counter
Архів Повернутись назад 13 Квітня 2022
13 Квітня
оформление ленты  Оперативне зведення Генштабу ЗСУ на ранок 49-го дня війни (середа, 13 квітня 2022 року) Почалася сорок дев'ята доба героїчного протистояння Українського народу російському військовому вторгненню. Генеральний штаб ЗСУ публікує оперативну інформацію станом на 06.00 13.04.2022  на фронті проти російської армії вбивць та мародерів. Погодні умови сковують дію ворожої окупації, через що список знищеної його техніки суттєво скоротився. За вчорашню добу було збито один літак Лі-25 російських окупантів. Терористична армія росії продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по об'єктах цивільної інфраструктури в Харківській та Запорізькій областях. Активно веде повітряну розвідку. У прикордонних областях з Україною, на території країни-бензоколонки та на тимчасово окупованій території Криму було введено так званий "жовтий рівень терористичної загрози". Термін дії режиму – до 26 квітня. Зазначені заходи проводяться з метою організації переміщення військової техніки, озброєння та особового складу на територію України. Окупанти продовжують перекидання в Україну так званих "добровольців". Так, за наявною інформацією, у Ленінградській області сформовано батальйон чисельністю близько 400 осіб. Складається він виключно з військовослужбовців, які мають бойовий досвід. Направили їх в Україну для посилення одного з підрозділів 42-ї мотострілецької дивізії 58-ї загальновійськової армії. Сіверський напрямок не виключається утримання в прикордонних з Україною районах Курської області окремих підрозділів для проведення демонстраційних дій з метою сковування наших сил. Слобожанський напрямок продовжується часткове блокування та артилерійські обстріли міста Харкова. На деяких тимчасово зайнятих територіях ворог вдається до формування підрозділів так званої "народної міліції". Для виконання цих заходів здійснює відповідну роботу. Донецький та Таврійський напрямок противник продовжував завдавати авіаційних ударів по Маріуполю. Веде наступ у районі металургійного комплексу Азовсталь та морського порту. Південнобузький напрямок ворог намагається опанувати окремі населені пункти, успіху не має. На території Донецької та Луганської областей захисниками України за минулу добу відбито шість атак ворога, знищено дві одиниці автомобільної техніки та три артилерійські системи супротивника. Віримо у Збройні Сили України! Разом переможемо! Слава Україні!
Суспільство Українська сторона намагається пояснити Ватикану неспроможність його пропозиції з Хресною ходою Ватикан не залишає своїх спроб зупинити війну в Україні. Проте робить він це у межах свого розуміння та свого світогляду. І хоча Україна і вдячна за підтримку, яку надає Папський престол нашій боротьбі з агресивною війною орди росіян, посольство України у Ватикані було змушене звернутися до протесту. Днями  "Радіо Ватикану" повідомило, що  у Римі під час Хресної ходи на Страсну п'ятницю 15 квітня, хрест символічно триматимуть українка та росіянка. Також в новини зазначили, що хрест понесуть в руках деякі Ірина та Альбіна, які переїхали до Італії 20 років тому. Так у Ватикані хочуть "помирити" українців і росіян. Проте там, схоже, забувають, що це конфлікт двох сторін, двох країн, двох народів. Це агресивний напад країни-терориста, країни-гопника з одного боку та священна війна народу України з іншого. Перебуваючи далеко від нелюдів, з яких набирають армію вбивць, ґвалтівників, мародерів їм складно зрозуміти, що тут точиться боротьба за виживання, а не "конфлікт інтересів". І саме тому така ідея не знайшла підтримки в української сторони. "Посольство України у Ватикані розуміє і поділяє загальне занепокоєння в Україні та багатьох інших спільнот з приводу ідеї зібрати разом українських та російських жінок, щоб нести Хрест під час п'ятничного ходу в Колізеї. Зараз ми працюємо над питанням, намагаючись пояснити труднощі реалізації та можливі наслідки", – сказав посол України у Ватикані Андрій Юраш. "Це негуманно. У всіх сенсах: і через використання етнічного походження жінок, далеких від своїх історичних батьківщин не тільки географічно, а й ментально", – приєдналася до заявиі його дружина Діана Юраш. Українська греко-католицька церква (УГКЦ) також не підтримала цю ініціативу, назвавши її несвоєчасною та двозначною. "Для греко-католиків України тексти та жести XIII стації цієї Хресної дороги незрозумілі, а навіть образливі, особливо в контексті очікуваного другого, ще більш кривавого наступу російських військ на наші міста та села. Знаю, що й наші брати римо -католики поділяють ці думки та переживання", – відзначив глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Голова УГКЦ передав до Ватикану численні негативні реакції від українців та священиків, які переконані, що подібні жести примирення можливі лише після закінчення війни.  
Суспільство оформление ленты  Боброєдка симонян поскаржилася в ефірі, що після введених санкцій їй доводиться працювати Журналісти видання "Обозреватель" звернули увагу на сюжет, який вийшов у програмі пропагандиста володимира соловйова на телеканалі "росія-1". Там керівник підконтрольного керівництву країни-окупанта російської телевізійної мережі "новин" RT маргариту симоньян поскаржилася, що в умовах, коли на дії пропагандистів накладені санкції їм доводиться "працювати", щоб продовжувати інформаційні війни Кремля. Відпрацьовуючи виділені ними кошти, російським пропагандистам доводиться діяти забороненими прийомами, обминаючи різні блоки медіаплатформ. У її промові було "прекрасно" все: вона звалила в купу і партизанів, і розвідку, і розповідь про порушення правил використання. "Ми зараз повзаємо партизанськими дорогами, щоб ніхто навіть не впізнав нас", - сказала журналістка пропагандистка ротом. "Ми робимо це не під своїм брендом", - сказала сімоньян, натякаючи на те, що російська пропаганда продовжує поширюватися на Заході, приховуючи, що це російська пропаганда.
Суспільство Російські окупанти брали уроки у нацистів Третього Рейху. 10 серпня 1941 року – 49-й день після нападу Німеччини на СРСР Події сучасних українських окупантів нічим не відрізняються від того, як діяли нацисти Третього Рейху в роки Другої Світової Війни. Складно позбутися відчуття дежавю – настільки точно вбивці з російської армії копіюють дії нацистських завойовників. 10 серпня 1941 йшов сорок дев'ятий день після нападу фашистської Німеччини на Радянський Союз. У той день газета «Известия» у зведенні Радінформбюро друкувала листи та свідоцтва радянських громадян, що вирвалися із захоплених німцями міст: Дружина робітника мінського машинобудівного заводу ім. Кірова Любов Федорівна Клімчук повідомляє у своєму листі про звіряче знущання німецьких солдатів над великою групою мінських жителів, захоплених фашистами за 50 кілометрів від Мінська і приведених назад у зруйноване місто. «У лісі нас нагнали 12 автомашин із фашистськими солдатами. Німці зупинили машини, зіскочили на землю і без жодного попередження почали нас розстрілювати з автоматів та гвинтівок. Від куль поганих бандитів загинуло щонайменше 50 людей, зокрема 18 дітей. Після цього нас оточили та погнали до міста. На наші прохання та благання взяти поранених німці відповіли ударами багнетів та прикладів. Знущаючись з нас, фашисти не дозволяли зупинятися. Тих же, хто падав, знесилившись від втрати крові, німці приколювали багнетами. Фашистські нелюди закололи та застрелили 35 людей. Ніколи не забути жахливого видовища, очевидцем якого я була, за п'ять кілометрів від Мінська. Поранений німецькою кулею 15-річний хлопчик Саша Свергун упав на землю і не міг підвестися. Німецький солдат почав бити його ногами та прикладом. Коли і це не допомогло, фашист замахнувся багнетом. Мати Сашка кинулася до сина і затулила його своїм тілом. Озвірілий фашист приколов багнетом і матір та сина. До міста нас дійшло близько 150 людей. Протягом трьох днів тривали допити. Щодня від тортур та від фашистських куль помирало по 20—25 людей. На четвертий день допит припинився. 85 радянських громадян, що залишилися живими, німці повели на дорожні роботи в м. Смолевичі». Іноді здається, що російські учні прагнуть переплюнути своїх нацистів вчителів. На жаль – їм це вдається. Так само 10 серпня 1941 запам'ятався тим, що в ніч з 10 на 11 серпня відбувся перший наліт далекобомбардувальної радянської авіації на Берлін. Це був не зовсім вдалий виліт: з 10 машин, що пішли на Берлін, вийшли на ціль і відбомбилися лише шість, а повернулося лише дві машини. Крім того, того дня були активні бої за Таллінн, тривала Смоленська битва, а у напрямку Києва 6-та німецька армія припинила наступ і перейшла до оборони на рубежі Трипілля, Київ, Коростень.
Політика Пентагон готує ґрунт для підтримки України, якщо війна затягнеться на кілька років. Пентагон збере сьогодні, 13 квітня, закриту для преси зустріч провідних оборонних підрядників США, топ-виробників зброї для обговорення можливості галузі підтримати Україну у війні проти Росії.На зустрічі зберуться вісім найбільших оборонних підрядників: General Dynamics, Lockheed Martin та інші. За словами чиновника, підрядникам повідомили, що основну увагу на ній приділять "здатності галузі" підтримати Україну, якщо війна затягнеться на кілька років. Про це з посиланням на слова представника Міноборони та представника сфери озброєння пише CNN. Сенс, за словами чиновника Міноборони США, полягає в тому, що влада США нібито "передбачає, що це буде багаторічна робота" за сценарієм, за якого Україна не зможе безпечно виробляти зброю на своїй території. Тим часом, сказав співрозмовник, підрядники, ймовірно, розкажуть про серйозні проблеми, з якими все ще стикається оборонне виробництво в США, включаючи актуальні проблеми з ланцюжком поставок та нестачею доступної робочої сили. Це обмежує оборонні виробничі потужності та може погіршитися, оскільки збільшення видатків на оборону у бюджеті США та контракти України "суперничають за виробничі потужності", сказав чиновник.
Політика оформление ленты  Фінляндія сьогодні розпочинає процес, внаслідок якого може подати заявку на членство в НАТО У середу уряд на своєму засіданні планує затвердити звіт про зміни у сфері безпеки, повідомляє ВВС. Після цього звіт буде передано до парламенту, вступні дебати заплановані через тиждень. Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін сьогодні зустрінеться зі шведською колегою Магдаленою Андерссон, головною темою, ймовірно, стане членство країн НАТО. "Обговорення будуть зосереджені на безпеці в Європі, що змінилася", - йдеться в повідомленні фінського уряду в Twitter. Марін раніше заявила, що будь-яке рішення про членство країни в НАТО має бути прийняте швидко та найкраще – цієї весни. Довідка: За останні півроку підтримка фінами членства в НАТО зросла до рекордного рівня, тоді як донедавна прихильники членства були меншими. 84% бачать у Росії військову загрозу.
Політика Говорящая голова МИД оккупантов мария захарова косвенно подтвердила, что Медведчук был заслан в Украину На сегодняшнем брифинге в министерстве иностранных дел страны оккупанта говорящая голова ведомства мария захарова высказалась по поводу предложения Президента Украины Владимира Зеленского обменять арестованного накануне кума бункерного деда Медведчука на украинских военнослужащих. Своим ответом, мария захарова косвенно подтвердила то, о чем украинцы знают уже давно: российские оккупанты был заброшен в нашу страну, сравнив новость про поимку сбежавшего ранее из под домашнего ареста Медведчука, который вообще-то считался украинским политиком, с ситуацией из 90-х годов, когда общественные деятели и политики похищались для выкупа. «Считаем такую тенденцию крайне опасной, учитывая, что в стране очень много оппозиционно настроенных политиков и общественных деятелей. Мы проходили подобное в 90-е годы на Северном Кавказе, когда журналисты, общественные деятели и политики, как россии так и других стран, зазывались на территорию конфликта, а затем их просто похищали и требовали выкуп», – сказала представители МИД страны убийц и насильников мария захарова.

Камені-талісмани для залучення кохання
Камені-талісмани для залучення кохання
Знайти свою другу половинку, створити міцну сім'ю та надовго зберегти свіжість стосунків із коханою людиною — ....
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Існує безліч ритуалів для залучення грошей, які використовувалися ще в давнину Багато людей стверджують, що г....
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
більше матеріалів




/-0,22383809089661-/ /-pc-/
Top