counter
Архів Повернутись назад 14 Січня 2016
14 Січня
Події В Індонезії сталася серія терактів У столиці Індонезії Джакарті сталася серія вибухів. За словами очевидців, не менше трьох смертників здійснили самопідрив у кафе Starbucks у центрі міста. Як пише Медуза, одночасно з цим двоє озброєних чоловіків атакували розташований поруч поліцейський відділок. Як пише Associated Press, перший вибух, імовірно, спровокував перестрілку між нападниками та антитерористичними підрозділами поліції. За даними місцевого телеканала TVOne, в інших частинах міста сталося ще три вибухи. У поліції повідомили, що внаслідок серії нападів загинули шестеро людей. Серед потерпілих - співробітник ООН. У правоохоронних органах вважають, що напад організувала «Ісламська держава» (організацію визнано терористичною і заборонено в Росії). Жодне з угруповань поки що не взяло на себе відповідальність за напад.
Суспільство У Карпатах загубився лижник 13 січня у Карпатах заблукали двоє лижників. Про це повідомляє прес-служба ДСНС. Одного з них уже знайшли, а от другого досі шукають. Про зникнення лижників о 18:30 повідомили друзі. «Ввечері 13 січня в районі гори Близниця Рахівського району заблукали двоє туристів - жителі Києва та Миколаєва. Чоловіки каталися на лижах і через густий туман втратили орієнтир і заблукали... Для пошуків лижників задіяли гірські пошуково-рятувальні відділення м. Рахів та смт Ясіня. Вже о 19:25 рятувальникам вдалося знайти одного з туристів, жителя Миколаєва. Оскільки медичної допомоги чоловік не потребував, його привезли на туристичну базу в урочищі Драгобрат», - сказано в повідомленні. А от пошуки другого лижника ускладнилися через погіршення погоди. О 23:00 пошуки киянина зупинили і продовжили їх уранці 14 січня. Видимість у горах зараз погана - лише 2-3 метри. Телефонного зв'язку з лижником немає. Розшукують зниклого туриста 8 рятувальників та 1 одиниця техніки.
За кордоном У Росії в Комі спалили «небажані» книги У Республіці Комі (входить до складу РФ) з бібліотек вилучають і спалюють книжки, видані за підтримки Фонду Сороса. Про це повідомляє «Газета.ру». Спалювання книг здійснюють у рамках «Оновлення гуманітарної освіти в Росії». Знищено було книги, видані Фондом Сороса, оскільки його визнали в Росії «іноагентом» і його фонд потрапив до реєстру небажаних іноземних організацій. Уже спалили 53 книги, вилучені з бібліотечного фонду Воркутинського гірничо-економічного коледжу. «Як сказано у відповіді на запит до Міністерства освіти й молодіжної політики Комі інтернет-журналу «7x7», в Ухтинському державному технічному університеті виявили і рекомендували вилучити 413 книг. У Воркутинському політехнічному технікумі - 14 книг. У технікумі підручники вже вилучено, готується акт про їхнє списання, а видання буде «утилізовано за допомогою знищувача паперів», - пише інтернет-журнал. За словами завідуючої бібліотекою Воркутинського гірничо-економічного коледжу Олени Васильєвої, книги спалили у дворі навчального закладу. Вона запевняє, що книги були незатребуваними.
За кордоном Російська сторона відправила Голландії «нові факти» про катастрофу MH17 Росавіація назвала шість нових фактів недостовірності голландських висновків про те, що МН17 було збито ракетою 9Н314М ЗРК «Бук». Як пише РІА «Новости», ці дані містяться в офіційному листі заступника керівника Росавіації Олега Сторчевого голові Ради з безпеки Нідерландів Тьіббе Йустра після вивчення російськими експертами підсумкового звіту голландської сторони про обставини катастрофи малайзійського «Боїнга-777». «Новими важливими фактами, що вказують на недостовірність відомостей, наведених в остаточному звіті, якщо припускати, що літак було збито ракетою ЗРК типу «Бук», є: невідповідність наведених у звіті характеристик осколків характеристикам вражаючих елементів бойової частини 9Н314М; невідповідність наведених у звіті характеристик пробоїн на фрагментах літака характеристикам пробоїн, які утворюються під час вибуху бойової частини 9Н314М», - ідеться в листі. Крім того, очевидною є невідповідність за зовнішнім виглядом як мінімум одного знайденого на місці авіаційної пригоди фрагмента ракети (корпусу третього відсіку) зовнішньому вигляду фрагментів цього корпусу, які утворюються під час вибуху бойової частини ракети серії 9М38. Зафіксовано невідповідність алгоритму роботи дистанційного радіопідривача ракети 9М38 ЗРК «Бук» умовам ураження літака, а також невідповідність просторового положення ракети при ураженні літака, наведеного у звіті, характеристикам осколкового поля накриття на його фрагментах. Останнім фактом недостовірності в листі називається невідповідність висновку про зону пуску зенітної керованої ракети, яка вразила літак, технічним характеристикам та принципам роботи ракет 9М38.
Суспільство У Красноармійську та Світлодарську ОБСЄ відкрила дві нові патрульні бази Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ 14 січня відкрила дві нові патрульні бази в Донецькій області. Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ. Бази відкрили у Красноармійську та Світлодарську. «Нові передові патрульні бази СММ поліпшать наші можливості з моніторингу, дозволяючи нам швидше реагувати на повідомлення про інциденти. Комі того, це допоможе мотивувати підписантів ефективніше виконувати взяті на себе зобов'язання в рамках Мінських угод», - сказав перший заступник голови СММ Олександр Хуг. Як повідомляється, патрульні бази - передові і відрізняються від офісів або представництв СММ тим, що розташовані поблизу лінії розмежування. Таке розташування дає можливість спостерігачам перебувати в цілодобовому режимі в цих районах. Ротація спостерігачів проводитиметься щотижня.
Суспільство У Красноармійську місцевий житель зберігав гранати у господарській будівлі У Донецькій області поліцейські знайшли схованку з гранатами. Про це повідомили у прес-службі ГУ НП в області. Бойові гранати виявили в підвалі господарської будівлі. «У підвалі господарської будівлі 43-річного жителя Красноармійська було знайдено дві гранати РГД-5 і РГН із запалами до них. Господар небезпечних предметів пояснив, що близько року тому він працював водієм мікроавтобуса. Після чергового робочого дня він знайшов згадані предмети в салоні транспортного засобу і вирішив залишити їх собі. Також поліцейські викрили 38-річного місцевого жителя, який зберігав у спальні свого будинку 30 патронів до автомата Калашникова калібру 5,45 мм. За словами чоловіка, заборонені предмети разом із магазином до автомата Калашникова йому подарував знайомий, з яким вони разом розпивали спиртні напої», - сказано в повідомленні. Усі боєприпаси було вилучено і відправлено на експертизу. Відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.
Суспільство оформление ленты  У Попасній СБУ провела масштабну спецоперацію Співробітники Служби безпеки України спільно Нацгвардією, поліцією, прикордонниками та військовими провели масштабну спецоперацію в Попасній Луганської області для запобігання диверсійним актам у місті і виявлення бойовиків незаконних збройних формувань. Як повідомляє прес-служба СБУ, диверсійні групи бойовиків планували напередодні святкування Нового року за старим стилем скоїти низку терористичних актів проти підрозділів АТО, дислокованих у Попасній. «Учасники спецоперації провели співбесіди майже із 500 жителями міста, 60 з яких пройшли поглиблену перевірку. За її результатами правоохоронці затримали п'ятьох осіб, причетних до незаконних збройних формувань бойовиків. Щодо них проводяться відповідні слідчі дії», - йдеться в повідомленні. Під час перевірки покинутих промислових об'єктів кінологічним підрозділом було знайдено схованку зі зброєю та боєприпасами. Співробітники спецслужби вилучили зі сховища 11 тротилових шашок, два протитанкових гранатомети, три ручні гранати і запали до них, дві протипіхотні міни тощо. Наразі перевіряється оперативна інформація про використання схованки диверсійною групою, яка мала здійснити теракти у Попасній.
Суспільство У Кіровоградській області прокурор заарештувала вагітну, щоб вимагати з неї гроші Служба безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою затримала на хабарі керівника одного з підрозділів прокуратури Кіровоградської області. Як повідомляє прес-служба СБУ, старший радник юстиції, користуючись зв'язками в правоохоронній та судовій сферах, заарештувала вагітну жительку Києва з метою вимагання 6,5 тисячі доларів за її звільнення з-під варти та повернення елітного позашляховика. «Співробітники СБ України затримали хабарницю і посередника, жителя Кіровограда, під час одержання неправомірної вигоди у розмірі 3,3 тисячі доларів», - ідеться у повідомленні. Наразі потерпілу з-під арешту звільнено. Зловмисниці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.
Суспільство Прикордонники запобігли ввезенню в Україну наркотичних таблеток Вчора, 13 січня, на пункті пропуску «Рава-Руська» прикордонниками Львівського загону було затримано двох громадян, які намагалися ввезти в Україну таблетки з наркотичними речовинами. Напередодні, як повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України, було отримано інформацію від СБУ в Рівненській області про те, що двоє громадян України спробують переправити через кордон партію психотропних речовин в особливо великих розмірах. Коли чоловіки, про яких ішлося, прибули на пункт пропуску «Рава-Руська» на автомобілі «Ауді», його одразу ж обшукали. Службовий собака знайшов у ніші для дрібних речей 286 таблеток, заборонених для ввезення на територію України. Порушників та наркотичні таблетки привезли до Управління СБУ в Рівненській області для подальших слідчих дій.
За кордоном У Нідерландах знову заговорили про трибунал щодо катастрофи малайзійського «Боїнга» З метою кримінального переслідування винних у катастрофі малайзійського «Боїнга-777» в Україні може бути створено міжнародний трибунал, заявив у четвер глава МЗС Нідерландів Берт Кундерс. Про це повідомляє РИА Новости. «Прокурорське розслідування ведеться дуже активно. На цій базі ми в найближчі місяці вирішуватимемо із залученими країнами питання про пошук найкращого механізму для (кримінального. - Ред.) переслідування відповідальних на національному рівні або за допомогою створення країнами спільного суду. Залежно від перебігу розслідування ми прийматимемо рішення з іншими колегами», - сказав він, виступаючи в Європарламенті в Брюсселі. Нагадаємо, що 13 жовтня 2015 року Рада безпеки Нідерландів надала підсумки розслідування авіакатастрофи малайзійського «Боїнга-777», який летів до Нідерландів рейсом MH17. У доповіді зазначається, що крах авіалайнера було спричинено вибухом біля лівого борту бойової частини типу 9Н314М, встановленої на ракеті серії 9М38, пущеної з системи «Бук».
Суспільство Порошенко підтвердив, що його пропозиція зробити Сакварелідзе главою НАБУ - частково правда Президент Петро Порошенко повідомив, що те, що він пропонував на посаду голови Національного антикорупційного бюро заступника генпрокурора - прокурора Одеської області Давида Сакварелідзе, частково відповідає дійсності. Про це він сказав під час підсумкової прес-конференції сьогодні, 14 січня, у Києві. «Коли ми дивилися по телебаченню обрання керівництва Національного антикорупційного бюро, всі аплодували і всі були переконані, що нарешті обрано незалежну людину. Причому ходили чутки, що це той, кого дуже не хотів Порошенко, бо за інформацією, яка, можливо, й відповідала частково дійсності, я пропонував кандидатуру Давида Сакварелідзе на посаду голови Антикорупційного бюро. Комісія прийняла рішення про обрання Артема Ситника, і я вважаю, що це дуже добре, бо є незалежне Антикорупційне бюро», - сказав Порошенко.
Політика Рубан: РФ згодна на обмін Сенцова і Кольченка на спецназівців Александрова і Єрофєєва У Росії погодилися обміняти українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка на російських військових Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва. Таку інформацію підтвердив Радіо Свобода голова Центру звільнення полонених Володимир Рубан. «Схема невідкладного обміну не може бути застосовано, поки не буде вироку Александрову і Єрофєєву. Тоді це вже буде обмін за узгодженням сторін - вони відбуватимуть покарання на батьківщині. При якихось гарантіях дипломати обміняються вже не заручниками, не військовополоненими, а засудженими, і кожен поїде до своєї країни, а там ще повинен буде отримати помилування», - сказав Рубан. Він зазначив, що спочатку на зустрічі в Мінську була пропозиція з обміну Сенцова на Єрофєєва, проте українська сторона запропонувала обмін «два на два»: двох російських ГРУшників на Сенцова і Кольченка. Рубан повідомив і про те, що є можливість обміну російських військових на льотчицю Надію Савченко. Для обміну потрібна політична воля. Але він може відбутися після вироку суду. «Донецька сторона передає на запит Українській мінській переговорній групі до 1200 прізвищ людей, які, вони вважають, перебувають під арештом в Україні. Близько 500 з них - це визнані донецькою стороною «ополченці», вони є у нас. І за формулою «всіх на всіх» або за іншою, наприклад: усі наші 13 осіб, яких ми вважаємо політично засудженими в Росії, можна обміняти на цю тисячу. І Порошенко стане як прем'єр Ізраїлю, який обміняв одного капрала на 1027 осіб», - розповів Рубан.
За кордоном Набрав чинності договір між Україною та США про «відкрите небо» Україна та США завершили всі юридичні формальності для набрання чинності Договором про «відкрите небо» між Україною та США. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра інфраструктури Володимир Омелян. «Відсьогодні Україна і США є повноцінними партнерами у Відкритому небі! Як щойно повідомило Посольство США в Україні, завершено всі юридичні формальності і Угода між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки про повітряні перевезення вступила в силу», - написав Омелян. За його словами, вводяться такі зміни в повітряному сполученні між Україною та США: - надається можливість авіакомпаніям обох сторін виконувати польоти з правом п'ятої свободи (право приймати на іноземній території пасажирів, що прямують на територію будь-якої третьої держави, а також адресовані туди ж вантаж і пошту, і право висаджувати пасажирів і вивантажувати вантаж і пошту, що направляються із будь-якої території, в країні-підписанті угоди); - встановлюється довільна частота та ємність повітряних перевезень авіаперевізниками обох сторін; - дозволяється самостійне наземне обслуговування в аеропортах.
оформление ленты  Блог: 
Політика Володимир Горбач Яценюка доводять до такого стану, щоб він самостійно подав у відставку Конфлікт між Президентом Петром Порошенком і прем'єром Арсенієм Яценюком - це лише певна напруга між двома політиками, а не відкритий конфлікт. З боку глави держави йде пресинг для того, щоб Яценюк самостійно подав у відставку. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач. «Звичайно, складно заперечувати наявність протиріч і напруженості між Президентом і прем'єр-міністром. Але говорити, що це конфлікт, поки підстав немає. Принаймні він не відкритий. Якщо він є, то про нього знають тільки ті, хто в середині цього конфлікту. Напруженість, протиріччя, звичайно, є, тертя величезні. Більше з боку Президента на адресу прем'єр-міністра. Яценюка, по суті, доводять до того психологічного й політичного стану, щоб він самостійно подав у відставку. Власне кажучи, це і є інтрига найближчих місяців. Буде успішним цей пресинг чи ні - побачимо. Але говорити, що це якийсь особистісний конфлікт, у мене підстав немає. Поки мова йде про конфлікт двох політиків», - розповів політолог. Експерт також зазначає, що у владі є й інші конфлікти. Зокрема, між прем'єром Арсенієм Яценюком та головою Одеської облдержадмінстрації Михайлом Саакашвілі та міністром МВС Арсеном Аваковим. «Ми спостерігали відкриті сварки між Аваковим та Саакашвілі, які так чи інакше стосуються двох політичних команд - ​​Президента та прем'єр-міністра. Не думаю, що це було спеціально, якщо ми говоримо про інцидент із Саакашвілі й Аваковим, зроблено для розголосу. Наслідки: зацікавлені спостерігачі розуміють (і в країні, і за її межами), що ситуація у владі непроста, що вона переходить у публічні конфлікти. Але варто сказати, що, на відміну від конфлікту між президентом Ющенком і прем'єр-міністром Тимошенко, нинішнє покоління політиків, принаймні, робить все можливе, щоб терпіти один одного», - підсумував Горбач.
Події Бойовики майже 40 разів обстріляли позиції сил АТО З початку доби бойовики майже 40 разів застосували зброю проти українських військових, що свідчить про певне загострення ситуації. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, бойовики продовжують інтенсивно обстрілювати позиції ЗС України в основному на Донецькому й Артемівському напрямках. Так, під вогонь противника й далі потрапляють українські опорні пункти в районі Пісків, Опитного, Авдіївки, Новгородського, Зайцевого та Луганського. «Найпопулярнішими видами озброєння у загарбників є стрілецька зброя, гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети», - ідеться в повідомленні. Крім того, поблизу Мар'їнки сьогодні зафіксовано два епізоди відкриття вогню у бік українських військових снайперами. А по опорних пунктах сил АТО у Новгородського окупанти двічі били з 82-мм мінометів.
Події Сергій Рибалка назвав тих, хто стоїть за замахом У Києві скоєно напад на народного депутата від фракції Радикальної партії Сергія Рибалку. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат від фракції Радикальної партії Андрій Лозовий. Спочатку Лозовий повідомляв, що було скоєно замах на вбивство Рибалки. «Інцидент стався в Печерському районі Києва на вулиці Старонаводницькій. Був обстріляний автомобіль, в якому їхав Рибалка. Два постріли: в район місця водія і в район місця, де знаходився безпосередньо Рибалка», - написав він у Facebook. Пізніше з'явилася інформація вже від самого Рибалки. «Мене намагалися надовго вивести з ладу або, як мінімум, залякати. 30 хвилин тому при виїзді зі стоянки невідомі зловмисники кинули металеві гирі в автомобіль, в якому я їхав. У скло водія і в скло пасажира, де сидів я. Мені пощастило, потрапили частково в стійку. І мені однозначно зрозуміло, хто замовив цю акцію. Мій колишній тесть Буткевич. Очевидно, тиснути на мене за допомогою прокуратури йому вже мало. Але в нього нічого не вийде. На моєму боці правда. Хоча я розумію, що він здатний і на більш кардинальні дії. Так що якщо зі мною щось трапитися, то ніяких сумнівів не буде, що за цим стоятиме Буткевич», - написав він на своїй сторінці в Facebook. Джерела АСН в правоохоронних органах підтвердили, що інцидент мав місце близько 22:00 на вулиці Старонаводницькій, в Царському селі. «Там не обстріл... Там кинули дві стограмових гирі. Потерпілий списує все на побутові стосунки з колишньою дружиною», – сказав співрозмовник агентства. Він зазначив, що ніхто не постраждав і не затриманий. Крім того, як зазначила в розмові з АСН людина з оточення депутата, у нападі підозрюється колишній тесть Рибалки – Геннадій Буткевич.
За кордоном У Росії розповіли, навіщо український військовий зайшов на територію РФ Український військовослужбовець, затриманий у Ростовській області, хотів провідати родичів і тому незаконно перетнув кордон, незважаючи на те, що це було заборонено його командуванням. Про це ТАСС повідомили в прес-службі прикордонного управління ФСБ РФ по регіону. «Затриманий пояснив, що прибув на російську територію з метою відвідування родичів, які проживають в населеному пункті Черткове. Перетин кордону в обхід встановленого пункту пропуску пояснив тим, що командування його частини категорично заборонило всім військовослужбовцям виїжджати до РФ», - сказав співрозмовник агентства. Читайте також: У Росії заявили про затримання українського військовослужбовця Затриманий є уродженцем та місцевим жителем українського населеного пункту Мілове, а також військовослужбовцем за контрактом однієї з військових частин, дислокованих у Міловському районі України.
Економіка На Луганщині податківці викрили підприємців, що не заплатили три мільйони гривень податків У Луганській області співробітники податкової міліції викрили підприємців, які ухилилися від сплати трьох мільйонів гривень податків. Установлено, що керівники одного з молокопереробних підприємств регіону проводили за податковими та бухгалтерськими документами операції з придбання товарів і послуг з використанням реквізитів компаній, що мають ознаки фіктивності. При цьому компанії було зареєстровано в Києві та на окупованих територіях. Як показала перевірка, дані підприємства-постачальники не мають ні активів, ні штатної чисельності для здійснення господарської діяльності. За однією з цих фірм вже є вирок суду про її фіктивність, ще щодо одної триває досудове розслідування за фактами фіктивного підприємництва та причетності до фінансування тероризму. Відомості про вчинення кримінального злочину за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів) внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,2320439815521-/ /-pc-/
Top