counter
Архів Повернутись назад 10 Жовтня 2016
10 Жовтня
За кордоном Другі дебати Трампа і Клінтон: секс, грішки Білла і російський слід У США відбувся другий раунд дебатів між кандидатами в президенти Гілларі Клінтон і Дональдом Трампом. І цього разу 68-річна Гілларі Клінтон вийшла переможницею, повідомляє  Deutsche Welle. Перед початком дебатів політики не потиснули один одному руки. Велику частину часу кандидати звинувачували один одного у всіх смертних гріхах, зокрема, обговорили і недавній скандал - публікації аудіозапису, на якому Трамп говорить про жінок як про об'єкти сексуальних розваг. За словами Клінтон, подібні коментарі показують, "хто такий Трамп насправді". Трамп в свою чергу назвав 68-річну демократку "дияволом" і "брехухою". 70-річний республіканець пригадав минулі грішки чоловіка Клінтон Білла, а також представив глядачам трьох жінок, які звинувачують екс-президента в сексуальних домаганнях. Далі Трамп спробував змінити тему політичну, зокрема пригрозив "вибити дух з ІД ("Ісламської держави". - Ред.). Ми переможемо ВД! ". Також Трамп відкинув ідею, що Росія може бути причетна до зламу електронної пошти Демократичної партії. Втім, Трамп зізнався, що дійсно не платив податки, а Клінтон визнала, що порушила правила безпеки офіційного листування помилково. У підсумку, за даними опитування CNN/ORC, 57% глядачів віддали перемогу на дебатах Клінтон, 34% - Трампу. Дослідження YouGov також показало перемогу демократки з відчутно різними показниками за аудиторіями: серед жінок 50% віддали першість Клінтон, 38% - Трампу, у чоловіків - 46% і 43% відповідно.
За кордоном Олланд може проігнорувати візит Путіна до Парижа Президент Франції Франсуа Олланд, можливо, проігнорує майбутній візит президента РФ Володимира Путіна до Парижа і засудив «неприйнятну» підтримку Путіним авіаударів по сирійським громадянам. Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу TF1, передає Reuters. На питання про візит Путіна до Франції 19 жовтня Олланд заявив, що, «ймовірно», зустрінеться з Путіним. «Я до цього часу думаю над цим питанням», - сказав він. Олланд підкреслив, що жителі контрольованих повстанцями східних районів Алеппо «сьогодні є жертвами військових злочинів». «Ті, хто робить ці дії, нестимуть відповідальність, зокрема перед Міжнародним кримінальним судом», - заявив він. Нагадаємо, що в кінці вересня урядова армія президента Сирії Башара Асада за підтримки російської авіації розпочала активний наступ на східні райони Алеппо, контрольовані помірною опозицією.
За кордоном Помер відомий польський режисер Анджей Вайда У віці 90 років помер польський режисер Анджей Вайда. Як повідомляє Русская служба Би-би-си, на днях його доставили в лікарню. За непідтвердженими повідомленнями, смерть режисера настала через легеневу недостатність. Дата його похорону поки не уточнюється. Анджей Вайда народився 6 березня 1926 року в місті Сувалки на півночі Польщі в родині кадрового офіцера кінної артилерії і шкільної вчительки. Польський класик кіно Вайда своїми роботами домігся міжнародного визнання. У його скарбничці нагороди різних кінофестивалів за внесок у світовий кінематограф: «Золотий лев» Венеціанського фестивалю (1998), «Оскар» (2000), Почесний «Золотий ведмідь» Берлінського кінофестивалю (2006). За багаторічну кар'єру він зняв такі популярні у публіки і критиків стрічки, як «Земля обітована», «Без анестезії», «Панночки з Вілько», «Дантон», «Біси» і фільм-біографію екс-президента Польщі Леха Валенси «Валенса: людина з надії».
Політика У МЗС України заявили про можливий вихід з СНД Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про можливий вихід України зі складу Співдружності незалежних держав (СНД). Про це він заявив в ефірі телеканалу «112 Україна», передає УНІАН. «Ми вивчаємо питання виходу (з СНД), у нас є декілька десятків угод, що стосуються, наприклад, взаємного визнання дипломів, виплати пенсій, і зараз ми закінчуємо роботу, яка дозволить нам врегулювати ці угоди. Ми дуже сподіваємося, що ми зможемо зробити менеджмент цих угод окремо, і тоді це питання знову постане. Я якраз є послідовним прихильником виходу з СНД», - заявив він. Крім того, Клімкін підкреслив, що економічних зв'язків між Україною та Росією на тому рівні, який був до конфлікту на Донбасі, в найближчій перспективі не буде. «Ми не зможемо тримати економічні зв'язки, які були раніше. У нас кілька років тому був, якщо не помиляюся, 37% товарообіг з РФ. Зараз це буде можливо 4-5%. Звичайно, може якісь зв'язки збережуться, але ніколи ми в розумній перспективі не повернемося до того, що у нас буде суттєвий товарообіг. Це всім прекрасно зрозуміло», - заявив міністр.
Політика Москва підтвердила підготовку зустрічі лідерів «нормандської четвірки» Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що на сьогодні триває підготовка зустрічі лідерів «нормандської четвірки» для врегулювання конфлікту на Донбасі, проте про терміни ще рано говорити, повідомляє ТАСС. «Підготовка ведеться. У міру того, як вона буде фіналізуватися, ми надамо вам інформацію про можливі терміни її проведення», - сказав представник Кремля, відповідаючи на запитання про можливу зустріч «нормандської четвірки». Нагадаємо, що в останній раз зустріч міністерської «нормандської четвірки» (Росія, Україна, Німеччина, Франція) пройшла на початку травня в Берліні. Раніше повідомлялося, що президент Франції Франсуа Олланд спільно з канцлером Німеччини Ангелою Меркель ініціювали зустріч «нормандської четвірки» для врегулювання збройного конфлікту на сході України. В Адміністрації Президента України заявили, що зустріч «нормандської четвірки» може пройти тільки тоді, коли будуть враховані інтереси України.
Суспільство В ОБСЄ назвали умови цілодобової присутності спостерігачів на дільницях розведення сил на Донбасі Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ назвала умови цілодобової присутності на  пунктах спостереження на ділянках розведення сил і засобів у районах населених пунктів Станиця Луганська, Золоте і Богданівка - Петровське на Донбасі. «Місія може ефективно підтримувати процес розведення сил і засобів шляхом верифікації тільки за умови безпечного, надійного та безумовного доступу СММ до ділянок розведення, в якому їй часто відмовляють», - йдеться в повідомленні місії, опублікованому в Facebook. За словами СММ, зараз спостерігачі місії не проводять мобільне наземне патрулювання в нічний час з урахуванням недостатньої видимості і з міркувань безпеки. Водночас СММ ОБСЄ проводить цілодобовий моніторинг і спостереження на всій території Донбасу шляхом використання різних технічних засобів, зокрема стаціонарних камер, безпілотних літальних апаратів (БПЛА) і інших засобів повітряного спостереження.
За кордоном Франція вимагає розслідувати військові злочини в Сирії Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро заявив, що звернеться до Міжнародного суду для розслідування можливих військових злочинів у Сирії. Про це він повідомив в інтерв'ю France Inter Radio, передає Reuters. «Ми не згодні з тим, що робить Росія, завдаючи авіаударів по Алеппо. Франція прагне як ніколи раніше вберегти населення Алеппо», - сказав він. Глава французького МЗС додав, що президент Франсуа Олланд прийме до уваги ситуацію в сирійському Алеппо, коли буде вирішуватися питання про зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним під час його візиту в Париж 19 жовтня. «Якщо президент вирішить (зустрітися з Путіним), то не буде обмінюватися люб'язностями», - додав він. Нагадаємо, президент Франції Франсуа Олланд заявив, що ще не знає, чи зустрінеться з президентом РФ Володимиром Путіним під час його візиту в Париж 19 жовтня. У Кремлі відповіли, що продовжують підготовку до зустрічі президента РФ Володимир Путіна з президентом Франції Франсуа Олландом у Парижі, незважаючи на заяву французького лідера про доцільність майбутньої зустрічі.
Суспільство Запорізький прокурор вимагав хабар у 175 тис. грн від місцевого фермера У Запорізькій області правоохоронці викрили начальника відділу однієї з місцевих прокуратур під час одержання неправомірної вигоди. Про це повідомили в Генеральній прокуратурі України. За даними слідства, прокурор вимагав від фермера хабар в 175 тис. грн за непритягнення його до кримінальної відповідальності за ч. 1 ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки), зняття арешту з врожаю і можливість його зібрати власними силами. Відзначається, що прокурора затримали 8 жовтня безпосередньо після отримання частини хабара в сумі 75 тис. грн. Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).
Політика Бліцкріг Росії щодо повернення до ПАРЄ провалився - депутат Народний депутат Володимир Ар'єв  заявив, що у Парламентській асамблеї Ради Європи  відмовились від ідеї просування процедури зміни регламенту Асамблеї для повернення делегації Російської Федерації. «Протести української делегації напередодні Бюро ПАРЄ спрацювали. Наразі Бюро відмовилось від ідеї просування нелегітимної і швидкої процедури зміни регламенту Асамблеї на догоду РФ», - заявив він на своїй сторінці в Facebook. За словами депутата, в ПАРЄ ухвалили рішення провести дебати в політичних групах Асамблеї, і від їх результатів залежатиме, чи питання буде винесено на Бюро ПАРЄ у п'ятницю, 14 жовтня. «За таких обставин запланований проросійськими лобістами бліцкріг стає майже неможливим. Тому вони починають говорити про політичний мораторій на заперечення повноважень делегаціям (читай РФ), який носить суто декларативний характер і проти якого треба боротись в діалозі під час сесії. Проте, відчувається що свіжі події в Алеппо та висновки по МН17 певним чином змінили настрої в ПАРЄ не на користь росіян», - продовжив Ар'єв. Нагадаємо, в 2014-2015 роках у зв'язку з російською агресією на Донбасі і анексією Криму ПАРЄ прийняла ряд резолюцій, в яких позбавила російську делегацію низки повноважень: права голосу, права участі в роботі статутних органів і права участі в моніторингової місії асамблеї.
Економіка Міністр оборони розповів, скільки Україна витрачає на одного військового Міністр оборони Степан Полторак заявив, що на одного військового з держбюджету України виділяється приблизно 6 700 доларів на рік. Про це він заявив в інтерв'ю «Лівому берегу». «Якщо взяти бюджет (Міністерства оборони) в минулому році, коли ми отримали 49 мільярдів з передбачених 55, виходить, що Україна на рік витрачає 6 700 доларів на одного військового. За ці гроші потрібно одягнути його в форму, яка б не горіла і не промокає, забезпечити озброєнням і технікою, нагодувати, надати соціальні гарантії, медичне забезпечення. Зробити все це дуже важко, але для цього і потрібно керівництво Міністерства оборони», - зазначив Полторак. При цьому, міністр підкреслив, що в США ця цифра може доходити до 500 тисяч доларів. Полторак додав, що грошей на армію для повного і комплексного її реформування виділяється недостатньо, але держава сьогодні виходить зі своїх можливостей. І нинішні 2,5% ВВП, що виділяються на Збройні Сили, - великі гроші в порівнянні з роками, коли армія отримувала 0,5-1% ВВП.
Суспільство Суд залишив під арештом екс-голову правління банку «Михайлівський» Шевченківський районний суд Києва продовжив термін утримання під вартою колишньому голові правління банку «Михайлівський» Ігорю Дорошенку з визначенням розміру застави в 137,8 млн грн. Про це повідомили в прес-службі прокуратури міста Києва. «Клопотання задовольнити. Продовжити підозрюваному термін утримання під вартою в межах терміну досудового розслідування на 60 днів, до 6 грудня 2016 року включно. Визначити підозрюваному заставу в розмірі 100 тис. мінімальних заробітних плат, що становить 137,8 млн гривень», - йдеться в постанові суду, прийнятому на засіданні в суботу, 8 жовтня. Нагадаємо, Шевченківський райсуд Києва заарештував колишнього голову правління банку «Михайлівський» Ігоря Дорошенка на два місяці з правом внесення 137,8 млн гривень застави. Як стверджують у прокуратурі, Ігор Дорошенко, зловживаючи своїм службовим становищем, перерахував 870 млн гривень на рахунок фіктивного підприємства, що згодом стало причиною неплатоспроможності банку.
Події оформление ленты  У Києві затримано чоловіка, який виготовляв сурогатний алкоголь Київська місцева прокуратура №5 затвердила і направила до суду обвинувальний акт стосовно 25-річного чоловіка, який налагодив незаконне виробництво і збут алкогольного сурогату на території Києва. Про це інформує прес-служба київської пркоуратури. Цех із незаконного виготовлення алкоголю злочинець влаштував на складі в Черкасах. Отриманий в ході змішування етилового спирту і технологічної рідкої домішки сурогат розливався в пластикові пляшки і вкладався у картонні коробки з написом «Пшенична» для подальшого продажу в столиці. Під час обшуків, які пройшли в складському приміщенні, було вилучено  понад 19 тис. літрів алкогольного сурогату та обладнання для його виготовлення. Розпочато кримінальну справу за статтею 204 частини 2 КК України.
Події оформление ленты  У Чернігівській області в натовп біля сільського клубу кинули гранату, є постраждалі У Чернігівській області 9 жовтня хлопець кинув гранату в натовп біля місцевого клубу, в результаті осколкові поранення отримали чотири людини. Як повідомили в поліції області, рано вранці в клуб одного з сіл приїхали невідомі молоді люди і влаштували бійку із застосуванням ножа і вибухового пристрою. На місці події прогримів вибух. За даними поліції, під час інциденту травмовано чотири людини, одну з яких (жителя Києва) доставлено в лікарню з колото-різаними ранами тіла. За словами потерпілого, тілесні ушкодження він отримав біля клубу під час бійки. Невідомий зловмисник напав на нього ззаду. На місці події вибухотехніки зібрали і направили на експертизу осколки гранати (попередньо РГД-5), важіль спускової скоби і ніж. Того ж дня поліція затримала підозрюваного в замаху на вбивство. Ним виявився житель Бобровиці. Зараз він поміщений в ізолятор тимчасового утримання.
За кордоном Президент ПАРЄ попросив повернути російську делегацію до Асамблеї Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт заявив, що Асамблея має повернути до пленарної зали делегацію Росії. Про це він заявив у понеділок, 10 жовтня, відкриваючи осінню сесію ПАРЄ, повідомляє «Європейська правда». «Ситуація, коли Росія відсутня на Асамблеї, не на користь нікому – ні Росії, ні Асамблеї, ні комусь з інших 46 країн… Виключення будь-кого з наших обговорень не допомагає на шляху до прогресу», - вважає Аграмунт. Президент ПАРЄ також поскаржився на опір окремих сил, які не вважають можливим зняття обмежень з представників РФ. За його словами, він і надалі працюватиме над поверненням РФ. Він відкреслив, що вже домовився з керівниками політичних груп, що вони обговорять цю ситуацію. Нагадаємо, в 2014-2015 роках у зв'язку з російською агресією на Донбасі і анексією Криму ПАРЄ прийняла ряд резолюцій, в яких позбавила російську делегацію низки повноважень: права голосу, права участі в роботі статутних органів і права участі в моніторингової місії асамблеї.  
Суспільство Над метро «Дорогожичі» побудують торгово-розважальний центр Директор департаменту транспорту Сергій Майзель заявив у себе в Facebook про ініціативу побудувати над станцією «Дорогожичі» новий торгово-розважальний центр. «Під час останньої наукової ради було обговорено багато важливих питань, які стосуються життя Києва. Передовсім  ми обговорювали можливість реконструкції станції «Дорогожичі» з надбудовою громадських приміщень. Київське інвестиційне агентство запропонувало побудувати над станцією метро кілька поверхів і відкрити там ТРЦ. Членами наукової ради було відмовлено КІА в розгляді цього проекту. Було висунуто ще одну важливу вимогу - повинні бути організовані громадські слухання для обговорення цього питання. Якщо громадськість погодитися на будівництво такого центру, то наукова рада повторно розгляне цей проект», - заявив Сергій Майзель.
За кордоном Поліція Німеччини затримала сирійського біженця, підозрюваного у підготовці теракту Німецька поліція затримала в понеділок, 10 жовтня, підозрюваного в підготовці теракту сирійця, повідомляє Reuters з посиланням на заяву поліції Саксонії. Напередодні поліція оголосила у загальнонімецький розшук 22-річного Джабера Албакра, що зник під час поліцейського рейду в суботу, 8 жовтня. У його квартирі в східному німецькому місті Хемніц правоохоронці знайшли декілька сотень грамів вибухової речовини. «Втомлені, але нестямні від радості: пізно вночі ми затримали підозрюваного в Лейпцигу», - сказали поліцейські Саксонії, додавши, що сирійця затримали після повідомлення, що він ховається у квартирі інших сирійців у Лейпцигу. У повідомленні наголошується, що сирієць приїхав до Німеччини в 2015 році як шукач притулку.
Політика Геращенко про заяву президента ПАРЄ: «Часті поїздки в Москву далися взнаки» Народний депутат України Ірина Геращенко вважає, що заява президента ПАРЄ щодо повернення російської делегації є результатом «частих поїздок до Москви». «Президент ПАРЄ Педро Аграмонт у вступному виступі на осінній сесії навіть не намагається приховати, що часті поїздки в Москву далися взнаки. Він публічно скаржиться, що відсутність Росії в ПАРЄ не йде на користь ні РФ, ні ПАРЄ, ні іншим 46 країнам - учасницям Асамблеї», - написала вона на своїй сторінці в Facebook. Вона також додала, що, «судячи зі зміни риторики Аграмунта, його спілкування з російським фашистським режимом, навпаки, шкодить репутації цього колись демократичного іспанця і не йде йому на користь». Геращенко заявила, що під час виступу президент ПАРЄ жодного разу не згадав Донбас і Мінські угоди, а лише обтічно підсумував, що «мета проведення діалогу між 47 країнами не повинна підривати наші цінності». «Не можна змінювати кордони і територіальну цілісність інших стан. Конфлікт в Україні і незаконна анексія Криму неприпустимі», - цитує Геращенко слова президента ПАРЄ, додавши, що при цьому ім'я країни - агресора Росії так і не прозвучало в стінах Асамблеї.«Також ми звернулися до керівництва ЄНП, політичної групи, яка делегувала Аграмунта на високу посаду, з проханням дати оцінку його позиції», - резюмувала Геращенко. Раніше повідомлялося, що президент ПАРЄ Педро Аграмунт заявив, що Асамблея повинна повернути в пленарний зал делегацію Росії. За його словами, він і надаліпрацюватиме над поверненням РФ. Він відкреслив, що вже домовився з керівниками політичних груп, і вони обговорять цю ситуацію.
Політика ЗМІ повідомили про зв'язки колишнього мера Херсона з ФСБ Колишній мер Херсона Володимир Сальдо підозрюється в роботі на Федеральну службу безпеки Росії, повідомляє «Громадське» з посиланням на сюжет «Слідства.Інфо». За даними видання, СБУ розслідує провадження у справі так званих «плівок Пащенка», які оприлюднив херсонський бізнесмен Денис Пащенко. За словами підприємця, на аудіозаписах зафіксована розмова Сальдо про куратора з ФСБ, який допомагав матеріально на виборах, і про плани вторгнення Росії в Херсон. «Був товариш один, Костя, кілька разів зустрічалися з ним у Сімферополі. Тоді він сказав, що він куратор мій від ФСБ, в разі чого у нього є помічник, співробітник - Олексій. Якщо що, то можна з ними зустрічатися. І вони, в принципі, лояльно налаштовані. Головне - давати інформацію, що відбувається на місцях, про настрої серед населення, акції протесту, що хвилює. І в разі чого, якщо вони все-таки вирішать заходити в Херсон, тоді знадобляться надійні люди, які налаштовані в бік об'єднання слов'янських народів. Так що у мене навіть є така група людей - чоловік 30», - заявила на аудіозаписах людина з голосом, схожим на голос Сальдо. В СБУ заявили, що в зазначеному кримінальному провадженні поки не винесено підозри конкретній особі. Досудове розслідування триває. Раніше повідомлялося, що в Домініканській Республіці екс-мера Херсона Володимира Сальдо затримали нібито за викрадення людини.
Суспільство Київський суд відпустив під заставу свого колегу-хабарника з Дніпра Солом'янський районний суд Києва 8 жовтня обрав для судді-хабарника з Дніпра запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 260 тис. грн. Як повідомили в Національному антикорупційному бюро України, таке рішення суду є неприйнятним. Тому найближчим часом САП повинна в апеляційному порядку оскаржити це рішення суду. У НАБУ також підкреслили, що детективи бюро 10 жовтня звернулися до суду з клопотанням про накладення арешту на нерухомість, грошові кошти і коштовності, вилучені під час обшуку у судді. Нагадаємо, що 7 жовтня детективи НАБУ затримали під час отримання хабара суддю Жовтневого районного суду міста Дніпра. Зокрема, суддя вимагав і отримав хабар в розмірі $10 тис. (понад 258 тис. грн) за надання впливу на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.
Суспільство Екс-міністра Злочевського зняли з розшуку за запитом Генпрокуратури Колишнього міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського прибрали з розшукової бази Міністерства внутрішніх справ України на підставі запиту Генпрокуратури. Про це «Українській правді» повідомив директор департаменту з комунікацій МВС Артем Шевченко. Відзначається, що з сайту МВС була знята інформаційно-статистична картка про розшук екс-міністра Миколи Злочевського в зв'язку з постановою ГПУ від 20 вересня про скасування державного розшуку. Постанова була прийнята департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки, зазначає УП. Нагадаємо, що за даними ГПУ, колишній міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський може бути причетний до підприємств, які могли реалізовувати схему з ухилення від податків і розкрадання газу. Загальна сума несплати податків компаній в бюджет становить близько мільярда гривень.
Політика оформление ленты  Суд розглядає апеляцію Єфремова на продовження арешту В Апеляційному суді міста Києва розпочинається розгляд скарги на арешт екс-лідера парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, повідомляє кореспондент АСН. На засіданні присутні два прокурори і три адвокати, а також - багато представників ЗМІ. На початку засідання адвокати Єфремова клопотали про скасування рішення Печерського райсуду, оскільки, за їхніми словами, «суддя Шапутько не вивчила матеріали справи, а послалася на рішення Апеляційного суду Києва». Після цього адвокати заявили відвід двом суддя на підставі того, «що вони раніше розглядали запобіжні заходи Єфремову і залишили його під вартою». Прокурори заявили, що таких підстав немає в КПК України.     Нагадаємо, 27 вересня Печерський райсуд столиці продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для екс-депутата Верховної Ради Олександра Єфремова до 24 листопада. Тодішнє засідання тривало більше 11 годин. ГПУ підозрює колишнього голову Партії регіонів в заволодінні, шляхом зловживання службовим становищем, вчинення умисних дій з метою зміни територіальних кордонів України, що призвело до смерті людей та інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України), а також у наданні організаційного й іншого сприяння створенню "ЛНР". При цьому Єфремов також проходить у справі про прийняття "диктаторських законів" 16 січня 2014 року.
Події На Донеччині двом лікарям оголосили підозру через смерть пацієнтки В Покровську Донецької області прокуратура повідомила про підозру двом лікарям, чий непрофесіоналізм призвів до смерті пацієнтки. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області. «Червоноармійська місцева прокуратура погодила повідомлення про підозру в недбалому виконанні професійних обов'язків двом лікарям місцевої лікарні. Лікарі поставили пацієнтці неправильний діагноз, що призвело до смерті останньої», - йдеться в повідомленні. У жовтні минулого року в приймальне відділення лікарні була доставлена ​​громадянка 1959 року народження з попереднім діагнозом, який встановив медичний персонал швидкої допомоги. У приймальному відділенні жінку оглянув лікар-хірург, який формально провів обстеження і не вжив заходів для підтвердження або спростування діагнозу і не призначив лікування. Постраждалу оглянула лікар-терапевт, яка з урахуванням огляду хірурга поставила жінці неправильний діагноз. Потім її виписали і жінка поїхала додому. Але через ускладнення хвороби жінка померла.
Політика Угоду про асоціацію Україна - ЄС до саміту 24 листопада швидше за все так і не ратифікують - Мінгареллі Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі вважає дуже малоймовірною ратифікацію Нідерландами Угоди про асоціацію Україна-ЄС до саміту у Брюсселі, який відбудеться 24 листопада. Про це він сказав у понеділок, 10 жовтня на прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент АСН. "Я не можу сказати, чи до 24 листопада буде можливість вирішити це питання, але якщо бути абсолютно відкритим та відвертим, як на мене, це дуже малоймовірно, що Угоду про асоціацію буде ратифіковано 28 країнами-членами до 24 листопада. Це дуже малоймовірно", - наголосив Мінгареллі. Нагадаємо, 27 з 28 країн - членів Євросоюзу вже ратифікували Угоду про асоціацію з Україною. Не завершили цю процедуру лише Нідерланди, де 6 квітня 2016 року відбувся референдум щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Більшість жителів країи проголосувала «проти». Нині Єврокомісія та Україна очікують від уряду Нідерландів пропозицій стосовно подальших дій. 
Події На Волині виявили масове виробництво підроблених документів на авто У Ковелі Волинської області правоохоронці виявили місце виготовлення підроблених документів на транспортні засоби іноземної реєстрації.Як повідомили в прокуратурі області, жителі міста виготовляли підроблені доручення від імені громадян Польщі на право керування транспортними засобами, які іноземні громадяни ввозили на територію України. Відзначається, що в будинку місцевого жителя під час обшуків вилучили 16 свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, зразки документів з відбитками печаток нотаріуса Республіки Польща, закордонні паспорти і копії документів громадян Республіки Білорусь. Крім того, вилучено ще п'ять транспортних засобів з іноземною реєстрацією. За цим фактом відкрито кримінальне провадження про підробку офіційних документів (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).
Політика ЄС назвав умови надання Україні чергового траншу Україна отримає наступні 600 млн євро макроекономічної допомоги від Євросоюзу, якщо виконає дві умови. Про це повідомив голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі у понеділок, 10 жовтня, на прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент АСН. "Є низка умов, передбачених для надання цих коштів. Більшість із них були виконані і залишаються дві умови, які ще треба виконати: перше – це скасування заборони на експорт лісу, і друге – це виплата соціальної допомоги внутрішнім переселенцям", – сказав посол. За словами Мінгареллі, сьогодні тривають обговорення з українською владою щодо цих питань. Посол сподівається, що можливість надати цей транш Україні з'явиться вже найближчим часом, однак конкретного терміну назвати не зміг. Нагадаємо, у травні 2015 року Єврокомісія і уряд України підписали меморандум щодо надання Києву макрофінансової допомоги в розмірі 1,8 млрд євро. Перший транш у розмірі 600 млн євро Україна отримала у липні 2015 року. 
Суспільство У Станиці Луганській почався процес розведення сил - Тука У понеділок, 10 жовтня, в Станиці Луганській в Луганській області почався процес розведення сил і озброєння. Про це заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука заявив на своїй сторінці в Facebook. «В Станиці Луганській спостерігається початок процесу відведення сил по той бік лінії розмежування», - заявив він. За словами Туки, в Петровському і Золотому вже завершено процес відведення військ. У Петровському розпочато процес розмінування, в Золотому - ні. «Треба розуміти, що процес дотримання тиші в зазначених ділянках дуже хиткий і може бути порушений терористами в будь-який момент», - підкреслив Тука. Раніше повідомлялося, що 7 жовтня на ділянці Богданівка - Петровське в Донецькій області відбулося успішне розведення сил і засобів українських військ і загонів противника. Нагадаємо, 21 вересня в Мінську учасники Тристоронньої контактної групи підписали рамкову угоду щодо відведення військ на трьох ділянках лінії розмежування на Донбасі. Цей документ передбачає створення трьох зон безпеки в населених пунктах Золоте, Петровське та Станиця Луганська з метою деескалації.
Політика Послаблення системи е-декларування обернеться катастрофою – Мінгареллі Українська влада не повинна послаблювати систему електронного декларування. Про це повідомив голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюґ Мінгареллі у понеділок, 10 жовтня на прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент АСН. "Головний меседж від ЄС до української влади - будь-ласка не послаблюйте систему е-декларування. Це буде катастрофа, якщо ця система не буде працювати вільно. І не сприятиме прозорості і ефективності в боротьбі з корупцією", - сказав посол. Мінгареллі повідомив, що до нього зверталися представники громадських організацій, які висловили побоювання щодо намірів влади послабити систему е-декларування. "У нас був відвертий діалог з представниками української влади і навіть з главою держави Петром Порошенко. Ми отримали запевнення, що не мають наміру послабити цю систему. Однак існують побоювання, що декларації будуть відкриті для всіх, в тому числі і для злочинців ... Тому зараз українські чиновники працюють над забезпеченням доступу до такої інформації для правоохоронців і частковим його обмеженням для всіх користувачів ", - підкреслив глава Представництва ЄС в Україні.
Політика Мінгареллі не впевнений чи дадуть Україні безвіз в листопаді Глава Представництва Європейського Союзу в Україні Хюґ Мінгареллі не береться прогнозувати дату прийняття рішення про введення безвізового режиму між Україною та ЄС. Про це він зазначив у понеділок, 10 жовтня на прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент АСН. "Кілька місяців тому Єврокомісія зробила висновок, що Україна виконала всі умови для отримання безвізового режиму. Але рішення повинні прийняти Рада ЄС та Європарламент. Я не можу вам сказати, чи буде прийнято рішення про безвізовий режим 24 листопада, але можу сказати, що ми всі сподіваємося, що Рада ЄС та Європарламент зможуть надати громадянам України можливість подорожувати в ЄС без віз ", - сказав він. Як повідомлялося, 24 листопада в Брюсселі відбудеться саміт Україна-ЄС. Нагадаємо, саміт повинен був відбутися ще 19 травня, однак був перенесений на осінь за взаємною домовленістю сторін.
Суспільство Україна та Польща створять спільну робочу групу для прискорення проектів в військово-технічній сфері Україна та Польща домовилися про створення найближчим часом спільної робочої групи, яка б забезпечила координацію і прискорення реалізації спільних проектів в військово-технічній сфері. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов під час спільного брифінгу з  керівником Бюро національної безпеки Республіки Польща Павлом Солохом сьогодні в Києві. «Ми домовилися про створення в найближчій перспективі спільної робочої групи, яка б забезпечила координацію і прискорення реалізації спільних проектів в військово-технічній сфері», - зазначив він. Турчинов наголосив, що Польща була і залишається стратегічним партнером нашої країни. «Я маю переконання, що і у Польщі, і у України спільне європейське майбутнє», - наголосив Турчинов. Крім того, за його словами, сторони обговорили питання співпраці в сфері безпеки і оборони, питання, пов’язані з реформуванням ЗСУ, інших силових структур і перехід на стандарти НАТО.
За кордоном Росія сьогодні є головним фактором небезпеки як в Європі, так і в світі Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов під час спільного брифінгу з  керівником Бюро національної безпеки Республіки Польща Павлом Солохом сьогодні в Києві. «Сьогодні, коли ми бачимо: окупація Криму, війна на Донбасі, жорстокість і агресія російських військ в Сирії, перекидання наступальної ракетної зброї, яка здатна нести ядерний потенціал, до Калініградського регіону - все це говорить про те, що Росія сьогодні є головним фактором небезпеки як в Європі, так і в світі. І в цьому питанні у нас немає розбіжностей», - сказав він. Він висловив переконання, що партнерство з Польщею буде лише зміцнюватися, оскільки ми однаково оцінюємо цю  небезпеку. Турчинов наголосив, що Польща активно підтримує позицію щодо продовження санкцій проти Росії.
Суспільство У Києві з'являться п'ять нових автобусних маршрутів Київська міська державна адміністрація в рамках співпраці зі Світовим банком з жовтня впроваджує нові магістральні маршрути в столиці. Як повідомили в КМДА, серед нових маршрутів громадського транспорту буде п'ять нічних маршрутів, один тролейбусний маршрут і п'ять автобусних маршрутів (№№118, 119, 500, 501 і 502). «Ми націлені на впровадження нових магістральних маршрутів у Києві. Завдяки їм ми зможемо ефективно поєднати різні мікрорайони міста, Лівий і Правий береги. Також це дозволять зменшити кількість пересадок пасажирів у громадському транспорті і скоротити час у дорозі до 45 хвилин», - зазначив директор департаменту транспортної інфраструктури Сергій Майзель. Рух транспорту за новими автобусними маршрутами буде організовано наступним чином: № 118 - ст. м. «Чернігівська» - ст. м. «Політехнічний інститут»;№ 119 - вул. Ю. Смолича (від вул. Маршала Якубовського) - Контрактова площа;№ 500 - вул. Північна - залізничний вокзал «Центральний»;№ 501 - вул. Милославська (від вул. Лісковської) - ст. м. «Лісова»;№ 502 - вул. Гонгадзе (від просп. Правди) - Контрактова площа.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,6984930038452-/ /-pc-/
Top