counter
Архів Повернутись назад 11 Вересня 2022
11 Вересня
Російська фашистська армія не припинила обстріл Харкова, Дніпра, Миколаєва Російські окупаційні війська, які за інформацією з місць відступають після контрнаступу Збройних Сил України, продовжує свої щоденні обстріли Харкова і Миколаєва. У Харкові після опівночі пролунали вибухи. Про це повідомляє АСН-Україна з посиланням на місцеві Телеграм канали Суспільне та Труха.Жителів просять залишатися в укриттях та дотримуватись правил "двох стін". Також користувачі повідомляють про серію вибухів у Нікополі, Дніпрі. У Дніпрі після інформації про вибухи повідомили про видиму заграву від пожежі. Також повідомляють, що в центрі міста вибуховою хвилею пошкоджено приватні будинки. Повідомляється, що постраждали. Внаслідок вибухів у Нікополі в деяких районах зникло світло. Станом на пів на четверту ранку в Дніпрі знову оголошено повітряну тривогу.
Суспільство 9/11 – 21 річниця жахливого теракту 21 рік тому стався, як здавалося комусь, найжахливіший теракт у світі. Терористи-смертники на захоплених літаках атакували вежі Світового торговельного центру в Нью-Йорку та будівлю Пентагону у Вашингтоні. Терористичні акти 11 вересня 2001 року (також звані 9/11) – серія з чотирьох координованих терористичних актів-самогубств, скоєних у Сполучених Штатах Америки членами терористичної організації «Аль-Каїда». Вранці того дня чотири групи терористів загальною кількістю 19 людей захопили чотири рейсові пасажирські літаки. Кожна група мала щонайменше одного члена, який пройшов початкову льотну підготовку. Загарбники направили два лайнери у вежі ВТЦ, розташовані у південній частині Манхеттена у Нью-Йорку. Рейс 11 American Airlines врізався у вежу ВТЦ-1 (північну), а рейс 175 United Airlines – вежу ВТЦ-2 (південну). В результаті обидві вежі обрушилися, викликавши серйозні руйнування прилеглих будівель. Третій літак (рейс 77 American Airlines) був направлений до будівлі Пентагону, розташованої неподалік Вашингтона. Пасажири та команда четвертого авіалайнера (рейс 93 United Airlines) спробували перехопити керування літаком у терористів, літак упав у поле біля боро Шанксвілл у штаті Пенсільванія.Крім 19 терористів, внаслідок атак загинуло 2977 людей, ще 24 зникли безвісти. Більшість загиблих були цивільними особами. Теракт став найбільшим в історії за кількістю жертв. Проте сьогодні, Усама бен Ладан здається дрібним хуліганом порівняно з масштабним терористом, злочини якого можна порівняти хіба що з тими, що залишив Гітлер.
Дозвілля Усікнення глави Іоанна Предтечі: що можна і не можна робити 11 вересня 11 вересня православні віруючі вшановують пам'ять святого Іоанна Хрестителя. Це одне з великих християнських свят. Незважаючи на святковий день у церковному календарі, це день суворого посту. Адже віруючі згадують день Усічення голови Іоанна Предтечі. Повністю забороняється смакування їжі тваринного походження – м'ясо, молоко, яйця, сир, сметану, вершкове масло тощо. Більше того, слід відмовитися навіть від олії – такий порядок посту цього дня. Серед заборон – те, що цього дня не можна різати та рубати. Це пов'язано зі способом умертвіння святого Іоанна шляхом усічення голови за наказом царя Ірода. Цього дня вересня віруючі намагалися триматися на відстані від різальних та рубаючих предметів та знарядь праці. Ними просто не скористалися. Навіть хліб цього дня відламували руками. У народі говорили – хто візьме цього дня сокиру до рук – бути тому без голови. Крім того, існувала заборона у цей день вживати в їжу кругле – адже все, що має цю геометричну форму, нагадує голову. Ця заборона тісно пов'язана з попередньою. З цього ряду заборона вживання продуктів червоного кольору і вина. Це вже асоціація із пролитою кров'ю. Цього дня не прийнято їсти на круглій страві і подавати що-небудь на блюді. Бо Соломія, яка отримала нагороду від царя Ірода голову Іоанна Хрестителя, несла її на блюді. Саме за викриття Іоанном неправедного життя Ірода та його дружини остання зненавиділа святого і зробила все, щоб його стратили. Тож цього дня ніхто не веселиться. Адже своєї мети дружина Ірода за допомогою своєї дочки досягла танцями під час царського бенкету. З того часу Предтеча вшановується як воїн Небесної Вітчизни, і зараз у храмах цього дня замовляють молебні за воїнів, які загинули, захищаючи свою Батьківщину. Святому Іоанну Хрестителю моляться всім серцем про звільнення від головного болю. У народі цей день був пісним, тому в народному календарі з'явилася назва Іван Пісний. Цей день вважали закінченням літа, і початком «бабиного літа». На «Івана» було прийнято збирати коріння, наприклад, ріпу. За переказами, цього дня активізувалася всяка нечиста сила, щоб убезпечити від неї свій будинок, під порогом розсипали насіння маку.День слід провести у пості, молитві. Вранці треба відвідати храм, побувати на службі. У цей день також не треба лаятись, конфліктувати, вживати ненормативну лексику. Існували в цей день і особливі погодні прикмети:Грім у цей день - до теплої весниПобачити журавлів — до ранньої зимиПобачити гусака, що летить, — до дощу.
ОК "Південь" прозвітувала про знищені бази орків на Херсонщині Оперативне командування "Південь" традиційно опублікували поточну оперативну обстановку на півдні України за 10.09.202, а також звіт про роботу ЗСУ на своєму напрямку проти російських убивць. Згідно з інформацією прес-центру ОК "Південь", ситуація в операційній зоні командування досить напружена, але контрольована.Продовжуються позиційні бої, внаслідок яких відбувається просування військ та закріплення територій. Ворог віддає перевагу контрбатарейній боротьбі, намагаючись уникнути прямого зіткнення. Страждає та відступає. Протягом бойового дня ворог здійснив 20 авіаційних ударів уздовж лінії зіткнення за нашими позиціями та прилеглими територіями. У відповідь авіацією ЗСУ скоєно 10 ударів, а ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 350 вогневих завдань, внаслідок чого на південному напрямку ЗСУ підірвали 3 склади боєприпасів та "попрасували" поромну переправу Втрати російської армії вбивць, ґвалтівників та мародерів за добу: 80 російських окупантів; 8 танків; 17 одиниць автобронетехніки; 1 гаубиця "Мста-Б"; безпілотник "Орлан-10"
Дозвілля 11 вересня. Не користуйтеся гострими предметами і не їжте ці овочі та фрукти, щоб не спричинити лихо У неділю, 11 вересня, православні відзначають Свято Усічення голови Пророка, Предтечі та Хрестителя Господнього Іоанна. У народі вважалося, що 11 вересня завершується літо. З 11 вересня зазвичай починається «Бабине літо», яке триває аж до 22 вересня. Що можна зробити: У храмах проходили богослужіння – православні просили у Бога фізичну та духовну тверезість. У цей день люди тримали суворий піст, а в їжу додавали лише олію. Якщо дотримуватися таких традицій, то сильна енергетика на це свято допоможе замолити гріхи, а будь-яке бажання здійсниться. Можна їсти крупи, зелень, гриби та готувати із заготовленої ріпи. Їй бенкетували не лише в родинному колі, капустяну рослину розносили і бідним. Дозволяється приймати гостей та відвідувати близьких. Також варто відвідати храм та приділити час молитвам. Потрібно перенести роботу на більш сприятливий для цього день, щоб не турбувати землю. У це свято краще навести лад удома: протерти пил, забратися в шафі тощо. Людям, які ще не знайшли злодійку, варто сходити в храм і побувати на служінні. Що робити не можна: Не віталося розпивання спиртних напоїв, бо цього дня сумували за Предтечею Іоанну. Не варто вживати фрукти та овочі круглої форми. Цей список містить помідори та кавуни, які виглядають як кров пророка. На Святого Іоанна не можна користуватися гострими ріжучими предметами, інакше можна позбутися голови. Зокрема, у жодному разі не ріжте капусту, оскільки з нею асоціюють цю частину тіла. Не можна співати та танцювати. Інакше ви ризикуєте життям іншої людини. В Євангеліє сказано, що танець Соломії послужив загибелі Хрестителя Іоанна. Також забороняється зрізати мак та помідори, качани біля врожайних плодів. Прикмети цього дня: Журавлі відлітають на південь – зима прийде рано. Якщо гусак ширяє в небі, то проллється дощ; лебідь – випаде сніг. Пролунає грім – осінь виявиться теплою. Шпаки не полетять на південь – прийде «бабине літо». З'явилися граки – незабаром настане довга сонячна погода. Якщо на Святого Івана мучать головний біль, то молитва до Пророка позбавить вас від недуги.  
Юмор Газманов боягузливо скасував свій сьогоднішній концерт в Ізюмі Центральний міський "осавул" на росії олег газманів, який своїм ротом уже наговорив років на 10 згідно з ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України), вкотре показав своє боягузливе нутро. Виявляється, на 11 вересня в Ізюмі було заплановано виступ олега газманова з концертом "Росія вперше тут назавжди". Однак після того, як розпочався контрнаступ ЗСУ, так звані організатори концерту написали, що захід "переноситься на невизначений термін". Нічого в цьому дивного, звичайно, немає: адже показати свою сміливість і смикати мовою, підтримуючи війну проти України - це не одне й те саме. Нагадаємо, український суд дозволив заарештувати і доставити до країни для обрання запобіжного заходу російського співака ротом олега газманова, який підтримує кремлівський режим. Про це 5 березня, повідомила у Facebook генеральний прокурор Ірина Венедиктова.
Зведення з фронту від Генштабу ЗСУ на ранок 200-го дня війни 11 вересня 2022 року Оперативна інформація станом 06.00 11.09.2022 щодо російського вторгнення Слава Україні! Розпочалася двохсота доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Противник продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні тимчасово захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей. Веде повітряну розвідку, постійно намагається покращити тактичне положення, вживає заходів щодо покращення логістичного забезпечення своїх підрозділів та здійснює обстріли позицій наших військ вздовж усієї лінії зіткнення. Зберігається подальша загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України. Протягом минулої доби ворог завдав 16 ракетних та 34 авіаційних удари по військових та цивільних об’єктах на території України. Від цього постраждали 28 населених пунктів. Зокрема, Славгород, Велика Писарівка, Великі Проходи, Авдіївка, Невельське, Мар’їнка, Нескучне, Велика Новосілка, Дніпро та Брускінське. Волинський та Поліський напрямки обстановка без суттєвих змін. інших напрямках противник здійснив обстріли із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, а саме: Сіверський напрямок неподалік Білопілля, Линового та Грабовського Сумської області; Харківський напрямок в районах населених пунктів Лютівка, Тимофіївка, Дементіївка, Золочів, Соснівка, Питомник, Руські Тишки, Черкаські Тишки та Борщова; Слов’янський напрямок в районах населених пунктів Слов’янськ, Долина, Краснопілля, Велика Комишуваха, Довгеньке та Дмитрівка; Краматорський напрямок біля Кривої Луки, Пискунівки, Сидорового та Роздолівки; Бахмутський напрямок в районах населених пунктів Весела Долина, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Яковлівка, Білогорівка та Веселе; Авдіївський напрямок поблизу Авдіївки, Опитного, Водяного, Первомайського, Карлівки та Красногорівки; Новопавлівський напрямок в районах населених пунктів Великі Новосілки, Шевченко, Вугледар та Мар’їнка; Запорізький напрямок біля Гуляйполя, Рівнопілля, Новосілки, Вільного Поля, Червоного та Малинівки; Південнобузький напрямок в районах населених пунктів Мирне, Степова Долина, Біла Криниця, Сухий Ставок, Любомирівка, Безіменне та Нова Зоря. Противник продовжує зазнавати втрат. На Харківському напрямку ворожі підрозділи зі складу 3 мотострілецької дивізії 20 загальновійськової армії залишились без шляхів забезпечення, особовий склад перебуває у панічному настрої. Також, відомо про численні санітарні втрати противника на зазначеному напрямку. За попередню добу до населеного пункту Валуйки Бєлгородської області доставлено понад 75 поранених російських військових, в той час як з Бєлгорода до Москви було евакуйовано понад сотню окупантів. Через значні втрати в живій силі, російські загарбники планують провести так звану “мобілізацію” чоловічого населення на тимчасово захоплених територіях. Зараз чоловікам заборонено залишати населені пункти. У відповідь на успішні дії Збройних Сил України російські загарбники проводять “контрзаходи”. В населених пунктах, на тимчасово захоплених територіях Харківської та Херсонської областей, окупанти посилюють адміністративно-поліцейський режим, забороняється в’їзд та виїзд із населених пунктів, введено комендантську годину. У Херсоні здійснено обшук житлових приміщень мікрорайону Східний, з яких видно Антонівський міст. Місцевих жителів Каховки та Козацького російські військові попередили про відкриття вогню на ураження в разі їх наближення до переправ. В той же час Сили оборони вчергове відбили атаки противника в районах населених пунктів Соснівка, Майорськ, Миколаївка Друга, Зайцеве, Весела Долина, Соледар, Бахмут, Піски, Первомайське та Новомихайлівка. Продовжується деокупація України. Загалом, за останні дні від російської окупації звільнено близько двох тисяч квадратних кілометрів української території. Наші підрозділи зайшли до Куп’янська, триває звільнення населених пунктів Куп’янського та Ізюмського районів Харківської області. За добу, для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони завдала 23 удари, в ході яких було знищено чотири зенітних ракетних комплекси, уражено чотири опорних пункти та п’ятнадцять місць скупчення живої сили і техніки противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони знищили два літаки (Су-25 та Су-34), один гелікоптер Ка-52, два БпЛА та одну керовану авіаційну ракету. Ракетні війська та артилерія наземних угруповань військ продовжують виконувати завдання з контрбатарейної боротьби, вогневого ураження живої сили та бойової техніки, порушення системи управління та логістичного забезпечення противника. В результаті вогневого впливу за добу уражено два пункти управління безпілотної авіації, опорні пункти, скупчення озброєння та військової техніки противника в районах зосередження. В зону ураження також потрапила понтонна переправа та плавзасоби противника з військовою технікою на них. Згуртовані ми непереможні! Робимо перемогу разом! Слава Україні!
Запорізька АЕС повністю зупинена Сьогодні, 11 вересня 2022 року, вночі, о 03:41 енергоблок №6 ЗАЕС відключили від енергомережі. Йде підготовка до його розхолодження та переведення у холодний стан. Останні три доби 6-й енергоблок працював в режимі острова, заживлюючи лише власні потреби ЗАЕС на критично низькому рівні потужності (від 114 до 140 МВт), оскільки через російські обстріли були пошкоджені всі лінії зв‘язку Запорізької АЕС з енергосистемою України. Вчора ввечері після поновлення працездатності однієї із цих ліній зв’язку електроживлення власних потреб ЗАЕС стало можливим від енергосистеми України. Відтак було прийнято рішення щодо відключення енергоблока №6 і переведення його в найбільш безпечний стан – холодний. Для недопущення аварійної ситуації на станції необхідно припинити рашистські обстріли ліній зв‘язку ЗАЕС з енергосистемою та створити навколо неї демілітаризовану зону. Після цього лінії зв‘язку можна буде відремонтувати, забезпечити включення і подальшу безпечну роботу станції. У разі повторного пошкодження ліній зв‘язку з енергосистемою, ризик чого залишається великим, живлення власних потреб ЗАЕС відбуватиметься від дизель-генераторів, термін роботи яких обмежений технологічним ресурсом і обсягами наявного дизельного пального. НАЕК «Енергоатом» здійснює всі можливі заходи, щоб організувати постачання на ЗАЕС додаткових партій дизельного пального.
Суспільство Рамзан Кадиров визнав втечу російської армії вбивць, і пообіцяв навчити генералів МО РФ У недільного запису на своєму Телеграм каналі путінський посипака рамзанкадиров визнав, що на Харківщині були допущені помилки, проте "сподівається, що Міноборони Росії зробить висновки".Ганебна втеча російських убивць, ґвалтівників і мародерів, яких на Росії вважають своєю армією, головний TikTok-ер Росії (росії фашистської) назвав "тактичним відступом". А також заявив, що ті вже незабаром повернуть боягузливо кинуті позиції."Це абсолютно нічого не означає. Я, рамзанкадиров, офіційно вам заявляю, що всі ці міста будуть повернуті назад. Там уже знаходяться наші люди, хлопці спеціально укомплектовані для цієї роботи, готові виїхати ще 10 тис. бійців, і ми найближчим часом дійдемо до Одеси", - сказав Кадиров у TelegramТакож він у своєму спічі сказав, що навчатиме міністерство оборони Росії. "Якщо сьогодні-завтра не будуть зроблені зміни у стратегії проведення "спеціальної військової операції", я змушений буду виходити на керівництво Міністерства оборони, керівництва країни, щоб роз'яснити їм ситуацію, яка там реально відбувається", - заявив він. Чекаємо з нетерпінням генералів, що вибачаються.     PS ЗСУ публікують відео на якому визнають успіхи рамзанкадировських Тік-Ток військ у бігу по пересіченій місцевості: "з легкої атлетики вони красені - наздогнати їх важко"
Юмор Клоун ківа розкриває підступний план російських фашистів У соціальних мережах набирає популярності розважальне шоу, випущене пропагандистами російсько-фашистського телеканалу НТВ, в якому клоун ківа розкриває весь задум російського командування у зв'язку з відступом окупантів на Харківщині. Користувачі в соцмережах відзначили: " цей імбецил органічно виглядає на росТВ" , "Аналітика від ківи, ​​яку заслужили громадяни немитої", "Шизофренія або шизофазія. Без жодних жартів. Ківа - хвора людина. Є в чаті кваліфіковані лікарі - можете більш докладний діагноз поставити?" "Ви не зрозуміли: це "спецоперація" всередині іншої "спецоперації"" Так само не пройшло непоміченим велику кількість склейок у відео. Пишуть, що у ківи "модем зламався" – довго інформація підвантажується. Коротко стенограма: Всі сині кампанії...*loading*...так, це сьогодні...*loading*...всі українські паблики...*loading*...забиті інформацією...*loading* ...перемог...*loading*...звільнених сіл...*loading * ...які були заздалегідь підготовлені під це...*loading*...втягнувши фактично...*loading*...на кілометрів 15...*loading*...всередину противника... *loading*...і ми бачимо...*loading*...як вертушки ...*loading*...перекидають і фактично закривають...*loading*. ..створюючи котел...*loading*...у якому буде...*loading*...знищено...*loading*...одна з...*loading*< br />...останніх...*loading*...угруповань...*loading*< br />...ЗСУ .
Суспільство Кому можна не платити за ком.послуги в Києві? 8 вересня на засіданні Київської міської ради було ухвалене рішення щодо знижок на комунальні послуги у столиці. Депутати зменшили чи частково скасували оплату за обслуговування прибудинкової території, вивіз відходів, постачання холодної води та водовідведення на час дії воєнного стану. Це буде стосуватися:– киян, які постраждали внаслідок обстрілів повністю звільнили від оплати за ці послуги;– знижку в розмірі 50% дали організаціям будь-якої форми власності, які розміщують у себе переселенців чи захисників з територіальної оборони, ЗСУ та Національної гвардії;– знижку 30% узгодили на всі комунальні платежі для соціально-незахищених киян;– зменшили на половину плату за комуналку для кафе и ресторанів, які забезпечують на волонтерських засадах гарячим харчуванням. Відшкодовувати кошти, які постачальники не отримають від киян, будуть з міського бюджету столиці.
Біля Нової-Каховки ЗСУ знищили ворожий склад та переправу через Дніпро Минулої доби наші Захисники авіацією та ракетно-артилерійськими підрозділами завдали понад 130 ударів по техніці та живій силі окупантів на півдні України, повідомляє ОК "Південь". "Підтверджено втрати ворога в кількості 35 окупантів, 5 одиниць авто-бронетехніки та міномета 120 калібру", - також йдеться у зведенні. У районі Нової Каховки знищено склад боєприпасів та наведений понтонний міст через Дніпро. Сили оборони контролюють обстановку на мостах та коригують плани ворога щодо спроби використання їх для транспортного сполучення. Наш вогневий вплив на пробні рейси змушує їх зупиняти повідомлення та продовжувати пошук альтернатив. На бойовому чергуванні у Чорному морі продовжують перебувати 2️ носії високоточної зброї із сумарним залпом у крилах «Калібр». Довіряйте Силам оборони! Разом ми обов’язково переможемо!  
ОК "Південь" розповіли про атаки окупантів на мирні українські міста Зі свого вечірнього зведення ОК "Південь" дали зведені дані щодо атак противника в зоні відповідальності командування. Протягом ночі ворог завдав 4 авіаційних та 3 ракетних ударів по позиціях наших військ та по об'єктах цивільної інфраструктури. Ракетами наземного базування «Онікс» із берегового ракетного комплексу «Бастіон» із тимчасово окупованого Криму завдано ударів по Вознесенському та Миколаївському районам. Силами протиповітряної оборони дві ракети знищені в повітрі. Одна з ракет потрапила до п'ятиповерхової будівлі у Миколаєві, пошкодження отримали й кілька навколишніх житлових будинків. Постраждали 9 цивільних осіб, трьох з них госпіталізовано. Ближче до ранку за напрямком Азовського моря ворожою стратегічною авіацією атаковано Березнегівську громаду. 2 крилаті ракети Х-22 потрапили у приватний сектор. Зруйновано 2 житлові будинки. Постраждали п'ятеро людей. Вранці Миколаївщина знову зазнала ракетної атаки. Стратегічною авіацією ворог доставив Вознесенськ 3 крилатих ракети Х-555, які потрапили в елеватор із запасами пшениці. Виникла пожежа оперативно ліквідована пожежниками. Постраждалих немає. У Нікопольському районі ніч також характеризувалася вогневою активністю ворога, який тричі атакував системами залпового вогню «Град» та важкою артилерією. Два десятки реактивних снарядів та понад півтора десятка 152 мм снарядів спричинили руйнування в самому райцентрі. Пошкоджено декілька житлових, у тому числі багатоквартирних будинків, гаражі, адмінбудівлі, навчальні заклади та медичного сервісу, об'єкти промислової інфраструктури, автомобілі, газопровід та лінії електропередач. Постраждали 3 цивільні особи, госпіталізовані до лікарні.
Сводка с фронта от Генштаба ВСУ на вечер 200-го дня войны 11 сентября 2022 года Оперативна інформація станом 18.00 11.09.2022 щодо російського вторгнення. Слава Україні! Триває двохсота доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню. Противник продовжує зосереджувати зусилля на встановленні контролю над територією Донецької області, утриманні тимчасово захоплених територій та зриві наступу наших військ на окремих напрямках. Ворог веде повітряну розвідку, продовжує вогневе ураження позицій наших підрозділів, намагається вживати заходів щодо відновлення втраченого положення, переміщуючи свої війська. Зберігається подальша загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України. Протягом поточної доби ворог завдав 16 ракетних та 3 авіаудари по об’єктах на території України. Від них постраждали 15 населених пунктів, зокрема Дергачі, Краматорськ, Костянтинівка, Дніпро, Вознесенськ та Миколаїв. Волинський та Поліський напрямки обстановка без суттєвих змін. інших напрямках противник обстріляв військову та цивільну інфраструктуру із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії: Сіверський напрямок – в районах населених пунктів Середина-Буда, Бачівськ, Яструбівка та Майське Сумської області; Харківський напрямок – Костянтинівка, Баранівка, Світличне, Прудянка, Дементіївка, Слатине, Великі Проходи, Борщова, Руська Лозова, Питомник, Мале Веселе, Рубіжне, Перемога, Українка та Старий Салтів; Слов’янський напрямок – Слов’янськ та Стелла; Краматорський напрямок – в районах населених пунктів Богородичне, Райгородок, Григорівка, Миколаївка, Крива Лука, Сіверськ, Званівка, Івано-Дар’ївка, Спірне та Роздолівка; Бахмутський напрямок – в районах населених пунктів Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина, Одрадівка, Миколаївка Друга, Зайцеве, Суха Балка, Юр’ївка, Розівка та Опитне; Авдіївський напрямок обстрілів зазнали населені пункти Кам’янка, Тоненьке, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Красногорівка та Мар’їнка; Новопавлівський напрямок – в районах населених пунктів Шевченко, Великі Новосілки, Богоявленка, Вугледар і Микільське; Запорізький напрямок – у районах населених пунктів Комишуваха, Зелене Поле, Новопіль, Гуляйполе, Полтавка, Рівнопіль. Південнобузький напрямок обстрілів зазнали райони Осокорівки, Нововознесенського, Первомайського, Українки, Мурахівки, Білогірки, Широкого, Зорі, Любомирівки, Лиманів, Лупаревого, Мирного та Софіївки. В результаті успішного контрнаступу наших військ на Харківському напрямоку російські війська гарячково покидають свої позиції та тікають з награбованим вглиб тимчасово зайнятих територій або на територію російської федерації. Зокрема, стало відомо, що близько 150 військовослужбовців збройних сил російської федерації виїхали колоною з Борщової та Артемівки Харківської області на двох автобусах, одній вантажівці та на 19 викрадених легкових автомобілях. Така ж ситуація спостерігається і в місті Сватове Луганської області. Окупанти похапцем залишили населений пункт на 4 вантажних автомобілях “Камаз”, 20 броньованих машинах “Тигр” та викрали понад 20 легкових автомобілів місцевих жителів. Ворог продовжує вчиняти терористичні дії та розміщує своїх військовослужбовців в закладах освіти. Зокрема, школу у селі Любомирівка Запорізької області перетворили на шпиталь та розмістили в ньому понад 100 поранених, навколо будівлі розміщено близько 10 одиниць військової техніки. Сили оборони вчергове відбили атаки противника в районах населених пунктів Великі Проходи, Курдюмівка, Миколаївка Друга, Зайцеве, Майорськ, Озерянівка, Новобахмутівка, Авдіївка, Первомайське та Водяне. Триває звільнення населених пунктів від російських загарбників. В Херсонській області окупанти також відійшли зі своїх позицій в деяких населених пунктах. У зв’язку з великими втратами у живій силі російські загарбники вигнали всіх місцевих жителів з Центральної міської лікарні у Новій Каховці та використовують її виключно для своїх військових. За поточну добу, для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони завдала пʼять ударів. Уражено чотири скупчення живої сили і військової техніки противника та один зенітний ракетний комплекс. Втрати ворога уточнюються. Ракетні війська та артилерія наземних угруповань військ продовжують виконувати завдання з контрбатарейної боротьби, вогневого ураження живої сили та бойової техніки, порушення системи управління та логістичного забезпечення противника, а також з підтримки контрнаступальних дій наших військ. Вірте у Збройні Сили! Переможемо! Слава Україні!
Суспільство Російська армія вкотре показала, що складається з мародерів У своєму вечірньому зведенні інформації з фронту станом на 200-й день війни, Генеральний штаб ЗСУ опублікував інформацію про підрозділи російської армії вбивць, ґвалтівників і мародерів, що особливо відзначилися.Зазначається, що внаслідок успішного контрнаступу наших військ на Харківському напрямі війська окупанта гарячково залишають свої позиції та втікають із награбованим углиб тимчасово зайнятих територій або на територію російської федерації.Зокрема, стало відомо, що близько 150 військовослужбовців збройних сил російської федерації виїхали колоною з Борщової та Артемівки Харківської області двома автобусами, однією вантажівкою та на 19 викрадених легкових автомобілях. Така сама ситуація спостерігається і у Сватові Луганської області. Окупанти квапливо залишили населений пункт на 4 вантажних автомобілях "Камаз", 20 броньованих машинах "Тигр" та викрали понад 20 легкових автомобілів місцевих мешканців.
Суспільство Рашисти зрозумівши, що не можуть протистояти ЗСУ завдали удару по цивільним об'єктам Вечірня ракетна атака російських фашистів була спрямована за військовими цілями, саме у об'єкти громадянської інфраструктури. Харківська, Донецька, Сумська, Дніпропетровська, Полтавська, Запорізька області мають проблеми зі світлом – впала напруга у мережі. Або немає повністю або частково, або працює з перепадами. Київські паблики також пишуть, що в деяких районах спостерігалися перебої з електроживленням Є інформація про пожежу внаслідок обстрілу Росії на об'єктах критичної інфраструктури в Харківській області. Про це, зокрема, повідомляє Дергачівський міська рада. Глава Сумської ОВА попереджає, що можливі атаки російсько-фашистських військ щодо об'єктів енергозабезпечення в Україні. Голова Полтавської ОДА Дмитро Лунін пише, що світло та водопостачання по області незабаром буде відновлено. Енергетики вже працюють.
Суспільство Фашистська росія відкрито перейшла до війни проти мирного населення У багатьох областях України повідомляють про серйозні проблеми з електрикою. Передбачається, що окупанти вдарили по Харківській ТЕЦ-5, одній із найбільших у країні, хоча офіційно поки що про це не заявляли. Світло зникло й у одному з районів Білгорода (це питання мародерства російської армією). Удари по критичній інфраструктурі, що не має відношення до армії, - прямий неприкритий акт геноциду. Порушення правил та звичаїв війни, що відбувається у прямому ефірі без жодних виправдань. Звичайно, марно сподіватися, що це викличе в цивілізованому світі будь-що, окрім чергової хвилі занепокоєнь. Ігор Терехов, мер Харкова у своєму повідомленні про наслідки атаки дуже точно зазначив: "Агресор підл, він із самого початку був націлений на знищення нас, як нації. Але ми переможемо. Доведено ЗСУ."
200 день війни. Коротко Сьогодні рівно 200 днів на календарі війни. 200 днів мужності, сміливості, боротьби. 200 днів нову історію нашої країни. Росія програла війну Україні: вигнання орків з нашої території невідворотне. На тлі контрнаступу окупанти гарячково тікають із награбованим, повідомляє Генштаб ЗСУ. Близько 150 російських військових виїхали з Борщової та Артемівки Харківської області двома автобусами, вантажівкою та 19 вкраденими автомобілями. Така сама ситуація і в Сватовому Луганській області — окупанти бігли на 4 КамАЗах, 20 бронемашинах та 20 викрадених авто. путінські мразі намагаються забрати свої п'яті точки подалі від ЗСУ, але не вийде. Головного дня виборів росіяни масово голосують проти війни. Вони пишуть на бюлетенях "Ні війні!" та "путіну - трибунал!". Протестні настрої у мордорі зростають і про це мають дізнатися ті, хто досі відмовчується. Українські захисники продовжують приймати техніку по ленд-лізу від армії Росії. На Харківщині — колони кинутої російської техніки, окупанти тікають на Луганськ. У СБУ показали, як демілітаризували рашистських танків на $170 млн. "132-ю армію світу" просто перетворили на металобрухт або кинули на полях. Переможний поступ ЗСУ на Харківщині триває. Сьогодні Українські Герої звільнили від рашистів Козачу Лопань, Бурлук, Вовчанськ, Кондрашівку, Яремівку та інші населені пункти. Бійці 92-ї бригади знищили літак, який намагався прикривати панічну втечу орків із Харківщини. Також Українські Захисники затрофеїли безпілотники "Орлан" із заводською документацією. Цінний подарунок від рашистів неодмінно буде використано. Деокупація Україною Ізюма може стати поворотним пунктом війни, Україні за кілька днів вдалося повернути більше територій, ніж Росія захопила за півроку війни, пишуть експерти.
Здоров`я Дослідники з'ясували, хто більше поправляється в разі відмови від сигарет По тому, як сильно людина залежна від куріння, можна визначити його схильність до ожиріння в разі відмови від шкідливої ​​звички. Повністю відмовившись від сигарет, протягом наступних трьох років чоловіки поправляються приблизно на 2,8 кг, а жінки - на 3,8 кг. 10% тих, хто кинув палити здатні легко набрати за цей період цілих 13 кг. Хоча в основному протягом 7-8 років їх вага приходить в норму. Вчені поки що не готові точно вказати причини, які провокують набір зайвої ваги у тих, що кидають палити, хоча їм вдалося розробити нікотинову терапію. Вона не рятує від ожиріння повністю, але все ж здатна значно зменшити кількість набраних кілограмів. Протягом трьох місяців вчені Койі Хасегава і його колеги з японського медичного центру в Кіото провели повне обстеження 186 пацієнтів, які кинули курити і проходили терапію. Серед них було 132 чоловіки і 54 жінки, вік яких коливався від 22 до 81 року. Медики проводили аналіз складу крові пацієнтів, спостерігали за їх психологічним станом і намагалися визначити ступінь залежності від нікотину, вдаючись до допомоги тесту Фагерстрема. Питання цього тесту, до слова, стосуються і середнього числа викурених сигарет за день. Як виявилося, найсильніше на набір зайвої ваги впливає саме сила пристрасті до куріння. Пацієнти, ступінь залежності яких була мінімальною (що набрали менше, ніж 5 балів по тесту Фагерстрема), харчувалися зовсім незначно - лише на 0,3% від вихідного. А ось курці, які не бачили свого життя без сигарет, в тесті набрали 10 балів, і після відмови від куріння одужали приблизно на 3,4% від початкового ваги. На думку вчених, така статистика свідчить про те, що ожиріння виступає побічним ефектом дії нікотину на організм людини.
Здоров`я Чай на 24% знижує смертність від різних хвороб Французькі експерти прийшли до висновку, що регулярне вживання чаю дозволяє майже на чверть знизити ризик смерті від різного роду захворювань. У складі чаю міститься чимала кількість антиоксидантів, і саме завдяки їм цінителі чаювання продовжують своє життя. Такий висновок зробили науковці в ході дослідження, учасниками якого стали 131 000 клієнтів Центру превентивної медицини в Парижі з 2001 по 2008 роки. Всім добровольцям запропонували відповісти на питання, скільки чаю і кави вони випивають на добу. Отримавши відповіді, людей розділили на три групи: до першої увійшли ті, хто п'є більше чотирьох чашок, в другу - від однієї до трьох, в третю - взагалі не вживають гарячі напої. Протягом наступних 3,5 років дослідники уважно стежили за станом здоров'я учасників експерименту. Як виявилося, ефекти, які виникають у зв'язку з вживанням кави і чаю, надають кардинально протилежну дію на людський організм. У людей, що п'ють виключно чай, ризик смерті від різного роду захворювань значно знизився. Особливо добре цей ефект проявився серед курців і тих, хто кинув шкідливу звичку. А ось вживання кави, навпаки, лише збільшує схильність людини до хвороб. За словами професора Ніколаса Даншена, керівника дослідження, вчені також виявили чималі гендерні відмінності: чоловіки п'ють набагато більше кави, тоді як жінки віддають перевагу чаю. Раніше вчені встановили, що всього чотири чашки чаю в день допоможуть зміцнити серцево-судинну систему і збережуть ясність розуму

Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови під час зростання Місяця допомагають залучити бажане, у тому числі щире кохання Щоб особисте щастя вже н....
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Магія чисел дозволяє людям ставати багатшими Головне — правильно її використати
більше матеріалів




/-0,50358414649963-/ /-pc-/
Top