counter
Архів Повернутись назад 11 Травня 2016
11 Травня
Суспільство Станцію метро «Вокзальна» частково закриватимуть в години пік Відсьогодні столичну станцію метро «Вокзальна» закриватимуть під час годин пік. Про це повідомляє прес-служба Київського метрополітену. Як зазначається, це викликано плановим ремонтом ескалаторів, який триватиме з 11 травня по 6 вересня 2016 року. Зокрема, передбачено ремонт східців із заміною всіх бігунків, перильних пристроїв, головних редукторів і тягових ланцюгів. Роботи триватимуть цілодобово. «На час ремонту метрополітен буде змушений закривати станцію «Вокзальна» на вхід у пікові години. Так, з понеділка по четвер станція не братиме пасажирів з 7:00 до 9:30 і з 16:00 до 19:30 годин. У п'ятницю вхід не працюватиме з 7:00 до 9:30 і з 14:30 до 19:30, а в суботу з 7:00 до 9:00 ранку», - йдеться в повідомленні. У зазначений час два з трьох ескалаторів працюватимуть на підйом, один перебуватиме в ремонті.
Суспільство Тимчук попереджає про загрозу екологічної катастрофи на Донбасі Моніторинг групи ІС виявив серйозну проблему екологічного характеру в районі н.п. Новгородське. Про це на своїй сторінці в Facebook написав координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. За його словами, в селищі розташований Дзержинський фенольний завод, де, в свою чергу, є шламонакопичувач з 400 тис. куб. м відходів фенольного і нафталінового виробництва. «Дамбу шламонакопичувача частково пошкоджено внаслідок обстрілу з боку терористів, але вона поки що стоїть. Проблема в тому, що через ті самі обстріли пошкоджено трубопровід, через який ведеться відкачування води, і наразі рівень рідини в накопичувачі досяг критичної позначки. Греблю може прорвати будь-якої хвилини», - написав Тимчук. Він також зазначив, що результатом прориву може бути сходження отруйного селевого потоку, утворення токсичного хмари, зараження річки Кривий Торець і загибель людей. «Під загрозою екологічної катастрофи в першу чергу - н.п. Новгородське і Неліпівка. Загалом 13 тисяч осіб», - написав Тимчук.
Події У Львівській області 15-річний хлопець зняв на відео власну смерть У Львівській області 15-річний хлопець зняв своє самогубство під колесами поїзда на відео. Про це повідомили в прес-службі ГУ Нацполіції в області. «О 3 годині ранку поліція отримала повідомлення про наїзд пасажирського поїзда «Київ - Івано-Франківськ» на хлопця біля залізничної станції «Підзамче». Після приїзду правоохоронців було встановлено, що 15-річний львів'янин вночі прийшов на залізничну колію і записав відео, в якому повідомив, що хоче добровільно піти з життя. Маючи намір покінчити життя самогубством, хлопець поклав голову на колію, залишивши включеним відео, яке зняло трагічну загибель. Всі обставини пригоди розслідуються, перевіряються причини, які могли спонукати юнака до самогубства», - сказано в повідомленні поліції. За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) КК України. Ведеться слідство.
За кордоном У Росії депутати запропонували створити міністерство пропаганди У РФ пропонують створити міністерство пропаганди. Про це повідомляє агентство «РИА Новости». Російські депутати Ліберально-демократичної партії Росії (ЛДПР) запропонували створити міністерство, яке б контролювало контент, який показують на телебаченні та в інших ЗМІ. На думку депутатів, у такому випадку можна було б підвищити «духовність населення». «На жаль, ми стаємо свідками того, що по телебаченню показують не просвітницький контент, не освітній, а більше розважальний і новинний, який інколи тисне на людину... Міністерство має звертати увагу на те, який контент показується. Це не цензура», - сказав депутат ЛДПР Вадим Дєньгін. Він зазначив, що зараз у Росії питання пропаганди залежать від міністерства зв'язку і масових комунікацій, а міністерство пропаганди, регулюючи контент, могло б змінити ситуацію на телебаченні, яка б розпочала показувати освітній контент і підвищувати «духовність населення».
Суспільство Розвідка: Серед бойовиків на Донбасі зросла статистика захворювань на ВІЛ/СНІД На Донбасі, на тимчасово окупованих територіях, спостерігається зростання захворюваності на ВІЛ/СНІД. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України. «Внаслідок постійного очікування наступальних дій, небажання брати участь в активних бойових діях відзначається відтік військовослужбовців з 2-го мотострілецького батальйону (Тельманове) 1-ї окремої мотострілецької бригади (Комсомольське). Як наслідок укомплектованість особовим складом підрозділу 2-го МСБ становить менш ніж 35%. Поряд із цим серед особового складу 2-го МСБ почастішали випадки захворювання на ВІЛ/СНІД, що також впливає на боєздатність. За квітень п.р. діагноз підтверджено у трьох військовослужбовців. Командуванням 1-ї ОМСБр прийнято рішення про перевірку 100% особового складу бригади на наявність захворювання», - сказано в повідомленні. Також у розвідці зазначили, що російські військові на Донбасі перебувають у незадовільному морально-психологічному стані.
Економіка Прем'єр: Росія вигравала від заниженої ціни на газ в Україні Від заниженої ціни на газ в Україні вигравала лише Російська Федерація, як український імпортер. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. «Занижена ціна на газ знищувала власний видобуток газу. Хто від цього вигравав? Імпортер. Хто у нас імпортер? Російська Федерація. А це означає, що це була спланована акція... Кажуть, що з кожного кубометра газу, який заходив з Російської Федерації, хтось отримував свої дивіденди», - сказав прем'єр. Також, за словами Гройсмана, підвищення ціни газу до ринкового рівня диктується необхідністю інвестувати в програми власного видобутку газу. «Всі ці розмови, що ціна газу 30-40 доларів в Україні - це неправда... Що стосується цін на газ, ще раз хочу повідомити всім громадянам, у кого низький дохід: персонально, адресно за них заплатить держава. Ті, у кого будинки по 500 м, платитимуть ринкову ціну, бо у них є можливість заробити більше грошей», - сказав прем'єр.
Суспільство ОБСЄ вказує на зменшення кількості випадків порушення «режиму тиші» в Донецькій області Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували зменшення кількості випадків порушення режиму припинення вогню в Донецькій області, передає прес-служба СММ ОБСЄ. «Зафіксувавши 84 вибухи, СММ зазначила зменшення кількості випадків порушення режиму припинення вогню в Донецькій області порівняно з минулим днем ​​(7 травня. - Ред.). На відміну від попередніх кількох днів, коли переважна більшість порушень режиму припинення вогню, включаючи 77 вибухів, відбулися в денний час. Перебуваючи на підконтрольному «ДНР» Донецькому центральному залізничному вокзалі, за 6 км на північний захід від центру Донецька, СММ чула 15 вибухів невизначеного походження, понад 25 черг з великокаліберного кулемета, а також понад 14 черг і 53 одиночних постріли зі стрілецької зброї на відстані 3-10 км на північний захід, північно-північний захід, північ, північний північний схід і східно-південний схід від своєї позиції», - сказано в повідомленні.
оформление ленты  Блог: 
Політика Ігор Луценко У Раді працює принцип обміну матеріальних благ на кадрові рішення Парламент і далі залишається в кризі. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив член Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції, народний депутат України від фракції ВО «Батьківщина» Ігор Луценко. «Насправді парламентарії вже пересварилися між собою. Принцип політичного та економічного торгу, коли матеріальні блага у вигляді будь-яких преференцій, грошей або ще чогось циркулюють в обмін на кадрові, законодавчі рішення, призводить до того, що люди просто торгуються», - упевнений він. Луценко також додав, що криза лише поглиблюється. «Парламент весь час балансує, а потім у нелегітимний спосіб приймає нелегітимні рішення. Це стосується і кадрової політики, і законодавчих ініціатив», - резюмував він.
Події У Харкові в метро жінка з двома дітьми кинулася під поїзд У Харкові в метро на коліях під поїздом опинилися три людини. Про це у Facebook повідомив директор департаменту з питань інформації та зв'язків з громадськістю міськради Юрій Сидоренко. Читайте також: У Львівській області 15-річний хлопець зняв на відео свою смерть Жінка з двома дітьми кинулася під поїзд. На щастя, ніхто не загинув. Рух поїздів тимчасово припинено. «На станції метро «23 Серпня» на коліях у бік центру опинилися двоє людей. Судячи з голосів - діти. Живі. Зараз їх дістають з-під вагона. Рух поки що призупинено», - написав він у соцмережі. Читайте також: У Києві з вікна викинувся журналіст столичного телеканалу Трохи пізніше він надав більш розширену інформацію. «Дістали. Мати з двома дітьми, яким на вигляд 5 і 12 років, сама стрибнула під поїзд. Усі живі», - написав Сидоренко.
оформление ленты  Блог: 
Політика Леонід Ємець У політиці необхідно відстоювати професіоналів В українській політиці необхідно відстоювати професійні кадри. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя, народний депутат України від «Народного фронту» Леонід Ємець. «Нічого не можу сказати про кулуарність чи публічність. Наша фракція свої кандидатури висунула (до ЦВК. - Ред.). Зокрема, це Андрій Магера. І наша позиція залишається незмінною. Ми наполягатимемо, що Магера - людина, яка довела своєю роботою, що є професійною і незалежною. І, власне, якщо ми не підтримаємо професійних і незалежних людей на посади, то навіщо це все взагалі відбувається?» - акцентував він. Ємець наголосив, що в кадрових питаннях важливо відзначити роботу тих, хто справді є фахівцем, і таких людей потрібно відстоювати.
Події Чоловіку, який підстрелив у Києві поліцейського, загрожує п'ять років в'язниці Чоловікові, який у Києві підстрелив поліцейського, загрожує до п'яти років в'язниці. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури. За інформацією прокуратури, напад на поліцейського стався близько півночі 11 травня на території парку «Перемога» в Дніпровському районі столиці. Співробітники патрульної поліції помітили підозрілого чоловіка і звернулися до нього з метою перевірки документів. У відповідь зловмисник двічі вистрілив в одного з поліцейських. Зараз поліцейського госпіталізовано з наскрізним кульовим пораненням. Виявилося, що стріляв 30-річний житель столиці. Йому готується повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України, і клопотання про обрання запобіжного заходу. За скоєне йому загрожує до п'яти років позбавлення волі.
Суспільство До суду відправили звинувачення проти поліцейського і добровольців, які скоїли розбійний напад У Донецькій області прокуратура відправила до суду обвинувальний акт щодо капрала поліції і двох добровольців патрульної служби поліції «Дніпро-1» за ч. 3 ст. 187 (розбій) та ч. 3 ст. 357 (незаконне заволодіння паспортом або іншим важливим особистим документом) КК України. Про це повідомили у прес-службі Донецької облпрокуратури. «Слідство з'ясувало, що троє чоловіків 20 січня 2016 року, одягнені в камуфляжну форму з шевронами у вигляді державного прапора України, увірвалися до одного з житлових будинків в Авдіївці. Там, погрожуючи зброєю господареві і завдавши йому тілесних ушкоджень, вони заволоділи комп'ютерною технікою та паспортом власника будинку, після чого втекли з місця злочину», - сказано в повідомленні. Прокуратура відправила обвинувальний акт щодо підозрюваних до суду для розгляду його по суті.
Суспільство У Києві затримано групу кримінальних авторитетів В одному з кафе Оболонського району Києва під час «сходки» затримано групу кримінальних авторитетів. Про це повідомляє прес-служба столичного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, вісьмох авторитетів і «злодія в законі» на прізвисько Куцу було затримано в кафе по вул. Героїв Сталінграда. «Усі кримінальні авторитети - уродженці Донбасу, а Куцу - громадянин іншої держави. Під час сходки головним питанням було обговорення «результатів» злочинної діяльності, а також перерозподіл сфер впливу на території Одеської області, міст Одеса, Горлівка і Бахмут», - ідеться в повідомленні. Раніше шістьох фігурантів неодноразово притягували до кримінальної відповідальності, в тому числі за вбивство, бандитизм, завдання тяжких тілесних ушкоджень, злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотиків, грабежі, розбої та автовикрадення. Наразі відносно затриманих проводиться перевірка.
Суспільство На Донбасі знайдено три схованки зі зброєю, яку бойовики планували використати для терактів У районі проведення антитерористичної операції знайдено три схованки зі зброєю, яку бойовики збиралися використати для терактів у день святкування річниці «референдуму». Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, у Слов'янську виявлено схованку з автоматом Калашникова і гранатою. Повідомлення про схованку надійшло від місцевої жительки, яка знайшла сумку зі зброєю поблизу звалища в районі санаторію «Ювілейний». Також у с. Семигір'я виявлено склад зі зброєю, обладнаний в ямі, прикритій шифером. Зі схованки вилучено РПГ-26 «Аглень», РПГ-22 «Нетто», 16 гранат РГД-5, Ф-1 та РГН із запалами і велику кількість патронів різного калібру. Крім того, в лісосмузі неподалік від м. Золоте знайдено гранатомет РПГ-26 із затертим ідентифікаційним маркуванням і капсуль-детонатори. За інформацією СБУ, зазначені засоби ураження мали бути використані для дестабілізації ситуації на Донбасі з нагоди річниці т.зв. сепаратистського референдуму.
Наука і технології оформление ленты  Закінчилося завантаження генератора на Ан-225 «Мрія» (відео) У Празі, в аеропорту імені Вацлава Гавела, завершився черговий етап транспортування генератора вагою 120 тонн на протилежний край Землі: вантаж було розміщено в найбільшому транспортному літаку у світі Ан-225 «Мрія» українського виробництва. Читайте також: Український Ан-225 «Мрія» вирушив у перший комерційний рейс до Австралії Як повідомляє чеське видання idnes.cz, у процесі завантаження виникли технічні складнощі з боку вантажовідправника, пов'язані з рампою, однак після усунення генератор усе-таки було закріплено всередині корпусу літака. У зв'язку з цим може спостерігатися незначна зміна в графіку вильоту. Читайте також: У Празі почалося завантаження генератора на український Ан-225 «Мрія» Процес завантаження генератора можна було спостерігати сьогодні у прямому ефірі.
оформление ленты  Блог: 
Політика Петро Олещук Ковальчука призначено представником Президента в Кабміні як противагу Призначення Віталія Ковальчука представником Президента в Кабміні було зроблено як демонстрація противаги. Він повинен стати «оком» Порошенка в уряді. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний експерт Петро Олещук. «Як то кажуть - це противага. Очевидно, що Ковальчук виконуватиме функції, так би мовити, «очей» Президента. Тобто він був призначений для того, щоб Кабінет Міністрів постійно відчував присутність Президента. Не думаю, що він входитиме в якесь протистояння (з Гройсманом, який раніше всіляко перешкоджав входженню Ковальчука в уряд. - Ред.). Він взагалі такий неконфліктний і непублічний політик. Але певні непублічні конфлікти все ж можуть виникати», - розповів політолог. Втім, Олещук переконаний, що на публіку конфлікти і можливе протистояння між Гройсманом та Ковальчуком не виноситиметься.
Політика оформление ленты  Панамські офшори (римейк) У Верховній Раді вимагають створити Тимчасову слідчу комісію щодо офшорів. Ця тема вибухнула після оприлюднення інформації, що чимало вітчизняних можновладців не гребують такими схемами приховування статків та уникнення виплати податків в Україну. Тема ТСК відстоюється гучно і яскраво. Але яка мета? Адже таких комісій у Раді створювалося чимало. Та робота жодної з них не завершилася звільненнями, судами чи вироками. Навпаки, в парламенті є старі жарти: «Хочеш заговорити та поховати питання - створи щодо нього ТСК» або «Все піар, окрім некролога». Гроші на касу Та лідер Радикальної партії Олег Ляшко стверджує, що цього разу все інакше. Офшорний скандал за участі українських можновладців заговорити не вийде.  Радикали ж блокуватимуть роботу парламенту, допоки не з’явиться Тимчасова слідча комісія з офшорів Президента Петра Порошенка, голови НБУ Валерії Гонтаревої, міністра фінансів Олександра Данилюка (проект постанови про звільнення якого вже зареєстровано у ВР). «Ключове, щоб «бабки» повернули - ті, які вкрали. І заплатили податки. За оцінками експертів, понад 100 млрд доларів вивели з України. Податки мають становити 15% від цієї суми. Не виключаю, що влада намагатиметься дискредитувати роботу комісії. Скерувати її в інше русло. Ми вже чуємо заяви, що, мовляв, треба розслідувати діяльність усіх (у БПП заявили, що така ТСК має розслідувати всі випадки використання офшорів за всю історію нашої країни з 1991 року. - Авт.). Так вони натякають на депутатів від опозиції. Ми не заперечуємо. Але опозиція корупцією не займається. Корупцією займається влада», - переконує Ляшко. Головний радикал запевняє, що тема офшорів не є ширмою, яка має на меті прикрити інші питання. Наприклад, кадрові: призначення генпрокурора та проведення ротацій у ЦВК. «Ми не дали кнопкодавити, провести закон під Юрія Луценка. Прийняття закону під одну людину можливе хіба в азійських деспотіях, а не в Європі. Відомо, що вони й далі протягуватимуть його - не стільки, щоб дати людині без юридичної освіти можливість стати генпрокурором, скільки Президенту Порошенку дозволити керувати прокуратурою», – сказав він. Світлий шлях На створенні ТСК наполягає також «Батьківщина». Юлія Тимошенко у вівторок, 10 травня, під час засідання погоджувальної ради ВР заявила, що комісія мала б вивчити факти можливої причетності оточення Президента України Петра Порошенка до офшору, який купував пальне у російського «Газпрому». Член Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції, народний депутат України від фракції ВО «Батьківщина» Ігор Луценко пояснив АСН, що така ТСК може бути дієвою, хоча справді механізму притягнення до відповідальності немає. «Але комісія – це шлях, щоб засвітити всі документи, вибудувати логічні конструкції, які доводять провину чи невинуватість людей, а тоді це оприлюднити. Проблема беззубості комісії полягає, зокрема, у блокуванні роботи ТСК, а також у перешкодах в отриманні інформації: хтось відмовляється приходити на засідання комісії, документи не надаються тощо. На цьому робота зупиняється», - пояснив він. Водночас Луценко визнав, що дійсно, громадяни у нашій країні не надто переймаються корупційними скандалами і не вимагають покарання винуватих, часто мирячись із цим, мовляв, «що поробиш, усі такі». І це ще й культивується. «У нас є дефіцит реалізації інформації про корупцію. Справді, що з того, що всі знатимуть, що у Насірова (голови ДФС. - Авт.) є будинок у Лондоні, у Порошенка - офшори. А що далі? Нічого. Цинізація суспільства продовжується. Люди зневірюються», - сказав він. Додавши, що важливо сформулювати дуже чіткі і кримінально перспективні звинувачення з доказами. Сила дії Підтримує ідею створення ТСК також представник ВО «Свобода» в парламенті, член Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, нардеп Михайло Головко. «Звісно, якби у нас був закон про ТСК, яким слідчим комісіям розширили б повноваження, дали право витребувати всі документи, рішення було б сильнішим, дозволило б звернутися ТСК до прокуратури, Антикорупційного бюро. Поки що ТСК з офшорів виглядає дещо бутафорно. Але навіть якщо її рішення матиме рекомендаційний характер, це буде аргумент для того, щоб вимагати дієвості від силових структур», - зазначив нардеп. Головко вважає, що у будь-якому випадку результати роботи ТСК щодо офшорів можновладців у той час, коли країна у глибокій соціальній, економічній кризі, примусить винуватих відповісти. «Є рахунки. Є кошти. Це все можна порахувати. І тепер питання в тому, чи здатні ми подолати корупцію? Чи вітчизняна система працює так, що корупцію можна тільки очолити? Якщо друге – не варто чекати на якісні зміни. А вже зараз 60% економіки в тіні. 118 млрд доларів виведено в офшори за десять років, а за останній рік - близько 13 млрд доларів», – акцентував він. Ілюзорний страх Отож на перший погляд видається, що створення ТСК, якщо не допоможе, то й не зашкодить. Хоча в ідеалі всі винуваті мали б покаятися та повернути гроші в Україну. А глава держави згадати, що є стаття 111 Конституції, яка прописує: Президента України може бути усунуто з поста Верховною Радою України в порядку імпічменту «у разі скоєння ним державної зради або іншого злочину» - і почати хвилюватися, а чи не готують йому імпічмент. На жаль, це лише ілюзія. Адже жоден з попередніх скандалів нічим не завершився. Варто, приміром, згадати, як пісочили на Комітеті з протидії корупції праву руку Порошенка Ігоря Кононенка, або ж справу «діамантових прокурорів», що розкручувалася в прямому ефірі. А про такого чоловіка, як Микола Гордієнко, взагалі забули, хоч колишній голова Державної фінансової інспекції ще торік звинуватив уряд Арсенія Яценюка у 3,5 млрд гривень корупційного збитку. Отже, щоб забули про цей офшорний скандал, треба лише почекати нового: цікавішого, яскравішого, а то ще й приперченого, приміром інтимом. Тому створення ТСК (що ще під величезним питанням) у парламенті ніхто з тих, у кого пір’ячко на писку, насправді не боїться. Чому про неї говорять? Причин кілька. Тема дійсно благодатна і проста, оскільки виводити гроші в офшор як мінімум нечесно по відношенню до держави. До того ж це привід нагадати парламентській коаліції з БПП і НФ, що вона – не справжня стійка більшість. І у прийнятті рішень їй потрібно враховувати інтереси й інших. Інакше криза влади буде лише поглиблюватися, а там уже й вибори не за горами. Тож далі буде.

Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Сильні обереги здатні подарувати захист від будь-якого негативного впливу Щоб у ваше життя не увірвався негати....
більше матеріалів




/-1,2335000038147-/ /-pc-/
Top