counter
Архів Повернутись назад 12 Лютого 2023
12 Лютого
Події Семимісячне немовля та 12-річну дівчинку дістали живими з-під завалів у Туреччині Рятувальні роботи в Туреччині та Сирії тривають, і майже через тиждень після землетрусу рятувальникам все ще вдається діставати живих людей з-під завалів, але надій залишається все менше. Через 139 годин після смертоносного землетрусу рятувальникам на півдні Туреччини вдалося дістати живим з-під уламків семимісячної дитини. Хлопчика на ім'я Хамза врятували у суботу. На кадрах, знятих місцевою владою, видно, як радіють та обіймають один одного рятувальники. В іншому місті постраждалої провінції Хатай із завалів витягли 12-річну дівчинку на ім'я Каді, яка провела під уламками будівлі, що звалилася, 147 годин. У неділю державні ЗМІ Туреччини також розповіли про порятунок 13-річного підлітка у місті Газіантеп, який вони назвали "просто дивом". Ще один порятунок: батька та доньку витягують з-під уламків. "Він хоче дві чашки гарного чаю", - каже один із рятувальників. Число підтверджених смертей у Туреччині та Сирії перевищило 33 000. При цьому Сирія з п'ятниці не оновлювала кількість загиблих, тому справжня кількість жертв, швидше за все, ще вища. Час іде, і надії на те, що під уламками ще можна буде знайти живих людей, поступово тануть. Сирійські сили цивільної оборони, так звані "Білі каски", які діють у районах країни, що контролюються повстанцями, повідомили Бі-бі-сі, що пошукові роботи поступово згортаються. Основна увага в міру згортання рятувальної операції переключається на відновлювальні роботи та пошуки відповідальних за десятки тисяч віднесених життів. Від землетрусу впали тисячі будівель, що негайно викликає питання: чи не посилилися наслідки стихійного лиха людськими помилками? Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, відвідавши одну з постраждалих областей на початку тижня, визнав, що реакція влади була не цілком адекватною, але схоже, звинувачував у цьому долю, а не конкретних людей. "Подібні речі траплялися завжди, - сказав він. - У долі свої плани". Турецька влада каже, що вже видала 113 ордерів на арешт тих, хто так чи інакше був пов'язаний з будівництвом будівель. 12 людей уже затримано, включаючи підрядників. Водночас рятувальники у Сирії розкритикували міжнародну реакцію на катастрофу. Заступник Генерального секретаря з гуманітарних питань та координатор надзвичайної допомоги ООН Мартін Гріффітс заявив, що світ "підвів людей на північному заході Сирії". "Вони абсолютно справедливо вважають, що їх покинули. Вони чекали на міжнародну допомогу, яка так і не прибула", - зазначив він. Ісмаїл аль-Абдулла з "Білих касок" сказав кореспондентові Бі-бі-сі Квентіну Соммервіллю, що міжнародне співтовариство має "руки в крові".
Суспільство НАН: Потужні землетруси можливі в Україні В Україні можливі землетруси, адже вона знаходиться у тому ж сейсмоактивному поясі, що й Туреччина. Потужні землетруси можуть статися і на території України. Найактивніші поштовхи з інтенсивністю 8 можливі на південному заході Одеської області. Про це повідомив сейсмолог НАН Олександр Кендзера, повідомляє ТСН. Він пояснив, що в Україні можливі землетруси, адже вона знаходиться у тому ж сейсмоактивному поясі, що й Туреччина. Цей сейсмоактивний пояс постійно генерує підземні поштовхи. Сейсмолог додав, що землетруси залежать від того, з якою швидкістю рухаються плити, що призводить до накопичення енергії. "Цей пояс утворився через те, що Євроазіатська плита тисне на Арабську та Африканську плити. Очевидно, що рух цих плит зупинити неможливо, тому рано чи пізно там будуть землетруси", - сказав він. Сейсмолог пригадав зону Вранча, розташовану у Румунії. Землетрус на цій сейсмоактивній плиті може відчуватись на всій території України. Місцеві сейсмоактивні зони зафіксовані біля Криму та Закарпаття.
РФ не змогла підготувати мобілізованих для наступу - ISW Експерти Інституту вивчення війни (ISW) дійшли висновку, що російські військові не змогли в короткий термін підготувати мобілізовані для ефективних наступальних операцій. Невідповідність між обмеженим, але значним просуванням російських військ у районі Бахмута та відсутністю значних поступів в інших частинах України може підтвердити спостереження військових блогерів та українців про те, що російські війська не в змозі забезпечити швидке просування за допомогою традиційної механізованої маневреної війни, пише ISW. В ISW інформують, що всі формування РФ, які спостерігалися на даний момент, стали небоєздатними на попередніх етапах війни і, швидше за все, відновили за рахунок мобілізованого особового складу. Експерти припускають, що російські військові не змогли підготувати мобілізований особовий склад до проведення ефективних наступних механізованих операцій за короткий проміжок часу з моменту їхнього призову. Нестача відповідних транспортних засобів, боєприпасів та інших матеріальних засобів є причиною неефективності російської тактики механізованих маневрів на сьогоднішній день. Тому, на думку аналітиків, російські військові навряд чи зможуть розширити свій наступ із району Бахмута на ширшу територію воєнних дій, оскільки тактика, яку вони застосовують у Бахмуті, більше підходить для щільного міського середовища, а також тому, що російським військам не вистачає елітних формувань, необхідних для проведення масштабнішого наступу на сході України таким же чином.
Гороскоп Любовний гороскоп на 13 лютого 2023 року: що обіцяють астрологи ОВНИ Попередьте другу половинку про те, що 13 лютого вона може бути не єдиною у списку тих, кому ви маєте допомогти. Зірки кажуть, цього понеділка ви можете знадобитися багатьом. ТЕЛЬЦІ Якщо у цей день коханий чоловік опиниться в непростій ситуації, прийдіть йому на допомогу. Не чекайте, коли він вас благатиме про неї. Виявіть ініціативу – вам зарахується. БЛИЗНЮКИ Друга половинка може все зіпсувати, попереджають зірки. І радять 13 лютого не залучати її до своїх завдань, інакше постраждає не лише справа, а й стосунки. РАКИ 13 лютого ви можете справити на предмет своїх почуттів незабутнє враження, кажуть зірки. Забезпечте собі постійний доступ до нього, щоб не прогавити найбільш ефектний момент. ЛЬВИ Цього понеділка ви з обранцем будете на одній хвилі, кажуть зірки. І радять вам 13 лютого порушити ті питання, в яких досі ви мали розбіжності. Є шанс знайти компроміс. ДІВИ Якщо 13 лютого вам потрібно буде ухвалити важливе життєве рішення, не робіть цього самотужки. Думка другої половинки має стати ключовою для вас. ТЕРЕЗИ Навіть якщо зазвичай ви справляєтеся з усім самостійно, цього понеділка вам потрібно буде залучити до своїх завдань кохану людину. Йому буде приємно, вам – корисно. СКОРПІОНИ 13 лютого не ігноруйте потреби обранця. Зірки кажуть, якщо ви не звернете на них увагу, це зробить хтось інший, причому дуже скоро. СТРІЛЬЦІ Цього дня поряд з вами можуть опинитися суперники чи суперниці. До того ж зрозумієте ви це не відразу. Краще не відвертайтеся з представниками своєї статі. КОЗЕРІГИ Якщо ви планували завершити токсичні відносини, 13 лютого стане чудовим днем для цього, кажуть зірки. Тільки якщо наважитеся, вже не відступайте, інакше можете втратити своє обличчя. ВОДОЛІЇ Зірки радять вам цього понеділка слухати лише другу половинку. Думку решти представників протилежної статі залиште "за дверима". РИБИ Тримайтеся подалі від тих, хто може спровокувати вас на гріхопадіння. Зірки кажуть, ви і самі в цей день будете готові поступитися принципами. Краще не відчувайте себе.
Політика Польща створює коаліцію для військової допомоги Україні Польща будує коаліцію для ще більшої військової підтримки України, що дозволить їй не лише захистити себе, а й повернути незаконно захоплені росіянами території. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. "Ми допомагаємо Україні, тому що від того, яким буде наше майбутнє залежить майбутнє наших східних сусідів; ми робимо більше за інших, тому що нам є що виграти і більше, ніж іншим, що програти", - сказав він. В останні дні, за його словами, ЄС дав "потужний сигнал єдності з Україною", але це був лише початок шляху. Моравецький закликав не зупинятися на півдорозі та пояснив, що Україна не переможе Росію без солідарності Заходу, включаючи санкції, фінансову, гуманітарну та військову допомогу. Моравецький нагадав, що кілька місяців тому Україна набула статусу кандидата в члени ЄС, що є великим успіхом". "Україна сьогодні платить величезну ціну кров'ю за спробу вирватися з-під черевика Росії. Вступ до ЄС мотивує українців залишатися на цьому шляху, вкрай складному та небезпечному шляху... Підтримувати ентузіазм останніх днів у європейських салонах буде непросто, але найголовніше, що" Ми зберігаємо європейську єдність та рішучість у підтримці захисників України. Ми розбудили Захід, тепер ми не можемо дати йому знову заснути», – додав Моравецький.
Дозвілля Народні прикмети на 13 лютого, що не можна робити на Микиту У цей день вшановується пам'ять преподобного Миколи. За переказами, він мав чудотворний дар. Одного разу під час посухи Микита молитвою зруйнував дощ з неба, іншого разу - припинив потужну пожежу. Почасти саме тому на Микиту в жодному разі не можна балуватися з вогнем. Навіть запалювати свічки не рекомендується. У народі вірили, що будь-які маніпуляції з полум'ям можуть прогнівати святого і викликати в хату лихо. Загалом 13 лютого не слід займатися будь-якими справами, пов'язаними з вогнем – навіть у переносному значенні. Так, наприклад, не можна спекотно сперечатися або розпалювати вороже полум'я між будь-ким. Інакше, всі учасники конфлікту можуть зіткнутися з неприємностями руйнівної сили.13 лютого будинок не повинен порожніти, інакше в нього може проникнути нечиста сила і почне господарювати в ньому (ховати речі, наводити на них псування та ін.). Якщо ж у житлі буде хоча б одна людина, нечисть не ввійде, вірили в народі. Взагалі прапрапрадіди були впевнені, що 13 лютого темні сили особливо активні. Тому в цей день не рекомендувалося виходити з дому без особливих потреб. Або зустрінеш Лісовика, або додому не потрапиш, говорили предки. Якщо ж опинитися на вулиці необхідно, то, вийшовши за поріг, потрібно подивитися спочатку на небо, потім під ноги, потім праворуч і ліворуч. Цей ритуал, а також тиха поведінка (ніяких пісень, криків, свисту) допоможе заплутати погань і убезпечитися від неї.

Східний гороскоп на тиждень з 20 по 26 травня 2024 року
Східний гороскоп на тиждень з 20 по 26 травня 2024 року
Завдяки рекомендаціям Східних експертів та експертів у галузі фен-шуй ви зможете ефективно скласти плани на на....
Як позбутися лінощів і апатії: підвищуємо свою енергетику
Як позбутися лінощів і апатії: підвищуємо свою енергетику
Найстрашніший ворог гарного настрою — це ліньки Коли не хочеться нічого робити, то до нашого життя приходить а....
Місячний день сьогодні 20 травня 2024 року
Місячний день сьогодні 20 травня 2024 року
Місячний календар допоможе вам дізнатися, яким сьогодні буде настрій Місяця та як боротися з основними проблем....
Як побачити ауру людини: поради екстрасенсів
Як побачити ауру людини: поради екстрасенсів
Аура людини — це ледь відчутне середовище, яке розташоване навколо тіла на відстані витягнутої руки Характерно....
Юпітер у будинках гороскопу: вплив планети на різні сфери життя
Юпітер у будинках гороскопу: вплив планети на різні сфери життя
Юпітер — Найбільша планета Сонячної системи Його вплив на наше життя дуже великий
більше матеріалів




/-0,20121693611145-/ /-pc-/
Top