counter
Архів Повернутись назад 11 Листопада 2016
11 Листопада
Економіка Гройсман хоче повернути Україні статус морської держави Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про плани відродити статус України як морської держави, зокрема шляхом зміни системи управління державними підприємствами морської галузі. «Ми - морська держава. Але багато чого втратили. Наше завдання сьогодні - відродити, зокрема, і наш статус морської держави. Це не один рік, завтра цього не станеться, але якщо ми чітко розуміємо наші завдання і пріоритети, то я глибоко переконаний, що ми будемо сильною, міцною, морською державою», - заявив він. За його словами, Україна втратила позиції в морській сфері, зокрема через неефективне управління підприємствами галузі. У цьому контексті він нагадав, що уряд прийняв рішення, що дозволять «приводити в управління державними компаніями професійних людей, які можуть виводити з кризи, зокрема, і підприємства морської галузі».
Події На Донбасі проросійські бойовики активізували мінометні обстріли Минулого четверга, 10 листопада, на Донбасі з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 35 обстрілів позицій Збройних Сил України. Як повідомили в прес-центрі штабу АТО, ворожий вогонь не вщухав по всій лінії розмежування, окупанти, ігноруючи Мінські домовленості, використовують переважно заборонені міномети. За даними українських військових, бойовики на Маріупольському напрямку вели вогонь по позиціях сил АТО в районі Мар'їнки, Красногорівки, Гнутового і Широкиного. В районі Водяного ворог застосував самохідні артилерійські установки, а в Мар'їнці - озброєння БТР, БМП і гранатомети. Тут же неодноразово працював снайпер. По Павлополю і Водяному ворог вів вогонь із гранатометів і стрілецької зброї. На Луганському напрямі з мінометів обстріляли Новозванівку, а з гранатометів - Кримське і Станицю Луганську. Крім того, в Станицю Луганську і Щастя обстріляв і снайпер. На Донецькому напрямку бойовики з мінометів обстріляли Луганське, Верхньоторецьке, Авдіївку і Новгородське. З гранатометів різних типів і великокаліберних кулеметів бойовики вели вогонь по позиціях в районі Зайцевого.
Суспільство оформление ленты  Журналісти дізналися про незадекларовану віллу Порошенка на березі Середземного моря Журналісти програми «Схеми» дізналися, що Президент України Петро Порошенко володіє розкішною віллою на півдні Іспанії вартістю 120 млн грн. Будинок українського Президента розташований у провінції Малага на узбережжі Коста-дель-Соль - просто на березі Середземного моря, уточнюють журналісти. За даними журналістів, Порошенко ніколи не вносив його в свої декларації, зокрема в електронну декларацію, оскільки він оформлений на його іспанську компанію. Двоповерховий особняк на 1254 кв. м був побудований ще в 1993 році. Фірма Порошенка придбала маєток влітку 2008 року, коли майбутній глава Української держави очолював раду Національного банку України. Зараз вілла, згідно з фінансовими звітами фірми Порошенка, коштує 4 млн євро (приблизно 120 млн грн). За словами місцевих жителів, Президент приїжджає на іспанську віллу нечасто. «Візити рідкісні і нетривалі», - кажуть вони. Крім того, як зазначається в сюжеті, поруч з віллою Порошенка в Іспанії перебувають будинки його близьких соратників - депутата Ігоря Кононенка та заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.
Події Справу хмельницьких СБУшників, які вбили двох учасників протесту, передають від Матіоса Горбатюку - джерело Справу хмельницьких СБУшників, які 19 лютого 2014 року відкрили вогонь по протестувальниках під місцевим управлінням СБУ, передають від голови Головної військової прокуратури Анатолія Матіоса у відання начальника департаменту спецрозслідування ГПУ Сергія Горбатюка. Про це АСН повідомили джерела в департаменті. Нагадаємо, напередодні адвокати Небесної сотні зажадали такої передачі, бо, на їхню думку, справу почали «спускати на гальмах». Так адвокат Євгенія Закревська в коментарі АСН заявила, що свого часу керівник Хмельницького управління СБУ Віктор Крайтор написав рапорт, де взяв провину за віддачу наказу на застосування зброї на себе, потім він був узятий під варту. Але незабаром справу стосовно Віктора Крайтора закрили. Нагадаємо, внаслідок обстрілу СБУшниками протестувальків у Хмельницькому була вбита 71-річна Людмила Шеремет і 22-річний Дмитро Пагор.
Суспільство оформление ленты  У Києві шукають компанію, яка розмістила образливу рекламу Головне управління Держспоживслужби у Києві розслідує порушення законодавства про рекламу, яка принижує честь і гідність жінок. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства. За даними відомства, йдеться про зовнішню рекламу, яка була розміщена від імені Союзу сексистів України в центрі Києва на лайтбоксах і викликала хвилю обурення серед громадян, зокрема народних депутатів України. Повідомляється, що реклама містила відверто дискримінаційні та образливі тексти «Жінка-керівник - завжди стерва», «Кар'єристка - мати-зозуля». «На даний момент Держспоживслужба у м. Києві звернулася в рекламне агентство, яке розмістило зазначену рекламу, з вимогою надати необхідні документи. Це дозволить встановити замовників і залучити їх до (адміністративної. - АСН) відповідальності», - заявили в службі. Фото: PRпортал
Економіка Зубко: Не «все пропало» Очільники профільних міністерств та керівництво EDGE 11 листопада підписали Меморандум щодо впровадження ініціатив з децентралізації влади в ключових галузях, передає кореспондент АСН. «Всім тим, хто говорить, що «все пропало», я хочу сказати. Треба їм поїхати на місця, побачити, як працюють місцеві громади... Вони мають можливість будувати своє життя. Я впевнений, що саме з цього починається будівництво незалежності України... Цей проект (щодо координації дій всіх міністерств для впровадження реформи децентралізації. - АСН) допоможе скоординувати нашу роботу», - сказав віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко. За його словами, відповідний Меморандум допоможе координувати дії основних міністерств для децентралізації при допомозі ЄС. «Це національний проект... Реформа децентралізації є дуже важливою. Бо саме Президент задекларував цю реформу як одну з основних, вона втілюється», - додав Зубко. У свою чергу заступник голови Адміністрації Президента Дмитро Шимків підтвердив, що питання децентралізації є ключовим та втілюється на рівні Національно ради реформ. «Протягом двох років під час обговорення цього питання ми бачили проблеми необхідності міжміністерської координації та встановлення конкретних часових рамок... Тому ми вітаємо підписання такого Меморандуму, що забезпечить взаємну координацію в процесі децентралізації», - наголосив він.  Шимків нагадав, що завдяки діям профільного міністерства за два роки децентралізації вже створено 159 громад, які мають фінансування на конкретні проекти на загальну суму більше 900 млн грн. 
За кордоном оформление ленты  У Портленді протести проти Трампа переросли в масові заворушення У місті Портленд, штат Орегон, демонстрації проти нового президента США Дональда Трампа переросли в масові заворушення, повідомляє The Oregonian. За даними поліції, ввечері в четвер, 10 листопада, на акцію протесту зібралися близько 2000 осіб, потім кількість протестувальників збільшилася вдвічі - до 4000. У поліції повідомили, що мирний протест переріс у бунт - протестувальники пошкодили десятки автомобілів, а також розбили вітрини в декількох магазинах. Видання зазначає, що поліція заявила про «вандалізм і агресивну поведінку» в самому натовпі демонстрантів. Деякі очевидці повідомили, що одна жінка отримала травму. Поліція міста попередила, що до учасників заворушень можуть бути застосовані спецзасоби.   Car windows getting smashed left and right. #Trumpriot pic.twitter.com/0JyM69bXUb - Mike Bivins (@itsmikebivins) 11 листопада 2016 р.
Суспільство Канада допоможе Україні в децентралізації Уряд Канади допоможе Україні в питаннях децентралізації влади. Про це на брифінгу в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 11 листопада заявив надзвичайний і повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук, передає кореспондент АСН. «Скоординувати громади - це велике досягнення, а скоординувати донорів - це ще більше досягнення... «Руки-ноги-мозок-серце і голова» - все це має долучитися. Головне, щоб люди це відчули», - сказав він.  В свою чергу заступник голови Адміністрації Президента Дмитро Шимків привітав підписання Меморандуму щодо впровадження ініціатив з децентралізації влади в ключових галузях між керівниками профільних міністерств (Мінрегіонбуд, МОН, МОЗ, Мінінфраструктури, Мінприроди, Мінкультури, Мінфін) та керівництвом EDGE. «Створення відповідного офісу допоможе перевести конкретні проблеми на рівень вирішення... Координаційну роль надає уряд Канади, проект EDGE. Ми дякуємо Канаді, яка підтримує найбільш динамічнішу реформу децентралізації», - сказав він.  При цьому віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Генадій Зубко підкреслив, що наразі треба продовжити рух у частині децентралізації через впровадження змін до Конституції. З його слів, необхідно вводити інститут префектів на місцях, які будуть забезпечувати цю реформу. «Наразі вже створено 159 громад, після 1 січня 2017 року вже буде 368... В перспективних планах ми думаємо, що може бути 1,5 тис. громад. Але 2017 рік має стати ключовим в децентралізації», - додав Зубко. 
За кордоном В Афганістані біля німецького консульства стався теракт: є загиблі У ніч на п'ятницю, 11 листопада, біля будівлі генерального консульства Німеччини в місті Мазарі-Шариф у Афганістані стався вибух, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на німецьке видання Spiegel. За даними медиків, в результаті теракту загинули чотири людини, понад 120 отримали поранення. Серед жертв і поранених переважно мирні жителі, які перебували на жвавій вулиці перед консульством. У МЗС Німеччини заявили, що ніхто зі співробітників консульства не постраждав. У повідомленні наголошується, що вибух стався приблизно о 23:05, потім біля будівлі дипустанови почалася перестрілка між збройними терористами й афганськими і німецькими військовими. Як повідомляє «Радіо Свобода», сили місії підтримки Афганістану під керівництвом НАТО взяли під охорону будівлю консульства Німеччини та евакуювали його працівників. Відповідальність за теракт взяли на себе бойовики ісламістського руху «Талібан». Вони заявили, що це була помста за повітряні удари НАТО по селу недалеко від північного міста Кундуз, де загинули понад 30 людей.
Суспільство оформление ленты  Сестра топ-моделі Олександри Ніколаєнко обурилася через брехню української преси про Трампа Сестра топ-моделі і дружини американського мільйонера Філа Раффіна Олександри Ніколаєнко, Оксана обурилася неправдивою інформацією, яку розповсюджені преса щодо зв'язку її сім'ї і майбутнього 45-го президента США Дональда Трампа. У соцмережі дівчина заявила, що її сестра не радила вибрати в дружини Трампу Меланію, і інформація подана в статті відповідає дійсності на 3%. «Скажу відразу, що ні я, ні моя сестра, ні моя мама не давали жодних коментарів і подібних інтерв'ю. Заради справедливості варто зазначити, що з написаного правдою є десь 3%!» - написала дівчина.     Вона також залишила в своєму пості посилання на ще одну статтю в якій говориться, що близьким другом Трампа є колишній депутат-регіонал Сергій Ківалов.
За кордоном Росія нарощує військовий контингент у Криму - США Представник США при ОБСЄ посол Даніель Байєр заявив про нарощування Росією військової сили в окупованому Криму, передає «Укрінформ». «Росія нарощує свою військову присутність в цьому регіоні, відновлюючи українську і радянську інфраструктуру, таку як РЛС «Дніпро», розширюючи бази і розміщуючи все більше військових на українській землі», - підкреслив представник США. За його словами, дії РФ є зовнішнім нарощуванням військ на українському півострові, «що відбувається без згоди України, у порушення її суверенітету і територіальної цілісності». Крім того, він підкреслив, що пов'язані з Кримом санкції проти Росії залишатимуться чинними, поки вона не припинить окупацію і спробу анексії Криму і не поверне контроль над цією територією України. Нагадаємо, що в окупованому Криму російська влада модернізує старі радянські військові бази і будує нові для розміщення своєї армії.
Події На Луганщині загинув один український військовий, двоє поранені На Луганському напрямку в результаті бойових дій загинув один український військовослужбовець, двоє отримали поранення. Про це повідомили в Луганській обласній державній адміністрації. «Сьогодні в результаті обстрілу загинув український боєць, двоє отримали поранення. Однак наші воїни не відкрили вогонь - це наша демонстрація прагнення миру. Ми втримаємо ситуацію під контролем і не допустимо зриву Мінських домовленостей», - заявив голова ЛОДА Юрій Гарбуз. За його словами, вчора російсько-окупаційні війська фактично обстріляли людей в черзі на КПВВ «Станиця Луганська» в Луганській області. «Російські найманці постійно нагнітають обстановку на лінії розмежування, зводячи нанівець зусилля України з деескалації конфлікту. Найбільшого напруження ситуація набула в кінці жовтня, коли кількість обстрілів зросла до 20 на добу», - розповів глава ЛОДА.
Політика Посол Польщі запевнив, що антиросійські санкції збережуться до повної реалізації «Мінська» Попри те, що деякі країни - члени Європейського Союзу виступають проти посилення санкцій щодо Росії, вони будуть зняті тільки після повної імплементації Мінських угод. Про це в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна заявив посол Польщі в Україні Ян Пєкло. «Чітка позиція Заходу - це повна імплементація Мінських домовленостей. Питання в тому, що ми не бачимо цієї імплементації, і до тих пір, поки ми її не побачимо, санкції будуть зберігатися», - сказав він. За його словами, чинны антиросійські санкції можна зберегти шляхом компромісу. «Треба знаходити компроміс, таким чином санкції зберігаються на тому ж рівні», - зазначив польський дипломат. Посол Польщі додав, що на питання збереження санкцій ЄС щодо РФ впливають також такі фактори, як вибори президента США і військові дії в Сирії.
Суспільство Знаменита піцерія Pizza Veterano не закривається Піцерія, в якій працюють ветерани бойових дій на сході України, Pizza Veterano не закривається, як написала преса раніше, а лише змушена буде змінити адресу і переїхати зі столичної Бессарабки в інше місце. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив ідейний засновник проекту ветеран Леонід Остальцев. «Після спілкування з командою #VeteranoPizza було прийнято одноголосне рішення - вперед, вперед!!! Ну і ще. Ніхто не опускав руки, я і не думав "закриватися" - я поскиглив трохи, але навіть коли я скиглив, то я продовжував працювати для вирішення цього питання», - написав Остальцнв. Раніше він повідомляв про проблеми у взаєморозумінні з діловим партнером. На Бессарабці ветеранська піцерія пропрацює до 20 листопада. Нагадаємо, 10% від виручки піцерія перераховує дітям, батьки яких загинули у війні на Донбасі.
Економіка На столицю чекає засилля нелегальних заправок дизельного пального Окрім великої кількості незаконних заправок скрапленого газу у Києві та на околиці міста, найближчим часом з’явиться ще й чимало незаконних заправок по відпуску дизельного пального. Такі  прогнози в коментарі АСН озвучив експерт з енергетичних питань Сергій Куюн. «Я спілкувався з постачальником паливо-роздавальних колонок, він каже, що зараз всі виробництва з ємностей для зберігання і відпуску дизельного пального завантажені на 100%. Навіть більше – є дефіцит цих потужностей. Що це означає, це означає, що скоро ці всі нові резервуари вони з’являться у Києві або на окружній дорозі, там, де, зокрема, багато транспорту транзитного, вантажного», - зазначив експерт.   З його слів, це призведе до ще більших втрат місцевих бюджетів, які отримують кошти зі сплати податків з роздрібної торгівлі нафтопродуктами. За оцінками Куюна, вже зараз через нелегальний продаж скрапленого газу бюджет Києва недоотримує на рік близько 300 млн грн.  
За кордоном Пентагон заявив про плани зміцнити свої війська в Європі, незважаючи на заяви Трампа США продовжать зміцнювати свої війська в Європі, як і планувалося, незалежно від майбутніх намірів обраного президента Дональда Трампа. Про це заявив представник Пентагону Пітер Кук, передає Yahoo News. «Ми виконуємо плани, як вони були побудовані з нашими союзниками по НАТО. Ми залишимо право наступный адміністрації (президента США. - АСН) висловлюватися про свої політичні рішення. У нас є один Верховний головнокомандувач на даний момент», - заявив він. Вашингтон планує почати розгортання додаткової бойової бригади в Європі в лютому 2017 року. Таким чином кількість бригад на континенті буде збільшено до трьох. Такі зусилля є частиною плану зі стримування російської агресії в Європі. Трамп, який високо оцінив президента Росії Володимира Путіна, піддав критиці політику президента США Барака Обами щодо Кремля, заявивши, що він хоче поліпшити відносини з Москвою.
Суспільство оформление ленты  SurkovLeaks: В СБУ підтвердили, що частина «листів Суркова» збігається c вилученими матеріалами Частина листування помічника російського президента і куратора «українського питання» Владислава Суркова щодо плану федералізації Закарпаття збігається з раніше вилученими у організаторів закарпатського сепаратизму документами. Про це йдеться у відповіді Служби безпеки України на запит «Української правди». «Попередньо можемо повідомити, що зміст окремих файлів збігається з матеріалами, які вилучалися СБУ під час обшуків, пов'язаних з розслідуванням сепаратистських рухів у Закарпатті. Оприлюднений план із забезпечення федерального статусу Закарпаття та кілька інших документів фактично збігаються з документами, вилученими у одного з організаторів сепаратизму в Закарпатській області», - йдеться у відповіді. При цьому в СБУ не підтвердили і не спростували достовірність «плану Шатун», який спрямований на дестабілізацію політичної ситуації в країні протягом листопада 2016 року до березня 2017 року. У відповіді СБУ йдеться, що експертні дослідження документів тривають, «тому розголошення інформації про їх перебіг, а також про виконавців може зашкодити слідству». СБУ обіцяють оприлюднити результати в установленому законом порядку після проведення експертиз та перевірки. Нагадаємо, що українська група хакерів «КіберХунта» опублікувала нові листи з електронної пошти Владислава Суркова. У новому блоці листів є повідомлення як раннього періоду 2013-2014 років, так і свіжі архіви за 2015-2016 роки. InformNapalm провело верифікацію опублікованої інформації і підтвердило достовірність повідомлень.
Економіка Львівських митників підозрюють у причетності до незаконного ввезення 10 тисяч авто з іноземною реєстрацією В результаті незаконних дій працівників Львівської митниці в Україну протягом дев'яти місяців 2016 року незаконно завезли більше 10 тисяч автомобілів з іноземною реєстрацією. Про це йдеться в повідомленні прокуратури Львівської області. У відомстві заявили, що прокуратура почала розслідувати факти внесення посадовими особами Львівської митниці завідомо неправдивих даних в електронні журнали пунктів пропуску автоматичної системи митного оформлення «Інспектор». «Це дало можливість громадянам-нерезидентам ввезти в Україну понад 10 тисяч транспортних засобів на іноземній реєстрації протягом дев'яти місяців поточного року», - заявили в прокуратурі. Зараз слідство встановлює суми збитків, викликаних несплатою ввізного мита на транспортні засоби, що перебувають на митній території України як тимчасово ввезені на термін до одного року і зараз не вивезені за кордон.
Економіка оформление ленты  Працівники СБУ виявили розкрадання 30 млн грн в «Укрзалізниці» У Харківській області викрили групу посадових осіб «Південної залізниці», які причетні до розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах. Як повідомили в СБУ, співробітники «Укрзалізниці» протягом декількох років розкрадали бюджетні гроші, виділені на ремонт вантажних вагонів, а також вузлів і агрегатів до рухомого складу. Суму збитків оцінили в 30 млн грн. У повідомленні наголошується, що на території Куп'янська та Куп'янського району Харківської області 10 листопада були проведені десять обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів справи. Під час обшуків вилучили документи і техніку, які свідчать про злочинну схему, а також готівкові гроші і цінності в сумі понад 1 млн грн. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
Політика СБУ: Росія готує заходи з масштабної дестабілізації в Україні з 15 листопада Про це повідомив начальник департаменту захисту національної державності СБУ Анатолій Дублик під час брифінгу сьогодні у Києві, передає кореспондент АСН. “Служба безпеки у тісній взаємодії зі службою зовнішньої розвідки України отримали оперативні дані, які викривають плани Російської федерації з масштабної дестабілізації в Україні, старт якої заплановано на 15 листопада поточного року”, - сказав він. За його словами, ці розвідувальні дані в цілому збігаються зі змістом так званого плану першочергових заходів зі дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні під умовною назвою “Шатун”, дослідження якого, його достовірності в рамках відповідного кримінального провадження на даний час триває. “ Масив інформації, вилучений із поштової скриньки радника президента РФ відомого Владислава Суркова і свідчить про початок його здійснення. Безпосереднє керівництво і реалізацію цього плану здійснює також відомий як СБУ, так і СЗР (Інал) Ардзімба. Контактував також з політичними рухами в нашій державі, а також окремими громадськими організаціями, задіяними в акціях протесту, як правило всліпу або за певну фінансову винагороду громадянин Вірменії — Мартиросян. Спецслужбою зафіксовані непоодинокі виїзди за межі України, а саме в РФ, організаторві цих акцій - для отримання як фінансування”, - розповів Дублик. За його словами, старт зазначених дій запланований на 15 листопада з всеукраїнської акції протесту банківських вкладників. "З 17 листопада основний акцент протестних акцій зміщуватиметься на питання підвищення тарифів. Протест має перерости в блокування урядових структур,розширення претензій до влади",- додав він.
За кордоном ЗМІ дізналися про атаку російських хакерів на аналітичні центри США Група російських хакерів атакувала американські аналітичні центри буквально через кілька годин після перемоги мільярдера Дональда Трампа на президентських виборах в США, повідомляє Reuters з посиланням на американських експертів з кібербезпеки. Фахівці підозрюють, що таким чином Москва намагається отримати інформацію про майбутній склад адміністрації президента США. Агентство відзначає, що відразу три компанії, що займаються кібербезпекою, відстежили фішингову атаку підтримуваних урядом Росії хакерів, відомих як Cozy Bear і яких підозрюють у зломі комп'ютерних систем Демократичної партії напередодні виборів. «Ймовірно, тепер вони в поспіху намагаються отримати доступ до певних ресурсів, щоб краще зрозуміти, що відбувається у Вашингтоні після виборів і протягом перехідного періоду», - сказав Джеймі Бласко, головний науковий співробітник фірми AlienVault.
Суспільство СБУ розповіла про плани Кремля спровокувати дострокові вибори в Україні В рамках планів з дестабілізації ситуації в Україні планується організація дострокових парламентських виборів, зміна зовнішньополітичного вектору та зрив надання безвізового режиму наприкінці листопада. Про це під час брифінгу заявив начальник департаменту захисту національної державності Служби безпеки України Анатолій Дублик, передає кореспондент АСН. «Метою плану є внутрішня дестабілізація, це організація дострокових парламентських виборів у нашій державі з метою приведення до влади і посилення проросійських сил в новому парламенті і виключно з перспективою ревізії європейського курсу і зміни зовнішньополітичного вектору нашої держави», - сказав він. За його словами, першою контрольованою і проміжною датою у цьому плані з дестабілізації, відповідно до отриманих даних, визначено 24 листопада. «Це день, на який заплановано проведення саміту Україна-ЄС, де повинно відбутися фінальне питання щодо надання безвізового режиму Україні»,- уточнив він. За його словами, у випадку створення картинки, що українська влада не контролює ситуації в країні, з'являться додаткові важелі у проросійських сил в Європарламенті, щоб це питання відкласти. «Протягом другої половини листопада і початку грудня також планується проведення, відповідно до їхнього задуму, сесій кількох обласних рад, які під гаслами децентралізації вимагатимуть практики договірних відносин між Кабінетом міністрів та місцевими радами»,- розповів він. Він зазначив, що раніше низка обласних рад вже прийняла такі рішення, в зв'язку з чим відкрито кримінальне провадження, про яке повідомлялося раніше. «Тривають процесуальні дії, де збирається доказова база і буде дана правова оцінка організаторам, які стоять за безпосередньою підготовкою так званих сесій чи форумів»,- сказав Дублик. «У регіонах також планується проведення зборів і форумів громад з подальшим проведенням підсумкового всеукраїнського форуму місцевих рад. Прямих вимог федералізації не передбачається. Натомість, обрана стратегія повзучої ерозії центральної влади. Тобто, за задумом основне — це створити умови для того , щоб паралізувати органи центральної влади», - пояснив Дублик. Нагадаємо, СБУ у тісній взаємодії зі службою зовнішньої розвідки України отримали оперативні дані, які викривають плани Російської Федерації з масштабної дестабілізації в Україні, старт якої заплановано на 15 листопада поточного року.
Суспільство Москва планує загострення конфлікту на фронті - СБУ Одночасно з дестабілізацією ситуації всередині України Росія планує загострення і на Донбасі, доведення інтенсивності обстрілів до найвищого за останній рік рівня. Про це під час брифінгу заявив начальник департаменту захисту національної державності Служби безпеки України Анатолій Дублик, передає кореспондент АСН. «Водночас з дестабілізацією в Києві Кремль також планує загострення і на фронті. Всі ви бачите, що елементом плану є посилення напруги, доведення інтенсивності обстрілів до найвищого за останній рік рівня, провокування наших бійців до локальних бойових сутичок тощо. Ця тенденція також вже чітко фіксується на лінії зіткнення», - сказав він. За його словами, мета - загнати українську владу в глухий кут і вести наступ з двох напрямків — зовні (Донбас) та з зсередини. Нагадаємо, Служба безпеки у тісній взаємодії зі службою зовнішньої розвідки України отримала оперативні дані, які викривають плани Російської Федерації з масштабної дестабілізації в Україні, старт якої заплановано на 15 листопада 2016 року. За інформацію СБУ та СЗР, в рамках планів по дестабілізації ситуації в Україні планується організація дострокових парламентських виборів, зміна зовнішньополітичного вектору та зрив надання безвізового режиму наприкінці листопада.
Суспільство Через потужний снігопад вантажівкам закриють в'їзд до Києва У Києві 13 і 14 листопада очікується сильний снігопад, в зв'язку з цим в КМДА вирішили обмежити в'їзд вантажівок до столиці, а також посилити контроль за рухом транспорту. Про це повідомляє заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає прес-служба. «У неділю, 13 листопада, буде закритий в'їзд до Києва для великогабаритного транспорту. Очікується, що сніговий покрив досягне 27 сантиметрів. Тому ми повинні забезпечити оперативне очищення вулиць столиці. При необхідності буде обмежений в'їзд великогабаритного транспорту в Київ з 7 ранку до 13:00 у неділю. Тому ми звертаємося до водіїв з проханням враховувати цю інформацію при плануванні маршруту», - йдеться в повідомленні. У КМДА просять не користуватися власним автомобілем під час снігопадів, щоб уникнути заторів.
Суспільство В СБУ заявили про наявність плану проти Кремля В Україні реалізується план протидії намірам Москви дестабілізувати ситуацію всередині країни. Про це під час брифінгу заявив начальник департаменту захисту національної державності Служби безпеки України Анатолій Дублик, передає Інтерфакс-Україна. «План є, задіяні всі сили і засоби, які є в СБУ, служби зовнішньої розвідки. У нас тісна взаємодія з поліцією, іншими правоохоронними органами, судами, прокуратурою», - сказав він. За словами Дублика, план вже реалізується, сили правоохоронців задіяні цілодобово. «Якби у нас такого плану не було, ви самі знаєте, що б було на вулицях Києва», - запевнив начальник департаменту. При цьому він підкреслив, що всі дії правоохоронців у цьому відношенні не порушують права громадян. «Люди мають право виходити на вулицю з вимогами, але коли їх використовують під час протестних акцій (це неприпустимо. - АСН)», - підкреслив представник СБУ. Нагадаємо, Служба безпеки в тісній взаємодії зі службою зовнішньої розвідки України отримала оперативні дані, які викривають плани Російської Федерації з масштабної дестабілізації в Україні, старт якої запланований на 15 листопада 2016 року. За інформацією СБУ та СВР, в рамках планів з дестабілізації ситуації в Україні планується організація дострокових парламентських виборів, зміна зовнішньополітичного вектора і зрив надання безвізового режиму в кінці листопада.
Суспільство «Рошен» просять знести пам'ятник Карлу Марксу в Києві Український інститут національної пам'яті вдруге направляє лист керівництву кондитерської фабрики «Рошен», де нагадує про вимогу демонтажу пам'ятника Карлу Марксу на території фабрики. На території фабрики «Рошен» розташований пам'ятник К. Марксу, лідеру міжнародного комуністичного руху і співавтору «Маніфесту комуністичної партії». «Вчення «марксизму» стало основою для затвердження комуністичних тоталітарних режимів в Україні, а також інших країн Східної Європи. Активна меморіалізація засновників комуністичної ідеології Маркса і Фрідріха Енгельса були важливою складовою пропаганди ЦК КПРС тоталітарного режиму», - сказано в повідомленні інституту, передає ZN.UA. З огляду на суспільний резонанс, а також те, що український Президент Порошенко визнав завершення процесу декомунізації питанням нацбезпеки, інститут звертається до керівництва фабрики «Рошен» вдруге, так як на лист від 25 вересня минулого року відповіді не отримав.
Суспільство У ДСНС заявили про готовність до снігопадів Державна служба з надзвичайних ситуацій підготувалася до ліквідації наслідків снігопаду, який, за прогнозами синоптиків, очікується з 13 листопада. Про це на селекторній нараді заявив очільник Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, передає кореспондент АСН. «7000 особового складу і 2000 одиниць техніки переведено в режим підвищеної готовності. Пропоную місцевій владі з ДСНС організувати цілодобовий моніторинг об’єктів енергетики, зв’язку, медичних установ і інших систем життєзабезпечення», - сказав він. Окрім того, Укравтодор та Національна поліція отримали доручення забезпечити готовність снігоприбиральної та тяжкої техніки та у разі необхідності бути готовими перекривати рух на дорогах для уникнення заторів. В свою чергу представник Укравтодору Олег Федоренко зазначив, що запасів солі, піску та паливно-мастильних матеріалів достатньо на 7-10 днів інтенсивної роботи з очистки дороги. Нагадаємо, що згідно з прогнозами Укргідрометцентру, у неділю, 13 листопада, по всій території України очікуються складні погодні умови, місцями сильні снігопади, хуртовини і ожеледиця.
Політика Саакашвілі створює політичну силу для дострокових виборів до Ради Екс-президент Грузії, колишній губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі заявив про створення нової політичної партії для участі у дострокових виборах до Верховної Ради України. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент АСН. «Я хочу заявити про те, що ми будемо створювати нову широку політичну силу, нову широку політичну платформу... Наша мета - зміна так званої  політичної еліти, а насправді бариг... Наша мета - це проведення якнайшвидше дострокових парламентських виборів», - заявив він.  Саакашвілі підкреслив, що в партійні списки він не візьме жодного політика, який обіймав якусь посаду чи був в політиці останні п’ять років. «Більше бариг... Більше представників бізнесу у Верховній Раді не буде! Яких треба вичистити звідти», - пообіцяв він.  Саакашвілі пообіцяв, що розпочинає тур регіонами країни. 
Політика Саакашвілі не буде вести переговори з жодною з партій України Екс-президент Грузії, колишній губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі заявив, що не буде вести переговори з жодною з партій України про створення його політсили. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент АСН. «Я ні з ким в переговори вступати не буду! У нормальних країнах є переговори. В Україні є междусобойчики... Як тільки народ буде готовий сказати владі: «Геть!», вона піде геть», - відповів він на запитання преси про те, коли можуть відбутися дострокові парламентські вибори. Саакашвілі впевнений, що у нинішньої влади рейтинг нижче, ніж навіть у Партії регіонів при екс-президенті України Вікторі Януковичі. «На відміну від всіх попередніх влад у цієї влади немає народної підтримки взагалі! У них немає регіональної підтримки, як у Януковича! У них немає нормальних спікерів! Хто? Гончаренко, який прокрався? У них немає політичного захисту, у них немає грошей, тому що все вже розкрадали. Жоден солдат не стане грудьми на їх захист», - додав він. При цьому екс-губернатор обіцяє, що буде домагатися зміни влади виключно мирними способами. «Всі наші методи будуть абсолютно мирними. Український народ мирний. Я ніколи не допущу дестабілізації ситуації в країні, що може бути на руку нашого ворога. Але чим довше цей уряд і парламент будуть при владі, тим більше буде дестабілізації», - додав він.
Суспільство У Києві суд заарештував «СБУшників», які викрали підприємця Щодо п'яти злочинців, які 8 листопада в Києві викрали підприємця і вимагали викуп, суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту. Про це інформує прес-службі прокуратури столиці. Злочин було скоєно біля одного з будинків на вул. Леваневського в Солом'янському районі Києва. Переодягнувшись у форму працівників СБУ, чоловіки схопили потерпілого, посадили в автомобіль і вивезли в лісосмугу біля Віти-Поштової під Києвом. Так вони, застосовуючи насильство і тортури, вимагали викуп за звільнення в сумі 500 тисяч доларів. Поліцейські викрили та затримали викрадачів «за гарячими слідами». Затримані звинувачуються за статтею 146 частини 2 (незаконне викрадення людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та статтею 189 частини 2 (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Солом'янський районний суд Києва обрав для кожного з підозрюваних запобіжний захід у вигляді арешту.
Суспільство В неділю Київ засипле снігом Ввечері у суботу, 12 листопада, в Україну прийде балканський циклон, який принесе снігопад та сильний вітер. Про це на селекторній нараді в ДСНС заявив директор Гідрометцентру Микола Кульбіда. Він розповів, що балканський циклон, який принесе сніг, прийде в Україну ввечері 12 листопада. Інтенсивні опади у вигляді снігу очікуються у Вінницькій, Хмельницькій, Київській, Житомирській, Чернігівській, Сумській, Чернівецькій, Тернопільській та Івано-Франківській областях. «Ми очікуємо там сильні снігопади, хуртовини, налипання мокрого снігу, посилення вітру до 15-20 м/с. На заході - до 25 м/с. Снігу випаде від 15 до 25 см»,- сказав Кульбіда. За прогнозами синоптиків, у Києві снігопад почнеться у ніч проти неділі, 13 листопада. Сильний сніг йтиме весь день, випаде до 15-20 см снігу. Вже 14-го циклон залишить Україну, після чого похолодає до 2-7 морозу та подекуди до 10-15 в нічну пору.
Політика У представника «Опоблоку» проводиться обшук у справі «чорної бухгалтерії» регіоналів - НАБУ У п'ятницю, 11 листопада, правоохоронці проводять обшук у співголови виконкому партії «Опозиційний блок» Олександра Касянюка в рамках досудового розслідування щодо так званої «чорної бухгалтерії» Партії регіонів. Про це агентству Інтерфакс-Україна заявили в Національному антикорупційному бюро України. У НАБУ заявили, що обшук був санкціонований судом, підставою для якого стала інформація в матеріалах провадження. Згідно з ними, у Касянюка могли бути документи і носії електронної інформації, що мають відношення до ведення так званої «чорної бухгалтерії». У «Опозиційному блоці» заявили, що вранці 11 листопада в квартирі, де проживає Олександр Касянюк, слідчі НАБУ почали обшук. На думку партії, цей обшук - «продовження залякування та тиску на опозицію з боку влади».
Економіка В Україні неправильно збирають податки з торгівлі пальним - експерт Податківцям не завжди мають можливості, а подекуди і підстав перевірити всі  7 тисяч заправних станцій на факт сплати податку з роздрібної торгівлі нафтопродуктами. Про це в коментарі АСН повідомив експерт з енергетичних питань Сергій Куюн.   «ДФС говорить про те, що в них не вистачає персоналу, що в них поскорочували дуже багато людей. Хто буде контролювати ці 7 тисяч заправних станцій? Навіть при бажанні контролювати, як показує вже практика, вони не завжди можуть і мають законні підстави досліджувати ці станції. Там купа проблем», - уточнив експерт. На думку Куюна, щоб уникнути таких перевірок, потрібно збирати податок з роздрібної торгівлі на нафтопродукти прямо на митниці або на виробництві. «Тобто держава забирає своє з палива на вході в ринок. І вже по суті нікого не буде цікавити що відбувається на цих 7 тисячах заправних станцій. І в них теж пропаде мотивація працювати без касових апаратів. Тобто це веде до очищення ринку. Тому податки мають збиратися централізовано і потім розподілятися між місцевими бюджетами», - вважає Куюн. Експерт додав, що в Європі такого податку як з роздрібної торгівлі взагалі немає, оскільки європейські країни ідуть по шляху централізації державних фінансів та оподаткування. 
Економіка НАБУ визначило коло підозрюваних у справі про розтрату 147 млн грн Національне антикорупційне бюро України визначилося з колом підозрюваних у справі про розкрадання 147 млн ​​грн посадовими особами приватної авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» та Державіаслужби України. Як повідомили в НАБУ, 10 листопада на узгодження в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру направили повідомлення про підозру екс-керівнику Державіаслужби, а також президенту і головному бухгалтеру МАУ в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»). Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2014-2015 років керівництво МАУ за сприяння посадових осіб Державіаслужби не перераховує до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях збір, який всі авіакомпанії за законом зобов'язані сплачувати за перевезених пасажирів і вантажі. «Ці кошти МАУ стягувала з клієнтів з відповідним цільовим призначенням, але в Фонд їх не перераховувала. За два роки (починаючи з 2014-го) сума цієї несплати склала 147 млн ​​грн», - заявили в НАБУ. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до 12 років з конфіскацією майна і позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
За кордоном WSJ: Трамп може спровокувати торгову війну з КНР Жорстка позиція Трампа щодо Китаю може спровокувати торгову війну між США і КНР, що утруднить переговори з низки деяких стратегічних і економічних питань. Про це пише The Wall Street Journal, передає Інтерфакс-Україна. Під час передвиборної кампанії Трамп обіцяв оголосити Китай валютним маніпулятором в перший день свого перебування в Білому домі. На відміну від інших передвиборчих заяв, обіцянка застосувати санкції щодо КНР була недвозначною. Вона згадувалася в останній передвиборчій промові Дональда Трампа в Геттисберзі, коли той озвучив свої плани на перші 100 днів на посаді президента Америки. Оголошення країни валютним маніпулятором не несе практичного ефекту, говорять експерти. Однак це дає Білому дому можливість виключити КНР з деяких чинних торгових угод зі Сполученими Штатами. Застосування цього права з застосуванням інших законів, які надають президенту Америки широкі повноваження для введення санкцій проти торгових партнерів в односторонньому порядку, дозволить Дональду Трампу виправдати підвищення мит для компаній КНР, про що він також часто говорить під час передвиборної кампанії. «У Трампа з'являється багато законних підстав втручатися в торгівлю», - сказав екс-повірений торгового представництва США Майкл Гедбо. Наприклад, відповідно до Закону про зовнішню торгівлю 1974 року, Трамп може порахувати маніпуляції КНР валютним курсом фактором, який несправедливо обмежує торгівлю, і «застосовує свої повноваження для введення відповідних тарифів для китайських компаній», - сказав Гедбо.
Політика Саакашвілі піде до Порошенка за указом про дострокові вибори Екс-губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі пообіцяв посадити олігарха Ігоря Коломойського і спростував співпрацю з Юлією Тимошенко. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент АСН. «Я бачу себе в ролі тренера, йти попереду. Я готовий бути і граючим тренером в цій молодій політичній силі», - відповів Саакашвілі на запитання щодо його участі в дострокових парламентських виборах. Він в черговий раз підтвердив, що Президент України Петро Порошенко пропонував йому стати прем'єром. «Це чергові розклади, політичні розклади, які мене не цікавлять», - заявив він. Крім того, Саакашвілі пообіцяв «піти до Президента з людьми, щоб він підписав указ про дострокові вибори». Також Саакашвілі підкреслив, що не веде переговори ні з головою «Батьківщини» Юлією Тимошенко, ні з будь-ким з олігархів. «Ні, з Тимошенко я переговори не веду... А Коломойський має сидіти! Я обіцяю, що коли прийду до влади, він буде сидіти! А його банк (ПриватБанк. - АСН) буде націоналізований», - додав він. Журналісти стали свідками, як Саакашвілі після емоційного спічу, перекинув рукою стакан з водою. Правда, він на той момент був уже порожній. Саакашвілі постійно пив воду під час заходу і витирав обличчя серветкою. Екс-губернатору в ході прес-конференції нагадали, що він не може брати участь у виборах, оскільки, за українським законодавством, не проживає в країні останні п'ять років. «Ось мої люди, ось нова Верховна Рада», - показав він на молодих хлопців за своєю спиною.
Політика Саакашвілі не бере участі в плані Кремля "Шатун" Про це на прес-конференції заявив екс-губернатор Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі, передає кореспондент АСН. "Я жодних переговорів із Тимошенко не веду. Я буду розмовляти з народом України. Крапка!" - відповів він на запитання преси про переговори з "Батьківщиною" щодо підготовки масових акцій протесту. Також Саакашвілі прокоментував інформацію СБУ про план "Шатун" з підготовки Кремлем масових заворушень в Україні. Екс-губернатор запевнив, що не має відношення до цього сценарію: "Якщо з вас хтось вірить, що людина, яку Путін кілька разів намагався повісити за яйця, вибачте, проти якого були всі можливі в житті провокації, починаючи від війни, закінчуючи всіма брудними вигадками, які, до речі, Коломойський і всі інші канали зараз використовують, ви, що серйозно вірите в те, що я можу грати на ворога України?"
За кордоном оформление ленты  Американці масово бойкотують New Balance через підтримку компанією Трампа Виробник спортивного одягу і взуття New Balance Athletic Inc. може стати першим об'єктом бойкоту з боку американців, які протестують проти обраного президента США Дональда Трампа, пише The Wall Street Journal. За даними газети, приватна компанія, яка виступає проти Трансатлантичної угоди про торгівлю між США та ЄС, вітала перемогу Трампа. «Адміністрація Обами ігнорує нас відверто, а з обраним президентом Трампом ми відчуваємо, що все буде рухатися в правильному напрямку», - заявив віце-президент New Balance Метью Лебреттон. WSJ зазначає, що користувачі соцмереж різко відреагували на висловлювання представника компанії. Сотні користувачів Twitter, Facebook і Instagram заявили, що викинуть свої кросівки New Balance і будуть бойкотувати бренд. Деякі розмістили в соцмедіа відео і фото, як викидають взуття у відро для сміття або підпалюють його.   @SoleCollector @newbalance pic.twitter.com/r3j6sXsdAP — Jon Targaryen (@tbrooks__) 10 листопада 2016 р. @MMArtinitus @tabgirl @SoleCollector @newbalance pic.twitter.com/RqATjNBalu — kiemzi (@kiemzi) 10 листопада 2016 р. At least this man knows how to use New Balance properly than just lighting them on fire #NewBalance #TrumpProtest #VeteransDay pic.twitter.com/39oXzauTFd — Pandamonium (@panda_nightmare) 10 листопада 2016 р.
За кордоном Експерти: Плани Трампа негативно позначаться на ринках нафти і вугілля Те, що Дональд Трамп став новим президентом США, буде негативним фактором для більшості ринків енергоносіїв, вважають аналітики банку ANZ, пише Інтерфакс-Україна. Плани Д. Трампа щодо забезпечення енергетичної незалежності Америки призведуть до підвищення видобутку нафти, природного газу і вугілля в США, що в призведе до надлишку пропозиції на ринку і негативно вплине на ціни енергоносіїв. У разі, якщо Америка розірве ядерну угоду з Іраном, то поставки нафти з цієї країни на світовий ринок можуть уповільнити зростання або зовсім припинитися повністю. Експерти BMI Research повідомляють, що Трамп може оживити нафтогазову галузь у Сполучених Штатах і викликати невеликий приріст інвестицій в галузь до другої половини 2017 року. Вони вважають, що республіканська більшість у Конгресі може підтримати такі ініціативи, як пом'якшення вимог до видобутку сланцевої нафти, проведення аукціонів на видобуток газу і нафти в територіальних водах, а також ряд проектів з переробки і транспортування сировини.
Політика Політолог пояснив, чому Саакашвілі ринувся в українську політику Колишній голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі після поразки на виборах в Грузії має єдиний варіант — продовження політичної кар'єри в якості опозиційного лідера в Україні. Таку думку в коментарі АСН висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко. «Ця партія створюється з червня. Це партія, яку створювали Сакваралідзе, Чумак та деякі інші люди. Вона створюється з червня, але її створення зависло через те, що Саакашвілі вагався та мав очікування щодо виборів в Грузії. Бо після поразки, власне, і почалися всі події, зокрема заява про його відставку. Бо він сподівався повернутися до Грузії, саме тому, що він не бачив вже для себе перспективи в Україні. Але після поразки в Грузії в нього фактично залишився єдиний варіант продовження політичної кар'єри в якості опозиційного лідера в Україні. І тому йому зараз потрібна (політична сила. - АСН). Якщо до цього він не брав активної участі у створенні політичної сили, зокрема, тому що державні службовці не можуть, і він дистанціювався. Але зараз він змушений підтримати цю ідею, і буде очолювати цю партію», - пояснив політолог. Щодо заяви про створення нової політичної сили, Фесенко нагадав, що Саакашвілі про це казав ще в кінці 2015 року і пізніше, «тому нічого нового».
Суспільство Турчинов назвав версії російських спецслужб «сумішшю цинізму і дебілізму» Секретар РНБО України Олександр Турчинов у себе в Facebook назвав провокації російських спецслужб цинізмом і дебілізмом. «Цинізм провокацій російських спецслужб почав межувати з дебілізмом. Напередодні всі росЗМІ поширили повідомлення ФСБ, що продовжує розпочате влітку безглузде марення про загрозу тотального знищення окупаційної інфраструктури РФ в Криму українськими диверсантами», - пише Турчинов. «Цього разу працівники ФСБ РФ врахували помилки річної провокації, коли доказом причетності співробітника з Енергодара до спецслужб України було лише його побите обличчя. Цього разу «доказова база» ретельно була підготовлена. «Доказом», що захоплені є «українськими диверсантами», а не агентами ЦРУ, МІ-6 або Моссаду - був український прапор і тризуб, без яких «диверсанти» не ходять в тил ворога, а також візитна картка «Правого сектора», - додав він.
Політика Політолог про заяви Саакашвілі: Казати він може все, що завгодно Колишній голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі не має механізмів для проведення дострокових парламентських виборів в Україні, про які заявив напередодні. Таку думку в коментарі АСН висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко. «Що стосується дострокових виборів, як їх Саакашвілі забезпечить. Яким чином? Дострокові парламентські вибори можуть відбутися лише за трьох умов, точніше за трьох умов може бути розпущений парламент: не працює Верховна Рада протягом місяця або уряд подає у відставку або його знімає ВР, немає коаліції, тоді проводять дострокові вибори. На жодну із цих причин Саакашвілі і його соратники вплинути не можуть. Тому казати він може все, що завгодно, а от вплинути на процес він не може. Є ще варіант - «вулиця». Через «вулицю» хоче спровокувати дострокові вибори Тимошенко, до цього долучаються колишні регіонали. Але, як сьогодні попередила СБУ, тут є ризик прив'язки до російських інтересів. І от тут Саакашвілі має подумати. Самотужки він зробити нічого не може в плані проведення дострокових парламентських виборів», - пояснив політолог. Як підкреслив Фесенко, швидше за все, Саакашвілі навіть не розуміє, як можна спровокувати проведення дострокових виборів до ВР. Нагадаємо, Саакашвілі заявив, що планує створювати нову політичну силу в Україні, метою її створення є зміна політичної еліти в Україні. Він також заявив, що метою нової політичної сили стануть дострокові парламентські вибори.
Суспільство Аваков запропонував збільшити штрафи за парковку на місцях для інвалідів На найближчому засіданні уряду міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонує до розгляду законопроект щодо посилення відповідальності за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, передбачених для осіб з інвалідністю. Про це він заявив, презентуючи даний законопроект, передає кореспондент АСН. Він розповів, що в країні близько 100 тис. осіб з інвалідністю є водіями, але їх права фактично не захищені. Тому необхідно прийняти відповідні законодавчі зміни.  Аваков також висловив сподівання, що парламент до кінця року прийме цей законопроект і він почне діяти у 2017 році. В свою чергу уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич заявив, що проект закону передбачає збільшити штраф за паркування на місцях для інвалідів з 450 до 1020 грн. Також буде стягуватися штраф 1020 грн з юридичних та фізичних осіб-власників стоянок, якщо там немає місць паркування для інвалідів. А водії-інваліди матимуть право паркуватися безкоштовно на будь-якому місці на стоянці, якщо на ній немає місця для інвалідів. Окрім того, передбачається надати право місцевим організаціям інвалідів (їх представникам) складати протоколи про порушення правил дорожнього руху у частині порушення прав інвалідів на паркування.
Події оформление ленты  У Києві затримано чоловіка, який викрав іномарку і розібрав її на запчастини У Києві поліція затримала чоловіка, який викрав автомобіль Honda і розібрав його на запчастини. Про це передає прес-служба Нацполіції Києва. Слідство встановило, що 27-річний житель столиці місяць тому вкрав автомобіль Honda, покатався на ньому деякий час, після чого вирішив розібрати на запчастини. Затриманому загрожує до 5 років тюремного ув'язнення. Місяць тому в Голосіївське управління поліції звернувся чоловік, який заявив про викрадення його автомобіля. Невдовзі правоохоронці вийшли на слід слід злочинця. Ним виявився 27-річний житель столиці, який які раніше не притягувався до кримінальної відповідальності. На початку жовтня в одному з дворів Голосіївського району він зламав замок і викрав зазначену іномарку. Покатавшись на авто якийсь час, чоловік вирішив розібрати його на запчастини. Він поставив машину у дворі свого друга і кожен день знімав з неї деталі. Слідчі встановили гараж, в якому і знайшли напіврозібрану іномарку і чужі номерні знаки.
За кордоном The Guardian: Росія вибачилася перед Сербією Секретар Ради безпеки Російської Федерації Микола Патрушев під час візиту в Белград (столиця Сербії) вибачився за громадян Росії, які готували переворот в Чорногорії. Про це інформує The Guardian. Раніше уряд Сербії депортував росіян після втручання голови Ради безпеки Росії Миколи Патрушева, який прилетів до Белграда 26 жовтня в спробі не допустити міжнародний скандал. Джерело,  близьке до уряду Сербії, розповіло виданню, що Патрушев вибачився за росіян, зазначивши, що змовники діяли самостійно, без санкцій Кремля. Видання зазначає, що сербський уряд був наляканий, коли через кілька днів після візиту секретаря Радбезу РФ біля будинку прем'єра Олександра Вучича було знайдено схованку зі зброєю. Схрон виявили на перехресті, де машина прем'єра мала повертати до будівлі.
Політика Саакашвілі гратиме на «полі» Тимошенко і Ляшка - політолог Колишній голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі буде створювати конкуренцію передовсім партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко і «Радикальній партії» Олега Ляшка, але, щоб спровокувати дострокові вибори в парламент, він не має інструментів. Таку думку в коментарі АСН висловив політолог Олександр Палій. За його словами, партію він створить «грузинського стилю в такому авторитарному або авторитетному стилі, хто як називає». «Це не пуста заява. Насправді вся ця історія показує, що Саакашвілі потрібно, чому він про це всім заговорив. Бо він провалився на виборах в Грузії, йому потрібна політична кар'єра, йому нудно сидіти десь в одеських завулках. Тому він починає ось це все розводити. Він каже, що не буде об'єднуватися з іншими політиками, тобто він, по суті, буде створювати конкуренцію передовсім нашим популістським партіям - це «Батьківщині» Юлії Тимошенко і Олегу Ляшку. І, власне, істерика Ляшка, що трапилась кілька днів тому, який закликав Порошенка в жодному разі не відставляти Саакашвілі, свідчить про те, що вони почали розуміти, на чиєму «полі» працює Саакашвілі», - зазначив політолог. Тому, на його думку, це звичайна політика - «людині нудно, людина з величезними амбіціями і, природно, вона намагається їх реалізувати». Палій також нагадав, що дострокові парламентські вибори має право призначати виключно Президент України, якщо не працює парламент, немає коаліції або уряду. «Але він може його розпускати, може не розпускати. Президент є головною фігурою, тому... як він може вплинути на президента? Ніяк. Президент скаже: я не хочу», - пояснив експерт. На його думку, масові акції протесту можливі, але навряд чи вони будуть занадто масовими. «Опозиційні лідери, крім Саакашвілі, будуть боятися виходити до непідготовленого натовпу. Вони знають, що до них є величезна кількість запитань. Тому зараз опозиціонери будуть займатися імітацією масових протестів, а не справжньою їх організацією», - підсумував політолог. Нагадаємо, Саакашвілі заявив, що планує створювати нову політичну силу в Україні, метою її створення є зміна політичної еліти в Україні. Він також заявив, що метою нової політичної сили стануть дострокові парламентські вибори.
За кордоном В Естонії попередили про можливий напад Росії на країну - не члена НАТО Президент Естонії Керсті Кальюлайд не виключає, що Росія може вторгнутися на територію іншої держави, проте малоймовірно, що Кремль зважиться напасти на країну - члена НАТО, передає «Укрінформ». «Було б наївно думати, що вона (Російська Федерація. - АСН) не спробує використати практичний досвід, набутий на сході України і в Сирії, десь іще, якщо виникне політична потреба в цьому... Було б дуже нерозумно ігнорувати це», - заявила Кальюлайд. За її словами, «дуже малоймовірно», що Росія зважиться напасти на країну - члена НАТО. Кальюлайд вважає, що у військовому плані Росія відстає від США і тим більше НАТО, але все одно залишається серйозною загрозою. «Росія однозначно набагато швидша і сильніша сьогодні, ніж десять років і навіть п'ять років тому. І найбільше насторожує, напевно, те, що Росія показала можливість і готовність використовувати свою військову силу для досягнення специфічних політичних цілей», - підкреслює естонський лідер.
Події оформление ленты  Нардеп заявив про спробу замаху на нього Народний депутат України Сергій Шахов заявив про спробу збройного замаху на нього в зв'язку з опозиційною діяльністю. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook. «Вчора (10 листопада. - АСН) на мене було скоєно збройний замах. Відразу скажу, всі живі-здорові», - заявив він. За його словами, виїхавши ввечері з офіса він помітив стеження - два автомобілі Mercedes-Benz Е-класу і Toyota Camry «сіли йому на хвіст». «Встиг викликати поліцію. На парковці «Україна» (ТРЦ. - АСН) на площі Перемоги поліція затримала Mercedes, а Camry вдалося сховатися», - заявив він. За словами депутата, в авто сиділо троє озброєних чоловіків, у них виявили два пістолети Макарова, заряджені бойовими патронами і змінні держномери. «Для мене очевидний зв'язок з моєю опозиційною діяльністю. Зрозуміло, що наше прагнення розігнати Сєверодонецьку міськраду комусь дуже заважає. Пов'язую замах саме з цим», - заявив Шахов.
Політика Політичні «шатуни» намагаються осідлати незадоволений народ Минулого тижня Київ сколихнула низка акцій протесту. 1 листопада понад тисячу працівників галузі освіти вийшли на протестний марш вимагати нормальної зарплати і зниження комунальних тарифів. Протестувальники сходили і до Верховної Ради, і до Кабінету міністрів. Того ж дня під Радою сталася бійка між чорнобильцями та поліцією. А 3 листопада проект ошуканих вкладників Банку "Михайлівський" вилився в перекриття Хрещатика і запалювання шин. Дійшло й до сутичок з поліцією. В результаті протестувальників відтіснили до вулиці Небесної Сотні, а шини - загасили. Але цього часу цілком вистачило, щоб створити потрібну картинку. Фотографії та новини про те, як "б'ють пенсіонерів", розлетілися по всьому Інтернету. За інформацією від наближених до одного з політичних кіл, акція ошуканих вкладників - «це тільки початок». Далі буде більше, - повідомило джерело АСН. На перекритий Хрещатик відразу з'явилася Надія Савченко, закликавши людей стояти далі: "Ви самі бачите, що ця влада нежиттєздатна... Так що стійте, а не здавайтеся!" - говорила вона, тримаючи в руках мікрофон, який магічним чином виник разом з колонками посеред вулиці. Тут же з'явилися мікроавтобуси з мегафонами, а у вкладників "раптом" в руках - фаєри і димові шашки, які ті кидали в представників поліції. При цьому не можна було не помітити людей в чорному, які професійно металися в натовпі, давали вказівки або свистіли у свисток. До того ж деякі протестувальники театрально падали на землю, а інші ні з того ні з сього кричали: "Б'ють людей!" В результаті постраждали старий, якого поліція витягла з-під ніг натовпу і відвела до лікарів, і поліцейський, якому фаєр влучив в обличчя. "Для будь-якої реакції суспільства потрібен каталізатор. Він може виникнути в будь-який момент. Якщо згадати той же 2013 рік, то я думаю, якби тоді не побили студентів, нічого б не було", - сказала директор Інституту демографії та соціальних досліджень ім. Птухи НАН України Елла Лібанова. Експерти впевнені, що влада діятиме дуже обережно, щоб не допустити негативних наслідків у вигляді побиття людей або інших силових проявів під час протестних акцій. Бо це насправді може розпалити з іскри пожежу. Значним фактором зростання невдоволення громадян і одночасного падіння рівня довіри до влади стали незліченні багатства політиків і чиновників, які побачили люди в результаті оприлюднення електронних декларацій. Цим не забув скористатися лідер когорти грузинських політиків в Україні Міхеїл Саакашвілі. Влаштувавши собі гучну відставку з поста голови Одеської області, звинувативши всіх, починаючи від Президента, в корупції, Саакашвілі апелював до тих же декларацій - мовляв, ось воно, справжнє обличчя українського політикуму. 11 листопада в Києві українські спецслужби повідомили про розкриття кремлівських планів дестабілізувати ситуацію в Україні через акції протесту незадоволених громадян і перевибори в парламент. Практично одночасно з ними Саакашвілі скликав пресу і прогнозовано заявив про своє бажання якомога швидше організувати позачергові вибори в парламент України. Відраза, презирство, злість Так, охочі відхопити побільше місць в парламенті правильно вибрали час - люди начиталися і надивилися про незліченні багатства тих, хто просить їх потерпіти «ще трішки». Людям хочеться добре жити вже зараз, а не в кращому разі через 20 років. І коли Президент, який обіцяв продати весь бізнес, декларує всі ті ж свої компанії, а міністр внутрішніх справ - колекцію вин, пляшка з якої коштує як річна зарплата поліцейського, а голова Нацбанку тримає основні заощадження далеко не в національній валюті, напруга в суспільстві наростає до межі. Те, про що раніше розповідали по телевізору в програмах розслідувань, тепер вилилося в офіційні декларації. Чи вийдуть люди на протест, вимагаючи "все відняти і поділити?" Підуть за «бездомною» Тимошенко чи за войовничим Саакашвілі? Так, соціальний психолог Олег Покальчук пояснив, що в масштабах країни різні групи населення будуть по-різному реагувати на такі виклики. "Приблизно 20% населення, ті, яких можна назвати політичною нацією, відчують емоцію, яку можна назвати як hand side або, іншими словами, "я знав, що так буде!". Друга емоція, яка буде переважати в українців, які почитали електронні декларації чиновників, де перераховуються незліченні багатства, готівку, картини, діаманти, дорогі вина, шуби і навіть святі мощі, це "фрустрація або засмучення". Третя емоція - "це відраза", оскільки перелік всього задекларованого - це "десакралізація" політиків. Для суспільства стала очевидною відсутність смаку у наших чиновників і політиків. "І не варто скидати з рахунків таку емоцію, як заздрість, адже всі розуміють, що задекларували все-таки не все... Щось явно "прикопали", - упевнений він. Але чи може все це спровокувати протести? «Раз немає чорного хліба, нехай їдять булочки!» На думку психолога - ні. Але цю емоцію будуть навмисне "розгойдувати" певні політики. Якби не було війни, можна було б говорити про можливу ескалацію в суспільстві, але не зараз", - прогнозує він. Хоча в суспільстві давно є запит "на репресії будь-якого виду". "Тому влада не повинна зупинятися. Зробивши перший крок, вона повинна зробити другий. Тобто після електронного декларування потрібна дія. Якщо влада піде на це (притягнення до відповідальності тих, хто не зможе довести легальне джерело своїх багатств. - АСН), рейтинг влади підніметься", - припускає Покальчук. При цьому директор з міжнародних зв'язків Асоціації психіатрів України Тіна Берадзе в інтерв'ю виданню "Гордон" заявила, що для суспільства оприлюднення електронних декларацій погано з двох причин: знову нагадали, що докладені зусилля були "марні", ще й змусили людей відчути себе ідіотами. "Однак мене вражає повне ігнорування того, що відбувається на всіх рівнях українського суспільства. Що буде далі? Думаю, нічого. Ті, хто зверху, ігнорують тих, хто знизу, і навпаки. Люди сконцентровані на своїх справах, депутати - на своїх. Нікому ні до кого немає діла", - припускає Берадзе. Але, за її словами, розшарування суспільства стало ще більш помітним, що може мати важкі соціальні наслідки.   "Як психіатр стверджую, коли у людини все добре, вона не в змозі думати про біди іншої людини, вона переконана, що всім так само добре, як їй. Є історичний приклад, коли королеві Марії-Антуанетті сказали, що французи влаштовують чергову революцію, бо навіть хліба чорного немає, вона щиро здивувалася і відповіла: "Раз немає чорного хліба, нехай їдять булочки". Саме у такому стані зараз перебувають і українські політичні еліти", - констатувала психіатр.   Захід на Майдан-3 За оцінками політологів, ні електронні декларації, ні протести педагогів-медиків і вкладників банків, незадоволених комуналкою, не спровокують Майдан-3. Але це не знімає "революційного порядку" і запиту на позитивні зміни, що все ще сильний в суспільстві. Так, політолог Віталій Бала впевнений, те, що відбувається зараз у столиці - це не початок нового Майдану. "Я не думаю, що ці протести вкладників банків призведуть до більш масових акцій", - заявив він. Чому? Бо це протест все ж досить обмеженого кола людей. "Навіть якщо їх тисячі, вони втратили свої вклади. Але навіть у масштабах Києва це обмежена кількість людей, навіть у масштабах окремого району. Солідарності тут з іншими обуреними немає. Бо це люди, які вклали гроші в банки, хотіли заробити більше, але не забрали їх вчасно. Це все ж їхні проблеми в розумінні інших громадян. Це - не питання високих тарифів, житлово-комунальних послуг, що стосується всіх", - сказав він. Однак експерт погодився з тим, що окремі українські політики будуть використовувати протест вкладників. "Але я не думаю, що це призведе до глобальних наслідків, навіть якщо цим скористаються політики. Якщо будуть серйозні наслідки, якщо когось поб'ють, то це насправді може бути використано передовсім для кулуарних переговорів проти голови МВС Арсена Авакова. Тоді будуть використовувати цю ситуацію для того, щоб вдарити по ньому і вимагати його відставки", - зазначив експерт. При цьому політолог Юрій Романенко вважає, що для Майдану-3 має бути збіг кількох факторів: наявність політичного лідера, навколо якого об'єднаються люди. Плюс організація. Зараз, за ​​його словами, мотиви для протесту є, але немає ні лідера, ні організації. "Але ці мотиви ненависті до влади є тільки у меншості. Соціологія показала, що на травень 2016 року тільки 14,8% українців готові вийти на новий протест, взяти зброю в руки. Але ця меншість "розмазана" по всій країні, вона не сконцентрована. Крім ненависті до влади, немає політичного лідера, не забезпечена організаційна складова. А потуги Юлії Тимошенко на цьому тлі виглядають як поведінка "гості з минулого". Міський київський клас дивиться на все це "з опущеними рукавами" і нудно. Сьогодні люди добре розуміють, "під яку дудочку" грають ці протести. Люди розуміють, що допомагати Тимошенко вони точно не хочуть", - підкреслив він. Чи може таким лідером стати Саакашвілі? Демонстративно відмежувавшись від усього українського політикуму, він зараз перебуває в дуже вигідному становищі. Так, після поразки на виборах у Грузії він має єдиний варіант - продовження політичної кар'єри як опозиційний лідер в Україні, вважає голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко. «Тут нічого нового. Ця партія створюється з червня. Це партія, яку створювали Сакваралідзе, Чумак і деякі інші люди. Вона створюється з червня, але її створення зависло через те, що Саакашвілі коливався і мав очікування щодо виборів у Грузії», - пояснив політолог. Але у Саакашвілі немає механізмів для проведення дострокових парламентських виборів в Україні. «Дострокові парламентські вибори можуть відбутися тільки за трьох умов, точніше, за трьох умов може бути розпущений парламент: не працює Верховна Рада протягом місяця або уряд подає у відставку, або його знімає ВР, немає коаліції, тоді проводять дострокові вибори. Ні на одну з цих причин Саакашвілі і його соратники вплинути не можуть. Тому говорити він може все, що завгодно, а ось вплинути на процес він не може. Є ще варіант - «вулиця». Через «вулицю» хоче спровокувати дострокові вибори Тимошенко, до цього приєднуються колишні регіонали. Але, як сьогодні попередила СБУ, тут є ризик прив'язки до російських інтересів. І ось тут Саакашвілі доведеться подумати. Самостійно він зробити нічого не може в плані проведення дострокових парламентських виборів», - пояснив експерт. Політологи вважають, що поки у Саакашвілі немає плану і він діє навмання. Але так як революційна ситуація і запит на зміни в країні нікуди не поділися, то у влади є два варіанти - або готуватися до війни з народом, або почати виконувати обіцянки. Чудовою точкою відліку нових відносин з народом могло б стати отримання Україною безвізу. Але до нього ще треба дожити.

Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
28 квітня о 1:03 розпочнеться 20-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Вербна неділя у 2024 році: що можна і що не можна робити 28 квітня
Вербна неділя у 2024 році: що можна і що не можна робити 28 квітня
Велике свято віруючі святкують за тиждень до початку Великодня У Вербну неділю існують не лише традиції, а й з....
Гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви будете сповнені енергії та рішучості Це чудовий час для початку ....
Любовний гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути особливу енергію у своїх відносинах Це чудовий де....
Найправдивіше ворожіння на майбутнє
Найправдивіше ворожіння на майбутнє
Щоб дізнатися, що чекає на вас у найближчому і далекому майбутньому, можна погадати Пропонуємо вам скористатис....
більше матеріалів




/-1,537926197052-/ /-pc-/
Top