counter
Архів Повернутись назад 13 Квітня 2017
13 Квітня
Суспільство Американські інженери з'ясували, чому розв'язуються шнурки В ході досліджень у Каліфорнійському університеті в Берклі знайшли пояснення, чому при ходьбі розв'язуються шнурки. Результати дослідів інженери університету опублікували в журналі Proceedings of the Royal Society A. Для того, щоб розібратися в питанні, вчені записали на відео біг на біговій доріжці однієї з авторів Крістін Грегг. Після цього вони проаналізували сповільнений запис і з'ясували, що при бігу нога билася об землю з силою, що в сім разів перевищує силу тяжіння. Саме ця сила призводила до розтягування і ослаблення вузла. Після того, як вузол ставав слабшим, інерційна сила впливала на вільні кінці шнурків, і вони остаточно розв'язувалися. Вчені відзначили, що вузли є скрізь, і розуміння механіки зав'язування може допомогти в судноплавстві, парашутному спорті та інших видах діяльності.
Суспільство Метрополітену Києва грошей вистачить на місяць роботи - КМДА «Київському метрополітену» накопичених грошей вистачить на місяць роботи. Про це заявив голова Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель. За словами чиновника, метрополітен працює за рахунок накопичених ресурсів, але так як підвищення тарифу на проїзд поки не буде, то грошей вистачить на найближчий місяць роботи, передає видання 44.ua. «У таких умовах підземка може пропрацювати не більше місяця, оскільки шостого числа кожного місяця працівникам підприємства треба виплачувати заробітну плату, а рухомий склад не може виїхати на лінію без планового огляду, який також вимагає витрат», - заявив Майзель. Він зазначив, що про підвищення тарифу «не йдеться», хоча вже зараз собівартість одного проїзду в метрополітені близько 6 гривень.
Політика оформление ленты  Трамп назвав «приголомшливою» зустріч Тіллерсона з Путіним В ході спільного брифінгу з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом президент США Дональд Трамп заявив про «приголомшливу» роботу держсекретаря США Рекса Тілерсона в Москві. Коментуючи зустріч Тіллерсона з президентом РФ Володимиром Путіним і головою МЗС РФ Сергієм Лавровим, Трамп зазначив, що у держсекретаря США була «дуже успішна зустріч». Тепер, за його словами, залишилося дочекатися результатів, передає ABC News. Трамп також заявив, що «Путін - лідер Росії, а Росія - сильна країна. Ми - дуже-дуже сильна країна. Подивимося, що з цього всього вийде». Він назвав «чудовою» потенційну можливість налагодити відносини з Путіним.     Pres. Trump: "I'll be speaking with Rex Tillerson in a little while...I think he had a very successful meeting in Russia. We'll see." pic.twitter.com/CoihvXGbdO — ABC News (@ABC) 12 апреля 2017 г. Нагадаємо, візит Тіллерсона в Москву почався 11 квітня. Спочатку не була запланована зустріч із Путіним, проте заради неї Тіллерсон навіть відклав виліт із Москви. Перед Тіллерсоном до Москви мав прибути міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон, проте він скасував свій візит.
Події Російський актор викинувся з вікна своєї квартири в Москві Російський актор Василь Степанов викинувся з вікна п'ятиповерхового житлового будинку на Давидковській вулиці в Москві, він залишився живий. Як повідомив РИА «Новости» джерело в правоохоронних органах, 31-річний Степанов впав у понеділок, 10 квітня, з відносно невеликої висоти, приблизно на рівні третього поверху. Джерело підкреслило, що стрибок актор зробив самостійно. Разом з тим свідки РЕН-ТВ заявили, що Степанов не втримав рівновагу, коли сидів на підвіконні. Мало того, Степанов спочатку відмовився від госпіталізації. Однак за даними інших джерел, зараз він перебуває в лікарні, так як у нього зламаний таз, праве плече і дві шпори кістки. Джерело відзначило, що правоохоронці РФ проводять перевірку за цим фактом. Журналісти підкреслюють, що Степанов живе в квартирі з батьками. Кілька місяців тому Степанов був прикутий до ліжка, так як в грудні 2016 року невдало послизнувся і пошкодив хребет.Актор став відомим після головної ролі у фільмі Федора Бондарчука «Залюднений острів».
Політика Порошенку пропонують призначити Ющенка головою Нацбанку На сайті електронних петицій президента України з'явилася нова петиція з пропозицією Петру Порошенку призначити екс-президента Віктора Ющенка голвою Нацбанку України. У петиції відзначається, що Ющенко - найкраща кандидатура на пост голови НБУ, так як у нього є досвід управління банківською системою під час кризи. «Зараз в умовах кризи в економіці і банківській системі тільки Віктор Ющенко бачиться єдиним кандидатом на цей пост, який здатний змінити ситуацію», - зазначив автор петиції Дмитро Поліщук. Текст петиції з'явився на сайті 11 квітня, на даний момент її підтримали 32 людини з 25 тисяч необхідних голосів. Нагадаємо, Ющенко був головою НБУ з 1993 по січень 2000 року. Як відомо, голова НБУ Валерія Гонтарева подала заяву про свою відставку з 10 травня.
Політика «Замість Чуркіна чувирло». Геращенко прокоментувала буйного представника Росії в ООН Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook відреагувала на фамільярну і неадекватну поведінку заступника постійного представника Росії при ООН Володимира Сафронкова під час засідання Ради безпеки щодо сирійського питання. «Замість Чуркіна в ООН РФ делегувала чувирло», - коротко прокоментувала поведінку Сафронкова Ірина Геращенко.Нагадаємо, минулого вечора Сафронков закликав представника Великої Британії Меттью Райкрофта «не ображати Росію», при цьому використовуючи фразу: «Подивися на мене, очі не відводь, що ти очі відводиш?» Також він звертався до колеги на "ти". «Ти сьогодні говорив, пане Райкрофт, не по порядку денному засідання, ображав Сирію, Іран, Туреччину, інші держави. Пане голово, прохання стежити за порядком розвитку засідання, якщо деякі безвідповідально, прикро, переходячи на сленг, відносяться до свого місця в Раді Безпеки ООН. Не смій ображати Росію більше!» - закатав істерику Сафронов. Нагадаємо, вчора ввечері Росія заблокувала проект резолюції Радбезу ООН щодо Сирії.
Суспільство Розвідка США перехопила переговори військових і хіміків у Сирії Військові і розвідка США перехопили переговори військових Сирії і експертів-хіміків про підготовку хімічної атаки зарином у провінції Ідліб минулого тижня. Як повідомив CNN високопоставлений чиновник, перехоплення були частиною негайного перегляду всіх розвідувальних даних в перші години після нападу. Таким чином розвідка збирала дані для підтвердження відповідальності за хіматаку. Пізніше в США заявили, що відповідальність повністю лягає на президента Сирії Башара Асада. Нагадаємо, хімічна атака сталася в провінції Ідліб 4 квітня. Отруйний газ зарин над містом Хан-Шейхун розпорошили російські військові літаки Су, що належать повітряним силам РФ і Сирії. В результаті хіматаки загинули 72 людини, сотні постраждали. Разом з тим напередодні, 12 квітня, в Сирії відбулася нова хімічна атака, цього разу - в місті Карфзіта на півночі країни.
Суспільство Російських військових на Донбасі масово перевіряють на наркозалежність, кількох офіцерів усунули Російське командування почало медичну перевірку російських військових на Донбасі на предмет алко- і наркозалежності. Про це повідомили в прес-службі Головного управління розвідки Міноборони РФ. «Для запобігання зростанню правопорушень на території окупованого Донбасу з вини російських військовослужбовців в результаті вживання ними спиртних напоїв та наркотичних речовин до складу комісії додатково включена група медичних фахівців для проведення поглибленої медичної перевірки всього командного складу», - розповіли розвідники. Відзначається, що вже були відсторонені кілька російських офіцерів. Нагадаємо, раніше в окупованому Первомайську командир 6-го окремого механізованого полку (Кадиївка) 2 АК після вживання спиртних напоїв з підлеглими влаштував безладну стрілянину по мирних жителях.
Суспільство Терористи вимагають пустити їх на Авдіївський коксохім Ахметова Представники терористів так званої «ДНР» вимагають від влади України допустити їх з інспекцією на Авдіївський коксохімічний завод нібито через можливу екологічну небезпеку. За словами прес-секретаря одного з ватажків бойовиків Дениса Пушиліна Вікторії Талакіної, своє бажання відвідати завод представники терористів висловили в Мінську, передають сепаратистські ресурси. Талакіна заявила, що бойовики вимагають «надзвичайних невідкладних заходів» на Авдіївському коксохімі в зв'язку з якоюсь «екологічною та радіаційно-хімічною небезпекою» для регіону. Вона також повідомила, що, за даними терористів, на території заводу за час війни з російськими окупантами розірвалося понад 320 снарядів, а українські військовослужбовці нібито готувалися до мінування заводу. Терористи переживають, адже на заводі зберігаються тисячі тонн токсичних речовин. Нагадаємо, Авдіївський коксохімічний завод належить українському олігарху Рінату Ахметову. Бойовики його постійно обстрілюють, хоча завдяки підприємству в місті є тепло і світло.
Політика У БПП побоюються, що опозиція не дасть ухвалити закон про ринок електроенергії Закон про ринок електроенергії треба прийняти сьогодні. Про це журналістам у кулуарах Верховної Ради України в четвер, 13 квітня, заявив заступник глави фракції БПП Олексій Гончаренко, передає кореспондент АСН. «Вчора було засідання фракції БПП, і ми прийняли рішення про те, що сьогодні треба прийняти закон про ринок електроенергії. З огляду на те, що це вже друге перше читання законопроекту, можливо, ми скористаємося процедурою «ед хок», щоб прискорити процес», - заявив він. Нардеп не виключив, що опозиція в особі нардепів «Батьківщини» і «Самопомочі» будуть робити все, щоб зірвати прийняття закону, як це було з законом про Конституційний суд України. На думку Гончаренка, така позиція є неприпустимою, тому коаліція буде робити все, щоб закон про ринок електроенергії був прийнятий.
Суспільство Замість Леніна у Києві поставлять інсталяцію «Ритуал природи» У Києві визначили переможця конкурсу «Суспільна угода» і обраний проект тимчасової інсталяції, яку встановлять на місці поваленого пам'ятника Леніну. Кращою визнали роботу художниці з Мексики Іси Каррільо «Ритуал природи», передає «Громадське ТБ». Робота буде виконана в період з 3 по 17 травня. Художниця підкреслила, що бачить свій проект як «спробу самозцілення порожнього постаменту». Вона висловила подяку українцям, які проголосували за її роботу. Проект Іси Каррільо буде звертатися до цілющих сил природи. Вона має намір прикрасити живим розмарином п'єдестал, на якому стояв Ленін, щоб «нейтралізувати ідеологічну напруженість» навколо постаменту. За «Ритуал природи» Іси Каррільо віддали 38,5% голосів, трохи менше, а саме 31,1%, набрав проект українця Микити Шаленого «Героїв не існує».
Економіка Тимошенко: Якщо приймуть лобістський закон, вартість електроенергії виросте в кілька разів Глава фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко в кулуарах Верховної Ради заявила журналістам, що сьогодні в парламенті «чорний день», передає кореспондент АСН. «Сьогодні в парламенті чорний день. До порядку денного, в порушення всіх регламентних норм, внесений проект закону №4493 - це урядовий закон Гройсмана про т.зв. ринку електричної енергії. Але він не має нічого спільного з ринком електроенергії, це абсолютно корупційний і лобістський закон», - заявила вона. За її словами, законопроектом пропонується передати атомну і гідроенергетику, якою українці користувалися всі 25 років, по суті, в приватні руки посередників. «Раніше без посередників українці отримували цю дешеву електроенергію. Законом же пропонується поставити своїх посередників, я навіть знаю їхні прізвища, які отримають багатомільярдні доходи від того, що будуть вам постачати дорогу електроенергію від гідро- і атомної електроенергетики», - спрогнозувала парламентарій. Тимошенко впевнена, що в результаті прийняття закону «вартість електроенергії виросте в кілька разів».
Політика Нардепи активно обговорюють, кого призначать новим головою Фонду держмайна Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання парламенту 13 квітня, в сесійній залі зареєструвалися 372 народних депутата, передає кореспондент АСН. Основний блок питань присвячений енергетиці, але також у плані роботи парламенту є законопроекти щодо правоохоронної діяльності. Так, депутати планують розглянути в повторному другому читанні законопроект про ринок електроенергії, визначити представника від ВРУ в НКРЕКП. Рада, згідно з планом, повинна розглянути постанову про звільнення голови Фонду держмайна України Ігоря Білоуса. Нардепи планують включити до порядку денного сесії низку документів, зокрема про захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Крім того, депутати планують розглянути в другому читанні законопроект про житлово-комунальні послуги. У кулуарах Верховної Ради України активно коментують відставку голови ФДМ. Зокрема, голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко вважає, що Ігорю Білоусу «ставилося завдання розпродати державне майно. Але він не впорався з цим завданням, тому його звільняють». Водночас Тимошенко зазначила, що «Білоус, розуміючи необхідність понести відповідальність, як і Гонтарева, написав заяву, щоб уникнути кримінальної відповідальності». У свою чергу, позафракційний нардеп Андрій Іллєнко нагадав, що посада голови ФДМ в Україні завжди була досить небезпечною. «Ми пам'ятаємо, чим закінчували попередні очільники  ФДМ», - сказав він, очевидно, маючи на увазі той факт, що екс-голова ФДМ Михайло Чечетов наклав на себе руки, а Валентина Семенюк була знайдена застреленою. «Ймовірно, влада вирішила прибрати Ігоря Білоуса і призначити свого зіц-голову, адже корпорація «Рошен»- досить велика», - вважає він. Іллєнко прогнозує, що ротація голови ФДМ пов'язана з необхідністю прискорення продажу державного майна, ліквідність якого падає в умовах війни. «Тому на пост голови ФДМ потрібно поставити лояльну людину, яка за безцінь продасть держмайно потрібним інвесторам», - прогнозує він.
Політика Опозиція блокувала трибуну Ради, вимагаючи ухвалити закони про вибори Народні депутати «Батьківщини», «Самопомочі» та позафракційні парламентарії блокували трибуну Верховної Ради на ранковому засіданні з вимогою ухвалити закони про вибори, передає кореспондент АСН. Як заявив з трибуни парламенту позафракційний нардеп Віктор Чумак, демократичні сили, які йшли на парламентські вибори, обіцяли ухвалити закони про вибори на пропорційній основі і за відкритими партійними списками. «Ми вимагаємо від спікера парламенту включення цих законопроектів до порядку денного і винесення їх на розгляд не пізніше першого пленарного тижня травня місяця», - сказав він. Чумак також додав, що, серед іншого, в списку законопроектів - проект закону про імпічмент президента. Після заяви нардепи розблокували трибуну, а Рада перейшла до голосування про внесення до порядку денного низки законопроектів.
Події В результаті бійки загинув військовий Володимир-Волинського гарнізону У результаті бійки між військовослужбовцями однієї з військових частин Володимир-Волинського гарнізону загинув військовослужбовець-контрактник. В оперативному командуванні «Захід» на своїй сторінці в Facebook підкреслили, що бійка сталася в позаслужбовий час. Відзначається, що кілька військових зібралися в громадському місці, там у них виникла суперечка, яка переросла в бійку. У бійці один військовий отримав травму, не сумісну з життям, відзначили в прес-службі командування. У військовій частині проводиться службове розслідування, правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Нагадаємо, сьогодні в прес-центрі штабу АТО повідомили, що двоє українських військовослужбовців загинули в четвер, 13 квітня, в результаті необережного поводження зі зброєю в військових частинах, особовий склад яких виконує бойові завдання в районі АТО.
Суспільство оформление ленты  Василь Степанов не зміг пояснити, навіщо стрибнув з вікна Брат російського актора Василя Степанова - Максим повідомив, що Василь є здоровою людиною, що не є небезпечним для суспільства, водночас він процитував слова місцевого дільничного, який зробив зауваження, "що, швидше за все, актор небезпечний тільки для самого себе". Сам актор, який вже лежить удома з ногою в гіпсі, так і не зміг пояснити журналістам, навіщо вистрибнув з вікна, однак сказав, що психіатр порадив йому "наступного разу взяти вище" (Степанов стрибнув із 3 поверху, завдяки чому залишився живий), передає Allnews. Василь Спепанов розповів, що випав із вікна випадково, "і виходить, що таким чином він привертає до себе увагу". "Він актор, творча людина. І він доведе свій талант в наступних зйомках", - заявив брат Степанова. Нагадаємо, в квітні і травні у Степанова мали початися зйомки у фільмі «Таксисти» і в проекті Наталії Верьовкіної, де він затверджений на головну роль. Тепер нещасний випадок, швидше за все, порушить плани актора, через що той засмутився ще більше. Нагадаємо, правоохоронці Москви раніше повідомили, що 31-річний Василь Степанов зістрибнув з вікна п'ятиповерхового житлового будинку. Стрибок актор зробив самостійно.
Суспільство Кабмін пропонує повністю покрити держстраховкою лікування учасників АТО з інвалідністю 10 квітня Кабінет Міністрів зареєстрував у Верховній Раді проект закону «Про додаткові державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів особам, які захищають незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в антитерористичній операції і забезпечують її проведення». Цим законопроектом гарантується, що як тільки запрацює державне медичне страхування, учасники АТО, які отримали поранення, контузії або каліцтва при виконанні службових обов'язків, будуть безкоштовно отримувати медичні послуги та лікарські засоби, які будуть входити до державного гарантованого пакета. При цьому планується, що безкоштовна допомога бійцям з інвалідністю буде надаватися як при первинній медичній допомозі, так і на етапі вторинної та третинної допомоги, тобто у випадках більш серйозних захворювань, які потребують спеціалізованого лікування. Відзначимо що законопроектом «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» передбачено, що надання більш вузькопрофільної медичної допомоги на вторинному і третинному рівнях буде компенсуватися за рахунок державного медичного страхування для інших українців лише частково. Також медична страховка для учасників АТО з інвалідністю покриватиме і надання медичних послуг та лікарських засобів, які необхідні для лікування поранень, контузій або каліцтв. У документі зазначено, що для лікування учасників АТО з інвалідністю буде застосовуватися міжнародний досвід. «Чинні в Україні клінічні протоколи не завжди відповідають найкращим світовим практикам і часто є недостатньо ефективними для лікування бойових поранень, а також інших захворювань. Лікування бойових поранень та інших захворювань вимагає застосування сучасних методів лікування, певних міжнародних клінічних рекомендацій і досягнень доказової медицини», - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту. Тому автори документа прописали, що з прийняттям законопроекту в Україні буде запроваджено механізм визнання міжнародних клінічних настанов з метою застосування в Україні кращих світових практик надання медичної допомоги. У фінансово-економічному обґрунтуванні законопроекту зазначається, що в 2017 році кількість осіб, які підпадають під дію цього закону, складе 8,9 тис. осіб, а до 2021 року, поки триватиме медична реформа, кількість учасників АТО з інвалідністю досягне 13,6 тис. В цілому на покриття їхніх потреб у медичних послугах і ліках в 2021 році, за підрахунками МОЗ, необхідно буде 14,4 млн грн.
Суспільство ФСБ затримала чергового «українського агента» і збирається відправити його бойовикам у «ДНР» У Самарі затримали українця 1990 року народження, якого ФСБ Росії по Самарській області підозрює в роботі на розвідку України. Як повідомило «Інтерфаксу» джерело в правоохоронних органах Самари, українець нібито входив в агентуру підрозділу «спецрезерву» Головного управління розвідки Міноборони України. У ФСБ заявили, що в Самару українець приїхав 19 березня 2017 року і нібито цілих 6 годин збирав відомості про залізничний вокзал Самари. Саме там українця і затримали. Під час допиту в ФСБ українець «зізнався у здійсненні ним в інтересах Міноборони України візуальної розвідки об'єктів військової і транспортної інфраструктури» в так званій «ДНР» і Ростовській області РФ. У ФСБ затриманого також звинуватили в тому, що в жовтні-грудні 2016 року він виїжджав в Ростов-на-Дону для візуальної розвідки залізничного та автомобільного вокзалів. Джерело повідомило, що українця збираються передати бойовикам «ДНР».
Політика Тимошенко порівняла Гройсмана з пухирчастою плівкою: "Пупиришка, голосно лопається, і все" Народний депутат Юлія Тимошенко у відповідь на жартівливу пропозицію прем'єр-міністра Володимира Гройсмана "віддати її росіянам замість боргу", порівняла останнього з пухирчастою плівкою, якою часто граються діти. В ефірі телеканалу ЗІК Тимошенко у відповідь на запитання журналіста сказала, що погрози прем'єра - порожній звук. "Такими висловлюваннями Гройсман нагадує... Знаєте, така є пакувальна плівка - там, де пухирці... Діти, коли хочуть погратися, тиснуть пупиришки, і вони голосно лускають. Для мене це образ Гройсмана - така собі пупиришка, на яку можна натиснути, вона лопається, і на цьому все", - сказала вона. Тимошенко висловила думку, що зараз в Україні немає самостійного прем'єр-міністра, а лише "тінь Президента".
Закон і Право Сім'ям загиблих учасників бойових дій надаватимуть пільги без урахування середньомісячних доходів 13 квітня Верховна Рада прийняла в цілому законопроект про внесення зміни до статті 15 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту", яким скасувала середньомісячний дохід як умову для надання низки пільг сім'ям загиблих учасників війни. До цього право на отримання пільг без урахування середньомісячного сукупного доходу мали лише члени сімей загиблих учасників антитерористичної операції і Революції Гідності. Сім'ям загиблих учасників інших військових дій пільги надавалися за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує 1930 грн. З прийняттям відповідного законопроекту сім'ї загиблих зможуть безкоштовно отримувати рецептурні ліки безкоштовно встановлювати зубні протези. Серед пільг також 50% знижки на квартплату, комунальні послуги, на пальне для проживаючих у будинках без централізованого опалення та на абонплату за користування стаціонарним телефоном. Водночас для сімей загиблих учасників бойових дій скасували таку пільгу, як позачерговий безплатний капітальний ремонт власних жилих будинків і першочерговий поточний ремонт будинків і квартир.
Суспільство Кремль не згоден з рішенням ЄСПЛ про виплату екс-заручникам у Беслані близько 3 млн євро Європейський суд з прав людини зобов'язав Росію виплатити 2,955 млн євро моральної шкоди позивачам у справі про захоплення заручників у школі Беслана у вересні 2004 року. Крім того, судові витрати склали 88 тис. євро, передає Інтерфакс-Україна. Європейський суд ухвалив, що мало місце порушення статті 2 Європейської конвенції про захист прав людини і основних свобод, згідно з якою керівництво РФ не здійснило планування і проведення рятувальної операції, щоб звести до мінімуму ризик для життя заручників. У вердикті суду зазначається, що відсутність формального керівництва призвела до серйозних недоліків у процесі прийняття рішень та координації залучених відомств. Позивачами виступили 409 осіб, серед яких як колишні заручники і постраждалі, так і родичі колишніх заручників, а також убитих і поранених. У свою чергу, в прес-службі Мін'юсту Росії заявили, що до середини літа оскаржать це рішення ЄСПЛ. «Відповідна постанова Європейського Суду у справі не набрала чинності і буде оскаржена в установлений Конвенцією тримісячний термін», - відзначили в міністерстві. Крім того, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков відповів: «Нам неможливо погодитися з таким формулюванням». «Для тієї країни, яка неодноразово піддавалася атакам терористів, а, на жаль, список таких країн зростає, і зростає регулярно, такі формулювання є абсолютно неприйнятними», - підкреслив Пєсков.
Політика Рада не змогла призначили свого представника в комісію з регулювання в енергетиці Парламент провалив Постанову «Про визначення представника Верховної Ради України до складу Конкурсної комісії з добору кандидатів на посади членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», передає кореспондент АСН. За цю постанову на ранковому засіданні тричі проголосували не більше 221 депутата. В пояснювальній записці відзначалось, що до складу Конкурсної комісії призначався Костянтин Запайщиков строком на 3 роки на громадських засадах. Під час обговорення питання нардеп «Самопомочі» Олена Бабак зазначила про неприпустимість призначення лише одного члена конкурсної комісії, яка буде обирати нових членів НКРЕКП. Голова Радикальної партії Олег Ляшко також прогнозував, що внаслідок призначення Запайщикова, комісія не буде незалежною. Крім того, лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко також наголосила на тому, що в конкурсну комісію призначають людину від влади.
За кордоном Депутатам запропонували взяти опіку над родинами полонених українців на Донбасі Віце-спікер запропонувала нардепам взяти опіку над родинами полонених українців на Донбасі. Про це на брифінгу у Верховній Раді України від 13 квітня заявила віце-спікер і представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко, передає кореспондент АСН. "Давайте кожна фракція, яка тільки сьогодні дізналася про те, що у нас є заручники, візьме опіку над сім'ями заручників, допоможе їм чим зможе і психологічно, і підтримкою, і подарунками до цих важливих днів. З цим ми будемо апелювати до наших колег по парламенту", - сказала вона. Геращенко розповіла про деталі вчорашніх домовленостей переговорної групи в Мінську. "Останні місяці в рамках мінської групи спілкувалися на тему, яка саме міжнародна організація засвідчить відмову кількох сотень людей, які вчинили злочини проти держави Україна, але там, де дозволяє наше законодавство, щоб помилувати цих людей заради звільнення заручників, які перебувають на окупованих територіях" , - додала вона. З її слів, у Мінську вдалося досягти угоди з цієї місії, яка буде відбуватися під повним контролем ОБСЄ, і вона буде безпосередньо залучена в Мінський процес. "До неї приєднається офіс уповноваженого парламенту з прав людини. І вже сьогодні ми проводимо технічну нараду щодо того, як буде відбуватися цей збір відмов від цих людей, які не бажають переїжджати на окуповані території, щоб стартувала ця важка робота. Йдеться про декілька сотень людей", - підкреслила вона. Геращенко зазначила, що також вдалося досягти "крихкого компромісу з питання допуску Міжнародного комітету Червоного Хреста в тюрми на окупованих територіях, і ми отримали обіцянку, що в ці пасхальні дні Міжнародний Комітет Червоного Хреста зможе передати передачі українським заручникам", - повідомила вона.
Політика У Кремлі порахували нормою для дипломатії РФ висловлювання свого постпреда в ООН У Кремлі назвали допустимими висловлювання заступника постійного представника Росії при ООН Володимира Сафронкова на адресу британського колеги Меттью Райкрофта. Так, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі підтримали тон розмови Сафронкова, передає «Комсомольская правда». «Нічого образливого сказано не було. Інтереси Росії треба відстоювати, м'якотілість загрожує наслідками в майбутньому», - заявив Пєсков. Нагадаємо, в середу, 12 квітня, на слова постпреда Великої Британії Меттью Райкрофта про те, що Росія «зловживає правом вето» і підтримує урядовий режим у Сирії, Сафронков, дивлячись у папірець, зажадав дивитися йому в очі і не ображати Росію. «Подивися на мене, очі не відводь, що ти очі відводиш?» - перейшов на «ти» російський представник. Його поведінку висміяли користувачі соцмереж, громадські діячі та політики.
Суспільство Колишня наречена актора Степанова розповіла про стан його здоров'я і небажання зніматися в кіно Видання "Комсомольская правда" розшукало колишню наречену актора Василя Степанова, який за останні чотири місяці вже вдруге потрапляє з травмами до лікарні. Актриса Дар'я Єгорова повідомила, що причиною дивної поведінки її колишнього партнера є важка хвороба - маніакальна депресія. Вона також спростувала твердження про те, що актор був забутий, йому не пропонували зніматися. Дар'я Єгорова заявила, що "у нього було чимало пропозицій від гідних режисерів, але він сам від них відмовлявся. І зараз його запрошують зніматися, але він відхиляє пропозиції. Навіть не читає. Просто каже "ні", і все. А потім чомусь всюди розповідає, що про нього забули ". За словами актриси, причини такої поведінки молодої людини вона не знає - "на жаль, він сам не знає, чого хоче", - сказала вона. При цьому актриса заявила, що Степанов не вживає ні алкоголь ні наркотики, а страждає від депресії. "Лікарі ставили йому діагноз" маніакальна депресія ", - уточнила вона. У той же час родичі Василя Степанова повідомили пресі, що молода людина після зйомок в "Залюднений отсрова" 7 років не міг знайти роботу і "навіть мив тролейбуси ночами". Йому не було чим оплачувати своє лікування.
Політика Північна Корея може теж застосувати хімічну зброю Північна Корея може запустити ракету з хімічними боєголовками. Про це заявив прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе. В Японії підозрюють, що лідер КНДР Кім Чен Ин цілком може застосувати отруйний газ зарин, передає ВВС. «Існує можливість того, що КНДР вже має засоби доставки боєголовок з зарином. Нещодавно за допомогою цього газу були вбиті понад 100 осіб, ми повинні чітко це зрозуміти і вжити заходів для того, щоб вони (КНДР. - Ред.) не змогли цього повторити», - підкреслив Абе. За його словами, Японії вже потрібні засоби захисту. Нагадаємо, раніше влада Північної Кореї раптово закликала представників іноземних засобів масової інформації бути готовими до великої і важливої ​​події, яка відбудеться в четвер. Зараз у КНДР перебувають близько 200 журналістів із іноземною акредитацією.
Суспільство Послуга перенесення номера при зміні оператора в Україні відкладена через суд В Україні на кілька місяців відклали запуск послуги перенесення номера (MNP) при зміні оператора. Таке рішення прийняв Вищий господарський суд України. Суд задовольнив касаційну скаргу ТОВ «Діалінк», яке вимагало визнати недійсним укладення договору між Українським державним центром радіочастот (УДЦР) і «Ес Ай Центр» з впровадження в країні MNP, передає Інтерфакс-Україна. Після рішення суду справу відправили на новий розгляд, а процес впровадження послуги призупинили як мінімум на кілька місяців. Компанія «Діалінк» також брала участь у конкурсі на впровадження послуги перенесення номера, однак перемогла фірма «Ес Ай Центр», після чого ТОВ «Діалінк» більше 10 разів зверталося до Київського господарського суду, намагаючись оскаржити рішення УДЦР.
Політика Петренко хоче, щоб Рада сьогодні розглянула законопроект про зміни в НАЗК Міністр юстиції Павло Петренко має намір переконати народних депутатів у четвер 13 квітня внести до порядку денного законопроект №6335 щодо змін у роботі Національного агентства з питань запобігання корупції. Про це він заявив 13 квітня під час прес-конференції, повідомляє кореспондент АСН. "Дуже погано, що парламент не зміг у цілому прийняти цей закон до кінця поточного тижня. До 1 травня залишилося небагато часу, і тисячі українських держслужбовців мають схожу проблему, яка була до 1 квітня. Я звертався до керівників фракцій, що це наша персональна відповідальність , що людям через погану роботу керівників НАЗК загрожує кримінальне переслідування через несвоєчасне подання декларацій", - сказав Петренко. Зокрема законопроектом пропонується, щоб голову агентства призначав Кабмін, а до керівного складу НАЗК також входитимуть чотири спеціальних уповноважених. Підставою для звільнення голови НАЗК і спеціальних уповноважених буде висновок аудиторської комісії про неефективність діяльності агентства. Відповідний аудит агентства буде проводиться щорічно. Міністр розраховує, що сьогодні парламент все ж розгляне законопроект хоча б у першому читанні. «На жаль, мало шансів, що його сьогодні проголосують в цілому, розуміючи процедурні питання роботи парламенту, але те, що він має бути розглянутий після травневих світ, і прийнято рішення, - це однозначно. Не можуть 5 тисяч держслужбовців бути заручниками бездіяльності 4 керівників НАЗК", - вважає Петренко.
Політика Україна надала Євросуду з прав людини нові докази про окупацію Криму Українська сторона подала до Європейського суду з прав людини нові докази до свого позову про окупацію Росією Кримського півострова. Про це 13 квітня під час прес-конференції в Києві заявив міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє кореспондент АСН. "За ці кілька місяців ми провели величезну роботу щодо підготовки та подання додаткових пояснень по першій кримській справі. Там є низка фактів і доказів абсолютно нових і безпрецедентних, які ми плануємо озвучити в рамках того, що ми можемо сказати за регламентом Європейського суду з прав людини", - сказав він. Петренко впевнений, що з тими доказами, які Україна подала щодо першої кримської справи, у російської сторони практично немає шансів щось спростувати. Нагадаємо, Україна подала п'ять позовів до Європейського суду з прав людини, що стосуються дій Російської Федерації щодо незаконної анексії Криму і відповідальності РФ щодо подій в Донбасі.
Політика Гонтарева заявила, що до 25 травня на посаді голови НБУ буде інша людина Нацбанк України в травні 2017 року матиме іншого керівника, впевнена нинішній голова регулятора Валерія Гонтарева. Про це передає Інтерфакс-Україна. «Наступне правління Національного банку з монетарної політики 25 травня цього року пройде вже під головуванням мого заступника/наступника - мається на увазі, що це буду не я. Це буде мій заступник, якщо він буде виконувати обов'язки голови НБУ, або наступник, якщо той буде проголосований Верховною Радою України», - заявила Гонтарева в ході прес-конференції в Києві. За її словами, питання вже не підлягає обговоренню з президентом Порошенком. «Ми обговорювали цей процес три місяці. Не треба вже нічого обговорювати. Треба прийняти рішення щодо наступника, якого він подасть у парламент», - зазначила голова Нацбанку.
Суспільство Міністр юстиції: Українські в'язні отримують на місяць по 270 гривень, начальники колонії - мільйони В українських колоніях зараз працюють тільки 17% ув'язнених і жодне підприємство, що перебуває в підпорядкуванні установ позбавлення волі, не є прибутковим. Про це 13 квітня на прес-конференції в Києві заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент АСН. «100 підприємств системи тюрем - всі збиткові, але дуже прибуткові для місцевих начальників колонії, які спільно з місцевими правоохоронцями на цьому заробляють мільйони», - підкреслив міністр. Петренко додав, що середня зарплата в тюрмі зараз становить всього 270 грн на місяць. Однак навіть ці гроші в'язні не отримують на руки, ними фактично розпоряджається адміністрація колонії, зазначив він. «Ті, хто не працював ніколи або домовляється з адміністрацією, вони почуваються дуже комфортно. Ті ж люди, які працюють - отримують малу, я б навіть сказав, неадекватну зарплату. До того ж з неї вираховують ще й витрати, пов'язані з комунальними платежами тощо», - сказав Петренко. За його словами, в рамках реформи пенітенціарної служби Міністерство юстиції подало до парламенту низку законопроектів, ухвалення яких має поліпшити трудові відносини в місцях позбавлення волі. «Ми пропонуємо, щоб гроші, які отримує в'язень, він міг собі зараховувати на платіжну картку, зараз цими грошима фактично оперує адміністрація колонії. Друге, ми пропонуємо, що людина має працювати і отримувати мінімальну заробітну плату з розрахунку часу, скільки вона пропрацювала. Я думаю, що ми переконаємо депутатів, бо там зараз відбувається фактично чорна діра», - пояснив Петренко.
Політика Парламент ухвалив закон щодо недопущення банкрутства шахт Рада прийняла в цілому Закон України «Про відновлення платоспроможності державних вугледобувних підприємств», за що на ранковому засіданні 13 квітня проголосували 229 нардепів, передає кореспондент АСН.  «Ситуація в вугледобвній галузі - майже критична. Не вистачає коштів, навіть, на придбання необхідних засобів індивідуального та колективного захисту шахтарів. Зокрема, на ДП «Львіввугілля» на цей час забезпечення саморятувальниками складає 74% , спецвзуттям - на 50%. Вугільні підприємства не в змозі також забезпечити своєчасних і в повному обсязі розрахунків за спожиту електроенергію. Борги з якої складають станом на 01.01.2017 вже 5 млрд 274, 5 млн гривень», - зазначено в пояснювальній записці.  З метою недопущення подальшого повного розвалу вугільної промисловості України та припинення шляхом банкрутування роботи шахт, які при достатніх виробничих запасах вугілля не можуть надалі самостійно забезпечувати економічну збалансованість і відтворення вугільного виробництва, необхідне вжиття дієвих заходів. В разі відсутності законодавчого акту на заборону стосовно порушення справ про банкрутство державних вугледобувних підприємств в подальшому буде здійснюватися масове накладання арешту на виділені бюджетні кошти, призначені на виплату заробітної плати шахтарям, а також на технічний кредит обсягом 1 млрд. гривень на технічне переоснащення вугільного виробництва. Тому необхідно призупинити банкрутство і блокування рахунків державних вугільних підприємств на період до 1 січня 2019 року. Прийняття законопроекту в цілому дозволить забезпечити подальшу сталу роботу державних вугільних підприємств, провести відповідне переоснащення діючих шахт та не допустити необґрунтоване їх закриття шляхом арешту рахунків та процедури банкрутства.
Суспільство оформление ленты  Москаль наказав нещадно штрафувати закарпатців, які скидають сміття в гірські річки Голова Закарпатської обласної адміністрації Геннадій Москаль повідомив про те, що силами місцевої влади і за допомогою спецтранспорту почалося збирання сміття, яке до Ольшанського озера знесли гірські річки. "Вчора почали прибирати Ольшанське водосховище - один із наймальовничіших куточків Закарпаття. Високогірне штучне озеро зараз завалено сміттям, пластиковими відходами. Весь цей непотріб під час танення снігу та весняної повені зносять гірські потоки з берегів сусідніх сіл. Звинувачувати в жахливій засміченості нікого, крім себе. Місцеві селяни масово викидають сміття у струмочки, вони керуються дивною логікою - «головне, щоб віднесло від мого будинку, а нижче за течією хоч армагеддон», - журиться Москаль. За словами закарпатського губернатора, після свят чищення продовжиться, однак в ньому не буде сенсу, якщо селяни не припинять використовувати річки як сміттєпровід. "Держекоінспекції доручено звернути особливу увагу на села Міжгірського району, розташовані вище за течією. Людей, які звикли викидати сміття в гірські річки, будуть нещадно штрафувати - інакше ми ніколи не позбудемося цієї ганьби!" - заявив Москаль.
Економіка Рада ухвалила проект Закону України "Про ринок електричної енергії України» Рада прийняла в цілому скандальний проект Закону України "Про ринок електричної енергії України», за що на ранковому засіданні 13 квітня проголосували 277 нардепів, передає кореспондент АСН. Голова профільного комітету ВР з питань паливно-енергетичного комплексу Олександр Домбровський нагадав, що урядовий закон був направлений на повторне друге читання для доопрацювання в комітет. Нардеп зазначив, що при доопрацюванні були враховані більшість поправок. "Нам треба прийняти закон, який вводить європейські принципи і запускає ринок електроенергетики", - сказав він. Під час обговорення голова "Батьківщини" Юлія Тимошенко в черговий раз зазначила, що закон має виключно лобістський і корупційний характер, призведе до появи на ринку електроенергетики посередників і спровокує зростання вартості електрики для споживачів у кілька разів. Однак в пояснювальній записці до законопроекту говориться, що його головна мета - гарантування конкуренції і демонополізація ринку. "Закон буде сприяти реформуванню і подальшому розвитку енергетичної галузі, виконанню Україною зобов'язань після підписання угоди про членство в Енергетичному Співтоваристві. Реформування ринку електроенергії в Україні буде сприяти стимулюванню інвестицій в енергетичну галузь, справедливої ​​конкуренції між виробниками електричної енергії та між постачальниками в умовах рівних прав і можливостей, розвитку конкуренції шляхом вдосконалення правил роботи ринку, недопущення дискримінації учасників ринку, можливості інтеграції в європейські ринки електричної енергії", - наголошується в пояснювальній записці до закону.
Суспільство У ОРДЛО заборонили кваліфікованим працівникам виїжджати на підконтрольну Україні територію На непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей окупанти ввели заборону на виїзд кваліфікованих працівників промислових підприємств на контрольовану українською владою територію. Про це 13 квітня під час брифінгу заявив помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян, передає кореспондент АСН. «За наявними даними на тлі масового залишення окремих районів Донецької області професійними фахівцями і втрати кадрового потенціалу, маріонетковими керівниками за допомогою репресивних органів приймаються обмежувальні заходи попередження відтоку професійних кадрів з підприємств, що мають важливе значення для промислового комплексу регіону», - сказав він. Зокрема, з його слів, інформація про цінні кадри внесена в загальну базу даних, яка використовується сепаратистами в так званих пунктах переходу через лінію розмежування. Слободян зазначив, що в зв'язку з цим єдиною можливістю для таких осіб потрапити на підконтрольну територію України це спочатку поїхати в Росію, а вже звідти перетнути кордон з Україною. «Таким чином розцінюємо цю ситуацію як чергове обмеження прав і свобод громадян України на вільне пересування з боку маріонеткової проросійської влади окремих районів Донецької та Луганської областей», - заявив він.
Суспільство ФСБшники на кордоні підкидають українцям гранати і боєприпаси Українські прикордонники попередили громадян України, які перетинають кордон з Росією, що під виглядом перевірки в пункті пропуску співробітники ФСБ підкидають українцям гранати і боєприпаси, щоб спровокувати конфлікт. Про це 13 квітня під час брифінгу заявив помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян, передає кореспондент АСН. «Співробітники ФСБ спільно з російськими прикордонниками, під виглядом перевірки служби прикордонних нарядів у російських пунктах пропуску, періодично здійснюють провокації щодо громадян України. Використовуючи адміністративний вплив, тиск і погрози російські силовики змушують громадян України переміщати через кордон так звані закладки у вигляді гранат, боєприпасів, які їм надаються вже на території російської федерації перед російськими пунктами пропуску», - повідомив він. За словами Слободяна, в Державній прикордонній службі України розцінюють подібні дії російських спецслужб як передумови до провокацій у вигляді зрежисованих затримань російськими силовиками громадян України нібито при спробі ввезення в РФ заборонених предметів.
Суспільство Ляшко назвав ініціаторів скасування 8 Березня "імпотентами" Народний депутат, голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко назвав тих, хто ініціював скасування жіночого свята 8 Березня, "імпотентами і жлобами". Про це парламентарій заявив 13 квітня виступаючи з трибуни в сесійній залі Верховної Ради під час розгляду законопроекту щодо підтримки ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній станції. "8 Березня у жінок хочуть забрати або жлоби, або імпотенти, які не хочуть подарувати щось жінці", - обурився нардеп. Нагадаємо, глава Українського інституту національної пам'яті Володимир Вятровія пропонує скасувати низку свят, зокрема і 8 Березня як рудимент радянської епохи. Він розробив відповідний законопроект. Після того, як законопроект пройде громадське обговорення, буде розглянутий і підправлений у Кабміні, його направлять до Ради.
Суспільство "Пересічники" влаштували скандал біля Чопського прикордонного загону У четвер, 13 квітня, вранці в управління Чопського прикордонного загону прибула група власників авто з іноземною реєстрацією, які попросили відновити т.зв. «Мале кільце» в пункті пропуску «Ужгород». Близько 20 «пересічників» висунули звинувачення в бік керівництва загону, зажадавши порушення чинного законодавства України для їхніх потреб. Слід відзначити, що конструктивного діалогу прикордонників з власниками авто з іноземною реєстрацією не було, так як останні з криками і збуреннями не давали можливості відповісти. Прикордонники пояснили «пересічникам» порядок перетину кордону в черговий раз і розповіли про відповідальність за порушення режиму в пункті пропуску «Ужгород». Власники авто, в свою чергу, сказали, що після Великодніх свят вони знову будуть організовувати такі акції.
Суспільство На Великдень і травневі свята кордон України буде під посиленим контролем Державна прикордонна служба в зв'язку з великодніми і травневими святами посилює заходи безпеки на кордоні. Про це 13 квітня під час брифінгу заявив помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян, передає кореспондент АСН. "Прикордонники будуть здійснювати ретельну перевірку документів, осіб і транспортних засобів, які будуть пересуватися в контрольованих прикордонних районах", - уточнив він. Слободян додав, що заходи щодо посилення безпеки на кордоні проводяться для того, щоб на територію України не проникли під виглядом мирних громадян терористи, диверсанти і провокатори, а також не допустити перевезення зброї та інших заборонених предметів. Помічник голови Держприкордонслужби зазначив також, що всі пункти пропуску в районі проведення АТО на Великдень і травневі свята будуть працювати в штатному режимі з 7:00 до 19:30.  "Обмеження можуть бути застосовані тільки у разі прямої загрози життю людей, тобто загострення ситуації", - сказав він.
Політика Рада схвалила звільнення Білоуса з посади голови ФДМ За постанову про звільнення Ігоря Білоуса на вечірньому засіданні Верховної Ради України 13 квітня проголосували 242 нардепи, передає кореспондент АСН. «Ви знаєте, що Ігор Олегович Білоус написав заяву про звільнення його з займаної посади», - заявив голова профільного Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук. У свою чергу, голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко зазначив, що звільняти голову ФДМ без попереднього заслухання звіту про його діяльність безвідповідально. «Потрібно почує від нього: що він зробив за три роки?.. Анархію і бездіяльність треба зупиняти! Кожен чиновник перед тим, як йти у відставку або взагалі до в'язниці, повинен звітувати!» - вважає Ляшко. При цьому заступник голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв впевнений, що "ми повинні сказати Білоусу «спасибі», що він у такий складний час не дозволив продати жодного державного підприємства".
Закон і Право Депутати спростили отримання пенсій сім'ями загиблих ліквідаторів аварії на ЧАЕС 13 квітня Верховна Рада прийняла Закон України "Про внесення змін до статті 54 Закону "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", за що на вечірньому засіданні парламенту проголосували 262 народних депутати, передає кореспондент АСН. Зокрема, відповідно до закону, дружинам і чоловікам померлих учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС першої категорії надається право отримувати пенсії у зв'язку з втратою годувальника тільки на підставі матеріалів, наявних у пенсійній справі померлих. Тобто додатково встановлювати, що смерть годувальника пов'язана саме з Чорнобильською катастрофою вже непотрібно. Однак це право поширюється тільки на дружин і чоловіків померлих учасників ЧАЕС з інвалідністю, яку вони отримали в результаті Чорнобильської катастрофи. У фінансово-економічному обґрунтуванні до законопроекту зазначається, що чисельність ліквідаторів ЧАЕС, віднесених до першої категорії, з 2011 по 2016 рік зменшилася на 12189 осіб. Родичі понад 5,5 тис. померлих вже отримують пенсії у зв'язку з втратою годувальника. Її середній розмір становить 3791,26 грн. Для того щоб забезпечити відповідними пенсіями родичів інших померлих ліквідаторів ЧАЕС першої категорії, необхідно додатково більш ніж 174 млн грн щорічно.
Суспільство оформление ленты  8 березня і католицьке Різдво будуть робочими святами. Інститут національної пам'яті підготував новий законопроект В Україні з'явиться категорія свят «Міжнародні дні», куди будуть включені День боротьби за права жінок, тобто 8 березня і 1 травня - День праці. Але якщо останнє буде вихідним, то жіночий день буде тільки святковим, без вихідного. Таких змін зазнав законопроект про державні та інших святах після громадського обговорення. Про це на своїй сторінці в Facebook написав ініціатор проекту закону, голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович. Разом з тим українці не захотіли святкувати 9 березня як Шевченківський день, а другу п'ятницю вересня як День сім'ї. А ось День Святої Трійці був повернутий в проект закону як традиційне свято. Тому другий день після Великодня і Трійці, який припадає на понеділок, залишається вихідним. У календар релігійних свят також вноситься Різдво Христове, яке за григоріанським календарем відзначають католики 25 грудня. Однак в цей день законопроектом вихідний не передбачається. Якщо свято припадає на вихідний день, пропонується не переносити неробочий день на понеділок, крім Різдва, яке святкують 7 січня православні. Ще одна новація, це святкування дня державного прапора. Його пропонують перенести з 23 серпня на 4 вересня, оскільки саме в цей день в 1991 році синьо-жовтий прапор підняли над будівлею Верховної Ради України. Після громадських обговорень законопроект повинні розглянути в Кабміні і тільки потім у Верховній Раді.
Наука і технології Створено їстівну пляшку для води Вчені з Великої Британії створили їстівні ємності для води. На думку експертів, ці ємності незабаром замінять пластикові пляшки, а також зможуть захистити навколишнє середовище від забруднення, передає Vocativ. Створити їстівну тару для води у вигляді прозорих кульок вдалося методом гелеутворення. Вони вийшли в результаті змішування альгінату натрію і хлориду кальцію, отриманих з бурих водоростей. За виглядом  матеріал схожий на медузу. Усередині міститься вода желеподібної структури. Вчені назвали цей винахід Ooho. За їхніми словами, така пляшка не порветься в дорозі і випускати в тарі можна не тільки воду, а й інші напої. Ooho винайшли ще три роки тому, але тільки цього року з'явилася можливість запустити винахід в серійне виробництво. Старт продажів призначений на кінець цього року. Новинка обійдеться в 2 центи за тару 0,25 л.

Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Якщо ви хочете змінити своє життя до кращого, так швидше, час братися за техніку симорон Симоронський ритуал д....
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
більше матеріалів




/-1,5812358856201-/ /-pc-/
Top