counter
Архів Повернутись назад 10 Січня 2018
10 Січня
Політика Саакашвілі відмовився дати зразок голосу для експертизи – прокурор Екс-президент Грузії, екс-глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі відмовився надавати слідству зразки свого голосу для експертизи аудіозаписів його переговорів із бізнесменом втікачем Сергієм Курченком. Про це повідомив заступник генпрокурора Євген Єнін, передає «5 канал». Прокурор додав, що правоохоронці нададуть результати експертизи найближчим часом. «Він (Саакашвілі, - Ред.) жодним чином не сприяє об'єктивному розслідуванню цього кримінального провадження, оскільки він вже кілька разів відкинув наші клопотання надати зразки свого голосу. Тобто, цим він вже певним чином підтверджує, що голос – його, розмова була», - підкреслив Єнін. За його словами, правоохоронці розслідують фінансування акцій протесту на підтримку Саакашвілі. Нагадаємо, в кінці грудня 2017 року ГПУ підтвердила справжність голосів Саакашвілі і Курченка. Як заявляв генпрокурор Юрій Луценко, організовані Саакашвілі протести під Верховною Радою були профінансовані олігархом Курченком. Саакашвілі заявив, що дана заява Луценка – «фейк».
Суспільство оформление ленты  Чорна лиса свиня розбурхала окупований Донецьк Жителі захопленого Донецька могли спостерігати рідкісне і дивне, як для міста, явище. З одного з барів втекла велика чорна свиня і пішла гуляти по центру міста. Про це пише місцева жителька Євгенія Карпачова у себе на сторінці в Facebook. За її даними, вона помітила свиню 8 січня вдень на Комсомольському проспекті в центрі окупованого міста. «Стою я на вулиці, бачу, щось велике, волохате і чорне йде уздовж будинку. Спочатку не зрозуміла – явно не собака. Підійшла подивитися, виявилося, по проспекту йде чорна свиня. Хтось кинув їй вафельні стаканчики, і вона почала їх їсти», - пише жінка. Крім цього, вона додала, що тварина втекла з бару «У свині», який знаходиться неподалік. «Я пішла туди, а там дівчина сказала, що це їх Модест: гуляв у дворі і, швидше за все, вирішив пройтися по вулиці. Відомо, що свині вже 16 років, вона напівлиса.
Політика Америка створить ядерну боєголовку для стримування Росії Адміністрація президента США Дональда Трампа збирається послабити обмеження на застосування ядерної зброї і розробити боєголовку з зарядом малої потужності для ракет Trident. Про це інформує екс-спеціальний помічник Барака Обами з контролю над озброєннями і нерозповсюдження ядерної зброї Джон Вулфстал, інформує The Guardian. Ці заходи Вашингтон збирається прийняти для стримування РФ від застосування тактичних боєголовок в Східній Європі. Згідно ядерної доктрини, боєголовками будуть оснащені модифіковані ракети Trident D5, які запускаються з підводних човнів. Доктрина розширює можливості для застосування Америкою ядерної зброї. Наприклад, це може стати відповіддю на неядерну атаку, яка привела до масових жертв, або знищила важливі об'єкти інфраструктури. Як очікується, документ буде опублікований в кінці цього місяця. «Це дуже хороша, помірна, але сильна позиція, яка дає зрозуміти, що спроба КНДР або РФ застосувати ядерну зброю призведе до численних наслідків для них», - зазначає Вулфстал.
Кримінал Чоловік влаштував пожежу, намагаючись замести сліди вбивства на Харківщині У Харківській області в Великобурлукському районі сталося вбивство, яке злочинці хотіли замаскувати під надзвичайний випадок. Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіціі по області. Почалася історія з того, що до чергової частини надійшло повідомлення про загоряння в приватному будинку. Коли загасили пожежу, то виявили в будинку тіло 42-річного господаря. При огляді тіла загиблого експерти помітили на голові сліди від удару. Співробітники поліції почали шукати потенційного вбивцю і невдовзі вийшли на його слід. Як виявилося, 39-річний місцевий житель випивав в будинку 42-річного чоловіка. У якийсь момент у них вібдулася сварка, і молодший кілька разів ударив опонента табуретом по голові. Травми виявилися смертельними. Намагаючись замести сліди, злочинець підпалив будинок.
Події Війна на Донбасі: в результаті обстрілу поранено двоє військових Протягом минулої доби в зоні проведення бойових дій було зафіксовано три обстріли терористами позицій ЗСУ. В результаті стрілянини жоден український військовий не загинув, поранення отримали двоє бійців, інформує прес-центр штабу АТО в Facebook. «Повноцінного дотримання режиму припинення вогню з вини російсько-окупаційних угрупувань немає. Противник обстрілює позиції Збройних Сил України», - повідомили в штабі. На Луганському напрямку окупанти застосували піхотне озброєння в районі Світлодарської дуги. Спочатку терористи обстріляли захисників Луганського з ручного протитанкового гранатомета, а потім вели вогонь по захисникам Травневого зі стрілецької зброї. На Донецькому напрямку НЗФ порушували перемир'я на Приазов'ї. Вони, зокрема, вели стрільбу з великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї і випустили вісім мін з мінометів калібру 82-мм по опорних пунктах українських бійців біля Павлопіля. ЗСУ на провокації агресора не піддалися. Вогонь у відповідь не відкривався.
Суспільство "Рюкзаки Авакова": суд звільнив фігуранта справи від відбування покарання Московський райсуд Харкова виніс вирок одному з фігурантів резонансної справи про «рюкзаки Авакова», в якому підозрюють сина глави МВС Арсена Авакова - Олександра. Про це сказано в рішенні суду. У ньому сказано, що фігурант кримінальної справи був «активним учасником «конвертаційного центру». Йому було доручено виготовити і підробити документи, які були потрібні для участі ТОВ «Дніпровенд» в переговорній процедурі закупівлі рюкзаків в міністерства внутрішніх справ України. Підозрюваний підробив документи, роздрукував їх, поставив підписи і печатки. Документи пізніше були використані в ході участі в проведенні переговорної процедури закупівлі рюкзаків. Як зазначається, під час досудового розслідування обвинувачений повністю визнав свою провину. Суд визнав його винним і призначив покарання згідно ст. 358 ч. 3 КК України у вигляді одного року позбавлення волі. Але чоловіка звільнили від покарання з випробувальним терміном на один рік.
Події П'яні жорстоко побили екс-полковника міліції під Києвом Екс-полковника міліції під Києвом жорстоко побили племінники прямо у нього вдома. Інцидент стався близько 6 години ранку на Різдво в старому будинку в лісі в Клавдієво-Тарасовому, передає ТСН. «Почали стукати, але я не відкривав – чую, що п'яні. Я інвалід і ледве ходжу. Стукали 40 хвилин десь, потім я почув звук розбитого скла. Сказав їм: якого біса ви робите тут? Геть звідси!», - каже потерпілий Ігор Комаров. Прийом не сподобався гостям Юрію та Людмилі, тому племінник повалив старого на підлогу, а потім почав бити лежачого господаря. Комаров сказав, що пропустив два потужних удари ногою в лоб і ніс, але не дивлячись на кровотечу закрився в будинку і подзвонив родичам, які викликали поліцію. Дружина потерпілого Тетяна Комарова назвала племінника Юрія неодноразово судимим за крадіжки. Вона вважає, що парочка могла планувати пограбування літнього чоловіка. Але нападники нічого не взяли, а просто заснули неподалік під деревом. Там їх і знайшла поліція. Самі нападники розповіли іншу версію події. Мовляв, вони були в будинку разом з дядьком і випивали, а потім вже посварилися і поламали меблі.
Події оформление ленты  На 82 році життя помер відомий актор Михайло Державін У РФ на 82-му році життя помер відомий актор і сатирик Михайло Державін. Про це заявив представник Театру сатири, інформує "РИА Новости". Артист помер в середу, 10 січня, «після тривалої важкої хвороби». Про дату і місце похорону поки нічого не повідомляється. Михайло Державін був радянським і російським актором театру і кіно, народним артистом РРФСР. Він народився в Москві 15 червня 1936 року в родині одного з провідних акторів Театру ім. Вахтангова Державіна Михайла Степановича. Сатирик отримав кілька орденів, в тому числі орден «За заслуги перед Вітчизною» третього ступеня. У Московському театрі сатири Державін служив з 1968 року. За цей час він зіграв десятки ролей в різних спектаклях. Він знявся в багатьох фільмах, серед яких «Троє в човні, не рахуючи собаки», «Старі шкапи», «Зимовий вечір у Гаграх» та інші.
Події Українську модель паралізувало після страшної ДТП у США Відому українську модель Єлизавету Кузьменко, яка потрапила в серйозну аварію в Лос-Анджелесі і перенесла кілька операцій, паралізувало нижче шиї. Поки невідомо, чи вийде у Кузьменко самостійно дихати. Про це пишуть у соціальній мережі Facebook друзі дівчини. Нагадаємо, в результаті ДТП, яка сталася в ніч на понеділок, 1 січня, в окрузі Ферфакс у Сполучених Штатах, в якій постраждала модель Єлизавета Кузьменко та її подруга, були госпіталізовані шестеро людей. Винуватець аварії намагався втекти з місця інциденту. 5 січня стало відомо, що Кузьменко вийшла з коми. «Їй зробили останню операцію на хребті. До цього були операції на зламаній верхній щелепі і печінці. Однак шостий і сьомий хребці, а також нервові зв'язки відновити не вдалося. Ліза буде паралізована нижче шиї. Поки невідомо, чи зможе вона сама дихати», - передає слова блогера Божени Ринської Павло Кілдау.
Події У бойовиків паніка через поставки Україні зброї з США Командування терористів на Донбасі вживає термінових заходів у зв'язку з можливими поставками Україні переносних протитанкових ракетних комплексів Javelin зі Сполучених Штатів Америки. Про це заявив координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук у себе в Facebook. «В «1 АК «ДНР» і «2 АК «ЛНР» одночасно були віддані розпорядження про проведення робіт з установлення на бронетехніку додаткових засобів активної і пасивної захисту, командирам підрозділів і частин бойовиків були віддані вказівки щодо пошуку більш ефективних способів захисту бронетехніки», - сказано в повідомленні. За інформацією Тимчука, керівництво Міністерства оборони РФ поставило завдання науково-дослідним інститутам оборонного відомства «в найкоротші терміни провести розробку пристроїв для захисту броньованої техніки від припасів з тепловим наведенням».
Політика "1+1" судиться з Мінкультом через Федора Добронравова «Телекомпанія «Студія 1+ 1» подала до Окружного адміністративного суду міста Києва на Міністерство культури через Федора Добронравова. Позов також стосується і Державного агентства України з питань кіно. Як повідомляє прес-служба суду, позивач просить суд визнати протиправним та скасувати наказ Міністерства культури «Про доповнення (оновлення) переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, на підставі звернення Служби безпеки України» щодо включення в цей перелік росіянина Федора Добронравова. Також позивач просить суд визнати протиправним та скасувати Наказ Державного агентства України з питань кіно про анулювання свідоцтв на право розповсюдження і демонстрування фільмів з його участю. Судове засідання відбудеться 15 лютого. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що Держкіно і Мінкульт заборонили до показу серіал "Свати". Один з авторів серіалу - актор і продюсер Володимир Зеленський вклав значну суму у виробництво фільму.
Політика Саакашвілі прийшов на допит в СБУ, але вважає це "дурницею" Міхеїл Саакашвілі з'явився на допит в СБУ, однак вважає його безглуздим. Про це екс-президент Грузії заявив перед допитом в СБУ, передає кореспондент АСН. "Вони тягають мене на допити, перетворили кожен день на допити. Таке роблять тільки злочинці", - заявив він. Саакашвілі додав, що влада в Україні не знайшла нічого кращого, ніж "постійно тягати на допити". При цьому він запевнив, що регулярно ходить на допити, суди, бере участь у слідчих діях. "Але ми все займаємося дурницями, затягуємо час. А вони ще від цього отримують задоволення", - вважає він. Нагадаємо, раніше Саакашвілі розповів про свій похід ще й у прокуратуру. За його словами його допитали "у зв'язку з «фактами», наведеними в передачі на італійському каналі про те, що він наказав «грузинським снайперам» розстрілювати людей на Майдані".
Кримінал Аброськін: На тілі Ноздровської виявлено ДНК Россошанського. Він не кається На тілі вбитої правозахисниці Ірини Ноздровської виявлено ДНК Юрія Россошанського і він зізнався у вбивстві і не кається. Про це на брифінгу заявив заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін, коментуючи хід розслідування смерті юриста, передає кореспондент АСН. "Перші результати експертиз уже є. А їх усього більше 70. Перші дані вже були вчора в суді. Результати експертизи ДНК показали, що на тілі потерпілої були виявлені частинки, які належать підозрюваному. Тому, якщо хтось говорить, що щось було не зроблено, то було зроблено максимум, що можна було зробити", - заявив він. З його слів, в зараз слідчо-оперативні заходи тривають. "І вони триватимуть. Задіяно велику кількість поліції", - підкреслив він. "Ми неодноразово самі виїжджали на місце події, самі проводили слідчі дії... Ми відновили весь шлях Ноздровської. Ми відновили шлях до села Демидового. І розуміємо, що вона там була до пів на шосту вечора. І вже ближче до 6-7 числа (січня. - АСН) ми мали весь масив інформації. Працювало слыдство, призначено було більше 70 експертиз, відібрані зразки і в цей час проводився розтин трупа", - заявив він. З його слів, слідство отримало додаткові дані від трьох судових експертів у результаті розтину. "Тільки коли ми отримали попередні дані, це дозволило нам повернутися і звернути увагу на сім'ю Россошанських. Хочу звернути увагу, що спочатку ніхто не приходив у поліцію, не хотів давати свідчень. Ми не бачили охочих, що стоять у черзі, які готові були давати свідчення в цьому селі... Там є конфлікт, конфлікт на хуторі, який виник з частиною людей, які мають стосунок до цих людей", - додав він. Аброськін розповів, що в ході допиту сім'ї Россошанськ стало ясно, що сама сім'я не зовсім відверта і правдива. А саме, експертиза телефонних розмов 29 грудня після 18:00 до глибокої ночі між членами сім'ї Россошанських "зафіксувала їх скачок". "Хоча спочатку члени сім'ї заявляли, що лягли спати... Тобто на одному ліжку продовжували один одному дзвонити", - підкреслив він. Заступник голови поліції запевнив, що слідство відпрацьовував тисячі людей, але потім звернули увагу саме на Россошанського, який, не дивлячись на вік, 1954 року народження, фізично розвинений. В результаті підозрюваний Юрій Россошанський "повністю показав, як відбувалося саме вбивство". "Обвинувачений повністю визнає свою провину. Але не кається. І ніколи не покається", - вважає він.
Суспільство Транспортний колапс: у Тернополі маршрутники незадоволені електронною системою оплати У середу, 10 січня, вранці в Тернополі повноцінно громадський транспортне працював. На лінії виїхало лише 50 тролейбусів. Приватні маршрутники «страйкують». Власники маршрутів виступили проти електронного обліку оплати проїзду - т.зв. картки тернополянина і електронного гаманця. У міськраді це назвали спробою маніпуляції. «Водії приватних маршрутних таксі організовували страйк через введення в місті європейської моделі роботи громадського транспорту. Їх не влаштовує, що після введення електронної системи оплати проїзду вони виявилися позбавлені можливості «працювати» з готівкою. Після повноцінного запровадження цієї системи оплати буде точно відомо, скільки людей з пільгами скористалися громадським транспортом, а також скільки за це грошей має відшкодувати міськрада перевізникам», - сказано в повідомленні. Раніше ми повідомляли, що в маршрутках Тернополя за проїзд доводиться платити двічі, а то і тричі за раз.
Кримінал оформление ленты  Били, ламали кістки і морили голодом. Справу батьків-вбивць передано до суду Прокуратура Харкова відправила до місцевого суду обвинувальний акт стосовно батька і матері 3-річного хлопчика, які забили і заморили до смерті свою дитину. Хлопчик помер у вересні 2017 року. Раніше судимий за крадіжку батько малюка постійно бив дитину. Це відбувалося, зокрема, і за присутності матері, яка не захищала хлопчика. У серпні 2017 батько-нелюд зламав ногу дитині, а через кілька днів - ще й ребра. Хлопчик вже не міг ходити. Але навіть тоді садисти-батьки не відвезли малюка в лікарню, батько продовжував його бити і катувати, бо дитина плакала. Через побої у хлопчика виникла важка черепно-мозкова травма. Більше місяця малюк страждав від нестерпного болю, а потім перестав їсти і впав у кому. Батьки-вбивці і тоді не викликали лікарів. "Швидку" викликала знайома матері, яка прийшла до них у гості. 26 вересня 2017 року малюка в стані вкрай важкого фізичного виснаження і з тілесними ушкодженнями доставили в лікарню. Вранці, не приходячи до тями, хлопець помер. Експерти констатували, що дитина померла від голоду, фізичного і психологічного насильства, які тривали більше року. Максимальна санкція статей за ці діяння передбачає 10 років позбавлення волі.
Економіка оформление ленты  Населення в 2017 році заборгувало за комуналку рекордні 27 млрд гривень   Комунальні тарифи, схоже, стали непосильним тягарем для більшості українців і субсидії їм не допомагають. Так у минулому році аналітики зафіксували рекордний рівень несплати за комунальними рахунками. Причому не під силу нові комунальні тарифи навіть жителям досить забезпеченої столиці. Аналітичний портал «Слово и Дело» також підрахував, скільки українці в 2017 році отримали субсидій. Так за підсумками 2017 року року заборгованість населення за послуги житлово-комунального господарства склала 27,1 млрд грн. Причому найбільші борги виявилася у жителів Дніпропетровської області - 4 млрд грн, на другому місці - Харківська область - теж близько 4 млрд, на третьому - Київ - 3,6 млрд. Найменший борг за комуналку у жителів Кіровоградської області. А ось в Івано-Франківській області зафіксовано навіть переплату (коли користувачі не тільки оплачують всі нинішні послуги, але і погашають старі борги). І це при тому, що ще й на субсидії в 2017 році держава витратила 3,7 млрд грн. Найменше отримали субсидій жителі Миколаївської області.
Кримінал 10 колотих ран: Ноздровську вбили не ножем, а "предметом для господарства" Ноздровську зарізали не ножем, а "предметом для господарства", а в руслі річки, де знайшли її тіло, було виявлено відразу кілька ножів. Про це на брифінгу заявив заступник голови Нацполіціъ В'ячеслав Аброськін у справі про вбивство правозахисниці Ірини Ноздровськоъ, передає кореспондент АСН. "Ми вилучили у підозрюваного речі в будинку, де ми візуально спостерігаємо плями. Всі вони будуть досліджені. Я думаю, що 70 експертиз треба дочекатися. Експерти дадуть відповідь на всі запитання", - заявив він. Аброськін розповів, що підозрюваний зарізав Ноздровську не ножем. "Це не просто ніж. Це певний предмет, який використовується в господарстві. І який був виявлений в руслі річки", - сказав він.Він додав, що про конкретну кількість ударів зараз не можна говорити, але "їх точно було більше десяти". При цьому заступник голови поліції вважає, що "це було не сплановане вбивство, а збіг обставин". Також Аброськін повідомив, що не може назвати точну кількість ран на тілі Ноздровскої, але "приблизно це 10 ран".
Суспільство Помер Державін: що актор говорив про Україну Сьогодні стало відомо про смерть відомого радянського і російського актора Михайла Державіна. Нагадаємо, він помер після тривалої хвороби у віці 81 року. Що Державін говорив про Україну та Крим, розповыдає  24TV. Його політична позиція щодо України скоріше була «кримнашистською». Державін вважав, що окупований Крим відокремили від РФ, і називав півострів «рідним місцем». «Крим - це щось окреме, своє, не схоже ні на що. Навіть якщо будуть продовжувати видавати росіянам візи в Америку і Європу, все одно потрібно з'їздити в Крим», - говорив Державін газеті «Аргументи і факти» в квітні 2014 року. «Для багатьох людей, які народилися й жили в СРСР, і для мене, зокрема, Крим був завжди бажаним місцем. Принаймні юність моя пов'язана саме з ним», - говорив артист. «Крим - це рідне наше місце, рідне моє, близьке. Останній раз я там був, коли півострів вже «відокремили» від Росії і ще не «приєднали». Потрібно сказати, що приймали нас там завжди дуже добре. Зараз я бажаю Криму, його гостям та жителям процвітання», - зазначив Державін. Щодо заборони російських фільмів в Україні, він не бачив в цьому необхідності. На думку сатирика, п'ята частина фільмів Росії є копіями американських фільмів і передач, тому вони «в жодному разі не зашкодять українсько-російським відносинам».
Кримінал оформление ленты  Хронологія вбивства Ноздровської: повна офіційна версія поліції Поліція розповіла офіційну версію повної хронології вбивства правозахисниці Ірини Ноздровської. Версію сьогодні для преси на брифінгу виклав заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін, передає кореспондент АСН. Також Аброськін розповів, як поліція встановлювала хід подій у цій справі. "З 17-18 години 367 осіб перемістилися (в день імовірного вбивства Ноздровської. - АСН) від станції метро "Героїв Дніпра" в село Демидове. І ці 367 осіб ми встановлювали. І 17 людей з них ми опитували. За цей час було встановлено 6 маршрутних таксі , ми всіх їх встановили. Подумайте, скільки потрібно було сил, щоб встановити і розсадити незнайомих людей. Ми знайшли камери спостереження від метро "Героїв Дніпра" і до села Демидів. Це орієнтовно близько 45 камер. До всіх з них потрібен доступ через рішення суду", - розповів полісмен. За його словами, близько 18:00 потерпіла прибула на метро "Героїв Дніпра", що зафіксовано на відео, також і її пересування в метро. "Є свідчення одного з таксистів, який бачив її в черзі на посадку в напрямі села Демидове. Ми встановили на 99% той транспортний маршрутний засіб, в якому вона переміщувалася. Але того дня, 29 числа, були погані погодні умови. Йшов сильний дощ . Люди були з парасольками і в шапках, ніхто не звертав уваги один на одного. Потім ми розклали її шлях, використовуючи технічні можливості... ми зробили упор на відпрацювання хутора біля Демидового, де проживає 1000 людей... Всі дні ми провели там", - заявив З його слів, поліція неодноразово виїжджала на місце події, проводила слідчі дії. "Ми відновили весь шлях Ноздровської до села Демидового. Вона там була до пів на шосту вечора. І вже ближче до 6-7 числа (січня. - АСН) ми мали весь масив інформації. Працювало слідство, призначено було більше 70 експертиз, відібрані зразки і в цей час проводився розтин тіла. І слідство отримало додаткові дані від трьох судових експертів в результаті розтину. Тільки коли ми отримали попередні дані, це дозволило нам звернути увагу на сім'ю Россошанських", - сказав Аброськін. Він також акцентував увагу на тому, що за весь час розслідування не надійшло жодного телефонного дзвінка на гарячу лінію від можливих свідків, а ті, яких знайшла поліція, неохоче давали свідчення. "Там є конфлікт, конфлікт на хуторі, який виник з частиною людей, які мають відношення до цих людей (сім'я Ноздровської. - АСН)", - додав він. Аброськін розповів, що в ході допиту сім'ї Россошанських стало ясно, що сама сім'я не зовсім відверта і правдива. А саме, експертиза телефонних розмов 29 грудня після 18:00 до глибокої ночі між членами сім'ї Россошанських "зафіксувала скачок активності, хоча ті запевнили, що дуже рано лягли спати". "На одному ліжку продовжували один одному дзвонити", - підкреслив Аброськін. Син підозрюваного намагався відкупитися за смерть сестри Ноздровської Водночас він висловив переконання, що вбивство не було сплановано, а скоріше було збігом обставин. "Відносини між цією сім'єю і потерпілою були досить складні. І наскільки ми знаємо з бази, зі свідчень, можна говорити, що стався конфлікт.... Він мені розповів, чому так сталося. У 2015 році його син, Дмитро Россошанський, збив на автомобілі сестру потерпілої. В автомобілі перебувала також громадянка. Він не тікав з місця пригоди, намагався надати допомогу потерпілій, викликав "швидку" і міліцію. Він, з його слів, брав активну участь у всіх слідчих діях. Сплатив матеріальну складову чоловікові і доньці потерпілої і той до нього претензій не має. Він (Дмитро Россошанський. - АСН) розраховував, що він не буде перебувати в місцях позбавлення волі і нести реальне покарання. І каже (Юрій Россошанський. - АСН), що були постійні конфлікти, образи і все це призвело до того, що трапилося", - сказав Аброськін. Заступник голови поліції запевнив, що слідство відпрацьовувало тисячі людей, але потім звернуло увагу саме на Россошанського, який, попри вік, добре фізично розвинений. Дмитро Россошанський, за словами Аброськіна, детально розповів подробиці вбивства. Приблизно 10 колотих поранень він завдав жертві "предметом для господарства", який не є ножем. Однак він не кається. "Підозрюваний показав, як на місці здійснював вбивство. Речі убитої ми знаходили по ходу руху до русла річки, де потім знайшли частини її мобільного телефону... Обвинувачений повністю визнає свою провину. Але не кається. І ніколи не покається", - вважає Аброськін.
Події оформление ленты  Західний кордон України перекрито: люди збунтувалися проти мит на товари У середу, 10 січня, вранці активісти заблокували автомобільні дороги до пунктів пропуску через державний кордон на західній Україні, протестуючи проти закону про обмеження на ввезення товарів. Про це інформує УНІАН. Учасники мітингу безперервно ходять по пішохідному переходу, блокуючи там чином проїзд автомобілів. Заблокованими виявилися пункти пропуску в Раві Руській, Шегинях, Краковці, Смільниці, Грушеві та Угринові. При цьому автомобілям з маленькими дітьми і рейсовим автобусам дозволяють проїхати. Таким чином люди висловили протест проти закону 6776 від 14 листопада 2017 року. Нагадаємо, раніше АСН розповідала про те, що скандальний закон, незважаючи на прохання активістів і логістичних компаній, все таки підписав президент України. У ньому містяться обмеження на безмитні посилки з-за кордону, а також - обмеження на безмитне ввезення товарів з-за кордону в пунктах пропуску.  
Політика Рейтинг довіри українців до російського патріарха Кирила шокує Українці найменше довіряють патріарху Кирилу. Про це на прес-конференції заявила старший науковий співробітник Відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Григорія Сковороди НАНУ Віта Титаренко, передає кореспондент АСН. "Для України характерно, що ми перебуваємо в певній новій точці. Першою тенденцією є те, що наше суспільство розвивається досить динамічно. Але при цьому рівень релігійності залишається досить високим. Згідно з опитуванням 2017 року, він склав 67%. Хоча в порівнянні з попередніми роками рівень релігійності дещо впав, але цей показник все одно залишається досить високим. І ця тенденція, швидше за все, зберігатиметься", - заявила вона. Друга тенденція - це полі конфесійність. Також важливою тенденцією є довіра українців до глав церков. І соціологія тут показує довіру українців на першому місці до Папи Римського, на другому місці - Філарета, на третьому - Онуфрія. Також українці довіряють главам протестантської і греко-католицької церков. "Останнє місце займає в рейтингу довіри українців патріарх Кирило", - підкреслила вона. На думку експерта, дуже показово, що довіра до української церкви всередині країни також збільшилася. "Про це свідчать соціологічні опитування. Але при цьому міжконфесійні конфлікти все більше змішаються в політичну площину", - додала вона.
Політика Ретрансляцію російських новин заборонили в Молдові У Молдові було заборонено ретрансляцію російських новин та інформаційно-аналітичних програм. Про це інформує прес-служба парламенту республіки. Указ про оприлюднення закону про внесення змін і доповнень до Кодексу про телебачення і радіо Молдови був підписаний у середу, 10 січня, спікером парламенту Андріаном Канду. Відзначимо, що зараз він є виконуючим обов'язки президента країни. Йдеться про закон № 257, відомий як антипропагандистський закон. «Так, нові правила були включені до Кодексу радіомовлення для забезпечення захисту деяких осіб, суспільства і держави від можливих спроб маніпулювати або дезінформувати інформацією з-за кордону», - сказано в повідомленні. Відзначимо, що 2 січня цього року в Молдові Конституційний суд тимчасово відсторонив президента Ігоря Додона від виконання його обов'язків.
Політика Відмова відспівування дитини священиком МП - не єдиний кричущий вчинок церкви Відмова відспівування дитини священиком МП - не перший кричущий випадок у цій церкві. Про це на прес-конференції заявила старший науковий співробітник Відділення релігієзнавства Інституту філософії НАНУ Оксана Горкуша, передає кореспондент АСН. "Там є багато і мудрих священиків (Прим .: в УПЦ МП Запоріжжя). Ми розуміємо, що церква складається з різних людей. Але є тенденція з офіційною риторикою, коли позиція цього священика (Прим .: який відмовився відспівувати померлого хлопчика) була засуджена на офіційному рівні", - заявила вона. Також Горкуша нагадала, що до цього часу МП не визнає військову агресію Росії щодо України. І це на непідконтрольних територіях також має свої наслідки. "Це ще раз говорить про те, що церква стає далі від віруючих. І ближче до політики. Тим більше, що це не перший такий випадок у цій церкві", - додала вона. У свою чергу, заввідділом історії релігії та практичного релігієзнавства Відділення релігієзнавства Інституту філософії НАНУ Людмила Филипович вважає, що випадок у Запоріжжі - це виклик українському суспільству. З її слів, священик міг відступити від канонів, щоб здійснити відспівування. Але він цього не зробив. І це, скоріше, за її оцінками, показує моральну сутність, а не навіть релігійну.
Економіка Скандальну норму про обмеження ввезення товарів на кордоні обіцяють скасувати Скандальні зміни в митному законодавстві, які посилили норми провозу товарів через кордон і набули чинності з початку 2018 року, народні депутати обіцяють скасувати на першому ж засіданні Ради. Про це в ефірі "112 каналу" заявив Андрій Антонищак, народний депутат від БПП, член парламентського комітету з питань митної та податкової політики, передає АСН. "Ця норма безглузда, помилкова і була внесена напередодні голосування за Бюджет-2018. Причому не розглядав її в повному складі комітет. Він збирався хаотично, я, як представник комітету, на цьому засіданні не був був, не голосував за цю норму. Крім того, я, як глава комітету у справах правового забезпечення діяльності митних органів, це моя безпосередня функція. Чому це пройшло повз мене - я не можу зрозуміти. Зрештою ось так із закритими очима як проголосували за цю поправку, так і голосували за цілий бюджет в цілому", - обурився нардеп. За словами Антонищака, цією поправкою нібито намагалися зробити добру справу - обмежити ввезення контрабанди в Україну, оскільки вона в країні набула загрозливого масштабу. Але в реальності внесли з подачі Кабінету міністрів абсурдні поправки. "Якась непрофесійна людина, я вимагатиму звільнити цю людину", - заявив нардеп. Він заявив, що готує поправку, яка виправить становище. «Громадянин на 500 євро, як було раніше, і до 50 кілограм зможе провезти товар раз у 72 години. Це різко обмежить контрабанду. Людина не від хорошого життя їздить за кордон, щоб купити собі не скільки дешевші, але більш якісні продукти харчування. Тому що у нас вже зовсім знахабніли, таки ціни деруть з громадян України. І людині там не треба перебувати добу - ця частина норми абсурдна», - вважає депутат. Він ще раз акцентував увагу на тому, що люди на кордоні протестують саме проти того, що для того, щоб провезти товар через кордон в іншій країні треба перебувати більше доби. Депутат пообіцяв, що скандальну норму на першому ж засіданні Ради внесуть на розгляд парламенту і скасують. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що вранці активісти заблокували автомобільні дороги до пунктів пропуску через державний кордон Шегині та Ягодин на західній Україні, протестуючи проти закону про обмеження на ввезення товарів.
Суспільство В окупованому Донецьку замінували навіть кладовище В окупованому Донецьку проросійські терористи замінували Іверське кладовище. Про це повідомили у звіті місії ОБСЄ. Жителі окупованого міста все-таки відвідують цвинтарі біля церкви на вулиці Стратонавтів, незважаючи на велику кількість боєприпасів. «Як повідомив спостерігачам священик у церкві на вулиці Стратонавтів, близько 1 км на північ від центрального залізничного вокзалу Донецька на маленькому кладовищі дуже багато боєприпасів», - відзначили в ОБСЄ. Священик додав, що люди все одно ходять на кладовище, незважаючи на ризик постраждати від боєприпасів. Небезпеку також підсилює наявність густої рослинності. Про велику кількість боєприпасів розповіла також літня пара, яка живе неподалік. Нагадаємо, спостерігачі ОБСЄ заявили, що протягом 28 грудня 2017 року було зафіксовано близько 75 вибухів у Донецькій і Луганській областях.
Суспільство оформление ленты  У Харкові затримали водія з «правами» Януковича У Харкові патрульні поліцейські зупинили автомобіль BMW, водій якого надав посвідчення водія на ім'я екс-президента України Віктора Янукович. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила правоохоронець Ляна Теремкова. За її словами, весела історія сталася з патрульними 10 січня близько полудня. Теремкова показала фото наданого документа. В кутку на пластиковій картці можна розглянути назву сайту приколів, де «права» були знайдені. «Реально надав, але з посмішкою на обличчі. Жарт патрульні оцінили!» - написала правоохоронець. Нагадаємо, з 1 січня 2018 року максимальна дозволена швидкість руху транспортних засобів у населених пунктах становить 50 кілометрів на годину замість колишніх 60 кілометрів. Відповідна постанова Кабінету міністрів №883 від 10 листопада минулого року набрала чинності сьогодні.
Суспільство оформление ленты  «1328 км до Москви»: С14 обклеїли агітками храми Московського патріархату Українська православна церква Московського патріархату звинуватила активістів громадської організації С14 у «нападі» на її храми в Одесі. Про це повідомили в Одеській єпархії російської церкви, передає РІА «Новости. Московські попи заявили, що 6 молодих людей обклеювала наклейками двері і стіни будівель. На папірцях написано: «Обережно, Московський патріархат!» і вказано відстань до Москви в кілометрах. У свою чергу представники С14 на своїй сторінці в Facebook показали фотографії наклейок і сам процес «нападу». Відзначається, що за допомогою цієї акції протесту активісти попередили відвідувачів храмів РПЦ в Одесі про небезпеку «вірусу» «русского мира». Нагадаємо, в Новий рік в Україні розгорівся скандал, оскільки поп МП у Запоріжжі, посилаючись на неіснуючі «канони», відмовився відспівувати трагічно загиблого 2-річного хлопчика. Після цього хвиля протестів і флешмобів прокотилася всією країною.
Економіка Протестувальники розблокували проїзд до трьох пунктів пропуску на кордоні з Польщею Близько 14:00 так звані "човники" згорнули протест у пункті пропуску "Шегині", а мітинг у Раві-Руській обіцяли закінчити до 15:00. Про це місцевому виданню "Варіанти" повідомила прес-секретар патрульної поліції у Львівській області Катерина Рибій. Водночас прес-служба Державної фіскальної служби заявила, що дороги до трьох пунктів пропуску «Шегині - Медика», «Рава-Руська-Гребінне» та «Краковець - Корчова» в с. Роснівка (близько 10 км до пункту пропуску) Львівської митниці ДФС розблоковані. Однак під'їзні шляхи до «Ягодина» Волинської митниці досі залишаються перекритими. Робота пунктів пропуску утруднена. Станом на 15-ту годину, незважаючи на розблокування доріг до «Шегині» та «Рави-Руської», в черзі перебувало 130 транспортних засобів, на під'їздах до «Краковця» - 80 транспортних засобів. Ще 4 січня учасники протесту перекривали пункт пропуску "Рава-Руська - Гребінне". Однак через свята акцію мало висвітлювали ЗМІ. Керівник "Асоціації платників податків України у Львівській області" Лілія Долінська, заявила, що оспорювані зміни до Митного кодексу скоротили кількість нелегальних товарів, що ввозяться з-за кордону так званими "човниками", а також зменшили черги на кордоні з Польщею. Нагадаємо, з 1 січня 2018 року в Україні набув чинності закон про податкові обмеження на ввезення товарів з-за кордону. Тепер норми без мита в ручному або супровідному багажі сумою до 500 євро (в аеропортах до 1000 євро) і з вагою до 50 кг діятимуть для тих, хто був відсутній в Україні більше 24 годин і в'їжджає в країну не частіше, ніж раз на 72 години. При більш частому в'їзді без податків можна ввезти товари на суму лише до 50 євро. Раніше АСН повідомляла, що народні депутати обіцяють скасувати норму про "72 години".
Події Грецькі «орки» при обгоні ледь не потопили російський десантний корабель Біля берегів Греції великий десантний корабель країни-агресора «Ямал» отримав серйозне пошкодження при зіткненні з кораблем «Орка-2» під прапором Сьєрра-Леоне. Про це передає РІА «Новости». Інцидент стався 30 грудня близько 7-ї години ранку в Егейському морі. За словами начальника відділу інформаційного забезпечення ЧФ капітана 1-го рангу В'ячеслава Трухачева, при проходженні протоки Карпатос суховантаж «Орка-2» під прапором Сьєрра-Леоне, що йде з Єгипту до Туреччини, зіткнувся з російським «Ямалом». Відзначається, що «Ямал» слідував з Середземного моря в окупований росіянами Севастополь. «В результаті зіткнення ніхто не постраждав. Кораблі залишилися на ходу і продовжили рух в пункти призначення», - сказав Трухачов. Росіяни запевняють, що зіткнення відбулося з вини суховантажу. Як повідомлялося напередодні, перед новим роком російський великий десантний корабель «Ямал» провів спільні стрільби з аналогічним ВДК «Орьск», після чого його помітили з серйозними ушкодженнями корпусу. ЗМІ відзначали, що БДК-67 «Ямал» належить до Чорноморського флоту ВМФ РФ і є частим гостем у Сирії, у корабля видно серйозні пошкодження. Нагадаємо, в квітні 2017 року російський розвідувальне судно «Лиман», 1970 року побудови, затонуло в Босфорській протоці після зіткнення з кораблем «Ашот-7», який перевозив худобу. Моряків рятували кораблі НАТО.
Економіка оформление ленты  Після свят ціни на всіх заправках пішли вгору Відзначимо, що в останні дні на українських заправках подорожчали всі види пального - бензин, дизпальне та автогаз. Так за результатами моніторингу АСН чотирьох мереж заправних станцій Києва, найдешевше бензин марки А-95 продається в мережі "Кло" - 29,19, а найдорожче - в "Укравто" за 30,99 грн за літр. Дизельне пальне з чотирьох заправок найдешевше коштує в мережі Glusco (колишня ТНК) - 27,30 грн за літр, а найдорожче - в "Укравто" - 30,59. Автомобільний газ на момент моніторингу 10 січня продавали тільки в "Кло" - за 13,49. Нагадаємо, раніше Держстат повідомляв, що українці все менше їздять на бензині, в той час як частка машин на автогазі постійно зростає. Також раніше АСН розповідала про те, що з 1 січня в Україні набула чинності вимога Технічного регламенту до автомобільних дизельного і бензинового пального, що забороняє продаж бензину і ДП стандарту Євро-4. 
Економіка оформление ленты  Без землі: атовці провели під Кабміном попереджувальну акцію протесту До воїнів АТО, які протестували 10 січня проти невиділення їм земельних ділянок, ніхто не вийшов. Про це на прес-конференції заявив глава правління ОС "Всеукраїнське Об'єднання учасників АТО "Українці разом!" Руслан Руденко, передає кореспондент АСН. "Сьогодні, 10 січня, о 9:30 ветерани АТО провели попереджувальну акцію протесту під Кабміном через ускладнення ситуації на місцях з першочерговим безоплатним отриманням земельних ділянок учасниками АТО. Причина блокування - в законодавчій площині. А саме, пов'язана з положеннями Постанови КМУ № 413 від 07.06.17 р... Ми вимагаємо, щоб уже завтра на засідання Кабміну було винесено протокольне рішення, щоб прискорити ухвалення рішення і скасувати цю постанову", - заявив він. Руденко пояснив, що ще 21 вересня минулого року за участю багатьох громадських об'єднань учасників АТО була проведена прес-конференція з цієї ж проблеми - тобто саботажу з виділенням земельних ділянок воїнам АТО. Справа в тому, що і аукціони не проводяться і земельних ділянок недостатньо. "Адже аукціони, які прописані в постанові, фактично не проводяться. А навіть якщо і проводяться, то землі загалом недостатньо... У підсумку, наприклад, в Дніпропетровській області тільки половина учасників АТО забезпечена землею. Всім іншим просто відмовляють", - розповів один з учасників АТО. За результатами ще перших зборів учасників АТО було озвучено звернення до Кабміну з вимогою скасувати Постанову № 413, що порушує Конституцію України, Земельний кодекс України, інші законодавчі акти України. Звернення було передано до канцелярії КМУ. Оскільки така постанова скасована не була, незабаром відбулося мирне зібрання учасників АТО під Кабміном, підтримане мирними акціями в регіонах України. За їх результатами бійцям пообіцяли внести зміни до цієї постанови. Однак тривалий бюрократичний процес узгодження проекту змін до згадуваного документу не приніс. Крім того, це не тільки не поліпшило, а погіршило ситуацію з видачею землі. "Сьогодні за підсумками нашої мирної акції до нас так ніхто і не вийшов з Кабміну. ​​Ми не отримали відповідь: чи внесене це питання завтра до порядку денного засідання", - підкреслив Руденко. Тому учасники АТО передадуть владі напрацьовані юристами Громадської спілки учасників АТО варіанти швидкого розв'язання цього земельного питання. А також вимагають публічно встановити граничні терміни їх впровадження. "Ми будемо ініціювати вже всеукраїнську акцію учасників АТО і закликаємо наших побратимів приєднатися до нас, щоб захистити наші з вами права", - звернувся Руденко. Нагадаємо, раніше в Держслужбі у справах ветеранів війни та учасників АТО АСН заявили, що не бачать проблем з виділенням земельних ділянок для військових. 
Суспільство Епідемія кору: дітям без щеплень у Києві заборонять відвідувати дитсадки і школи У Києві заборонять відвідувати дошкільні установи і школи дітям, які не мають щеплень від кору. Про це на брифінгу повідомив перший заступник голови Київської міської держадміністрації Микола Поворозник, передає УНІАН. За його словами, влада міста намагається запобігти поширенню захворювання. Зараз заходи введуть терміном на один місяць.«У дитячих колективах буде проведена перевірка на наявність у них щеплень від кору, і діти, у яких відсутні такі щеплення або медичні довідки, що дитина перехворіла на кір і має імунітет або що дитині протипоказані щеплення, такі діти до занять у школах і в дошкільні установи допускатися не будуть», - сказав чиновник. З батьками ж проводитимуть роз'яснювальну роботу. Поворозник додав, що влада міста не оголошує карантин, а лише проводить профілактику. За його даними, 20% київських дітей не щеплені від кору. У 2016 році в Києві було зафіксовано два випадки захворювання на кір, у 2017 році - 80, в перші десять днів 2018 року - 61 випадок, з них 49 випадків у дітей.
Політика Думка експерта: Коли буде скасовано санкції проти Росії Санкції проти Росії не будуть скасовані в найближчі півроку. Про це на прес-конференції заявив директор Інституту політичного аналізу і міжнародних досліджень Сергій Толстов, передає кореспондент АСН. "Україна залишається периферійним питанням зовнішньої політики ЄС, згідно з останніми документами Євросоюзу. Україна належить до країн кризи європейської безпеки, але не в межах ЄС. Українську проблему продовжують розглядати не як європейську проблему", - заявив він. Толстов звернув увагу, що відносини між ЄС і НАТО будуть поглиблюватися. "Але формально доступ до програм безпеки ЄС для України все одно буде закритий", - прогнозує він. Експерт також нагадав, що та ж Болгарія заявила про бажання скасування санкцій щодо Росії. "Але заявляти, що санкції щодо Росії будуть скасовані, передчасно. Це пов'язано з багатьма факторами. Зокрема, з огляду на заяви російського бізнесу про контрсанкції щодо європейців до кінця 2018 року. Тому санкції будуть збережені мінімум на найближчі півроку... Ймовірно, санкції не будуть скасовані поки німецький і французький уряди підтримуватимуть ці санкції проти Росії ", - упевнений він.
Спорт Футболісти «Реала» звинуватили Роналду в егоїзмі Футболісти мадридського «Реала» виступили проти свого одноклубника, іменитого форварда Кріштіану Роналду. Про це повідомило іспанське видання Diario Gol. Відзначається, що гравці втомилися від егоїзму португальця. Першим проти Роналду виступив іспанський півзахисник Іско. Його підтримали Серхіо Рамос, Марко Асенсіо, Дані Себальос і Лукас Васкес. У клубі також ходять чутки про відхід Роналду, що також підігріває негатив до форварда. Найбільшу зацікавленість у послугах нападника виявляє французький ПСЖ. Роналду виступає в «Реалі» з 2009 року. За цей час він двічі ставав чемпіоном Іспанії, по два рази вигравав Кубок і Суперкубок країни і тричі перемагав у Лізі чемпіонів. У нинішньому сезоні «Реал» посів 4 місце з 32 очками. Команда відстає від лідера - «Барселони» на 16 очок. 32-річний Роналду записав на свій рахунок чотири голи, завдавши 84 удари по воротах суперника.
Суспільство оформление ленты  Піп МП, який відмовився відспівувати дитину, погрожує «швидкою смертю хрещеним у Київському патріархаті» Піп УПЦ Московського патріархату, настоятель церкви Косьми і Даміана у Запоріжжі, батько Євген Молчанов, який відмовився відспівувати трагічно загиблого 2-річного хлопчика, хрещеного в Київському патріархаті, заявив, що «вчинив абсолютно правильно» і що дітей, яких хрестили в УПЦ КП, незабаром наздоганяє смерть. Про це повідомляють «Факти». За словами попа Євгенія, перед тим, як їхати на відспівування, йому були «знаки». Зокрема, він забув напам'ять заупокійну службу. Крім того, уточнив «святий отець», за його спостереженнями, якщо люди хрестять дітей у Київському Патріархаті - після цього діти гинуть. «Я ж іще поки до них їхав, готувався до спеціальної служби. Для дітей служба особлива, не така, як для дорослих. Я дорогою намагався згадати цю службу, але не зміг. Хоча служу 24 роки. І там був не один такий знак... Треба було, щоб приїхав священик і їм про це сказав. Я, на жаль, не перший раз стикаюся з тим, що люди хрестять дітей у Київському патріархаті - і після цього діти гинуть. Є канони церкви, апостольські правила. Цими правилами керуються священнослужителі у всьому світі. Якби я відспівав цю дитину, з мене б владика зняв сан. Але навіть це не так страшно. Мене б покарав Бог», - повідомив Молчанов. У свою чергу архієпископ Чернігівський і Ніжинський, керівник Інформаційного відділу Київської патріархії, секретар Священного Синоду УПЦ КП Євстратій Зоря зазначив, що складно уявити, чого навчають такі служителі Московського патріархату в «колі своїх». «Якщо цей таке говорить на публіку після всього резонанс у країні і за кордоном - ви можете уявити, що вони за 27 років нарозповідали своїм прихожанам про Київський Патріархат», - додав він.
Економіка оформление ленты  Коли зростання тарифів тішить. Ахметов піднявся в рейтингу мільярдерів на 46 пунктів - Bloomberg Президент футбольного клубу «Шахтар», український бізнесмен Рінат Ахметов залишився єдиним українцем у щоденному рейтингу мільярдерів ТОП-500 Bloomberg. Станом на 10 січня 2018 року олігарх піднявся з 439 до 393 місця - на 46 пунктів. Bloomberg оцінює розмір активів Ахметова в 4,98 млрд доларів. Таким чином з початку року він став багатшим на 268 млн доларів, а з вересня минулого року - на всі 600 млн доларів. Нагадаємо, Рінат Ахметов заснував компанію Систем Кепітал Менеджмент (СКМ), яка, в свою чергу, володіє контрольними пакетами акцій більше 100 підприємств. Вони працюють у гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній галузях, в банківському, страховому секторах, медіабізнесі, в роздрібній торгівлі, у сфері нерухомості тощо. Серед них - і компанія ДТЕК - підприємства, що створюють виробничий ланцюжок від видобутку і збагачення вугілля до генерації й дистрибуції електроенергії. Станом на кінець 2016 року компанія контролювала 76% ринку теплової електрогенерації і 27% загальної. Сам же список світових багатіїв, як і раніше, очолює Джефф Безос зі статками 106 млрд доларів, за ним - Біл Гейтс, 93,3 млрд доларів, Ворен Баффет - 87,3 млрд доларів і засновник Facebook Марк Цукерберг - 77,3 млрд доларів.
Політика Саакашвілі просидів на допиті в СБУ близько чотирьох годин Екс-президент Грузії, екс-голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі вийшов після допиту в СБУ. На допиті політик просидів близько 4 годин, передає кореспондент АСН. «Таке враження, що вони хочуть, щоб єдине, чим би я займався, було ходіння на нескінченні допити і щоб у мене не залишилося часу на спілкування з людьми. Не вийде», - заявив політик. За словами Саакашвілі, наступний допит відбудеться 16 січня. Допит проводився у справі про акції протесту під будівлею Верховної Ради. Адвокати Саакашвілі відзначили, що в ході наступного допиту правоохоронці мають намір взяти зразки голосу політика для проведення експертизи у справі про фінансування акцій протесту в Україні з-за кордону. Нагадаємо, 5 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Саакашвілі витратив на організацію мітингів $500 тисяч. Гроші йому привезли від українського бізнесмена-втікача Сергія Курченка. Пізніше ГПУ оприлюднила аудіозаписи телефонних розмов, які нібито підтверджують угоду. Саакашвілі запевнив, що не знайомий із Курченком, а записи ГПУ назвав фейком. 9 січня заступник генпрокурора Євген Єнін заявив, що Саакашвілі кілька разів відмовлявся надати слідству зразки свого голосу.
Події оформление ленты  У ДТП на Львівщині потрапив автомобіль з військовими, є жертви У Львівській області сталася ДТП, зіткнулися автомобіль ВАЗ і Mitsubishi. В результаті аварії загинула одна людина, ще 4 були госпіталізовані з травмами. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції області. Інцидент стався вранці в середу, 10 січня, біля села Когути Яворівського району. Від отриманих травм помер водій автомобіля ВАЗ. Травми отримали пасажири автомобіля віком 21-22 років. Це жителі Львівської, Рівненської, Хмельницької та Вінницької областей. Пізніше з'ясувалося, що в ДТП постраждали військовослужбовці-контрактники. Правоохоронці встановлюють усі обставини аварії, вирішується питання про порушення кримінальної справи. Нагадаємо, у Львівській області в Яворівському районі 14 грудня в результаті ДТП загинув 23-річний військовий. Аварія сталася о 03:20 поблизу м. Яворів. Як зазначається, 32-річний житель Яворівського району, керуючи а/м Opel Sintra, поза пішохідним переходом збив військового-контрактника, жителя с. Качанівка Тернопільської області, який помер на місці від отриманих травм.
Економіка «Роснефть» продала швейцарцям свої АЗС в Україні Російська нафтова компанія «Роснефть» продала мережу автозаправних станцій в Україні Rosneft Management Company Ltd і Fargrade Ltd. Про це пише «Коммерсант». Угода відбулася в грудні 2017 року. Відзначається, що Rosneft Management Company Ltd і Fargrade Ltd володіють компанією «Схід», яка є оператором мереж Formula, ТНК, «Золотий гепард», «Смайл». Ці мережі налічують близько 150 автозаправних станцій. Покупцем мережі АЗС, згідно з виданим Антимонопольним комітетом України дозволом, стала швейцарська Glusco Energy S.A. Нагадаємо, в останні дні на українських заправках подорожчали всі види пального - бензин, дизпальне та автогаз. Держстат повідомляв, що українці все менше їздять на бензині, в той час як частка машин на автогазі постійно зростає. Російська нафтова компанія «Роснефть» продала мережу автозаправних станцій в Україні Rosneft Management Company Ltd і Fargrade Ltd. Про це пише «Комерсант».Угода відбулася в грудні 2017 року. Відзначається, що Rosneft Management Company Ltd і Fargrade Ltd володіють компанією «Схід», яка є оператором мереж Formula, ТНК, «Золотий гепард», «Смайл». Ці мережі налічують близько 150 автозаправних станцій.Покупцем мережі АЗС, згідно виданим Антимонопольним комітетом України дозволу, стала швейцарська Glusco Energy S.A. Нагадаємо, в останні дні на українських заправках подорожчали всі види пального - бензин, дизпаливо та автогаз. Держстат повідомляв, що українці все менше їздять на бензині, в той час як частка машин на Автогаз постійно зростає.
Кримінал Лікаря-онколога в Харкові визнали винним у вбивстві зятя Червонозаводський райсуд Харкова визнав винним 60-річного лікаря-онколога в умисному вбивстві свого зятя. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області. Відзначається, що суд призначив обвинуваченому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі. За матеріалами правоохоронців, в лютому 2014 року в вечірній час чоловік прийшов у квартиру, де проживала його дочка разом з дитиною і чоловіком. Вдома нікого не було, дочка з дитиною поїхала у справах. Її чоловік ще не повернувся з роботи. Тесть відімкнув двері своїми ключами і зайшов у приміщення. Там він переодягнувся у старий непримітний одяг і пішов чекати приїзду зятя біля гаража. Подружжя конфліктувало і мало намір розлучатися. «Коли зять вийшов з авто, зловмисник вколов йому в праве стегно голку зі шприцом і ввів медичний препарат. Чоловікові стало зле. За кілька хвилин до своєї смерті він встиг подзвонити брату і повідомити, що тесть зробив йому ін'єкцію в ногу», - відзначили в прокуратурі. Експерти повідомили, що 40-річний зять помер від серцево-легеневої недостатності. Це могло статися в результаті дії міорелаксантів, таких, як «Ардуан», який вводять пацієнтам при переведенні їх на штучне дихання. Прокурори впевнені, що тесть - практикуючий лікар-онколог, мав доступ до подібних лікарських засобів і заздалегідь готувався до вбивства. Обвинувачений свою провину не визнав. Вирок суду не набрав законної сили, триває час на апеляційне оскарження.
Здоров`я Цирк «Кобзов» у Києві тимчасово закриють через дітей, які заразилися кором У Києві в зв'язку з поширенням кору серед дітей цирк «Кобзов» закриють на один місяць. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає 44.ua. Нагадаємо, в Києві "Кобзов" встановив два шатри - на Контрактовій площі та біля метро "Олімпійська" - в центрі. Він зазначив, що в самому цирку один співробітник захворів на кір, однак це сталося ще в грудні. «У зв'язку з тим, що співробітники цього закладу не систематично проходять медогляди, було ухвалено рішення про припинення роботи цієї установи на території Києва», - сказав Поворозник. Чиновник також повідомив, що в столиці заборонять відвідувати дитячі садки і школи дітям, які не мають щеплень від кору. Нагадаємо, в Києві багато батьків повідомили, що після відвідин цирку «Кобзов» їхні діти заразилися кором. Хворі діти в кінці грудня 2017 року побували на виставах розважального закладу. Хвороба настала відразу після відвідин цирку. У свою чергу в цирку «Кобзов» заперечують причетність до спалаху кору у дітей, які були на виставі закладу на Подолі. Адміністрація цирку заявляє, що немає ніяких підтверджень цієї інформації. «ЗМІ, підхоплюючи таку неперевірену і недостовірну інформацію, просто поширюють чутки і наклеп про цирк «Кобзов» і завдають шкоди діловій репутації цирку», - йдеться у відповіді. Крім того, в цирку «Кобзов» заявляють, що їх намагаються знищити "брудними і безпідставними звинуваченнями".
Політика Європа приділяє Україні все менше уваги. Подальша євроінтеграція - під загрозою Членство України в ЄС стає все більш примарним. Таку думку на прес-конференції висловив політолог Кирило Молчанов, передає кореспондент АСН. "ЄС перебуває в системній кризі. І ця криза є екзистенційною. І проблеми накопичувалися в ЄС задовго до Brexit", - заявив він. З цими глибинними проблемами і пов'язана відсутність єдиної позиції ЄС щодо конфлікту в Україні, на Донбасі. "Чому Німеччина і Франція обмежилися лише технічний позицією у розв'язанні конфлікту? Відповідь очевидна. Адже в Німеччині немає розуміння: чи залишиться Меркель канцлером. А у Франції Макрон займається розв'язанням внутрішніх проблем. І йому не до зовнішніх питань. Більше того, була велика ставка на Волкера, що він розв'яже тупик Мінських угод. Але він виявився людиною, яка більше говорить, ніж робить", - сказав він. На думку Молчанова, доповідь Могеріні щодо Україні остаточно поставила хрест нашому європейському членстві, мовляв, у ній "прописано, що угода про асоціацію - це кінцева точка євроінтеграції". "Це буде певним холодним душем для багатьох. Адже багато хто до цього часу вважав, що угода про асоціацію - це один крок до вступу в ЄС... Думаю, влада продовжить паразитувати на цій темі. Але для багатьох цей міф розвіється", - сказав він. Нагадаємо на початку грудня глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні заявила, що Україна докладає недостатньо зусиль для боротьби з корупцією.
Події оформление ленты  Українці, яка працювала прачкою в Польщі, відірвало руку в пральній машині Українці Олені Романенко, яка влаштувалася прачкою на роботу в Польщі, втратила руку на робочому місці, повідомляє Апостроф. У лікарняній палаті жінка записала відео, в якому розповіла обставини трагедії. За її словами, вона влаштувалася на роботу в містечку Любонь. Дівчина вийшла на роботу 23 листопада. Дівчина розповіла, що пральна машина, на якій її поставили працювати, часто ламалася і її постійно переставляли на різні пральні машини. Вона сказала, що ніхто їй не проводив інструктаж по роботі з машиною. Вона вчилася сама, по поясненню колег. 15 грудня дівчина спробувала розплутати вузол на простирадлі, які їм наказували на роботі розмотувати, і її руку втягнуло всередину машини. Причому, за її словами, руку їй втягувало повільно вона весь час кликала на допомогу, але ніхто не поспішав цього робити. І близько 20 хвилин їй ніхто не надавав допомогу. Навіть рятувальники, які приїхали через 10-15 хвилин після інциденту. Дівчина розповіла, що незважаючи на те, що їй лікарі вводили знеболююче, воно не діяло і вона відчувала жахливий біль. При цьому власник пральні заборонив пожежникам розрізати машину, щоб витягти руку дівчини. У такому стані - з затиснутою в машині рукою дівчина простояла близько години. На даний момент дівчина перенесла кілька операцій, вона потребує медичної допомоги, а роботодавець не надає ніякої допомоги в лікуванні. На даний момент реакції консульства України на цей інцидент немає.
Політика Стало відомо, коли Україна і ОРДЛО почнуть переговори по другому обміну заручниками Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська в ефірі 112 телеканалу повідомила, що вже через кілька днів українська сторона і представники бойовиків планують обмінятися новими списками для обміну полоненими. Вона нагадала, що перший список на обмін обговорювався півтора року. Наступний планують подати вже 18 січня. На питання, скільки тепер людей значиться в списках бойовиків омбудсмен не відповіла прямо. "Коли ми актуалізуємо списки – кожен у себе. Ми повинні зустрітися 18 січня і обмінятися актуальною інформацією і актуальними списками. Після цього почнуться переговори щодо наступного етапу. Я дуже сподіваюся, що він буде набагато швидше", - додала Лутковська. Лутковська повідомила, що Україна спочатку розшукувала більше 94 осіб. Відповідно ще як мінімум 20 людей перебувають на непідконтрольній території. Також вона ще раз повторила, що колишніх "беркутівців" або фігурантів "справи 2 травня" бойовикам не видадуть.
Політика оформление ленты  Нацкорпус пропонує заборонити в Україні Московський патріархат У Національному корпусі заявили, що з огляду на той факт, що священика, який відмовився відспівати в Запоріжжі загиблу при трагічних обставини дитину, не засудила вся його організація на офіційному рівні, то діяльність Московського патріархату в Україні повинна бути припинена. "Не так важливо, що якийсь священик вчинив непорядно, важливо, як на його дії відреагувала вся організація", заявив "Радіо Свобода" керівник штабу партії Національний Корпус Назар Кравченко. Він нагадав, що митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука підтримав священика у відмові відспівувати малюка. "Тобто, вони його не засудили, а підтримали (інші представники УПЦ МП - Ред.). Відповідно, я вважаю Московський патріархат ворожою організацією, це організація, яка ненавидить Україну і повинна бути тут заборонена", - сказав він. Кравченко також заявив, що "УПЦ МП наймає для свого захисту силові угруповання, пов'язані з кримінальним світом, яких фінансує Росія. Нагадаємо, сьогодні АСН розповіла, що вищезгаданий священик не тільки не розкаявся, але заявив, "що вчинив абсолютно правильно і що дітей, яких хрестили в УПЦ КП, незабаром чекає смерть".
Політика Крило літака Качинського знищив вибух – розслідування Смоленської катастрофи Ліве крило літака Ту-154М було знищено вибухом. Такого висновку в результаті повторного розслідування Смоленської катастрофи дійшла польська підкомісія, передає RMF 24. Прес-секретар підкомісії Марта Пальонек підкреслила, що ліве крило президентського літака Леха Качинського, який розбився під Смоленськом в країні-агресорі, було знищено в результаті внутрішнього вибуху. Крім того, міжнародний експерт підкомісії Міноборони у справах повторного розслідування авіакатастрофи Френк Тейлор заявив, що було кілька джерел вибуху – в крилі, в слоті і в центроплані літака. Висновки комісії підтвердив аналіз механізму удару дверей об землю. Береза ​​не мала впливу на первинне руйнування крила. «Ці висновки прийняли члени підкомісії, і вони є одним з ключових тверджень технічного рапорту», ​​- відзначили в Міноборони Польщі. Нагадаємо, 10 квітня 2010 біля аеродрому «Північний» під Смоленськом розбився літак Ту-154 з президентом Польщі Лехом Качинським та першою леді на борту. У катастрофі загинуло 96 осіб.
Суспільство оформление ленты  У Маріуполі помітили автомобіль з заклеєним прапором України У Маріуполі помітили поліцейський автомобіль з заклеєним скотчем прапором України. Фото виклав на своїй сторінці в Facebook депутат міськради Маріуполя Роман Амелякін. Депутат уточнив, що прапор України на номері заліплений ізолентою і попереду, і на задньому номерному знаку. «Цікаво, це життєва позиція або «оперативна необхідність»? Як думаєте, друзі? Бо запитати було ні в кого», - написав він. Користувачі активно коментують знімок. Деякі висловили думку, що правоохоронці «працюють під прикриттям», інші ж – «щоб не забруднився». «Сподіваюся, невдалий спосіб закріпити знак», - заявила начальник департаменту комунікації Нацполіціі Ольга Атаманова. Один же користувач зазначив, що в результаті може виявитися, що «ворожі розвідники заклеїли, а поліцейські і не помітили».
Суспільство Блокування московських попів в Києво-Печерській лаврі продовжиться – С14 Блокування Києво-Печерської лаври, яка знаходиться під контролем УПЦ Московського патріархату, триватиме. Про це заявив лідер громадської організації С14 Євген Карась, передає 5 канал. Він уточнив, що активісти С14 мають намір продовжити блокування. Акції націоналістів спрямовані проти Московського патріархату. «Раніше блокада наша тривала кілька годин, надалі триватиме ще. Будуть проходити різні акції не тільки біля Лаври, ми вирішили боротися з цим питанням», - заявив Карась. Карась нагадав, що настоятель Києво-Печерської лаври владика Павло підтримує сепаратистські погляди. Саме це, за його словами, обурює суспільство. «Він (митрополит Павло - Ред.) говорять, багато грошей вкрав на реставраційних роботах в лаврі і їздить зараз на автомобілі марки Mercedes», - додав активіст.
Події оформление ленты  Туристка з Києва в Карпатах зірвалася зі схилу і впала в прірву У Закарпатській області було врятовано туристку з Києва, яка зірвалася із зледенілого схилу і скотилася в 300-метрову прірву. Про це повідомили в прес-службі ДСНС. Інцидент стався 9 січня о 19:20 в районі полонини Рогнєска (підніжжя г. Петрос). Відзначається, що 29-річна киянка зірвалася з обмерзлого схилу і скотилася в 300-метрову прірву. Дівчина отримала травму ноги, рвані рани кистей рук і не могла самостійно пересуватися. На її пошуки направили 8 рятувальників ДСНС і 2 одиниці техніки Ясінянського та Рахівського гірських пошуково-рятувальних відділень. В горах значна лавинна небезпека, однак в 00:50 10 січня рятувальникам вдалося дістатися до місця знаходження туристки. Постраждалій були введені знеболюючі препарати і накладена шина на травмовану ногу. Вранці, минаючи лавинонебезпечні ділянки, на носилках «волокушах» рятувальники, подолавши відстань близько 7 км, дісталися до свого транспортного засобу і відвезли постраждалу в Рахівську районну лікарню.
Культура Соліст Львівської опери не підтримував бойовиків «ДНР»: його акаунт в соцмережі зламали Соліст Львівського національного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької Микола Санжаревський заперечує, що підтримував терористів так званих «ДНР» і «ЛНР». Про це передає Zaxid.net. Санжаревський заперечує звинувачення в підтримці терористів. Виконавець заявив, що звернеться в СБУ з проханням перевірити інформацію, яку про нього поширюють в ЗМІ і соцмережах. «Справа в тому, що доступ до сторінки в ВК був втрачений ще в 2014 році, спроби відновлення пароля нічого не дали. Десь в 2015 або 2016 році СБУ вже проводила перевірку щодо подібних звинувачень, і мою причетність до скоєння протиправних дій не виявили», - підкреслив співак. Нагадаємо, СБУ почала перевірку діяльності Санжаревського. Раніше активисти сайту «Миротворець» включили його в свою базу за нібито антиукраїнські погляди.
Події оформление ленты  Росіянин в Мурманську вкрав БТР, протаранив магазин і вкрав пляшку вина У місті Апатити Мурманської області чоловік викрав бронетранспортер на полігоні, протаранив вітрину магазину і вкрав пляшку вина. Про це повідомили в прес-службі ДІБДР регіону. Чоловік 1988 року народження викрав БТР зі стоянки автошколи. На ньому він поїхав через лісовий масив в місто. Російські правоохоронці підозрюють, що чоловік був п'яний. У ДІБДР відзначили, що під'їхавши до магазину на вулиці Північній, чоловік протаранив іномарку і в'їхав у вітрину. Після тарану чоловік виліз із люка і попрямував до торговельних рядів, де його і затримали. Опору викрадач не надав. Пізніше з'ясувалося, що 4 січня його вже затримували – тоді він викрав КамАЗ з автобази Кольського наукового центру РАН. З цієї нагоди порушено кримінальну справу.
Кримінал оформление ленты  Прокуратура завела справу на поліцейських, які підкинули докази білорусу і «засвітилися» на відео Прокуратурою міста Києва розпочато кримінальне провадження за ознаками перевищення влади або службових повноважень співробітниками Голосіївського управління поліції, які проводили обшук за місцем проживання уродженця Білорусі Тимофія Кохновича і підкинули йому боєприпаси. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Києва. Прокуратурою ініційовано службове розслідування щодо працівників місцевої прокуратури, які підтримували в суді клопотання про застосування тимчасового арешту щодо даного громадянина. За постановою прокуратури змінена підслідність в іншому кримінальному провадженні, розпочатому у вересні 2017 року за фактом незаконного зберігання зазначеним чоловіком зброї і боєприпасів. Матеріали розслідування з метою об'єктивного розслідування всіх обставин з Голосіївського управління поліції передано до Солом'янського управління. Нагадаємо, раніше журналіст Євген Плінський опублікував відео, де був зафіксований візит правоохоронців у будинок Тимофія Кохновича. Пізніше з'ясувалося, що правоохоронці Голосіївського управління увірвалися (із застосуванням вогнепальної зброї по собаці) в будинок білоруського бізнесмена, який отримав політичний притулок в Україні, а потім і громадянство України через політичного переслідування в Білорусі як опозиціонера. Йому підкинули патрони, однак це було зафіксовано на відео. Білоруса заарештували і шантажували екстрадицією до Білорусі, забравши паспорт громадянина України. «Поліцейські» вимагали хабара 300 тисяч і 50 тисяч доларів.
Суспільство оформление ленты  Біля собору УПЦ МП провели акцію «Геть ФСБ з Харкова» Біля стін Благовіщенського собору в Харкові представники «Правого сектора» провели акцію протесту проти попів Московського патріархату. Про це повідомило місцеве видання 057.ua Активісти вважають, що Московському патріархату не місце в Харкові. Як заявив організатор Вадим, випадок, який стався в Запоріжжі сколихнув всю країну. Як відомо, там піп УПЦ МП відмовився відспівувати трагічно загиблого маленького хлопчика, на якого з балкона випав самогубець. Виявилося, що малюка хрестили в Київському патріархаті і піп відмовився прямо на кладовищі відспівувати дитину. «Крім цього Московська церква дала послідовників, які пішли воювати на Донбасі. Московському патріархату тут не місце», - заявили активісти. На воротах церкви активісти розвісили дитячі іграшки та плакати із закликами «Геть ФСБ з Харкова». За словами активістів, акція носить попереджувальний характер. Наступні акції будуть масштабніші.
Економіка Іноземний банкір призначений новим главою ПриватБанку Наглядова рада ПриватБанку увечері 10 січня призначила чеха Петра Крумханзла главою правління. Документи на твердження чеха були подані в Нацбанк України, повідомили в прес-службі банку. Як відзначили в банку, оцінюючи кандидатів у фінустанові керувалися такими критеріями, як високий професіоналізм, досвід роботи в провідних банках ЄС, орієнтованість на результат. «Петр відповідає всім цим основним вимогам, і він вже довів на практиці свою здатність ефективно реорганізувати слабкі сторони банків», - заявив глава Наглядової Ради банку Енгін Акчакоча. Петр Крумханзл народився в 1966 році, закінчив Карлів університет у Празі зі ступенем кандидата наук з математики в 1990 році. Він працював в чеському Raiffeisenbank, в «Райффайзен Банку Аваль», компанії Interim Management & Consulting, компанії Heta Asset Resolution. Останнє місце роботи – головний операційний директор (Chief Operating Officer) в китайському Home Credit China. Тут він керував усіма операціями банку, в складі якого працювало більше 85 000 чоловік. Крумханзл вільно володіє англійською та російською мовами.
Наука і технології Українська компанія допомагає SpaceX перевозити частини ракет Falcon 9 ДП «Антонов» просить Міністерство транспорту США надати дозвіл на позаплановий переліт вантажного літака AN-124-100 «Руслан» з Лос-Анджелеса до Флориди з метою перевезення великогабаритного вантажу компанії SpaceX. Про це передає Укрінформ. Відзначається, що компанія «Антонов» здійснює односторонній вантажний чартерний переліт для транспортування великогабаритних ракетних комплектуючих. Йдеться про частину головного обтічника ракети, яка буде транспортуватися з аеропорту в Лос-Анджелесі в Тітусвілль або безпосередньо до мису Канаверал у Флориді. Вказується, що переліт запланований в період з 10 по 13 січня на літаку AN-124-100 «Руслан» в інтересах компанії Space Exploration Technologies Corp. У заявці також описуються габарити і вага вантажу, які становлять 1788 см на 564 см на 417 см вагою приблизно 28,1 тонни. Нагадаємо, компанія SpaceX здійснює запуски ракет-носіїв з штатів Вірджинія і Флорида. Зі стартового майданчика у Флориді, на мисі Канаверал, здійснюються запуски важчих ракетоносіїв Falcon 9.

Кішки в будинку: успіх чи прокляття
Кішки в будинку: успіх чи прокляття
До кішок у всі часи завжди ставилися по-різному Для когось вони були божеством, а хтось вважав їх помічниками ....
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Гороскоп Тамари Глоби на травень обіцяє чимало можливостей для всіх без винятку знаків зодіаку Але є серед ни....
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваше прагнення до самовираження та дії буде ос....
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
1 травня о 3:08 розпочнеться 23-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливу енергію у вашій романтиці Це чудовий ч....
більше матеріалів




/-1,5992200374603-/ /-pc-/
Top