counter
Архів Повернутись назад 12 Квітня 2017
12 Квітня
Наука і технології Вчені довели, що оливкова олія допомагає в боротьбі з ожирінням і лікує печінку У свіжій оливковій олії міститься гідрокситирозол, який допомагає боротися з ожирінням і захворюваннями печінки. Як повідомив Родріго Валенсуела (Rodrigo Valenzuela) з університету Чилі в Сант'яго, гідрокситирозол має антиоксидантні властивості. В ході експериментів з'ясувалося, що ця речовина захистила печінку мишей, які харчуються висококалорійною і жирною їжею, від пошкоджень і розвитку жирової хвороби печінки.Результати дослідження були опубліковані в журналі Lipids in Health and Disease. Дослідники відзначили, що навіть дуже малі дози гідрокситирозолу в годівницях гризунів стабілізували їхній стан і помітно покращували самопочуття, незважаючи на жирну їжу. За словами Валенсуела, зазвичай подібні реакції сповільнюються в організмі людей, які страждають від ожиріння і харчуються жирною їжею, в результаті чого їхня печінка, підшлункова залоза і багато інших органів в буквальному сенсі заростають жиром. Разом з тим, за інформацією вчених, не варто бігти в магазин і закуповуватися промисловими кількостями оливкової маслолії. Адже поки незрозуміло, чи впливає олія і гідрокситирозол так само сильно на людину і які дози цієї речовини будуть безпечними.
Наука і технології Росіяни до 2021 року випустять «вічний диск», здатний витримати вогонь, воду і радіацію У Росії до 2021 року планується запуск виробництва інформаційних дисків з кварцового скла. Про це повідомив керівник лабораторії лазерного наноструктурування скла (спільний проект Російського хіміко-технологічного університету імені Д. І. Менделєєва і Фонду перспективних досліджень) Іван Глєбов. Він повідомив, що диск зможе зберегти дані в протягом 100 тисяч років, а також витримати вогонь, воду і космічну радіацію, передає ТАСС. Перші «вічні диски» в РФ хочуть випустити вже до 2019 року, а в 2021 році запустити їх промислове виробництво. Творці диска припускають, що основними користувачами їхньої продукції будуть архіви, музеї, бібліотеки, держструктури, армія, банки, підприємства держкорпорацій, яким потрібно зберігати інформацію особливої ​​важливості. Передбачається, що «вічні» скляні диски можуть бути чудовим рішенням для «холодного зберігання» даних.
Політика Росія намагається заплутати світ, поширюючи суперечливу інформацію про хіматаку в Сирії Росія намагається заплутати світову спільноту, поширюючи суперечливу інформацію про хімічну атаку в Сирії. Як говориться в доповіді спецслужб США, зміст якої оприлюднило видання The New York Times, сирійський режим і Росія намагаються приховати, хто несе відповідальність за застосування хімічної зброї. Спочатку в РФ спростували сам факт атаки, назвали постановочними відео і фото, проте пізніше почали стверджувати, що масове отруєння сирійців сталося через авіаудар по складу терористів з хімзброєю. Крім того, російські чиновники стверджують, що атака сталася вдень об 11:30-12:30, хоча перші повідомлення про атаку з'явилися в соціальних мережах близько 7:00. У США вважають, що дії Росії укладаються в «знайомий патерн» і полягають в поширенні «різних суперечливих тверджень з метою посіяти сумнів всередині світової спільноти». У доповіді сказано, що США впевнені у використанні в хімічній атаці нервнопаралітіческого газу зарину.
Події оформление ленты  У Мелітополі чоловік вистрілив у наркомана, який кидався на нього з ножем У Мелітополі на вулиці Казарцева місцевий підприємець був змушений стріляти через напад наркозалежного, який кидався на нього з ножем. Власник пивного павільйону «Beer House» Олег розповів журналістам сайту «Місцеві вести», що наркоман, який живе неподалік, ходив по вулиці і всіх ображав. «Він наркоман зі стажем і сам торгує наркотиками. За це вже відсидів термін. Вчора він, мабуть, чогось «наївся». Ображав всіх навколо. Потім черга дійшла і до мене. Обзивав, погрожував спалити мій заклад», - повідомив Олег. За його словами, після словесної перепалки наркоман витягнув ніж і почав погрожувати підприємцю. Однак у Олега був пістолет, він підкреслив, що зброя зареєстрована. «Я зробив попереджувальний постріл вгору і скомандував йому лягти, розсунути ноги і руки. Потім зробив другий постріл - він присів. І в процесі я повалив його рукояткою, заламав руки і відкинув ніж у бік», - додав він. Пізніше приїхали представники охоронної фірми. Підприємець скаржився, що поліція «не помічає» наркомана, незважаючи на те, що він продовжує продавати наркотики.
Суспільство оформление ленты  Автомобіль президента в Венесуелі закидали камінням У штаті Болівар у Венесуелі мітингувальники закидали камінням автомобіль, в якому перебував президент країни Ніколас Мадуро. Відео інциденту в своєму мікроблозі Twitter опублікував венесуельський опозиційний політик Енріке Капрілес.   Termina de irte @nicolasmaduro Por donde vayas los venezolanos te aborrecen! Ahora en Bolívar! pic.twitter.com/LnxEn3BQqJ — Henrique Capriles R. (@hcapriles) 12 апреля 2017 г. Нагадаємо, 6 квітня в Венесуелі відбулися зіткнення протестувальників із правоохоронцями. Трансляція візиту Мадуро в штат була перервана на державному каналі після того, як мітингувальники прорвали оточення поліції. Разом з тим ЗМІ не повідомляли про те, що президент Мадуро постраждав. В ході зіткнень п'ятьох осіб було затримано. Ya al Pueblo de Bolívar no lo engañas más!Venezuela entera te aborrece @nicolasmaduro y a tú narco corrupta cúpula! #EleccionesYA pic.twitter.com/IMD27839MC — Henrique Capriles R. (@hcapriles) 12 апреля 2017 г.
Події оформление ленты  Біля автобуса «Боруссії» знайшли записку з визнанням про підготовку вибухів На місці вибухів у Дортмунді біля автобуса футболістів «Боруссії» поліцейські знайшли записку, автор якої бере на себе відповідальність за те, що трапилося. Зміст записки не розголошується, правоохоронці вивчають знахідку, передає Deutsche Welle. Правоохоронці також уточнили, що в результаті вибухів постраждав не тільки гравець «Боруссії», але і поліцейський. Зараз розслідується можливий замах на вбивство. Разом з тим у прокуратурі міста наголосили, що поки немає фактів, що вказують на теракт. У свою чергу голкіпер «Боруссії» Роман Бюрка, який перебував в автобусі, розповів про те, що трапилося:«Ми виїхали з готелю о 19:15, поїхали вниз невеликою вулицею. Автобус якраз повернув на головну вулицю, коли стався потужний хлопок - справжній вибух», - розповів Бюрка. Він уточнив, що захисника Бартра поранило осколками заднього скла, вибитого вибуховою хвилею.Керівництво ФІФА і УЄФА вже засудило напад на «Боруссію».
Події Нові подробиці вибуху бідя автобуса "Боруссії". Знайдено записку підривника На місці вибуху біля автобуса "Боруссії" знайшли записку-зізнання, повідомляє DW. Записку знайшли просто біля підірваного автобуса футбольної команди. Як повідомила місцева поліція, в записці невідомий повідомив, що бере на себе відповідальність за те, що трапилося. У той же час в місцевій прокуратурі відмовилися відкрито повідомити точний зміст записки. Але уточнили, що розглядають всі версії. Водночас три вибухи, на думку прокуратури, не схожі на теракт. Нагадаємо, внаслідок одного з вибухів постраждав захисник Марк Бартра, а матч між дортмундською "Боруссією" і французьким клубом "Монако" перенесений на сьогодні, 12 квітня. Нагадаємо, вибухи сталися в той момент, коли гравці виїжджали з готелю до стадіону «Сігнал Ідуна Парк», де мала відбутися перша чвертьфінальна гра Ліги чемпіонів між «Боруссією» і «Монако».
Політика У Держдепі нарешті пояснили питання, "чому американці повинні переживати за Україну?" Представник Держдепу США Роберт Хаммонд надав роз'яснення питання держсекретаря США Рекса Тіллерсона, яке той поставив на саміті в Італії главам МЗС країн G7 - "чому американські платники податків повинні турбуватися про Україну?". Хаммонд заявив, що питання держсекретаря США про Україну був "риторичним прийомом", передає Bloomberg. "Питання, звичайно, змусило б будь-якого європейського чиновника подумати, що ось, Трамп уже готовий послабити санкції і відпустити колишню радянську країну назад, на орбіту впливу Росії", - визнав Хаммонд. Нагадаємо, Рекс Тіллерсон також побував у Росії з першим офіційним візитом. Була запланована його зустріч з главою російського МЗС Сергієм Лавровим. Також, стало відомо, про що президент Петро Порошенко говорив по телефону з Державним секретарем США Рексом Тіллерсоном з низки питань.
Політика Захарова про візит Тіллерсона в Росію: До нас із ультиматумами їздити марно Їздити в Москву з ультиматумами не має сенсу, про це заявила напередодні переговорів держсекретаря США Рекса Тіллерсона і глави МЗС РФ Сергія Лаврова представник російського МЗС Марія Захарова, повідомляє РИА Новости. Нагадаємо, переговори відбудуться сьогодні. Раніше преса повідомляла, що Тіллерсон може запропонувати Росії повернення в G7 в обмін на припинення війни в Сирії.Также він на зустрічі глав МЗС країн G7, заявив, що в інтересах РФ буде працювати з США по Сирії, а не підтримувати "ненадійного партнера" (Асада. - Ред.)."Я взагалі не розглядаю це як ультиматум, до нас з ультиматумами їздити марно, це просто контрпродуктивно", - заявила в зв'язку з цим Захарова в ефірі телеканалу "Дождь".За словами Захарової, це звичайна для Вашингтона практика - "грати мускулами, якимось чином показувати зуби і характер перед переговорами".
Суспільство Екс-депутата Вороненкова продовжують в Росії вважати живим Слідчий комітет РФ направив в Україну запит про надання офіційного висновку про смерть екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. Як повідомляють російські пропагандистські ЗМІ, Вороненкова в РФ продовжують вважати живим, поки не отримають документи з України про його вбивство 23 березня в центрі Києва. У зв'язку з цим російський суд зміг тільки продовжити заочний арешт для Вороненкова, він продовжує числитися в розшуку. Крім того, слідчі зібралися допитати вдову Марію Максакову, яка перебуває в Києві і не збирається повертатися в Москву. У СК РФ пропонують Максаковій розповісти її версію, хто і за що міг вбити її чоловіка, чи погрожував йому, а також, як їй живеться в Україні. Нагадаємо, Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу про вбивство громадянина РФ Дениса Вороненкова. Вороненков був застрелений 23 березня в центрі Києва. Кілером виявився громадянин України 1988 року народження Павло Паршов. Він був завербований російськими спецслужбами.
Політика Китай просить США мирно вирішити питання з Північною Кореєю Президент Китаю Сі Цзіньпін у телефонній розмові закликав президента США Дональда Трампа мирно вирішити питання з Північною Кореєю. За словами Цзіньпіна, Китай виступає за мирне вирішення питання, але є прихильником децентралізації на Корейському півострові, передає Reuters. Крім того, Цзіньпін повідомив Трампу, що Китай готовий надалі підтримувати тісні контакти і координацію з США. Як відомо, до Корейського півострова з Тихого океану відправлена ​​ударна група флоту США. Нагадаємо, раніше в КНДР заявили, що не збираються молити США про пощаду і готові відповісти на «божевільні дії». Як сказано в заяві Міністерства закордонних справ КНДР, у Пхеньяні мають намір діяти рішуче у відповідь на прибуття до Корейського півострова американської авіаносної групи ВМФ.
Суспільство У Донецьку готують акцію протесту проти російських «прикордонників» У Донецьку ініціативна група місцевих далекобійників готує акції протесту проти російських «прикордонників». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив нардеп, координатор групи ІС Дмитро Тимчук. «У середовищі водіїв великовантажних автомобілів, що перевозять вантажі з території «ДНР» на далекі відстані в РФ, створена ініціативна група, яка готує акції протесту в м. Донецьку», - повідомив парламентарій. Він зазначив, що невдоволення далекобійників викликано тим, що при перетині кордону з РФ в Ростовській області представники російської сторони, які, як правило, в цивільному одязі, але за участю прикордонників РФ зупиняють всі вантажні автомобілі. За «безпечний проїзд» з далекобійників вимагають від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Нагадаємо, по всій Росії з 27 березня триває акція протесту далекобійників. Наймасовіша акція проходить в Дагестані. Місцеві водії продовжують протест, незважаючи на систематичний тиск з боку поліції.
Політика Рада за рік затвердила лише 1/5 запропонованих урядом законопроектів За час роботи уряду Володимира Гройсмана Кабінетом міністрів було подано на розгляд Верховної Ради 261 законопроект, тільки 50 з яких були прийняті в цілому і 16 в першому читанні. Дані дослідження, яке проводилося з квітня 2016 по березень 2017 року, під час прес-конференції в Києві 12 квітня оприлюднив генеральний директор Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України» Олексій Кошель, повідомляє кореспондент АСН. «19% підтримки урядових законопроектів - це вкрай низькі показники. В умовах парламентсько-президентської республіки, коли парламент формує уряд, контролює уряд, може відправити його у відставку, рівень підтримки урядових законопроектів маэ становити близько 80%», - зазначив він. Кошель нагадав, що показники попереднього складу уряду були трохи вищими, рівень підтримки законопроектів парламентом склав 36,4%. «Ми не пов'язуємо це з якістю урядових законопроектів, ми не пов'язуємо це зі співпрацею уряду і парламенту. Перш за все ми пов'язуємо низький рівень підтримки з низькими показниками і з низькою ефективністю роботи українського парламенту. Якщо ми подивимося на кількість законопроектів, які стали законами в 2016 році, ми побачимо лише 160 законів», - додав експерт. За даними дослідження, найбільше підтримують урядові законопроекти партії коаліції «Народний фронт» і БПП. Вони віддають за ці законопроекти більше 70% голосів. Також за урядові законопроекти реально голосує стара коаліція. Так партія «Самопоміч», яка оголосила про вихід в опозицію, дає 65% голосів на підтримку урядових законопроектів, Радикальна партія Олега Ляшка - 60% голосів, партія «Батьківщина» - 50%. Менше підтримують законодавчі ініціативи уряду «Воля народу» - тільки 36%, «Відродження» - 27% і «Опозиційний блок» - 19%.
Політика Путін пообіцяв, що в Росії не буде «кольорових революцій» Керівництво РФ не допустить проведення «кольорових революцій» ні у себе в країні, ні в інших країнах Організації Договору про колективну безпеку. Як заявив лідер Кремля в інтерв'ю телеканалу «Мир», в РФ влада буде «всіляко намагатися відповідним чином поводитися в Росії і всіляко підтримувати наших партнерів по ОДКБ». За його словами, спецслужби РФ знають методи організації подібних революцій, що «призводять до серйозної дестабілізації в цих регіонах». Нагадаємо, раніше, коментуючи масові антикорупційні мітинги, що пройшли 26 березня по всій Росії, Путін заявив, що з масових протестних акцій почалася «арабська весна» і «Майдан» в Україні. «До чого це призвело, до яких кривавих подій у регіоні це призвело, ми дуже добре знаємо», - сказав Путін. Як бачимо, через кілька днів після цієї заяви в метро Санкт-Петербурга стався теракт.
Суспільство оформление ленты  Під Києвом затримали ще одного підозрюваного у вбивстві журналіста Сергієнка У Васильківському районі Київської області поліція затримала нового підозрюваного у вбивстві журналіста Василя Сергієнка. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. За його словами, затримання відбувалося ыз застосуванням зброї та за підтримки бійців спецназу. Міністр нагадав, що Сергієнко був викрадений з власного будинку в Корсуні-Шевченківському, його до смерті забили і закопали в лісі вже після закінчення Революції Гідності - 4 квітня 2014 року. «Троє негідників, яких підозрюють у цьому жорстокому злочині, вже на лаві підсудних, а цей - перебував у розшуку за ст. 146 «викрадення людини» і ретельно приховувався», - повідомив Аваков. Він також додав, що під час затримання чоловік намагався сховатися, потім протаранив машину поліції, тому спецназівці прострелили колеса.
Економіка Для підвищення пенсій у жовтні потрібно 10-12 млрд гривень - міністр Для підвищення пенсій українцям з 1 жовтня 2017 року треба 10-12 млрд гривень. Про це перед засіданням уряду 12 квітня заявив міністр соціальної політики і праці Андрій Рева, передає кореспондент АСН. «Пенсійна реформа - це не так просто. Все повинно бути прораховано і прописано. Я не хочу забігати вперед. Я сподіваюся, що до завтра, до четверга, місія МВФ завершить роботу, і ми детально все розпишемо», - заявив він. Рева нагадав, що витрати на забезпечення пенсіонерів в поточному році складають сумарно 284 млрд грн. При цьому заплановано підвищення пенсій два рази на рік на 5%: з 1 травня, а потім з 1 грудня. Сумарно це підвищення у рік на 10%, тоді як рівень очікуваної інфляції не перевищить 8,4%. «Обов'язок будь-якої влади - забезпечити осучаснення пенсій. Розрахована формула, яка враховує стаж роботи і розмір внесків, які ви платили. Відповідно до цієї формули, ваші пенсії будуть перераховані. Ключовим елементом цієї формули на сьогодні є середній рівень зарплати, тому в результаті на сьогодні у нас великий розрив у розмірі пенсій у тих, хто вийшов на пенсію до 2012 року і після», - сказав Рева. За його словами, тільки за перші три місяці 2017 року позапланово до Пенсійного фонду надійшло 7 млрд грн, що на 37% більше від запланованого. Це і дозволить збільшити пенсії вже з 1 жовтня 2017 року. «Додатково нам для цього потрібно 11-12 млрд грн. За перший квартал 2017 роки ми вже маємо плюс 7 млрд грн до Пенсійного фонду, тому, думаю, що до жовтня ми вийдемо на цифру 11-12, якщо знову хтось не ляже на рейки, не влаштує блокаду», - прогнозує міністр.
Суспільство оформление ленты  У Німеччині розслідують можливу причетність ісламістів до вибухів автобуса «Боруссії» Прокуратура Німеччини розслідує можливу причетність ісламістів до вибухів біля автобуса футбольної команди «Боруссія». У середу, 12 квітня, німецька прокуратура почала розслідування, повідомляє Reuters. Разом з тим правоохоронці припускають, що до вибухів можуть бути причетні готові до насильства футбольні фанати. Нагадаємо, на місці вибухів у Дортмунді біля автобуса футболістів «Боруссії» поліцейські знайшли записку, автор якої бере на себе відповідальність за те, що трапилося. Пізніше з'ясувалося, що у вибухах зізналось терористичне угрупування, нібито в помсту за німецькі військові розвідувальні місії проти «Ісламської держави» в Сирії. Разом з тим слідчі сумніваються у правдивості цих заяв. Як відомо, 11 квітня в німецькому місті Дортмунд перед 1/4 фіналу Ліги чемпіонів проти «Монако» поруч з автобусом «Боруссії» стався вибух. Постраждав іспанський футболіст Марк Бартра.
Суспільство "Укрзалізниця" звинуватила маршрутників у бунті пасажирів і зупинці поїздів під Києвом "Укрзалізниця" звинуватила маршрутників у збої пасажирських перевезень, що призвело до бунту обурених пасажирів сьогодні вранці. Як зазнається на сайті компанії, через страйк водіїв маршруток, які конфліктують з Київською ОДА, частина перевізників просто не вийшла на маршрут, тому пасажири в годину пік перейшли на залізничну станцію і намагалися виїхати на приміському електропоїзді Яготин - Київ, проте місць у вагонах всім не вистачило. Тоді обурені громадяни перекрили залізничні колії і зупинили швидкісний поїзд Інтерсіті. В цілому рух поїздів на станції Баришівка було зупинено на 2 години 45 хвилин. Також компанія повідомила, що через інцидент стався збій у графіку швидкісних електропоїздів Інтерсіті + № 712 Київ - Костянтинівка 2 год. 02 хв, Інтерсіті + № 722 Харків - Київ +1 година. 40 хв, № 125 Костянтинівка - Київ +1 година. 15 хв, і 4 приміських електропоїздів: № 6802 Київ - Гребінка + 2 год. 54 хв, № 6805 Гребінка - Дарниця 2 год. 32 хв, № 6807 Гребінка - Київ-Волинський 1 год. 40 хв, № 6880 Караваєві Дачі - Яготин 2 год. 23 хв.
Політика Віце-прем'єр Кириленко запропонував перенести День космонавтики на іншу дату День Космонавтики треба  перенести на іншу дату. Про це на засіданні Кабміну 12 квітня заявив віце-прем'єр з гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко, передає кореспондент АСН. "Перший космонавт СРСР - Юрій Гагарін. Перший космонавт оновленої української Незалежності - Леонід Каденюк. Сергій Павлович Корольов - видатний українець, немає сумнівів. Але ми повинні переорієнтувати всю нашу свідомість на те, що зроблено українцями і Україна - понад усе", - заявив він. Кириленко вважає, "якщо у нас сьогодні до цього часу День космонавтики, радянської по суті, тому ми повинні звернутися до президента України Петра Олексійовича Порошенка, щоб він видав Указ про іншу дату. Так само, як він зробив, перенісши День захисника умовної і незрозумілої батьківщини з 23 лютого на 14 жовтня", - запропонував він.
Економіка Гройсман вимагає пересаджати всіх, хто наживався на ремонтах доріг Гройсман вимагає кримінальної відповідальності для тих, хто нажився на ремонті доріг. Про це прем'єр-міністр заявив на засіданні уряду 12 квітня, передає кореспондент АСН. "Дуже важливо, щоб цього року ми почали системно вирішувати проблеми українських доріг. Це не якась одноразова кампанія... Цього року і ми починаємо раніше ці роботи, адже минулого року ми вийшли на нормальні обсяги робіт тільки в серпні. Ми знаємо, що автодорожня сфера завжди високо корупційна... Тому сьогодні ми повинні з'ясувати: чи правда це? І якщо правда, то чому торішній асфальт зійшов разом із зимовим снігом? Якщо це так, то, вибачте, я хочу найбільш сувору відповідальність. Ті , хто це робив, повинні понести найжорсткішу відповідальність. Вони повинні відновити все, що зруйновано, а з іншого боку - понести кримінальну відповідальність, адже це державні гроші", - заявив він.  Гройсман повідомив, що на засіданні Кабміну буде заслухано голову "Укравтодору". "Щорічна робота над дорогами виведе нас на абсолютно нову систему... Стан українських доріг - це дзеркало... Виклик для нашого уряду - змінити цю систему", - підкреслив він.
Політика Гройсман потролив голову НАЗК: "Корчак не прийшла, знову премію виписувала?" Реєстр е-декларацій не працює, заявив на засіданні Кабміну 12 квітня міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент АСН."Є норма в законі, яка зобов'язує всіх керівників органів влади і місцевого самоврядування, починаючи з сільського і селищного голів та закінчуючи міністром, до п'ятниці подати інформацію про те, хто з декларантів не подав декларацію, і якщо така інформація не буде подана, то за це передбачена відповідальність. Я заявляю, що зараз відкрита частина реєстру не працює, що робить неможливою перевірку подачі декларацій. Я звертався до НАЗК з цього питання, однак не отримав відповіді", - заявив він. У свою чергу, прем'єр-міністр Володимир Гройсман поцікавився: де перебуваэ Наталія Корчак. "Вона не прийшла на засідання Кабміну? Напевно, виписували собі премію!.. Зауважте, це не я сказав, що реєстр не працює, щоб мене потім не звинувачували в упередженості. Це сказав Петренко (міністр юстиції. АСН)", - зазначив прем'єр .
Суспільство Порушення правил безпеки призвело до загибелі 8 гірників на шахті «Степова» - Зубко Причинами вибуху на шахті «Степова» ДП «Львіввугілля» 2 березня стали порушення в роботі систем провітрювання, безпеки УТАС, а також порушення в питаннях охорони праці. Про це повідомив віце-прем'єр Геннадій Зубко. «Недостатнє провітрювання втричі менше норми стало передумовою вибуху. Кабельна продукція не відповідає вимогам. Не спрацювали системи УТАС і УГК, які давали збої понад 20 разів з 20 лютого по 2 березня», - підкреслив Зубко, передає «Інтерфакс-Україна». За його словами, повністю була порушена охорона праці. Щоб уникнути повторних аварій, як повідомив віце-прем'єр, потрібно вирішити питання блокування рахунків шахт, через о охорона праці недостатньо фінансується. Нагадаємо, 2 березня на шахті «Степова» ВАТ «Львіввугілля» в селі Глухів Сокальського району Львівської області на глибині 550 метрів в результаті вибуху сталося обвалення гірської породи, 8 гірників загинули, 23 шахтарі були госпіталізовані.
Суспільство У Мінкульті заяви Дорна порахували «неприпустимими і образливими» Міністр культури України Євген Нищук назвав «неприпустимою і образливою» заяву українського співака Івана Дорна про підтримку воїнів АТО, передає кореспондент АСН. «Міністерство культури не має важелів впливу на Івана Дорна. Юридично ми ніяк не можемо на нього вплинути. Але я можу сказати, що його заяви викликають жаль, адже діячі мистецтва повинні задавати суспільству тон, зокрема і в питанні підтримки українських вояків. Я можу тільки говорити, що це насправді неприпустимо, образливо», - сказав Нищук перед засіданням Кабміну. Він додав, що Іван Дорн може допомагати або не допомагати українським воїнам, але «говорити так, ніби у нас тут нічого не відбувається - це негідно». Нагадаємо, раніше Дорн в інтерв'ю російському спортивному журналісту Юрію Дуді назвав агресію Росії проти України «сваркою», а також відхрестився від інформації про те, що допомагав воїнам АТО. «Коли сталася сварка двох братів, то всі молодші брати сказали «ні» всьому від старшого брата, хочемо все своє», - заявив Дорн, чим здивував навіть росіянина.
Суспільство Суд остаточно відібрав у сенатора РФ звання «Почесний харків'янин» Харківський апеляційний адміністративний суд підтримав позицію прокуратури і залишив без змін рішення першої судової інстанції про скасування рішення міськради про присвоєння звання «Почесний громадянин Харкова» члену Ради Федерації Росії Олександру Шишкіну. «Від сьогодні російський сенатор О.Шішкін більше не носить звання «очесного харків'янина», - повідомили в прокуратурі Харківської області, передає Інтерфакс-Україна. Нагадаємо, звання Шишкіну присвоїла міськрада Харкова 6 серпня 2014 року. Кандидатуру Шишкіна внесли представники Української православної церкви Московського патріархату. Проти таких «почесних харків'ян» категорично виступили депутати фракції «Батьківщина», але міськрада все-одно проголосувала ствердно. Того ж дня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зажадав від Верховної Ради прийняти рішення щодо дій Харківської міськради. Пізніше Харківський окружний адміністративний суд в повному обсязі задовольнив позов прокурора Харкова і забрав звання. Однак міськрада оскаржила рішення суду першої інстанції і домоглася його скасування. Як відомо, у вересні 2015 року Шишкіна включили в список громадян РФ, щодо яких Україна ввела санкції і заборонила в'їзд в країну.
Політика оформление ленты  Саакашвілі запропонував побудувати стіну і відокремити Україну від бойовиків Донбасу Екс-голова Одеської ОДА, лідер партії «Рух нових сил» Михайло Саакашвілі запропонував побудувати стіну і відокремити Україну від окупованої частини Донбасу. «Я за те, щоб спорудити велику стін (не яценюківську, а справжню) і тимчасово відгородитися від окупованої частини Донбасу, сконцентрувавшись на решті України», - написав політик на своїй сторінці в Facebook. Саакашвілі впевнений, що окупована територія Донбасу повернеться в Україну, але тільки після того, як в країні відбудеться перемога над корупцією і почнеться розвиток. «Але, щоб їх повернути швидше, зміни в першу чергу повинні відбутися в Києві», - додав політик.   Нагадаємо, в 2014 році екс-прем'єр Арсеній Яценюк вже будував «Стіну». На облаштування держкордону України з РФ в 2016 році було витрачено 120 млн грн з 200 млн грн, передбачених бюджетом.
Події Кабмін виділить 200 млн на посилення безпеки шахтарів. Гройсман вимагає покарати винних у вибуху на "Степовій" Прем'єр доручив притягнути до кримінальної відповідальності винних в аварії на шахті "Степова".Про це на засіданні Кабміну 12 квітня заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Я вимагаю, щоб на 26 квітня, коли ми будемо розглядати це питання, ми отримали системну відповідь: що робити, щоб не втрачати українських хлопців, які видобувають таке важливе для нас вугілля. Підкреслюю, що терпіти керівників, які не розуміють, що вони роблять, я не буду. Це персональна відповідальність міністра палива та енергетики. Я пропоную затвердити звіт (з розслідування причин аварії на "Степовій". - АСН) і направити його в правоохоронні орани. Я підкреслюю, що питання треба поставити на контроль... Я прошу міністра внутрішніх справ довести це питання до логічного кінця, до притягнення до кримінальної відповідальності цих людей, винних і горе-керівників! Провести роз'яснювальну роботу по всіх шахтах!" - заявив він. У свою чергу, віце-прем'єр Геннадій Зубко представив звіт про розслідування причин аварії на шахті у Львівській області. "Недостатнє провітрювання втричі менше норми стало передумовою вибуху. Кабельна продукція не відповідає вимогам. Не спрацювали системи УТАС і УГК, які давали збої понад двадцять разів із 20 лютого по 2 березня. Питання охорони праці було порушено", - сказав він. Прем'єр Гройсман також доручив передбачити 200 млн грн на засоби особистого захисту шахтарів.
Економіка «Укравтодор» готовий відремонтувати дороги за 18 млрд гривень «Укравтодор» до травня підготує проектну документацію ремонту доріг на 18 млрд гривень. Про це на засіданні Кабінету міністрів України 12 квітня заявив очільник «Укравтодору» Славомір Новак, передає кореспондент АСН. За його словами, в компанії вже готують «чорний список» недобросовісних підрядників, які крадуть гроші, що і призводить до руйнування доріг. «Наш пріоритет - починати роботу вже зараз. Зараз ми вже почали роботу на 39 об'єктах, ми вибрали підрядників для 101 об'єкта. Хоча ще два тижні тому у нас не було проектної документації. На сьогодні у нас вже підготовлені документи і проекти для 189 об'єктів. А до травня у нас будуть підготовлені проекти на загальну суму - 18 млрд грн», - заявив він. Що стосується ямкового ремонту, то за березень поточного року план з ремонту ямковості перевиконано на 17%, а за квітень відремонтовано вже 700 тис. кв. м. Він зазначив, що, на жаль, однією з основних проблем України є руйнування доріг після ремонту.«Це відбувається внаслідок порушення технічних заходів і умов ремонту, проведення ремонтних робіт у неналежних погодних умовах... З 132 об'єктів, де був здійснений ремонт, на 30% встановлені такі дефекти. Ми поставили завдання, що ці дефекти будуть прибрані до кінця травня поточного року... Виключно за рахунок самих підрядників», - підкреслив очільник «Укравтодору». Він пообіцяв, що в планах «Укравтодору» - забезпечення незалежного моніторингу та аудиту контролю якості.Новак також нагадав, що громадськість може надсилати електронні заявки на пошту «Укравтодору» з фото та коментарями про стан доріг. «Ми готові ремонтувати українські дороги», - резюмував він.
Суспільство В Одесі перевіряють дії поліцейських під час бійки проукраїнських і проросійських активістів Поліція Одеси перевірить дії поліцейських, які несли службу на Алеї Слави 10 квітня під час бійки між проукраїнськими і проросійськими активістами. Як повідомили в прес-службі  Нацполіції Одеської області, на правоохоронців прийшли скарги, що вони затримували виключно проукраїнських активістів, не заважаючи іншим викрикувати сепаратистські гасла. «Для надання оцінки правомірності дій працівників поліції керівництвом ГУНП призначено службове розслідування», - відзначили в поліції. У прес-службі відзначили, що якщо будуть доведені неправомірні дії правоохоронців, їх обов'язково притягнуть до відповідальності. Нагадаємо, в Одесі між учасниками патріотичних організацій і їхніми проросійськими опонентами сталася бійка. Поліція почала кримінальні провадження за статтею 296 КК України (хуліганство), за статтею 436 КК України (заклики до війни). Були затримані 20 осіб.
Суспільство Через рік втратять чинність усі закони, ухвалені до Незалежності України. Кабмін прийняв постанову Кабмін схвалив проект закону Мін'юсту про "гільйотину" радянських законів і актів. Про це на засіданні Кабміну 12 квітня заявив міністр юстиції України Павло Петренко, передає кореспондент АСН. "Ми відзначаємо річницю прийняття Верховною Радою України пакету законів про декомунізацію... Але в українському законодавстві ще залишилося багато актів, які приймалися відомствами СРСР... В українському законодавстві ще багато "радянськості", що створює бюрократію і корупцію... Ми розуміємо, що Україна не може жити в системі незалежності 25 років з цим радянським багажем. Тому на виконання доручення прем'єр-міністра України Міністерство юстиції підготувало проект Закону "Про визнання такими, що втратили чинність, актів органів державної влади УРСР і СРСР". Цей закон ми направимо в український парламент і будемо просити, щоб він був ухвалений вже в травні", - заявив він. Петренко зазначив, що йдеться про сотні таких актів часів СРСР, які після ухвалення закону протягом 6 місяців втратять свою чинність. Протягом року втратять чинність усі закони, прийняті до Незалежності України, а в перебігу трьох років - всі кодифіковані акти. "Цим законом ми повністю розриваємо всю радянщину! .. Це гільйотина радянського законодавства!" - підкреслив він.
Суспільство оформление ленты  Мати загиблого героя АТО в Житомирі народила трійню дівчаток У Житомирі 48-річна жінка зважилася на штучне запліднення та народила трійню дівчаток після того, як втратила в АТО свого єдиного сина. За словами головного лікаря Житомирського обласного перинатального центру Юрія Вайсберга, дівчатка народилися в середу, 12 квітня, передає Житомир.info. «Дівчатка вагою 1600-1800 грамів кожна, активні, народилися на 35 тижні методом кесаревого розтину. Мамі 48 років, вона зважилася на штучне запліднення, оскільки кілька років тому разом з чоловіком втратили в АТО свого єдиного сина», - розповів Вайсберг. Мама вже повідомила, що назве дівчаток Машею, Дашею і Сашею. Головлікар розповів, що прізвище матері - Ільницька. Відзначимо, що в 2014 році загинув десантник 95-ї бригади Дмитро Ільницький. Він був поранений 29 листопада, в день свого 24-річчя, в селищі Піски і помер в лікарні Красноармійська від ран.
Події Поліція Дортмунда: До вибухів автобуса "Боруссії" можуть бути причетні ісламісти Німецькі слідчі органи як одну з версій вибуху поряд з автобусом футбольної команди "Боруссія" розглядають ймовірність того, що вони могли бути організовані бойовиками-ісламістами, пише газета Sueddeutsche Zeitung. "Німецькі слідчі розглядають можливість того, що вибухи біля автобуса з гравцями футбольного клубу дортмундської "Боруссії", можливо, були здійснені бойовиками-ісламістами", - йдеться в повідомленні. Як наголошується, в листі, який знайшли неподалік місця атаки, стверджувалося, що напад був відповіддю на німецькі військові операції проти "Ісламської держави" в Сирії, в ньому згадується ім'я Ангели Меркель, міститься натяк на те, що під загрозою можуть опинитися життя багатьох зірок і знаменитостей. Фахівці заявили, що лист складається з 91 слова, в ньому є орфографічні помилки, більше схожі на навмисні, з метою ввести в оману. Цілком можливо, що лист написано носіями німецької мови.
За кордоном Весь склад Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунпослуг, відправлений у відставку Президент України Петро Порошенко затвердив відставку всього складу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, на чолі з головою Дмитром Вовком. Про це під час звіту у Верховній Раді заявив голова НКРЕ КП Дмитро Вовк, передає кореспондент АСН. "Відповідно до закону і указу Президента, відставка всього чинного складу комісії затверджена. Двоє людей звільняються в листопаді додатково. Я також знаю, що я звільнений. Це рішення вже прийнято", - заявив Вовк. Також, за його словами, НКРЕКП стане незалежною тільки тоді, коли їй будуть виділяти більше грошей. Верховна Рада України в середу заслуховує голову Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, Дмитра Вовка про тарифи, а також - про абонплату на газ. 10 квітня Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунпослуг, заявила, що її рішення про так звану абонплату на газ буде скасовано, але водночас було заявлено, що воно далі «обговорюватиметься з суспільством».
Політика Данилюк: З корупціонерами в ДФС, які займалися «схемами» відшкодування ПДВ, розберуться відповідні органи Корупціонерами в ДФС, які займалися «схемами» відшкодування ПДВ, займуться органи. Про це на брифінгу в Кабмін 12 квітня заявив міністр фінансів Олександр Данилюк, передає кореспондент АСН. «Як відомо, нами запущений новий реєстр ПДВ... Ми запустили новий текст. Про це всі знають у країні. Цей реєстр був мрією бізнесу багато років. Бо левова частина корупції в ДФС якраз була пов'язана з відшкодування ПДВ", - заявив він. Данилюк розповів про корупцію в ДФС. «Цей процес був повністю закритим, ніхто, крім дуже обмеженої кількості людей, не мав доступу до інформації. Як працювала система? Комусь ПДВ відшкодовувався дуже швидко, а комусь дуже довго, незважаючи на терміни... Новий реєстр запрацював, він прибирає можливості для зловживань. А з тим, що було раніше, зі зловживаннями, ми будемо розбиратися. Хтось повинен понести відповідальність», - сказав міністр. Міністр зазначив, що Мінфін провів оперативний аналіз щодо 100 основних компаній і далі аналіз з відшкодування ПДВ буде продовжений.
Події оформление ленты  Путін «накаркав»: у Сирії сталася нова хімічна атака У Сирії стався новий хімічна атака, цього разу - в місті Карфзіта на півночі країни. Як повідомив у своєму мікроблозі Twitter німецький журналіст Джуліан Рьопке, на місто скинули бомбу з хлорином. Він оприлюднив фотографії, на яких сирійський вертоліт Мі-8 скидає бомбу. Нагадаємо, хімічна атака сталася в провінції Ідліб 4 квітня. Отруйний газ зарин над містом Хан-Шейхун розпорошили російські військові літаки, що належать повітряним силам РФ і Сирії. В результаті хіматаки загинули 72 людини, сотні постраждали. У відповідь на цю атаку США завдали ракетного удару по авіабазі в Сирії, було випущено 59 крилатих ракет «Томагавк». Пізніше президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ має дані, що в Сирії готуються нові провокації, мета яких - звинувачення влади Сирії у використанні хімічної зброї.
Суспільство Конфуз у рамках звіту Кабміну: міністра юстиції Петренка попросили одружитись "до наступного звіту" Під час звіту Кабміну міністра юстиції Петренка попросили одружитися. Про це на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики 12 квітня заявив голова і нардеп "Народного фронту" Андрій Іванчук, передає кореспондент АСН. "Ми вас дуже любимо і поважаємо!" - сказав Іванчук після короткого звіту очільника Мін'юсту Павла Петренка про виконану роботу за 2016 рік. Іванчук нагадав міністру Петренку: "Ви нам минулого року показували такі хороші картинки, де і шлюб за одну годину, і новонароджені просто в пологовому залі отримують документи. Ви нам обіцяли одружитися, Павле Дмитровичу! Якщо Мін'юсту ми можемо поставити оцінку - "відмінно" , то вам таку оцінку ми поставити не можемо. Тому ми вас просимо до наступного звіту уряду виконати свою обіцянку!".Як відомо, український міністр юстиції - завидний жених, йому 37 років і він неодружений. Він захоплюється шахами, займається карате і боксом.
Політика Перехід Казахстану на латиницю відіб'ється на відносинах з РФ - експерт Перехід Казахстану на латиницю може відбитися на відносинах з Російською Федерацією. Таку думку висловив керівник аналітичної групи російського Інституту сходознавства РАН Станіслав Притчин. За його словами, росіяни становлять основу населення північної частини Казахстану, і для них атмосфера «міжнаціональної злагоди» була стримуючою «від таких кроків, як, наприклад, від'їзд з країни», передає Allnews. Притчин вважає, що рішення президента Нурсултана Назарбаєва про перехід країни на латиницю швидше політичне, ніж практичне. Експерт також назвав «негативним моментом» наявність ідеологічного аспекту відходу від усього, що пов'язано з Росією. Він зазначив, що такий перехід буде недешевим для бюджету країни. Нагадаємо, в середу, 12 квітня, Назарбаєв доручив уряду Казахстану підготувати перехід алфавіту з кирилиці на латиницю.
Політика Гройсман доручив терміново презентувати Стратегію розвитку українських шахт Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Мінпаливенерго 26 квітня презентувати Стратегію розвитку вуглевидобувної галузі. Про це він сказав на засіданні Кабміну 12 квітня, передає кореспондент АСН. «До нас до цього часу не заходить на засідання уряду такий важливий документ, як «Стратегія розвитку українських шахт». Я прошу міністра підготувати цей документ», - звернувся прем'єр до очільника Мінпаливенерго Ігоря Насалика. У відповідь Насалик зазначив, що Концепція розвитку вугледобувних підприємств України - «вже практично пройшла розгляд». На наступну середу, на засідання Кабміну буде винесено не тільки концепцію розвитку вугледобувних підприємств, а й програму її реалізації. Прем'єр Володимир Гройсман доручив представити цілісний документ в кінці місяця. «26 квітня ми повинні розглянути Стратегію розвитку вуглевидобувної галузі. Ми виділили 1 млрд 800 млн. Ми повинні дати план того, як вивести шахти зі збитковості... Так що, давайте, 26 числа ви тут відзвітуйте і представте презентацію!» - доручив прем'єр.
Суспільство оформление ленты  Експерти назвали, влада яких міст найбільш відкрита перед людьми. В антилідерах - Сєверодонецьк Найбільш прозорими містами України, за результатами пілотного аналізу прозорості та відкритості міст, є Кропивницький, Київ та Івано-Франківськ. Відповідне дослідження його ініціатори Transparency International Україна та Інститут політичної освіти провели в 25 обласних центрах, а також Маріуполі, Сєверодонецьку та Білій Церкві. Зокрема з максимально можливих 100 балів лідер Кропивницький отримав лише 54,9, Київ - 54,45, а Івано-Франківськ - 54,3. Серед лідерів за рівнем прозорості також Миколаїв і Львів з 50,1 і 48,1 балами відповідно.   Найменш прозорими для городян виявилися Сєверодонецьк - всього 13,4 бала, Запоріжжя з 15,6 бала і Черкаси - 21,3 бала. Експерти аналізували міста за 91 показником, що характеризує 13 сфер і галузей. Зокрема, враховувалася інформація про роботу органів місцевої влади, закупівлі, дані про житлову політику, гранти, виділення фінансів, соціальні послуги, кадрові питання, відомості про землекористування і будівельну політику, комунальні підприємства, освіту тощо. «Жодне місто в Україні, крім 5, які ми виділили як такі, що найбільше мають досягнень, не досягло навіть половини. Ці міста настільки відстали в реалізації, здавалося б, елементарних речей. Виходить, що кількість міст, які можуть похвалитися, що вони забезпечили хоча б 50% за заданими критеріями прозорості та відкритості, у нас в Україні дуже мало. І це при тому, що ми не включили сюди ще й охорону здоров'я», - зазначив експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай. Ініціатори проекту відзначають, що в червні 2017 року таким рейтингуванням буде охоплено вже 100 найбільших міст країни.     
Закон і Право Енергогенеруючі компанії компенсують ОСББ утримання електромереж в їхніх будинках Кабмін зобов'язав енергогенеруючі компанії компенсувати об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) і житлово-будівельним кооперативам витрати на утримання внутрішньобудинкових електромереж. Про це на засіданні Кабміну 12 квітня заявив віце-прем'єр України Володимир Зубко, передає кореспондент АСН. "Сьогодні своїм рішенням Кабмін вносить зміни до постанови про порядок формування тарифів на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій. Це дозволить посилити ОСББ та ЖБК", - заявив він. Він повідомив, що в Україні є велика кількість ОСББ, які мають у власності внутрішньобудинкові електромережі і при цьому все одно оплачують тариф на утримання внутрішньобудинкових мереж. "Ми повертаємося до практики, коли енергетики відшкодовують спільним власникам утримання цих внутрішньобудинкових мереж. Змінюємо систему для уникнення подвійного нарахування в тарифі за обслуговування внутрішньобудинкових мереж", - пояснив він. Тексту самої постанови поки немає на сайті КМУ, так що подробиці цього рішення невідомі.
Політика «Народний фронт» підтримав Кабмін Гройсмана «Народний фронт» підтримав Кабмін Гройсмана: «коаліційний уряд є і продовжує працювати». Про це на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики 12 квітня заявив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, передає кореспондент АСН. «Я вдячний тому, що триває традиція уряду Арсенія Яценюка, коли уряд виступає з публічними звітом... Ми готові і працюємо в коаліції. Наша фракція найбільш дисциплінована. Ми і надалі готові підтримувати ініціативи уряду», - сказав він після подання звіту Кабміну за 2016 рік. Бурбак звернувся до голови Кабміну Володимира Гройсмана: «Що чекає коаліція цього року? Ми чекаємо пропозицій щодо реформи пенсійної сфери, охорони здоров'я та продажу землі... Чекаємо запуску приватизації, шкода, що попереднє керівництво нічого не зробило за два роки. Це ганьба. Також чекаємо пропозицій щодо реформи в сфері охорони здоров'я. Ми також чекаємо дієвої та ефективної реформи ДФС, створення служби фінансових розслідувань». У відповідь прем'єр Гройсман пообіцяв, що уряд продовжить роботу над реалізацією основних реформ. «Я щиро вдячний за підтримку коаліції», - зазначив Гройсман. «Коаліція є, коаліційний уряд продовжує працювати!», - підсумував Бурбак.
Політика оформление ленты  Гройсман обурився через показовий ремонт, що почався перед його приїздом у Кропивницький Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у соцмережі обурився показушним ремонтом, який влада Кропивницького організувала перед майбутнім приїздом голови уряду до їхнього міста. Про невластиву активність ремонтників написала місцева преса і обурилися місцеві жителі в соцмережах. "Ну, як викорінити це мислення, що головне - один раз "прогнутися" перед начальством, а не якісно робити свою роботу кожен день для людей? Завтра поцікавлюся, хто давав вказівки наводити "марафет". Треба робити весь час якісно роботу, за яку не буде соромно перед жителями міста, а не влаштовувати "імітацію роботи за день!" - написав прем'єр. Користувачі соцмереж пишуть, що в лікарнях Кропивницького масово миють і фарбують стіни, по маршруту проходження кортежу Гройсмана миють дороги і малюють розмітку.  
Політика У Кабміні знають про відтік трудової сили з України в Європу У Кабміні знають про відтік української трудової сили в Європу. Про це на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики 12 квітня заявив перший віце-прем'єр і міністр економічного розвитку Степан Кубів, передає кореспондент АСН. «Хочу сказати важливу істину щодо кадрыв: ми повинні платити більше, уряд підняв мінімальну заробітну плату до 3200 грн, а середня заробітна плата повинна збалансовуватися з ближніми країнами Центральної Європи, тоді ми зможемо утримати людей... Не секрет, що кілька мільйонів людей виїжджають на тимчасові роботи в Польщу, Словаччину і далі в європейські країни. Ми цю проблему знаємо, ми її контролюємо, і я пропоную, коли ми будемо готові з трудових ресурсів, спільно з Нацкомітеті підтримки української промисловості провести спільне розширене засідання по стратегії розвитку і формування кадрової політики і резерву кадрів », - заявив він. Кубів наголосив, що дане питання в перспективі на 5-10 років, розглядався і на засіданні Нацкомітету розвитку промисловості: «Положення складне і критичне для нашої держави ... ПОО кадрам, перш за все, треба спростити ведення бізнесу, і пріоритетним має стати спрощення отримання дозволів на організацію бізнесу», - зазначив він.
Політика Гройсман: Ми не ділимо парламент на коаліцію і опозицію Ми не ділимо парламент на коаліцію і опозицію. Про це на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики 12 квітня заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Отже, нашими спільними зусиллями нам вдалося закласти основи для економічного зростання. Нам вдалося підвищити мінімальну зарплату з 1 січня 2017 року до 3200 грн, на 50% - в освіті, приблизно на 30% - в медицині... Я думаю, що в перспективі ми зробимо так, щоб реформи і зміни відчувалися ще більш переконливо» , - заявив він. Гройсман нагадав, що Кабмін підготував план роботи до 2020 року. І запропонує парламенту законопректи для реалізації п'яти основних реформ. В першу чергу, це пакет законів для пенсійної реформи. «Ми не ведемо мову про підвищення пенсійного віку... Пенсійна реформа буде чесною і справедливою... Це дасть можливість нам 9 млн пенсіонерів підняти пенсії... Я абсолютно відповідально заявляю, що на 1 жовтня 17 року всі необхідні ресурси для цього будуть акумульовані», - додав він. Друга реформа - земельна. За словами прем'єра, Кабмін забезпечить підтримку фермерів і створить запобіжники для неможливості скупки землі великими агрохолдингами. Третя ключова реформа - продаж держмайна. «Ми розглядаємо це як інструмент припливу інвестицій... Тільки за попередніми оцінками, за останні 10 років неефективне управління держмайном призвело до збитків 82 млрд грн... Ми повинні навести тут порядок», - пообіцяв він. Також у планах Кабміну - завершити реформу охорони здоров'я і сфери освіти. Гройсман подякував нардепам за співпрацю. «Уряд абсолютно готовий на конструктивну співпрацю. Ми не ділимо парламент на коаліцію і опозицію... Ми готові до конструктивної роботи!» - сказав він.
Закон і Право оформление ленты  Медична реформа: за що платитиме держава, а за що - українці зі своєї кишені 10 квітня Кабмін подав до Верховної Ради законопроект «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів», яким пропонується ввести державне медичне страхування. Автори законопроекту зазначають, що на сьогодні в Україні механізм розподілу коштів, передбачених на безкоштовне лікування громадян, надто неефективний. «Кошти, які збираються через загальні податки і акумулюються в державному бюджеті, витрачаються не на фінансування медичних послуг і лікарських засобів конкретним особам у разі їхньої хвороби, а на підтримку існування наявної мережі закладів охорони здоров'я, незалежно від кількості та якості фактично наданих ними пацієнтам послуг» , - наголошується в пояснювальній записці до законопроекту. Похід до сімейного лікаря безкоштовний, а за більш складну діагностику вже доведеться платити Тому чиновники пропонують ввести державне солідарне медичне страхування. Зокрема, щорічно розроблятиметься гарантований пакет медичних послуг і медпрепаратів, які пацієнт отримуватиме безкоштовно при наданні екстреної медичної допомоги, первинної медичної допомоги і паліативної допомоги. Частково держава компенсуватиме витрати пацієнтів при лікуванні на вторинному (в разі звернення вже до конкретного медичного фахівця, до якого направив сімейний лікар) і третинному рівні (звернення в спеціальні медичні заклади при складних захворюваннях). При цьому компонент медичної допомоги на всіх рівнях завжди буде оплачуватися державою в повному обсязі. Безкоштовне лікування навіть у приватних клініках Відповідно до закону, право на державну страхову медицину матимуть громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають на території України, а також біженці. Отримати ж безкоштовну або з частковою компенсацією медичну допомогу можна буде не тільки в державних і комунальних лікарнях, а й в приватних, зокрема й у фізичних осіб-підприємців. Обов'язковою умовою для таких закладів буде отримання ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики. При цьому з 1 січня 2019 року фінансування державних і комунальних закладів охорони здоров'я за рахунок коштів Державного бюджету здійснюватися не буде. Компенсувати будуть не тільки вартість медпослуг, але і ліків З медустановами держава укладатиме договори про медичне обслуговування населення. Якщо такий договір не укладено, полікуватися безкоштовно в такому закладі буде неможливо. Міністерство охорони здоров'я щорічно затверджуватиме вартість медпослуг і засобів, які будуть входити в гарантований пакет. Також поступово будуть введені програми реінбурсації вартості рецептурних лікарських засобів. Планується, що розпоряджатися коштами, передбаченими на державне солідарне медичне страхування, і затверджувати гарантований пакет медичних послуг і ліків буде новий орган виконавчої влади, так званий «єдиний національний замовник». Саме цей орган контролюватиме якість надання пацієнтам медичних послуг. Медичне страхування такого типу буде вводитися на первинному рівні вже з другої половини 2017 року, на інших рівнях - до 2020 року. Уже в 2017 році на медичне страхування потрібно більше 55,5 млрд грн Як зазначено в фінансово-економічному обґрунтуванні до законопроекту, в 2017 році на потреби державного медичного страхування необхідно більш 55,5 млрд грн, а до 2021 року, коли медстрахування запрацює на всіх рівнях, ця сума зросте до 146,77 млрд грн. У МОЗ прогнозують, що введення нових методів фінансування дозволить знизити поточний рівень неформальних платежів за медичні послуги, які зараз складають близько 51,5% всіх витрат галузі. У планах відомства до 2021 року знизити їх до 26,2%, що в грошовому еквіваленті становить 87,5 млрд грн. Разом з тим, за попередніми розрахунками, у 2021 році частка офіційних витрат населення на медичні послуги досягне 13,3% від загального обсягу видатків галузі, а це більше 44 млрд грн. За розрахунками ініціаторів законопроекту, страховий внесок на одну людину з 2017 року до 2021-го зросте з 1310 грн до 3490 грн, а страховий внесок на сім'ю з 4 583 грн до 12 215 грн.
Суспільство оформление ленты  «Даєш п'ятирічку за три дні»! В районі МВЦ ремонтники влаштували грандіозний марафет Біля станції метро «Лівобережна» - грандіозний ремонт. Будівельники і комунальні служби готуються до пісенного конкурсу «Євробачення» в авральному порядку і кожен по-своєму. Хтось - знімає асфальт, хтось - білить стіни, хтось - зафарбовує написи на парканах. Вирує активність і на самій станції метро «Лівобережна». Вихід зі станції, що веде до готелю «Турист», закритий. Можна вийти лише на протилежний бік. Цей вестибюль вже пофарбували і побілили. На реконструкцію було витрачено близько 24 мільйонів гривень. Правда, деякі працівники скаржаться, що робилося все «халтурно», наприклад, перед фарбуванням з поверхонь навіть пил не прибирали. Ремонтні роботи за дверима метро «Лівобережна» перетікають на прилеглі тротуари, дороги, клумби і палісадники. Все, що відбувається в цьому районі, - схоже на гігантський мурашник. Десь знімають асфальт, слідом відразу кладуть новий. З одного боку насипані гори бруківки, з другого - вириті ями. Особливо незручно літнім людям, їм важко переступати через високі бровки. «Київавтодор» посилено латає Броварський проспект. Ремонтники кажуть, що ночами не працюють, мовляв, і так встигають в терміни, а роботи залишилося максимум на тиждень. «Ось тільки не впевнені, що виросте трава. Але це вже робота «Київзеленбуду», - говорить будівельник. Схоже, останні теж цим питанням перейнялися, бо почали прокладати траншеї, очевидно, для прокладки системи поливу. Потрібно зауважити, що через надмірну активність ремонтників, в цьому районі почали накопичуватися довгі пробки. Тому в найближчий тиждень радимо киянам уникати проїзду тут у години пік.
Суспільство Від початку доби бойовики 24 рази обстріляли позиції ЗСУ, поранені двоє бійців Від початку доби, 12 квітня, в зоні проведення бойових дій на Донбасі терористи здійснили 24 обстріли позицій ЗСУ, поранення отримали двоє військовослужбовців. Про це в Facebook інформує прес-центр штабу АТО. На маріупольському напрямі окупанти з гранатометів, мінометів і кулеметів обстрілювали ЗСУ в районі Гнутового, Мар'їнки, Талаківки, Водяного і Широкиного. В районі Водяного стріляли снайпери. «На донецькому напрямку терористи з протитанкового ракетного комплексу, великокаліберних кулеметів і гранатометів різних систем обстрілювали позиції ЗСУ біля Авдіївки. З гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї ворог стріляв по захисниках Кам'янки, а з великокаліберних кулеметів і гранатометів - по захисниках Зайцевого», - сказано в повідомленні. У Луганській області терористи обстріляли Кримське, Новоолександрівку і Новозванівку. Всього було скоєно 24 обстріли.
Політика КМУ створив оргкомітет з підготовки до заходів 85-х роковин Голодомору 1932-1933 Кабмін створив оргкомітет з підготовки до заходів 85-х роковин Голодомору 1932-1933. Постанову про створення організаційного комітету з підготовки та проведення заходів у зв'язку з 85-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні прийнято на засіданні Кабміну 12 квітня, передає кореспондент АСН. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман. «Я пропоную, щоб співголовою (на чолі з самим прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. - АСН) був і глава Адміністрації президента (Ігор Райнін. - АСН)», - заявив він. У свою чергу, заступник керівника оргкомітету - перший віце-прем'єр-міністр і міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів повідомив, що в оргкомітет також входять міністри культури, юстиції і закордонних справ, мер Києва, співголови Громадського комітету вшанування пам'яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні, генеральний директор Національного музею "Меморіал жертв Голодомору", представники громадських організацій, наукових та вищих навчальних закладів.

Камені-талісмани для залучення кохання
Камені-талісмани для залучення кохання
Знайти свою другу половинку, створити міцну сім'ю та надовго зберегти свіжість стосунків із коханою людиною — ....
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Існує безліч ритуалів для залучення грошей, які використовувалися ще в давнину Багато людей стверджують, що г....
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
більше матеріалів




/-2,0424001216888-/ /-pc-/
Top