counter
Архів Повернутись назад 15 Січня 2017
15 Січня
Політика Київ проінспектує військові бази Росії на кордоні з Україною Росія дала дозвіл Україні з 16 по 19 січня відвідати військові формування та частини російської армії, що дислокуються на території Ростовської області РФ. Про це повідомив керівник російського національного Центру зі зменшення ядерної небезпеки Сергій Рижков, пише «Інтерфакс-Україна». «Україна зробила запит Росії на проведення інспекції в рамках Віденського документу 2011 року про заходи зміцнення довіри і безпеки. Визначений українською стороною район розташований у Ростовській області на площі близько 16 тисяч квадратних кілометрів. Під час своєї роботи інспектори з України отримають від командирів військових частин, що розташовані в межах певного району, загальну інформацію про структуру та завдання підлеглих їм військових формувань», - розповів Сергій Рижков.
Події Доба в АТО: 60 обстрілів, троє бійців ЗСУ поранені, один загинув За минулу добу в зоні АТО на сході України було зафіксовано 60 обстрілів з боку бойовиків. Троє бійців ЗСУ були поранені, один український військовослужбовець загинув, повідомляє прес-центр штабу АТО, пише «Інтерфакс-Україна». На Маріупольському напрямку ворог із мінометів обстрілював Водяне, Широкине, Славне і Мар'їнку. З гранатометів і різної стрілецької зброї обстрілював Гнутове, Талаківку, Широкине, Павлопіль, Старогнатівку. По Новомихайлівці і Славному вів вогонь БМП противника. У Красногорівці працював ворожий снайпер. На Донецькому напрямку зі 122-мм ствольної артилерії бойовики стріляли по Луганському. З мінометів вели вогонь по Авдіївці, Кам'янці, Миронівському та Зайцевому. З гранатометів і стрілецької зброї стріляли по Зайцевому, Майорську, Авдіївці, Новоселівці-2, Новгородському і Крутій Балці. На Луганському напрямку терористи зі 152-мм ствольної артилерії і мінометів стріляли по Новозванівці. З протитанкових ракетних комплексів бойовики обстріляли Новоолександрівку і Кримське. Під обстріл гранатометів потрапили населені пункти Горіхове і Лобачеве. У Станиці Луганській вів вогонь ворожий снайпер. В результаті ворожих обстрілів один український військовий загинув, троє - отримали поранення.
Політика Лідер «Азова» звинуватив керівництво Нацгвардії в сепаратизмі і корупції Нардеп, лідер «Азова» Андрій Білецький заявив, що на керівних посадах у Нацгвардії перебувають сепаратисти і діє систематична корупція, що становить загрозу обороноздатності України. Ця заява опублікована на офіційній сторінці полку «Азов» ВКонтакте. «Я звинувачую керівників Національної гвардії України в покриванні офіцерів-сепаратистів. Замначальника Центрального оперативно-територіального об'єднання Нацгвардії, полковник Олександр Голяков - відвертий сепаратист. У лютому 2014 року Голяков під прапорами Партії Регіонів створив Криворізький антимайдан і закликав людей записуватися в Криворізьку «гвардію», ці «гвардійці» потім вбивали учасників Революції. Заступник командира військової частини 3057 підполковник Юрій Колмик під час наступу військ РФ у Криму і на Донбасі в соціальних мережах пропагував «ДНР» і приєднання Криму до РФ. Капітан Національної гвардії України Юрій Задерін у соціальних мережах голосував на створення так званої «Новоросії» і підтримував дії «Беркута» на Майдані», - заявив Андрій Білецький. Також лідер «Азова» заявив про корупцію в Нацгвардії і про те, що система краде кожну третю гривню. Андрій Білецький пообіцяв найближчим часом оприлюднити відповідні докази.
Події Суддю-хабарника Госпсуду Києва заарештували з правом застави Печерський райсуд Києва 14 січня заарештував на два місяці суддю Господарського суду Києва Любомира Головатюка, якого підозрюють в отриманні хабара в розмірі 10 тисяч доларів, і встановив заставу в сумі 293 тисяч гривень, повідомляє «Лівий берег». «Запобіжний захід - утримання під вартою 60 діб. Визначити Головатюку Любомиру альтернативну запобіжному заходу у вигляді застави в розмірі 293 тисячі 360 гривень», - оголосила суддя Віта Бортницька. Прокурор просив заставу для Любомира Головатюка в чотири мільйони гривень, але адвокати судді відзначали, що Головатюк - чесний служитель Феміди і має проблеми зі здоров'ям. Нагадаємо, 12 січня правоохоронці затримали суддю Любомира Головатюка при отриманні хабара в розмірі 10 тисяч доларів. За даними прокуратури, суддя намагався шахрайським способом отримати від комерційної структури 16 тисяч доларів.
Політика Тереза Мей озвучить план щодо Brexit 17 січня Британський прем'єр Тереза ​​Мей 17 січня озвучить стратегію виходу країни зі складу ЄС (Brexit), повідомляє ВВС. Канцелярія прем'єр-міністра Великої Британії назвала чутками інформацію у ЗМІ про те, що Тереза ​​Мей вибрала більш «жорсткий» варіант, під яким мається на увазі вихід Британії з єдиного європейського ринку. «М'який» сценарій, за який ратують прихильники ЄС, передбачає збереження доступу до ринку Європейського Союзу, проте в цьому випадку Велика Британія повинна зберегти за громадянами ЄС право вільного в'їзду до Британії. Очікується, що в своїй промові 17 січня Тереза ​​Мей закличе покласти край суперечкам між прихильниками виходу зі складу Європейського Союзу і тими, хто виступає за збереження членства в ЄС. Прем'єр-міністр Великої Британії підготувала свою промову на вимогу парламенту, який попросив уряд до початку переговорів з Брюсселем оприлюднити план виходу з ЄС. Головним питанням залишається збереження або відмова від доступу до єдиного ринку Європейського Союзу.
Політика Нацгвардія просить перевірити заяву лідера «Азова» Нацгвардія України просить військову прокурату і Службу безпеки України перевірити заяву народного депутата, лідера «Азова» Андрія Білецького, в якій він звинуватив Національну гвардію в сепаратизмі і корупції, повідомляє прес-служба НГУ. «Національна гвардія України звернулася до Служби безпеки України та військової прокуратури з проханням перевірити викладені народним депутатом Андрієм Білецьким факти. Вважаємо, що такий підхід дозволить уникнути різних непорозумінь, а також забезпечить об'єктивність і прозорість. Зі свого боку ми гарантуємо всебічне сприяння», - сказано в повідомленні Національної гвардії України. Нагадаємо, лідер полку «Азов» Андрій Білецький у зверненні на сайті «Азова» звинуватив керівництво Національної гвардії України в корупції і сепаратизмі.
Економіка У Мінсоцполітики заявили про економічну катастрофу на Донбасі Голова Міністерства соціальної політики України Андрій Рева повідомив, що для виплат пенсій жителям окупованих територій Донбасу щорічно треба більше 30 мільярдів гривень, повідомляє «112 Україна». «На тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України проживає близько 1 мільйона 200 тисяч пенсіонерів. Зараз у середньому по Україні пенсія становить 1700 гривень, а на Донбасі вона була більше, десь 2000 гривень. Це близько 30 мільярдів гривень на рік на виплати пенсій жителям окупованих територій. Розмови про утримання Донбасу Росією на суму в три мільярди доларів свідчить тільки про те, що на цих територіях відбувається економічна катастрофа. Так як ці російські гроші йдуть виключно на підтримку військової окупації, а не на утримання мирних жителів», - заявив Андрій Рева.
Суспільство В Україну пішки прийшли дві росіянки з дитиною і попросили притулку У неділю, 15 січня, в Харківській області в міжнародному автомобільному пункті пропуску «Гоптівка» на кордоні з РФ дві громадянки РФ попросили в Україні статус біженців, повідомили в прес-службі Держприкордонслужби України. «В ході проходження контролю в пункті пропуску «Гоптівка» про надання статусу біженців до українських прикордонників звернулися 47-річна росіянка і її 20-річна дочка, які прибули з Росії пішки з маленькою дитиною. Під час бесіди жінки повідомили, що в зв'язку з українським походженням і громадянством України внучки в РФ вони не можуть знайти роботу і отримати медичну допомогу. Втомившись від постійних утисків, вони змушені просити статусу біженців в Україні», - сказано в повідомленні. Після оформлення необхідних документів жінок направили в Державну міграційну службу України в Харківській області.
Суспільство У Петербурзі затримали актрису "Театру.doс", Марину Карлишеву У Санкт-Петербурзі працівники правоохоронних органів просто під час вистави затримали актрису "Театру.doс" Марину Карлишеву. Про це в Facebook повідомив художній керівник "Театру.doс" Михайло Угаров. «Працівники поліції перервали виставу, режисера і актрису відвезли у відділок. Правоохоронці повірили в вигадку театральної постановки і вирішили, що актриса Марина Карлишева хоче накласти на себе руки, стрибнувши з балкона. Після профілактичної бесіди у відділенні актрису і режисера відвезли на місце дії, для продовження вистави. Я ж кажу - у нас тотальна вистава, і всі в ній мимоволі стають персонажами», - написав Михайло Угаров. За даними російських ЗМІ, "Театр.doс", гастролює з виставою «Неявні впливи», яка поставлена не в залі, а в міському просторі. Актриса, яка стоїть на балконі, грає роль самогубці і кричить з балкона, що хоче накласти на себе руки.
Політика Президент Сербії загрожує застосувати війська для захисту сербів у Косові Сербський президент Томіслав Ніколіч звинуватив косовських албанців у провокуванні війни після зупинки 14 січня поїзда з Белграда на його маршруті на північ Косова. Про це повідомляє DW. «Якщо сербів почнуть убивати, ми спрямуємо армію для їхнього захисту», - заявив Томіслав Ніколіч. У суботу, 14 січня, Сербія після 18-річної перерви хотіла відновити залізничне сполучення з північчю Косова, це послужило причиною загострення між країнами. 14 січня з центрального вокзалу Белграда вирушив придбаний у Росії і пофарбований у кольори сербського прапора поїзд. Всередині вагони прикрасили зображеннями ікон з косовських сербських православних монастирів. Пофарбований у кольори прапора Сербії поїзд, вагони якого були розписані гаслом «Косово - це Сербія, повинен був доїхати до міста Косовська Митровиця на півночі Косова, де живуть переважно серби. Але після різкої реакції косоварів прем'єр-міністр Сербії Вучич розпорядився зупинити поїзд перед кордоном. Інформаційне агентство dpa повідомило, що цей поїзд на кордоні зупинили албанські поліцейські, які діяли за наказом президента Косово Хашима Тачі. Обидві сторони мотивували свої рішення спробами запобігти можливим зіткненням.
Політика Порядок Ради: мільярдний бюджет ВРУ, нові оклади депутатів, фінансування ПТУ та оподаткування спадщини Поточного пленарного тижня з 17 до 20 січня 2017 року Верховна Рада планує розглянути 37 законопроектів в першому читанні, 10 - у другому читанні і 4 пропонується для повторного розгляду з пропозиціями Президента України. Крім того, планується розглянути питання про внесення до порядку денного сесії ще п'яти законопроектів. Серед найважливіших і цікавих законопроектів, запланованих до розгляду цього тижня: - Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про автомобільні дороги" щодо автомобільних доріг оборонного значення; - Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті; - Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей" (щодо удосконалення правового статусу служб у справах дітей); - Закон України "Про стратегічну екологічну оцінку" з пропозиціями Президента України; - Закон України "Про оцінку впливу на навколишнє середовище" з пропозиціями Президента України; - Проект закону про внесення змін до Закону України "Про природно-заповідний фонд України" (щодо повноважень у сфері охорони навколишнього природного середовища); - Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо імплементації європейських екологічних норм про охорону середовища рідкісних видів тварин і рослин); - Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо охорони фауни і флори відповідно до міжнародних угод); - Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо виконання Конвенції 1979 року про охорону дикої флори і фауни та природних середовищ існування в Європі); - Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні" (щодо надання притулку бездомним особам); - Закон України "Про внесення змін до Закону України" Про Державний бюджет України на 2016 рік "Щодо фінансування професійно-технічної освіти" з пропозиціями Президента України; - Проект Закону про Конституційний Суд України (проект н.д. Ю.Одарченко надано 03.11.2016, проект н.д. С.Алєксєєва); - Проект Закону про Установу бізнес-омбудсмена; - Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування спадщини); - Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обробки інформації в системах хмарних обчислень; - Проект Закону про внесення змін до розділу XV "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про вищу освіту" щодо термінів захисту дисертацій і права на отримання диплома доктора філософії. Про нові ставки народних депутатів і керівництва парламенту У вівторок депутати планують прийняти кошторис Верховної Ради України на 2017 рік, що передбачає загальний обсяг видатків 1128,4 млн грн, - це на 193,5 млн грн більше, ніж у 2016 році. Документ також передбачає своєрідну шкалу посадових окладів народних депутатів України, яка буде встановлюватися в кратних розмірах від розмірів прожиткового мінімуму для працездатної особи. Нагадаємо, стаття 7 Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік" передбачає, що прожитковий мінімум для працездатної особи з 1 січня 2017 складе 1600 грн, з 1 травня - 1684 грн і з 1 грудня - 1762 грн. У свою чергу, додаток №2 до проекту постанови ВРУ "Про фінансове забезпечення діяльності Верховної Ради України" передбачає, що посадовий оклад спікера Верховної Ради України становить 20 прожиткових мінімумів. Тобто парламентська зарплата Андрія Парубія з 1 січня 2017 складе 32000 грн, з 1 травня - 33680 грн, з 1 грудня - 35240 грн. За тим же проектом постанови, коефіцієнт для посадового окладу першого заступника голови парламенту - 19,2; для заступника - 18,7; для голів комітетів та керівників депутатських фракцій - 18,0; для глав підкомітетів - 16,5; для окладів членів комітетів - 16,2. Таким чином, найменший посадовий оклад народного депутата України з 1 січня 2017 становитиме 25920 грн, З 1 травня - 27281 грн і з 1 грудня - 28544 грн. А ось фонд оплати праці помічників - консультантів народного депутата України, незалежно від їхньої кількості, визначається з коефіцієнтом 1,25 щодо найменшого посадового окладу народного депутата України. Тобто на оплату праці помічників - консультантів народного депутата України з 1 січня 2017 року щомісяця буде виділятися 32400 грн, з 1 травня - 34101 грн і з 1 грудня - 35680 грн. Крім проекту закону про фінансування діяльності парламенту, у вівторок депутати розглянуть низку законопроектів ыз питань транспорту і екологічної політики. У четвер депутати затвердять план роботи шостої сесії У четвер 19.01.2016 депутати планують розглянути низку законопроектів з питань місцевого самоврядування. Але почнуть робочий день з розгляду проекту постанови Верховної Ради України № 5585 від 22.12.2016, яким пропонується затвердити календарний план проведення шостої сесії Верховної Ради України восьмого скликання. Зокрема, проектом календарного плану пропонується розпочати пленарні засідання шостої сесії Верховної Ради України восьмого скликання 7 лютого 2017 року, а закінчити її роботу - 21 липня 2017 року. Таким чином планується, що у народних депутатів буде 12 тижнів для проведення пленарних засідань Верховної Ради України, і 6 тижнів - для роботи в комітетах, комісіях, фракціях і групах і для роботи народних депутатів України з виборцями.

Лунный день сегодня 23 апреля 2024 года
Лунный день сегодня 23 апреля 2024 года
Щодня на нас з вами чекають нові пригоди, і щоб вони були позитивними, важливо прислухатися до порад астрологі....
Сон у ніч з 22 на 23 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 22 на 23 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
23 квітня о 19:32 розпочнеться 16-й місячний день Фаза Місяця – зростаюча
Гороскоп від Анжели Перл на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 23 квітня 2024 року, представлений Анжелою Перл, обіцяє успішний початок дня, наповненого продукти....
Гороскоп від Павла Глоби на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 23 квітня 2024 року наголошує, що важливо прислухатися до інтуїції Вона може вказати напрямок і до....
Гороскоп на 23 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 23 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба розповіла, що 23 квітня буде сприятливим днем для деяких знаків зодіаку щодо любовних стосунків О....
більше матеріалів




/-0,66680788993835-/ /-pc-/
Top