counter
Архів Повернутись назад 10 Квітня 2021
10 Квітня
Суспільство Київський метрополітен вніс зміни в свою роботу У столиці через введення карантинних обмежень метрополітен оголосив про зміни, які торкнуться роботи підземки. У зв'язку зі зміною пасажиропотоку буде проведений перегляд графіка руху, який вже був переглянутий і, але як виявилося, це ще не залишкові зміни. Про зміни в роботі метрополітену поінформували в Telegram Коронавірус Інфо. Повідомляється, що через низький пасажиропотоку частота прибуття поїздів була змінена з 1 хвилини 30 секунд до 2 хвилин. Пояснюється така зміна з боку метро досить просто. Адже якщо в звичайний день підземка перевозить близько мільйона пасажирів, то за перші два дні локдауна в Києві ця цифра дорівнювала 152 тисячам (5 квітня) і 210 тисячам (6 квітня). А ось в 2019-му році підземка і зовсім перевозила 1,5 млн пасажирів. "Також в найближчі дні в підземці аналізуватимуть пасажиропотік і визначатимуть новий графік руху, бо з кожним днем ​​через збільшення виданих перепусток зростає і пасажиропотік", - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, що з 5 по 16 квітня проїзд в метро здійснюється тільки за спеціальними перепустками. Документ пред'являється разом із службовим посвідченням.
Політика Франція закликала Росію порозумітися. Як це "мило" - чергові стурбовані європейці За повідомленням прес-служби МЗС Франції, Париж (в черговий раз, - прим. Ред.) Висловив глибоку заклопотаність пересуванням російських збройних сил. У повідомленні також міститься заклик до Російської Федерації пояснити з трибуни ОБСЄ мета активного переміщення великого числа підрозділів російської армії уздовж кордону з Україною.Відомо, що французький міністр закордонних справ провів телефонні переговори зі своїм колегою, главою МЗС України Дмитром Кулебою, держсекретарем США Ентоні Блінкеном і главою дипломатії германии Хайко Маасом. У повідомленні зокрема написано, що Париж "вважає важливим і невідкладним", щоб Росія через механізми, передбачені в ОБСЄ, роз'яснила структуру і мотиви пересувань своїх військ на кордоні з Україною. "Ми закликаємо Росію припинити свої провокації і без зволікання вжити необхідних ініціативи для початку деескалації", - йдеться в заяві. Також Ле Дріан підтвердив повну підтримку Францією суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. "У цьому контексті Франція нагадує, що вона не визнає і не визнає незаконну анексію Криму Росією. Ми підтримуємо позицію стриманості і відповідальності, виявлену в цьому контексті українською владою", - відзначили в МЗС Франції. За словами Ле Дріана, Париж продовжить свої дипломатичні зусилля в тісній співпраці з Німеччиною в рамках нормандського формату, щоб домогтися повного виконання Мінських домовленостей.
Суспільство Буковель готова знову відчинити свої двері Після того як МОЗ України вивів Івано-Франківську область з "червоної" зони обмежень під час карантину, відразу ж заговорили про відкриття гірськолижного курорту "Буковель". На сьогоднішній день відомо, що курорт почне приймати туристів з 10 квітня. Повідомляють, що нарощування потужностей з прийому відпочиваючих, а так само число працюючих підйомників і трас буде збільшуватися поступово. Про це повідомив співвласник туристичного комплексу Олександр Шевченко в Facebook. Він зазначив, що Прикарпаття вийшло з "червоної зони" карантину і курорт відновлює роботу вже з сьогоднішнього дня (10 квітня). За його словами, в перші дні працюватимуть три підйомника - 1, 2 і 7. Поступово їх кількість, як і гірськолижних спусків та інших об'єктів курорту, буде збільшуватися. "Приїжджайте в Карпати і насолоджуйтеся чистим гірським повітрям", - додав він.
Суспільство У новому бюджеті США заплановано 715 млрд на військові потреби країни Після публікації проекту бюджету США на 2022 фінансовий рік стало відомо, що адміністрація нового президента Америки Джо Байдена приділяє військовому напрямку багато уваги. На військові потрібні у конгресу було запрошено 715 млрд доларів. В описі вказується, що ці кошти підуть, зокрема, на "стримування Росії і Китаю". Байден запропонував конгресу виділити на військові потреби країни 715 млрд доларів. "Запит віддає пріоритет необхідності протидіяти загрозі з боку Китаю, а також стримувати дестабілізуючий поведінку Росії", - зазначено в документі. Серед інших цілей фінансування оборонного відомства вказані підтримка досліджень, оптимізація військового суднобудування і модернізація сил ядерного стримування. Варто зазначити, що в рамках передвиборної програми, за даними Bloomberg, екс-президент Дональд Трамп планував у разі перемоги на виборах виділити Пентагону 722 млрд доларів.
Суспільство Принц Чарльз отримав новий титул Титул герцога Единбурзького, як і інші титули померлого 9 квітня чоловіка королеви Великобританії Єлизавети II принца Філіпа, автоматично перейшли до його старшого сина Чарльзу. Якщо він стане королем, то всі титули будуть об'єднані з короною. Про це повідомила Геральдична палата Великобританії. "Ці титули успадковуються, і після смерті його Королівської Високості перейшли до старшого сина, його Королівській Високості принца Уельського. У тому випадку, якщо принц Уельський або інший володар цих титулів стане королем, ці та всі інші титули будуть об'єднані з короною", - йдеться в заяві палати. Відзначається, що принц Філіп був удостоєний звання і титули Королівської Високості 19 листопада 1947 року. На наступний день він був призначений герцогом Единбурзьким, графом Меріонетом і бароном Гринвічем з Грінвіча в графстві Лондон. Звання принца він був удостоєний 22 лютого 1957 року. Принц Філіп та Єлизавета II прожили в законному шлюбі 73 роки. У них четверо дітей: спадкоємець престолу принц Чарльз, принц Ендрю, принцеса Анна і принц Едвард. Нагадаємо, чоловік королеви Великобританії Єлизавети II герцог Единбурзький Філіп помер, 9 квітня, у віці 99 років. У Сполученому Королівстві оголосили траур. У країні приспущені державні прапори, протягом восьми днів не братимуть закони, оскільки на цей період королева відходить від державних справ.
Суспільство Угорщина відклала відкриття шкіл, не дивлячись на припинення локдауна Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив 6 квітня, що підприємства і служби країни знову відкриються після локдауна. Причиною цього рішення стало те, що в країні вакцинували від коронавируса більше чверті з 10 мільйонів населення.Однак на тлі протестів учнів і вчителів проти відкриття навчальних закладів з-з складну епідеміологічну ситуацію, владою ило прийнято рееніе перенести відкриття середніх шкіл до 10 травня. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву прем'єра Угорщини Віктора Орбана. Орбан оголосив, що учні середньої школи будуть здавати тільки письмові іспити. Повні правила будуть опубліковані пізніше. Глава уряду очікує, що к Детально 19 квітня 3,5 мільйона з 10 мільйонів жителів Угорщини будуть вакциновані по крайней мере, однією дозою вакцини, що потім дозволить послабити обмеження.

Творчі здібності за Знаком Зодіаку
Творчі здібності за Знаком Зодіаку
Кажуть, що у світі немає бездарностей Кожен щось вміє і має певні таланти та здібності до творчості
Правила збереження внутрішньої енергії у будь-який тяжкий період
Правила збереження внутрішньої енергії у будь-який тяжкий період
На повноцінний відпочинок потрібно багато часу, тому набагато вигідніше просто не допускати появи стану змучен....
Місячний день сьогодні 28 березня 2024 року
Місячний день сьогодні 28 березня 2024 року
Кожен день приносить нам нові пригоди та випробування Про те, яким буде останній четвер березня, розкажуть аст....
Пороки та слабкості у Знаків Зодіаку
Пороки та слабкості у Знаків Зодіаку
Всі ми люди, і кожен із нас має свої недоліки, вади та темні сторони Багатьом знакам зодіаку вони не видно, ал....
Як вдало вийти заміж за Знаком Зодіаку
Як вдало вийти заміж за Знаком Зодіаку
Астрологія — це наука характер людини за Знаком Зодіаку Тому поради астрологів допоможуть і вдало вийти заміж,....
більше матеріалів




/-0,18676590919495-/ /-pc-/
Top