counter
Архів Повернутись назад 13 Вересня 2015
13 Вересня
Політика У Берліні відбулася зустріч глав МЗС у «нормандському форматі» Глави МЗС України, Німеччини, Франції та Росії провели зустріч у «нормандському форматі» в Берліні. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.Як повідомляється, під час зустрічі сторони обговорили ключові проблемні питання в рамках імплементації мінських домовленостей. Так, сторони погодилися щодо важливості якнайшвидшого досягнення домовленості щодо відведення озброєнь до 100 мм, а також посиленому моніторингу з боку спостережної місії ОБСЄ, зокрема шляхом створення постійно діючих пунктів Місії уздовж лінії зіткнення.Павло Клімкін також закликав прискорити процес звільнення полонених, зокрема й політичних в'язнів, а також забезпечити допуск до них представників Міжнародного комітету Червоного Хреста.«Сторони висловилися за продовження конструктивної взаємодії у рамках робочої групи з економічних питань, зокрема в частині водопостачання, відбудови інфраструктури, здійснення соціальних виплат при одночасному узгодженні питань відновлення сплати податків і комунальних платежів», — йдеться в повідомленні.
Події У складі Нацгвардії з'явиться бригада спецназу Національна гвардія поступово перейде на професійну основу, найдосвідченіші з бійців увійдуть у бригаду спецназу. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє прес-служба МВС.Як повідомляється, в новому підрозділі служитимуть лише добровольці, які пройшли конкурсний відбір і уклали контракт.«Ми хотіли б бачити серед контрактників і будемо вітати, насамперед, бійців і офіцерів, що пройшли АТО, а також мають досвід служби в миротворчих місіях, знайомі зі стандартними оперативними процедурами НАТО», — сказав Аваков.За словами міністра внутрішніх справ, необхідно, насамперед, змінити якість управління і якість бойової підготовки.«На основі таких підходів, з новою бригади ми вибудуємо зразкове воєнізоване відділення спеціального призначення, повністю навчимо його за натовськими стандартами і, поступово, крок за кроком, переведемо за цим зразком всю Нацгвардію на професійну основу», — зазначив Аваков.
Події оформление ленты  У Донецькій області затримано «тюремника ЛНР» У Донецькій області затримано «начальника ізолятора тимчасового утримання в Луганській поліції «ЛНР». Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова управління МВС у Донецькій області В'ячеслав Аброськін.За його словами, «тюремника ЛНР» затримано при спробі перетину пункту пропуску «Зайцеве».«Тюремник ЛНР» — колишній співробітник органів внутрішніх справ України в Луганській області, до вступу у НВФ вийшов на пенсію. З вересня 2014 року по червень 2015 року був на службі у бойовиків, а потім зі словами «я втомився, я йду» нібито «звільнився з поліції ЛНР», — написав Аброськін.Він зазначив, що затриманий, аби уникнути відповідальності намагався виїхати до Сєвєродонецька Луганської області через Донецьку область. Наразі його затримано, розглядається питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
оформление ленты  Блог: 
Суспільство Олександр Грановський Для легалізації зброї люди мають пройти психологічний масаж У нинішніх умовах легалізація зброї — вкрай ризикований крок. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат Олександр Грановський.«Я противник його легалізації. У першу чергу, тому що у воєнний або післявоєнний час робити такі кроки страшно», — сказав Грановський.На його думку, враховуючи українські реалії, є ризик, що при оформленні документів на дозвіл носіння зброївикористовуватимуть корупційні зв'язки для надання недостовірних відомостей.«Люди повинні пройти якийсь психологічний масаж після подій на сході. Серед тих, хто матиме право на носіння зброї, безумовно, будуть і учасники бойових дій на сході. У мирній обстановці цим людям давати його без певної психологічної підготовки я б не став», — зазначив народний обранець.При цьому народний депутат зазначив, що легалізація зброї вигідна тим, хто її продає.«Ринок дуже великий і дорогий. Його учасники, звісно, зацікавлені, щоб на ньому заробляти. Це великий бізнес», — зауважив парламентарій.
Суспільство оформление ленты  Білан: У Рівненській області працював підпільний цех з обробки бурштину У Рівненській області співробітники податкової міліції припинили діяльність підпільного цеху з обробки бурштину. Про це на своїй сторінці в Facebook написав перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан.За його словами, інформація про діяльність цеху була отримана в рамках розслідування кримінального провадження по ухиленню від сплати податків двома підприємствами, які при імпорті бурштину не заплатили в бюджет два мільйони гривень.«Цех розташовувався на території промислової зони одного з населених пунктів поблизу Рівного. Його потужності дозволяли переробляти значні обсяги бурштину з використанням праці не менше п'ятнадцяти чоловік. При цьому відповідних дозвільних документів на обробку і виготовлення ювелірних виробів не було», — написав Білан.Він зазначив, що в результаті проведених обшуків було виявлено та вилучено 19 верстатів для обробки каменю, вісім кілограмів сирцю, напівготовому продукцію з бурштину, а також комп'ютерну техніку та документацію.«Загальна сума вилученого становить понад двох мільйонів гривень. Наразі слідчі дії тривають», — наголосив перший заступник голови ДФС.
Суспільство У Полтавській області водій мотоцикла та його пасажирка загинули в ДТП У Полтавській області в місті Комсомольськ внаслідок ДТП загинули дві людини. Про це повідомляє прес-служба обласного управління міліції.За інформацією правоохоронців, зіткнулися автомобілі ВАЗ-217030 з мотоциклом «Хонда». 67-річний водій автомобіля ВАЗ, виконуючи розворот, скоїв зіткнення із зустрічним мотоциклом. 23-річний житель Кременчука та його 21-річна пасажирка були госпіталізовані в Комсомольську міську лікарню, проте обидва померли в лікарні.Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб). Санкція статті передбачає позбавлення волі для винуватця події на строк до 12-ти років.
Суспільство У Києві знайшли склад з 11 тисячами пляшок підробленої горілки, — Білан У Києві в рамках операції «Акциз-2015» податковою міліцією виявлено склад підробленої горілки. Про це на своїй сторінці в Facebook написав перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан. За його словами, під час обшуку на складі підприємства, яке займається оптовою торгівлею алкогольними напоями, було знайдено понад 11 тисяч пляшок горілки вартістю 889 тисяч гривень. «Внаслідок перевірки з'ясувалося, що виявлений алкоголь був обклеєний акцизними марками, які виробникові не вдавалися», — написав Білан. Він також зазначив, що наразі вирішується питання про порушення кримінального провадження за статтею 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).
оформление ленты  Блог: 
Суспільство Віктор Небоженко Сплеск насильства в суспільстві провокує війна, а не легалізація зброї Україні не вдасться знехтувати проблемою легалізації зброї, оскільки на руках у населення вже багато зброї і позбуватися її ніхто не захоче. Вихід із такої ситуації — це жорстко відрегулювати цей закон. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко. «Легалізація зброї — процес вкрай болісний, бо держава і державні органи відрізняються від всіх інших структур громадянського суспільства тим, що вони мають монополію на насильство. А насильство — це насамперед загроза зброєю. Тобто зброя може бути тільки в армії і поліції. Все. Мисливців і колекціонерів — не беремо до уваги. Але є країни, де справді дозволено зброю. Найяскравіший приклад — США. У нашій ситуації, коли близько півмільйона одиниць зброї та боєприпасів під час війни з Росією виявилося на руках у населення, таки доведеться ухвалювати певний закон щодо часткової легалізації. Він дасть змогу розрізнити тих, у кого залишається зброя і хто вміє з нею обходитися, від великої кількості випадкових людей. Тому доведеться ухвалювати закон про легалізацію зброї. Але треба його зробити досить суворим, щоб ті, хто нехтують цим законом, потрапляли під серйозні статті переслідування», — розповів політолог. Експерт вважає, що сплеск насильства в суспільстві провокує війна, а не легалізація зброї. «Коли населення у важкому економічному становищі, коли люди втрачають роботу, коли зростає кількість психічно нездорових людей, коли приходять люди з війни... Велика кількість людей, які отримали поранення різного ступеня і вони всі повертаються в мирне життя, і поєднання цих людей зі зброєю призведе, звичайно, до негативних наслідків. Але головний фактор сплеску насильства — війна. Є зброя в Швеції й Англії, у Польщі, але там подібного не відбувається», — зазначив Небоженко. Він також вважає, що ще один фактор, який призводить до сплеску насильства — це кількість людей, які воювали і навчилися використовувати цю зброю. «Якщо ви помітили, то все що зараз йде по лінії злочинності, це не просто традиційна злочинність, а ще й велика кількість використання гранат, гранатометів, автоматів тощо. Люди повернулися з війни і вміють розмовляти лише мовою війни», — розповів експерт. Політолог упевнений, що відібрати зброю в населення на цьому етапі ніяк не вдасться - ні з допомогою жорсткого закону, ні за допомогою психологічної атаки влади. «Ніхто не віддасть зброю. Тому треба це відрегулювати згідно з новим законом. Зброя повинна залишатися у людей, люди мають право захищатися, але повинен бути дуже жорсткий контроль за ліцензуванням цього процесу. Це важко, влада до цього не готова, але проблеми не обійдеш. Потрібен закон », - резюмував Небоженко.
Політика Саакашвілі пояснив, чому він тепло привітався з Кучмою Голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі пояснив, чому він тепло привітався з другим президентом України Леонідом Кучмою. Як написав Саакашвілі на своїй сторінці в Facebook, 2004 року президент РФ Володимир Путін підняв в Аджарії сепаратистський заколот, забезпечив місцевого феодала зброєю і послав на підтримку російських офіцерів. «Все це загрожувало задушити наші постреволюційні спроби, задушити нову грузинську державність у зародку, все обмежилося лише загальними заявами в нашу підтримку», — написав Саакашвілі. Та він зауважив, що лише Леонід Кучма відгукнувся на заклик Саакашвілі і в найкоротший термін передав на озброєння майже беззбройної грузинської армії десятки БТРів та вертольоти Мі-24, навіть не вимагаючи на той момент жодних грошей. «Це було поворотним моментом, який дав нам упевненість переконати сепаратистів скласти зброю і розладнати авантюру Путіна», — написав Саакашвілі. За його словами, грузини ніколи не забудуть те добро, яке тоді зробив для них Кучма.

Гороскоп на 16 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 16 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам варто зосередитися на своїх цілях та амбіціях Будьте наполегл....
Сон у ніч з 15 на 16 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 15 на 16 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
16 травня о 12:11 розпочнеться дев'ятий місячний день Фаза Місяця – зростаюча
Любовний гороскоп на 16 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 16 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути себе особливо владними та енергійними у стосунках....
Гороскоп від Павла Глоби на 16 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 16 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 16 травня 2024 року прокладе шлях до продуктивного вівторка, наповненого змістом т....
Гороскоп на 16 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 16 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
6 травня 2024 року варто уважно підходити до справ та не відкладати їх на потім Тамара Глоба зазначає, що ранк....
більше матеріалів




/-0,62233018875122-/ /-pc-/
Top