counter
Архів Повернутись назад 14 Червня 2016
14 Червня
Події У районі шахти «Бутівка» бойовики застосували великокаліберну артилерію Протягом минулої доби бойовики 40 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції. На донецькому напрямку по позиціях ЗС України противник вів вогонь з мінометів поблизу Ленінського, Новгородського, Опитного та Авдіївки. Близько півночі для обстрілів укріплень у районі Кам'янки і шахти «Бутівка» противник використовував артилерію великого калібру, вів вогонь з тимчасово окупованої території на схід від Спартака і житлових кварталів Донецька. «По укріпленнях сил АТО поруч з Луганським, Троїцьким та Авдіївкою російські найманці били з кулеметів великого калібру і гранатометів різних систем», - ідеться в повідомленні. Крім того, на маріупольському напрямку напруженою була обстановка біля Мар'їнки і Красногорівки, де протягом доби ворог понад десять разів відкривав вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів, БМП і мінометів, а по позиціях ЗС України у районі Талаківки, Павлополя і Славного - з гранатометів різних систем і БМП. На луганському напрямку поруч із Новозванівкою і Богуславським неприцільно вогнем незаконні збройні формування намагалися спровокувати наших бійців на вогонь у відповідь.
Суспільство Український завод припинив постачати до Росії життєво важливий препарат Український завод припинив поставки до Росії анестетика з переліку життєво важливих препаратів. Про це пише Коммерсант. Препарат мезатон виготовляє дослідний завод при Харківському державному науковому центрі лікарських засобів, його непатентована назва - фенілефрин. Це популярний анестетик, який використовується для місцевого і загального наркозу, особливо часто застосовується при травмах, пораненнях, гострій недостатності кровообігу. Також мезатон використовується акушерами під час проведення кесаревого розтину. Крім того, препарат належить до базового комплекту оснащення машин швидкої допомоги. Як пише видання, у Федеральній службі з нагляду у сфері охорони здоров’я (Росздоровнагляд) підтвердили, що нині на російському ринку спостерігаються перебої з поставками препарату мезатон, який включено до списку життєво необхідних і найважливіших лікарських засобів. За даними Росздоровнагляду, цей лікарський засіб не надходив в обіг у 2016 році. «У 2010 році уряд Росії склав перелік життєво необхідних і найважливіших лікарських препаратів, куди увійшов і мезатон. Але відтоді його закупівельна ціна не змінювалася. У нас немає можливості перереєструвати ціну препарату. Наразі ми просто більше не можемо постачати його за колишньою ціною - це означало б, що ми працюємо собі у збиток», - сказала представник заводу з виробництва мезатону Наталія Ворона. При цьому вона зауважила, що відмова від постачання мезатону в Росію не пов'язана з політикою. «Ми хочемо працювати з Росією, але, як і будь-яке комерційне підприємство, хочемо отримати прибуток. А за старих умов це вже неможливо», - наголосила вона.
Суспільство У Житомирській області заблоковано ретрансляцію 20 російських пропагандистських каналів У Житомирській області заблоковано ретрансляцію двох десятків заборонених російських телеканалів. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, ретрансляцію каналів блокували в Іршанську. «Місцевий підприємець ретранслював у власній телекомунікаційній мережі канали СТС, «Рен-ТВ», «Москва. Довіра», «ТВ Шансон», ТНТ та інші, які поширюють російську пропаганду і викривлено трактують події, що відбуваються в нашій країні», - йдеться в повідомленні. Служба безпеки України офіційно попередила приватного підприємця, що в разі подальшої ретрансляції заборонених і неадаптованих телеканалів його дії кваліфікуватимуться за статтями 109, 110 і 300 Кримінального кодексу України. Зараз підприємець привів свою діяльність у відповідність до умов чинного законодавства.
Суспільство На звалищі біля Львова немає нових осередків займання Нових осередків пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова не зафіксовано. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації з посиланням на ГУ ДСНС у Львівській області. Рятувальники працюють у черговому режимі, здійснюється спостереження за пожежною обстановкою схилу звалища. Екскаватор пересипав орієнтовно 1360 кубометрів сміття. З ранку понеділка проводилися пошукові роботи. «З метою недопущення виникнення горіння сміття на далекому схилі силами ЛКП «Збиранка» (10 осіб, три бульдозери, три екскаватори і три самоскиди) здійснювалися роботи із засипання схилу ґрунтом, завезено - 960 куб. м глини і сплановано територію на площі - 7500 кв. м. Загалом до проведення робіт було залучено 60 осіб та 26 одиниць техніки», - сказано в повідомленні. Ситуація на звалищі під контролем.
За кордоном Путін несподівано вирішив перевірити збройні сили РФ Сьогодні в Росії за рішенням президента Володимира Путіна розпочалася раптова перевірка в збройних силах країни. Про це заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу на селекторній нараді, пише ТАСС. «Для оцінки бойової та мобілізаційної готовності сьогодні, 14 червня, з 7 години ранку відповідно до рішення верховного головнокомандувача збройних сил розпочато чергову раптову перевірку. Підлягають перевірці низка баз зберігання озброєння і техніки, а також окремі органи військового управління», - сказав Шойгу. За його словами, протягом першої доби перевірять «виконання тимчасових нормативів встановленої ступені бойової готовності». Крім того, належить оцінити здатність органів військового управління вирішувати поставлені завдання, в тому числі з мобілізаційних питань. Крім підготовки військ до виконання завдань за призначенням особливу увагу планується приділити мобілізаційній складовій збройних сил, стану резервних формувань, а також запасам озброєння та військової техніки, що перебувають на зберіганні.
Суспільство Тимчук: У Комінтерновому з'явилися російські найманці з шевронами Путіна У районі Комінтернового місцевих бойовиків замінили російськими найманцями та підрозділом збройних сил РФ. Про це на своїй сторінці у Facebook написав координатор групи «Інформаційний спротив» народний депутат Дмитро Тимчук. У Комінтерновому проведено ротацію. «На приморському напрямку в районі Комінтернового проведено ротацію підрозділів російсько-терористичних військ. Підрозділи з місцевих бойовиків (переважно вихідці з неблагополучних верств населення, нарко- і алкозалежні) замінено російськими найманцями і підрозділом ЗС РФ. Безпосередньо в цьому населеному пункті зафіксовано три одиниці БМП і автотранспорт, на якому прибули російські найманці і військовослужбовці. Прибулі з місцевим населенням не контактують. У найманців помічено шеврони із зображенням Путіна», - розповів Тимчук.
Суспільство Перекрито міжнародний канал постачання наркотиків в Україну Служба безпеки України перекрила міжнародний канал постачання до України наркотиків з однієї з європейських країн. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, організатором каналу виявився студент з Кривого Рогу, який отримував наркотики з-за кордону поштою. «Міжнародні поштові відправлення зловмисник разом зі спільниками оформлювали на підставних осіб, а як контейнери вони використовували дитячі іграшки. Кокаїн та екстазі реалізовували в Київській, Одеській та Дніпропетровській областях», - ідеться в повідомленні. Співробітники спецслужби затримали чотирьох контрабандистів під час одержання міжнародної посилки в одному з поштових відділень Кривого Рогу. Слідчими Управління СБУ в Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування за ч. 2 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їхніх аналогів або прекурсорів) Кримінального кодексу України.
За кордоном Франція депортує 50 російських футбольних уболівальників Всіх уболівальників з Росії, які перебувають в автобусі Всеросійського об'єднання вболівальників (ВОВ), депортують. Про це заявив президент ВОВ Олександр Шпригін, пише РИА Новости. «Зараз поліція витягує всіх нас з автобуса, оголосила про депортацію. Причини не пояснюють. В автобусі 50 осіб. Якась показуха! Жодного з нас не було затримано на заворушеннях у Марселі, а в підсумку чомусь причепилися до офіційної делегації ВОВ», - сказав Шпригін. Раніше глава об'єднання вболівальників повідомив, що французький спецназ блокував і оглядає організовані групи російських фанатів на під'їзді до Лілля, де 15 червня відбудеться матч Євро-2016 Росія - Словаччина. Зараз на місце поліцейської спецоперації виїхав співробітник російського консульства. У диппредставництві зазначили, що жодних офіційних запитів від влади Франції не надходило.
Суспільство Парубій: Підтримка українцями НАТО зросла до 45% через агресію Росії Через воєнну агресію РФ підтримка вступу в НАТО серед українців зросла до 45%. Про це заявив під час засідання міжпарламентської ради Україна-НАТО спікер Верховної Ради Андрій Парубій, передає РБК-Україна. «Ми стоїмо на тому, що є чинним рішення Бухарестського саміту НАТО 2008 року про те, що Україна стане членом НАТО. Ми переконані, що це рішення буде реалізовано. Нехай з часом, але Україна, поза сумнівом, стане членом НАТО», - розповів спікер. Він зазначив, що обраний курс євроатлантичної інтеграції сприяє утвердженню в Україні демократичних цінностей, є важливим інструментом підтримки реформ у секторі безпеки та оборони України. Парубій наголосив, що цей курс забезпечує спільну протидію сучасним викликам і загрозам безпеки. «За даними різних соціологічних опитувань, сьогодні майже половина українців підтримує вступ України в НАТО. Для прикладу хочу вам сказати, що ще кілька років тому ця цифра не перевищувала 19%. За останніми дослідженнями Центру Разумкова, 45% українців підтримують вступ України в НАТО - це фундаментальні зміни, які відбулися в свідомості українців за останні роки», - сказав глава парламенту.
Події У Росії відпрацьовані частини ракети-носія впали біля населеного пункту Відпрацьовані частини ракети-носія «Протон» впали поряд із населеним пунктом Верх-Апшуяхта Республіки Алтай після запуску, здійсненого 9 червня. Про це РИА Новости повідомив представник управління з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини по регіону. За його словами, село Верх-Апшуяхта, як і інші населені пункти, не належить до району падіння, відпрацьовані частини ракет повинні падати в безлюдних місцях. «Фахівці виїжджали до району Верх-Апшуяхти, дослідивши змиви з уламка ракети, ґрунт і воду», - сказав співрозмовник, зазначивши, що небезпеки для місцевих жителів падіння відпрацьованих частин ракети не становить. Він також зазначив, що Роскосмосу слід скоригувати траєкторію польоту, оскільки відпрацьовані частини мають падати поза населеними пунктами.
Суспільство У Харківській області затримано вербувальника бойовиків На Харківщині затримано бойовика «ДНР», який прибув вербувати найманців до незаконних збройних формувань терористів. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, житель Харківської області протягом серпня - жовтня 2015 року брав участь у бойових діях проти Збройних сил України. У незаконному збройному формуванні терористів він був снайпером, а також чергував на блокпостах у районі Авдіївки Донецької області. «Від ватажків «Сходу» він отримав завдання повернутися в Харківську область для залучення найманців до терористичних угруповань. За оперативною інформацією спецслужби, бойовик отримав від одного з місцевих жителів попередню згоду перейти на тимчасово окуповану територію», - йдеться у повідомленні. Правоохоронці затримали вербувальника в одному з населених пунктів Зміївського району Харківської області. Під час обшуку за місцем проживання бойовика вилучено дві гранати Ф-1 та РГД-5, а також кілька десятків патронів до автомата Калашникова. Затриманому повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 260 і ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.
За кордоном Росію умовно дискваліфіковано з Євро-2016 Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) умовно дискваліфікував збірну Росії до кінця чемпіонату Європи 2016 року, який відбувається у Франції з 10 червня по 10 липня. Про це повідомляє прес-служба УЄФА, пише ТАСС. У разі повторення подібних заворушень команду буде виключено з чемпіонату Європи. Крім того, УЄФА оштрафував Російський футбольний союз (РФС) на €150 тисяч за заворушення, влаштовані російськими вболівальниками на матчі чемпіонату Європи проти збірної Англії. Збірні Англії та Росії 11 червня зіграли внічию (1: 1) в матчі групового етапу чемпіонату Європи. Обстановка навколо гри була напруженою у зв'язку з фанатськими зіткненнями, які почалися в Марселі ще 9 червня і досягли кульмінації у день гри. Поліція була змушена застосувати димові шашки, сльозогінний газ і водомет. Під час матчу вболівальники російської команди запалили два файєри, а після фінального свистка група росіян прорвалася в сектор, де були фанати збірної Англії.
Суспільство оформление ленты  «Фантом» затримав майже 700 кілограмів продуктів харчування, які намагалися доправити на окуповану територію У районі проведення антитерористичної операції співробітники спецпідрозділу податкової міліції «Фантом» спільно з прикордонниками викрили спробу незаконно переправити через лінію розмежування партію продуктів харчування. Як повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби, під час патрулювання було зупинено автомобіль ВАЗ під керуванням жителя Слов'яносербська. «Під час огляду транспортного засобу було виявлено майже 700 кілограмів ковбасних виробів. За словами водія, він мав намір доправити вказаний вантаж у селище Золоте-5, яке перебуває під контролем бойовиків», - ідеться в повідомленні. Наразі вантаж вилучено. Відносно водія складено адміністративний протокол про правопорушення, передбачене ст. 204-3 (порушення порядку переміщення товарів у район або з району проведення антитерористичної операції) КУпАП.
Суспільство У ДТП у Вінницькій області загинули чотири людини У Вінницькій області сталася аварія зі смертельним наслідком. Про це повідомляє прес-служба національної поліції в області. Авто Dacia Logan зіткнулося з деревом. Загинули чотири людини. «14 червня у Могилів-Подільському районі в аварії загинули четверо чоловіків. Автомобіль Dacia Logan з'їхав з дороги, зіткнувся з деревом і загорівся. Водій та пасажири загинули на місці пригоди. Рятувальним службам ані водія, ані пасажирів врятувати не вдалося. Автомобіль згорів миттєво. За попередніми даними слідства, водій автомобіля заснув за кермом, виїхав на зустрічну смугу руху, а після зіткнувся з деревом. Одна з версій займання автомобіля - розгерметизація газобалонного обладнання внаслідок удару. У салоні перебували водій і троє пасажирів. Усі вони мешканці Мурованокуриловецького району, віком від 40 до 47 років. Чоловіки поверталися з Києва додому, де, ймовірно, були на заробітках», - сказано в повідомленні. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що призвело до загибелі кількох осіб).
Політика Тандіт: СБУ забезпечила технічну реалізацію обміну Солошенка та Афанасьєва Служба безпеки забезпечила технічну реалізацію обміну Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва. Про це заявив помічник голови СБУ Юрій Тандіт, передає «112 Україна». Обмін було здійснено у форматі «два на два». «У рамках домовленостей на найвищому рівні було реалізовано формулу «два на два». Ті двоє людей, яких передала Україна, мають пряме відношення до подій в Одесі, більше поки що ми не коментуємо умови звільнення наших хлопців... Можу сказати, що кілька місяців тому вперше про це заговорив Президент, про те, що розглядалося це питання. СБУ забезпечила реалізацію технічну, ми зробили все, щоб забезпечити в потрібний час, у потрібному місці реалізацію цієї військової операції», - сказав він. Нагадаємо, що прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко повідомив, що Афанасьєв і Солошенко зійшли на аборт українського літака, який прибув за ними до РФ, і вилетіли з Москви.
оформление ленты  Блог: 
Політика Мустафа Джемілєв Проведення виборів на Донбасі буде чимось на кшталт «референдуму» в Криму Депутати Верховної Ради ніколи не підтримають особливий статус для Донбасу. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв. «Я думаю, у Верховній Раді така ініціатива ніколи не пройде. Хоча нібито це й входить до Мінських угод. Але Україні потрібні тверді гарантії, і ніхто не може нав'язувати нам вибори. Україна - суверенна країна, а Донбас - окупована територія і проводити будь-які вибори там - безглуздо», - сказав Джемілєв. На думку Джемілєва, вибори на окупованій частині Донбасу будуть чимось на зразок незаконного референдуму в Криму, проведеного навесні 2014 року, і матимуть аналогічні наслідки.
Суспільство У Києві викрито групу шахраїв, які наживалися на бійцях АТО Служба безпеки України спільно з прокуратурою припинила діяльність групи шахраїв, які наживалися на ветеранах антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, зловмисники, видаючи себе за представників одного з благодійних фондів, обіцяли учасникам АТО, котрі повернулися зі сходу України, за 10 тисяч доларів вирішити питання видачі ордерів на соціальне житло у столиці. «За оперативною інформацією, жертвами шахраїв стало майже двадцять осіб. Співробітники СБУ затримали зловмисників в одному з київських ресторанів, де вони одержали від чергової жертви гроші», - йдеться в повідомленні. Під час обшуку в приватному будинку шахраїв правоохоронці вилучили ксерокопії документів учасників АТО і підроблені накази РНБОУ про виділення житла, які вони передавали ошуканим. Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.
Суспільство Чиновник-еколог попався на хабарі в 25 тисяч гривень Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили у хабарництві посадовця Державної екологічної інспекції в Київській області. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, старший інспектор вимагав 25 тисяч гривень від представника приватного підприємства. «За цю суму чиновник обіцяв не стягувати штраф за нібито виявлені порушення екологічних норм на виробництві. Гроші чиновник запропонував переказати на банківську карту», - йдеться в повідомленні. Правоохоронці затримали старшого інспектора на робочому місці під час «обміну» квитанції про здійснення грошового переказу на підписаний акт щодо усунення недоліків. Затриманому оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання інспектору запобіжного заходу.
Суспільство У Львові суд відправив за ґрати групу наркоторговців Шевченківський районний суд Львова засудив двох організаторів і п'ятьох учасників організованого угруповання, яке займалося збутом наркотиків. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, наркоділків було затримано в Червонограді восени 2013 року в момент продажу чергової партії наркотиків. «Під час слідства правоохоронці встановили, що двоє жителів Сокальського району створили розгалужену мережу придбання і збуту ацетильованого опію та макової соломи в регіоні. Зловмисники розробляли плани з розширення «бізнесу», збиралися налагодити нові канали реалізації та закупівлі наркотиків», - ідеться в повідомленні. Суд визнав наркоділків винними у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України. Організаторів засуджено до п'яти і шести років позбавлення волі. Решта учасників угруповання отримали від двох до п'яти років ув'язнення.
оформление ленты  Блог: 
Політика Георгій Логвинський Європейці думають, що рішення про скасування віз для України може бути загрозою для ЄС Щоб отримати безвізовий режим з Євросоюзом, необхідно, щоб Україна більше стежила за своїм іміджем, бо європейці чують про Україну лише негатив, це змушує їх замислюватися над тим, що Україна може становити загрозу. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат від «Народного фронту» Георгій Логвинський. «Коли Литва входила до Євросоюзу, за словами голови комітету закордонних справ Емануеліса Зінгеріса - депутата Сейму, вони витрачали величезні кошти на те, щоб замовляти піар-кампанії лобістським організаціям і таким чином залучати інвестиції в державу. У цих піар-кампаніях розповідали, як у Литві все добре, як вони розвивають свої системи. Таким чином вони залучали кошти. Тобто вони витрачали гроші на піар, але водночас і розвивали економічну складову держави, залучали інвестиції. У нашому випадку я б пишався тим, що ми зробили. Але необхідно також інформувати ЄС про те, що у нас відбувається, робити прогнози, яка економічна стабільність, на якому рівні перебуває захист прав інвестицій. Тоді розуміння буде більше», - розповів нардеп. Він пояснив, що зараз відстрочка безвізового режиму для України відбувається через необізнаність і побоювання ЄС про наслідки. «Ну що вони знають і чують? Що в Україні триває війна, люди - бандити, при владі - корупціонери... Тоді, звісно, вони не розуміють, чому вони мають приймати рішення про скасування віз на нашу користь. Вони гадають, що таке рішення стане загрозою для ЄС», - підсумував Логвинський.
Політика Полозов розповів, чому Путін відпустив Афанасьєва і Солошенка Адвокат українських політв'язнів у Росії Микола Полозов, який перебуває зараз з діловою поїздкою в Києві, прокоментував ситуацію з поверненням українських політв'язнів на батьківщину. Про це повідомляє Укрінформ. «Звільнено ще двох заручників. Троє звільнених - це вже системний випадок, практика. Але потрібно розуміти, що з іншими політв'язнями буде важче», - вважає Полозов. Адвокат пояснив, чому Кремль зараз дозволив Геннадію Афанасьєву і Юрію Солошенку повернутися на батьківщину. «Вони обидва хворі. Витрати для кремлівської влади від їхньої можливої ​​смерті в Росії в ув'язненні були б набагато вищими, ніж у ситуації обміну. Сподіватимемося, що в умовах термінового, інтенсивного надання медичної допомоги стан здоров'я Афанасьєва і Солошенка поліпшиться», - сказав він.
оформление ленты  Блог: 
Політика Георгій Логвинський Переговори в першу чергу мають вестися з Російською Федерацією Переговори в першу чергу мають вестися з Російською Федерацією, оскільки це вона несе відповідальність за все, що відбувається на окупованому Донбасі, а головні терористи «ДНР» і «ЛНР», безумовно, повинні сидіти за ґратами. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат від «Народного фронту» Георгій Логвинський. «У міжнародній доктрині існує кілька прикладів. Якщо ми візьмемо приклад Ізраїлю, то ми знаємо, що основна теза, яка завжди існувала в цій державі, - це те, що з терористами переговори не ведуться. Потім за кілька десятків років і сама держава після цієї тези обміняла одного солдата Гілада Шаліта на тисячу ув'язнених. Вони пояснили це тим, що життя одного їхнього солдата коштує набагато більше, ніж життя тисячі терористів. Тому це велике питання щодо доктрини, якою вона має бути. Вона повинна використовуватися державою в певній ситуації. Особисто я ставлюся до моторол, плотницьких та інших як до терористів. Безумовно, це люди, які мають бути за ґратами. У мене немає відповіді на питання, яку доктрину зараз Україна повинна застосовувати. Тому що будь-які переговори, з одного боку, легалізують цих тероррістов, підштовхують до того, щоб вони захоплювали дедалі більше заручників, а з іншого боку - там є вже заручники і ми повинні вирішувати це питання», - розповів нардеп. Логвинський зазначив, що, на його думку, Україна має розмовляти з Росією, оскільки саме вона є відповідальною за всі порушення прав людини на території окупованого Донбасу.
Суспільство оформление ленты  Ротація у спецпідрозділі «Фантом»: в зону АТО вирушають нові бійці На полігоні під Києвом від самого ранку тренування. Декілька десятків працівників податкової міліції Державної фіскальної служби проходять фінальний інструктаж перед відправленням в зону антитерористичної операції. Сьогодні в руки взяли автомати і пістолети. «Їх вони не тримають у руках кожен день, - говорить нам інструктор. - Тому тренування потрібні, адже якщо виникне ситуація, коли доведеться застосовувати зброю, то це треба буде робити». «Хто забув, як поводитися зі зброєю, згадає, хто не знав - навчиться, - продовжує його колега. - Зброя нам потрібна для того, щоб виявити ворога і при необхідності знешкодити його швидше, ніж це зробить він». У обох інструкторів головне завдання - підготувати хлопців зі спецпідрозділу до роботи в зоні АТО в стислі терміни. Адже на Схід їдуть і ті, хто вже був там, і новачки. Згадують на полігоні не тільки те, як поводитися зі зброєю, а і як виявити гранату або розтяжку. Важливо, щоб втрати від мінно-вибухових засобів були зведені до нуля. Проходять «фантомівці» і навчання з тактичної медицині, кожен повинен вміти надати першу допомогу і зберегти людське життя. Всі ці люди в формі - добровольці. Але одного їхнього бажання замало. Перед відправленням в зону АТО кожен із хлопців проходив психологічні тести, за допомогою яких виявлялася придатність до проходження служби в екстремальних умовах. Написав рапорт про добровільну поїздку в зону АТО і успішно пройшов тести фіскал Максим. «Нам сьогодні багато розповіли щодо інженерії та поводження зі зброєю. З цим я був знайомий. Для мене була важлива інформація про надання першої медичної допомоги», - говорить він АСН. Максим приїхав з Кіровограда. Розповідає, що його рішення їхати на Схід брат і батько підтримали, а ось дружина і мама - ні. «Особливо мама засмутилася. Я їй сказав напередодні від'їзду. І сам до останнього не знав - у нас же не всіх одразу беруть». Його колега і тезка з Миколаєва про себе розповідає неохоче, а на запитання АСН, навіщо повертається на Схід втретє, відповідає прямо: «Ми їдемо захищати Батьківщину». Основне завдання «фантомівців» у зоні АТО - захист економічної безпеки та боротьба з контрабандою. «Фантомівці» несуть службу на КПВВ і в складі мобільних груп. «П'ять хвилин перекур і по автобусах», - звучить голос командира. Вже завтра вранці «фантомівці» вирушать у зону АТО.

Кішки в будинку: успіх чи прокляття
Кішки в будинку: успіх чи прокляття
До кішок у всі часи завжди ставилися по-різному Для когось вони були божеством, а хтось вважав їх помічниками ....
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Гороскоп Тамари Глоби на травень обіцяє чимало можливостей для всіх без винятку знаків зодіаку Але є серед ни....
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваше прагнення до самовираження та дії буде ос....
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
1 травня о 3:08 розпочнеться 23-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливу енергію у вашій романтиці Це чудовий ч....
більше матеріалів




/-1,0672619342804-/ /-pc-/
Top