counter
Архів Повернутись назад 14 Травня 2016
14 Травня
За кордоном Україна знову закликає ООН розслідувати злочини Росії на Донбасі Розслідування Міжнародним кримінальним судом (МКС) злочинів, які скоїли Російська Федерація і ватажки терористичних угруповань «ДНР/ЛНР» на території східної України, буде кращим способом притягнути до відповідальності всіх винних у масових вбивствах людей на Донбасі. Про це йдеться в заяві української делегації в ООН, зробленій у п'ятницю на 70-й сесії Генасамблеї, пише Укрінформ. «У світлі нинішньої складної ситуації всередині і навколо України ми повністю визнаємо необхідність забезпечення глобальної юрисдикції, правомірність і підтримку Міжнародного кримінального суду (МКС)», - йдеться в тексті документа. При цьому підкреслюється, що в лютому 2014 року Україна стала жертвою триваючої збройної агресії з боку Росії і підтримуваних нею бойовиків і терористів. Ці дії «є серйозним злочином проти людяності та воєнним злочином, що підпадає під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду». Крім того, в документі нагадується, що Україна 8 вересня 2015 року подала заяву відповідно до статті 12(3) Римського статуту - установчого органу МКС про злочини проти людяності і військові злочини, скоєні вищими посадовими особами РФ і керівниками терористичних організацій «ДНР/ЛНР », що призвело до надзвичайно важких наслідків і масових убивств українських громадян. «Ми вважаємо, що МКС буде одним із кращих способів забезпечити, щоб усіх винних у скоєнні міжнародних злочинів було притягнуто до відповідальності, і що масові порушення прав людини будуть визнані, а жертви отримають компенсацію за свої страждання», - наголошується в заяві української делегації.
оформление ленты  Блог: 
Політика Михайло Головко Криза влади тільки посилюється В Україні посилюється криза влади. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив член Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, народний депутат від ВО «Свобода» Михайло Головко. «Криза влади посилюється. На осінь вона ще більше загостриться», - сказав Головко. Він зазначив, що до кадрової політики в державі треба змінювати підходи. «Зараз виходить, що Банкова кермує, хоча у нас парламент повинен диктувати умови. Але у нас закони переписують під певних людей. Це небезпечно», - акцентував нардеп. Головко підкреслив, що також часто влада забуває, в якій ситуації сьогодні країна. «В Україні війна. Країну з усіх боків намагаються розірвати. Потрібно це розуміти, враховувати. І приймати рішення не під когось персонально, а з користю для країни», - резюмував він.
Суспільство У Німеччині виступили проти участі Росії в літній Олімпіаді Голова Німецької федерації легкої атлетики Клеменс Прокоп поставив під питання участь всієї російської збірної в Олімпіаді в Бразилії через допінговий скандал. Про це пише DW. «Це важкі звинувачення. Раз вже в Росії допінг застосовується настільки систематично, російській команді не варто було їхати на літні ігри в Ріо», - впевнений Прокоп. В цілому в Німеччині черговий допінговий скандал навколо російських спортсменів викликав багато критики. Міхаель Феспер, голова Німецького олімпійського спортивного союзу, зажадав ретельного розслідування. «Важливо гарантувати рівні можливості для всіх спортсменів, особливо напередодні Олімпіади в Ріо», - сказав Феспер. Нагадаємо, останнім часом ряд російських спортсменів був викритий у застосуванні допінгу.
Економіка В Україні з'явилася нова платіжна система Національний банк погодив правила платіжної системи Ibox Money Transfer і видав платіжній організації цієї системи ПАТ «Агрокомбанк» свідоцтво від 12 травня 2016 року. Як повідомляє прес-служба НБУ, відомості про Ibox Money Transfer внесені до Реєстру платіжних систем, систем розрахунків, учасників цих систем та операторів послуг платіжної інфраструктури. Платіжна система Ibox Money Transfer сьогодні - восьма на ринку України, створена банком-резидентом. «Згідно з її правилами, учасниками платіжної системи можуть бути банки та небанківські фінансові установи, які мають ліцензію на переказ коштів без відкриття рахунку, і установи-нерезиденти, які, згідно із законодавством своєї країни, мають право здійснювати переказ коштів», - йдеться в повідомленні. Система призначена для переказів у національній валюті, доларах, євро і російських рублях. «Внутрішньодержавні переклади в системі здійснюються від фізичних осіб на користь фізичних та юридичних осіб, а також від юридичних осіб на користь фізичних осіб. Транскордонні перекази здійснюються між фізичними особами», - йдеться в повідомленні.
Суспільство оформление ленты  Опубліковано новий знімок «Бука» на вулицях Макіївки Американське аналітичне агентство Stratfor оприлюднило зроблений 17 липня 2014 року супутниковий знімок, на якому видно, з великою ймовірністю, зенітно-ракетний комплекс «Бук» на причепі з тягачем з білою кабіною на вулиці окупованої Макіївки. Про це пише Радіо Свобода. Знімок був зроблений комерційним супутником приблизно за п'ять годин до того моменту, як було збито «Боїнг» Малайзійських авіаліній. Агентство звертає увагу, що нова знахідка добре вкладається в існуючий масив даних про пересування цього «Бука» від російського кордону до Донецька і далі в місто Сніжне на окупованих територіях, звідки, за даними розслідування, було запущено ракету «Бука», що збила літак. В агентстві зазначили, що знімок сам по собі не доводить, що літак збили саме з цього «Бука», але він і далі підтверджує загальний хід подій, встановлений завдяки колективному аналізу відкритої інформації.
Суспільство Поліцейські з Івано-Франківська «кришували» контрабанду наркотиків В Івано-Франківській області затримано кількох працівників поліції міста, які кришували контрабанду наркотиків в Україну. Як повідомляє прес-служба СБУ, в квітні 2016 року СБУ перекрила потужний канал постачання з країн ЄС таблеток із вмістом наркотичних речовин. «Під час досудового слідства правоохоронці встановили причетність до наркобізнесу працівників оперативно-пошукового відділу в Івано-Франківській області міжрегіонального управління Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції», - йдеться в повідомленні. Під час обшуків у службових приміщеннях і за місцем проживання поліцейських працівники спецслужби виявили наркотичні засоби і значні суми у валюті.Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 307 і ч. 3 ст. 368 Кримінального Кодексу України.
Суспільство Далекобійники перекрили трасу Київ - Одеса В Одеській області далекобійники перекрили десятками фур трасу Київ - Одеса, протестуючи проти вагового контролю.Як пише УНІАН, таким чином водії вантажних машин висловлюють свій протест, не бажаючи проходити ваговий контроль. «Вчора жителі села Палійового Біляївського району кілька годин перекривали дорогу, що веде через цей населений пункт, бо через нього курсували вантажівки, об'їжджаючи ваговий контроль», - сказали в главку, додавши, що 13 травня з односельчанами вели переговори представники місцевої влади. За даними поліції, водії, які сьогодні перекрили трасу, не бажають проїжджати ваговий комплекс, бо їхні машини перевантажені і вони будуть змушені платити штрафи. За даними волонтера Максима Магери, який прибув на місце події, всі смуги траси у напрямі Одеси заблоковано, об'їжджати фури доводиться по зустрічній смузі. На трасі утворилася величезна транспортна пробка. Як заявляють водії, вони не знали про введення кілька днів тому вагового контролю для вантажівок і «взяли зайву вагу». На місці перебувають представники Національної поліції і громадськості, які намагаються врегулювати проблему.
Суспільство Українець намагався ввезти в країну елементи радіосистем літака «Іл-76» Українець намагався ввезти в країну документацію і елементи радіосистеми для військово-транспортного літака «Іл-76» і вертольота «КА-52». Як повідомляє прес-служба Держприкордонслужби, при огляді легкового автомобіля, що слідував із Республіки Молдова, прикордонники виявили технічну документацію для військово-транспортного літака «Іл-76», інструкції з використання систем зазначеного літака та іншу документацію, яка може використовуватися для підготовки членів екіпажу цього повітряного судна. «Також правоохоронці виявили значну кількість елементів для радіосистем літака «Іл-76» і вертольота «КА-52». Крім того, чоловік при собі мав ліцензії пілота і бортінженера, а також паспорт невизнаної ПМР», - йдеться в повідомленні. Зараз у діях нашого співвітчизника вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 333 Кримінального кодексу України (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю). Тривають заходи з перевірки.
Політика У Шустера відреагували на звинувачення Лещенка Народний депутат Сергій Лещенко був запрошений на шоу Шустер Live тільки на блок про призначення прокурора. Про це на своїй сторінці в Facebook написав керуючий партнер каналу Савіка Шустера Павло Єлізаров. За його словами, Лещенко намагається паразитувати на дешевому піарі. «Сергія було запрошено на блок про призначення прокурора. Жодного відношення до тарифів він не має і, відповідно, не був запрошений. Він захотів залишитися і «потролити» Тимошенко. Не вважаю, що гідно вибудовувати свій піар на обгажуванні нашого майданчика. Якщо всі його розслідування збудовані на таких же домислах, то це дуже сумно. P.S. Про те, що Лещенко запрошений особисто Савіком редакція дізналася після 16:00. У списках його не було протягом дня», - написав Єлізаров. Раніше Сергій Лещенко заявив, що його попросили піти з ефіру Шустер Live, тому що приходить Юлія Тимошенко.
Суспільство На Донбасі російські військові побили свого командира за перешкоджання звільненню Учора, 13 травня, під час спроби перешкодити звільненню і загрози оформити звільнення «за дискредитацією» своїми російськими військовими був побитий командир полку полковник ЗС РФ Д. Бондарєв. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони. Як повідомляється, для з'ясування причин масового звільнення військовослужбовців і виправлення ситуації в полк прибув заступник командира корпусу по роботі з особовим складом. Крім того, відмовилися від несення бойового чергування і написали рапорти на звільнення з військової служби п'ять військовослужбовців 3-го мотострілецького батальйону (Шестаков Андрій Олександрович, Тимофєєв Максим Андрійович, Круговий Денис Володимирович, Іванов Віталій Юрійович, Делейчук Максим Анатолійович), два - мінометної батареї (Грішнов Віктор Олексійович, Донов Андрій Олександрович) і чотири - вогнеметної роти 7-ї окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве) 2-го АК.
Політика Порошенко наполягає: Мінські угоди працюють Незважаючи на заяви «п'ятої колони», Мінські угоди діють і дають результат. Про це заявив Президент Петро Порошенко під час свого робочого візиту в Краматорськ, повідомляє прес-служба глави держави. За словами Президента, Збройні Сили України, українська дипломатія, волонтери, добровольці, всі і кожен спільно докладають максимум зусиль для того, щоб відновити мир. «Це наша перемога. Ми зупинили найбільшу армію на континенті - ми відновили Збройні Сили, ми звільнили дві третини Донбасу, ми виграли цю війну в усьому світі, створивши потужну світову коаліцію. Санкції до Росії застосовуються за невиконання Мінських угод. Звільняємо заручників, які незаконно утримуються як на окупованих територіях, так і в Російській Федерації», - підкреслив Порошенко. Він також зазначив, що зараз триває підготовка до відновлення політичних процесів, однак вони можуть відбутися тільки при повному виконанні всіх домовленостей. «Вони можуть відбутися тільки тоді, коли на лінії зіткнення стоятимуть міжнародні моніторингові збройні місії ОБСЄ для забезпечення стовідсоткового режиму припинення вогню, коли відведена, згідно з Мінськими угодами, важка техніка перебуватиме під охороною цієї місії, коли контроль над неконтрольованою ділянкою російсько-українського кордону спочатку буде переданий поліцейській місії ОБСЄ, а на другому етапі - українським прикордонникам. Тільки тоді ми можемо говорити про повну реалізацію Мінських домовленостей», - сказав Петро Порошенко.
Суспільство Фонд для відновлення Донбасу все ще формується Триває робота з формування спеціального фонду, кошти якого будуть спрямовані на відновлення Донбасу. Про це під час свого робочого візиту в Краматорськ заявив Президент Петро Порошенко, повідомляє прес-служба глави держави. «Було проведено нараду щодо формування значних коштів як із Державного бюджету України, так і донорської допомоги наших країн-партнерів і міжнародних фінансових організацій. 500 мільйонів від Німеччини, 200 - з Європейського банку реконструкції і розвитку, 200 - Європейського інвестиційного банку, значні кошти від країн великої сімки, ООН», - сказав Порошенко. За його словами, вже складено перелік напрямів використання донорської допомоги, відновлення зруйнованого війною житлового фонду. Серед першочергових завдань - відновлення зруйнованої інфраструктури, включно з об'єктами водопостачання, енергопостачання, мостів. «Вже завершено фінансування проектних робіт і можемо представляти проекти нашим партнерам», - сказав Президент.
Суспільство У Святогорську відкрили школу «Смарагдове місто» Президент Петро Порошенко взяв участь у відкритті новозбудованої загальноосвітньої школи санаторно-оздоровчого центру соціальної реабілітації «Смарагдове місто» в Святогорську. Про це повідомляє прес-служба глави держави. Цей навчальний заклад Порошенко назвав найбільш важливою школою для України. Будівництво загальноосвітньої школи I-III ступеня на 440 місць санаторно-оздоровчого центру соціальної реабілітації «Смарагдове місто» було розпочато в 2001 році, але протягом наступних 11 років було призупинено. Тільки в 2012 році будівництво було відновлено. Станом на 1 травня 2016 року всі роботи виконані в повному обсязі, в тому числі відновлені пошкоджені елементи фасаду, внутрішнього оздоблення та енергопостачання, а також проведено коригування проектної документації. До складу завершеного першого комплексу входять класи, підсобні приміщення, санітарні кімнати тощо. У другій комплекс входить спортивний зал з роздягальнями та душовими кімнатами. Школа комплектується спеціальними предметними кабінетами і меблями, а також лінгафонним кабінетом.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,0697660446167-/ /-pc-/
Top