counter
Архів Повернутись назад 13 Лютого 2016
13 Лютого
Події За тиждень бойовики понад 450 разів обстріляли позиції сил АТО Починаючи з 5 лютого і до сьогоднішнього дня бойовики 451 раз обстріляли позиції сил АТО, в тому числі 82 рази з озброєння, яке мало бути відведено на визначену Мінськими домовленостями відстань. Про це повідомив керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), генерал-лейтенант Андрій Таран. У цьому контексті керівник української сторони СЦКК, зокрема, зазначив, що в більшості випадків осередками нестабільності, звідки найчастіше порушувався режим припинення вогню, ставали захоплені бойовиками Донецьк і Горлівка та їхні околиці. «Найбільшу кількість обстрілів позицій сил АТО за сім днів було зафіксовано біля населених пунктів Мар'їнка - 98, Піски - 66 і понад 170 - по н.п. Новгородське, Зайцеве, Майорськ, Опитне, Авдіївка. Тут, крім стрілецької зброї, бойовики НЗФ також застосовували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 мм. Водночас по позиціях ЗС України зафіксовано застосування щонайменше 101 міни калібру 120 мм», - сказав Таран.
Політика Клімкін показав Лаврову, як Росія постачає бойовикам зброю Міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, що показав своєму російському колезі - голові МЗС РФ Сергію Лаврову - фотодокази пересування російської зброї через український кордон. Про це пише Громадське. «Я показав кілька фото, як приклад, як російську зброю переправляють через кордон. Лавров на це відповідним чином ніяк не відреагував, ніяк не прокоментував», - розповів Клімкін журналістам після закінчення переговорів глав МЗС «нормандської четвірки» в Мюнхені у суботу. Український міністр зазначив, що поінформував учасників зустрічі про ситуацію в Донбасі. «Не лише в плані постійних порушень, обстрілів, а й насправді про те, що зараз відбуваються фактично спільні навчання російських військових з одного боку, російських військових, які перебувають на території Донбасу, і, звичайно, найманців», - зазначив він.
Політика Медведєв заявив про нову холодну війну Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв вважає, що Росія і НАТО «скотилися до часів нової холодної війни». За його словами, міжнародне співтовариство має зрозуміти переваги роботи над конфронтацією, і для цього не потрібна «третій світовий струс», пише Медуза. «Чи не щодня нас оголошують найстрашнішою загрозою то для НАТО загалом, то окремо для Європи, то для Америки й інших країн. Знімають страхітливі фільми, в яких росіяни розпочинають ядерну війну. Я іноді думаю: ми в 2016-му сьогодні чи у 1962-му?» - сказав Медведєв, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки. За словами Медведєва, діалог Росії і Заходу з питань євроатлантичної безпеки, глобальної стабільності і регіональних загроз багато в чому взагалі припинився. У своєму виступі Медведєв закликав відновити співпрацю між Росією та Заходом. При цьому він згадав «яскравий приклад того, як починається рух одне до одного» - зустріч Папи Римського Франциска і патріарха Кирила, яка відбулася на Кубі 12 лютого.
оформление ленты  Блог: 
Політика Ігор Попов Поліція дискредитує себе відсутністю адекватної реакції на погоню Головною проблемою в ситуації погоні в Києві за автомобілем є те, що поліція не відреагувала на цю подію нормально і адекватно. Також це показує, що система недосконала, а поліцейські під час навчання такого роду ситуації не відпрацьовували або відпрацьовували неправильно. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат Ігор Попов. «Я не фахівець у кримінальному праві та поліції, але можу оцінити ситуацію з точки зору політики і державного управління. Під час навчання ця ситуація не відпрацьовувалася або відпрацьовувалася неправильно, тому що було запущено дуже багато заходів безпеки. Для того, щоб не знизився той високий рівень довіри, який є сьогодні до патрульної поліції, треба швидко зробити адміністративні кроки, щоб виправити ситуацію», - розповів нардеп. На його думку, поки що таких кроків зроблено не були, незважаючи на те, що минуло достатньо часу. «Мають бути звільнення на досить високому рівні. Має бути відповідальність того, хто запускав систему і не зробив її досконалою. Потрібно пояснити, що зроблено в патрульній поліції, аби ці інциденти не повторювалися. Повинні бути якісь плани «Перехоплення», в результаті яких всі залишаються живими. Поліція дискредитує себе відсутністю адекватної реакції на цю ситуацію. Таке враження, що вони навчають патрульних на голлівудських фільмах... Якщо всіх усе влаштовує і так триватиме й далі, то, звичайно, довіра як до патрульних поліцейських, так і до керівників зменшуватиметься. Це золоте правило менеджменту: якщо є НП, то треба її розібрати, покарати винних і вжити заходів для недопущення повторів. Цього не робиться і це знову ж показує недосконалість системи», - резюмував Попов.
Політика Порошенко розповів Грибаускайте про ситуацію на Донбасі У рамках участі в Мюнхенській конференції з питань безпеки Президент Петро Порошенко провів зустріч із президентом Литовської Республіки Далею Грибаускайте. Як повідомляє прес-служба глави держави, Президент поінформував литовську колегу про поточну ситуацію на Донбасі, наголосивши на необхідності продовження санкцій за невиконання Росією своїх зобов'язань за Мінським домовленостями. Петро Порошенко закликав європейських партнерів зберігати солідарність у підтримці України та протидії агресивній політиці Росії, спрямованій як проти України, так і проти країн Європейського союзу. Президент висловив вдячність за послідовну підтримку з боку Литви. Він зауважив, що, незважаючи на триваючу російську агресію, Україна продовжує проводити необхідні реформи на шляху європейської інтеграції і розраховує на солідарну підтримку з боку європейських партнерів.
Суспільство В Одесі патрульна ходила на роботу «під кайфом» і продавала наркотики Служба безпеки України спільно з Військовою прокуратурою Південного регіону затримала інспектора Департаменту патрульної служби одеської поліції під час реалізації амфетаміну. Як повідомляє прес-служба СБУ, в рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 307 Кримінального кодексу України правоохоронці задокументували злочинну діяльність групи осіб, котрі збували в Одесі психотропи. «До складу групи належала чинна співробітниця патрульної поліції, яка продавала амфетамін наркозалежним при виконанні службових обов'язків і зберігала наркотики у службових приміщеннях патрульної служби», - йдеться у повідомленні. У поліції зазначили, що співробітниця поліції сама є наркозалежною і систематично перебувала на службі «під кайфом».
Суспільство У справі про розстріл зведеної мобільної групи біля Щастя з'явився перший затриманий Співробітники військової прокуратури затримали демобілізованого старшину розвідроти 92-ї ОМБр Олександра Свідра (Змія). Про це повідомляє Харківський кризовий центр. Свідра звинувачують в умисному вбивстві членів мобільної групи волонтера Андрія Галущенка (позивний Ендрю). Краматорський суд призначив Олександрові запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави. Читайте також: Тимчук розповів, хто організував розстріл зведеної мобільної групи біля Щастя За словами адвоката обвинуваченого Ігоря Черняка, процедура затримання його підзахисного супроводжувалася численними порушеннями. Нібито Олександра викликали до військової прокуратури, сказавши, що адвокат йому не знадобиться, бо візит буде лише формальністю. Однак на місці його допитали і зобов'язали пройти перевірку на поліграфі, після чого оголосили про підозру.
Суспільство оформление ленты  У Станиці Луганській «Фантом» поклав край діяльності підпільних цехів з виробництва газового обладнання У Станиці Луганській співробітники спецпідрозділу податкової міліції «Фантом» припинили діяльність підпільних цехів з нелегального виробництва редукторів та інших запчастин до автомобільного і побутового газового обладнання. Як повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби, зведені мобільні групи неодноразово затримували осіб, які прямували на окуповані території з партіями зазначених товарів без документів про їхнє походження. «У рамках розслідування одного з таких випадків за клопотанням Краматорської місцевої прокуратури було проведено обшук, внаслідок якого було виявлено кілька цехів з обладнанням для виробництва ГБО, а також склади із запчастинами і готовою продукцією, котра виявилася підробкою під відомі італійський і білоруський бренди. На складі було також знайдено ​​поліграфічну продукцію - інструкції та етикетки», - йдеться у повідомленні. Надалі обладнання планувалося продати на окупованій частині Луганської області. Наразі слідчі дії тривають, встановлюються обсяги виробництва і постачання продукції. У діях організаторів незаконної діяльності вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу.
Економіка Японія продовжить надавати підтримку Україні Керівництво Японії збирається продовжити надавати фінансову допомогу Україні. Про це повідомляє офіційний сайт Кабінету Міністрів України. «У рамках Міжнародної конференції з питань безпеки в Мюнхені Павло Клімкін провів зустріч із парламентським віце-міністром закордонних справ Японії Хітосі Кікавада», - йдеться у повідомленні. Під час бесіди японська сторона підтвердила незмінність позиції офіційного Токіо щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України, а також необхідності продовження реформаторського курсу української влади. «Сторони наголосили на необхідності підтримки позитивної динаміки політичного діалогу на найвищому рівні, а також домовилися продовжувати тісну координацію в ООН, зокрема в Раді безпеки, та взаємодіяти в контексті підготовки до саміту G7, який відбудеться у травні цього року в Японії», - резюмується в повідомленні.
За кордоном Сирія нагородила пілотів збитого Су-24 Пілотів російського бомбардувальника Су-24, збитого турецькими винищувачами, було удостоєно сирійських військових нагород. Ордени «За відданість» і медалі «Бойова співдружність» вручили штурману Костянтину Мурахтіну та родичам загиблого пілота Олега Пєшкова, пише Медуза. Церемонія відбулася в Барнаулі, де 13 лютого пройшов мітинг пам'яті військовослужбовців, загиблих у збройних конфліктах. У селі Косиха Алтайського краю, на батьківщині підполковника Пєшкова, встановили меморіальну плиту на його честь. У церемонії взяв участь головнокомандувач повітряно-космічними силами Росії Віктор Бондарєв. Російський Су-24, який виконував бойове завдання в Сирії, було збито турецькими винищувачами 24 листопада 2015 року. Пілоти бомбардувальника катапультувалися. Олега Пєшкова було вбито, коли по ньому відкрили вогонь з землі. Костянтина Мурахтіна вдалося врятувати. Під час рятувальної операції загинув морський піхотинець Олександр Позиніч.
Суспільство Двох київських прикордонників підозрюють у хабарництві За матеріалами Служби безпеки України одному з керівників відділу прикордонної служби «Жуляни» та інспектору прикордонної служби цього ж підрозділу Військова прокуратура Центрального регіону повідомила про підозру за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України За інформацією прес-служби СБУ, 30 січня СБ України спільно з військовою прокуратурою затримала на хабарі головного спеціаліста київського управління Державної міграційної служби. Він вимагав 100 тисяч гривень за фіктивне оформлення дозволів на постійне проживання іноземців в Україні. «Частину грошей працівник ДМС передав прикордонникам для оформлення липових позначок у паспортах іноземців про перетин державного кордону та внесення відомостей до бази даних», - ідеться в повідомленні. Печерський районний суд Києва обрав одному з керівників відділу прикордонної служби «Жуляни» запобіжний захід у вигляді утримання під вартою або заставу в розмірі 551200 гривень.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-0,88350701332092-/ /-pc-/
Top