counter
Архів Повернутись назад 10 Травня 2022
10 Травня
Економіка ЗМІ: німці готуються до відключення російського газу Уряд Німеччини негласно готує план дій на той випадок, якщо росія в односторонньому порядку вирішить відключити газ – про це повідомляє з посиланням на джерела агентство Рейтер. За даними Рейтера, план, підготовкою якого керує міністерство економіки, передбачає термінову допомогу у вигляді кредитів енергетичним фірмам, а також взяття урядом під контроль ключових для енергетики підприємств. У квітні у Німеччині було ухвалено закон, що дозволяє уряд у критичній ситуації брати під контроль енергетичні компанії. Німеччина сильно залежить від поставок російського газу трубопроводами, причому газ потрібен німцям не тільки для опалення та вироблення електрики, але і для виробництва сталі та пластмас. Німеччина хоче позбутися залежності від російського газу і зараз веде переговори, зокрема, з Катаром про різке збільшення постачань зрідженого газу, але позбавлятися збирається не одразу, а до середини 2024 року.
Суспільство Канада відкрила "повітряний міст" для українських біженців У Канаду, на острів Ньюфаундленд, у понеділок прибув перший зафтрахований урядом літак із біженцями з України. Як повідомляє Канадська мовна корпорація (CBC), літак зі 166 біженцями, зокрема 55 дітьми, прилетів із польського міста Катовіце. Беженцев зустрічав губернатор провінції Ньюфаундленд Ендрю Ф'юрі. Уряд Канади оголосив про спеціальну програму прийому українських біженців у середині квітня. За цією програмою українці можуть прибувати до Канади без попередньо отриманих віз і вже на місці отримувати дозвіл на проживання та працевлаштування терміном на три роки. Біженці, що прилетіли в понеділок, - перші пасажири організованого урядом повітряного мосту, але взагалі в Канаді вже знаходяться тисячі українських біженців. Як повідомляє CBC, цього року до Канади в'їхали 19 тисяч громадян України, а уряд із середини березня схвалив 90 тисяч клопотань про візи від українців.
Суспільство Українським журналістам присудили спеціальний приз Пулітцерівської премії   Оргкомітет Пулітцерівської премії – однієї з найпрестижніших у галузі журналістики – оголосив лауреатів за 2022 рік. Спеціальну нагороду вручили українським журналістам за висвітлення війни. Конкретні імена в оргкомітеті не назвали, заявивши, що премію журналісти отримали за мужність та правдиве висвітлення подій. "Пулітцерівська рада присуджує спеціальну нагороду журналістам України за їхню мужність, стійкість і відданість правдивому висвітленню подій під час безжального вторгнення Володимира Путіна до їхньої країни та його пропагандистської війни в Росії. Незважаючи на обстріли, викрадення, окупацію і навіть загибель людей у ​​своїх лавах, вони наполегливо продовжували намагатися відображати точну картину жахливої ​​реальності", - йдеться на сайті премії.
Суспільство Отримавши п.. по зубах від України на росії змінюють риторику пропаганди. Маючи значну перевагу перед початком наступу на Україну, російська армія розтратила весь свій наступальний потенціал. Однією з основних причин цього став бойовий дух та досвід українських військових, а також те, що більшість російських військових виявилися не солдатами, а вбивцями, ґвалтівниками та мародерами.Щоб змінити уявлення росіян про військову "непереможність" та підготувати суспільство до можливої ​​поразки, російським ЗМІ наказали розповідати про російсько-українську війну як про збройне протистояння росії з усіма країнами ЄС та НАТО. На думку кремлівських політтехнологів, це применшить ганьбу від програшу потужнішому противнику. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони. За інформацією військової розвідки України, керівники кремлівських телеканалів, інтернет-ЗМІ та пропутинської армії ботів вже отримують вказівки перейти до нової інформаційної політики "Пропагандисти країни-окупанта тепер промиватимуть мізки росіянам ідеями про необхідність об'єднання заради власного виживання та сліпої довіри до політики кремлівського диктатора", - зазначили у розвідці.
Суспільство Умер первый президент Украины Леонид Кравчук и последний подписант Беловежских соглашений Перший президент України Леонід Кравчук помер після тривалої недуги. Як передає Report, про це агентству Українські Новини повідомило джерело у родинному колі політика. 10 січня Кравчуку виповнилося 88 років. Торік у червні Кравчук переніс операцію на серці. Після цього повідомлялося, що перший президент потрапив у реанімацію та був підключений до апарату штучної вентиляції легень. Згодом стало відомо, що він відновлюється за кордоном. У листопаді журналіст Дмитро Гордон повідомив, що Кравчук пішов на виправлення і почав говорити. Більше звісток про стан здоров'я колишнього президента не надходило. Мабуть, значних покращень не відбувалося. Смерть настала сьогодні близько 17:00. Зазначимо, що за шість днів до Кравчука помер Станіслав Шушкевич – перший президент Білорусі, з яким Кравчук підписував Біловезькі угоди про розпуск СРСР.Тепер жодного з їхніх підписантів немає в живих (Борис Єльцин помер ще 2007 року).
Суспільство Зеленський у своєму щоденному зверненні розповів про успіхи ЗСУ під Харківським Президент Украины Владимир Зеленский в своем ежедневном видеообращении по итогам очередного, уже 76-го, дня войны сазал, что Вооруженные силы Украины продолжают делать все возможное для нашей победы в войне против страны-агрессора рф и освобождения всех украинских городов от захватчиков. Президент сообщил, что оккупантов наши защитники постепенно оттесняют от Харькова. "Я благодарен всем нашим защитникам и защитницам, которые держат оборону и проявляют сверхчеловеческую силу, чтобы выгнать армию захватчиков, когда-то вторую по мощи армию мира", – сказал глава государства. Зеленский обратился к украинцам с просьбой не создавать моральное давление на ВСУ, ожидая определенных побед каждую неделю и даже каждый день. "ВСУ делают все для освобождения нашей земли и наших людей, для освобождения всех наших городов: Херсон, Мелитополь, Бердянск, Мариуполь и всех других", – подчеркнул гарант. О санкциях Зеленский рассказал, что 10 мая специальная группа международных экспертов под председательством Майкла Макфола и Андрея Ермака предложила Дорожную карту энергетических санкций. "Это подробный документ, описывающий, что нужно сделать, чтобы России стало действительно сложно финансировать эту войну, но при этом – чтобы глобальная экономика не понесла потери из-за ограничений для российских энергоресурсов. Это рационально составленный документ, и уже сегодня начали работать над его реализацией", – сказал президент. Международные контакты 10 мая глава государства продолжил обращаться к тем странам и народам, чья поддержка важна для Украины в это время. В обращении к парламенту Словакии Зеленский поблагодарил страну за мощную оборонную, санкционную и другую поддержку. Он объяснил взгляд Украины на то, почему энергетическое сотрудничество с Россией не может рассматриваться в отрыве от агрессивной политики этого государства. "И на украинском примере, напомнив историю газовой так называемой дружбы с Россией, показал, каких ошибок следует избежать", – рассказал гарант. Обращаясь к парламенту Мальты, он напомнил о героическом сражении за эту страну во Второй мировой войне. По его словам, она очень похожа на нашу сегодняшнюю борьбу в войне за независимость и свободу против России. "Тогда, 80 лет назад, от битвы за Мальту зависела судьба всего противостояния в Средиземном море. Союзники выиграли. Фашисты проиграли. Делаем все, чтобы и сейчас противостояние на нашей земле завершилось именно так. И для этого мы требуем принципиальности в поддержке, в санкциях. В том числе и от Мальты", – подчеркнул Зеленский. Как сообщал OBOZREVATEL, в обращении к Мальте Зеленский затронул один из самых болезненных вопросов для каждого украинца – деблокаду Мариуполя и спасение украинских воинов, оказавшихся там в российской осаде.  

4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливе хвилювання та енергію у стосунках Це п....
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
більше матеріалів




/-0,23195791244507-/ /-pc-/
Top