counter
Архів Повернутись назад 13 Січня 2019
13 Січня
Суспільство Екс-дружина Януковича відкрила в Криму кінотеатр і магазини з санкційними товарами В окупованому Росією Криму був відкритий кінотеатр, власником якого є підприємство «Меркурій», підконтрольне колишній дружині екс-президента України Людмилі Янукович. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Сергій Степанов. Також повідомляється, що до кінотеатру Людмила Янукович в Криму відкрила два магазини з санкційними товарами, які дуже популярні серед місцевого істеблішменту і кремлівських виконавців, які приїжджають на півострів з весни 2014 року. Серед шедеврів власної кухні магазину Людмили Янукович є, наприклад, нутрія, запечена в яблучному маринаді. Відзначимо, що, за даними російських ЗМІ, магазини підприємства «Меркурій» в Криму неодноразово «ловили» на продажу товарів, що потрапляють в Росії під санкції.
Політика Трамп заперечує приховування деталей розмов з Путіним Глава Білого дому Дональд Трамп заявив, що ніколи не приховував нічого про своїх розмовах з російським президентом Володимиром Путіним. Про це президент США розповів в інтерв'ю телеканалу Fox News у відповідь на прохання журналістів відповісти на звинувачення Washington Post про те, що він приховує деталі зустрічей з лідером РФ. «Мені абсолютно все одно. Як і будь-якого іншого президента у мене були такі бесіди. Я роблю це з усіма лідерами країн. У нас з Путіним була відмінна бесіда, ми говорили про забезпечення безпеки Ізраїлю, і ще про багато інших речей. Це було дуже гарне обговорення і я цього не приховую", - заявив Трамп. Також президент США зазначив, що Washington Post належить мільярдерові Джеффу Безосу, який використовує це видання, лобіюючи інтереси своєї компанії Amazon.
Політика США погрожують санкціями німецьким компаніям через будівництво «Північного потоку-2» Компанії Німеччини, що підтримують політичний проект будівництва російського газопроводу «Північний потік-2», можуть потрапити під жорсткі санкції з боку США. Про це сказано в листі, який посол США в Німеччині Річард Гренелл розіслав німецьким компаніям, повідомляє Bild. В опублікованому листі сказано, що газопровід «Північний потік-2» значно змінить геополітичну ситуацію в Європі. «Багато країн Євросоюзу та Східної Європи не схвалюють реалізацію цього політичного проекту Москви. Ці партнери поділяють нашу стурбованість наростаючим агресивною поведінкою РФ, особливо використанням Кремлем енергетичних ресурсів як політичних важелів тиску», - сказав посол Річард Гренелл. Також американський посол попросив керівництво німецьких компаній, що беруть участь в будівництві російського газопроводу, врахувати небезпеку, яку цей проект представляє для енергетичної безпеки всієї Європи і ризик санкцій.
Політика В СБУ сказали, навіщо викликали Гриценко на допит Лідера партії «Громадянська позиція» та кандидата в президенти України Анатолія Гриценка запрошують до Служби безпеки України в якості свідка в зв'язку з оприлюдненням ним інформації про обставини окупації Росією Донбасу і анексії Криму. Про це повідомляє прес-служба СБУ. «Виклик в СБУ пов'язаний з оприлюдненням Анатолієм Гриценком в одному з телевізійних ефірів даних про обставини окупації Росією Донбасу і анексії Криму. Показання громадян про відомі їм факти розгортання гібридної агресії Росії проти України є патріотичної громадянською позицією», - сказано в повідомленні. Нагадаємо, в суботу, 12 січня, Анатолій Гриценко повідомив, що отримав повістку на допит до Служби безпеки України на вівторок, 15 січня. Про причини допиту в СБУ Гриценко порадив запитати у президента України Петра Порошенка.
Економіка Росіян попередили про різкий стрибок цін на продукти Через підвищення ставки податку на додану вартість, зростання ставки Центробанку і цін на автомобільне паливо ціни на продукти в Росії підвищаться мінімум на 8% в найближчі три місяці. Про це розповів директор Асоціації виробників і постачальників товарів Дмитро Востріков. «Очікуємо, що в сукупності підвищення цін в першому кварталі 2019 року в районі 8%, може, трохи більше. Такий стрибок цін пов'язаний зі зростанням ставки ПДВ. Зростання ставки ПДВ торкнеться не тільки відпускної вартості продуктів, але і сировини, обладнання, упаковки. Підвищення ПДВ на 2% може привести до подорожчання собівартості продукції від 4 до 12%», - заявив Дмитро Востріков. За словами експерта, підвищення ставки Банку Росії також призведе до значного зростання цін, так як рішення регулятора призведе до подорожчання кредитів.
Політика У Білорусі опозиціонери вимагають обмежити трансляцію російських телеканалів У Білорусі опозиціонери вимагають від влади обмежити трансляцію в республіці пропагандистських російських телеканалів. Партія Білоруський народний фронт оголосила 2019 й роком білоруської мови і закликала всіх жителів республіки під час перепису населення в жовтні вказати білоруську мову як рідну і мова повсякденного спілкування. «Поки частина білорусів не користується своєю рідною мовою, дивиться канали РФ і живе в мовному просторі Росії, буде завжди зберігатися небезпека того, що сюди прийдуть російські танки« захищати »російськомовне населення. Вимагаємо від влади обмежити трансляцію каналів РФ, які тільки розпалюють міжнаціональну ворожнечу і є засобами ведення інформаційної війни проти Білорусі», - сказано в заяві партії. Крім того, в Білоруському народному фронті закликали білоруських виробників товарів і послуг використовувати рідну мову в рекламних кампаніях і при оформленні товарів.
Події У Києві троє пограбували таксиста і викрали його авто Сьогодні близько четвертої години ранку на вулиці Харківське шосе в Києві троє чоловіків, погрожуючи ножем, пограбували таксиста і викрали його автомобіль «Форд». Про це повідомили в прес-службі столичної поліції. На місці події водій таксі розповів поліцейським, що сьогодні рано вранці йому зателефонував чоловік, неодноразово користувався його послугами, і попросив відвезти його з товаришами в центр. На місці в таксі сіли троє чоловіків, які, погрожуючи ножем, забрали у таксиста 1 тис. гривень і викрали його авто. Незабаром правоохоронці змогли затримати злочинців на викраденій машині. Ними виявилися іноземці - 1990, 1991 і 1996 років народження, які вже знаходяться під слідством за грабежі. За розбій і викрадення затриманим загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.
Політика Прем'єр Греції ініціював вотум довіри уряду Прем'єр Греції Олексій Ціпрас 13 січня, після того, як через розбіжності щодо перейменування Македонії подав у відставку міністр оборони Греції, оголосив про намір винести на розгляд парламенту питання про довіру до його уряду. Про це повідомляє агентство Reuters. «Прем'єр Греції Олексій Ціпрас 13 січня заявив, що він винесе на розгляд парламенту питання про довіру до його уряду після того, як його коаліційний союзник звільнився, залишивши його без парламентської більшості», - сказано в повідомленні. Нагадаємо, раніше глава Міноборони Греції Панос Камменос сьогодні подав у відставку на знак протесту проти угоди, яким закінчився тривалий спір Греції з Македонією щодо назви цієї країни. Парламент Македонії ратифікував угоду про перейменування країни на Північну Македонію, передавши поправку до Конституції в п'ятницю, 11 січня. Дві країни підписали угоду про нову назву ще в червні 2016 року, проте Македонія почне використовувати нову назву тільки після того, як парламент Греції також схвалить цю зміну.
Політика оформление ленты  Польща збільшить свою територію, побудувавши острів у Віслинській затоці У територіальних водах Польщі на Віслинській затоці польська влада має намір побудувати острів площею 181 гектар. Для будівництва цього острова буде використаний ґрунт, який з'явиться при будівництві судноплавного каналу через Балтійську косу, в обхід територіальних вод Росії. Про це повідомляє видання Wiadomości. Відзначається, що влада Польщі прокладе судноплавний канал через пересип до Гданської затоки в Балтійському морі. Завдяки цьому буде активніше розвиватися морський порт польського міста Ельблонг, крім того це дасть можливість знизити залежність від Російської Федерації, через чиї води суду заходять зараз в порт Ельблонга. Штучний острів матиме форму еліпса з довжиною осей 1 тис. 932 і 1 тис. 192 м. Висота острова над рівнем моря складе 2-3 метри. Польська влада стверджує, що не планує використовувати цей штучний острів у туристичних цілях.
Події оформление ленты  Під Києвом спіймали викрадачів бізнесмена, замовив екс-співробітник СБУ Співробітники правоохоронних органів 13 січня затримали двох осіб, які викрали бізнесмена під Києвом. Про це повідомили в прес-службі столичної прокуратури. «Замовниками цього злочину виявилися 56-річний житель тимчасово окупованій території Донецької області і його син, які також є родичами викраденого. Після переїзду з Донецької області сім'я жертви викрадення залишила там свій бізнес і майно. Тому злочинці, які вирішили заволодіти цим бізнесом, викрали одного з членів сім'ї», - сказано в повідомленні. Поліцейські встановили, що зловмисники знайшли виконавця, який за 3,6 тисячі доларів погодився викрасти бізнесмена. В ході затримання, крім грошей за викраденого бізнесмена, правоохоронці виявили та вилучили у 56-річного чоловіка пістолет Макарова і пенсійне посвідчення екс-співробітника СБУ.
Культура оформление ленты  Ще одна громада перейшла в ПЦУ і вигнала з храму московських попів У селі Ворсовка Малинського району Житомирської області громада, яка перейшла в Православну церкву України, не пустила в Свято-Миколаївський храм священиків УПЦ московського патріархату. Про це в Facebook повідомив житель села Ворсовка і громадський активіст Євген Купневич. «Громада села Ворсовка, за підтримки Спілки ветеранів АТО «Схід» та інших небайдужих громадян 13 січня не допустила проведення служби в храмі попами московської церкви. За ходом подій спостерігали і забезпечували правопорядок співробітники поліції міста Малин. Після масового виконання гімну України мирна акція протесту завершилася, - розповів Євген Купневич. Нагадаємо, сьогодні громада села Красноволя у Волинській області перейшла в Православну церкву України, не пустивши в Свято-Михайлівський храм єпископа УПЦ МП Нафанаїла і інших московських попів.

Правила збереження внутрішньої енергії у будь-який тяжкий період
Правила збереження внутрішньої енергії у будь-який тяжкий період
На повноцінний відпочинок потрібно багато часу, тому набагато вигідніше просто не допускати появи стану змучен....
Місячний день сьогодні 28 березня 2024 року
Місячний день сьогодні 28 березня 2024 року
Кожен день приносить нам нові пригоди та випробування Про те, яким буде останній четвер березня, розкажуть аст....
Пороки та слабкості у Знаків Зодіаку
Пороки та слабкості у Знаків Зодіаку
Всі ми люди, і кожен із нас має свої недоліки, вади та темні сторони Багатьом знакам зодіаку вони не видно, ал....
Як вдало вийти заміж за Знаком Зодіаку
Як вдало вийти заміж за Знаком Зодіаку
Астрологія — це наука характер людини за Знаком Зодіаку Тому поради астрологів допоможуть і вдало вийти заміж,....
Гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття занепокоєння чи невизначеності щодо ва....
Любовний гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви відчуватимете особливе почуття натхнення та романтики Ваша прист....
Білий приворот від зрад
Білий приворот від зрад
Набути гармонію в особистому житті може кожен Захистити свою сім'ю від зрад допоможе білий приворот
більше матеріалів




/-0,48474407196045-/ /-pc-/
Top