counter
Архів Повернутись назад 10 Січня 2021
10 Січня
Суспільство Женщина, детей которой убили в Тячеве, находится в сознании Вчора АСН публікувала інформацію протрагедію на Тятівщіне. Згідно з повідомленнями деяких ЗМІ загинула і мати вбитих дітей. Однак журналістам видання Mukachevo.net не вдалося отримати підтвердження або спростувати дану інформацію.У телефонній розмові журналісту “Про Заходу” начальниця відділу комунікації поліції Закарпатської області Анна Дан повідомила, що з тячівської лікарні не надходило інформації про смерть потерпілої. У свою чергу головний лікар тячівської лікарні Федір Яринич зазначає, що стан важкий, але жінка жива. Журналісти намагалися самі дізнатися інформацію, але протягом цілого дня ні у правоохоронних органах, ні головний лікар Тячівської лікарні не брали слухавку. Як писало АСН раніше п'яний чоловік посварився із своєю 35-річною співмешканкою. 30-річний чоловік заподіяв жінці та її дітям тілесні ушкодження.
Суспільство В Україну йде справжня зима, чекати недовго. Синоптики попереджають владу столиці Погода в Україні на початку січня 2021 більше схожа на весняну, але Хрещення Господнє вся країна вже буде зустрічати з морозами. Залишок вихідних буде ще "близько нуля", а протягом наступного тижня в Україні температура повітря почне знижуватися. Про це синоптик Наталка Діденко розповіла 9 січня в прогнозі погоди на своїй сторінці в Фейсбук. Синоптик зазначає, що в неділю, 10 січня, погоду в Україні визначатиме потужний Азорский антициклон, який приніс відносно теплі повітряні маси з Атлантики. Опади малоймовірні, можливі лише "натяки" на сніжинки в північних областях, а на крайньому півдні - дощ, місцями з мокрим снігом. Однак уже з понеділка атлантичне повітря поступово почне поступатися місцем арктичному. Як наслідок - в Україні очікується похолодання. - До нас нарешті прийдуть морози. Вже найближчої ночі почне трохи підморожувати, 0-5 градусів морозу, вдень 10-го січня очікується від 2 морозу до 2 тепла. Надалі похолодання в Україні посилиться. На Василя, Новий рік (13-14 січня, мова про Старому Новий рік - прим.авт.), На другий Святвечір, на Водохреща, будемо з морозами, - обіцяє Наталка Діденко.
Закон і Право оформление ленты  На Закарпатті триває конфлікт місцевих жителів з адміністрацією гірськолижної траси Як стало відомо з повідомлення відділу комунікації поліції в Закарпатській області, на гірськолижному курорті Красія в Закарпатській області група з 40 молодих людей влаштувала конфлікт з адміністрацією і блокували роботу гірськолижної траси дерев'яними гілками. Це все сталося після заборони для місцевих жителів безкоштовно використовувати підйомники. В результаті конфлікту робота курорту була заблокована, а місцеві жителі виступають з вимогою повернути законне право кататися безкоштовно. За даними правоохоронців, інших порушень зафіксовано не було. Місцевий журналіст Віталій Глагола розповідає, що незадовго до події адміністрація гірськолижного курорту незаконно забрала право користуватися підйомниками безкоштовно, хоча це було дозволено, оскільки між власниками комплексу Красія та місцевими була укладена домовленість. Так, місцеві могли користуватися підйомниками за надання сільрадою земель в користування. "Місцеві перекрили трасу і заважали всім іншим кататися, тому що вимагали, щоб їм дали можливість кататися безкоштовно. До цього така можливість була для місцевих, а в цьому році власник вирішив, що досить і треба почати платити - ось місцеві і перекрили трасу. Крім , того - місцеві блокували касу (але не захоплювали), у деяких забирали ski-pass (абонемент, який дає право лижникам і сноубордистам користуватися підйомниками гірськолижних курортів, - прим ред.) і вимагали частку, бо "наша гора і ми тут живемо" , - пише журналіст Віталій Глагола. У коментарі ZAXID.NET співвласник гірськолижного курорту Красія Тарас Тарасенко, розповів, що суть конфлікту не тільки в підйомниках. За його словами, місцеві жителі також хочуть безкоштовного доступу до майна і території курорту, щоб заробляти гроші як лижні інструктори. При цьому курорт має своїх інструкторів, а також власну школу, в якій їх готують. За його словами, на такі пропозиції власників курорту місцеві жителі не погоджуються. За даним фактом слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 356 Кримінального кодексу України, тобто самоуправство. Всі обставини і причини конфлікту працівники поліції встановлювати вже в рамках кримінального провадження.    
Події Вибух на газопроводі в Лубнах Як повідомляють в прес-службі ГСЧС, вибух на газопроводі в Лубнах призвів до призупинення подачі газу в більш ніж 3500 домоволодінь в регіоні. Як повідомляють у відомстві 9 січня о 15 год. 50 хв. в поле, поблизу с. Калайдинці, Лубенського району, в результаті розгерметизації магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" (діаметром 1400 мм) стався вибух з подальшим смолоскиповим горінням. О 16 год. 05 хв. була перекрита подача газу до газопроводу. Жертв і постраждалих немає Станом на 10:30 ранку с. Новооржицьке, Лазірки, Хоружівка, Вишневе, Райозеро і Тарасівка вже з газом. В результаті відключення ГРС "Вишневе" було припинено газопостачання 17 населених пунктів Лубенського району. За станом на 10:30 відновлено газопостачання 8-ми населених пунктів. Роботи по підключенню поки тривають. Метеорологічним відділенням АРЗ СП проводились заміри повітря в населених пунктах за допомогою газоаналізаторів. Так, перевищення ГДК небезпечних речовин не виявлено. Створено оперативний штаб, який працює цілодобово. До складу штабу входять представники департаментів охорони здоров'я, соцзахисту населення, цивільного захисту, представники тергромад, РДА, рятувальники, правоохоронці, енергетики і газовики. Вранці, 10 січня, був організований об'їзд співробітниками ГУ ГСЧС України в Полтавській області всіх домогосподарств з метою оповіщення населення про правила користування газовими приладами перед початком відновлення газопостачання. Також були залучені представники соціальної служби і поліції.
Коронавірус Мутований коронавірус - кінець непередбачуваний. Вчені: "Зараз ми переходимо до непередбачуваною фазі" розвитку пандемії. Мутований коронавірус, який зараз активно поширюється в Європі, є в рази більш заразним, ніж його форма, що домінувала раніше, вперше знайдена в Китаї. Учені, оцінюючи ризики, пов'язані з його поширенням, дають невтішний прогноз: нова мутація може викликати ще одну "дуже погану" хвилю COVID-19. За попередніми даними, новий варіант вірусної інфекції, що поширюється з Великобританії, може стати причиною більш небезпечної фази пандемії. Якщо раніше розвиток пандемії можна було передбачити, то зараз вчені не знають, чого очікувати від нового штаму COVID-19, пише Science. На думку вченого Джеремі Фаррара – експерта з інфекційних захворювань, який очолює Trust Trust, – "зараз ми переходимо до непередбачуваної фази" розвитку пандемії. "Одне занепокоєння полягає в тому, що варіант коронавіруса B.1.1.7 тепер стане домінуючим, глобальним з його вищою передачею. Він викличе ще одну дуже, дуже погану хвилю", – попереджає фахівець. Занепокоєння змусило деякі країни прискорити видачу вакцин або обговорити схеми дозування, які можуть швидко захистити більше людей. Але, оскільки новий варіант з'являється у багатьох країнах, вчені закликають уряди також посилити існуючі заходи контролю. "Я відчуваю, що зараз ми перебуваємо в іншій ситуації, коли більша частина Європи сидить і дивиться. Я дуже сподіваюся, що на цей раз ми зможемо зрозуміти, що це наш ранній дзвінок, і це наш шанс випередити цей варіант", – зазначила вірусолог Емма Ходкрофт з Базельського університету. За даними епідеміолога і доцента Лондонської школи гігієни й тропічної медицини Адама Кухарськи, багато мутацій B.1.1.7, включаючи вісім найважливіших білків, посилюють поширення. Наприклад, аналіз Public Health England показав, що близько 15% людей, інфікованих B.1.1.7 в Англії, продовжували отримувати позитивні результати тестів у порівнянні з 10% інфікованих іншими варіантами. Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон оголосив про нові жорсткі обмеження, прийняті з 4 січня, включаючи закриття шкіл. Також влада просить людей не залишати свої будинки, якщо це не необхідно.
Події Взрыв в Лубнах: газоснабжение восстановлено Відновлено газопостачання в Полтавській області після вибуху в Лубнах. У 17 населених пунктах знову є газ. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України. Зараз проводять оповіщення населення у зв'язку з відновленням газопостачання в населених пунктах, яке було припинено внаслідок відключення ГРС "Вишневе". Рятувальники просять жителів будинків перебувати вдома і стежити за своїми газовими приладами. Нагадаємо, 9 січня о 15 год. 50 хв. в поле, поблизу с. Калайдинці, Лубенського району, в результаті розгерметизації магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" (діаметром 1400 мм) стався вибух з подальшим смолоскиповим горінням. Оператор газотранспортних систем України не виключає, що пошкодження газопроводу в Полтавській області могло бути наслідком диверсії.
Суспільство 18-річна американка помстилася рідні, яка штурмувала Капітолій - здала поліції 18-річна американка Хелена Дьюк написала в Twitter, що побачила в новинах свою матір, дядька і тітку. Вони брали участь у заворушеннях у Капітолію. Так дівчина «помстилася» сім'ї за те, що вони забороняли їй ходити на акції BLM. Хелена опублікувала відео, як темношкіра жінка-поліцейський б'є по обличчю її мати - Терезу Дьюк. Хелена розповіла, що її виганяли з дому за підтримку Black Lives Matter, тому участь своїх близьких в акції прихильників Трампа вона визнала лицемірством.Хелена Дьюк: «Привіт, мам, а пам'ятаєш, як ти заборонила мені ходити на протести BLM, тому що вони можуть стати жорстокими? .. Це ти?» За словами Хелени, її мати виїхала на кілька днів, нібито щоб відвезти свою сестру в лікарню, при цьому вона відключила геолокацію на телефоні, що здалося дівчині підозрілим. Пізніше вона побачила своїх родичів на відео з Вашингтона. Дівчина впевнена, що її матері «промили мізки» в русі прихильників Трампа Make America Great Again. Хелена зазначила, що її тітка Енні і дядько Річард Лоренц теж брали участь в штурмі Капітолію. За словами дівчини, їй соромно бути частиною цієї родини. Пізніше Хелена закрила свою сторінку в Twitter. Нагадаємо, прихильники Трампа незабаром після мітингу, де він закликав їх йти до конгресу оскаржувати вибори, увірвалися в Капітолій. Жертвами заворушень стали п'ятеро людей. Капітолію завдано матеріальних збитків. Близько півсотні людей, які брали участь в захопленні будівлі, заарештовані. Мін'юст США пообіцяв покарати особливо відзначилися в заворушеннях за всією суворістю.
Суспільство оформление ленты  Буковель в розпал локдауна: ціни на курорті шокують українців Задовго запланований січневий карантин в Україні, а також тотальний локдаун в Європі на тлі поширення нового штаму коронавірусу призвели до масового напливу відпочиваючих в Буковель. Засніжені схили називають "французькими Альпами", але не тільки через красу. Високий попит на туристичні послуги викликав різке зростання цін. Так, вартість кави американо на гірськолижному курорті в середньому дорівнює 100 гривням. У скільки обійдеться відпочинок у Буковелі в січні 2021 року – розбирався Styler. Харківський блогер Євген Хаустов в історіях Instagram порахував, скільки в середньому обходиться перебування на курорті в Буковелі на добу. Найдорожчим днем для відпочинку виявилося Різдво, коли вартість обладнання та комплектуючих, а також проживання в хостелі на одну людину обійшлася в 1500 гривень. Це підсумок, не включаючи харчування. У коментарі Styler блогер також розповів про ціни в закладах громадського харчування. "Гречка з м'ясною підливою і салатиком + стакан компоту – 250грн. Не салатиком, а наструганной капустою. Тобто найпростіший набір", – нарікає Євген. Купити стаканчик американо, за його словами, можна за ціною не нижче 100 гривень. При цьому великої кількості снігу в Буковелі немає. Сніг на трасах лежить штучний. Курортам, такі як Буковель, Драгобрат, Мигове та Славське, під час посиленого карантину працювати дозволили, але з певними обмеженнями. Ресторани в готелі з 8 по 24 січня закривають до відвідування. Але самі готелі та гостьові будинки працюють. Зараз мінімальна вартість ночі в хостелі в Буковелі стартує від 400 гривень з людини. За номер доведеться віддати як мінімум 900 гривень. Середня вартість номера на добу з 13 січня обійдеться від 1400 гривень. Вже за 2400 гривень можна буде переночувати, поснідати та скористатися послугами спа-центру в готелі. Євген також додав, що вартість продуктів в магазинах в середньому у 2, місцями в 3 рази вище, ніж у некурортних містах. До речі, деякі готелі в Карпатах почали запускати рекламні кампанії в соцмережах, акцентуючи на карантині та пропонуючи знижки на проживання саме в цей період. Така логіка готельєрів під час локдауна цілком зрозуміла, каже заступник керуючого одного з готелів в Карпатах Світлана Зінченко. У готелях побоюються відтоку і без того невеликої кількості туристів, намагаються залучити акціями та "гарячими" пропозиціями.
Події оформление ленты  У кафе побили патрульного, який вказав на правила дотримання карантину У Кривому Розі побили патрульного поліцейського в одному із закладів громадського харчування, коли він перевіряв дотримання правил карантину. В результаті інциденту потерпілий правоохоронець був госпіталізований з черепно-мозковою травмою. Про подію розповів депутат криворізького міської ради Микола Колесник у своєму Facebook. За його словами, на "копа" напали відвідувачі закладу на Поштовому проспекті. Повідомляється, що компанія в кафе відпочивала вже після 22.00, і коли співробітники патрульної поліції зробили зауваження, чоловіки накинулися на правоохоронців з кулаками. "Початок локдауна в Кривому Розі ... В результаті суперечки з" відпочиваючими "на поліцейського було скоєно напад, він отримав травми і зараз перебуває в лікарні", - йдеться в публікації. Як відзначають в мережі, до побиття патрульного може бути причетний співробітник правоохоронних органів. "Напад на поліцейського, за попередніми даними, скоїв чинний працівник 1 прокуратури. Зараз роблять все, щоб в закладі раптово не зникло відео з камер спостереження. Працює і УВБ, і слідчі, і прокуратура (ті що не били)", - пише Колесник . Також він додав, що в даний час на потерпілого чиниться тиск, "щоб він не вказував на прокурора, щоб того не залучали до відповідальності".

Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронські обряди — це простий і позитивний спосіб залучити до життя позитивні зміни За допомогою невигадливи....
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Техніка виконання бажань - це не чаклунство і не магія На жаль, ні в кого з нас немає чарівної палички, ні джи....
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
У кожному місяці є дні, сприятливі для будь-яких фінансових операцій Астрологи називають їх грошовими
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
У повсякденному житті нас часто чатують на клопоти та неприємності Використання оберегів та захисних талісмані....
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Стрес і занепокоєння нині не рідкість Практично щодня ми потрапляємо у стресові ситуації, але, на жаль, не зна....
більше матеріалів




/-0,29598712921143-/ /-pc-/
Top