counter
Архів Повернутись назад 10 Квітня 2017
10 Квітня
Політика Велика Британія вимагатиме від Заходу ввести «каральні санкції» проти Росії Влада Великої Британії має намір вимагати від Заходу посилити антиросійські санкції, якщо Москва не погодиться розірвати зв'язок з сирійським диктатором Башаром Асадом. За інформацією The Times, голова МЗС Британії Борис Джонсон вимагає, щоб Захід підготував «каральні санкції» у відповідь на хімічну атаку в Сирії. Передбачається, що документ з санкціями буде підготовлений до зустрічі країн G7 в Італії, яка почнеться в понеділок, 10 квітня. Раніше телеканал CNN повідомив, що президент США Дональд Трамп обмірковує варіанти нових додаткових санкцій, які будуть введені проти Ірану і Росії через ситуацію в Сирії. Нагадаємо, міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон скасував свій візит до Росії, запланований на 10 квітня. Борис Джонсон висловив співчуття у зв'язку з тим, що Російська Федерація продовжує підтримувати злочинний режим Башара Асада, незважаючи на застосування сирійським урядом хімічної зброї проти мирних людей. У свою чергу в Кремлі вважають абсурдним привід для скасування візиту в Росію Бориса Джонсона.
Суспільство У Єгипті через серію терактів на три місяці ввели режим НС Після низки терактів, які сталися в Єгипті у Вербну неділю, 9 квітня, президент країни Абдель Фаттах ас-Сісі ввів режим надзвичайного стану. НС триватиме три місяці, передає Associated Press. «Оголошується надзвичайний стан на найближчі три місяці», - заявив президент у телезверненні після засідання Національної ради оборони. Він також звинуватив якісь треті країни в розпалюванні нестабільності і заявив, що «єгиптяни зірвали змови і зусилля країн і фашистських, терористичних організацій, які намагалися контролювати Єгипет». В країні також приведені в бойову готовність війська і посилено охорону важливих об'єктів інфраструктури. Нагадаємо, теракти сталися в Вербну неділю біля християнських храмів у Танті і Олександрії. Кількість жертв вже склала 44 людини, ще понад 100 осіб отримали поранення і травми.
Події У Німеччині біженець із Гани зґвалтував дівчину на очах у її бойфренда Біженець із Гани в Німеччині зґвалтував дівчину на очах у її бойфренда. Як повідомляє Daily Mail, злочин стався минулої неділі в заповіднику Зігана на північ від Бонна. Біженця правоохоронці заарештували, так як злочинця по фотороботу упізнав перехожий. За даними поліції, 23-річна дівчина і її 26-річний хлопець відпочивали на природі, коли до них підбіг озброєний мачете ганець, він витягнув дівчину силою з намету і зґвалтував. Після того, як злочинець зник, хлопець викликав «швидку» і подзвонив у поліцію. Заарештували злочинця у Зігбурзі. Під час арешту він спробував чинити опір. Вина біженця вже доведена, так як був проведений тест ДНК, а в його рюкзаку знайшли вкрадені у пари речі. Разом з тим, за даними ЗМІ, за свій злочин біженець отримав лише умовний термін.
Політика Маккейн частину провини за хімічну атаку в Сирії поклав на Трампа Частина провини за проведення хімічної атаки в Сирії лежить і на адміністрації президента США Дональда Трампа. Таку думку висловив сенатор від Арізони Джон Маккейн. Він вважає, що сирійського диктатора Башара Асада могли надихнути слова гокссекретаря США Рекса Тіллерсона про те, що Асада вибрав сирійський народ і його усунення від влади не є топ-пріоритетом. «Я думаю, можливо, частково є провина», - сказав сенатор, передає CBS. Разом з тим держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що у США немає доказів того, що Росія знала про хімічну атаку в Сирії, пише ВВС. «У США немає доказів того, що Росія знала про хімічну атаку. Однак Росія була співучасником, її фахівці були некомпетентними або їх обвела навколо пальця сирійська влада - в будь-якому випадку російська влада «не виконала своїх зобов'язань перед міжнародною спільнотою», - завив Тіллерсон.
Суспільство оформление ленты  Поліція нагородила бізнесмена, який застрелив грабіжника під Києвом Жителя села Сухолуччя Сергія Вакульчика нагородили іменним наручним годинником за порятунок своєї родини, повідомили в прес-службі Нацполіції Київської області. Чоловік увечері 29 березня вистрілив з карабіна в грабіжника, який заліз до них у будинок. У поліції підкреслили, що Вакульчик не тільки захистив рідних, а й знешкодив особливо небезпечну банду розбійників із РФ. Правоохоронці розповіли, що в будинок до 43-річного Вакульчика влізли п'ять молодих людей з ломами, ножами і пістолетами. Вони почали катувати його дружину, вимагаючи віддати гроші та коштовності з сейфа. Не розгубившись, господар будинку, мисливець зі стажем, вистрілив у нападника з власного зареєстрованого мисливського карабіна. Від отриманого вогнепального поранення злочинець відразу ж помер, а інші нападники - вихідці з Дагестану - втекли. Трьох вдалося затримати протягом кількох годин, ще один злочинець зник.
Суспільство У «ЛНР» між російськими «козаками» і ватажками бойовиків виник конфлікт У так званій «ЛНР» стався новий конфлікт між російськими «козаками» і ватажками бойовиків. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив народний депутат України, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. За словами Тимчука, «органи юстиції» «ЛНР» відмовили в реєстрації новоствореної структури - «Союз козаків Луганщини». Цю структуру хотіли зареєструвати в статусі «громадської організації». Разом з тим представники бойовиків «ЛНР» пояснили «козакам», що немає відповідних вказівок з боку російських кураторів щодо реєстрації цього «громадського руху». Самі ж «козаки», з посиланням на слова «отамана» Козіцина стверджують, що розпорядження зареєструвати цю  організацію в «ЛНР» віддав помічник президента РФ Владислав Сурков.
Суспільство Літак екс-президента Польщі під Смоленськом розпався на частини ще в повітрі - розслідування Літак Ту-154М з екс-президентом Польщі Лехом Качинським і польськими вищими посадовими особами на борту 10 квітня 2010 року під Смоленськом почав розпадатися на частини ще в повітрі. Про це заявив глава підкомісії з розслідування Смоленської катастрофи Вацлав Берчинський. Він підкреслив, що літак поблизу аеродрому «Смоленськ-Північний» розвалився до того, як зіткнувся з наземними об'єктами, передає Укрінформ. «Літак почав розпадатися в повітрі і втрачати свої частини, які почали падати на землю ще перед зіткненням з березою. Береза ​​не має жодного впливу на катастрофу», - заявив Берчинський. Разом з тим представник комісії не став уточнювати, чи слід вважати цей факт замахом на життя польських чиновників. Нагадаємо, раніше Генпрокуратура Польщі звинуватила російських диспетчерів у катастрофі Ту-154 в 2010 році.
Суспільство Бойовики «ДНР» почали відбирати квартири у мешканців, які виїхали в Україну У так званій «ДНР» бойовики ввели механізм позбавлення прав власності на нерухомість громадян, які виїхали в Україну. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив координатор групи «Інформаційний спротив», нардеп Дмитро Тимчук. За його словами, це рішення ватажків бойовиків викликало обурення місцевого населення. Разом з тим терористи свої дії пояснюють тим, що зазначена категорія громадян не оплачує комунальні послуги і витрати на утримання житла, а також не має «громадянства» «ДНР». Нагадаємо, в «республіці» в зв'язку з нестачею бойовиків намір провести призов місцевих жителів «на строкову службу». Так, «міноборони ДНР» провело нараду щодо мобілізаційної готовності та проблем з укомплектуванням в зв'язку з тим, що в березні зафіксовано «антирекорд» останніх 2 років з набору бойовиків з числа місцевого населення на тлі скорочення потоку терористів із Росії.
Події оформление ленты  У Харкові молода мати кинула на вулиці немовля і пішла випивати з друзями Молода мама в Харкові кинула на вулиці візочок із піврічним немовлям і пішла пити алкогольні напої з двома чоловіками. Як повідомили правоохоронці, 22-річну дуже п'яну дівчину вони знайшли на вулиці Соколова о 4-й ранку. У громадянки також були тілесні ушкодження, тому поліцейські викликали «швидку допомогу» і доставили її в лікарню, передає сайт «Вгороде». Пізніше патрульним надійшов виклик про покинуту дитину на проспекті Олександрівському. Лікарі забрали немовля до лікарні. У візочку в дитини вони знайшли документи матері, яка їм здалася знайомою. З фотографії правоохоронці змогли з'ясувати, що це та сама нетвереза ​​дівчина, яку вони вранці передали «швидкій». За місцем реєстрації молодої жінки поліція поспілкувалася з її матір'ю - бабусею немовляти. Її відвезли до онуки в лікарню. Зараз справою займається служба ювeнальной превенції.
Політика Гонтарева оголосить про свою відставку об 11-й ранку - ЗМІ Глава Національного банку України Валерія Гонтарева написала заяву про звільнення з посади. Заяву вона вже подала Президенту України Петру Порошенку. Як повідомило «Інтерфакс-Україна» інформоване джерело, на 11:00 призначена прес-конференція, в ході якої, можливо, і буде оголошено про відставку голови НБУ. Тема прес-конференції не уточнюється. У самому Нацбанку, а також і в Адміністрації Президента поки не коментують цю інформацію. Нагадаємо, 6 квітня Гонтарева ствердно відповіла на запитання журналіста про відставку. Однак пізніше прес-служба Нацбанку не підтвердила її слова. У Верховній Раді вже заявили, що готові розглянути кандидатуру нового голови НБУ. Так, голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак повідомив, що НФ готовий розглянути будь-яку кандидатуру, яку запропонує президент на пост глави Нацбанку. У свою чергу, у фракції БПП вважають, що новим головою Нацбанку має стати не політик, а професіонал в фінансах і банківському секторі.
Економіка оформление ленты  НКРЕКП скасувала рішення про введення абонплати за газ, але не назавжди Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунпослуг заявляє, що її рішення про так звану абонплату на газ буде скасовано, але в той же час воно буде далі «обговорюватися з суспільством». Про це на відкритому засіданні у понеділок 10 квітня заявив голова НКРЕКП Дмитро Вовк, передає кореспондент АСН із засідання комісії. Разом з тим на засідання не з'явилися народні депутати від «Радикальної партії» і «Свободи». Так голова радикалів Олег Ляшко вимагає не тільки скасувати рішення про введення абонплати, а й негайно повернути у власність держави всі газорозподільні мережі в Україні. У відповідь Вовк заявив, що комісія вже розробила і подала на розгляд відповідний законопроект. Також депутати зажадали від усього складу комісії піти у відставку. В кінці нетривалих дебатів Ляшко змусив комісію проголосувати за скасування рішення про абонплату за газ, що комісія зробила одноголосно. У той же час Дмитро Вовк озвучив питання, що голосується, досить неоднозначно - скасувати рішення комісії для того, щоб більш детально пояснити людям вигоди від його впровадження. У той же час під будівлею, в якій розташована комісія, проходить чисельний мітинг політпартій і профспілок, які вимагають скасувати абонплату.  
Суспільство оформление ленты  В Україну з Парижа не впустили жінку з підробленим турецьким паспортом В аэропорту «Борисполь» пограничники Отдельного контрольно-пропускного пункта «Киев» задержали женщину с поддельным специальным паспортом Турции, сообщили в пресс-службе Государственной пограничной службы Украины. Отмечается, что женщина летела в Украину из Марокко транзитом через Париж. В Украине она предъявила документы гражданки Турции, однако пограничники увидели, что паспорт содержит признаки подделки. Гражданку 1976 года не впустили в Украину, а документ забрали. В ближайшее время она будет возвращена в обратном направлении. В аеропорту «Бориспіль» прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» затримали жінку з підробленим спеціальним паспортом Туреччини, повідомили в прес-службі  Державної прикордонної служби України. Відзначається, що жінка летіла в Україну з Марокко транзитом через Париж. В Україні вона пред'явила документи громадянки Туреччини, проте прикордонники побачили, що паспорт містить ознаки підробки. Громадянку 1976 р.н. не впустили в Україну, а документ забрали. Найближчим часом вона буде повернута в зворотному напрямі. Нагадаємо, на вихідних працівники Нацполіції спільно з працівниками Держприкордонслужби в міжнародному аеропорту «Бориспіль» затримали 40-річного громадянина Китаю, який організував міжнародний канал торгівлі людьми.
Суспільство У трьох районах Києва відключили гарячу воду У понеділок, 10 квітня, в зв'язку з гідравлічними випробуваннями тепломереж гарячу воду відключили споживачам трьох районів Києва. У ПАТ «Київенерго» повідомили, що на сьогодні без гарячої води залишилися 353 житлових будинки, 21 лікарня, 14 дитсадків і 392 відомства. Випробування проходять у Шевченківському, Оболонському та Подільському районах. З 16:00 9 квітня почалося охолодження системи і відключення гарячої води в Шевченківському районі. Там з 10 по 16 квітня будуть випробовувати тепломережі районної котельні «Молодь». Відключені 55 житлових будинків, 8 лікарень, 1 дитсадок, 2 школи і 65 відомств. З 10 по 24 квітня випробування тепломереж проводитимуться від станції теплопостачання №2. Починаючи з 12:00 9 квітня, постачання гарячої води тимчасово припинилося для споживачів Оболонського і Подільського районів.У зв'язку з проведенням випробувань «Київенерго» попросило автомобілістів не паркувати машини над люками теплових камер. У компанії також підкреслили, що графік проведення випробувань щорічно узгоджується з Київською міською державною адміністрацією.
Політика У Раді не бачать жодних проблем у відставці Гонтаревої Проблем через відставку голови Національного банку України Валерії Гонтаревої немає. Про це журналістам перед засіданням погоджувальної ради 10 квітня заявив голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк, передає кореспондент АСН. «Я не бачу проблем у відставці голови Нацбанку (...) Валерія Гонтарева щотижня заявляє про свою відставку. Я ж буду щотижня повторювати, що НАБУ має відкрити кримінальні провадження стосовно всіх голів Нацбанку за останні 15 років. Це був би результат. А всі розмови про те: йде Гонтарева у відставку чи ні - не мають сенсу», - вважає він. При цьому Березюк зазначив, що Гонтарева на посаді голови Нацбанку запам'ятається «революційними змінами в українській банківській системі». «ПриватБанк - його націоналізація - це номер один в її діяльності. Як і знецінення гривні в кілька разів», - додав політик. Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що голова Національного банку України Валерія Гонтарева написала заяву про звільнення з посади. Заяву вона вже подала Президенту України Петру Порошенку.
Політика оформление ленты  Банківська блокада триває. Замурований "Сбербанк" у Харкові Активісти "Національного корпусу" замурували вхід до відділення "дочки" "Сбербанку" в центрі Харкова, по вул.Донець-Захаржевського, передає Інтерфакс-Україна, з посиланням на голову місцевого осередку партії "Національний корпус" Олега Ширяєва. Він заявив, що тепер і в Харкові почалася безстрокова акція з блокування російських банків. Близько сімдесяти активістів заклали цементними блоками і будівельною піною вхід у банк, а також - заклеїли вікна листівками.   Нагадаємо, минулого тижня НБУ у відкритому листі поскаржився в правоохоронні органи на такі дії активістів, назвавши їх причиною дестабілізації української банківської системи. "Національний банк України закликає правоохоронні органи забезпечити безперебійну роботу відділень банків відповідно до законодавства і не допустити фізичної дестабілізації функціонування банківської системи. Ми звертаємо увагу правоохоронних органів на численні протиправні дії в країні військово-політичного угрупування "Національний корпус", що систематично дестабілізує роботу банків із державним російським капіталом і блокує нормальний доступ українцям до їхніх коштів", - йдеться в листі НБУ.
Політика Гонтарева назвала дату свого звільнення і запропонувала Порошенку кандидатів на своє місце Після трьох років роботи в Національному банку сьогодні, 10 квітня, голова НБУ Валерія Гонтарева оголосила про свою відставку, яка відбудеться 10 травня 2017 року. Про це вона повідомила під час прес-конференції в НБУ. Згідно із законом звільнити Валерію Гонтареву повинен парламент за поданням Президента України, а до цього часу вона продовжить виконувати свої функції на посаді голови НБУ. Вона заявила, що не планується змін у складі правління НБУ, а також - в його політиці. Всю виконану на посаді голови Центробанку роботу Валерія Гонтарева вважає правильною, і, на її думку, головне - не змінювати "напрям на позитивні зміни та прогрес". Також Валерія Гонтарева заявила, що разом із проханням про відставку вона подала Петру Порошенку і список своїх можливих наступників на цій посаді.
Події Бойовики в нічному клубі під Новоазовськом побили місцевих жителів, є загиблі і травмовані У нічному клубі населеного пункту Хрещатицьке Новоазовського району Донецької області п'яними бойовиками «ДНР» були побиті місцеві жителі. Про це повідомили в прес-службі Головного управління розвідки Міноборони України. Відзначається, що військовослужбовці інженерного підрозділу 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК в стані алкогольного сп'яніння жорстоко побили цивільних осіб. Одна людина померла в лікарні, більше десяти отримали травми. Розвідка зазначила, що місцеві жителі обурені тим, що сталося. Вони зібралися на стихійний мітинг і вимагали від терористів неупередженого розслідування і покарання винних. Разом з тим представники «МВД ДНР» локалізували мітинг, а учасників взяли під варту. «Рішенням командувача 1 АК, 9-й окремий штурмовий механізований полк морської піхоти був переведений в стан повної бойової готовності, проводиться розслідування інциденту», - додали в розвідці.
Політика Тимошенко погрожує кримінальними справами за відмову від референдуму проти продажу землі Голова фракції «Батьківщина» у Верховній Раді Юлія Тимошенко пригрозила кримінальними справами за протидію проведенню референдуму проти продажу землі. Про це вона заявила на погоджувальній раді 10 квітня, передає кореспондент АСН. «Зараз розгортається нова трагедія. Ми знаємо, що почалася нова атака за продаж землі сільгосппризначення. Вже внесено подання до КСУ від БПП і «Народного фронту», інших фракцій. Зараз йде не просто тиск на суддів КСУ, вони хочуть у терміновому порядку скасувати мораторій на продаж української землі... Це означає, що сотні тисяч гектарів хочуть легалізувати сім'я Порошенка і близькі до нього олігархи», - заявила вона. Тимошенко нагадала, що «Батьківщина» оголосила збір підписів за проведення Всеукраїнського референдуму проти продажу землі сільгосппризначення. «19 квітня заплановані збори ініціативної групи з об'єднанням українських фермерів. Якщо Охендовський від ЦВК та інші представники від влади будуть протистояти проведенню референдуму, ми попереджаємо, що рано чи пізно відповімо кримінальними справами», - додала політик.
Економіка «ПриватБанк» у ніч перед націоналізацією вивів 16 млрд грн - Гонтарева В останню ніч перед проведенням націоналізації керівництво «ПриватБанку» вивело з допомогою шахрайських операцій понад 16 млрд гривень. Про це на прес-конференції повідомила голова Нацбанку України Валерія Гонтарева. Гонтарева зазначила, що додаткові проблеми в банку були виявлені в ході пост-аудиту, тоді ж з'ясувалося, що «ПриватБанк» потребує додаткової докапіталізації, передає Інтерфакс-Україна. «В останню ніч провели шахрайські операції на суму понад 16 млрд грн», - заявила вона. Від початку нестача капіталу «ПриватБанку» становила 146 млрд грн - близько $6 млрд, або близько 50% монетарної бази і 33% вкладів населення. Гонтарева уточнила, що олігарх Ігор Коломойський давав персональні гарантії щодо виконання програми капіталізації, яка так і не була виконана. Нагадаємо, після трьох років роботи в Національному банку сьогодні, 10 квітня, голова НБУ Валерія Гонтарева оголосила про свою відставку, яка відбудеться 10 травня 2017 року.
Суспільство оформление ленты  Активісти в Полтаві заблокували міськраду Активісти в Полтаві з 8-ї ранку заблокували будівлю міської ради, а також планують перекрити вулицю Соборну. Як повідомляє місцеве видання «Полтавщина», чиновників мерії не пускають на роботу, пропустили тільки представників спецслужб і прибиральниць. Мітингувальники з нетерпінням чекають мера міста Олександра Мамая.   Вхід у мерію блокують четвертий день поспіль. Мітингувальники заявили, що не дадуть міськраді працювати, поки Мамай не збере позачергову сесію і не винесе на її розгляд питання, які просить розглянути громадськість.  Відзначається, що на сходах міськради стоять люди в камуфляжі, більшість з яких - ветерани АТО. У сесійній залі також сидять молоді люди в камуфляжі. Разом з тим у фойє чергують поліцейські. Коридор, що веде до кабінетів мера та його заступника, перекритий стільцями. Нагадаємо, старт цим подіям у Полтаві стала дивна забудова в центрі міста. Під час протесту проти якої сталися сутички і було поранено людину. 
Політика Парубій просить нардепів підготуватися до зустрічі з Коксом Спікер Верховної Ради Андрій Парубій на погоджувальній раді парламенських фракцій закликав народних депутатів підготуватися до зустрічі з європолітиком Петом Коксом, передає кореспондент АСН. «Хочу нагадати, що через тиждень у на буде чергова нарада з представниками Європарламенту, з паном президентом Коксом. Тому прошу народних депутатів підготувати всі законодавчі ініціативи для виконання наших зобов'язань перед європейською спільнотою», - заявив він. Спікер зазначив, що в першу чергу  йдеться про необхідність ухвалення закону про відповідність закону про регламент Верховної Ради України Конституції України. Також нардепи повинні вирішити питання доукомплектації парламентських комітетів. Нагадаємо, 3 липня 2015 року Пет Кокс очолив місію Європарламенту, метою якої є формування «дорожньої карти реформ» Верховної Ради України.
Суспільство Поліція повідомила подробиці п'яної їзди російського дипломата в Києві Співробітник консульства Росії в Україні, якого поліцейські зупинили в неділю, 9 квітня, за їзду в нетверезому стані в центрі Києва, є громадянином Росії. Про це розповів прес-секретар Національної поліції Ярослав Тракало. За його словами, нетверезий співробітник консульства РФ дійсно керував автомобілем з дипломатичними номерами, передає «Українська правда». Росіянина затримали на вулиці Митрополита Липківського. Поліцейські затримали автомобіль BMW, яким керував російський дипломат. «Від проходження огляду на стан сп'яніння він відмовився в присутності двох свідків. На нього було складено адміністративний протокол за частиною 1 статті 130 КУпАП », - розповів Тракало. Він зазначив, що автомобіль правоохоронці не змогли евакуювати, так як він «на дипломатичних номерах». Джерело в поліції повідомило журналістам, що йдеться про співробітника, який станом на час свого приїзду в Україну обіймав посаду радника посольства. Раніше повідомлялося, що в момент зупинки водій і викликаний після затримання співробітник консульства не розуміли українську мову, а потім запевняли, що водій не міг вживати алкоголь, адже зараз піст і пити у Вербну неділю - великий гріх.
Події В Одесі сталася бійка між проукраїнськими і проросійськими активістами В Одесі на Алеї Слави біля пам'ятника Невідомому матросу сталася бійка між українськими патріотами і представниками проросійських організацій. У понеділок, 10 квітня, в місті проходять заходи, приурочені до 73-й річниці визволення міста від фашистських загарбників, передає Інтерфакс-Україна. Все почалося зі словестної перепалки, яка в підсумку переросла в бійку. Працівники поліції розняли ідеологічних опонентів, були затримані як мінімум 6 учасників конфлікту. Офіційно в поліції поки ситуацію не коментують. У свою чергу одеська організація «Правого сектора» заявила про затримання одного їхнього представника, в зв'язку з чим була оголошена «мобілізація». В організації звинуватили поліцію в бездіяльності, зокрема, проросійським активістам давали кричати: «Донбас - ми з тобою» і «Геть з Одеси, бандерівські біси».
Суспільство У Києві 55 незаконно встановлених газових АЗС демонтують до Великодня - КМДА З початку року в столиці демонтували 93 незаконно встановлених газових автозаправних станцій, ще 205 АЗС власники демонтували самі. Про це 10 квітня під час брифінгу заявив керівник апарату Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко, передає кореспондент АСН. «З того списку, який зареєстрований департаментом благоустрою на території міста поки залишилося 55 нелегально розміщених об'єктів, які ми сподіваємося протягом тижня будуть демонтовані», - зазначив він. У той же час перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс зазначив, що заправки, які до цього часу не демонтовані, вважаються найбільш безпечними з усіх незаконно встановлених пересувних комплексів скрапленого газу на території Києва. Він додав, що в столиці як мінімум було встановлено 350 таких АЗС. У той же час чиновник не виключає, що з тих 205 АЗС, які були демонтовані власниками самостійно, частина буде повернута на свої місця. «Щодня як вони тільки отримують якусь інформацію, що ми виїжджаємо, то її знімають, як тільки все затихає, вони її знову ставлять. Тому що це мобільна установка, вона тримається на 4 болтах і її легко зняти. Тому щодня ця цифра може гуляти до 20 одиниць. Ми прийняли рішення і жорстко моніторимо цю ситуацію і нікому не будемо робити ніяких винятків », - зазначив Пліс у коментарі АСН. Разом з тим заступник голови КМДА запевнив, що демонтувати будуть навіть АЗС, до яких у влади є запитання і щодо яких є рішення суду, що вони встановлені законно. «Щодо багатьох заправок є рішення суду, що вони нібито встановлені законно, але ми з цим повністю не згодні, бо як балансоутримувачі територій ми несемо відповідальність за те, що відбувається на цій території. Якщо суддя прийняв рішення і ми впевнені, що вона незаконна і сьогодні стоїть під вашим балконом, ця АЗС, ми все одно будемо демонтувати, розуміючи всю ступінь відповідальності за це», - сказав чиновник. Він уточнив, що в столиці не менше 30 газових АСЗ, законність встановлення яких встановлена ​​рішенням суду.
Події оформление ленты  У Харкові активісту «Національного корпусу» розбили голову біля «Сбербанку» У Харкові на вулиці Донець-Захаржевського, 2 активісту «Національного корпусу» під час сутички з правоохоронцями розбили голову. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив лідер Цивільного корпусу «Азов» Олег Ширяєв. Він опублікував відео зіткнення, на якому видно, як б'ють активістів. Ширяєв зазначив, що вони намагалися блокувати роботу російського «Сбербанку» і не очікували таких дій від поліції і батальйону «Харків». «Батальйон «Харків» побив активістів «Національного корпусу». Підтягуйтесь, хто може, так починався Майдан. Активісти блокували банк, нічого не порушували... ось підсумок », - написав Ширяєв. За його словами, в зіткненні постраждали близько 10 осіб.   Нагадаємо, активісти «Національного корпусу» в понеділок, 10 квітня, замурували вхід до відділення «дочки» «Сбербанку» в центрі Харкова. Близько 70 активістів заклали цементними блоками і будівельною піною вхід у банк, а також - заклеїли вікна листівками.
Політика Очільник Мін'юсту пообіцяв Парубію невдовзі внести в Раду законопроект про НАЗК Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій провів зустріч з міністром юстиції Павлом Петренком, передає кореспондент АСН. «Хочу повідомити, що в середу ввечері (минулої середи, 5 квітня. - АСН) у мене була зустріч з міністром юстиції щодо НАЗК. Він повідомив, що найближчим часом законопроект про НАЗК буде внесений до парламенту. Його ухвалення і буде результатом нашого обговорення і аналізу в результаті виступу голови НАЗК в парламенті», - заявив спікер.Раніше міністр юстиції Павло Петренко презентував проект закону про НАЗК. «Та ситуація, яка склалася з НАЗК за останні місяці, говорить про те, що через неефективний менеджмент випадкових людей, які туди були призначені, ми маємо зараз той факт, що вся система декларування залежить від бездіяльності цих чотирьох осіб», - заявляв він. «Ми пропонуємо запустити конкурс, призначити нового керівника і представників НАЗК», - розповів Петренко. Міністр попросив нардепів ухвалити цей закон в цілому.
Політика Очільників МОЗ, ФДМ і Нацбанку цього тижня запропонували відправити у відставку Очільників МОЗ, ФДМ і Нацбанку цього тижня вимагають відправити у відставку. Про це на погоджувальній раді Верховної Ради України 10 квітня заявив голова депутатської групи "Відродження" Віталій Хомутинник, повідомляє кореспондент АСН. "Повинні відбутися кадрові зміни в Кабінеті міністрів України... Передовсім це має статися в Міністерстві охорони здоров'я... Людина, що працює в Міністерстві охорони здоров'я (Уляна Супрун. - АСН), не розуміє ні питання охорони здоров'я, ні української ментальності. Це питання ми повинні вирішити цього тижня", - закликав він. Друге кадрове питання - це Міністерство економіки, наполягає Хомутинник. "Ми з повагою ставимося до роботи віце-прем'єра Степана Кубіва, але ми вважаємо, що має бути призначений профільний міністр економічного розвитку, бо цей напрямок провалено". Третє, за його словами, - це Фонд державного майна. "Ми знаємо, що вже є заява про відставку очільника ФДМ, але ми повинні пам'ятати, що за три роки провалена програми приватизації... Рішення треба також ухвалювати цього тижня", - зазначив нардеп. Наступне і основне, за його словами, це Нацбанк. "Досить знущатися над Верховною Радою і народом України. То Гонтарева йде, то пише заяву, то її прес-служба це спростовує... Давайте цього тижня звільнимо Гонтареву і поставимо крапку в цьому питанні", - звернувся він до нардепів.
Події оформление ленты  Військовий літак неочікувано дуже близько підлетів до борту Трампа, викликавши хвилювання у журналістів Біля Об'єднаної військовій базі Ендрюс до борту президента США Дональда Трампа 9 квітня о 18:38 за місцевим часом підлетів військовий літак C-17 Globemaster. У цей момент президентський борт якраз заходив на посадку на своїй базі в Меріленді під Вашингтоном, передає «Голос Америки». Відзначається, що літак Трампа не здійснював маневрів і не намагався ухилитися. Журналісти стверджують, що з часів адміністрації Джиммі Картера ніколи не були свідками такого зближення. В редакції наголосили, що в повітрі літаки не підходять один до одного ближче ніж на 300 метрів по вертикалі і 4,8 кілометра по горизонталі. При цьому авіадиспетчери часто забезпечують президентському літаку ширший коридор. Коментарів з Білого дому поки не надходило. Трамп повертався до Вашингтона після чотириденного перебування в своєму особняку Мар-а-Лаго у Флориді. На борту номер один перебували головний стратег президента Стів Беннон, радник Стівен Міллер, радник з національної безпеки Герберт Макмастер і заступник глави адміністрації Білого дому Джо Хейгін.
Політика Кабмін не звітуватиме в Раді цього тижня. Але Гройсман дасть річну прес-конференцію 11 квітня Кабмін Гройсмана не звітуватиме в Раді цього тижня. Про це на брифінгу в ході погоджувальної ради 10 квітня заявив голова фракції БПП Артур Герасимов, передає кореспондент АСН. "За моєю інформацією, цього тижня в парламенті звіту уряду не буде", - сказав він, відповідаючи на запитання журналістів про звіт уряду Володимира Гройсмана про виконання Програми діяльності Кабміну за 2016 рік. Нагадаємо, що на середу заплановано засідання профільного Комітету з питань економічної політики за участю всього складу Кабміну, де повинні розглянути поданий парламенту звіт Кабміну. Нагадаємо, що в ході погоджувальної ради Верховної Ради України 10 квітня перший віце-прем'єр Степан Кубів зазначив, що уряд передав звіт всім народним депутатам про рік своєї роботи. "За регламентом, ми абсолютно готові до дискусії. Проходять широкі зустрічі як у стінах уряду, так і комітетів. Ми обговорюємо дискусійні та пріоритетні питання на цей рік", - заявив він. Кубів подякував нардепам за підтримку урядових ініціатив у парламенті. "Хочу запевнити, що уряд і далі конструктивно працюватиме з Верховною Радою. Адже тільки спільна праця - це наш загальний результат". Водночас глава фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко зазначила, що її політична сила буде вимагати відставки Кабміну Гройсмана. "Ми будемо вимагати відставки Гройсмана. Без відставки цього уряду і прем'єра ми не зможемо далі рухатись... Наша команда робитиме все, щоб домогтись відставки прем'єра", - сказала вона на брифінгу в рамках погоджувальної ради. Разом з тим стало відомо, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у вівторок, 11 квітня, проведе прес-конференцію. Вона розпочнеться об 11:00 в Будинку уряду і буде присвячена підсумкам року роботи уряду.
Політика У клініці Німеччини підтвердили діагноз Насірова - Держуправління справами В Університетському кардіологічному центрі Фрайбурга підтвердили висновки лікарні «Феофанія» щодо діагнозу відстороненому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову. Як повідомили в прес-службі Державного управління справами, до іноземних фахівців звернулися представники «Феофанії». Лікарі хотіли отримати незалежну експертизу діагностування та проведення лікування пацієнта Насірова, відзначили в управлінні. Згідно з інформацією, Університетський кардіологічний центр Фрайбурга дав свої незалежні висновки на підставі отриманої медичної документації. «Визначений лікувальний підхід заперечень не викликає, діагноз медиками Клінічної лікарні «Феофанія» Державного управління справами встановлено правильно», - процитували німецьку клініку в прес-службі. Нагадаємо, 4 березня Насірова вивезли в «швидкій допомозі» з лікарні «Феофанія» і перевезли в Інститут кардіології для обстеження. Там не підтвердили діагноз «інфаркт». 7 березня Солом'янський райсуд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою застави в сумі 100 млн грн. 16 березня за Насірова його дружина внесла заставу в 100 млн грн.
Політика Ізраїль закрив кордон з Єгиптом. У розвідки є дані про підготовку нових терактів Влада Ізраїлю закрила перехід Таба, розташований на кордоні з Єгиптом. При цьому його можуть перетинати ізраїльтяни, що прямують на батьківщину. Також влада закликала ізраїльтян покинути Синайський півострів, так як існує велика загроза нових терактів, повідомляє Інтерфакс-Україна. Також міністр транспорту і розвідки Ізраїлю Ісраель Кац заявив, що в розпорядженні його відомства є інформація про підготовку нових терактів. При цьому наголошується, що перехід, як і раніше, відкритий для тих ізраїльтян, які мають намір повернутися з Єгипту. Нагадаємо, напередодні 27 паломників, які прийшли до церкви Святого Георгія в єгипетському місті Танта на свято Пальмової неділі, загинули під час першого вибуху. Ще 17 людей загинули під час вибуху в соборі Святого Марка в Олександрії.
Політика У Кремлі не панікують: про санкції ще не говорив особисто Трамп Зараз рано говорити про введення США нових антиросійських санкцій. Таку думку висловив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков. «Важко говорити про якусь реакцію. Була заява постійного представника США при ОНН. Але ми не чули з цього приводу заяви президента Трампа або його представників», - заявив Пєсков, передає «Газета.Ru». Разом з тим Пєсков не повідомив журналістам, чи буде Росія знову вводити санкції у відповідь. Представник Кремля лише уточнив, що США продемонстрували небажання взаємодіяти з РФ щодо Сирії. Нагадаємо, раніше постпред США при ООН Ніккі Гейлі заявила, що адміністрація Дональда Трампа обговорює можливість введення нових санкцій проти Росії і Ірану через ситуацію в Сирії. Крім того, голова МЗС Британії Борис Джонсон вимагає, щоб Захід підготував «дуже каральні санкції» у відповідь на хімічну атаку. Передбачається, що документ з санкціями буде підготовлений до зустрічі країн G7 в Італії, яка почнеться в понеділок, 10 квітня.
Суспільство Дві третини росіян підтримують ідею заборони дітям до 14 років доступу до соцмереж Дві третини росіян під час всеросійського телефонного опитування підтримали ідею заборонити дітям до 14 років користуватися соцмережами, передає Інтерфакс-Україна. Ця ідея знайшла підтримку 62% росіян. Причому серед наймолодшої вікової групи опитаних (18-24 роки) ця частка становить 67% - більше, ніж серед 60-річних і старше (60%). Проти ініціативи висловилася третина громадян (35%). Найбільше протестували мешканці Москви і Санкт-Петербурга (47%). Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що законодавчі збори Ленінградської області мають намір внести в Держдуму РФ законопроект про заборону дітям до 14 років користуватися соціальними мережами. У законопроекті також міститиметься пункт про необхідність пред'являти паспорт для реєстрації в соцмережі. При цьому при виявленні брехні будуть штрафувати на 3 тисячі рублів, а при ігноруванні заборони на реєстрацію дітей хочуть ввести штраф у 300 тисяч рублів.
Події Під Києвом затримали чоловіка, який намагався вбити бізнесмена У Софіївській Борщагівці під Києвом поліція затримала підозрюваного у спробі вбивства приватного підприємця, повідомили в прес-службі поліції Київської області. Правоохоронці з'ясували, що затриманий майже два роки тероризував бізнесмена, переслідував, надсилав траурні вінки йому додому. У 2015 році він прикріпив до дверей автомобіля підприємця бойову гранату РГД-5. Крім того, в травні 2016 року злочинець підклав саморобний вибуховий пристрій біля офісного приміщення і підірвав його. Поліція з'ясувала, що за бізнесменом стежить чоловік міцної статури, як тільки підозрюваний з'явився біля офісу потерпілого, його відразу затримали. Ним виявився 53-річний уродженець іншої держави, житель Київської області. В автомобілі у затриманого оперативники виявили газовий пістолет «Форд», набої до нього, пластикову коробку з металевим знаряддям для проколювання автомобільних покришок, дзеркало з ручкою для огляду важкодоступних місць і жіночий парик. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст.15 і по ст.115 (замах на умисне вбивство) КК України.
Політика оформление ленты  Терорист Пушилін показав, як розважається на "віджатій" Донбас-Арені Пособник терористів Денис Пушилін разом з іншими представниками так званої "ДНР" сходили порозважатися на "віджату" Донбас-Арену в Донецьку, повідомляє ресурс "Новости Донбасса". Так званий голова "народної ради ДНР" Пушилін сказав, що стадіон ФК "Шахтар" відвідали члени "ДНР" і учасники "молодіжного руху "Молода республіка" для ознайомлення з "перспективами відновлення нормального функціонування стадіону після обстрілу в 2014 році". За словами Пушиліна, "ДНР" хоче зберегти колектив стадіону і його "енергетику". Пушилін і його поплічники посиділи в кріслах у роздягальні, в кріслах футболістів на стадіоні, оглянули його, пограли в настільний футбол. При цьому візит терористів на стадіон викликав вибух обурення в соцмережах. Користувачі обурюються безпричинним самовдоволенням терористів і фальшею.
Події оформление ленты  В Одесі поліція затримала уже 20 учасників бійки на Алеї Слави Правоохоронці затримали 20 учасників конфлікту на Алеї Слави в Одесі, повідомили в прес-службі Нацполіції Одеської області. Конфлікт виник під час заходів з нагоди Дня визволення Одеси від фашистських загарбників. Правоохоронці зазначили, що не допустили продовження бійки, затримали 20 учасників. Всіх затриманих доставили в відділення поліції міста для дачі пояснень. Їхні дії кваліфікували за ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. У свою чергу, в прес-службі ВО «Свобода» заявили, що поліція затримала близько двох десятків активістів правих організацій і серед затриманих - тільки один представник проросійських сил. Нагадаємо, в Одесі на Алеї Слави біля пам'ятника Невідомому матросу сталася бійка між українськими патріотами і представниками проросійських організацій.
Суспільство У Києві до "Євробачення" встановлять додатково відеокамер на 19 млн грн У зв'язку нещодавніми терактами, які відбулися в Росії, Швеції та Лондоні, КМДА планує виділити додатково 19 млн грн для встановлення відеоспостереження на локаціях, пов'язаних з Євробаченням. Про це 10 квітня під час брифінгу заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Геннадій Пліс, передає кореспондент АСН. «Під час роботи групи, яка займається безпекою, за останні два-три місяці знову з'явилася додаткова потреба зарежимити відеокамерами додаткові локації, додаткові зони. Це пов'язано з терактами, які відбулися нещодавно. Все це вимагає додатково 19 млн грн», - зазначив він. Чиновник додав, що очікується, що відповідні зміни в бюджет столиці, що стосуються фінансування проектів у рамках підготовки до конкурсу «Євробачення-2017», будуть ухвалені цього тижня. Водночас Пліс запевнив, що збоїв у підготовці до пісенного конкурсу з боку міста немає. «У нас жодних відхилень від плану немає, тому ми поки не бачимо ризиків, які могли б ставити під сумнів своєчасну підготовку до цієї події», - заявив він.
Політика Ляшко і Тимошенко публічно посварились на погоджувальній раді Голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко під час погоджувальної ради публічно звинуватив голову фракції «Батьківщини» Юлію Тимошенко в тому, що вона хотіла свого часу провести продаж української землі, передає кореспондент АСН. «Юліє Володимирівно, нинішня влада продовжує саме вашу політику! Саме ви хотіли свого часу розділити з бандитами нашу землю! Ви про це забули, я нагадаю... Ви через два місяці після призначення прем'єром 28 лютого внесли законопроект №2143 про ринок землі (...), де бомжі і люди з іноземним громадянством могли скуповувати нашу землю», - заявив він. Ляшко в традиційній формі на підвищених тонах звернувся до Тимошенко: «Перед тим, як будете проводити референдум про мораторій на продаж землі, ви його відкличте або не брешіть людям!» У відповідь на звинувачення Ляшка голова «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила, що ні вона, ні її команда ніколи не мали стосунку до продажу землі. «Ми виступали єдине за що, що має бути викуп державою земельних паїв за ринковою вартістю. Підкреслюю, за ринковою вартістю і тільки державою. Виключно державою. Ми також виступали за отримання фермерами земельних сертифікатів і за програму державної підтримки наших фермерів. Ще раз підкреслюю, ніякого відношення не маю до ринку землі! Категорично!» - сказала Тимошенко. Нагадаємо, раніше  Тимошенко пригрозила кримінальними справами за протидію проведенню референдуму про продаж землі.
Політика "Самопоміч" зажадала відставки очільників Мінпаливенерго, МВС і окупованих територій "Самопоміч" вимагає відставки очільників Мінпаливенерго, МВС і окупованих територій. Про це на брифінгу 10 квітня в рамках погоджувальної ради заявив голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк, передає кореспондент АСН. "Моя особиста точка зору, цей Кабмін - набагато краще за попередні. Тому він повинен продовжувати роботу. Ми це питання ще не обговорювали на засіданні фракції", - заявив він. Березюк наголосив, що фракція "Самопоміч" виступає за відставку кількох міністрів Кабміну Володимира Гройсмана: "Ми вважаємо, що кілька міністрів мають піти у відставку. Ми не розуміємо роботу міністра палива та енергетики за останній час... Ми продаємо зараз електроенергію в Молдову, тоді як ціни всередині країни - вище... Ми не розуміємо роботу міністра окупованих територій, який заявляє про реінтеграцію... Ми до кінця не розуміємо роботу міністра внутрішніх справ. Що зараз відбувається в Полтаві? Там правоохоронні органи грають на руку місцевій владі, це неприпустимо. Правоохоронні органи повинні бути стабілізуючими в країні", - підкреслив він.
Політика Підстав для відставки Гройсмана немає - Луценко Підстав для відставки прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана немає. Про це на брифінгу заявила представник президента в парламенті Ірина Луценко, передає кореспондент АСН. «Ми вважаємо, що уряд Гройсмана впорався зі своєю роботою. Є окремі питання. Але в цілому уряд впорався», - заявила вона. Луценко нагадала, що зараз комітети Верховної Ради вивчають звіт про виконання Програми діяльності уряду за 2016 рік. «Тому сьогодні голосів за відставку немає, як і немає підстав для того, щоб уряд був відправлений у відставку», - підкреслила вона. Раніше під час погоджувальної ради голова фракції «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила, що її фракція буде вимагати відставки Гройсмана. «Без відставки цього уряду і прем'єра ми не зможемо далі рухатись... Наша команда робитиме все, щоб домогтися відставки прем'єра», - заявила парламентарій. Також Тимошенко зазначила, що «Батьківщина» підтримує відставку голови Нацбанку Валеріъ Гонтаревої. «Але відставки недостатньою. Якби цей парламент не був корумпованим, то вже давно була б створена слідча комісія, яка б розслідувала всі злодіяння Гонтаревої», - додала вона. При цьому Тимошенко зазначила, що її фракція не братиме участі в голосуванні щодо призначення нового голови НБУ.
Суспільство У Держдуму Росії внесли законопроект про заборону дітям до 14 років користуватися соцмережами У Держдуму Росії внесений законопроект «Про правове регулювання діяльності соціальних мереж». Автор законопроекту, депутат Держдуми Віталій Мілонов передбачає, що соцмережами не зможуть користуватися діти до 14 років «незалежно від громадянства», передає «Медуза». Згідно з документом, зареєструватися в соцмережі можна буде тільки за посвідченням особи, за яким і буде встановлений вік людини. Користувачам заборонять реєстрацію під вигаданими іменами, також буде заборонено робити скріншот листування без дозволу осіб, які брали участь у ньому. Як відомо, інформація про підготовку закону про заборону дітям до 14 років користуватися соцмережами з'явилася на початку квітня. Серед росіян було проведено опитування, чи підтримують вони цю тему. Так, дві третини росіян під час всеросійського телефонного опитування підтримали ідею заборонити дітям до 14 років користуватися соцмережами. Ця ідея знайшла підтримку 62% росіян.
Суспільство У КМДА заявили, що не платитимуть за халтурний ремонт станції метро "Лівобережна" КМДА не має наміру платити за ремонт на станції метро "Лівобережна" до тих пір, поки не будуть виправлені всі ремонтні похибки, включно з необхідними пандусами для людей з обмеженими можливостями. Про це 10 квітня під час брифінгу заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Геннадій Пліс, передає кореспондент АСН. «Гроші поки не виплачувались, і поки не буде зроблено так, щоб киянам сподобалось, я сподіваюсь, що гроші і не будуть виплачені. Але є ж найгуманніший суд у світі, тому все може бути», - додав він. Водночас заступник Кличка зазначив, що в КМДА з такими проблемами стикаються дуже часто, а пов'язано це з недосконало прописаною процедурою закупівель через систему Prozoro. «Всі закупівлі повинні здійснюватися через систему Prozoro і переможець визначається через систему Prozoro. І навіть якщо я прекрасно розумію, що ця ціна, яку він вказав, неадекватна, але вона найдешевша, я прекрасно розумію, що ця людина не має великого досвіду, то я можу це залишити тільки при собі і потім нести відповідальність за те, що дотримувався законодавства», - зазначив Пліс. За його словами, чиновники КМДА неодноразово зверталися до органів державної влади з пропозицією розробити механізм, який би дозволяв у системі Prozoro використовувати якісні показники, а не тільки вартість послуг. «Крім того, державні будівельні норми і правила - це така річ... ну, наприклад, плитка лежить? Лежить. 10-мм підкладка є? Є. А що шви не сходяться, так це вибачте естетичний смак. Мовляв, у Парижі в туалетах на Єлисейських полях теж так плитка лежить - це модно. Так можуть сказати, коли ми почнемо перевіряти», - зазначив Пліс. Нагадаємо, 23 березня було відкрито відремонтований вихід на станції метро "Лівобережна". Але реальний результат виявився далеким від презентованого раніше проекту. До того ж ремонт, на який із місцевого бюджету було виділено майже 25 млн грн, був зроблений, м'яко кажучи, неякісно.
Суспільство оформление ленты  Мапа України, аватари, маки, вагітна йога і навіть скелети. На Софійській площі стартувала виставка картин-писанок Всеукраїнський фестиваль писанок і арт-перфоманс «585 художників» стартували в центрі Києва на Софійській і Михайлівській площах. Їх організатори очікують, що подивитися на унікальні роботи прийде близько 1,5 мільйона відвідувачів - киян і туристів. Серед 585 художників - представники всіх областей України. Кожен з них розписував свою писанку безкоштовно. Деякі з них - в традиційному стилі, інші - вибирали найнесподіваніші рішення. На поверхнях у формі яєць - Україна в різних інтерпретаціях, міські замальовки, величезні квіти. А ще космічні етюди і навіть скелети. На Михайлівській площі - дитячі роботи. Поруч із творами маленьких художників - атракціони і традиційний великодній тунель бажань. Останній з кожним роком стає все довшим. Цього року він вже 22 метри.
Економіка Україна має перейти від сировинної економіки до створення доданої вартості Україна має перейти від сировинної економіки до створення доданої вартості.  Про це під час II Українського форуму бізнесу 10 квітня заявив голова уряду Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН.  «Шлях падіння продовжується, на жаль, 23 роки. Те, що відбулося на Донбасі - це також результат високої корупції та інституціональної  слабкості... Неправильна розстановка пріоритетів призвела до низького рівня життя українців. Але на IV квартал 2016 року, завдяки діям уряду, економіка вже продемонструвала темпи зростання, що дає стимули для подальшого зростання», - заяви він.  Прем'єр наголосив, що головне завдання для уряду - разом з підприємцями та промисловцями чітко визначити пріоритети.  «У 2030 році ми будемо мати те, що закладено у 2017 році, 18-му... Безперечно, сьогодні ми є слабкою економікою, яка потребує зовнішньоекономічної допомоги... Ми визначили, що економічне зростання є беззаперечним для нас пріоритетом. Питання інституційної слабкості є для нас також великим викликом. Тому ми розпочали систему електронного самоврядування, з 1 квітня - реформу державної служби, щоб привести на державний рівень кваліфіковані кадри... Тому, безперечно, нам треба змінити модель нашої економіки, нам треба перейти від сировинної економки... Бо у нас аутсорс займає до 80%. Це наше спільне завдання... Десь треба буде змінити закони. І ми будемо виходити із такими ініціативами  до парламенту», - пообіцяв він.  Також голова уряду наголосив, що уряд продовжить процес дерегуляції для поліпшення умов діяльності бізнесу, а також реформу Державної фіскальної служби.  «Ми вже ліквідували податкову міліцію», - підкреслив він.  У свою чергу, президент Українського союзу промисловців та підприємців Анатолій Кінах зазначив, що уряд спільно з бізнесом має створити усі умови для ефективного зростання як на внутрішньому, так і зовнішньому просторі.  «Ми є союзниками з урядом у підготовці системних законопроектів для підтримки підприємців, малого та середнього бізнесу, для підтримки нашого трудового потенціалу та внутрішнього ринку», - зазначив він.  Водночас голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник підтримав пропозицію щодо необхідності змін, які "забезпечать перехід від сировинної економіки до економіки з доданою вартістю.
Політика Ірина Луценко просила депутатів цього тижня ухвалити рішення про позачергові вибори в Сєверодонецьку Представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко просить парламент цього тижня ухвалити рішення про позачергові вибори в Сєверодонецьку. Про це вона заявила на погоджувальній раді Верховної Ради України 10 квітня, передає кореспондент АСН. «Окреме питання, шановний спікере. До нас звернулися наші колеги зі східних регіонів. На сьогодні зареєстрований проект постанови про дострокові вибори Сєверодонецької міської ради Луганської області. Інформую, що голова Козаков написав заяву і склав із себе повноваження міського голови за станом здоров'я», - заявила вона. Луценко звернулася до Андрія Парубія: «Я прошу, пане спікере, внести це питання до порядку денного цього тижня. А профільний комітет парламенту на чолі з Сергієм Власенком ми просимо сприяти в розгляді цього питання».
Події Злочинець, який убив у п'яній бійці бійця АТО в Харкові, отримав 15 років в'язниці Апеляційний суд Харківської області підтримав позицію обласної прокуратури і залишив вирок Ленінського райсуду м.Харкова щодо 37-річного місцевого жителя без змін. Чоловік визнаний винним у замаху на умисне вбивство і в умисному вбивстві. Про це передає Харківська обласна прокуратура. За даними начальника відділу прокуратури Максима Блохіна, злочинця засудили до 15 років позбавлення волі. «Подія сталася на Привокзальній площі центрального залізничного вокзалу Харкова в березні минулого року. Вночі п'яний чоловік влаштував конфлікт з двома військовими. Словесна перепалка переросла в бійку, під час якої зловмисник вихопив ножа. Він кілька разів ударив ним одного з військових, а коли той перестав подавати ознаки життя - переключився на другого. Він кілька разів ударив свою жертву ножем у груди. Потерпілий намагався сховатися від нападника, але послизнувся і впав. Вбивця підійшов до нього і почав добивати. Від важких травм він помер. Першого пораненого своєчасно госпіталізували, його вдалося врятувати», - сказав Блохін. Вбивство потрапило на камери відеоспостереження, але чоловік свою провину так і не визнав.
Закон і Право Чи реально закрити ФОП за один день, як вимагає закон Наприкінці 2016 року у Податковий Кодекс були внесені зміни, згідно з якими з 1 січня 2017 року окремі категорії ФОП, зокрема другої і третьої груп, повинні платити єдиний соціальний внесок - 704 гривень на місяць, навіть якщо тимчасово не мають ніякого прибутку. Це призвело до того, що значна частина фізосіб-підприємців прийняла рішення закрити свій бізнес. Однак закрити ФОП на практиці часто виявляється не так просто, як на папері. Щоб припинити діяльність самостійно фізособі підприємцю потрібно буде оббити пороги реєстраційної служби, податкової, а в окремих випадках і Пенсійного фонду. Чиновники заявляють, що, починаючи з середини 2014 року, процедура позбавлення статусу фізичної особи - підприємця швидка і безболісна. Оскільки, згідно з новими правилами, підприємцю достатньо лише заявити реєстратору про припинення підприємницької діяльності, і таке припинення негайно буде зареєстровано. Однак не все так просто, як здається на перший погляд. Похід до реєстратора Отже, перший етап в цьому процесі - подача заяви про закриття в реєстраційну службу. Заяву потрібно подавати в службу того регіону, де відкривалася ФОП. Крім заяви, треба мати при собі паспорт, а в разі, коли подавати заяву буде довірена особа, ще й довіреність. Протягом 24 годин реєстраційна служба повинна видати заявнику повідомлення, в якому зазначено, що з дати подання документів ФОП більше не числиться суб'єктом підприємницької діяльності. Але це ще не все. Підприємцю потрібно також знятися з обліку як платника податку та єдиного соціального внеску в органах державної фіскальної служби і, в окремих випадках, в Пенсійному фонді. Саме цей етап і «гальмує» припинення підприємницької діяльності. Зняття з обліку платника податків Підставою для зняття ФОП з обліку у відповідному органі ДФС є відомості про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності. Хоча, відповідно до закону, це повідомлення має спрямовуватися реєстратором безпосередньо в податкову, краще перестрахуватися і самому віднести його в ДФС. Саме там і починається другий етап закриття ФОП. Варто відзначити, що після отримання повідомлення про закриття ФОП від реєстраційної служби, нові податки і збори не нараховуються. Однак платникам 1-ї і 2-ї груп єдиний податок треба буде заплатити за весь календарний місяць, навіть якщо реєстрація підприємця анульована на початку або в середині місяця. Але похід до податкової справа не з простих, оскільки в ДФС потрібно подати купу документів. Передовсім заяву про припинення платника податків. Також треба мати при собі оригінали та завірені податковою копії всіх раніше отриманих у податковій документів (патенти, свідоцтва, облікові книги, і т.п.). Вони підлягають обов'язковому поверненню. Також потрібно не забути взяти з собою первинні документи за господарськими операціями (договори, акти, накладні і т.д.). Для закриття ФОП також потрібно надати податківцям і виписки з банку за фінансовими операціями і довідки про закриття рахунків в банківських установах. Важливо, щоб у документах і бухгалтерії не було ніяких помилок, оскільки після отримання всіх документів податкова вирішує, чи призначати перевірку. Найчастіше вже в самих приміщеннях податкової або зовсім недалеко від них розміщуються посередники, які за пару сотень гривень готові допомогти заповнити вам всі необхідні документи для закриття ФОП. До них нерідко направляють і самі інспектори, оскільки людині, яка не розбирається в податкових тонкощах заповнення різних папірців, важко самому розібратися в цьому. Якщо в податковій вирішили все-таки провести документальну перевірку вашої діяльності, то чекати такої перевірки можна дуже довго, оскільки чим довше перевірятимуть, тим більше пені та штрафних санкцій можуть нарахувати за несвоєчасно оплачені податки і збори. Загальний термін такої перевірки замість 10 днів зазвичай затягується до 3-4 місяців. Похід до Пенсійного фонду обов'язковий не для всіх Оскільки з 1 жовтня 2013 року контроль за оплатою єдиного соціального внеску передали податковій, то і відповідну довідку про відсутність заборгованості видають податківці. Ті ж, хто не звітував перед Пенсійним фондом за періоди до 1 січня 2011 року, проходять перевірку і подають звіти за періоди до 2011 року до управління Пенсійного фонду України за місцем свого обліку. Якщо жодних проблем виявлено не буде, податківці повинні дати довідку про відсутність заборгованості зі сплати податків і зборів. А також направити інформацію про зняття з обліку платника єдиного внеску та платника податків державному реєстратору. Саме отримання довідок про відсутність заборгованості в ДФС і Пенсійному фонді забирає так багато часу і нервів у підприємців. У той же час отримання таких довідок не є обов'язковим, оскільки законодавчої вимоги ходити до інспектора, стояти "над душею" і чекати довідки немає.Проте це в інтересах самого підприємця. Закритися через інтернет З грудня 2016 року процедуру закриття ФОП можна здійснити через інтернет-сервіс iGov. Для цього підприємцю знадобиться електронний підпис. Маючи його на порталі, можна заповнити заяву, реєстратор закриває ФОП і повідомляє про це суб'єктові або ж висилає перелік зауважень, які треба виправити при подальшій подачі заяви. Правда, ця послуга поки що доступна не для всіх українців. Зараз вона працює тільки в Дніпропетровській, Донецькій і Тернопільській областях. Більше того, в податкову в будь-якому випадку доведеться йти і отримувати відповідні довідки. Звернутися в спеціалізовані компанії Якщо ж підприємець не бажає самостійно оббивати пороги держустанов, доручити це можна юридичній компанії або людям, які тямлять у цьому. У Києві за закриття ФОП «під ключ» беруть від 2,5 тис. грн. Ціна послуги залежить від багатьох факторів: як довго працює підприємець, чи є якісь проблеми з документації тощо.
Події оформление ленты  Викрадену з виставки в центрі Києва величезну писанку з собакою знайшли Вкрадене з фестивалю писанок, який проходить у Києві на Софіївській площі, яйце із зображенням такси з кличкою Беррімор знайшлося. Про це на своїй сторінці в Facebook написала художниця Вероніка Міхайлуца, яка й намалювала писанку. Дівчина лише уточнила, що її роботу знайшли в траві неподалік місця, де проходить виставка писанок. «Шабака моя намальована знайшлася! Я поки знову в шоці, руки трясуться, тому подробиці розповім трохи пізніше. Але організатори сказали, що знайшли в траві десь. Оскільки була в повному шоці, точно локацію не уточнила. Я не очікувала, правда», - написала художниця.   Експонат не пошкоджений і вже зайняв своє колишнє місце на виставці, в центрі Києва, написала в Facebook куратор проекту Надія Тутенко. Нагадаємо, в неділю, 9 квітня, зі столичної виставки писанок було викрадено одне з величезних яєць, на якому намальована такса.
За кордоном Дочка Трампа вмовила батька розбомбити авіабазу в Сирії Дочка американського президента Дональда Трампа - Іванка підштовхнула батька завдати авіаудару по авіабазі в Сирії, передає The Independent, посилаючись на інформацію, що надійшла за закритою лінією прем'єр-міністру Великої Британії Терезі Мей і главі МЗС країни Борису Джонсону від посла в США Кіма Даррока. За даними видання, хоч Дональд Трамп був вражений кадрами із загибеллю понад 80 осіб після хімічної атаки в Сирії, вирішальною позицією щодо дій у відповідь на злочини армії Башара Асада була думка дочки Трампа Іванки. Як відзначили міністри, реакція адміністрації президента США була «сильніше, ніж очікувалося». Після удару Іванка Трамп написала у себе в Twitter: «Ми живемо в часи, які вимагають важких рішень. Я пишаюся своїм батьком, що він відмовився прийняти жахливі злочини проти людяності».
За кордоном Кабмін: Пенсійна реформа не спричинить підвищення пенсійного віку Пенсійна реформа не спричинить підвищення пенсійного віку. Про це під час погоджувальної ради Верховної Ради України 10 квітня заявив перший віце-прем'єр Степан Кубів, передає кореспондент АСН. «Скоро уряд презентує проект справедливої ​​пенсійної реформи, яка не передбачає підвищення пенсійного віку, а допоможе побороти дефіцит Пенсійного фонду. І вже з 1 жовтня 2017 року підвищити пенсії для українців. Я закликаю всіх депутатів об'єднати зусилля, показати, що саме цей варіант пенсійної реформи буде якісним», - заявив він. Також Кубів зазначив, що проведення земельної реформи передбачає цілу низку «запобіжників, які не дозволять скупити нашу землю великим земельним корпораціям». Нагадаємо, що в ході погоджувальної ради голова фракції «Батьківщина» звинуватила уряд і президента в підготовці скасування мораторію на продаж землі.
Події оформление ленты  Колишній мер Архангельська влаштував шалений дрифт на "Феррарі" по торговому центру Москви Колишній мер Архангельська Олександр Донський, який влаштував божевільний і надзвичайно небезпечний дрифт по торговому центру Москви, затриманий. Про це повідомляють російські ЗМІ.   Інцидент трапився в ніч з 9 квітня на 10 квітня в ТРК "Весна". Донський в'їхав у торговий центр на "Феррарі" на величезній швидкості і майже перед закриттям. Він якимось чином проскочив на вантажний майданчик і в'їхав у внутрішні галереї ТРЦ. Ними Донський ганяв і дрифтував близько 20 хвилин, не реагуючи на спроби охорони зупинити або заблокувати його. При спробі зупинити автомобіль постраждав один охоронець. Чоловік живий, але отримав забої. Коли порушника спокою затримувала поліція, він кричав, що "хоче бути почутим на Сінержі форумі".  
Суспільство оформление ленты  У Британії помер відомий актор, зірка фільму "V - означає вендета" і "Аліса в країні чудес» У віці 70 років помер британський актор Тім Піготт-Сміт, повідомляє The Guardian. У той же час про причини смерті актора не повідомляється. Тім Піготт-Смітт дуже багато знімався в кіно. Його кар'єра почалася ще в 1971 році з маленької епізодичної ролі в сюжеті «Кігті аксонів», який був частиною телесеріалу «Доктор Хто». Аж до 1984 року актор грав виключно невеликі ролі. Успіх прийшов до нього в більш зрілому віці. Премію BAFTA TV йому принесла головна роль у серіалі «Скарби корони». Він знімався в екранізації роману Елізабет Гаскелл «Північ і Південь». Всесвітньовідомим Тім Пиготт-Смітт став після участі у фільмах «V - означає вендета», «Банди Нью-Йорка» і «Ескадрилья «Лафайєт». Також його знають за фільмами «Аліса в країні чудес», «Сходження Юпітер», «Олександр», «Чотири пера» тощо. Тепер його вважають одним з найвидатніших британських акторів його покоління.  
Суспільство За півроку сметана подорожчала на 31%, а молоко на 28% - експерт За останні шість місяців, поки в Україні діє тимчасова відміна державного регулювання цін на соціальні продукти харчування, масло подорожчало на 31 грн, а молочна продукція більш ніж на 25%. Про це на своїй сторінці в Facebook написав директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. Він зазначив, що з 23 продуктів харчування, що входять у так званий соціальний список, виріс у ціні 21 продукт. Так найбільше підскочили ціни на сметану, яка за шість місяців подорожчала на 31%, м'який сир - на 24%, яловичина - на 15%. На 28% за цей час виросло в ціні масло. «Станом на 30 березня 2017 року, за даними Державної служби статистики України, середня ціна на масло вершкове становила 141,6 грн за кілограм, м'який сир - 90,6 грн, яловичину - 96 грн і сметану - 43,8 грн» - написав Дорошенко. На 1,5 грн за півроку подорожчали сорти білого і чорного хліба, більш ніж на 2 грн за кілограм - варені ковбаси. Свинина подорожчала на - 6%, а молоко і цукор на 28% і 20% відповідно. Ціни на гречку за шість місяців підскочили на 8%, а на сало на 6%. «Тепер середня ціна на ковбаси варені становить 63,3 грн за кілограм, свинину - 76 грн, молоко - 16,6 грн, цукор - 16,5 грн, гречану крупу - 29,4 грн і сало - 40,3 грн», - написав Дорошенко. Він зазначив, що тільки два продукти, що входять у соціальний список, за цей час подешевшали, а саме курячі яйця і цибуля відповідно на 2,3 грн (або 16%) і 1,1 грн (25%). І тепер середня вартість яєць I-II категорії становить 12,6 грн за десяток, а цибулі - 3,6 грн за кілограм. Нагадаємо, що з 1 жовтня 2016 року Кабмін запустив в дію пілотний проект тимчасового обмеження державного регулювання цін на соціальні продукти харчування. У грудні минулого року прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав експеримент таким, що виправдовує свої цілі. Тому проект продовжили на невизначений час.
Суспільство Сбербанк РФ у Харкові розмурували, всередині було 20 осіб Вхід до відділення Сбербанку РФ, розташованого в Харкові на вулиці Донець-Захаржевського, розблоковано. Про це інформує Інтерфакс-Україна. Кілька осіб у цивільному за спиною у співробітників поліції розібрали піноблоки, якими сьогодні вранці активісти «Національного корпусу» заблокували вхід у будівлю банку. Усередині відділення були люди. Вони відмовилися від коментарів, повідомивши, що посадові інструкції не дозволяють давати їм інтерв'ю. Один з працівників банку додав, що сьогодні вранці, коли активісти замуровували вхід, в приміщенні було понад 20 осіб. Після того, як двері були розблоковані, значна частина поліцейських пішла. Але «Національний корпус» не збирається розходитись, акцію з блокування банків РФ у партії називають безстроковою.
Економіка Рахункова палата назвала 39 аудитів, щодо яких матеріали передано до Генеральної прокуратури Рахункова палата конкретизувала сфери і суми втрат, виявлені у них, а також - перерахувала конкретні аудити, за результатами яких матеріали були передані до Генеральної прокуратури України. У відповіді на запит агенції АСН у Рахунковій палаті повідомили, що протягом 2015–2016 років під час проведення контрольно-аналітичних та експертних заходів нею були виявлені порушення бюджетного законодавства (незаконного, зокрема нецільового), неефективне використання коштів Державного бюджету України, а також порушення і недоліки при адмініструванні доходів державного бюджету на загальну суму 39 млрд 614,9 млн грн. При цьому втрати внаслідок порушень з вищезазначених причин у 2015 році склали 22 млрд 651,8 млн грн, а у 2016 – 16 млрд 963,1 млн грн. Зокрема: - незаконне, зокрема нецільове, використання коштів склало 13 млрд 453,8 млн грн; - неефективне – 10 млрд 320,1 млн грн; - порушення адміністрування доходів – 15 млрд 841 млн грн. За даними Рахункової палати, вона за останні два роки до правоохоронних органів передала 39 матеріалів з ознаками злочинів. Також протягом 2015 року до Генеральної прокуратури України було передано 27 матеріалів:       - про результати аудиту ефективності використання бюджетних коштів, виділених Міністерству внутрішніх справ України на матеріально-технічне забезпечення органів внутрішніх справ; - про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, виділених Військово-медичному клінічному центру Північного регіону на медичне лікування особового складу Збройних Сил України, ветеранів військової служби та членів їх сімей, ветеранів війни; - про результати аудиту ефективності використання коштів резервного фонду державного бюджету в 2014 році; - про результати аудиту ефективності використання бюджетних коштів на здійснення заходів щодо забезпечення захисту прав та інтересів держави під час урегулювання спорів закордонними юрисдикційними органами; - про результати аудиту ефективності використання коштів Державного бюджету України, передбачених Міністерству оборони України на будівництво (придбання) житла для військовослужбовців Збройних Сил України, та стан реалізації рекомендацій, наданих Колегією Рахункової палати; - про результати перевірки обґрунтованості планування та результативності контролю за повнотою нарахування і своєчасністю надходжень акцизного податку з бензину моторного для автомобілів; - про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, передбачених Міністерству енергетики та вугільної промисловості  України на державну підтримку вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції; - про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, спрямованих Кіровоградській льотній академії Національного авіаційного університету; - про результати аналізу формування, розміщення і виконання державного замовлення на підготовку фахівців з вищою освітою; - про результати перевірки використання бюджетних коштів, виділених на забезпечення діяльності Державної служби України з надзвичайних ситуацій; - про результати аудиту використання коштів державного бюджету, виділених на здійснення державних закупівель підприємствами, установами і організаціями Одеської, Миколаївської та Херсонської областей; - про результати аудиту річної фінансової та бюджетної звітності центрального апарату Міністерства аграрної політики та продовольства України; - про результати перевірки виконання кошторису Національного банку України за 2013 рік; - про результати аудиту ефективності використання коштів Державного бюджету України, виділених Міністерству освіти і науки, молоді та спорту України на забезпечення навчальних закладів підручниками і посібниками; - щодо аудиту утворення, погашення та обслуговування у 2012 році державного і гарантованого державного боргу та аналізу стану інформаційних систем управління державним боргом; щодо аудиту гарантованого державного боргу та підсумкової оцінки інформаційних систем управління державним боргом; щодо аудиту річних фінансових звітів за 2013 рік в рамках позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку на впровадження Проекту модернізації державних фінансів; - щодо аудиту ефективності формування та використання коштів Державного фонду охорони навколишнього природного середовища; про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету на управління та медичне обслуговування у сфері авіаційного транспорту; про результати аудиту ефективності використання коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, виділених на утримання Державної служби зайнятості; про результати перевірки формування та використання коштів Державного фонду охорони навколишнього природного середовища у Міністерстві екології та природних ресурсів України; щодо аудиту ефективності використання коштів державного бюджету на управління та медичне обслуговування у сфері авіаційного транспорту; щодо аудиту ефективності використання коштів державного бюджету на управління та медичне обслуговування у сфері авіаційного транспорту;  - про результати аудиту використання коштів державного бюджету, передбачених Державному агентству з інвестицій та управління національними проектами України на реалізацію заходів у сфері інвестиційної діяльності та управління національними проектами; - про результати аудиту використання бюджетних коштів, виділених органам прокуратури України на забезпечення їх діяльності; - про результати аудитів ефективності використання коштів Міністерством соціальної політики, Пенсійним фондом України, Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, Фондом соціального захисту інвалідів, Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Державною  службою зайнятості (Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття) за період 2010–2013 роки; - щодо результатів аудиту ефективності використання коштів Державного бюджету, передбачених Міністерству палива та енергетики України на будівництво Дністровської ГАЕС, за період 2008–2010 роки; - про результати аудиту ефективності використання бюджетних коштів, виділених органам прокуратури України; - про результати перевірки використання коштів державного бюджету, передбачених Державному агентству з інвестицій та управління національними проектами України на реалізацію заходів у сфері інвестиційної діяльності та управління національними проектами; - про результати аудиту системи надання підрозділами Державної міграційної служби України адміністративних послуг; - щодо матеріалів стосовно факту заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем службовими особами Банкнотно-монетного двору Національного банку України і ТОВ «Підприємство «Прогресивні технології». За трьома матеріалами, надісланими Рахунковою палатою згідно з рішеннями, Генеральна прокуратура України звернулась із запитами щодо надання додаткових даних. Це стосується: - перевірки обґрунтованості планування та результативності контролю за повнотою нарахування і своєчасністю надходжень акцизного податку з бензину моторного для автомобілів; - аудиту ефективності використання бюджетних коштів на здійснення заходів щодо забезпечення захисту прав та інтересів держави під час урегулювання спорів закордонними юрисдикційними органами; - аудиту ефективності використання коштів Державного бюджету України, передбачених Міноборони на будівництво (придбання) житла для військовослужбовців Збройних Сил України, та стану реалізації рекомендацій, наданих Колегією Рахункової палати. У 2016 році до Генеральної прокуратури України Рахункова палата передала 12 матеріалів: -    про результати аудиту ефективності системи надання підрозділами Міністерства внутрішніх справ України та Державної міграційної служби України платних послуг; -    про результати аудиту ефективності використання коштів Державного бюджету України, передбачених Міністерству оборони України на будівництво (придбання) житла для військовослужбовців Збройних Сил України; -   про результати аудиту повноти надходження до державного бюджету коштів, отриманих від реалізації військового майна Збройних Сил України; -    про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, виділених на протиепізоотичні заходи, керівництво, управління та організацію і регулювання діяльності установ та підприємств у системі ветеринарної медицини; -    про результати аудиту ефективності використання коштів резервного фонду державного бюджету в 2014 році; -   про результати аудиту ефективності використання коштів Державного бюджету України на виконання Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу; -    про результати аудиту ефективності використання бюджетних коштів, виділених Міністерству оборони України на закупівлю, розробку і модернізацію озброєння та військової техніки; -   про результати контрольних заходів стосовно державного підприємства «Черкаський державний завод хімічних реактивів» та використання коштів державного бюджету, спрямованих на відповідні об’єкти цього підприємства; -   про результати аудиту фінансово-господарської діяльності центрального апарату Міністерства юстиції України; -   про результати аудиту ефективності управління матеріальними цінностями державного матеріального резерву; -   щодо результатів контрольних заходів стосовно діяльності Державної митної служби України та її територіальних органів у період з 2010 по 2012 роки; аудиту використання коштів державного бюджету на підготовку, перепідготовку  та підвищення кваліфікації кадрів для митної служби України; перевірки виконання Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в частині використання бюджетних коштів на облаштування пунктів пропуску через державний кордон; аудиту ефективності використання бюджетних коштів на прикладні дослідження, розробки, розбудову та модернізацію об’єктів митної служби; аналізів стану планування та дієвості контролю за повнотою нарахування та своєчасністю сплати мита з імпортованих на територію України товарів по Дніпропетровській, Запорізькій Донецькій та Луганській областях; аналізу стану планування та дієвості контролю за повнотою нарахування і своєчасністю сплати податків на міжнародну торгівлю; -    про результати аудиту Державного підприємства «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля з питань ефективності використання і розпорядження державним майном, виконання державних замовлень у сфері космічної галузі і реалізації інвестиційних проектів за рахунок залучених під державні гарантії кредитних ресурсів. Нагадаємо, минулого тижня Верховна Рада не змогла призначити новий склад Рахункової палати. Водночас на адресу її нинішнього складу звучали численні звинувачення в «потуранні корупції та вибірковості перевірок». У відповідь в Палаті заявили, що вважають такі заяви політиків упередженими.  
Політика Кабмін України продовжить «розумну» дерегуляцію   Уряд продовжить «розумну» дерегуляцію.  Про це під час II Українського форуму бізнесу 10 квітня заявив голова Уряду Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН.  «Тільки в кінці минулого року ми за одне засідання уряду скасували 367 різних регуляцій, 3 тис. сторінок - вимог до реального сектору, що має зробити реальний сектор, щоб робити свою роботу якісно. Я хочу підкреслити, що це була абсолютна нісенітниця. Кілька місяців після того ми ще 100 регуляцій змінили. І ми будемо це робити далі для того, щоб впровадити розумні регуляції в країні, тому що безпека і багато інших питань повинні бути в абсолютній нормі», - заявив він.  Прем'єр підкреслив, що «держава повинна розумно регулювати, а не так, як це було раніше, коли були завжди зачіпки для будь-якого контролюючого органу», - зазначив він.

Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайтеся най....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постаратися та ....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на нашому одязі можуть виступати в ролі магніту для успіху в різних сферах життя Експерти розповіли ....
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Так уже вийшло, що квітень виявився складним з астрологічної точки зору Настав час дізнатися, яким буде його о....
більше матеріалів




/-1,7612450122833-/ /-pc-/
Top