counter
Архів Повернутись назад 11 Січня 2017
11 Січня
За кордоном У Швейцарії школярок-мусульманок зобов'язали плавати з хлопчиками Європейський суд з прав людини постановив, що рішення швейцарської влади відправляти дівчаток-мусульманок на уроки плавання разом з хлопчиками не порушує релігійні права учнів. Розглянувши скаргу, ЄСПЛ визнав, що влада Швейцарії має право вимагати неухильного виконання шкільної програми заради успішної інтеграції дітей в швейцарське суспільство, передає BBC. Суд постановив, що такі вимоги можна розцінити як певне втручання в свободу віросповідання, але вони не становлять серйозного порушення цієї свободи. У рішенні ЄСПЛ сказано, що влада Швейцарії діяла в рамках закону, який спрямований на захист учнів іноземного походження від суспільної ізоляції. Скаргу подали в суд двоє громадян Швейцарії турецького походження, які відмовилися посилати дочок на обов'язкові шкільні уроки плавання, де займаються і хлопчики. Швейцарська влада заявила, що від таких уроків плавання можна відмовитися з релігійних міркувань, але лише в разі, якщо дівчата досягли віку статевого дозрівання, чого в цьому випадку не було.
За кордоном Вчені виявили «відсутній елемент» ядра Землі Вчені з Японії вважають, що їм вдалося визначити елемент хімічного складу земного ядра, який експерти намагаються ідентифікувати вже багато років. Про це передає BBC. У хімічному складі центру нашої планети елемент займає 3-тє місце після нікелю і заліза, але вчені поки не можуть точно назвати його. Експеримент учених з університету Тогоку провели в умовах високої температури і тиску, щоб якомога точніше симулювати реальну обстановку в центрі нашої планети. За його підсумками експерти прийшли до висновку, що швидше за все шуканим елементом є кремній. Це відкриття може допомогти отримати більш чітке розуміння того, як формувалася планета Земля. «Ми вважаємо, що кремній є важливим елементом у складі ядра - майже 5% ваги [внутрішнього ядра нашої планети] можуть припадати на кремній, розчинений в залізо-нікелевих сплавах», - каже в інтерв'ю виданню провідний дослідник Ейдзі Отані з університету Тохоку.
Події Бойовики намагалися прорвати оборону ЗСУ в районі Тарамчука - штаб АТО На Донбасі за минулий вівторок, 10 січня, російсько-окупаційні війська 49 разів порушили режим припинення вогню, один військовослужбовець Збройних Сил України загинув, троє отримали поранення і травми, повідомили в прес-центрі штабу АТО. За даними українських військових, на Маріупольському напрямку в районі Тарамчука відбувся бій, сили АТО відбили напад бойовиків. Окупанти з мінометів вели вогонь по Талаківці і Водяному. З гранатометів різних калібрів - по Мар'їнці, Водяному, Талаківці, Гнутовому і Широкиному. Зі стрілецької зброї - по Павлополю, Широкиному і Новотроїцькому. Також по Новотроїцькому вогонь вів снайпер, а по Широкиному - БМП. На Луганському напрямку терористи в районі Новозванівки вели вогонь з мінометів і протитанкових ракетних комплексів. За Троїцькому - з гранатометів. На Донецькому напрямку - з мінометів різних калібрів по позиціях ЗСУ в районі Верхньоторецька, Авдіївки, Крутої Балки, Опитного, Луганського та Зайцевого. По Опитному вогонь вела БМП противника.
За кордоном Російські спецслужби зібрали компромат на Трампа - CNN Російські спецслужби зібрали компромат на обраного президента США Дональда Трампа, повідомив американський телеканал CNN з посиланням на інформовані джерела. «Секретні документи, представлені минулого тижня президенту Обамі і обраному президенту Трампу, включають твердження, що російські оперативники заявили про наявність компрометуючої особистої і фінансової інформації на Трампа», - повідомляє телеканал. За даними видання, звинувачення були представлені на двох додаткових сторінках, які були включені до доповіді національної розвідки про російське втручання в президентські вибори в 2016 році. Джерелом даних, як зазначається в повідомленні CNN, є записки колишнього британського розвідника, який, на думку американської розвідки, заслуговує на довіру. На даний момент ФБР розслідує достовірність і точність цих тверджень, які засновані головним чином на інформації з російських джерел, але безліч деталей в записках про Трампа поки не отримали підтвердження. Пізніше видання Buzzfeed опублікувало доповідь на 35 сторінках про збір російськими спецслужбами компромату на Дональда Трампа. Видання не підтверджує достовірність фактів, які наведені у документі. Нагадаємо, що, згідно з незасекреченою частиною доповіді американської розвідки про втручання РФ у вибори президента США, російський президент Володимир Путін в 2016 році особисто розпорядився організувати кампанію впливу, яка була спрямована на підрив демократичного процесу виборів президента США і дискредитує кандидата від Демократичної партії Гілларі Клінтон.
За кордоном оформление ленты  Барак Обама звернувся з прощальною промовою до американців - відео 44-й президент США Барак Обама у вівторок, 10 січня, звернувся з прощальною промовою до американців. Виступ пройшов у конгрес-центрі McCormick Place в його рідному Чикаго. 20 січня Обама передасть повноваження обраному президенту США Дональду Трампу. У своєму прощальному виступі Обама заявив, що Росія і Китай не можуть зрівнятися за впливом у світі з США. «Наші суперники - Росія і Китай, не можуть впоратися з Америкою за впливом у світі, але ми не можемо відступити і не можемо дозволити будь-яким великим країнам залякувати маленьких сусідів», - сказав він. Також він підкреслив, що за час його президентства жодна зарубіжна терористична організація не атакувала США, а спецслужби країни усунули десятки тисяч терористів, включно з Усамою бен Ладеном. Крім того, з його слів, влада країни припинила тортури і працювала над закриттям в'язниці Гуантанамо.  
Події Бойовики «ЛНР» під прикриттям сутінків перекидають сили під Брянку та Первомайськ - ІС Бойовики терористичного угрупування «ЛНР» під прикриттям сутінків партіями по 2-3 вантажівки перекидають посилення або проводять ротацію в район Брянки та на північний захід (Первомайськ), йдеться у звіті групи «Інформаційний спротив». «На цей час перекинуто до 200 осіб у партіях на кожен напрям. Звертає на себе увагу скритність і прагнення замаскувати переміщення військ (пересування - в сутінках, кількома невеликими конвоями)», - йдеться в повідомленні. За даними ІС, посилення складається з місцевих бойовиків і російських найманців Луганського і Алчевського «гарнізонів». Також найближчим часом очікується прибуття бронетехніки, мінометів та іншого озброєння. «На приморському напрямку на перевалочну базу окупантів у Безіменному прибуло два «мотострілкових» взводи окупантів зі складу батальйонного резерву з позицій між Пікузами (колишнє Комінтернове) - Саханка. Всього шість ББМ (дві одиниці БМП-2, решта МТ-ЛБ) і близько 50 осіб. Ці підрозділи прибули на поповнення і відновлення боєздатності», - додали в ІС.
Події оформление ленты  Депутат повідомив про криваве захоплення приватного будинку під Дніпром У Новоолександрівці Дніпропетровської області в суботу, 7 січня, була здійснена спроба захоплення приватного будинку, під час якої взяли в заручників мешканців будинку і розстріляли працівників охоронної фірми, повідомив депутат Криворізької міської ради Микола Колесник. «Розстріл у Новоолександрівці, 3 км від Дніпра. 7 січня спроба захоплення приватного будинку, по тривожній кнопці виїжджає охоронна фірма, їх беруть у заручники і зв'язують, б'ють, ламають ребра, мешканці будинку теж «у скотчі», - заявив він у Facebook. За словами Колесника, пізніше до будинку під'їхав керівник охоронної фірми з двома охоронцями і хлопцем з відеокамерою. Як тільки вони вийшли з машини, загарбники відкрили вогонь на поразку, закидали гранатами, одна РГД-5 спрацювала, Ф-1 «заснула» під машиною. В результаті троє людей отримали поранення. Двоє з них перебувають у реанімації, третій отримав наскрізне кульове поранення в руку і кульове поранення в живіт. Поліція, яка приїхала на місце події, затримала частину злочинців, деяким вдалося втекти, додав депутат. За словами Колесника, коли суддя брала стрільців під варту, просила забезпечити їм охорону.
За кордоном У Кремлі назвали компромат на Трампа фальшивкою Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що інформація про наявність у російських спецслужб компромату на обраного президента США Дональда Трампа є фальшивкою, поширеною, щоб зашкодити двостороннім відносинам, передає Інтерфакс-Україна. «Це очевидна спроба нашкодити нашим двостороннім відносинам. Фабрикація таких «уток», якість відкритої частини попередньої доповіді і цієї «утки» - можна порівняти... Це повна фальшивка, і якість цього папірця говорить сама за себе», - заявив він. За його словами, ініціатори інформаційної кампанії намагаються підтримувати стан «полювання на відьом», щоб «примусово залишити відносини (США і РФ) в руслі деградації, не дозволити комусь замислитися, наскільки це відповідає інтересам двох країн, світової спільноти, і що можна зробити, щоб від тотальної конфронтації перейти до конструктивізму». Нагадаємо, що видання Buzzfeed опублікувало доповідь на 35 сторінках про збір російськими спецслужбами компромату на Дональда Трампа. Видання не підтверджує достовірність фактів, які наведено у документі .
Події На Донбасі приховують масштаби загибелі бойовиків - ГУР Головне управління розвідки Міністерства оборони України заявило, що російська військова комісія виявила понад 20 фактів приховування загибелі і поранень бойовиків російсько-окупаційних військ на Донбасі з початку 2017 року. «У підрозділах 11 окремого механізованого полку (Макіївка) 1 АК (ДОНЕЦЬК) ЗС РФ продовжує працювати комісія 1 АК ЗС РФ, якою вже виявлено понад 20 фактів приховування командуванням полку загибелі і каліцтва військовослужбовців, які відбулися цього року», - йдеться в повідомленні ГУР, оприлюдненому в Facebook. За даними ГУР, 10 січня в 7 окремій мотострілковій бригаді (Брянка) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ самовільно покинули місце служби десять військовослужбовців підрозділу протиповітряної оборони. В артилерійському підрозділі бригади під час розвантаження боєприпасів отримали важкі травми п'ять військовослужбовців.
Політика Гройсман розповів, коли в нього буде план на 2017 рік Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розповів, коли уряд має визначити план дій з реалізації ключових завдань на 2017 рік. Про це він заявив, відкриваючи засідання уряду у середу, передає кореспондент АСН. Він зазначив, що мають бути чіткі пріоритети по кожному міністерству, в тому числі для реалізації зростання економіки і визначення умов для зростання зарплат українців. «Сьогодні, в січні, треба визначати план дій, а план є достатньо амбітним, і кожен день концентрувати команди міністерств спільно з парламентом, з коаліцією, щоб ми могли приймати ефективні рішення і забезпечувати розвиток» - сказав глава уряду.  Нагадаємо, Гройсман наголосив, що підвищення заробітних плат громадян у поточному році є одним із ключових завдань уряду. З 1 січня мінімальна заробітна плата зросла до 3,2 тис грн.
Суспільство Чому «Укрпошта» не хоче обслуговувати комунальні платежі в Києві Українське держпідприємство поштового зв'язку «Укрпошта» тимчасово призупинило прийом комунальних платежів у столиці. Про це сказано в повідомленні прес-служби підприємства. «Цей крок був обумовлений нерентабельністю співпраці УДППЗ «Укрпошта» з Головним інформаційно-обчислювальним центром (ГІОЦ), про що свідчить аналіз економічної ефективності надання послуг, а саме послуги з прийому платежів за договором з КП «ГІОЦ», здійснений «Укрпоштою» у другій половині минулого року. За результатами аналізу, винагорода від прийнятих від населення платежів, яку отримує за свої послуги Київська міська дирекція «Укрпошти», не покриває витрати дирекції на надання цих послуг і є збитковою для компанії», - йдеться в повідомленні. У грудні 2016 року ДП «Укрпошта» звернулася до КП «ГІОЦ» з пропозицією підняти тариф на послуги «Укрпошти» з прийому платежів, але було відмовлено в зміні тарифу. Так як термін дії договору між підприємствами минув 31 грудня 2016 рю "Укрпошта" вирішила не продовжувати термін дії договору на невигідних для себе умовах.
Події Затримана в Донецьку медик не була бійцем Нацгвардії - НГУ У Національній гвардії України спростували повідомлення, що затримана в окупованому Донецьку жінка-медик є бійцем Нацгвардії. «Затримана громадянка не була військовослужбовцем Національної гвардії України», - йдеться в повідомленні НГУ. В НГУ заявили, що жінка працювала медичною сестрою в медичному пункті військової частини 3057. 8 січня командуванню військової частини надійшло повідомлення від її сина, який живе в Донецьку, що вона була затримана «поліцією» так званої «ДНР». «Працювала медсестрою (цивільним службовцем) в медичному пункті військової частини. Доступу до державної і військової таємниць за характером виконання обов'язків не було», - запевнили в Нацгвардії. Зараз у військовій частині проведено службове розслідування. Жінку звільнили в зв'язку з порушенням вимог трудової дисципліни. Раніше прес-служба полку «Азов» заявила, що в окупованому Донецьку бойовики терористичного угруповання «ДНР» затримали жінку-медика Національної гвардії України (військової частини 3057).
Економіка Рева: Невдоволення підприємців через закриття ФОПів необґрунтоване Невдоволення українців через необхідність припинення діяльності фізичних осіб-підприємців необґрунтоване.  Про це на засіданні уряду 11 січня заявив міністр соціальної політики та праці Андрій Рева, передає кореспондент АСН.  «В ЗМІ зараз продовжується кампанія, що фізичні особи - підприємці почали закриватися через обов'язкову сплату єдиного соціального внеску, що зумовлено розміром мінімальної зарплати. Такі звинувачення - несправедливі. Оскільки сплата ЄСВ - це інвестування у свій майбутній добробут», - заявив він.  Міністр наголосив, що в основному знімаються з реєстрації ті особи, які не займалися підприємницькою діяльністю, не сплачували податки. «Зрозуміло, якщо вони закриваються, то це вливає на статистику. Але нам потрібна статистика чи реальна зайнятість?» - запитує він. Нагадаємо, що в Україні з кінця грудня 2016 року кількість зареєстрованих приватних підприємців зменшилася на 128 402 в зв'язку зі змінами у роботі фізичних осіб - підприємців.   
Політика У разі невиплати зарплат уряд закликав скаржитися в call-центр Уряд закликає скаржитись у call-центр у разі невиплати зарплат.  Про це на засіданні Уряду 11 січня заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, передає кореспондент АСН.  «Сьогодні у керівників підприємств немає жодних підстав переведення людей на неповні ставки, і тому якщо такі факти є, то є урядовий контактний центр. Я пропоную урядовому контактному центру негайно систематизувати інформацію, передавати її міністерству соцполітики, а також державної інспекції праці для жорсткої і негайної реакції щодо тих керівників підприємств, які допускають порушення при призначенні нових умов оплати праці для працівників», - заявив він. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман підтримав цю пропозицію. При цьому в областях та в містах найближчим часом будуть створені спеціальні робочі групи, які будуть відслідковувати ситуацію з невиплатою зарплат.
Суспільство У Генштабі розповіли деталі призову офіцерів запасу Призов на військову службу офіцерів запасу, які закінчили військові кафедри вищих навчальних закладів і раніше не служили в Збройних Силах України, не є мобілізацією і не зобов'язує офіцерів служити в зоні бойових дій на Донбасі, заявив начальник управління правового забезпечення Генерального штабу - начальник юридичної служби ЗСУ полковник юстиції Максим Кушнір. «Ця система є фактично інструментом Міністерства оборони для гнучкого реагування на потреби Збройних Сил у фахівцях дефіцитних спеціальностей різного плану», - заявив він в інтерв'ю Укрінформу. За його словами, призвані офіцери будуть займати первинні посади на рівні командирів взводнї або ротної ланки. «Ми розглядаємо можливість використовувати офіцерів запасу в бойових частинах, але в місцях їхньої постійної дислокації, що дозволить вивільняти кадрових офіцерів для участі в ротаціях частин в АТО», - заявив головний юрист Генштабу. Кушнір наголосив, що жоден з офіцерів, призваних із запасу, не служитиме в зоні бойових дій, якщо сам не побажає укласти контракт із ЗСУ. «Прямих правових обмежень, що забороняють направляти офіцерів, призваних із запасу, в райони проведення АТО, не існує. Але, як ви знаєте, є політичне рішення керівництва Міноборони і Збройних Сил про те, що жоден призовник не потрапить у район бойових дій, якщо не укладе професійний контракт на продовження військової служби і не отримає відповідну підготовку», - заявив він. Представник Генштабу ЗСУ додав, що за призваними офіцерами збережеться місце роботи і середня заробітна плата на весь період військової служби. «При цьому такий офіцер отримуватиме в повному обсязі грошове утримання, яке встановлено у відповідності до його штатної категорії, і буде користуватися всіма пільгами, зокрема в соціальному і пенсійному забезпеченні, які законодавство визначає для кадрових офіцерів», - запевнив він. Нагадаємо, що під призов підпадають особи до 43 років, які закінчили військові кафедри, але не служили в ЗСУ. Термін призову складе 18 місяців. Призов буде проводитися щоквартально і почнеться вже в лютому 2017 року.
Події На Русанівці в Києві невідомий застрелив людину Працівники поліції Києва розшукують злочинця, який минулої ночі застрелив чоловіка на Русанівці. Про це передає прес-служба Національної поліції. Потерпілий помер в середу вранці від отриманих травм у лікарні. Свідки розповіли, що інцидент стався у вівторок о 23:30. Двоє чоловіків стояли біля під'їзду житлового будинку на Русанівському бульварі. Один із них тримав у руці пістолет, з якого зробив п'ять пострілів у бік опонента, після чого зник у невідомому напрямку. Постраждалим виявився 40-річний місцевий житель, його госпіталізували з вогнепальним пораненням голови, плеча і грудей. Лікарі провели реанімаційні заходи, але вранці потерпілий помер. На місці події правоохоронці вилучили п'ять гільз калібру 9 мм, дві кулі, а також автомобіль Volkswagen Passat, в'язку ключів від авто і квартири. Розпочато кримінальну справу за статтею 115 КК України (Умисне вбивство).
Економіка Суд зобов’язав митницю повернути мільйон доларів громадянці Італії, Гройсман проситиме НАБУ перевірити Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що Апеляційний суд зобов'язав митницю повернути мільйон доларів готівкою громадянці Італії та пообіцяв звернутися до НАБУ з приводу перевірки цього рішення. Про це він заявив, завершуючи засідання уряду у середу, передає кореспондент АСН «Першу інстанцію суду митниця виграла, бо людина мільйон доларів готівкою вивозила за кордон і була затримана. Рішенням Апеляційного суду митницю зобов’язано повернути вилучені гроші, а громадянку Італії визнати невинною», - сказав він. За словами голови уряду, під час розгляду цієї справи, представнику митниці навіть не надали слова в суді. «Суддя одноосібно зачитав рішення суду і закрив засідання... Це Апеляційний суд міста Києва, і, наскільки я розумію, суддя Мельник В.В.», - сказав він. «В мене була інформація про те, що митникам пропонували хабар в розмірі 200 тис. доларів за повернення цих грошей. Митники не пішли на те, щоб це зробити. В мене була така інформація, що 25 млн грн мали бути вилучені на користь держави, натомість одним рішенням суду віддали», - наголосив прем'єр.   Голова уряду повідомив, що сьогодні звернеться до всіх органів, які покликані вести контроль, - провести перевірку цього рішення суду. «І звернуся до Національного антикорупційного бюро», - наголосив він. «І я просив би Міністерство юстиції теж долучитися до цієї роботи - в інтересах держави. Все інше, що я хотів би сказати судді, - я стримаюся», - додав Гройсман. Нагадаємо, у жовтні 2016 року митники київського аеропорту Жулянах виявили у громадянки Італії 230 тис. євро і більше 783 тис. доларів готівкою. За версією Державної фіскальної служби, гроші були виявлені під час сканування багажу.  
Політика Гройсман: Треба домогтися, щоб кожен працедавець належним чином виплачував зарплати Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв домогтися, щоб кожен працедавець належним чином виплачував зарплати.  Про це він заявив, відкриваючи засідання уряду у середу, передає кореспондент АСН. Гройсман нагадав, що уряд вже заклав основи зростання промислового виробництва і розвитку індустріального потенціалу країни, які дозволять роботодавцям забезпечити зростання їхніх доходів.  Однак поряд з виробничим зростанням необхідно забезпечити і зростання доходів найманих працівників. «І я хочу запевнити, що я доб'юся того, що кожен працедавець буде належним чином оцінювати роботу найманого працівника. Нічого, якщо власник бізнесу заробить трошки менше грошей, а його працівники будуть отримувати значно більше. Оце має бути наша логіка в наших діях», - сказав він. Гройсман повідомив, що за його дорученням для контролю ситуації створені робочі групи. «Як людям нараховується заробітна плата, як вона виплачується. Найближчим часом ми створимо комунікаційні можливості, щоб люди нам повідомляли конкретно, де на якому підприємстві не виплачується зарплата або занижується, або приховується. І ми будемо дуже чітко реагувати... щотижнево я прошу мене інформувати»,- сказав він.
Економіка Розенко: Штрафи за невиплату мінімалки підвищили у 5-7 разів Штрафи за невиплату мінімальної зарплатні у розмірі 3200 грн підвищили у 5-7 разів, однак це не призведе до масових звільнень та безробіття. Про це в інтерв'ю журналістам 10 січня після засідання уряду заявив віце-прем'єр Павло Розенко, передає кореспондент АСН. «Штрафні санкції (за невиплату мінімальної зарплатні у розмірі 3200 грн з 1 січня. – Ред.) будуть збільшені у 5-7 разів. Але це крайня форма переконання керівників підприємств, щоб вони виконували норми законодавства... Ми готові до діалогу з керівниками підприємств, бізнесу... Але, безумовно, законодавство щодо виплати мінімальної зарплатні у розмірі 3200 грн має бути виконано», - сказав він. Розенко також прогнозує, що підвищення мінімальної зарплатні не призведе до масового скорочення робочих місць керівниками підприємств: «У нас немає підстав говорити, що буде скорочення ринку праці чи робочих місць... Це, навпаки, абсолютно позитивний сигнал, що економіка країни зростає». Він також запевнив, що будуть створені робочі групи на базі декількох міністерств, які на місцях контролюватимуть виплату зарплат у повному обсязі: «Нам необхідні місяць-два, щоб отримати перший ефект від підвищення мінімальної зарплати до 3200».
Суспільство Держприкордонслужба повідомила про напади на співробітників, які працюють на адмінкордоні з Кримом Держприкордонслужба продовжує здійснювати системний комплекс заходів, який спрямований на протидію протиправній діяльності, зокрема і на адміністративному кордоні з АР Крим. Робота проводиться в щільній взаємодії з іншими правоохоронними органами. Активна боротьба прикордонників часто наштовхується на опір з боку протиправних елементів, які різними методами намагаються перешкоджати роботі охоронців кордону, а також вдаються до погроз. У вівторок, 10 січня, невідомі кинули камінь і розбили вікно в будинку начальника одного з відділів прикордонної служби Бердянського загону. Крім того, порушники стріляли з мисливської рушниці в двері квартири прикордонника цього ж загону. На щастя, постраждалих немає. Представники Нацполіції проводять слідчі дії щодо обох випадків. Встановлюються особи, причетні до протиправної діяльності. Прикордонне відомство проводить відповідні перевірки і буде захищати права військовослужбовців, які охороняють інтереси України.
Політика Гройсман хоче змінити форму роботи Держслужби зайнятості і припинити фінансувати безробітних Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає за необхідне змінити форму роботи Державної служби зайнятості й перейти від фінансування безробітних до створення нових робочих місць.  Про це він заявив, відкриваючи засідання уряду у середу, передає кореспондент АСН. Він підкреслив, що не має наміру «фінансувати службу зайнятості та утримувати безробітних». Але водночас, за його словами, зробить усе необхідне, щоб створювати нові робочі місця й надавати людям роботу та належну зарплату. «Створення нових робочих місць - надзвичайно актуальне питання... навіть тих вакансій, які ми маємо сьогодні в країні, - їх недостатньо для того, щоб усіх українців забезпечити робочими місцями», - сказав він.  За його словами, саме тому питання створення нових робочих місць перебуває в сфері розвитку економіки, і уряд заклав основи для стимулювання зростання економіки.
Суспільство S.Group звинуватила «АТБ-Маркет» у замаху на життя її топ-менеджера Великий виробник снеків в Україні корпорація S.Group повідомила про напад на гендиректора ТОВ «Снек-Експорт» Сергія Білого і прямо зв'язала подію з бізнес-конфліктом з групою «АТБ-Маркет». Про це передає Інтерфакс-Україна. За інформацією прес-служби S.Group в середу, 11 січня, гендиректор підприємства ТОВ «Снек-Експорт» (що входить в корпорацію S.Group) 31 грудня минулого року в Дніпрі біля офісу компанії на проспекті Поля отримав ножові поранення в результаті нападу невідомого в масці. «В результаті глибоких ножових поранень він дивом вижив, однак серйозно пошкоджена легеня, порвані сухожилля руки, її працездатність поки під питанням. Протягом 10 днів потерпілий Сергій Білий перебував у реанімації. Лікарі сказали, що загроза життю минула. Але зараз йому потрібна повторна операція і реабілітація, а в подальшому знадобиться тривалий процес одужання», - сказано в повідомленні. Це не перший напад на працівників підприємств корпорації. У 2016 році кілька ключових менеджерів постраждали від нападів. «Ми пов'язуємо ці події безпосередньо з бізнес-конфліктом, який відбувається між підприємствами корпорації S.Group і групою «АТБ-Маркет» і який виражається, зокрема, в низці судових позовів щодо боргів «АТБ» перед S.Group за поставлену продукцію і ненадані послуги», - додали в компанії.
Події Керівник української сторони СЦКК розповів про ФСБшників і ГРУшників у місії ОБСЄ Керівник української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню на Донбасі Борис Кременецький заявив, що в складі СММ ОБСЄ і російської сторони СЦКК є кадрові працівники Головного розвідувального управління і Федеральної служби безпеки РФ. «Я впевнений, що будь-які російські офіцери в місії ОБСЄ - це кадрові співробітники або ГРУ, або ФСБ. Іншого там просто бути не може. Але вони - члени місії, тому користуються всіма привілеями і авторитетом, яким користуються спостерігачі ОБСЄ, незалежно від національності», - заявив він в інтерв'ю «Українській правді». Кременецький додав, що з 652 спостерігачів СММ ОБСЄ 39 осіб - це росіяни. Також ФСБшники і представники російської розвідки є в складі російської сторони СЦКК. «Ми не можемо впливати на список. Але можемо не пустити людину, якщо є реальні підстави. Звичайно, ми розуміємо, що серед них є квоти і на ФСБ, і квоти на ГРУ», - додав він.
Суспільство Під Києвом кілька населених пунктів можуть залишитися без тепла - Київоблгаз НАК «Нафтогаз України» не надав необхідні обсяги природного газу для чотирьох теплопостачальних компаній у Київській області. Таку інформацію надали в прес-службі ВАТ «Київоблгаз», передає «Преса України». У прес-службі повідомили, що відсутність потрібних обсягів - це серйозна заборгованість підприємства за газ. Відповідно до Кодексу газотранспортної системи «Київоблгаз» повинен зупинити розподіл природного газу на ці підприємства. Зараз без води і тепла можуть залишитися чотири населених пункти під Києвом -пгт Бородянка, смт Коцюбинське, м. Переяслав-Хмельницький і Тетіїв. Відомо, які підприємства залишаться без тепла - КП КОР «Бородянкатепловодопостачання», ТОВ «УКРОПТ «Майстер-Енерго», КП КОР «Переяслав-Хмельницьктепломережа» і КП КОР «Тетіївтепломережа». Про це керівникам цих підприємств повідомляли неодноразово листами і на нарадах в місцевих органах самоврядування. Але поки не вжито заходів для вирішення цього питання.
Політика КМУ проведе службове розслідування стосовно голови Держекоінспекції Кабінет міністрів проведе службове розслідування стосовно голови Державної екологічної інспекції Андрія Заїки, оскільки є кілька звернень «щодо голови інспекції та керівників її структурних підрозділів», - повідомила прес-служба КМУ. Таке рішення було прийнято на закритій для преси частині засідання Кабінету міністрів в середу, 11 січня. Як повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, скарги надійшли в грудні минулого року. «Я хотів би поставити перед Кабінетом міністрів України питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності керівника центрального органу і просити колег підтримати мене й ініціювати службове розслідування, оформивши протокольне доручення", - сказав він. Також міністр звернувся з відповідною заявою і в Національне агентство України з питань державної служби. Тим часом сам голова Держекоінспекції пообіцяв АСН прокоментувати це рішення КМУ найближчим часом.
Економіка S&P знизило рейтинг «ПриватБанку» до дефолтного рівня Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's знизило рейтинг націоналізованого «ПриватБанку» до рівня «SD» (вибірковий дефолт) з «R» (під наглядом регулюючого органу). Про це сказано в прес-релізі агентства. Згідно з інформацією, рейтингова дія була обумовлена ​​тим, що Фонд гарантування вкладів фізосіб у грудні минулого року ввів тимчасову адміністрацію в «ПриватБанк», а також провів конвертацію 3-х випусків єврооблігацій банку в капітал. «Відповідно до критеріїв агентства, ми розглядаємо конвертацію боргу в капітал як вибірковий дефолт за зобов'язаннями банку, так як власники облігацій не отримають виплат у рамках цієї операції. Ми оцінюємо ситуацію як вибірковий, а не загальний дефолт, так як щодо інших зобов'язань «ПриватБанку» на даний момент не був оголошений дефолт», - сказано в прес-релізі. У документі вказується, що S&P планує переглянути рейтинг банку після того, як отримає нові відомості для оцінки його кредитоспроможності після проведення урядом докапіталізації установи.
Економіка У профспілках розповіли, як будуть контролювати нарахування зарплат з новою "мінімалкою" Спеціальні робочі групи будуть тільки моніторити виконання закону про підвищення мінімалки, але не перевіряти самі підприємства. Про це в коментарі АСН повідомив голова Федерації профспілок України, член міжвідомчої робочої групи при Кабміні, яка буде займатися відповідним моніторингом, Григорій Осовий. «Це перш за все моніторинг ситуації і надання консультативної допомоги суб'єктам, щоб провести імплементацію законодавства про збільшення мінімальної заробітної плати оперативно і не порушуючи права самих працівників, вишукуючи ресурси для того, щоб забезпечити впровадження цих законодавчих змін», - уточнив Осовий. Зокрема, в областях і містах будуть створені спеціальні робочі групи, які будуть відслідковувати, скільки на тому чи іншому підприємстві, тому чи іншому працівникові було нараховано зарплати і як вона виплачується.
За кордоном Історія з компроматом на Трампа може бути розіграшем - ЗМІ Компромат російських спецслужб на обраного президента США Дональда Трампа, опублікований виданням BuzzFeed, можливо, є розіграшем з боку користувача 4chan, повідомляє Town Hall. «Відповідно до  різних постів на протрамповській гілці Reddit r/The_Donald, користувач 4chan склав найбільш непристойну історію в звіті. Потім він відправив її ненависникові Трампа республіканцеві Ріку Вілсону, який потім відправив її в ЦРУ. Історія потім була включена в доповідь, опубліковану у вівторок BuzzFeed News», - повідомляє видання. Town Hall пише, що якщо ця версія правдива, то це фактично означає, що користувач 4chan обвів навколо пальця розвідку США і більшість засобів масової інформації. Крім того, WikiLeaks заявив, що доповідь, опублікована BuzzFeed, - це «не доповідь розвідки», так як її стиль не відповідає стилю інших доповідей. Нагадаємо, що видання BuzzFeed опублікувало доповідь на 35 сторінках про збір російськими спецслужбами компромату на Дональда Трампа. Видання не підтверджує достовірність фактів, які наведені у документі.   35 page PDF published by Buzzfeed on Trump is not an intelligence report. Style, facts & dates show no credibility.https://t.co/twa8pJMMtP — WikiLeaks (@wikileaks) 11 января 2017 г.
Політика Проти Савченко можуть порушити кримінальну справу за публікацію списків полонених - Чаплига За фактом розголошення депутатом Надією Савченко прізвищ зниклих і полонених українських військових може бути розпочато кримінальну справу. Так вважає представник секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Михайло Чаплига, пише Українська правда. «Закон говорить про особливий порядок опублікування інформації про військовослужбовців. Частина осіб зниклих або полонених на території ОРДЛО - це українські військовослужбовці. Ту є порушення закону про боротьбу з тероризмом. В цьому аспекті можливий початок кримінального провадження у цій справі», - заявив Чаплига. Разом з тим він констатує, що частина правозахисників вітає цю ініціативу Савченко, як вітає будь-які кроки щодо прискорення звільнення заручників. «Якщо є люди, які вважають, що їхнє право на приватність було порушено, то вони можуть звертатися із заявою і тоді може бути розпочато кримінальну справу за статтею 182 ККУ України - незаконне збирання, зберігання, використання, поширення інформації про особу без її згоди» , - додав Чаплига.
Економіка У профільному комітеті Ради прокоментували ліквідацію податкової міліції Народний депутат України, голова парламентського комітету з питань податкової і митної політики Ніна Южаніна заявила, що податкова міліція продовжує працювати в рамках українського законодавства попри її виключення з Податкового кодексу України, передає Корреспондент.net. За її словами, депутати працюють над вирішенням юридичної колізії, що виникла внаслідок виключення розділу про податкову міліцію з ПК. Вона запевнила, що «податкова міліція діє в рамках закону». «Ми зараз з'ясовуємо з юристами, чи є частка правди в тому, що говорить моя колега (нардеп Тетяна Острікова. - Ред.)», - заявила Южаніна. Вона також додала, що комітет працює над законом про заснування нового органу замість податкової міліції. Нагадаємо, що нардеп Тетяна Острікова заявила, що депутати випадково ліквідували податкову міліцію. «Де-юре правовий статус податкової міліції поки - «поза законом». Де-факто вона не ліквідована, співробітники не звільнені, провадження не передані, продовжує свою діяльність», - сказала вона в Facebook.
Події Загибель поліцейських під Києвом: винуватцю ДТП загрожує 10 років в'язниці Білоцерківська місцева прокуратура закінчила досудове розслідування та направила до суду обвинувальний акт щодо 42-річного винуватця ДТП, в якому загинули працівники поліції. Прокуратура встановила, що водій, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, перевищив швидкісний режим на перехресті в Білій Церкві і проігнорував червоний сигнал світлофора, виїхавши на перехрестя доріг. Про це повідомляється на сайті Генпрокуратури. Там він зіткнувся зі службовим автомобілем, в якому перебувало троє працівників поліції. Двоє з них загинули, третій був госпіталізований. Дії водія були кваліфіковані за ст. 286 ч. 3 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Йому загрожує позбавлення волі від 5 до 10 років.
Суспільство Генштаб: Рішення про призов офіцерів запасу ще не ухвалено Рішення про проведення призову на службу офіцерів запасу ще не ухвалено.  Про це повідомив заступник начальника Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних сил України полковник Марк Андрусяк сьогодні під час брифінгу в Києві, передає кореспондент АСН.  Він нагадав, що законом щодо удосконалення порядку проходження військової служби запроваджується в особливий період такий вид військової служби, як військова служба за призовом осіб офіцерського складу (строком на 18 місяців). «Рішення про призов ще не прийнято», - сказав він. При цьому він додав, що за необхідності до Збройних сил призиватимуть громадян віком до 43 років, які закінчили кафедри військової підготовки, отримали офіцерські звання та не проходили військову службу. Нагадаємо, закон був ухвалений 6 грудня 2016 року і набув чинності 7 січня.
За кордоном У Путіна визнали, що нові санкції США можуть негативно вплинути на російський ПЕК У Кремлі зізналися, що нові санкції США можуть привести до негативних наслідків для ПЕК Росії, але заявили, що в разі ухвалення цих санкцій будуть знайдені відповідні компенсаційні механізми, щоб мінімізувати ризики. Про це повідомляє УНІАН, посилаючись на слова прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова. «Безумовно, такого роду рестрикції завдадуть додаткової шкоди, причому не тільки двостороннім відносинам, а й, я вважаю, навіть у плані глобальної економіки і глобального енергоринку. Звичайно, можливі негативні наслідки і для нашої країни», - заявив Пєсков. За його даними, «російська економіка і російський енергосектор за останні два роки довів, що він впевнено стоїть на ногах, що це дуже гнучка і дуже сильна система з неабияким запасом міцності. Тому немає сумніву, що сама система, сам сектор цієї економіки - знайде відповідні компенсаційні заходи, щоб мінімізувати будь-який можливий збиток від таких дій, якщо це буде зроблено», - додав Пєсков.
Події оформление ленты  Під Харковом затримані екс-міліціонери, підозрювані в розбійних нападах Група озброєних людей, до складу якої входили два екс-міліціонери, пограбувала підприємця і викрала його автомобіль. За інформацією Харківської обласної прокуратури, затримані підозрюються в нападі на сім'ю харківського лікаря. Інцидент стався сьогодні, 11 січня, заявив начальник Головного управління Нацполіціі в Харківській області Анатолій Дмитрієв. «Злочинці напали на харківського підприємця, забрали у нього 10 тисяч доларів, 30 тисяч гривень, чотири тисячі євро, а також заволоділи його автомобілем», - пише Дмитрієв на сторінці в Facebook. За його даними, через кілька годин злочинці були затримані співробітниками Управління карного розшуку разом з бійцями спецпідрозділу «КОРД». Двоє з чотирьох затриманих - екс-міліціонери. «Один з них звільнився три роки тому, другий - не пройшов атестацію», - додав Дмитрієв. У нападників було вилучено гроші та зброю. Розпочато кримінальну справу за двома статтями КК України: ч. 3 ст. 187 (розбій) та ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортними засобами).
Суспільство Поліція спростовує інформацію, що в Одесі знайдено тіло свідка у справі про вбивство Грабовського ГУ Нацполіції в Одеській області спростувало інформацію про нібито виявлене в Одесі тіло Сергія Федосенка, який є свідком у справі про вбивство адвоката Юрія Грабовського. Голова прес-служби відомства Олена Войтенко повідомила Інтерфакс-Україна, що тіло, про яке говорила адвокат Оксана Соколовська, було виявлено в Малиновському районі Одеси задовго до того, як Федосенко перестав виходити на зв'язок. «Йдеться не про дні і не про тижні, а про місяці», - додала Войтенко. За її словами, в розпорядженні правоохоронців є зразки тканин, і вони готові провести відповідну експертизу за участю матері Федосенка, але остання поки не виявила такого бажання. Адвокат Соколовська проводила впізнання за фотографією.
За кордоном Спецслужби США: Кремль підтримував Трампа протягом 5 років У Російській Федерації режим підтримував і допомагав новообраному президенту США Дональду Трампу протягом 5 років, щоб стимулювати розкол і розділення в західному альянсі. Про це сказано в 35-сторінковому документі, який присвячений зв'язкам Дональда Трампа з Росією, який є в розпорядженні політичної еліти країни, зокрема, вісімки лідерів Конгресу, передає «Європейська Правда». Повідомляється, що Дональд Трамп і його соратники використовували регулярний потік розвідувальних даних від Москви, зокрема про демократів та інших політичних суперників. За інформацією екс-керівного офіцера розвідки РФ, ФСБ скомпрометувала Трампа його діями в Кремлі достатньою мірою, щоб мати можливість шантажувати. На думку деяких джерел, його поведінка в Москві містила збочені статеві акти, які були організовані або проходили під контролем ФСБ Росії. Компрометуюче досьє на Гілларі Клінтон складалося різними спецслужбами РФ протягом багатьох років і містить переважно записані прослуховуючою апаратурою розмови під час різних візитів в РФ і перехоплені телефонні дзвінки, а не негідну поведінку. Досьє перебуває під контролем прес-секретаря Володимира Путіна Дмитра Пєскова, який підпорядковується безпосередньо наказам російського президента. Але поки воно не було поширене за кордоном, зокрема не передано Дональду Трампу.
Суспільство оформление ленты  Кияни представили 321 ідею, як покращити рідне місто У київській мерії стартував Ярмарок громадських проектів. На ньому кияни представили 321 ідею, як покращити рідне місто. Кожен автор не тільки презентує проект, а й рекламує його. «Вони можуть показати людям, що їхні проекти дають корисного місту, яким чином зібрати підтримку для того, щоб вони стали переможцями і на них було виділено фінансування. Автори можуть бути не жителями міста Києва, але проекти реалізуються тільки в Києві», - говорить керуючий справами секретаріату Київської міської ради Ігор Хацевич. Гліб Антоненко з Оболонського району показує план реконструкції підземного переходу і простору біля нього на перетині вулиць Героїв Дніпра та Героїв Сталінграда. Проект називається «Оболонський сад». «Ми з архітектором Олександром Горбанем зробили візуалізацію проекту, - розповідає Антоненко. - Якщо його підтримають, будемо проводити зустрічі з жителями, щоб остаточно опрацювати проект, як він повинен виглядати, як бачать його місцеві жителі, щоб не було ніяких конфліктів». Гліб показує зелені насадження і передбачувані зони для сидіння. «Коли ми детально вивчали це коло, спостерігали, як приходять мами з колясками і сидять на голому бетоні, - говорить він. - Немає місця, де відпочити. За нашими підрахунками, для проекту буде потрібно 997 тисяч. «Київзеленбуд» сказав, що там обов'язково повинен бути автополив для квітів і дерев. І якщо проект пройде, будемо з ними консультуватися, які рослини там краще приживуться». Проект для Печерського району столиці - проведення історичного фестивалю «Шляховий камінь». Його автор - завідувач лабораторії історичної реконструкції Євген Рязанцев. «Ми вважаємо, що історичні фестивалі покращують знання з історії, - каже він. - У нашому випадку історії Київської Русі. Ми плануємо проведення середньовічних боїв, майстер-класів, ярмарків. Кожен зможе відчути атмосферу давніх часів». Волонтер і плавець рятувальник Євген Перепелиця презентує проект «Пляжний патруль». «Ми хочемо отримати фінансування для організації, в якій люди можуть навчатися рятувальному ремеслу, - розповідає він. - Там би видавалося все спорядження. Після навчання ці люди могли б на волонтерських засадах патрулюватимуть пляжі і, при необхідності, надавали б допомогу». «Пляжний патруль» створений у 2015 році. «Спочатку нас було лише кілька людей, а в 2016-му вже 111 добровольців. Для всіх нас - це хобі. У кожного є основна робота. Але ми хочемо продовжувати діяльність і постійно навчатися », - розповідає Євген.   Ще один проект - «Зооуроки» від Олексія Коваленка. Його помічниця Дарина розповідає, що це повинен бути соціальний проект спільно з зоопарком, спрямований на освіту і освітню діяльність серед учнів шкіл, які прагнуть дізнатися більше про тварин, виховати відповідальне ставлення не тільки до домашніх улюбленців, а й до живих істот в цілому. «Перша частина уроку - теоретична, де розповідають про один або інший тип тварин, друга - вікторина, третя - практичні заняття, коли в учнів буде можливість погодувати тварин, погратися з ними, поспостерігати за їхніми звичками. Дітям дуже подобається, вони в захваті, коли їм дозволяють доторкнутися, погладити тварин». В результаті якщо ці або інші проекти пройдуть конкурс, то отримають бюджетне фінансування. Кращих своїм голосуванням в інтернеті визначатимуть мешканці столиці. До речі, воно вже розпочалося 27 грудня 2016 року і триватиме до 29 січня 2017 року. «Для того щоб проголосувати, треба мати або банківську картку, щоб скористатися банком ID, або електронний цифровий підпис, або карту киянина», - пояснює Хацевич. Кожен охочий - киянин або той, хто працює в столиці - може підтримати максимум п'ять проектів, які йому найбільше подобаються. На основі цих голосів буде сформований певний рейтинг. А потім настане етап реалізації протягом 2017 року. Загальний грошовий фонд для переможців - 50 мільйонів гривень. Але один зможе отримати не більше одного мільйона. «Зараз кількість голосів - близько 10 тисяч, - зауважує представник міської влади. - Думаю, для Києва це дуже маленький показник. Хотілося б, щоб було близько 100 тисяч, тоді проект дійсно відповідатиме назві «Громадський бюджет».
Події В окупованому Луганську 250 тисяч людей залишилися без води - ОБСЄ Через прорив труби на Петровській водонасосній станції біля с. Артема 10 січня водопостачання в Луганськ частково припинилося, 250 тисяч людей залишилися без води, повідомили в Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні. «Вчора на Петровській водонасосній станції біля підконтрольного уряду с. Артема знову стався прорив трубопроводу, в результаті чого водопостачання в Луганськ було обмежено і близько 250 тисяч осіб залишилися без чистої води», - йдеться в повідомленні СММ ОБСЄ, оприлюдненому в Facebook. За даними ОБСЄ, ремонтні роботи тривають і сьогодні. «СММ ОБСЄ сприяла встановленню режиму припинення вогню, а також здійснювала моніторинг його дотримання для того, щоб працівники водоканалу змогли провести ремонтні роботи», - заявили спостерігачі.
Політика Порошенко дав старт Року Японії в Україні Український президент Петро Порошенко підписав указ про святкування Року Японії в Україні і в ході зустрічі з послом Японії Шігекі Сумі висловив слова подяки Японії за тверду і незмінну підтримку незалежності і територіальної цілісності нашої держави, яку ця країна демонструє. Про це інформує прес-служба Петра Порошенка. Президент України відзначив роль Японії в наданні допомоги нашій країні в проведенні структурних реформ і нагадав про виділення $1,8 млрд протягом 2014-2016 років для підтримки Української держави на шляху змін в різних сферах суспільного життя, зокрема в створенні нової поліції й реформуванні правоохоронних органів, впровадженні судової реформи, а також вирішенні низки екологічних програм та інших проектах. «Це символічно, що Рік Японії в Україні буде відбуватися в 25-ту річницю встановлення дипвідносин між двома країнами», - заявив Порошенко.
Події У Києві поліція під час погоні затримала небезпечних грабіжників У Києві працівники патрульної поліції затримали групу осіб, які підозрюються в розбійному нападі та пограбуванні закладу. Зловмисники намагалися втекти від правоохоронців на мікроавтобусі, передає патрульна поліція України в Facebook. За інформацією джерела, 11 січня, близько 00:00, поліцейські отримали виклик про розбій: в один із закладів на бул. Вацлава Гавела увірвалися невідомі в масках і, погрожуючи палицями і сокирами, поклали всіх на землю, розгромили майно, забрали гроші з каси, телевізор і зникли в невідомому напрямку. «В ході відпрацювання прилеглої території на прос. Комарова патруль поліції помітив мікроавтобус Opel Vivaro, водій якого різко поміняв швидкість і напрямок руху, побачивши поліцейських. Правоохоронці вирішили перевірити автомобіль щодо причетності до нападу і попросили водія зупинитися, але той лише збільшив швидкість», - йдеться в повідомленні. В результаті погоні поліцейським таки вдалося зупинити мікроавтобус на вулиці Великій Кільцевій. У салоні перебувало шестеро осіб. Були виявлені балаклави і телевізор. Розпочато кримінальну справу за статтею «Розбій».
Економіка Насіров жорстко відреагував на рішення суду про контрабанду 1 млн доларів Якщо інформація про рішення Апеляційного суду столиці на користь італійки, яка в жовтні 2016 року намагалася незаконно вивезти з України 1 мільйон доларів в коробках з-під взуття, підтвердиться, то ДФС вимагатиме перевірити законність дій судді. Про це в Facebook пише голова відомства Роман Насіров. «Апеляційний суд Києва прийняв дивне рішення, скасувавши постанову Солом'янського суду про визнання винною громадянки Італії в порушенні митних правил. Ми очікуємо офіційного підтвердження цієї інформації. Якщо це так - ми будемо вимагати справедливості. Звернемося до НАБУ й уряду з вимогою провести перевірки законності дій судді, який вів справу»- пише Насіров. Голова ДФС України нагадав, що в жовтні минулого року італійка була затримана в аеропорту «Київ», рішенням суду на неї наклали штраф і конфіскацію. Конфісковані кошти мали бути передані в український бюджет.
За кордоном Тіллерсон: РФ вторглась в Україну і має зважати на погляди США Кандидат на пост глави Державного департаменту США Рекс Тіллерсон на слуханнях в американському Сенаті повідомив, що Росія вчинила агресію щодо України, а також підтримала військові злочини режиму Асада в Сирії, пише InfoResist. «Ми повинні об'єктивно оцінювати дії Російської Федерації. РФ сьогодні становить небезпеку, але вона не непередбачувана в просуванні своїх власних інтересів. Вона вторглася в Україну, зокрема забрала Крим, підтримала армію Сирії, яка грубо порушує закони війни. Наших соратників у НАТО Росія, що відроджується, може турбувати. Однак ці двері були відчинені, і ненавмисні сигнали відправлені через відсутність американського лідерства», - заявив він на слуханнях Сенату США щодо його кандидатури. На його думку, Америка відступила від своїх зобов'язань перед союзниками. «Ми послали нечіткі або слабкі сигнали з «червоними лініями», які перетворилися на зелене світло. Ми не визнавали, що Російська Федерація не думає так, як ми. Слова не можуть поміняти нерівну і суперечливу історію між нашими націями. Але нам потрібен відвертий і відкритий діалог із Росією щодо її амбіцій, щоб ми знали, як намітити свій курс»- наполягає Тіллерсон.
Події В Україні від грипу за тиждень померло шестеро осіб В Україні протягом першого тижня 2017 року (2-8 січня) від грипу померли шестеро осіб, йдеться у звіті Центру грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій Міністерства охорони здоров'я України. «Зареєстровано шість летальних випадків від грипу: в Черкаській, Донецькій областях по одному випадку, в Запорізькій, Львівській - по два випадки, з них одна дитина», - йдеться в звіті. За звітний період на грип та ГРВІ захворіло 250 227 осіб, з них 52,6% становлять діти віком до 17 років. Показник захворюваності становить 587,5 на 100 тисяч населення, що на 32,2% менше, ніж минулого тижня. «Можна побачити закономірну тенденцію до зменшення захворюваності на першому тижні року, що пов'язано з новорічними святами і канікулами в навчально-виховних закладах, проте це не завжди відображає реальну картину», - підкреслюється в повідомленні. Згідно зі звітом, найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано у Волинській області - 945,0, а найменший - у Луганській - 136,9 на 100 тисяч населення.
За кордоном Сексизм, "мексиканофобія" і приниження журналістів: Топ-10 гріхів Дональда Тампа Напередодні вступу Дональда Трампа на посаду президента США 20 січня в медіа «спливла» доповідь з компрометуючою, але не підтвердженою інформацією про новообраного американського президента. Низка американських ЗМІ опублікувала інформацію про наявність у російських спецслужб матеріалів, що компрометують Трампа. Інформацію нібито зібрав британський розвідник, який викликає довіру у американських спецслужб. Сам Дональд Трамп встиг відхреститися від компромату, назвавши його фейком і політичним «полюванням на відьом». Його заяви повторили і в Кремлі, додавши, що фальшивку поширили, щоб нашкодити відносинам Москви і Вашингтона. Редакція АСН вирішила згадати відомі скандали, пов'язані з Трампом, не вдаючись у деталі доповіді-компромату, авторство якої вже приписали користувачеві Reddit. 1. "Пародія" на репортера з інвалідністю У 2015 році ще будучи потенційним кандидатом у президенти США Дональд Трамп під час виступу перед прихильниками в штаті Південна Кароліна спародіював журналіста The New York Times Сержа Ковалевського, людину з фізичною вадою. Мільярдер зі сцени розмахував руками й імітував симптоми артрогрипозу - хвороби, від якої страждає репортер: «Е-е-е, ну, я не знаю, що я сказав. Я не пам'ятаю. Не пам'ятаю! Може, саме це і сказав». На церемонії кінопремії «Золотий Глобус» американська актриса Меріл Стріп розкритикувала цей вчинок Трампа. «За останній рік був один виступ, який мене вразило до глибини душі. Не тому, що він було хорошим, в ньому не було нічого хорошого. Я говорю про момент, коли людина, що претендує на найповажніший пост в країні, пародіювала журналіста-інваліда», - сказала Стріп зі сцени. Вона заявила, що неповага викликає неповагу, а насильство провокує насильство. 2. Нелюбов до журналістів Трамп відомий своїм зневажливим ставленням до представників ЗМІ. У 2015 році він вигнав з прес-конференції журналіста іспаномовного каналу Univision. «Ні. Вам слова не давали. Повертайтеся в Univision», - відповів політик на спроби кореспондента Хорхе Рамоса задати своє запитання. Після перемоги на виборах президента Трамп провів неформальну зустріч з журналістами у своїй штаб-квартирі, на якій влаштував їм не фуршет, а справжнісінького прочухана. «Ми в залі з брехунами, лицемірними, безчесними ЗМІ, які все показують в корені неправильно», - процитувало джерело The New York Post виступ Трампа. Одне з джерел заявило, що неформальна зустріч більше нагадувала «чортів розстріл». У Трампа ж заявили, що зустріч пройшла добре: «Прекрасна зустріч з вищим керівництвом великих телеканалів». 3. Секс-скандали і плутанина з жінками У розпал передвиборчої кампанії газета The Washington Post оприлюднила зміст відеозапису розмови Дональда Трампа з телеведучим Біллі Бушем, зробленим у 2005 році. На відео Трамп говорить про жінок як про об'єкти сексуальних розваг. «Вона була одружена, а я намагався її спокусити, як жінку легкої поведінки, але не зміг», - заявив Трамп. Він також поділився порадою, як спокусити будь-яку жінку: «Я просто починаю цілувати їх. І коли ти зірка, вони дозволяють тобі робити це». Трамп не став заперечувати справжність відеозапису, поспішаючи принести свої вибачення. Однак це не вберегло його від того, що потім десятки жінок звинуватили Трампа в сексуальних домаганнях. Зокрема порноактриса Джесіка Дрейк заявила, що в 2006 році на озері Тахо під час турніру з гольфу Трамп схопив її і двох інших жінок і без дозволу поцілував у губи. У Дональда Трампа було безліч коханок і три дружини. Одна з пасій - нинішня дружина колишнього президента Франції Ніколя Саркозі - Карла Бруні. Свого часу вона поміняла Трампа на співака Міка Джагера. Із другою дружиною - Іванною Трамп мільярдер розлучився з гучним скандалом. Та звинуватила його в зґвалтуванні. 4. "Клінтонфоб" Незважаючи на власні досить неоднозначні стосунки з жінками, під час передвиборної кампанії Трамп прославився негативними випадами в бік кандидата від Демократичної партії Гілларі Клінтон. 70-річний Трамп називав 68-річну демократку «дияволом» і «брехухою», а її прихильників «жалюгідними». «Якщо Гілларі Клінтон не може задовольнити чоловіка, що змушує її думати, що вона може задовольнити Америку?» - сказав Трамп. До перемоги на виборах він також говорив, що Гілларі Клінтон повинна сидіти в тюрмі і навіть пообіцяв посадити її туди після перемоги. «Вона була замішана в стількох скандалах і була викрита в обмані багато разів... Дозвольте вам сказати, вона повинна бути в тюрмі», - сказав Трамп. 5. Мільярдер, який не платить податки Напередодні виборів 2016 року американська газета The New York Times розкопала в деклараціях Трампа відомості, що він протягом 18 років легально уникав сплати податків на прибуток. У податковому звіті за 1995 рік Дональд Трамп повідомив про збитки в розмірі $916 мільйонів, що дозволило йому законно уникнути сплати федеральних податків на прибуток. Згодом політик зізнався, що легально використав закони і не платив  частину федеральних податків протягом 18 років. «Як бізнесмен і як забудовник я легально використовував податкові закони США для своєї вигоди, вигоди для компанії, інвесторів і співробітників. Чесно кажучи, я відмінно використовував ці закони», - заявив Дональд Трамп. 6. Банкрутство бізнесу Трампа Як уже згадувалося, бізнес Трампа в 1990-х загруз у мільярдних збитках. Збитки в розмірі $916 мільйонів було отримано від діяльності трьох казино в Атлантік-Сіті, спроби зайнятися бізнесом на ринку авіаперевезень, а також несвоєчасної покупки готелю Plaza на Манхеттені. У штабі конкурентів-демократів висміяли Дональда Трампа, назвавши його нікчемним бізнесменом. «Протягом одного року Дональд Трамп втратив майже мільярд доларів. Мільярд. Він «кинув» малий бізнес, звільнив робітників відійшов від працьовитих громад», - заявили тоді в штабі кандидата від Демократичної партії Гілларі Клінтон 7. Китай справа тонка Дональд Трамп став першим президентом США з 1979 року, який порушив заборону на контакти з лідерами Тайваню. Після перемоги на виборах президента в листопаді 2016 року Трамп провів телефонну розмову з президентом Тайваню Цай Інвень, в ході якої обговорив питання двосторонніх відносин між Тайванем і США. У зв'язку з цим Китай висловив протест. А китайські урядові ЗМІ поширили загрози, що «китайський народ зажадає від уряду помсти», якщо Трамп після інавгурації відмовиться від «Політики єдиного Китаю». Пізніше Трамп підлив масла у вогонь, звинувативши Китай у заниженні курсу національної валюти, високих податках на товари з США. Принцип «Політики єдиного Китаю» був введений американським президентом Джиммі Картером після відновлення відносин з Китаєм. Згідно з цим принципом, Тайвань не визнається як самостійна держава, а є тільки частиною Китаю. 8. «Мексиканофобія» Дональд Трамп не один раз "барвисто" висловлювався про Мексику і мексиканців не в самому позитивному ключі. «Мексиканська влада видавлює найгірші елементи з Мексики в США. Через кордон просочується злісне інфекційне захворювання. США перетворилися на звалище для Мексики - та й для багатьох інших країн», - заявив він. На одній із зустрічей Трамп заявив, що суддя з Мексики не повинен виносити вирок. За його словами, мексиканська спадщина судді Гонзало Кюріеля завадила йому судити справедливо. Після цього Трамп заявив, що його висловлювання на адресу мексиканського судді були неправильно зрозумілі. Дональд Трамп також зобов'язався звести стіну вздовж сухопутного кордону на півдні США для стримування нелегальних мігрантів з Мексики. В першу чергу, з його слів, йдеться про злочинців і наркоторговців. Вже після перемоги на виборах Трамп оголосив війну корпораціям, які мають виробництво в Мексиці. Зокрема, в немилість впала японська Toyota Motor, яка планує побудувати завод зі збірки машин для американців на території Мексики. Політик пообіцяв ввести високі мита на імпорт її авто. 9.КсенофобіяУ Програмі реформ Дональда Трампа, яка просувалася в передвиборній кампанії, говорилося про підвищення соціального забезпечення. Її головним аспектом було рішення «проблеми міграції». Трамп заявляв, що має намір заборонити низку програм з культурного обміну, видачі громадянства дітям іммігрантів, народженим у США, і заборони мусульманам на в'їзд до Сполучених Штатів. Представників цієї культури він вважає особливо «небезпечними для білого суспільства». 10. Язик без кісток і слабка пам'ятьТрамп з 1996 року має права на проведення конкурсів краси, в число яких входить конкурс «Міс Всесвіт» і часто дозволяє собі критикувати зовнішність жінок. Наприклад актрису Анжеліну Джолі він вважає некрасивою. "Усі вважають її неймовірною красунею. Я не кажу, що вона неприваблива, але вона не красуня, у всьому моєму уявленні. Я вже точно розбираюся в красі. І я скажу вам, це не про неї. Я розумію, що красиво, і це не Джолі...". До речі, батько актриси підтримав Д. Трампа на президентських виборах.Трамп часто обмовляється, навіть у важливих питаннях. Наприклад, одного разу він сплутав дату теракту 11 вересня з назвою магазину. Американці давно, згадуючи дату теракту в Нью-Йорку, скорочують її до 9/11. Дональд Трамп в одному з виступів сказав 7/11. В Америці ці цифри мають стійку асоціацію з назвою магазину 7-Eleven - всесвітньою мережею продуктових магазинів.
Події оформление ленты  На Дніпропетровщині 40 поліцейських затримували озброєного чоловіка, який захопив будинок Стали відомі подробиці нападу на приватне домоволодіння в Дніпропетровській області. Керівник обласної поліції розповів подробиці спецоперації із затримання озброєного чоловіка. Інцидент стався в селі Новоолександрівка ще 7 січня. Чоловік відкрив стрілянину і важко поранив працівників охоронної компанії. На місце для затримання зловмисника виїхало 40 співробітників патрульної поліції, які оточили будинок. Злочинець обстріляв службовий автомобіль поліцейських. Затримати його вдалося лише після тривалих умовлянь. Чоловік впустив у будинок керівника Дніпровського відділення поліції Андрія Беділо, який зміг переконати стрілка здати зброю. За інформацією поліцейського, якби чоловік не здався без бою, в результаті його затримання могло бути багато жертв. Під час обшуку в будинку був вилучений арсенал зброї - граната Ф-1, мисливський карабін, пневматична гвинтівка з оптичним прицілом, майже 40 патронів і бронежилет. А з автомобіля затриманого було вилучено гладкоствольну рушницю, карабін і ще понад 100 патронів. Чоловік напав на охоронців через спірну ситуацію, яка пов'язана з встановленням права власності на будинок. Раніше він був у заставі в банку, а потім його продали іншому господареві. Новий власник за допомогою зброї намагався довести своє право на володіння житлом.
Економіка У Переяславі-Хмельницькому почали відключати газ. 13 багатоповерхівок вже не опалюються 11 січня ВАТ «Київоблгаз» припинив постачати газ у дві котельні міста Переяслава-Хмельницького, які забезпечують теплом 13 багатоквартирних житлових будинки. Про це в коментарі АСН повідомив в.о. генерального директора КП КОР «Переяслав-Хмельницьктепломережа» Роман Швидкий. «Це 25% від наших потужностей. На вулиці мінусова температура і з обіду вже не надходить тепло в житлові будинки. Попереджень про те, що у нас сьогодні передбачалося таке відключення, ми не отримували. Нам повинні були повідомити заздалегідь, ми повинні були підготувати наше газове господарство до відключення, все-таки газ - це небезпека», - зазначив він. Швидкий зазначив, що вже звернувся до місцевих органів влади і правоохоронних органів, щоб вони втрутилися в ситуацію. Нагадаємо, раніше «Київоблгаз» повідомив, що чотирьом підприємствам (ТОВ «УКРОПТ «Майстер-Енерго», КП КОР «Бородянкатепловодопостачання», КП КОР «Переяслав-Хмельницьктепломережа» і КП КОР «Тетіъвтепломережа») будуть припинені поставки газу через борги перед НАК «Нафтогаз України».
Суспільство У Генштабі розповіли, від чого залежатиме прийняття рішення про призов офіцерів запасу Заступник начальника ГУ персоналу Генштабу ЗСУ полковник Марк Андрусяк повідомив, що прийняття рішення про призов офіцерів запасу буде залежати від числа звільнених військових-контрактників і показників прийому на військову службу за контрактом осіб у добровільному порядку. Про це повідомляє УНІАН, посилаючись на словами Андрусяка під час брифінгу в Києві. «До служби будуть залучатися українці, які закінчили військову підготовку за програмою підготовки офіцерів запасу, у віці до 43 років, які не проходили військову службу та придатні до проходження служби строком на півтора року», - заявив він. Співрозмовник додав, що Генеральний штаб готовий провести призов офіцерів запасу. «Остаточне рішення буде прийнято після того, коли ми отримаємо реальні показники звільнення громадян, які мають право на звільнення відповідно до закону, і з огляду на прогнозовані показники прийому на військову службу за контрактом у добровільному порядку. Тоді можна буде зробити висновки і прийняти відповідні рішення», - заявив Андрусяк.
Суспільство Бойовики більше 20 разів обстрілювали позиції ЗСУ на Донбасі, поранений боєць ЗСУ У середу, 11 січня, бойовики 23 рази обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі, в результаті чого один боєць отримав поранення, передає прес-центр штабу АТО. Згідно з інформацією джерела, станом на 18:00 середи, на Маріупольському напрямку зі стрілецької зброї і гранатометів НЗФ вели вогонь по Павлополю, Гнутовому, Широкиному, Новогригорівці, Талаківці і Мар'їнці. По Мар'їнці також вогонь вів БТР противника. На Луганському напрямку з артилерії калібру 122-мм терористи вели вогонь по Троїцькому. З 120 і 82-міліметрових мінометів і гранатометів стріляли по Троїцькому і Новозванівці. З озброєння БТР і великокаліберних кулеметів - по Кримському. «На Донецькому напрямку бойовики вели вогонь з 120-міліметрових мінометів у районі Троїцького. З гранатометів і стрілецької зброї - по Зайцевому і Авдіївці. По Опитному  вогонь вів снайпер», - сказано в зведенні штабу.

Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає 19 квітня приділити увагу здоров'ю та провести профілактичні процедури, які зміцнюють орг....
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл повідомила, що 19 квітня 2024 року надається можливість дізнатися про цінну інформацію, яка може с....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Згідно з гороскопом Тамарою Глобою на 19 квітня 2024 року, важливо проявити серйозність і уникати витрати часу....
більше матеріалів




/-1,9303538799286-/ /-pc-/
Top