counter
Архів Повернутись назад 12 Травня 2016
12 Травня
Суспільство оформление ленты  Віра з любов'ю для Надії Сто паперових ліхтариків запустили в небо над Києвом на честь дня народження української льотчиці Надії Савченко. Вчора їй виповнилося 35 років. Над Поштовою площею в Києві збираються дощові хмари. Але тих, хто прийшов підписати листівку льотчиці, яка перебуває нині в російському СІЗО, вони не лякають. Люди підходять до столу і пишуть теплі слова. Хтось просить триматися, хтось - боротися. Але більшість говорять, що бажають Надії сил і швидкого повернення додому. Поруч сестра Наді Віра. Вона каже, що ці ліхтарики - покажчик нашим ув'язненим додому. «І вони також нагадування політикам, що справа не завершена, - уточнює Віра Савченко. - Ми своїх не кидаємо. Ось, наприклад, люди, що ви тут робите? Ви зараз звільняєте Надю, Олега, Стаса... Своєю небайдужістю, увагою, тиском на політиків, бо це політичні справи - наших людей викрадають, ви допомагаєте їм вийти на свободу». Віра, як і інші, запускає свій ліхтарик у сіре київське небо з надіями на швидке побачення з сестрою в Україні.
Суспільство Ситуація в районі АТО погіршилася За минулу добу бойовики 15 разів застосовували зброю проти українських військових. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. Так, на Луганщині противник відкривав вогонь із гранатометів по наших позиціях у районі Попасної. Опорні пункти українських підрозділів у Зайцевому були обстріляні зі стрілецької зброї і гранатометів. Селище Луганське потрапило під ворожий вогонь із протитанкових гранатометів. Крім того, укріплення українських військових біля Авдіївки проросійські бандформування обстрілювали з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, мінометів калібру 82 мм, а також заборонених Мінськими домовленостям 120-мм мінометів. «На Маріупольському напрямі наші позиції біля Березового двічі опинялися під ворожим вогнем із 82-мм мінометів і гранатометів. У районі Чермалика противник бив із протитанкових ракетних комплексів і автоматичних станкових гранатометів, біля Павлополя - з зенітної установки. Захисників Широкиного НЗФ обстрілювали зі стрілецької зброї», - йдеться в повідомленні.
Політика «Прокурор» Криму заявила про затримання чотирьох послідовників організації «Хізб ут-Тахрір» Чотирьох послідовників організації «Хізб ут-Тахрір», визнаної в Росії терористичною, затримано в четвер в окупованому Росією Бахчисараї. Про це ТАСС повідомила «прокурор» Криму Наталія Поклонська. «Сьогодні оперативно-слідчими органами УФСБ по Криму і Севастополю проведено заходи із затримання учасників терористичної організації і організатора цього осередку в місті Бахчисараї. Проводяться обшукові заходи», - повідомила «прокурор». Кримінальну справу щодо трьох жителів Бахчисарая було порушено 11 травня за частиною 2 статті 205.5 КК РФ (участь у діяльності терористичної організації). Стосовно ще одного громадянина - за частиною 1 статті 205.5 КК РФ (організація терористичної діяльності). «Було встановлено, що один із затриманих, будучи керівником місцевого осередку терористичної організації, здійснював на території Бахчисарая приховану антиконституційну діяльність у вигляді пропагандистської роботи серед населення. Схиляв місцевих жителів до участі в діяльності зазначеної терористичної організації, керував цією діяльністю, організовував і проводив конспіративні зібрання», - повідомила Поклонська.
За кордоном У Румунії НАТО вводить в дію комплекс протиракетної оборони Сьогодні, 12 травня, на румунській базі Девеселу відбудеться церемонія підтвердження оперативної готовності американського комплексу ПРО «Іджіс» наземного базування. Про це пише DW. Як пояснив представник глави Пентагону в Європі і військовий радник у місії США при НАТО Роберт Белл, «в Девеселу буде оголошено, що система тепер готова до дії і до передачі під командування і контроль НАТО». У церемонії візьме участь генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг. Завтра, 13 травня, в містечку Редзікове в Польщі відбудеться церемонія закладки каменя під будівництво бази для аналогічних американських комплексів ПРО «Іджіс». Обидві бази створюються в рамках другого і третього етапів плану США і НАТО щодо розгортання європейської ПРО. Згідно з цим планом, чотири бойові кораблі, оснащені системами ПРО «Іджіс», вже дислоковані в Середземному морі.
Економіка «Артемсолі» дозволили повернутися на російський ринок Росспоживнагляд дозволив компанії «Артемсіль» повернутися на російський ринок. З 10 травня 2016 року компанія знову може поставляти продукцію в РФ, повідомили ТАСС у відомстві. «Ввезення продукції з «Артемсолі» дозволено з 10 травня в режимі «одного вікна», через єдиний митний термінал. Але поки жодної партії продукції з українського підприємства не надходило», - сказали в прес-службі Росспоживнагляду. Співрозмовник агентства додав, що щорічний дозволений обсяг ввезення продукції підприємства становить 170 тис. тонн. На початку 2015 року Росспоживнагляд заборонив ввезення продукції з українського підприємства через претензії до якості його продукції - вона нібито не відповідала вимогам щодо вмісту різних домішок йоду і органолептичних показників.
Суспільство У Запоріжжі в квартирі знайшли арсенал зброї та 10 кілограмів марихуани У Запоріжжі у чоловіка в квартирі знайшли понад 10 кг марихуани, а також вогнепальну і холодну зброю. Про це повідомили в прес-службі Департаменту комунікації Національної поліції України. Власником арсеналу виявився 40-річний житель Запоріжжя. «Працівники Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України отримали оперативну інформацію про продаж жителем Запоріжжя наркотичних речовин і зброї. Під час санкціонованого обшуку оперативники виявили в квартирі підозрюваного вісім паперових згортків та чемодан з 10 кг подрібненої марихуани, 15 г гашишу, гвинтівку з оптичним прицілом і пристосуванням для беззвукової стрільби, бойові боєприпаси, два ножі армійського зразка, залізний стилет і вісім мисливських ножів», - сказано в повідомленні. Все знайдене відправили на експертизу. Відкрито кримінальне провадження за ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів) та ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.
Суспільство Окупанти назвали наймасовішу проблему Криму Проблема з реєстрацією землі є наймасовішою в окупованому Росією Криму. Про це заявила уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова, пише ТАСС. Як повідомляється, Москалькова запропонувала провести в Криму так звану «дачну амністію». На думку омбудсмена, вона повинна вирішити проблему з реєстрацією землі та власності на півострові. «Мені здається, треба поставити питання про дачну кримську амністію, так, як це питання ставилося для Росії, але з урахуванням місцевої специфіки. У багатьох загублені документи. А у тих, у кого не втрачені документи, вони теж не приймаються російською владою, бо оформлені за іншим законодавством», - сказала вона на конференції в Алушті. Москалькова зазначила, що проблеми з реєстрацією землі та власності мають сотні тисяч жителів Криму.
За кордоном оформление ленты  Злет Ан-225 «Мрія» з аеропорту в Празі (добірка відео) Сьогодні вранці за розкладом з празького аеропорту імені Вацлава Гавела вилетів український транспортний реактивний літак Ан-225 «Мрія». Спостерігати за маршрутом руху Ан-225 можна на сайті flightradar24. Попередні відео посадки літака в празькому аеропорту, а також процес завантаження 120-тонного генератора можна подивитися на нашому сайті за посиланнями: - Український Ан-225 «Мрія» вирушив у перший комерційний рейс до Австралії; - У Празі почалося завантаження генератора на український Ан-225 «Мрія»; - Закінчилося завантаження генератора на Ан-225 «Мрія». Попри ранній ранок (6:00 за місцевим часом) зліт одного з найбільших літаків у світі викликав великий інтерес у жителів Праги. Пропонуємо невелику частину відео, яке з'явилося в мережі. Завершення завантаження     Підготовка до злету  Ан-225 пролітає над Прагою
Суспільство ВООЗ: Понад 80% людей, які живуть у містах, дихають брудним повітрям Більше 80% людей у світі, які проживають у містах, дихають забрудненим повітрям. Про це повідомила Всесвітня організація охорони здоров'я, передає ВВС. Проблема забруднення повітря дуже гостро стоїть у бідних державах. Якість повітря постійно погіршується. «98% міст з населенням більше 100 тисяч осіб, розташованих у країнах з низькими і середніми доходами, не відповідають стандартам організації за якістю повітря. У країнах з високими доходами частка таких міст знижується до 56%. В цілому якість повітря в містах, за даними ВООЗ, погіршується: з 2008 по 2013 рік концентрація шкідливих речовин виросла на 8%», - сказано в повідомленні ВООЗ. Найбрудніші міста світу - Делі, Каїр і Дакка. У містах на південному сході Азії і на східному узбережжі Середземного моря рівень забруднення повітря зростає. А ось у Європі і США повітря в містах поліпшується. Забруднення повітря стає причиною підвищення ризику серцево-судинних захворювань, інсультів, захворювань дихальних шляхів і легенів.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олександр Палій Ковальчук буде в уряді тільки номінально Те, що Президент Петро Порошенко призначив своїм представником в уряді Віталія Ковальчука, не матиме жодного впливу на діяльність Кабінету міністрів. Адже посада Ковальчука не передбачає ухвалення рішень, всі рішення і управлінські функції і надалі лежатимуть на прем'єрі Володимирі Гройсмані. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, експерт з питань євроатлантичної інтеграції Олександр Палій. «Посада представника Президента при уряді - це посада спостерігача. Всі управлінські функції залишаються за Гройсманом і жодних проблем немає. Думаю, що, коли різні люди взаємодіють один з одним по-різному, - це цілком нормально. Ковальчук буде в уряді тільки номінально. Тому, думаю, що конфліктів і непорозумінь між прем'єром Гройсманом та Ковальчуком не виникатиме», - розповів політолог. Палій зазначив, що голова уряду і представник Президента в Кабміні спілкуватимуться між собою і надаватимуть інформацію. Він підкреслив, що всі ключові управлінські рішення залишаються за Гройсманом. «Ковальчук просто буде очима Президента в уряді. Упевнений, що жодного ризику тут немає і очікувати непорозумінь не варто», - додав експерт.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Володимир Орлов «Чорна сотня» для митниці: чи злякаються контрабандисти? Чорна сотня... Чесно кажучи, сумно... По-перше, відверто не найкраща назва. Чорносотенці в Російській імперії - це були ультраправі радикали, шовіністи і антисеміти. У Повстанській армії Нестора Махна «Чорна сотня» - це, по суті, контррозвідка, яка теж гуманними методами ніколи не вирізнялася. По-друге, змістове наповнення. Загороджувальні загони - це значить, що кордон (пункти пропуску) більше не контролюється. І центральний офіс (читай - ДФС) це усвідомлює. Це означає, що людям, які там працюють, більше не довіряють, але ніхто не хоче розбиратися з тим, що там відбувається. Замість того, щоб заглибитися в процеси і зрозуміти мотивацію працівників митниці, диспозицію основних учасників, оголошується чергове полювання на відьом. По-третє, це все вже було! «Контрабанда-СТОП» у 2005 році, яка перетворилася на «Контрабанда - НОН-СТОП». Групи «Північ», «Захід» тощо. Яких повноважень не вистачає чинним органам для боротьби з корупцією на кордоні?! Боротьбою з «контрабандою» і корупцією на митниці займаються всі, кому заманеться, але ніхто толком! Можливо, потрібно призначити один орган, з якого і запитувати? Та хоча б новостворене Національне антикорупційне бюро. Замість цього афішується створення ще одного органу з суперповноваженнями. А, як відомо, суперповноваження породжують суперкорупцію. Про проблематику боротьби з контрабандою я писав не так давно. Якщо говорити про боротьбу з контрабандою в розрізі боротьби з корупцією, то слід зазначити, що ефективна боротьба з корупцією, як не крути, вписується в чотири основні постулати. Дуже коротко: Перший - зменшення корупційних можливостей. Це той блок, яким так не хоче займатися ДФС. А після кадрових чисток цим займатися вже й нікому. Потрібна ревізія технологій митного контролю, автоматизація процесів і впровадження відповідних технічних засобів контролю. Другий - створення системи мотивації для працівників митниці. Це той блок, яким також не хоче займатися ДФС. Перш ніж карати інспектора, запитайте у нього, а як він дістається пункту пропуску? Може, туди ходить відомчий автобус, організований керівництвом ДФС? Може, там є профспілкова їдальня? Форму, напевно, інспектору видають регулярно? Службовий автомобіль заправлений бензином, а службовий собака нагодована? У принтерах є тонер і папір? Вже не кажучи про те, що інспектори, напевно, живуть хоча б у гуртожитку. Я нікого не виправдовую, в жодному разі! Але, не відповівши на ці запитання, продовжувати розмову далі безглуздо. Третій - після розв'язання перших двох завдань - жорсткі і репресивні заходи щодо корупції. І передовсім реформування підрозділу внутрішньої безпеки (ВБ) - він повинен займатися саме безпекою особового складу, недопущенням втягування митників у протиправну діяльність. А не поборами і збиранням пліток, як, на жаль, це відбувається зараз. На сьогодні корупційні ризики спеціально впроваджені в Автоматизовану систему ризиків. Вона «покращена» настільки, що одразу ж видає електронні повідомлення із зазначенням номера мобільного телефону працівника УВБ «для зв'язку». Для бізнесу - ДФС ж бо «сервісна служба». Тому працівник власної безпеки йде назустріч бізнесу... для «сервісу», напевно, швидкості митного оформлення. А якщо передумав працівник брати участь в огляді - це ще більший «сервіс» для вас. Четвертий - зрозуміла інформаційна політика. Поки всі метання щодо боротьби, по суті, з митницею виглядають як розправа. Оскільки не створено чітких критеріїв, за якими можна визначити, що начальник митниці «не впорався» або «заплямував себе». Або ще якось «скомпрометував себе». І ще! Для глорів Чорної сотні Польщі. Ви думаєте, що корупція тільки по цей бік кордону?!! Я б не ідеалізував ситуацію, враховуючи обсяги незаконних поставок тих же сигарет. Замість низькопоклонства треба було б зустрітися з усіма керівниками митних відомств суміжних держав - членів ЄС і виробити спільний план дій.
Економіка Гройсман: «Укргазвидобування» має належати державі ПАТ «Укргазвидобування» - державна компанія, яка не повинна приватизуватися. Про це сьогодні журналістам у кулуарах II Форуму енергоефективного партнерства заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає РБК-Україна. За його словами, компанія має бути успішною і належати державі. «Укргазвидобування» - державна компанія, вона має бути успішною і належати державі, а це значить - українському народу. В жодному разі не можна допускати приватизації такої компанії... Я думаю або Юлію Володимирівну ввели в оману, або Юлія Володимирівна вводить в оману. Таких планів немає і не буде», - розповів Гройсман. Що стосується перевірок компанії, то такі дані краще уточнювати у правоохоронців. «Щодо «Укргазвидобування» краще отримати інформацію у компанії і, по-друге, у правоохоронних органів. Я вже говорив, що не допущу будь-яких спроб знищення системи роботи компанії, але якщо є запитання у правоохоронних органів, то вони повинні ці запитання цивілізовано поставити», - сказав прем'єр.
Суспільство На Луганщині затримано бойовика, який супроводжував колону найманців із Європи На Луганщині затримано двох бойовиків. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, один із затриманих протягом липня-грудня 2014 року перебував в терористичному угрупованні «Привид» під керівництвом Мозгового. «У листопаді 2014 року бойовик супроводжував автоколону з озброєними найманцями, у складі якої, крім громадян РФ, були також 20 громадян із країн Європи. Колона формувалася на території Росії. Після прибуття до окупованого Алчевська найманці приєдналися до бандформування «Привид». Згодом іноземці передислокувалися в Перевальський район для участі в бойових діях під Дебальцевим», - йдеться в повідомленні. Зараз відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України. Проводяться необхідні слідчі дії.
Суспільство Розвідка: Російським військовим на Донбасі відправили партію прострочених патронів У Новоазовську російським військовим з РФ відправили прострочені патрони. Про це повідомили в прес-службі Головного управління розвідки Міністерства оборони України. 75% таких патронів під час стрільби дають осічку. Бойовики обурилися і навіть намагалися вчинити самосуд над офіцером, який супроводжував доставку боєприпасів. «11 травня цього року військовослужбовці 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1-го АК ЗС РФ висловили відкрите обурення черговою партією патронів 70-х років випуску, 75 відсотків яких під час стрільби дають осічку, і намагалися вчинити самосуд над офіцером, який супроводжував доставку цієї партії патронів із території Росії», - сказано в повідомленні. Військовослужбовцем, який супроводжував боєприпаси, виявився підполковник ЗС РФ Галанов Аюр Ердемович. «Для зниження напруги серед військовослужбовців 9-го ОШМПМП командування 1-го АК ЗС РФ віддало наказ на знищення всієї партії зіпсованих боєприпасів шляхом підриву», - сказано в повідомленні.
Політика Аваков розповів, чому Згуладзе пішла у відставку На прийняття рішення Еки Згуладзе про звільнення з посади першого заступника міністра внутрішніх справ вплинули особисті обставини. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, пише Укрінформ. Читайте також: Аваков розповів, чим тепер буде займатися Згуладзе «Життя, знаєте, така штука, що іноді особисті чинники вносять у нього корективи. Ека досить довго і добре з нами працювала. Але її особисті сімейні обставини склалися так, що бути на посаді першого заступника міністра вона не могла. Перебування на ній диктує певний графік роботи, беруться на себе певні зобов'язання, існують навантаження, які сьогодні для Еки становлять проблему. Тому вона написала заяву про відставку, хоча і залишається працювати в складі нашої реформаторської команди і очолить спеціальну групу радників міністра», - зазначив Аваков.
оформление ленты  Блог: 
Політика Володимир Парасюк Порошенко готується до виборів і хоче розставити на ключових позиціях своїх людей Президент Петро Порошенко готується до парламентських виборів і хоче розставити своїх людей на ключових позиціях. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат Володимир Парасюк. За його словами, кадрове питання в українській політиці треба розглядати глибше. «Президент готується до парламентських виборів. Він розуміє, що кризу політичну не подолано. Голосів у парламенті у нього немає. Його депутати по-різному висловлюють свою думку. Він поміняв Туку (голову Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. - Ред.), віддав йому незрозумілу посаду. Змінює генпрокурора, ставить Луценка. Я думаю, вони тепер займуться Аваковим», - сказав депутат. Він зазначив, що Президент спробує розставити на ключових позиціях своїх людей, щоб мати можливість задіяти адміністративний ресурс на парламентських виборах.
За кордоном У Європарламенті хочуть розширити список санкцій через заборону Меджлісу кримських татар У Франції в Страсбурзі Європейський парламент проголосував за резолюцію про становище кримських татар в включеному Росією Криму. Відповідний документ опублікований на сайті Європарламенту. Дебати про стан демократії і прав людини в світі відбулися 12 травня. «Європарламент рішуче засуджує рішення так званого «Верховного суду Криму» заборонити Меджліс кримських татар і вимагає його негайного скасування», - сказано в резолюції євродепутатів. Європарламентарі висловили свою повну відданість суверенітету, політичній незалежності, єдності і територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів і її вільному і суверенному вибору слідувати європейським шляхом. На їхню думку, рішення про заборону Меджлісу є прямим і систематичним переслідування спільноти кримських татар, воно політично мотивоване і спрямоване на те, щоб залякати їхніх законних представників. Резолюція закликає Російську Федерацію «пролити світло на всі випадки катувань в'язнів, незаконно заарештованих у Криму». Також євродепутати зажадали розширення «чорного списку» осіб, які підпадають під ці санкції, як наслідок заборони Меджлісу.
Суспільство В Одеській області чиновники збагачувалися на малозабезпеченому населенні Викрито схему збагачення чиновників однієї з райдержадміністрацій Одеської на області. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, керівництво управління соціального захисту та депутат райради пропонували незахищеним верствам населення оформити максимально можливий розмір соціальних виплат. «Винагорода зловмисників, які навіть не віддавали малозабезпеченим банківські картки, становила 50% від нарахувань», - йдеться в повідомленні. Зараз вже встановлено майже сорок сімей, на яких збагачувалися чиновники. За попередніми оцінками, протягом 2014-2016 рр. посадові особи щомісяця привласнювали від ста до ста п'ятдесяти тисяч гривень. Організаторів корупційної схеми було затримано в банківському відділенні під час зняття чергових соціальних виплат із рахунків «підопічних». Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.
Суспільство оформление ленты  NASA опублікувало відео чергового вдалого повернення космічного корабля SpaceX Dragon (відео) Як повідомляє сайт Національного управління з повітроплавання і дослідження космічного простору (NASA), вчора, 11 травня, 2016 року успішно завершено посадку космічного корабля SpaceX Dragon. Вантажний корабель з вантажем, забраним з Міжнародної космічної станції, приводнився в Тихому океані о 2:51 за східним часом, приблизно за 420 кілометрів на північний захід від Лонг-Біч, штат Каліфорнія. Ця посадка є вже восьмою з 2012 року. Нагадаємо, що Dragon - приватний транспортний космічний корабель компанії SpaceX, розроблений на замовлення NASA в рамках програми Commercial Orbital Transportation Services (COTS), призначений для доставки та повернення корисного вантажу і, в перспективі, людей на Міжнародну космічну станцію. Необхідність у нових вантажних кораблях виникла у США через припинення польотів Шаттлів. На 2016 рік і починаючи з 2012-го, Dragon є єдиним у світі діючим вантажним космічним кораблем, здатним повертатися на Землю.  
За кордоном оформление ленты  Австралійське подружжя, троє дітей якого загинуло під час аварії МН17, знову стало батьками У австралійського подружжя Ентоні Маслін і Маріт Норріс, троє дітей яких загинули під час катастрофи Боїнга «Малайзійських авіаліній» над Донецькою областю, народилася дівчинка. Про це повідомляє ВВС. Подружжя називає народження донечки приголомшливим подарунком. Дівчинку звати Вайолет Мей. «Ми досі живемо з почуттям болю, але Вайолет і усвідомлення, що всі наші четверо дітей завжди залишаються з нами, приносять світло в нашу темряву», - заявили батьки. Вони переконані, що народження дочки Вайолет показує, що любов сильніша за ненависть. 17 липня 2014 року над Донецькою областю боїнг МН-17 було збито із ЗРК «Бук». Тоді загинули Мо, Еві і Отіс Масліни. Вони летіли з Амстердама в Куала-Лумпур з дідусем. Старшому з дітей було 12 років, наймолодшому - вісім. Батьки на той час були в Амстердамі. На борту збитого лайнера було 298 осіб, включно з 80 дітьми. Всі загинули. Рада з безпеки Нідерландів зробила висновок, що літак збили з зенітної установки «Бук» російського виробництва. Мо, Еві і Отіс Масліни
Політика Депутати ініціюють службове розслідування щодо керівництва ДФС Комітет Верховної Ради України з питань податкової та митної політики 18 травня планує рекомендувати уряду провести службове розслідування стосовно голови Державної фіскальної служби Романа Насірова та його першого заступника Сергія Білана. Про це заявила голова комітету Ніна Южаніна, пише РБК-Україна. За її словами, основними претензіями до керівництва ДФС є факти «зловживань рядовими співробітниками і керівництвом ДФС і податкової міліції службовим становищем, здійснення тиску на бізнес і неефективної роботи податкової міліції». Крім того, як сказала Южаніна, неефективно працює система електронного адміністрування ПДВ та два реєстри відшкодування податку. «Платники не бачать, скільки грошей у них на рахунках і черговості відшкодування. Тобто фактично закон не виконується», - сказала вона.
Суспільство В Одесі затримано групу грабіжників В Одесі правоохоронці затримали групу осіб, яких підозрюють у скоєнні тяжких та особливо тяжких злочинів. Про це повідомили в прес-службі ГУ НП в Одеській області. «Так, правоохоронці провели обшуки в місцях проживання і транспортних засобах підозрюваних і затримали чотирьох чоловіків, які є жителями міста Одеса. Протягом минулого року правопорушники скоїли низку злочинів, пов'язаних із пограбуванням та вимаганням, а також низку інших злочинів проти життя і здоров'я людини, скоєних на території м.Одеси», - сказано в повідомленні. Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.189 (вимагання), ч.4 ст.186 (грабіж) КК. У Слідчому управлінні ГУНП в Одеській області перебуває кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.189 (вимагання), ч.4 ст.186 (грабіж) Кримінального кодексу України, а також низки інших злочинів проти життя і здоров'я особи, скоєних на території м.Одеси протягом минулого року. Як повідомляється, в ході розслідування провину підозрюваних в інкримінованих їм злочинах повністю довели. Досудове слідство триває.
Суспільство У ГПУ не виключають можливості повторного звернення з питання екстрадиції Колобова ГПУ не виключає можливості повторного звернення до правоохоронних органів Іспанії щодо питання екстрадиції колишнього міністра фінансів України Юрія Колобова. Про це на брифінгу заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко, передає РБК-Україна. «Наші колеги з Іспанії дійшли висновку, що недостатньо інформації щодо Колобова, що їм були нанесені певні збитки державі Україна, але вказане рішення суду ніяк не прибирає Колобова зі списку осіб, яких розшукує Інтерпол. Також рішення суду не позбавляє нас права повторно звернутися з додатковими документами до іспанської сторони про те, щоб нам все-таки його видали», - сказав Куценко. Він зазначив, що якщо Колобов покине Іспанію і виїде в іншу країну, то у Інтерполу є законні підстави для його затримання.
Політика У Криму щодо заступника голови Меджлісу порушили справу «Слідчий відділ Управління ФСБ Росії по Республіці Крим і м. Севастополю» порушив кримінальну справу стосовно заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова. Про це на своїй сторінці в Facebook написала «прокурор Криму» Наталія Поклонська. За її словами, він підозрюється у здійсненні публічних закликів і дій, спрямованих на зміну територіальної цілісності Російської Федерації. «Зарз із громадянином Умеровим проводяться слідчі дії, він доставлений в Управління ФСБ», - написала Поклонська. «У березні 2016 р. громадянин Умеров, перебуваючи на території України, виступав у прямому ефірі українського телеканалу АТR, де публічно закликав до необхідності порушення територіальної цілісності РФ. Потім виступи Умерова були розміщені в мережі Інтернет», - написала Поклонська.
Суспільство СБУ ліквідувала канал контрабанди екстазі з Європи Служба безпеки України спільно з поліцією і прокуратурою Києва ліквідувала канал контрабанди психотропної речовини з однієї з країн Європи. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, ділки ховали наркотики в посилках, що доставляються водіями автобусів міжнародного сполучення. «Пакети з екстазі відправлялися на підставних осіб, для контролю за переміщенням психотропних препаратів через кордон в автобуси підсаджували «своїх пасажирів», - йдеться в повідомленні. Як повідомляється, біля Київського центрального вокзалу правоохоронці вилучили у одного з організаторів каналу шість тисяч таблеток. Наркотики він отримав від іншого учасника угруповання. Зараз тривають невідкладні оперативно-слідчі дії. Після отримання результатів експертизи учасникам угруповання планується оголосити про підозру.
Суспільство У районі АТО розкрито нелегальну схему перевезень пасажирів Працівники Служби безпеки України викрили в районі проведення антитерористичної операції схему нелегальних пасажирських перевезень на тимчасово окуповані терористами території. Як повідомляє прес-служба СБУ, комерційна структура з квітня поточного року організувала перевезення, використовуючи можливості трьох автовокзалів поблизу лінії розмежування. «При зверненні охочих проїхати в «ДНР», за вказівкою керівників вокзалів, касири і диспетчери передавали цю інформацію представникам підприємців», - йдеться в повідомленні. За територією вокзалів на пасажирів чекали мікроавтобуси, які перевозили їх через пункти пропуску. Комерційні рейси здійснювалися під виглядом приватних «візитів». «Працівники спецслужби затримали одне з авто одразу після проходження перевірки на блокпосту. Правоохоронці встановили, що залежно від попиту щодня на тимчасово непідконтрольні території виїжджали дві-три машини. Вартість одного «квитка» склала п'ятсот гривень», - відзначили в СБУ. Під час обшуків у приміщеннях автовокзалів, офісах нелегальних перевізників і за місцем проживання керівників працівники спецслужби вилучили фінансово-господарську документацію, комп'ютерну техніку та носії інформації, що підтверджують організацію протиправних перевезень. Зараз відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 332-1 КК України.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,2911438941956-/ /-pc-/
Top