перед «Євробаченням-2017» росіянка Самойлова перенесла важку операцію Учасниця від Росії на конкурс «Євробачення-2017» Юлія Самойлова перенесла важку операцію на хребті. Хірургічне втручання тривало 6 годин і коштувало співачці 50 тисяч євро. Самойлова повідомила, що гроші їй допомогли зібрати шанувальники її творчості. Вона також зазначила, що операція була ризикованою, але пройшла успішно, пише «КП.РУ». «Мені робили розтин вздовж усього хребта - від голови до куприка. Якби операції не було, пішли б ускладнення на внутрішні органи. Мені вже тоді було важко: м'язи не тримали спину, сидіти було складно, здавлює шлунок, я не могла нормально їсти. З диханням були проблеми», - повідомила співачка подробиці операції. Зараз Самойлова перебуває в Фінляндії, де її обстежують перед «Євробаченням». Нагадаємо, РФ на музичному конкурсі Євробачення-2017, який пройде в Києві, представить співачка з обмеженими можливостями Юлія Самойлова.Цей вибір у Росії пояснили тим, що для участі в конкурсі їм потрібна була співачка не зоряна і не розкручена. Раніше народний депутат України Антон Геращенко заявив, що співачку Юлію Самойлову, яка представлятиме Росію на конкурсі «Євробачення-2017», треба впустити в Україну і притягнути до відповідальності за незаконне відвідування окупованого Криму.
Політика оформление ленты  Рада не встигла відкритися, як оголосили перерву Віце-спікер Верховної Ради України Оксана Сироїд відкрила ранкове засідання парламенту 15 березня, де зареєструвалися 340 парламентаріїв, передає кореспондент АСН. Після цього вона відразу ж оголосила перерву на 30 хвилин на вимогу фракцій коаліції: «Народного фронту» і БПП. Водночас під стінами парламенту проходить нечисленний мітинг в кількості до 200 чоловік громадського руху «Рух нових сил» і людей у камуфляжі, що представляються як військові добровольчих батальйонів. На мітингу перед будинком Верховної Ради позафракційний народний депутат Дмитро Добродомов повідомив: «Сьогодні закон про зупинку торгівлі на крові навіть не ставиться до порядку денного парламенту. Тому ми провели попереджувальну акцію під стінами парламенту, щоб показати народним депутатам, що не можна торгувати на крові, наживатися на крові наших воїнів на Донбасі. Це призведе до кінця самої влади». За його словами, в парламенті немає коаліції, а депутати провладних фракцій об'єдналися з олігархічними групами. «Але є депутати «Народного контролю» в парламенті, які за два роки підготували закони для людей. Ми підготували законопроект про довічне тюремне ув'язнення для корупціонерів і вимагаємо його прийняти. Можу сказати, що ця влада боїться одного, що їх всіх рано чи пізно чекає доля Насірова».
Політика оформление ленты  Екс-спікер: Це кінець цього парламенту Екс-спікер Верховної Ради України попередніх скликань і позафракційний нардеп Володимир Литвин заявив, що настає кінець Верховної Ради нинішнього скликання, передає кореспондент АСН. «До зали зайшли військові. Я так думаю, що це представники Нацгвардії і військові. Але я думаю, що це кінець цього парламенту», - заявив він. Литвин назвав правильним рішення віце-спікера Оксани Сироїд закрити ранкове засідання Верховної Ради після того, як до зали прийшли військові. «Треба зібрати засідання погоджувальної ради і розглянути це питання», - додав Литвин. Нагадаємо, до сесійної зали парламенту під час виступу нардепа від «Народного фронту» Юрія Берези, який зажадав запросити до парламенту керівництво МВС за фактом побиття нардепом Володимиром Парасюком представників Нацполіції, несподівано для нардепів увійшли люди камуфляжі. Після цього віце-спікер Сироїд поспішно закрила ранкове засідання.
Політика На засіданні РНБО вирішується питання про те, чи виганяти "Сбербанк" з України У Києві зараз триває засідання Ради національної безпеки і оборони, на якому розглядається питання про введення санкцій до філій російського "Сбербанку", що працює в Україні, передає Інтерфакс-Україна. "Почалося екстрене засідання РНБО", - написав прес-секретар президента України Петра Порошенка Святослав Цеголко у своєму акаунті в Твіттері. Нагадаємо, вчора міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що президент України Петро Порошенко в середу збирає Раду національної безпеки і оборони для розгляду питання можливих санкцій до російського банку. За його словами, каталізатором подій стало визнання російськими банками так званих "паспортів" ОРДЛО. За даними НБУ, станом на 1 січня 2017 року банк мав активів на 48,356 млрд грн і посідав шосте місце серед 93 банків.
Політика Порошенко запропонував припинити транспортне сполучення з ОРДЛО. Пускати тільки гуманітарку Президент України Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки і оборони України запропонував на час повністю заблокувати транспортне сполучення з окупованою територією Донбасу. "Пропоную РНБО прийняти рішення про тимчасову повну зупинку транспортного, і не тільки залізничного, сполучення з окупованою територією. Воно діятиме до тих пір, поки окупанти не повернуть під юрисдикцію України вкрадені українські підприємства", - заявив під час свого виступу в Раді Нацбезпеки глава держави, передає Інтерфакс-Україна. Також раніше Порошенко попросив Європейський союз посилити санкції проти Російської Федерації за так звану "націоналізацію" українських підприємств на Донбасі. Нагадаємо, також на засіданні РНБО зараз розглядається питання про введення санкцій проти російського "Сбербанку" за визнання "паспортів ОРДЛО".
Політика оформление ленты  Трибуну Ради блокують нардепи БПП з військовими МВС і Нацполіції Трибуну Верховної Ради блокують народні депутати БПП і «Народного фронту» з військовими МВС та Національної поліції, передає кореспондент АСН. Після закриття ранкового засідання парламенту віце-спікером Оксаною Сироїд, глава фракції БПП Ігор Гринів повідомив, що «засідання не буде до закінчення засідання Ради національної безпеки і оборони». А в цей час трибуну блокували нардепи БПП і «Народного фронту» з військовими. Один із них виступив перед нардепами. «Я є добровольцем з 2014 року. До цього я давав присягу народу України. З 1994 року служив у спецназі, служив в «Альфі», потім пішов на фронт... Ми прийшли сюди, щоб розповісти про дії народного депутата Парасюка на блокпосту Слов'янська», - заявив він. Військовий розповів, що народний депутат застосовував до нього силу, «бив по ногах», прикриваючись мандатом.«Мета депутата Парасюка була одна - спровокувати бійку на блокпосту... Він давав команди, використовуючи нецензурну лайку, застосовувати силу до працівників Нацполіції», - повідомив військовий. Також із трибуни виступили й інші представники Нацполіції, які звинуватили нардепа Володимира Парасюка в незаконному застосуванні сили і зброї. Військові просять Генпрокуратуру притягти Парасюка до відповідальності. Після виступів військові і нардепи залишили залу.
Політика оформление ленты  У Львові під стінами ОДА палили шини через розгін блокади Донбасу В ніч з 14 на 15 березня під стінами Львівської обласної державної адміністрації активісти зі штабу блокади і помічники народного депутата Володимира Парасюка палили шини. Протестувальники вимагали звільнити учасників блокади, затриманих після зіткнень біля Слов'янська. Згодом активістів запросили на нараду з керівництвом Львівської ОДА. Як зазначено на сторінці громадської приймальні Володимира Парасюка в Facebook, за результатами наради учасники протесту висунули вимоги до Президента негайно притягнути до відповідальності силовиків за незаконне затримання учасників торгової блокади і припинити спроби відновити торгівлю з окупантом. Раніше АСН  повідомляла, що ввечері 14 березня на блокпосту біля Слов'янська виник конфлікт між силовиками і активістами на чолі з народним депутатом Володимиром Парасюком. Голова поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін повідомив, що люди були озброєні і відмовилися проходити стандартну перевірку, спровокувавши конфлікт. У свою чергу нардеп Парасюк стверджує, що поліція без причин побила добровольців, які їхали підтримати блокаду Донеччини.
Політика Нардеп розповів, як військовим вдалося пройти до Верховної Ради Народний депутат "Народного фронту" Андрій Тетерук заявив, що для проходу військових в український парламент їм зробили перепустки, передає кореспондент АСН. "Нам потрібна була перерва в роботі парламенту, щоб оформити перепустки в парламент для військових. Щоб наші військові і представники Нацполіції прийшли сюди і розповіли всім правду про безчинства нардепа Володимира Парасюка вчора на блокпосту Слов'янська, де він застосовував силу до військових", - розповів він. При цьому Тетерук звинуватив віце-спікера Оксану Сироїд у тому, що вона закрила засідання Ради:"А віце-спікер Оксана Сироїд злякалась і закрила засідання парламенту", - розповів він.У відповідь віце-спікер Оксана Сироїд розповіла журналістам у кулуарах парламенту, що діяла за регламентом... "У сесійній залі можуть перебувати лише люди з посвідченнями народних депутатів", - заявила вона.
Події оформление ленты  Відділення Сбербанку РФ в Житомирі облили червоною фарбою Невідомі особи на площі Соборній у Житомирі облили червоною фарбою фасад відділення ПАТ «Сбербанк», двері приміщення і банкомат запінили монтажною піною. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції в Житомирській області. За слова працівників банку, подія трапилася ввечері 14 березня. У зв'язку з тим, що сталося, керуючий відділення звернувся в поліцію, передає Житомир.info. Як розповіла керівник прес-служби ГУНП в Житомирській області Алла Ващенко, поліція дізналася про те, що сталося, близько 23:00, до відділення банку виїхали поліцейські, які вилучили балони з-під монтажної піни, пластикові пляшки з фарбою. Зараз за вказаними фактами проводиться перевірка. Вранці 15 березня працівники банку вимили вікна і двері установи. Нагадаємо, 14 березня в Києві була перервана робота центрального офісу «Сбербанку» через те, що активісти «замурували» головний вхід. У середу, 15 березня, ПАТ «Сбербанк» ввело обмеження на зняття готівки в розмірі 30 тисяч гривень або еквівалент цієї суми в іноземній валюті на добу на одного клієнта. Відзначається, що ці обмеження - тимчасові і викликані вони порушенням графіків інкасації відділень і банкоматів філіальної мережі банку.
Політика Порошенко хоче, щоб втрати від блокади відшкодовували ОРДЛО, "Самопоміч" і "Батьківщина" Президент України Петро Порошенко заявляє, що істотні економічні втрати від блокади Донбасу повинні відшкодовувати не тільки самопроголошені республіки «ДНР» і «ЛНР», а й партії "Самопоміч" і "Батьківщина", які й організували цю блокаду. Про це глава держави заявив на засіданні РНБО в середу, 15 березня, в Києві, повідомляє прес-служба Президента. "Те, що дії наших блокувальників стануть Україні в копійку, це очевидно. В яку саме - покаже калькуляція, і ці рахунки ми виставимо як самопроголошеним республікам, так і "Самопомочі", "Батьківщині", - сказав Президент. За словами Президента, в четвер, 16 березня, Кабмін повинен проаналізувати і надати результати, як блокада Донбасу вплинула на ситуацію в енергетиці, втрати для бюджету і економічне зростання в країні. "Цього разу тільки рання весна врятувала нас від віялових відключень електроенергії», - констатував Порошенко.
Політика Віце-спікер Сироїд звернулася до ГПУ і СБУ за фактом захоплення парламенту Віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд у кулуарах заявила, що звернулася в Генеральну прокуратуру України і Службу безпеки за фактом захоплення парламенту, передає кореспондент АСН. «Одна з критичних вимог демократії - органи правопорядку не мають права ступати на підлогу, де відбуваються парламентські дебати. Як тільки органи правопорядку отримують право або можливість самовільно входити на територію парламенту, можна говорити, що демократія перестане існувати. Я розцінила як захоплення парламентської зали і трибуни ситуацію, коли до сесійної зали увійшли люди в камуфляжній формі і попрямували до трибуни. І я змушена була закрити пленарне засідання сьогодні», - заявила вона. Віце-спікер також зазначила, що вже звернулася в прокуратуру і СБУ в зв'язку з цією екстраординарною подією. За її словами, ГПУ і СБУ мають провести розслідування: хто спланував ці дії і з якою метою. Сироїд назвала незаконним захоплення трибуни. «Я не знаю, що там відбувається, але хтось дав дозвіл увімкнути мікрофони в залі парламентських засідань, і невідомі люди увімкнули . Окремі народні депутати, фактично узурпувавши функції спікера і віце-спікера, продовжують щось проводити у залі пленарних засідань», - сказала вона. Нагадаємо, нардеп «Народного фронту» Андрій Тетерук звинуватив Сироїд у тому, що вона «злякалася і закрила засідання».
Суспільство Роберт Келлі розповів, як його дітям вдалося зіпсувати знамените інтерв'ю ВВС Доцент Пусанського національного університету Роберт Келлі, чия сім'я стала надзвичайно популярною після його інтерв'ю ВВС і появи дітей на задньому плані, знову поспілкувався з журналістами. Келлі відповів на ті запитання, які викликали найбільш запеклі суперечки в соцмережах. Зокрема, він повідомив, що в кадрі була не няня, а його дружина Чона Кім і їхні діти - Джеймс (корейський варіант його імені - Юсок) і Меріон (Єна). «Вони обидва Келлі», - підкреслив доцент. Він зазначив, що сім'я не очікувала такої популярності. «На нас лавиною ринув потік якихось коментарів, питань, думок... Одна жінка запитала мене, чи я не ясновидець. Може, я бачу в небі якісь знаки або щось подібне? Нас захлеснула хвиля імейлів від різних ЗМІ з усілякими наполегливими проханнями. Ми не відповідали - і я прошу вибачення, якщо збоку це виглядало так, наче ми всіх ігноруємо - насправді ми просто не знали, що і як відповідати», - розповів Роберт Келлі. За його словами, вони з дружиною самі довго сміялися, переглядаючи відео, і дуже переживали, що експерту зі Східної Азії Роберту Келлі більше ніколи не дзвонитимуть журналісти. Чона повідомила, що дивилася інтерв'ю чоловіка в сусідній кімнаті, де стоїть телевізор, і дуже здивувалася, коли побачила у кадрі своїх дітей. Нагадаємо, 10 березня Келлі, який є доцентом кафедри політології Національного університету в Пусані в Південній Кореї, погодився дати журналістам коментар щодо імпічменту президента в цій країні через відеозв'язок, і саме в цей час до кімнати забігли його діти. Смішне відео стало вірусним. Тільки на сторінці ВВС в Facebook його подивилися 84 мільйони користувачів.
Політика РНБО ухвалила рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення Рада національної безпеки і оборони України сьогодні, 15 березня, прийняла рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення. Про це за підсумками засідання Ради заявив Секретар РНБО Олександр Турчинов, сказано на сайті РНБО. «Міністерству внутрішніх справ України, Національній поліції України, Національній гвардії України за участю Служби безпеки України доручено невідкладно припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення залізничними та автомобільними шляхами і створити умови для залучення громадського контролю за виконанням цього рішення», - додав він. За словами Турчинова заборона на перетин лінії розмежування діятиме до тих пір, поки не будуть повернуті під українську юрисдикцію захоплені окупантами підприємства. Також рішенням РНБО Нацбанку і СБУ було доручено проаналізувати діяльність банківських установ України, в капіталі яких є частка державних банків РФ, і протягом доби внести відповідні пропозиції, зокрема, щодо запровадження проти них санкцій.
Політика У Раді ініціюють відставку віце-спікера Сироїд Народні депутати ініціюватимуть відставку віце-спікера Оксани Сироїд. Про це у Верховній Раді України 15 березня заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук, передає кореспондент АСН. «Ми вважаємо поведінку віце-спікера Оксани Сироїд не гідною високого поста віце-спікера. Вона злякалася і закрила засідання. Її поведінку ми вважаємо ганебною для віце-спікера парламенту. Тому ми будемо ставити питання про те, щоб звільнити її з посади і виконання обов'язків віце-спікера парламенту», - заявив нардеп. Також Тетерук повідомив, що засідання парламенту «буде відновлено після закінчення засідання РНБО, коли спікер Андрій Парубій повернеться в парламент». Водночас нардеп «Народного фронту» Антон Геращенко зазначив, що Сироїд не тільки треба звільнити з посади віце-спікера, а й позбавити депутатського мандата. «Її поведінка не гідна не тільки високого звання віце-спікера, а й депутата», - заявив парламентарій.Герещанко пообіцяв, що нардепи також звернуться до Генпрокурора, щоб ГПУ підготувала необхідні документи для кримінального провадження щодо нардепа Володимира Парасюка. «Його не просто треба позбавити депутатського мандата, а й притягти до відповідальності за застосування сили до військових... Благо, що ні в кого не здали нерви, не було застосовано зброю на блокпосту», - додав він.
Політика Турчинов: За годину всі дороги до лінії розмежування на Донбасі будуть перекриті Всі автомобільні та залізничні шляхи до лінії розмежування будуть перекриті з 13:00 15 березня. Про це журналістам повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов. «На виконання рішення РНБО до першої години дня сьогодні будуть перекриті всі авто і залізничні шляхи, що ведуть до лінії розмежування силами Нацполіції і Нацгвардії», - заявив він, передає «Українська правда». Турчинов пообіцяв, що в зоні АТО не буде допущено жодних провокацій, жодних проявів диверсійної або будь-якої іншої активності. Турчинов також закликав патріотів вступати до лав ЗСУ або Нацгвардії. Нагадаємо, згідно із заявою РНБО, враховуючи захоплення українських підприємств і загострення безпекової ситуації в зоні АТО, Рада прийняла рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення. Кабінету Міністрів України доручено невідкладно розробити і ввести план заходів щодо забезпечення безпечного і надійного функціонування паливно-енергетичного і металургійного комплексу України, проаналізувати негативний вплив на економіку і бюджет країни і вжити заходів щодо їх мінімізації. «Міністерству внутрішніх справ України, Національній поліції України, Національній гвардії України за участю Служби безпеки України доручено невідкладно припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення залізничними та автомобільними шляхами і створити умови для залучення громадського контролю за виконанням цього рішення», - розповів Турчинов. Також МВС, Нацполіції, Національній гвардії і СБУ було доручено вжити додаткових заходів щодо зміцнення громадської безпеки та протидії диверсійним і терористичним проявам, спробам порушення громадського порядку. «Крім того, Національному банку України, Службі безпеки України доручено провести аналіз діяльності банківських установ України, в капіталі яких є частка державних банків РФ, і протягом доби внести відповідні пропозиції, зокрема про введення проти них санкцій», - резюмував голова РНБО.
Політика оформление ленты  Жириновський пообіцяв розстрілювати опонентів, якщо виграє президентські вибори Лідер фракції ЛДПР в Держдумі РФ Володимир Жириновський пообіцяв розстрілювати своїх опонентів у разі, якщо виграє вибори президента в 2018 році. В ході свого виступу в російському парламенті Жириновський заявив, що в Московській області на кандидатів від його партії чинився тиск. Після чого політик розкритикував депутатів, які, на його думку, захищають владу Московської області, передає РЕН.ТВ. Заяви Жириновського образили віце-спікера Сергія Невєрова. Він закликав комісію з етики Держдуми РФ розглянути висловлювання лідера ЛДПР. «Тільки суд може визначити, хто злочинець, а то ми вже тут з трибуни Держдуми про розстріли тих, хто сидять у залі, заговорили. Мені здається, що комісії з етики треба уважно поставитися до виступу Володимира Вольфовича», - зауважив парламентарій. В результаті Жириновський і депутати ЛДПР демонстративно покинули залу засідань Держдуми.
Політика «Самопоміч» та блокадники ретельно вивчать рішення РНБО - Соболєв Фракція «Самопоміч» та блокадники вітають рішення Ради національної безпеки та оборони. Про це на брифінгу у парламенті 15 березня заявив нардеп фракції «Самопоміч» та один з активістів блокади Донбасу Єгор Соболєв, передає кореспондент АСН. «Від імені «Самопомочі» ми вітаємо припинення залізничного та автомобільного сполучення з терористами. Бо це сполучення фінансувало воєнних бойовиків... Ми впевнені, що якби не було блокади, то не відбулося би засідання РНБО, де були прийнятті рішення», - заявив він. Соболєв зазначив, що він та активісти блокади ретельно вивчать рішення РНБО, щоб там не було жодних прогалин. «Але треба розуміти, що це рішення Радбезу є тимчасовим. Тому необхідно прийняття закону про заборону торгівлі на крові», - додав він.
Суспільство Ryanair розповів, в які країни можна буде полетіти за 19,99 євро Найбільший лоукостер Європи - авіакомпанія Ryanair з 30 жовтня 2017 року відкриє 11 рейсів, 4 - з Києва та 7 - зі Львова. Про це повідомив комерційний директор Ryanair Девід О'Брайан на прес-конференції у Києві, передає кореспондент АСН. «Ми працюватимемо з двома аеропортами», - сказав він. Зокрема, за його словами, 4 рейси буде відкрито з Києва до Стокгольма, Манчестера, Лондона і Ейндховена, ще 7 буде зі Львова - в Краків, Будапешт, Меммінген, Лондон, Ейндховен, Берлін, Вроцлав. О'Брайян уточнив, що рейси із Києва в Ейндховен здійснюватимуться 3 рази на тиждень, в Лондон - 5 разів на тиждень, в Манчестер - 3 рази на тиждень і в Стокгольм - 4 рази, рейси зі Львова до Ейндховена, Лондона, Берліна, Будапешта і Меммінгена здійснюватимуться 2 рази в тиждень, до Кракова і Вроцлава - 3 рази. «Акційна ціна (квитків) - від 19,99 євро діє на рейси в жовтні-листопаді, які були заброньовані до півночі 16 березня», - сказав він. Також, за його словами, авіакомпанія буде літати з Міжнародного аеропорту «Бориспіль», але розглядає міжнародний аеропорт «Київ» (Жуляни) для майбутніх рейсів. При цьому літаки авіакомпанії поки не будуть базуватися в Україні. За словами О'Брайана, Ryanair планує перевозити з України не менше 500 тис. пасажирів щорічно.
Політика Росія озвучила свою позицію щодо блокади Донбасу Україною Представник Росії в Тристоронній контактній групі в Мінську Борис Гризлов заявив, що офіційний Київ порушує Мінські угоди і таким чином підриває не тільки фінансову систему Донбасу, але і свою власну. Його цитує агентство Інтерфакс-Україна. "Угоди, прийняті в Мінську два роки тому, містили чіткий план, спрямований на цивілізоване врегулювання конфлікту", - заявив Гризлов журналістам у Мінську. Гризлов заявив, що, згідно з "пунктом 8 узгодженого Комплексу заходів, йшлося про повне відновлення соціально-економічних зв'язків". У той же час, на його думку, Україна зараз рухається в протилежному напрямі. Російський представник вважає сьогоднішнє рішення РНБО блокувати транспортне сполучення з Донбасом "слабкістю влади". Нагадаємо, згідно з рішенням РНБОУ, всі автомобільні і залізничні шляхи до лінії розмежування будуть перекриті з 13:00 15 березня.
Суспільство оформление ленты  Вийшов новий трейлер третьої частини мультфільму «Нікчемний я» Студія Illumination на своєму каналі на YouTube опублікувала новий трейлер мультфільму «Нікчемний я 3». Мультфільм вийде на екрани в червні 2017 року. За словами творців - студії Illumination Entertainment і компанії Universal, що займаються прокатом її робіт, Despicable Me 3 має стати останнім фільмом лінійки, необхідним для завершення «повноцінної трилогії». У мультфільмі повернуться герої, відомі за попередніми серіями: Грю, Люсі, їхні доньки і міньйони. З'являться і нові герої: брат-близнюк Грю на ім'я Дрю і новий лиходій - Бальтазар Блатт, зірка дитячого шоу, яке скасували, коли він виріс. Блатт одержимий образом 1980 років. Він стане одним з найбільш грізних суперників Грю. На оригінальній озвучці знову попрацювали Стів Керрел і Крістен Віг, до яких цього разу приєднався блискучий Рендольф Северн Паркер III, есквайр. Більш відомий як Трей Паркер, деміург South Park. Голосом Трея тут говорить Бальтазар Бретт. Режисерами третьої частини також будуть Кайл Белда і П'єр Коффан, який ставив дві перші частини.
Суспільство У Росії порушили справу через використання «голосу Путіна» в рекламі Пермське управління Федеральної антимонопольної служби порушило справу через використання в рекламному ролику голосу, схожого на голос президента Росії Володимира Путіна. У ФАС порахували, що таким чином компанія «Альянс-Інвест», яка є рекламодавцем, порушила закон «Про рекламу», передає прес-служба відомства. Ролик, в якому використовували «голос Путіна», з січня 2017 року просуває один із місцевих квест-румів. Його транслювали в ефірі радіостанції Bolid.fm. Зміст аудиоролика обговорювалося на експертній раді, і експерти зробили висновок, що при прослуховуванні створюється враження, що квест-рум схвалює глава держави. Ролик стилізований під новорічне звернення глави держави, людина з «президентським» голосом вітає жителів Пермі зі святом, бажає їм успіхів і щастя, а також «особисто від себе» рекомендує відвідати квести LOST.
Політика оформление ленты  Ляшко: В Україні - переворот і немає влади Спікер Верховної Ради Андрій Парубій проведе закрите засідання голів фракцій парламенту. Про це в кулуарах ВРУ 15 березня заявив голова Радикальної партії Олег Ляшко, передає кореспондент АСН. «Сьогодні спікер Верховної Ради Парубій скликав на 13:00 засідання керівників фракцій. Де буде нарада? Тут, на третьому поверсі», - заявив він. За його словами, засідання пройде у кабінеті у спікера, який міститься в будівлі парламенту, куди пропускають тільки народних депутатів. Водночас Ляшко зажадав від президента України Петра Порошенка прийти в Раду і провести закрите засідання. «Ми вимагаємо від президента України Петра Порошенка прийти в парламент, зібрати засідання голів фракцій і провести закрите засідання парламенту... В Україні - переворот і немає влади, російські окупанти хочуть делегітимізувати всі гілки влади. Тому треба зупинитися. Треба, щоб президент невідкладно провів засідання з лідерами фракцій і зібрав закрите засідання парламенту», - заявив політик. Ляшко вважає, що недостатньо рішення РНБО про тимчасове блокування перевезень із окупованих територій. «Потрібно прийняти закон про окуповані території. Парламент сьогодні має стати центром ухвалення рішень», - підкреслив парламентарій. Голова «радикалів» також вважає, що віце-спікер Оксана Сироїд перевищила свої повноваження, зловжила своїм службовим становищем, закривши засідання парламенту. На його думку, треба було оголосити перерву, коли до зали зайшли військові. Але, за оцінками Ляшка, той факт, що в залі з'явилися люди в камуфляжі, однозначно є порушенням регламенту.
Суспільство У Голлівуді хочуть створити нову «Матрицю» Голлівудська кіностудія Warner Bros. Entertainment має намір створити оновлену версію фільму «Матриця». Як повідомив журнал The Hollywood Reporter, у якому форматі буде зніматися новий фільм, поки невідомо, проте переговори про написання сценарію ведуться із Заком Пенном, за плечима якого робота над фільмами «Люди Ікс» та «Месники». На головну роль розглядають кандидатуру Майкла Бакарі Джордана. За даними джерел журналу, творці оригінального фільму - сестри Вачовські - цього разу не залучені до роботи. Як зазначає джерело, ідею перезняти фільм запропонував Джоел Сільвер, який був продюсером оригінальної трилогії, але продав свої авторські права студії в 2012 році за $30 млн. У самій компанії Warner Bros. з обережністю ставляться до його можливої ​​участі в проекті, зокрема через складні відносини між ним і Вачовські. Нагадаємо, перший фільм трилогії «Матриця» вийшов на екрани в 1999 році, через чотири роки, в 2003 р., вийшли ще два фільми - «Матриця: Перезавантаження» і «Матриця: Революція».
Суспільство ООН рекомендує уряду скасувати прив'язку пенсій для жителів ОРДЛО до довідки переселенця Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні рекомендує Кабінету міністрів України скасувати прив'язку пенсій для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей до довідки внутрішньо переміщеної особи. Про це повідомила голова моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер під час прес-конфернції сьогодні в Києві, передає кореспондент АСН. "Ми вітаємо зусилля уряду поліпшити доступ до соціально-економічних прав по всій Україні, зокрема для внутрішньо переміщених осіб. Втім, ми відзначаємо, що як мінімум 160 тис. пенсіонерів, які живуть на території, підконтрольній збройним групам, позбавлені своєї пенсії з листопада 2014 року", - сказала вона. За її словами, доповідь ООН закликає уряд забезпечити соціальні виплати кожному."Ми рекомендуємо уряду розірвати зв'язок між правом на отримання пенсії і реєстрацією статусу внутрішньо переміщеної особи", - сказала Фрейзер.
Політика У Путіна не викликала оптимізму пропозиція Аксьонова відродити в РФ монархію Президент РФ Володимир Путін без оптимізму поставився до ідеї про розширення його прав аж до диктатури, висловленої так званим главою анексованого Криму Сергієм Аксьоновим. Про це повідомив прес-секретар глави Кремля Дмитро Пєсков. «Він дуже прохолодно ставиться до таких дискусій», - додав прес-секретар, передає РИА «Новости». Пєсков підкреслив, що пропозиція Аксьонова відродити в РФ монархію є його особистою думкою. На запитання журналістів, чи можлива така форма правління в Криму, Пєсков відповів, що «монархії в окремо взятому регіоні Російської Федерації бути не може». Крім того, Пєсков назвав некоректним і абсурдним питання про те, чи є загроза, що погляди Аксьонова позначаться на його діях на півострові, і чи існують механізми контролю, щоб подібне не відбувалося. Нагадаємо, Аксьонов в ефірі телеканалу «Перший Кримський» заявив, що вважає необхідною для Росії нову форму правління - монархію. Крім того, він виступив за «єдиноначальність, аж до диктатури».
Суспільство Російська учасниця «Євробачення» Самойлова за два місяці має намір вивчити англійську мову Учасниця від Росії на конкурс «Євробачення-2017» Юлія Самойлова повідомила, що абсолютно не володіє англійською мовою і має намір підготувати англомовну пісню для «Євробачення-2017» за два місяці. Як розповіла Самойлова в інтерв'ю «Медузі», на початку березня вона почала розбирати слова пісні з педагогом з англійської мови. «Я англійську мову взагалі не знаю. У школі, де я вчилася, на жаль, не було педагога. Він з'явився тільки під кінець мого навчання, і ми за два роки, що встигли, те й зробили. У мене майже нічого не вклалося в голові», - зазначила співачка. Крім того, вона повідомила, що працює з викладачем над вимовою. «Коли я читаю текст - все добре, але як тільки я починаю його проспівувати - у пісні така специфіка, що куплети треба дуже швидко промовляти і проспівувати - тут у мене і починається біда. Але на підготовку у мене ще майже два місяці, думаю, все встигнемо», - додала Самойлова. Нагадаємо, раніше співак Юрій Лоза розкритикував англомовну пісню Flame is burning, з якою виступить Юлія Самойлова, представниця РФ, на музичному конкурсі «Євробачення» в Києві. За його словами, композицію написали вороги.
Суспільство ООН: За час конфлікту на Донбасі загинуло майже 10 тисяч осіб За період конфлікту на Донбасі з 2014 року загинуло 9940 осіб, ще 23 455 було поранено. Про це йдеться у 17-тій доповіді щодо ситуації з правами людини в Україні, презентовану під час прес-конференції в Києві, передає кореспондент АСН. Зокрема, зазначається, що за період з середини квітня 2014 року до 12 березня 2017 року загинуло щонайменше 9940 осіб та ще 23 455 було поранено. Така оцінка є консервативною та зробленою на основі наявних даних, ці цифри включають військовослужбовців, цивільне населення та членів озброєних груп; кількість цивільних осіб, яких було поранено внаслідок конфлікту, оцінюється на рівні від 7 тис. до 9 тис. осіб; більше 2 тисяч – це цивільні особи, які загинули в ході бойових дій. Голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер під час брифінгу зазначила, що лише у період з 16 листопада 2016 року по 15 лютого 2017 року зареєстровано 130 пов'язаних з конфліктом постраждалих цивільних. «Серед них 23 смерті і 107 поранень, 65% цих смертей і травм були обумовлені обстрілами, в тому числі з ракетних систем залпового вогню. І хоча кількість втрат зменшилася порівняно з попереднім звітним періодом, їх набагато більше, ніж за цей період минулого року», - наголосила голова Моніторингової місії ООН.
Суспільство У «ДНР» назвали «геноцидом» рішення РНБО Один з ватажків бойовиків так званої «ДНР» Денис Пушилін назвав геноцидом рішення Ради національної безпеки і оборони України про повну транспортну блокаду окупованих територій Донбасу. За словами Пушиліна, рішення РНБО є «прямим порушенням Мінських угод», а також «легалізацією на державному рівні дій радикалів», передає Inforesist. «Тобто це не сумбурні дії маргіналів, а політика держави, що межує з геноцидом чотирьох мільйонів людей, які проживають в «республіках», - заявив Пушилін. У свою чергу ватажок «ДНР» Олександр Захарченко заявив, що бойовики не знімуть заборону на вивезення продукції і сировини на підконтрольні Україні території, передає  РИА Новости. Він зазначив, що «ДНР» з 1 березня ввела свою блокаду і зовнішнє управління на українських підприємствах.Нагадаємо, згідно з рішенням РНБО України, від сьогоднішнього дня вводиться повна транспортна блокада окупованих територій Донбасу. Це рішення набирає чинності з 13:00.
Суспільство оформление ленты  Запорізьких батьків залякують масовим самогубством дітей У Запорізькій області на мобільні телефони приходить розсилка про нібито масове самогубство підлітків, яке має відбутися в ці вихідні. Про це повідомили в прес-службі управління Нацполіції в Запорізькій області. Правоохоронці зазначили, що 14 березня о 09:10 в поліцію надійшло анонімне звернення з інформацією, що в запорізькій школі на вулиці Парамонова однією з суїцидальних спільнот 18-19 березня заплановано масове самогубство підлітків. Зокрема, повідомлялося, що 19 березня група «Кіт» планує акцію з масовим суїцидом підлітків, в якій повинні взяти участь 5 тис. осіб. В оголошенні нібито від імені поліції батьків закликають не випускати дітей з дому цього дня. Після проведення перевірки з'ясувалося, що це повідомлення - фейкове, воно було розіслане не тільки в школу на вулиці Парамонова, але й по всій території Запорізької області в додатку VoIP, а також у популярних соцмережах. У поліції підкреслили, що ця інформація є неправдивою, метою її є «нагнітання істерії і моральна паніка». Правоохоронці закликали не поширювати це повідомлення і не піддаватися на провокації. Нагадаємо, кіберполіція України з минулого року бореться з так званими «групами смерті» в соцмережах. Адміністратори груп, втягуючи підлітків у квести, ігри з покаліченням, підводять їх до суїциду, обов'язковою умовою якого є фіксація моменту смерті на відео.
Політика Голови фракцій Ради розійшлися в думках: хороше рішення РНБО чи погане Голови фракцій Верховної Ради України неоднозначно сприйняли рішення РНБО про блокаду Донбасу, передає кореспондент АСН. Так, за підсумками наради у спікера Андрія Парубія голова фракції коаліції «Народний фронт» Максим Бурбак повідомив, що його соратники позитивно оцінюють рішення РНБО. «Це виконання вимоги людей», - заявив він. Водночас в опозиції рішення РНБО сприйняли неоднозначно. Так, голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк повідомив, що його фракція позитивно оцінює рішення РНБО. Але «тимчасового блокування» недостатньо. Для вирішення проблеми потрібен закон про окуповані території, який фракція давно підготувала. У «Батьківщині» рішення РНБО вважають суперечливим. «Президент сьогодні заявив про збитки від блокади. Так які збитки, якщо після цих заяв Порошенко продовжує блокаду? Більш того, заявляє, що блокада буде не тільки залізнична, але тепер і звичайних шляхів сполучення? Так які збитки? Я взагалі не розумію, про які збитки йдеться. Якщо були б збитки, то, за логікою, сьогоднішнє засідання РНБО мало б завершитися тим, що ми відкриваємо торгівлю з окупованими територіями і далі будемо заробляти на цьому», - сказав заступник голови фракції Сергій Соболєв. У свою чергу голова Радикальної партії Олег Ляшко підтримав рішення РНБО. «Ми підтримуємо це рішення! Досить торгівлі на крові! Але і цю махновщину треба зупинити (тобто блокування кордону активістами. - АСН). Ми також вимагаємо, щоб у четвер президент провів закрите засідання Верховної Ради... Потрібно вирішувати: що робити з Донбасом, які закони ухвалювати, як захищати українців, які сьогодні перебувають на Донбасі», - сказав він.
Економіка У ДТЕК перерахували підприємства, які захопили бойовики Енергохолдинг "ДТЕК" повідомив, що контроль над усіма його підприємствами на тимчасово неконтрольованих владою України територіях Донецької та Луганської областей втрачений і перерахували їх. Це: ПрАТ "ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу", ТОВ "Моспінське ВПП", ПрАТ "ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля", ТОВ "ДТЕК Східенерго" (ВП "Зуївська ТЕС"), ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго", ТОВ "Техремпоставка", ТОВ " ДТЕК Свердловантрацит ", ТОВ "ДТЕК Ровенькиантрацит", ТОВ "Електроналадка", ТОВ "ДТЕК Високовольтні мережі" і ТОВ "ДТЕК Сервіс", цитує прес-службу підприємства Інтерфакс-Україна. Директори всіх цих підприємств отримали від бойовиків вимогу перереєструватися в "ДНР" та "ЛНР". Також бойовики заявили, що почали описувати майно підприємств. В енергохолдингу підкреслюють неможливість роботи зазначених підприємств окремо від української економіки, так як це "частина єдиної української економічної інфраструктури, а розрив виробничого ланцюга унеможливить їх роботу". ДТЕК водночас заявив, що допоможе працівникам, які втратили роботу. За фактом втрати контролю над підприємствами компанія звернулася в правоохоронні органи України, ДФС, податкові органи та державні фонди.
Суспільство В Україні сьогодні 10 працюючих людей утримують 9 пенсіонерів В Україні на сьогодні 10 працюючих людей утримують 9 пенсіонерів.Про це повідомила директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко під час прес-конференції, передає кореспондент АСН. «На сьогоднішній момент фактично 10 працюючих утримують 9 пенсіонерів. Це якщо рахувати не тільки зайнятих працівників, але й самозайнятих осіб, індивідуальних підприємців», - сказала вона. За її словами, роботодавці намагаються платити єдині соціальні внески з мінімальної заробітної плати, що сьогодні становлять 704 грн. "А при цьому ми повинні забезпечити виплату пенсій не менше, ніж при повному стажі 1247 грн. Тобто в будь-якому випадку є розрив між сумами, які йдуть у вигляді доходів Пенсійного фонду, і тим, які він виплачує», - сказала директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду.
Політика Люди в камуфляжі заблокували комітети Ради на Садовій Стали відомі подробиці конфлікту Чорновол і військовими в Комітеті Ради. Перед засіданнями кількох комітетів парламенту в будівлі на вулиці Садовій народний депутат фракції «Народний фронт» Тетяна Чорновол влаштувала бійку з військовими в камуфляжі, які в підсумку заблокували вхід у будівлю, передає кореспондент АСН. Депутат Чорновол влаштувала чергову бійку з військовими в камуфляжній формі, які прийшли до будівлі Комітетів Верховної Ради, де сьогодні мають бути засідання. При цьому на вході з'явилася нардеп Чорновол і її соратник з «Народного фронту» і голова Комітету з питань національної політики і оборони Сергій Пашинський. Військові заблокували вхід на «залізній рамці», через яку традиційно проходять всі гості комітетів. Також люди в камуфляжі стоять біля входу в будівлю парламенту, але поводяться спокійно, пропускаючи пресу і працівників на робочі місця.
Економіка Чому введення санкцій проти «дочок» російських банків вдарить по самій Україні Будь-які санкції, введені проти дочірніх банків Росії, - це удар по економіці України і українським вкладникам, але аж ніяк не по агресору. Про це в коментарі АСН заявив експерт з банківських питань Олександр Охріменко. «У нас на території України працюють тільки українські банки, тобто ці санкції будуть введені проти українських банків. Санкції - це обмеження діяльності, відповідно клієнти, які обслуговуються, не зможуть отримувати належний сервіс. Тобто це вдарить по вкладниках», - зазначив він. Охріменко зазначив, що 13% всіх активів української банківської системи належить українським банкам, в яких власниками є росіяни. Експерт додав, що якщо будуть введені істотні обмеження, зокрема щодо видачі кредитів або залучення депозитів, то, швидше за все, ці фінустанови самі підуть з українського ринку. А це, в свою чергу, створить проблеми пересічним українцям. «Виникнуть проблеми у підприємств, що експортують продукцію в Росію, вони просто закриються. Виникне велика проблема з перерахування грошей з Росії українськими гастарбайтерами. А це близько 2,5 мільярда доларів на рік, ми їх фактично втрачаємо», - вважає експерт. На думку Охріменка, якщо в Україні закриються дочірні фінустанови російських банків, то це призведе до падіння ВВП до рівня 10%. «Якщо закриють російські банки, то удар буде такий, як у 2014 році, коли збанкрутував український Дельтабанк», - додав він. Зауважимо, юридично філій російських банків в Україні немає: всі так звані "російські банки" - резиденти України (самостійні юридичні особи), але входять до російських банківських груп. Нагадаємо, сьогодні, 15 березня, РНБО доручила Нацбанку і СБУ проаналізувати діяльність банківських установ України, в капіталі яких є частка державних банків РФ, і протягом доби внести відповідні пропозиції, зокрема, щодо запровадження проти них санкцій.
Політика Парубій проведе вечірнє засідання з головами фракцій щодо подій у Раді Парубій проведе вечірнє засідання з головами фракцій щодо подій у Раді. Про це на засіданні Комітету з питань соціальної політики заявила його голова і народний депутат фракції "Народний фронт" Людмила Денисова, передає кореспондент АСН. «Сьогодні о 18:30 буде зустріч всіх голів фракцій з головою Верховної Ради. Зустріч буде щодо подій, які сьогодні були в парламенті», - заявила вона. У свою чергу, нардеп Сергій Каплін повідомив: «Сьогодні в зв'язку з безпрецедентними подіями в парламенті, а також рішенням РНБО вже проходять важливі консультації голів фракцій з керівництвом парламенту». Каплін запропонував відкласти розгляд законопроекту про внесення змін до Трудового кодексу, оскільки, за його оцінками, не всі депутати через події в Раді і триваючі консультації зможуть взяти участь в обговоренні такого важливого питання. Голова Комітету Денисова нагадала, що на її пам'яті розгляд змін до Трудового кодексу відкладається вже в четвертий раз. «Робоча група збиралася 38 разів!!!... Говорити, що ми пропонуємо якісь нібито норми, які від нас вимагає МВФ, це не так! Давайте працювати!».
Політика Луценко на комітеті ВРУ просить депутатів ухвалити закон про заочне засудження На засіданні Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності 15 березня присутній Генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондент АСН. Він закликає народних депутатів ухвалити закон про заочне засудження. "Законопроект надзвичайно важливий. Йдеться про те, що станом на вчора у нас було 190 справ, розглянутих у судах в порядку заочного засудження. Вони стосуються як чиновників категорії "а" режиму Януковича, деяких силовиків, так і тих, хто не мав відношення до подій Майдану... Я хочу повідомити, що зараз є 826 клопотання про початок процедури заочного засудження 604 - ще готуються до подачі в суд", - заявив він. За словами генерального прокурора, йдеться про приблизно 1 тис. проваджень щодо заочного засудження. "Погодьтеся, що 1 тис. причетних до особливо тяжких злочинів - це важливо... Законопроект пропонує нормальну норму, яка діятиме до створення Державного бюро розслідувань... Тому всі страшилки, що ми пропонуємо закон, який буде тримати «на гачках» тих, хто хоче виїхати за кордон, це не так", - додав він.
Суспільство оформление ленты  Через 8 років після смертельної ДТП в справі Калиновського, пасинка Фірташа, допитаний його брат У справі Калиновського був допитаний його брат Олександр, який відмовився відповідати на запитання прокурора, посилаючись на статтю 63 Конституції України. Про це передає кореспондент АСН. Під час сьогоднішнього засідання Шевченківського райсуду у справі про аварію, в якій загинуло двоє людей, яку в 2009 році вчинив пасинок Дмитра Фірташа Сергій Калиновський, суд заслухав свідка - брата обвинуваченого Олександра. Свідок відмовився відповідати на запитання прокурора про обставини інциденту між Калиновським і співробітником міліції. Свідок послався на норму Конституції, яка дає право не свідчити проти себе і близьких. Суддя Трубніков підняв питання про перерву в засіданні, так як у зал не з'явилися інші свідки. За словами прокурора, цих свідків він викликав на засідання по телефону, але ті не прийшли, і запропонував судді застосувати до них примусовий привід до суду. Трубників зазначив, що свідки були викликані не повісткою, тому підстав для цього немає. Перерва була оголошена до 10:00 28 березня. У цей час у будівлі суду активісти вимагають покарати "мажора".
Політика Обравши 4 із 6 членів Вищої ради правосуддя, з'їзд суддів взяв паузу на 45 днів Сьогодні, 15 березня, на другий день роботи позачергового 14-го з'їзду суддів були обрані ще двоє членів Вищої ради правосуддя, повідомляє кореспондент АСН. Ними стали суддя Апеляційного суду Одеської області Ігор Артеменко і суддя Апеляційного суду Волинської області Андрій Овсієнко. Зараз обрано вже 4 членів ВРП з 6 необхідних. Раніше АСН повідомляла, що вчора, 14 березня, з'їзд суддів обрав перших двох членів ВРП, якими стали суддя Апеляційного суду Києва Микола Худик та суддя Київського апеляційного господарського суду Віктор Шапран. Всі четверо сьогодні на з'їзді мають скласти присягу. Водночас з'їзд двічі не зміг обрати ще двох членів ради, в зв'язку з чим оголосив безстрокову перерву в своїй роботі. Згідно з процедурою, буде оголошений новий відбір кандидатів, а продовження засідання з'їзду відбудеться не раніше ніж через 45 днів.
Політика Комітет рекомендував Раді ухвалити закон про 25% квот для національних меншин на ТБ Комітет рекомендував Раді завтра прийняти закон про 25% квот для національних меншин на телебачені. Про це в ході засідання заявила голова Комітету з питань свободи слова і інформаційної політики Вікторія Сюмар, передає кореспондент АСН.  «Завтра парламент у першому читанні розгляне законопроект 5313 щодо введення квот для національних меншин на українському телебачення. Він буде у порядку денному. Тому я думаю, що завтра ми спроможемось зробити це важливий крок для українського суспільства. Завтра він розглядатиметься», - заявила вона.  Сюмар не виключила, що парламент може прийняти закон навіть у цілому.  За її словами, законопроект передбачає 25% мов національних меншин на телебачені. Депутат додала, що деякі народні депутати проти ухвалення цього документу в цілому.
Політика Україна в Мінську вимагає від РФ відмовитися від визнання «паспортів ЛДНР» Україна в Тристоронній контактній групі (ТКГ) в Мінську вимагає скасувати указ президента РФ про визнання так званих паспортів терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР»), а також заявила про неприпустимість захоплення підприємств України на непідконтрольній Києву території. Про це сказала прес-секретар українського представника в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер. «Україна зафіксувала: указ російського президента про визнання в Росії документів, виданих нелегітимною владою ОРДЛО; рейдерське захоплення приватної та державної власності на непідконтрольній Києву частині Донбасу і указ т.зв. «ДНР» про псевдокордон вважаються світовим співтовариством і Україною порушенням Мінських угод і ведуть до їх зриву», - пише Оліфер у себе в Facebook. «Ми вимагаємо відповіді щодо скасування рішень з цих питань, так як ці методи з боку Росії і ОРДЛО ведуть до блокування процесу консультацій в рамках Мінських домовленостей», - пише вона.
Політика Парасюку можуть висунути звинувачення через його витівки і "нестриманість" ГПУ може висунути обвинувачення нардепу Володимиру Парасюку. Про це в інтерв'ю журналістам після засідання комітету ВРУ заявив Генпрокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент АСН. "Підстави щодо подання на Парасюка є давно. Я сподівався, що людина, яка є емоційною, все ж зможе взяти себе в руки. Але, на жаль, Парасюк переходить всі межі", - заявив він. Луценко додав, що по Парасюк розглядаються такі справи як інцидент з журналістом Дзиндзею і на блокпосту з поліцейськими. "Сьогодні слідчі МВС порушили провадження щодо того, що сталося з паном Дзиндзею, а також щодо інциденту з поліцією. Документи можуть буди передані в Головне слідче управління, і це може привести, підкреслюю, зможе привести до висування підозри Парасюку", - підкреслив генпрокурор.
Суспільство На ремонті Південного мосту в Києві було вкрадено 11 млн грн Держаудитслужба під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності корпорації «Київавтодор» встановила завищення підрядниками вартості ремонту доріг Києва майже на 11 млн грн. «Потрібно відзначити, що один з виконавців ремонтних робіт, а саме - ТОВ «Тілльман Інжиніринг» - перешкоджав експертам Держаудитслужби, в результаті чого було неможливо провести зустрічну звірку, щоб підтвердити документально вартість виконаних на замовлення «Київавтодору» робіт з ремонту Південного мосту через Дніпро на суму понад 46 млн грн», - сказано в прес-релізі Держаудитслужби. В ході ревізії було встановлено порушення закону в сфері закупівель за бюджетні кошти Зокрема, корпорація не скасувала торги і уклала договори з підрядниками на суму майже 418 млн грн, хоча була невідповідність пропозицій учасників торгів вимогам документації конкурсу.
Політика Стало відомо, проти яких російських банків застосують санкції в Україні Національний банк України, виконуючи рішення Ради національної безпеки і оборони України, застосує санкції проти таких банків: Сбербанк, Промінвестбанк, ВТБ, БМ Банк та VS Банк. Про це на брифінгу в середу повідомив перший заступник голови НБУ Яків Смолій,  передає Лівий Берег. Суть санкцій зводитиметься до того, що їм буде заборонено виводити свої гроші за межі України - як на рахунки своїх материнських банків, так і надання міжбанківських кредитів, депозитів, розміщення рахунків на коррахунках, виплати дивідендів і відсотків. При цьому в НБУ заявляють, що такі санкції не вплинуть на клієнтів банків. На сьогодні у вищезазначених банках налічується 36 млрд гривень зобов'язань перед юридичними і фізичними особами. З них 21 млрд - це зобов'язання перед фізичними особами та 15 млрд - перед юридичними особами.
Суспільство Колишній очільник "Нафтогазу" Кацуба вийшов із СІЗО Шевченківський райсуд Києва 10 березня звільнив екс-заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Олександра Кацубу, а також зняв арешт з його майна, пише видання «Нашi грошi». «Суддя затвердив угоду про визнання провини між екс-заступником голови правління «Нафтогазу України» Кацубою і заступником генпрокурора Столярчуком, що здійснює повноваження прокурора у цій кримінальній справі», - сказано в матеріалі. За інформацією видання, суд присудив Кацубі покарання у вигляді обмеження волі на 1 рік і 5 місяців і зарахував термін арешту в Київському СІЗО з 17 червня минулого року як повне відбування покарання. «У зв'язку з повним відбуттям покарання Олександра Кацубу звільнити з-під варти в залі суду після оголошення вироку», - сказано в рішенні суду.
Економіка «Нафтогаз» констатує рекордне зростання боргів за газ - 5 млрд грн за тиждень У порівнянні з минулим тижнем заборгованість підприємств-боржників перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ збільшилася майже на 5 млрд грн. Це 17,6% від загальної суми боргу, яка за станом на 14 березня 2017 року складає близько 33,2 млрд грн. Про це повідомляє Департамент з корпоративних комунікацій НАК «Нафтогаз України». Водночас у компанії пояснили, що таке зростання боргів у цей період є типовим, оскільки населення платить за опалення в попередньому місяці до 25-го числа поточного місяця, тому ТКЕ і ТЕЦ ще не отримали повну картину розрахунків. Разом з тим у «Нафтогазі» зазначили, що найвищий показник заборгованості (82% від загальної суми боргу) перед компанією саме за природний газ, який використовується для виробництва тепла - близько 27,3 млрд грн. З них четверта частина, а саме 9,1 млрд грн, утворилася вже в 2017 році. Найбільше заборгували «Нафтогазу» за блакитне паливо, яке пішло на виробництво тепла, підприємства Донецької та Дніпропетровської областей - 5,5 млрд грн і 4,6 млрд грн відповідно. У 2017 році Київ очолив рейтинг антиплатників за спожитий газ. З початку року борг ТКЕ і ТЕЦ м.Києва склав 2 789 млн грн. Наступною серед найбільших неплатників за природний газ в 2017 році є Запорізька область, заборгованість підприємств якої виросла в поточному році на 725 млн грн. Середній поточний рівень розрахунків у 2017 році за природний газ для виробництва теплової енергії склав лише 28%. В електроенергетиці ситуація не настільки критична. Борги за газ, який пішов на виробництво електроенергії складають всього 9% від загальної суми боргу, констатують у «Нафтогазі». До того ж у порівнянні з минулим тижнем заборгованість за цією категорією підприємств-боржників дещо скоротилася і становить близько 3 077 млн ​​грн. Найбільше «Нафтогазу» заборгувало ПАТ Київенерго - 989 млн грн. Найкраще розраховувалися з «Нафтогазом» за природний газ промислові споживачі. Загальна заборгованість 380 підприємств, з якими співпрацює компанія, складає близько 2 809 млн грн. У цій категорії найбільшим боржником є ​​Одеський припортовий завод (1518 млн грн), ВАТ Лисичанський склозавод «Пролетарій» (833 млн грн), ВАТ Алчевський металургійний комбінат (186 млн грн) і ПАТ Енергомашспецсталь (174 млн грн).
Політика Тепер і група Метінвест втратила контроль над усіма своїми підприємствами на окупованому Донбасі Група Метінвест, слідом за групою ДТЕК, заявила про повну втрату контролю над роботою всіх своїх активів на окупованій проросійськими бойовиками терріторрі Донбасу, про це повідомляється на офіційному сайті групи. Як говориться в повідомленні, це сталося через вимоги керівництва невизнаних республік про необхідність перереєстрації підприємств, розташованих в так званих «ДНР» і «ЛНР» "На підприємства прийшли невідомі люди, вимагали перереєструвати підприємства в юрисдикції невизнаних республіках, а також почали інвентаризацію і опис майна. Вони погрожували працівникам підприємств фізичною розправою", - йдеться в повідомленні. Постраждали ЗАТ «Єнакіївський металургійний завод» (включно з його Макіївською філією - ​​ЗАТ «Макіївський металургійний завод»), ЗАТ «Єнакіївський коксохімпром», ЗАТ «Харцизький трубний завод», ЗАТ «Комсомольське рудоуправління», ЗАТ «Краснодонвугілля», ЗАТ «Донецьккокс» і спільного українсько-швейцарського підприємства ТОВ «Метален». Генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков заявив, що ні за яких умов підприємства реєструватися в «ДНР» і «ЛНР». Так що підприємства змушено припиняють роботу, щоб не наражати на небезпеку працівників.
Економіка НБУ повинен був три роки тому не дати росіянам скуповувати українські банки Національний банк ще три роки тому мав почати регулювати ринок банківських послуг і не давати можливості російському капіталу скуповувати українські банки. Таку думку в коментарі АСН висловив керівник Українського банківського порталу Олексій Лупоносов. «Російський капітал почав скуповувати українські банки не сьогодні. І саме Національний банк давав дозвіл на купівлю українських банків або пакетів дострокової участі в українських банках російським капіталом», - зазначив він. Експерт зазначив, що зараз офіційно 20% ринку банківських послуг підконтрольні Російській Федерації, а неофіційно - майже 50% банківського капіталу - це російський капітал. Такі цифри викликали обурення в суспільстві. «І НБУ був змушений сказати, що він буде вводити санкції. Перша помилка української влади була в тому, що сюди допустили банківський капітал Росії. Якщо ви його вже допустили, то сьогодні вводити таку санкцію нерозумно», - вважає Лупоносов. Раніше АСН повідомляла, що Національний банк України, виконуючи рішення Ради національної безпеки і оборони України, має намір застосувати санкції проти таких банків з російським капіталом, як Сбербанк, Промінвестбанк, ВТБ, БМ Банк та VS Банк, яким буде заборонено виводити свої гроші за межі України.
Суспільство оформление ленты  Російського волейболіста вивели з літака за те, що він не помістився в кріслі Російського волейболіста воронезького клубу «Факел» Олександра Кімерова зняли з авіарейсу Самара - Москва. На сайті команди повідомили, що ріст Кімерова - 215 см, саме це стало причиною конфлікту. Чоловік фізично не зміг поміститися в кріслі і був змушений виставити коліно у прохід. З Кімеровим погодилася помінятися місцями дівчина, яка сиділа біля аварійного виходу, проте стюардеса повернула спортсмена на його місце. Спортсмен підкреслив, що не зміг розміститися на своєму кріслі: «Мені довелося виставити коліно в прохід. Цим я знову викликав обурення стюардеси». Вона викликала поліцейських і написала заяву на волейболіста. Працівники правоохоронних органів, незважаючи на обурення Кімерова і багатьох пасажирів рейсу, силою вивели гравця з салону літака. У свою чергу в прес-службі лоукостера «Победа» заявили, що волейболіста зняли з рейсу за численні образи на адресу членів екіпажу. «Пасажир Олександр Кімеров був знятий з рейсу DP422 через яскраво виражену агресію, численні образи членів екіпажу і озвучену ним загрозу влаштувати під час польоту «шоу». Пасажир неодноразово ображав екіпаж, заявляючи про свою знаменитість і претензії на більший комфорт і увагу, ніж у інших пасажирів. Після того, як Кімеров пообіцяв після зльоту влаштувати «шоу», спільно з командиром повітряного судна було прийнято рішення відсторонити дебошира від рейсу», - повідомили в авіакомпанії. Також в інформації лоукостера зазначається, що Кімеов летів з іншими волейболистами, які «нітрохи не поступаються йому в рості, однак його колеги спокійно розмістилися на своїх місцях і не влаштовували сцен».

Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
більше матеріалів




/-1,7740721702576-/ /-pc-/
Top