counter
Архів Повернутись назад 09 Жовтня 2017
9 Жовтня
Політика оформление ленты  Порошенко заявив, від чого залежить виконання закону Донбасом Президент України Петро Порошенко повідомив, що виконання закону про створення необхідних умов для мирного розв'язання конфлікту на сході України залежить від виконання Росією вимог, які їй було висунуто. Про це Президент повідомляє  у відео, яке було опубліковано на його сторінці у Facebook. Глава держави зазначив, що можливість виконання закону про особливості місцевого самоврядування на деяких територіях Луганської та Донецької областей жорстко обумовлене ​​низкою вимог до Російської Федерації, як до окупанта та країні-агресора, а також до її маріонеткових режимів. «Перш за все - вимогою про виведення військ РФ, незаконних збройних формувань, виведення військової техніки з території нашої країни, а також нормою про відповідність політичних процесів стандартам ОБСЄ», - повідомляє Порошенко. Він зробив висновок, що репутація України дозволяє тим часом кожен раз продовжувати санкції проти Росії, яка порушує Мінські домовленості. Ці обмеження дозволяють стримувати Москву.
Події Бойовики мінометами накривали позиції ЗСУ на Донбасі Упродовж минулої доби терористи 26 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ, втрат серед українських військових немає. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook. «Минулої доби в районі проведення бойових дій завершилися збільшенням кількості обстрілів позицій ЗСУ з боку бойовиків. Зокрема, окупанти використовували гранатомети та стрілецьку зброю», - йдеться в повідомленні. Українським солдатам довелося 19 разів відкривати вогонь у відповідь, змушуючи бойовиків дотримуватися режиму тиші. На донецькому напрямку напередодні ввечері з гранатометів і великокаліберних кулеметів окупанти били по позиціях ЗСУ біля Авдіївки, Майорського, Песків, Луганського та шахти Бутівка. На луганському напрямку бойовики чотири рази та протягом декількох годин  відкривали вогонь з мінометів калібру 120 і 82 мм, різних гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї у Кримському.
Події В Індії два білих тигри вбили наглядача національного парку У національному парку на півдні Індії доглядач за тваринами зазнав нападу молодих білих тигрів. Про це повідомляє видання The Times of India. Трагедія сталася сталося в національному біологічному парку Баннергхатта. Два однорічних білих тигри напали на 40-річного чоловіка, коли він зайшов у вольєр, щоб прибрати залишки їжі. За словами працівників національного парку, чоловік не знав, що тигри є у вольєрі. Хижаки відпочивали на території сафарі та входи у вольєр мали бути закриті. Але, як виявилося, одна з чотирьох дверей була замкнена недостатньо міцно й тварини потрапили всередину. Один із молодих тигрів побачив чоловіка, напав на нього та вкусив за шию. Потім до атаки приєдналося друге тигреня. Загиблий встиг пропрацювати в парку трохи більше ніж один тиждень.
Політика Туреччина симетрично заборонила видачу віз громадянам США Посольство Туреччини в Сполучених Штатах вирішило призупинити видачу неімміграційних віз громадянам Америки. Про це повідомляє агентство Reuters. Раніше повідомлялося, що до аналогічних заходів спочатку вдалися США. У заяві дипмісії Туреччини йдеться, що посольство припинило видачу всіх неімміграційних віз, щоб зменшити кількість відвідувачів дипломатичних установ. Турецькі дипломати додали також, що «недавні події змусили уряд Туреччини провести переоцінку проведення урядом Америки безпеки турецьких місій і персоналу». У неділю, 8 жовтня, посольство Америки в Туреччині та інші дипвідомства США призупинили видачу неімміграційних віз у країні. 5 жовтня в Туреччині заарештували працівника генконсульства США у Стамбулі. Його підозрюють в зв'язках з організацією проповідника Фетхуллаха Ґюлена, якого влада звинувачує в організації спроби державного перевороту в липні минулого року.
Події Шестеро людей отруїлися грибами у Львівській області Шестеро людей отруїлися грибами у Львівській області, імовірно блідою поганкою. Лікарі оцінюють стан потерпілих як вкрай важкий. Про це інформує Zaxid.net. Наразі за життя шістьох постраждалих, серед яких - 15-річний підліток, борються медики. П'ятьох людей, що отруїлися, в тому числі цілу сім'ю з трьох осіб, привезли з Радехова до Львова. Батька, матір і сусідку, яка разом з сім'єю вживала гриби, всіх, за винятком юнаки, доставили до  реанімації Львівської клінічної лікарні. За словами завідувачки відділення анестезіології, інтенсивної терапії та реанімації Західноукраїнського дитячого медичного центру Ірини Щуровської, 15-річного підлітка до них привезли в п'ятницю ввечері. Його стан вкрай важкий, у потерпілого печінкова недостатність. Лікарі припускають, що він разом з батьками і сусідкою отруївся блідою поганкою.
Події Сапери вилучили понад 1,8 тис. вибухонебезпечних предметів під час розмінування під Калинівкою Експерти вилучили понад 1800 вибухонебезпечних предметів під час розмінування території після вибухів на військових складах під Калинівкою у Вінницькій області. Про це йдеться в повідомленні ДСНС. Як повідомляється, на місці події станом на ранок понеділка, 9 жовтня, відкритих осередків горіння та вибухів боєприпасів не спостерігається. Сапери обстежили понад 20 тисяч гектарів території на наявність вибухонебезпечних предметів. «Зараз триває очищення від вибухонебезпечних предметів місцевості в п'ятикілометровій зоні навколо арсеналу боєприпасів. Під час проведення робіт із гуманітарного розмінування було виявлено, вилучено та передано представникам 48-го арсеналу - 1834 вибухонебезпечні предмети», - сказано в повідомленні.
Політика У Брюсселі стартує п'ятий раунд переговорів щодо Brexit Євросоюз і Велика Британія розпочинають п'ятий раунд переговорів щодо Brexit - останню зустріч перед самітом ЄС, який відбудеться 19 жовтня. Про це повідомляє AFP. П'ятий раунд переговорів має критичне значення, адже після нього на саміті Європейського Союзу 19 жовтня лідери ЄС мають вирішити, чи переходити до торгової частини переговорів. Прогнози щодо п'ятого раунду є невтішними. Президент ЄК Жан-Клод Юнкер попередив раніше, що знадобитися диво для досягнення прогресу в переговорах, а також отримання позитивного висновку на саміті. Брюссель стурбований кризою лідерства у Великобританії після того, як у Консервативній партії почали лунати заклики до відставки прем'єр-міністра Терези Мей. Сьогодні, 9 жовтня, Мей виступить перед парламентаріями, де заявить про очікування «лідерства та гнучкості» від 27 країн Євросоюзу.
Суспільство У центрі Києва сьогодні перекриють рух транспорту через футбольний матч Сьогодні, 9 жовтня, в центрі Києва через проведення футбольного матчу частково буде перекрито рух транспорту. Про це сказано на сайті київської адміністрації. «Через проведенням футбольного матчу між національними збірними командами України та Хорватії у «Олімпійському» буде перекрито рух транспорту в центрі Києва. Було підписано розпорядження КМДА», - сказано в повідомленні. Будуть внесені зміни в рух транспорту, а саме: - заборона стоянки та зупинки транспортних засобів на Еспланадній (від Басейної до Саксаганського) з 6:00 понеділка до 1:00 10 жовтня; - заборона руху транспортних засобів на час проведення маршу вболівальників хорватської збірної по маршруту: Івана Федорова, 10 - Велика Васильківська - Ділова - Еспланадна - НСК «Олімпійський»; - заборона руху транспортних засобів по Еспланадній (від Басейної до Саксаганського) з 18:00 понеділка, 9 жовтня, до 1:00 вівторка, крім міського пасажирського транспорту загального користування; - заборона стоянки та зупинки транспортних засобів на вулиці Казимира Малевича (від вулиці Ковпака до вулиці Івана Федорова), а також на вулиці Миколи Грінченка (від Івана Федорова до Кіровоградської) з 6:00 понеділка, 9 жовтня, до 1:00 10 жовтня, крім транспортних засобів учасників заходу; - заборона руху всіх транспортних засобів на час проведення маршу вболівальників української збірної «Вірні збірній» від бульвару Тараса Шевченка, 13 по вул. Хрещатик до Бессарабської площі - вулиці Басейна - вулиці Еспланадна - НСК «Олімпійський».
Політика У разі війни із КНДР Великобританія братиме в ній участь - ЗМІ У збройних сил Великобританії є план на випадок війни з КНДР - Сполучене Королівство в такому разі стане частиною єдиної глобальної коаліції, якщо 25-річні переговори з цією країною не дадуть результатів, пише видання "Daily Mail" із посиланням на власні джерела. Британська газета повідомляє, що один із варіантів можливих дій Лондона у разі війни - використання нового британського авіаносця "Королева Єлизавета". Планується відправити велику кількість кораблів ... Ескадрені міноносці типу 45, фрегати типу 23. Міноборони Британії раніше заявляло, що ракетна програма Пхеньяна загрожує безпеці Великобританії. Досить загрозливою ознакою прийдешнього загострення видання називає останній твіт американського президента: "Тільки одна річ може спрацювати щодо КНДР", - написав Дональд Трамп.
Кримінал У ГПУ сьогодні розкажуть про завершення розслідування вбивства російського політика Вороненкова У Генеральній прокуратурі України о 12-00 відбудеться брифінг, на якому планується повідомити про завершення розслідування вбивства колишнього депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова. Жодних інших деталей брифінгу не повідомляють. Нагадаємо, опального російського політика застрелив кілер прямо в центрі Києва 23 березня. Кілером виявився громадянин України. Він був убитий на місці злочину охоронцем Вороненкова. У квітні глава Національної поліції України Сергій Князєв заявив, що в розслідуванні вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова «є зрушення». Водночас Нацполіція не подавала жодних деталей розслідування. Удова Вороненкова, також російський екс-депутат, Марія Максакова заявляла, що перед убивством водія Вороненкова викрадали ФСБшники в Білорусі.
Суспільство Вхід на матч збірних України та Хорватії буде за документами, що посвідчують особу ФФУ та НСК «Олімпійський» нагадали, що квитки на матч відбіркового етапу ЧС-2018 між збірними Хорватії та України у Києві є іменними і, щоб пройти за ними на стадіон, потрібно мати з собою документ, що посвідчує особу. «ПІБ кожного вболівальника друкується на квитку, а потрапити на стадіон можна лише пред'явивши один з наступних документів: паспорт українця або громадянина іншої країни; закордонний паспорт України або іншої держави; свідоцтво про народження (для дітей до 16 років) - копія; іменну банківську карту з фото; водійське посвідчення; інший документ, що посвідчує особу відповідно до закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують українське громадянство, посвідчують особу чи її спеціальний статус», - сказано в повідомленні прес-служби НСК «Олімпійський», передає Інтерфакс-Україна. Перед турнікетами буде лінія металодетекторів та проводитиметься додатковий огляд. Глядачів просять приходити на стадіон заздалегідь. Ворота на стадіон буде відкрито о 19:00.
Спорт Вирішальний матч відбору ЧС-2018 Україна - Хорватія охоронятимуть близько 4 тисяч правоохоронців Увечері в понеділок, 9 жовтня, в Києві відбудеться матч заключного раунду відбіркового турніру до ЧС-2018 року між збірними України та Хорватії. Початок гри о 21:45. Цей матч, а також зустріч збірних Ісландії та Косова визначать переможця групи I. Перша команда братиме участь у ЧС-2018, команди, що посіли другі місця, гратимуть стикові матчі за вихід до фінальної частини турніру. Як відомо, у ісландців зараз 19 очок, у Хорватії та України по 17, проте у хорватських футболістів краща різниця м'ячів, тому нічия гарантує їм друге місце. У прес-службі поліції Києва повідомили, що безпеку в центрі міста під час проведення матчу забезпечуватимуть 3800 правоохоронців. За порядком стежитимуть не тільки поліцейські, але й військовослужбовці Національної гвардії України. «Наряди поліції нестимуть службу на прилеглих до стадіону територіях, зупинках громадського транспорту та в метрополітені», - розповіли в прес-службі. Поліція просить водіїв дотримуватися правил дорожнього руху, не залишати транспорт у невстановлених місцях і не паркувати автомобілі на тротуарах доріг, прилеглих до стадіону. Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що квитки на матч є іменними та для проходу за ними на стадіон необхідно мати із собою документ, що посвідчує особу.
Кримінал ФСБ за допомогою погроз завербувала жителя Чернігівської області - СБУ Спецслужби країни-агресора завербували жителя Чернігівської області з метою отримання інформації про засоби захисту державного кордону України. Про це повідомили у прес-центрі СБУ. Як з'ясували правоохоронці, українець нелегально працював у Росії та потрапив в поле зору спецслужб РФ, які тиском і погрозами змусили чоловіка погодитися на співпрацю. Українцю погрожували кримінальним переслідуванням за нелегальне працевлаштування. Представники ФСБ змусили українця повернутися додому та передавати їм дані про кількість особового складу й техніки українських військових підрозділів у прикордонних із Росією районах. Чоловік мав повідомити про розміщення військових об'єктів і конфіденційні дані працівників українських правоохоронних органів. Всю зібрану інформацію пропонувалося передавати «кураторам». Однак в Україні чоловік одразу звернувся до СБУ та повідомив про вербування. Згідно зі ст.111 КК України державна зрада карається позбавленням волі на 15 років. Однак житель Чернігівської області не виконав злочинного завдання ФСБ, добровільно заявив про отримане завдання, тому суд задовольнив клопотання органів слідства та звільнив його від кримінальної відповідальності.
Події П'яний таксист влаштував перегони та намагався з'їсти ключі від машини в Києві У Києві працівники патрульної поліції затримали п'яного водія таксі, який намагався втекти. Чоловік рухався на а/м Daewoo  Мінським масивом без включеного світла, виляючи з боку в бік. Про це передає Київ Оперативний. Патрульні поліцейські зупинили авто, але тільки-но правоохоронець підійшов до машини, водій різко поїхав. Погоня за ним тривала близько 10 хвилин. У цей час чоловік їздив по тротуарах, проїжджав на червоний сигнал світлофора та навіть проїхав через дитячий майданчик. У дворі будинку №93 по вул. Автозаводській автомобіль було заблоковано. Водій вийшов з авто та почав тікати. Коли його наздогнали й затримали, він спробував з'їсти ключі від машини. Драгер показав 1,85 проміле алкоголю в його крові. Чоловікові загрожує штраф на суму 48 тисяч гривень. Його вже позбавили водійських прав.
Політика У Стокгольмі починаються слухання щодо спору "Нафтогазу" та "Газпрому" У понеділок, 9 жовтня, в Стокгольмському арбітражному суді починаються слухання щодо спору "Нафтогазу України" та "Газпрому" (Росія). Про це повідомив головний комерційний директор НАК Юрій Вітренко у себе у Facebook. «Через годину починаються слухання у Стокгольмському арбітражі. Через те, що «Газпром» і «Нафтогаз» не змогли домовитися щодо імплементації окремого рішення (Separate Award), яке було ухвалено арбітражним судом у червні 2017 року, тепер суд має розглянути позиції обох сторін, а також ухвалити відповідні рішення», - пише Вітренко. За його інформацією, в попередньому рішенні суд відмовив РФ стороні в задоволенні позовних вимог з оплати «Нафтогазом» коштів, які були нараховані відповідно до положення контракту «бери або плати». Також суд визнав право НАК на перегляд контрактної ціни та приведення її до рівня Європи.
Економіка Одеський припортовий завод знову запустять у роботу після 3 місяців простою Після 3 місяців простою почне працювати Одеський припортовий завод. Про це сказав в.о. директора ОПЗ Сергій Назаренко, повідомляє місцеве видання УСІ. За словами Назаренка, вже з 10 жовтня планується початок робіт із ремонту агрегатів карбаміду й аміаку. В.о. директора зазначив, що завод уклав контракт про постачання природного газу з приватною фірмою. Газ постачатиметься за давальницькою схемою, а ціна його буде нижча за ту, яку пропонує «Нафтогаз» - 7600 грн за тисячу кубометрів. Давальницька схема, як зазначив Назаренко, виглядає так: газ в обмін на аміак. Як відомо, завод зупинили в липні цього року, підприємство 3 місяці лише відвантажувало складські запаси продукції. Наприкінці грудня 2016 на ОПЗ було зупинено виробництво у зв'язку з високими цінами на природний газ і накопиченими боргами заводу перед «Нафтогазом». У березні роботу заводу було відновлено, проте у липні знову припинено.
Політика "Комерсант": Макрон поїде до Путіна на Петербурзький економічний форум У Парижі готові прийняти пропозицію влади РФ про приїзд президента Еммануеля Макрона у травні 2018 року в Петербурзі на Міжнародний економічний форум, де він може стати основним іноземним гостем. Про це пише «Комерсант». За інформацією видання, запрошення відвідати Росію Володимир Путін передав французькому колезі у травні цього року під час їхніх переговорів у Версалі. У Кремлі розраховують, що візит Макрона дозволить переламати негативну тенденцію у відносинах з Європейським Союзом, з яким наступного літа доведеться вирішувати питання про продовження на півроку санкцій проти Росії. За інформацією дипломатичних джерел видання, рішення про візит Макрона до Петербурга майже прийнято, але офіційно про нього поки оголошено не буде. «Причина формальна, але поважна», - сказано в повідомленні. «Президентські вибори в РФ відбудуться тільки в березні, і хоча ми передбачаємо їх результат, було б неправильно приймати зараз запрошення не переобраного Путіна», - пише джерело.
Кримінал Вбивство Вороненкова замовив колишній чоловік Максакової - Луценко Замовником вбивства екс-депутата невизнаної Держдуми РФ Дениса Вороненкова був підконтрольний ФСБ кримінальний авторитет Володимир Тюрін. Про це на прес-конференції в ГПУ заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко. Луценко наголосив, що Тюрін був цивільним чоловіком Марії Максакової. Відзначимо, що версія про те, що Тюрін замовив вбивство Вороненкова, була озвучена на наступний день після смерті останнього в Києві - 24 березеня 2017 року. Сама Максакова раніше заявляла, що її стосунки з Тюріним були її фатальною помилкою. Нагадаємо, Дениса Вороненкова вбили 23 березня близько 11:30 на вулиці Пушкінській в центрі Києва. Його охоронець також був поранений, але встиг вистрілити у кілера. Того, хто стріляв госпіталізували, проте медики не змогли врятувати йому життя. Дениса Вороненкова застрелив громадянин України, уродженець Севастополя Павло Паршов 1988 року народження. За даними слідства, він був завербований російськими спецслужбами та йому була поставлена ​​задача потрапити в один з підрозділів ЗСУ. Генпрокурор Луценко раніше заявляв, що у Російської Федерації було два мотиви для вбивства Вороненкова: колишній депутат планував найближчим часом створити в Києві Центр опору, щоб викривати корупцію в спецслужбі ФСБ РФ. Крім того, вбивця мав стосунки із проросійськими бойовиками, які зараз перебувають на неконтрольованій України території.
Культура оформление ленты  Незважаючи на скандали, Порошенко відкрив «Театр на Подолі» У Києві на Андріївському узвозі відбулося відкриття оновленого «Театру на Подолі». Про це у себе в Twitter пише президент Петро Порошенко, який приїхав на відкриття театру. «Театр на Подолі - унікальний. Я впевнений, що всі ми будемо пишатися ним. Спасибі всім тим, хто долучився до реалізації великого проекту», - зазначив Порошенко на своїй сторінці в соцмережі. «Важливо, що в країні під час агресії Росії, саме під час війни в столиці відривається нова, реконструйована будівля «Театру на Подолі». Це символ нашого майбутнього», - сказав президент. Нагадаємо, після презентації оновленого театру на Подолі громадськість розділилася у думках - чи відповідає підсумок його реконструкції духу історичного району Подолу. Із цього приводу кілька разів збиралася спеціальна комісія, яка у підсумку заявила, що театр відповідає всім вимогам і реконструйований без порушень.
Політика Із закону про реінтеграцію Донбасу потрібно виключити пункт про амністію бойовиків - експерт Посилання на Мінські угоди в законі про окупованому Донбасі не становить загрози Україні. Про це на прес-конференції заявив суддя Міжнародного кримінального трибуналу щодо колишньої Югославії (2001-2005), представник України в Раді ООН із прав людини (2006-2010) Володимир Василенко, передає кореспондент АСН. «В Україні відсутня єдина державна концепція в питанні ліквідації російської агресії та її наслідків. Є лише позиція, яка розосереджена в різних нормативних актах, починаючи від нот МЗС і завершуючи різними законами та постановами Верховної Ради. Ухвалення президентського закону явно запізніле. Але це дуже важливий крок на шляху кристалізації єдиної концепції України щодо Росії, як держави, яка в порушення своїх міжнародних зобов'язань, здійснила військову агресію та напад на Україну», - заявив він. За словами юриста-міжнародника, в законі дано чіткі визначення російським збройним силам, які беруть участь у військовій агресії проти України. Визначено статус окупованих територій і адміністрацій. Україна згідно із законом тепер не визнає актів окупаційного режиму, які в підсумку - нелегітимні. Плюс Україна за законом має право на відновлення своєї територіальної цілісності. У цьому рамковому законі визначено механізми повернення цих територій. Василенко вважає, що Президент Порошенко мав би завчасно внести до парламенту законопроект, вирішувати питання інформування громадськості його основні положення. «Тоді можна було б уникнути тих скандалів і політичної гризні, сутичок, які були в парламенті під час його прийняття у першому читанні. Тому до другого читання є над чим працювати. В першу чергу, це стосується посилання на Мінські угоди, на чому наполягає опозиція. Хоча на мій погляд, немає нічого небезпечного в тому, що в законі є посилання на ці угоди. Дуже важливо, що в законі зроблено акцент на складову безпеки. Тобто, це означає, що для початку мають бути виведені всі російські війська та найманці, зупинено вогонь, а також встановлено контроль української влади над усією лінією російсько-українського кордону. Тільки потім можна говорити про політичну складову домовленостей», - зазначив експерт. При цьому він вважає неприпустимим проведення виборів на окупованих територіях. Так само не можна передбачати амністію для бойовиків. «Терміну давності таких злочинів немає в міжнародному праві. Тому ці два пункти, які дійсно є в Мінських угодах, має бути виключено», - закликав він.
Політика Політологи про найактивніших політиків: Порошенка, Рабиновича, Саакашвілі, Добкіна Політологи назвали топ-10 найактивніших політиків у країні. Про це на прес-конференції заявив заступник директора АМС, політолог Віталій Бала, передає кореспондент АСН. "Вересень був політично перехідним періодом. А саме на жовтень вже анонсовані політичні акції, тому цей місяць буде політично активним і цікавим", - заявив він. В першу чергу, з його слів, це стосується бюджетного процесу. "Бюджетний процес буде цікавим для експертів. Ми побачимо: є реально коаліція в парламенті чи ні? Чи голосуватиме за бюджет опозиція, яка має бути проти", - додав він. По-друге, в парламенті запущено продовження Мінського процесу. "Ми вже побачили, як ламалися списи під час ухвалення закону щодо Донбасу в першому читанні. Очевидно, що не зовсім правильним буде для України йти в фарватері, який намалювали нам Росія і Німеччина... М'яко кажучи, голосування вже в першому читанні показало порушення Конституції. Тому цей процес у жовтні має бути завершений", - закликав він. По-третє, на порядку денному актуальним буде соціально-економічний процес з початком опалювального сезону. "Попри заяви влади про 100% готовність до опалювального сезону на місцях, тут теж явно будуть проблеми", - прогнозує він. У свою чергу політтехнолог Олексій Голобуцький назвав першу десятку найбільш активних українських політиків на жовтень, з огляду на заявлені актуальні політичні теми. "Президент Петро Порошенко залишається на першому місці в десятці активності українських політиків. Його активність буде тільки посилюватися. Ми вже бачимо, як він усе більше з'являється з ефірах. І ця активність буде посилюватися. На другому місці - прем'єр Володимир Гройсман, який попри заяви про технічне прем'єрство активно присутній у медіапросторі, наприклад, з тією ж пенсійною реформою. На третьому місці буде спікер Андрій Парубій, який проводить у Раді всі голосування", - сказав він. На четвертому місці політичної активності  - Секретар РНБО Олександр Турчинов. "На п'ятому місці - залишається найяскравіший лідер опозиції - Юлія Тимошенко. Всі ми розуміємо, що ні рух Саакашвілі, ні будь-який інший не має партійних структур, як "Батьківщина". Шосте місце - це Муженко, адже роль начальника Генштабу буде тільки збільшуватися. Особливо, з огляду на конфлікт у коаліції і вимоги "Народного фронту" звільнити його. Сьоме місце займає міністр закордонних справ Павло Клімкін. Восьме - мер Львова Андрій Садовий. Його рейтинг за останній рік впав через "сміттєвий скандал", але "Самопоміч" продовжує псувати нерви коаліції, постійно нагадуючи про себе. Дев'яте місце займає Саакашвілі... Десяте - Вадим Рабинович, який остаточно забив нішу КПУ і частини електорату Партії регіонів . "Опозиційний блок" до цього часу не може знайти своє обличчя, з чим пов'язаний вихід Добкіна", - зазначив він.
Наука і технології Нобелівську премію присудили за вивчення поведінкової економіки Нобелівський комітет 9 жовтня присудив премію Шведського національного банку пам'яті Альфреда Нобеля з економіки. Лауреатом став Річард Р.Тейлер, повідомляє прес-служба Нобелівського комітету. Вчені отримали Нобелівську премію за внесок у поведінкову економіку - напрямок економічної теорії, який займається дослідженням впливу психологічних факторів на рішення людей  різних економічних ситуаціях. Оголошенням лауреатів в економіці завершився «нобелівський тиждень». Нагадаємо, розмір премії в 2017 році становить $1,1 млн. Церемонія нагородження переможців відбудеться 10 грудня. Нобелівську премію миру в 2017 році отримав Міжнародний рух із заборони ядерної зброї (ICAN) за «роботу над приверненням уваги до катастрофічних гуманітарних наслідків використання ядерної зброї».
Події Луценко: Тюріну повідомили про підозру у вчиненні злочинів Громадянину РФ, кримінальному авторитету Володимиру Тюріну було повідомлено про підозру в організації вбивства екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова. Про це завив генпрокурор Юрій Луценко, передає Інтерфакс-Україна. «На даний момент Володимиру Тюріну, 1958 р.н., оголошено підозру в організації умисного заподіяння смерті іншій людині - умисне вбивство з корисливих переконань, організація умисного заподіяння смерті іншій людині - вчинення умисного заподіяння смерті іншій людині за попередньою змовою групою осіб, а також умисне вбивство, вчинене на замовлення», - повідомив Юрій Луценко під час брифінгу. Він додав, що стосовно громадянина РФ Тюріна, якому було оголошено про підозру, буде спрямований запит про екстрадицію. Генпрокурор при цьому не виключив застосування щодо нього оголошення в міжнародний розшук і процедури спеціального заочного засудження, якщо в екстрадиції відмовлять.
Культура оформление ленты  Білик і Зібров у Чернівцях хрестили брата Аліни Гросу Співаки Ірина Білик і Павло Зібров хрестили брата Аліни Гросу. Світлинами з події Гросу поділилася в своєму Instagram. Новонародженого брата артистки Михайла хрестили в Чернівцях. До слова, Ірина Білик багато років тому хрестила і Аліну Гросу. «Вчора ми хрестили маленького Михайлика Гросу! Батьки Аліни подарували їй братика! Анечка і Міша! Улюблені! З народженням синочка і крестинами! Хай росте на радість світу!» - написала Ірина Білик в своєму Instagram. Нагадаємо, співачка Ірина Білик, незважаючи на траур в Одесі в зв'язку з пожежею в дитячому таборі «Вікторія», де загинули троє дівчат 16 вересня, дала концерті в Совіньоні. «Їй абсолютно пофіг ваша війна, окупований Росією Крим, який вона відвідувала, і оголошений в Одесі траур у зв'язку із загибеллю дітей. Вона поза політикою і за бабло. Іро, ти не людина, а щось значно нижче», - написав активіст Сергій Стерненко.
Політика Путін дозволив іноземним громадянам воювати в лавах ЗС Росії за кордоном Президент РФ Володимир Путін підписав указ, згідно з яким іноземцям буде дозволено брати участь у силових операціях Збройних Сил Росії за межами країни. Документ був опублікований на офіційному порталі правової інформації Росії. «Військові, які є іноземними громадянами, беруть участь у бойових діях, виконують завдання в умовах воєнного або надзвичайного стану, збройних конфліктах, а також беруть участь у діяльності з підтримання або відновлення безпеки і миру або з припинення міжнародної діяльності терористів за межами території РФ», - сказано в указі. Як передає Радіо Свобода, іноземці можуть служити в армії Росії з 2003 року, але лише солдатами, матросами, старшинами та сержантами, тільки за контрактом і не мають права займати офіцерських посад.
Суспільство Нардеп назвав перелік коледжів і училищ у Києві, яким загрожує закриття У Києві можуть бути закриті 29 коледжів і училищ через відсутність фінансування. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат, радник Київського міського голови Дмитро Білоцерковець. «29 навчальних закладів Києва I-II категорії можуть підлягати закриттю в 2018 році в зв'язку з тим, що в проекті держбюджету на 2018 рік не передбачено їх фінансування», - підкреслив Білоцерковець. За словами парламентарія, Київ став єдиним регіоном України, в якому не передбачена необхідна дотація на 2018 рік. Нардеп уточнив, що сума необхідної дотації - 271 млн гривень. Нагадаємо, 28 вересня в Україні набрав чинності закон «Про освіту», який викликав хвилю протестів з боку Румунії та Угорщини. Відповідно до закону, державна мова є мовою освітнього процесу в навчальних закладах. Особам, які належать до корінних народів і національних меншин України, дається право на навчання рідною мовою разом з українською мовою в комунальних закладах дошкільної та загальної середньої освіти.
Події Поліція виявила у жителя Львівщини арсенал боєприпасів У Львівській області працівники поліції у місцевого жителя виявили арсенал боєприпасів. Про це сказано в повідомленні прес-служби ГУ Нацполіції по області в Facebook. Відзначається, що правоохоронці знайшли у жителя Пустомитівського району три пістолети і боєприпаси, які той зберігав у себе вдома. Як повідомляється, правоохоронці виїхали за викликом 58-річної жінки, яка повідомила, що її 61-річний чоловік б'є її і загрожує предметом, схожим на пістолет. «Спочатку працівники поліції припинили конфлікт між подружжям, а потім під час огляду виявили в приміщенні три пістолети «Зоракі», магазини до них, а також 35 набоїв калібру 9 мм з гумовими кулями. Частина з патронів була перероблена під бойові. У приміщенні було знайдено капсуль, детонатор і пакети з речовиною, схожою на вибухову», - сказав заступник начальника поліції області Тарас Сабанюк. За цим фактом розпочато кримінальну справу за ст. 263 ч. 1 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.
Кримінал Росія відправляє кримінальників воювати на Донбасі На окупованій території Донбасу почастішали злочини проти мирного населення через комплектування російських окупаційних військ особами з кримінальним минулим. Про це на брифінгу заявив прес-секретар Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко, передає Укрінформ. «Практика укомплектування так званого першого і другого армійських корпусів російських окупаційних військ особами з кримінальним минулим призводить до зростання числа злочинів проти мирного населення і всередині бандформувань», - розповів він. За словами Лисенка, 8 жовтня командир одного з підрозділів так званої 5-ї окремої мотострілкової бригади в Макіївці важко поранив підлеглого «за неповагу до кадрового російського офіцера». Крім того, терористи зі складу так званого 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти в Новоазовську, погрожуючи зброєю жителям населеного пункту Саханка, насильно заселяються в їхнє житло.
Події «ОККО»: будівництво АЗС на Ревуцького буде призупинено Будівництво АЗС на вул. Ревуцького в Дарницькому районі Києва буде припинено до завершення суперечок у правовому полі. Про це повідомляє прес-служба мережі «ОККО», передає Інтерфакс-Україна. «Щоб розібратися в ситуації, яка сталася навколо АЗК на вул. Ревуцького, 8-К, ПАТ «Концерн «Галнафтогаз» провело переговори з забудовником ділянки землі і фактичним власником нерухомості ТОВ «Гуель Парк». В рамках зустрічі було ухвалено рішення про зупинку робіт з реконструкції об'єкта нерухомості під АЗК до закінчення суперечок у правовому полі», - сказано в повідомленні. В «ОККО» підкреслили, що відкриті до діалогу з місцевими жителями. Раніше ми повідомляли, що 4 жовтня ввечері активісти і місцеві жителі вийшли на акцію протесту проти будівництва АЗС. В ході акції відбулися зіткнення, під час яких учасники мітингу частково зруйнували АЗС. Втім, раніше будівництво тут заборонив суд. Як розповідала АСН Апеляційний суд Києва наклав заборону на будівництво автозаправної станції на земельній ділянці, розташованій на перетині вул. Ревуцького та Анни Ахматової.
Кримінал оформление ленты  Банда на території трьох областей продавала алкоголь, виготовлений з автоомивача Працівники СБУ припинили діяльність організованої групи, яка налагодила розгалужену мережу з виготовлення та реалізації контрафактного алкоголю. Про це повідомили в прес-центрі СБУ. Правоохоронці встановили, що група з 6 осіб займалася виготовленням фальсифікованого алкоголю. Організатором групи був житель Мелітополя. Цехи з обладнанням злочинці організували на території Запорізької, Київської та Дніпропетровської областей. Як відзначили в СБУ, ділки переганяли автомобільний омивач скла і отримували спирт, з якого потім готували контрафакт під марками відомих українських брендів. Щодоби реалізовувалося до 2 тисяч літрів фальсифікованого алкоголю. У зловмисників під час обшуків вилучили 10 т фальсифікованого спирту, 9,5 т слабоалкогольних напоїв загальною вартістю майже 5 млн грн.
Політика НАТО прийняла резолюцію, що дозволяє Україні готуватися до вступу в Альянс - нардеп Парламентська асамблея НАТО ухвалила резолюцію «Зміцнення стабільності і безпеки в Чорноморському регіоні» з урахуванням поправки української делегації. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила голова постійної делегації в НАТО, нардеп Ірина Фріз. Вона зазначила, що резолюцію ухвалили на пленарному засіданні Парламентської Асамблеї НАТО в Бухаресті. «Поправка передбачає продовження обговорення з Україною і Грузією питання чорноморської безпеки, а також подальшого посилення співпраці в рамках діяльності НАТО та реалізації політичного рішення щодо наступних кроків до імплементації рішення Бухарестського саміту 2008 року», - розповіла парламентарій. У 2008 році обумовлювалося, що в перспективі Україна і Грузія зможуть стати членами Альянсу. «Резолюція ПА НАТО де-юре створює підстави для того, щоб ми приступили до обрання алгоритму з підготовки членства в НАТО», - підкреслила Фріз.
Кримінал оформление ленты  Вбивці Вороненкова купили зброю у власника горезвісного "збройового бункера" під Києвом Вбивці Вороненкова перед злочином вже затримувалися поліцією, а зброю купили у відомого власника "збройового бункера" під Києвом. Про це на брифінгу в понеділок заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко. Юрій Василенко, Олександр Лось, Ярослав Левенець, Павло Паршов та Ярослав Тарасенко, вступивши у злочинну змову з Володимиром Тюріним - колишнім чоловіком Марії Максакової, планували вбивство колишнього депутата невизнаної в Україні Держдуми РФ. Скрін відео: Ієрархія в злочинній банді Безпосередньо пошуком автомобіля і зброї для здійснення злочинного задуму займався Левенець. Примітно, що поліція за кілька днів до вбивства затримувала його зі зброєю, але відпустила. 9 березня Левенець залишив у скриньці камери схову два пістолети. 17 березня працівники Солом'янського районного відділення поліції, вистеживши, кому належить скринька, затримали Левенця. Однак оскільки законодавство за незаконне зберігання зброї не передбачає арешту, Левенець був відпущений поліцією під підписку про невиїзд. Відпущений на свободу Левенець продовжує готуватися до вбивства - орендує квартиру і купує нову зброю замість конфіскованої. Скрін оперативного відео затримання Левенця на вокзалі. Ще одна важлива деталь слідства - іншу зброю, замість конфіскованої, Левенець купив у скандально відомого Геннадія Конєва - власника так званого магазину макетів, величезний бункер якого, набитий боєприпасами і зброєю, правоохоронці знайшли під Києвом 4 листопада 2016 року. Зокрема в бункері було виявлено близько 60 ракет, схожих на боєприпаси для установок "Град", протитанкові гранатомети, 200 протитанкових мін і навіть танк, повідомляє прокуратура Києва. Тоді власник магазину Геннадій Конєв, заявив, що його магазин вже перевіряли неодноразово і що торгує він виключно макетами зброї. Більше того, власник звинуватив правоохоронців у "беззаконні" і в тому, що вони вкрали його майно. Зараз Конєв проходить ще за кількома судовими справами, повідомив сьогодні, 9 жовтня, генеральний прокурор Юрій Луценко. Конєв оптом купив цю зброю у військовій частині Артемівська. "Приблизно рік тому була в Києві гучна справа, коли прокуратура вилучала багато зброї в спецмагазинах (мережа магазинів "Парабелум". - Авт.) з продажу зброї. Там знаходили і ракети "Град" і багато короткоствольної і довгоствольної зброї. Саме той Конєв, який так завзято протестував проти обшуків у нього, проходить зараз в інших справах у судах, продав, за версією слідства, пістолет злочинцям, замість тих, що у них вилучили. Фактично злочинці шукали зброю в останній момент і знайшли її у того, хто, за законом, мав торгувати зрізаними пістолетами, але, на жаль, торгував, очевидно, і пістолетами, які після елементарних дій могли використовуватися як бойові", - сказав Луценко. Нагадаємо, виконавець вбивства Вороненкова Паршов був застрелений на місці злочину. Лось і Тарасенко - затримані. Василенко та Левенець втекли з України і перебувають у розшуку.
Політика У Путіна назвали умови для розв'язання конфлікту на Донбасі У Кремлі розповіли про умови для розв'язання ситуації на Донбасі. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає «РИА Новости». За його словами, розв'язати конфлікт на Донбасі тільки нормандським форматом неможливо. Пєсков додав також, що для цього потрібна політична воля сторін конфлікту, якими, за його словами, є Київ і Донбас. «Зміни «на землі» не можуть забезпечити сили країн-учасниць нормандського процесу або інших країн, зокрема Америка. Зміни можуть бути забезпечені лише «учасниками цього конфлікту», якими є Донбас і Київ. Для зміни ситуації потрібна чітка наявність політичної волі в плані виходу не на подальше нагнітання ситуації, а на розв'язання проблем мирними і політичними засобами», - повідомив Пєсков. Крім того, коментуючи зустріч помічника Путіна Владислава Суркова і спецпредставника Держдепу США по Україні Курта Волкера, він додав, що «пройшло звіряння годинників, обмін думками про ситуацію».
Політика Луценко: Можливий допит начальника Генштабу Муженка Можливий допит начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка в рамках розслідування справи про вибухи на артскладах у Калинівці Вінницької області. Про це на брифінгу заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає Укрінформ. «Думаю, допит пана Муженка з цього приводу також буде, але це визначає сам слідчий, вони вже під час моєї каденції на цій посаді звикли, що питати про це ні в кого не треба», - зазначив Луценко. Нагадаємо, увечері 26 вересня на складі боєприпасів у Калинівці Вінницької області сталася пожежа і детонація боєприпасів. Були евакуйовані більше 30 тисяч місцевих жителів. В результаті НП постраждали дві людини. Вибухи припинилися вранці 28 вересня, проте розмінування території біля Калинівки триватиме до кінця листопада. Пізніше від низки політиків і чиновників звучали заклики звільнити Муженка. Однак сам голова Генштабу заявив, що його або його підлеглих звинуватити в бездіяльності в ситуації, що виникла в Калинівці Вінницької області, не вийде.
Суспільство У піку «євробляхам» в Україні створили «Союз автомобілістів України» В Україні в піку «євробляхам» створили «Союз автомобілістів України». Про це на прес-конференції заявив генеральний продюсер продакшн «Мотор ТВ» Максим Моргунський, передає кореспондент АСН. «Ми створюємо громадську організацію «Союз автомобілістів України» (САУ), яка повинна об'єднати інтереси і захищати права тих, хто має авто на державну реєстрацію, і тих, хто дотримується правил дорожнього руху, хоче мати нормальну дорожню інфраструктуру і нормальне пальне на заправках. Необхідність створення такої організації визріла давно... Адже в Україну заїхало менше 200 тис. авто на польській, литовській та іншій реєстрації, а вони вже створили організації з захисту своїх прав», - заявив він. Він нагадав, що з 2018 року запрацює Дорожній фонд, куди будуть потрапляти всі податки і збори з автомобілів. «Ці кошти безпосередньо будуть йти на наші дороги, інфраструктуру. Тому власники таких авто, які платять ці податки і збори, мають право контролювати, куди йтимуть ці кошти», - додав він. З його слів, попри заяви т.зв. «євроблях» про те, що їх більше 1 млн, в реальності по Україні їх не більше 200 тис. Вони перекривають дороги, організовують акції протесту. Тому нова громадська організація повинна об'єднати інтереси і захистити права тих, хто платить податки і мита, купуючи авто. «За нашими підрахунками, в Києві - на європейській реєстрації - це кожен 80-й, у Львові та області - кожен 20-й. Але саме ці автомобілісти найбільше помічені в ДТП. Їхні авто зазвичай старше 7 років... Ці автомобілісти часто провокують аварії, а в разі серйозних ДТП їм взагалі легше кинути авто, а потім «шукай вітру в полі», - зазначив він. У свою чергу, правозахисник Едуард Багіров нагадав, що в Україні на сьогодні зареєстровано близько 6-7 млн автовласників. «Їхні права ми будемо захищати. Наша організація розпочала роботу вже з вересня. І ми хочемо донести інформацію про те, що така організація захисту прав автовласників на українській реєстрації є. Це ті люди, які справно платять податки», - додав він.
Суспільство В Україну йде холод із Західної Європи: в Карпатах вже мінусова температура Протягом доби із Західної Європи в Україну переміститься прохолодна повітряна маса, що викличе припинення опадів і похолодання. Про це повідомили в Укргідрометцентрі. У вівторок, 10 жовтня, буде без істотних опадів. Температура вночі 1-6° тепла, вдень 10-15°, на крайньому півдні вночі 7-10°, вдень 15-18°; в Карпатах протягом доби від 3° тепла до 2° морозу. У Києві - без істотних опадів, вночі 2-4° тепла, вдень 12-14°. Як зазначила синоптик Наталка Діденко, ніч вівторка в Києві буде дуже холодною, передбачається +1 ... +6 градусів, а в Карпатах до 0-3 градусів морозу. На півдні і сході +4... +11 градусів, на узбережжі морів до 13 градусів тепла. Дощі можливі завтра на заході і півночі України, центральні області, схід і південь - практично без опадів. Однак уже 11 жовтня синоптики прогнозують у західних, північних, Вінницькій та Черкаській областях невеликий, місцями помірний дощ, на решті території без опадів. Температура вночі 3-8°, на узбережжі морів до 11° тепла, у східних, Чернігівській та Сумській областях місцями 0-2° тепла; вдень 10-16°, в південній частині 15-20°. В наступну суботу-неділю відчутно похолодає навіть вдень, додала Діденко.
Події Шахтарі перекрили дорогу між Києвом та Варшавою в ПП «Ягодин» Нововолинські шахтарі почали акцію протесту біля українсько-польського кордону на трасі міжнародного значення М 07 Київ - Ковель - КПП «Ягодин». Про це інформує прес-служба ДСНС.Сьогодні, 9 жовтня, о 11:30 на відстані двох кілометрів від пункту пропуску «Ягодин» у районі н.п. Старовойтове на Волині майже 70 людей перекрили дорогу між Києвом та Варшавою. В результаті переговорів між працівниками Нацполіції і учасниками мирного мітингу було домовлено, що вони будуть частково пускати по одному легковому авто, але рух вантажівок повністю заблокують.Подорожуючих, які збираються перетнути держкордон України в ПП «Ягодин», попереджають про можливі незручності, а також рекомендують при плануванні поїздок з перетином кордону користуватися іншими пунктами пропуску. Про причини мітингу шахтарів не повідомляється.
Кримінал оформление ленты  З'явилася перша реакція вдови Вороненкова на оприлюднені результаті слідства Вдова убитого в Києві екс-депутата невизнаної Держдуми РФ Дениса Вороненкова Марія Максакова подякувала слідству за завершення розслідування вбивства. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook. «Життя варте того, щоб боротися за правду і проти зла, інакше ми дозволяємо бути безкарності і вседозволеності покидьків», - написала Максакова. Як відомо, в понеділок, 9 жовтня, на брифінгу генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що замовником вбивства Вороненкова є російський кримінальний авторитет Володимир Тюрін. Тюрін - колишній чоловік Максакової, з якою у нього двоє спільних дітей. Максакова раніше заявляла, що до вбивства Вороненкова Тюрін не може бути причетний. Вороненкова застрелили 23 березня в центрі Києва.
Політика Адвокати Тюріна заявили, що Вороненкова вбили "українські націоналісти" Адвокати російського кримінального авторитета Володимира Тюріна, якого генеральний прокурор України Юрій Луценко назвав головним організатором вбивства колишнього депутата невизнаної Держдуми Росії Дениса Вороненкова, заявили, що їхній клієнт до цього непричетний, передає РТ. Адвокат Сергій Біляк взагалі заявив, що вбивство російського політика - це справа рук українських націоналістів, "які сподівалися, що потім українська влада використає його для нових звинувачень Росії". У той же час, за його словами, Тюрін до смерті Вороненкова непричетний, не був з ним в конфронтації і практично його не знав. Також адвокат заявив, що Тюрін не заважав відносинам Вороненкова зі своєю колишньою цивільною дружиною Марією Максаковою. Нагадаємо, раніше ще один колишній депутат Держдуми Ілля Пономарьов, який теж переїхав в Україну, заявив, що Максакова регулярно спілкувалася з Тюріним.
Суспільство У Росії на фізкультурі за навчальний рік загинули понад 200 школярів На уроках фізкультури в країні-агресорі за один навчальний рік (2016-2017) загинули 211 школярів. Про це заявила міністр освіти і науки РФ Ольга Васильєва, передають «Известия». За її словами, ця трагічна статистика пов'язана з відсутністю медичних карток учнів в освітніх установах. «У нас 211 осіб загинули минулого (навчального. - Ред.) року на фізкультурі», - повідомила російська чиновниця на засіданні Ради Федерації. Міністр розповіла про намір повернути групи здоров'я, які визначають лікарі. Це дозволить диференціювати навантаження для кожного учня. Нагадаємо, 6 жовтня семеро дітей отруїлися після вживання майонезу, який безкоштовно роздавали біля метро «Шулявська» в Києві. Поліція порушила кримінальну справу і з'ясовує, хто проводив промо-акцію.
Політика Парламентська асамблея НАТО пройде в Україні - Порошенко У НАТО ухвалили рішення провести в Україні Парламентську асамблею Північноатлантичного Альянсу в 2020 році. Про це повідомив Президент України Петро Порошенко на своїй сторінці в Facebook. «Навесні 2020 року Україна прийматиме Парламентську асамблею НАТО. Для нас це вкрай потужний сигнал солідарності і підтримки в боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність від Альянсу», - написав Порошенко. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін в мікроблозі Twitter також привітав рішення ПА НАТО з підтримки України і запросив «наших друзів в Україну в 2020 році». «Нам буде що показати і про що поговорити. 2020 року - переломний етап нашої військової реформи у відповідності зі стандартами НАТО», - додав міністр. Нагадаємо, рішення про проведення ПА НАТО в Україні прийняли 8 жовтня.
Політика оформление ленты  Ердоган прибув до Києва: до варти він звернувся українською мовою Президент України Петро Порошенко проводить зустріч з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, який прибув з офіційним візитом до Києва. Про це повідомили в прес-службі глави держави. В рамках візиту відбудеться шосте засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною під співголовуванням Порошенка і Ердогана. За підсумками засідання планується підписати низку двосторонніх документів. Після закінчення заходів запланована зустріч Президента України та Президента Туреччини з представниками ЗМІ. Під час зустрічі під будівлею Адміністрації Президента, Ердоган українською мовою привітав почесну варту. «Вітаю воїнів», - сказав президент Туреччини. Після цього оркестр почесної варти виконав державні гімни України та Туреччини.
Кримінал Шкіряк «накаркав» вбивство Тюріна Кримінального авторитета країни-агресора Володимира Тюріна, якого звинувачують у замовленні вбивства екс-депутата невизнаної Держдуми РФ Дениса Вороненкова, не видадуть Україні, але можуть знищити в Росії. Про це на своїй сторінці в Facebook написав радник міністра МВС Арсена Авакова Зорян Шкіряк. «Переконаний, що Володимира Тюріна не видадуть Україні, але його точно можуть фізично знищити в Росії. З огляду на результат ефективного розслідування ГПУ і доказ прямої участі російського кримінального авторитета Володимира Тюріна в організації вбивства Дениса Вороненкова, можна стверджувати, що над «злодієм в законі» завис «Дамоклів меч» Луб'янки», - підкреслив Шкіряк. Він зазначив, що ліквідацією Тюріна займуться спецслужби, щоб прибрати прямого свідка участі ФСБ і вищого керівництва РФ в замовленні вбивства Вороненкова. Нагадаємо, в понеділок, 9 жовтня, на брифінгу генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що замовником вбивства Вороненкова є російський кримінальний авторитет Володимир Тюрін. Тюрін - колишній чоловік Максакової, з якою у нього двоє спільних дітей.
Політика Раді пропонують заборонити українцям їздити в Росію У Верховній Раді зареєстровано законопроект №7187 про введення тимчасового обмеження права громадян України на виїзд на територію країни-агресора. Про це сказано на сайті парламенту. Авторами законопроекту є Андрій Немировський (БПП), Андрій Шинькович (БПП), Андрій Денисенко (позафракційний). Документ був отриманий Радою в понеділок, 9 жовтня, однак його текст на сайті парламенту ще не опублікований. Нагадаємо, раніше в СБУ заявили, що розробляють пропозиції для ефективної протидії розв'язаній Кремлем «гібридній війні» проти України. Голова СБУ Василь Грицак пропонує заборонити політикам і чиновникам їздити в РФ. Документом передбачено кримінальну відповідальність чиновників за відвідування країни-агресора з метою заподіяння шкоди національним інтересам України. Цю статтю пропонують додати до Кримінального кодексу України.
Суспільство Введення миротворців ООН на Донбас підтримує більшість експертів Ідею введення місії миротворців підтримує більшість громадян і експертів. Про це під час «круглого столу» заявила директор Фонду «Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва» Ірина Бекешкіна, передає кореспондент АСН. «Населення України з 2015 по 2016 рік загалом підтримує ідею введення миротворчої місії на Донбас. Найбільший показник - 38% - «проти» такої місії спостерігається на півдні. Якщо говорити про Донбас, то в 2015 році населення тут негативно ставилося до місії миротворців, а вже в 2016 році - думка змінилася. Зараз за 2017 рік ми провели експертне опитування щодо цього», - розповіла соціолог. За її словами, опитування виявило, що більшість експертів підтримують введення миротворчого контингенту на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, проте більшість не вважає перспективу розміщення миротворців з мандатом ООН реалістичним сценарієм. «Оптимально для української сторони вважають участь у миротворчій операції представників Сполученого Королівства, Сполучених Штатів, а також Польщі та країн Балтії (насамперед Литви). Експерти не змогли назвати конкретний перелік країн, приналежність миротворців у яких задовольнить як Росію, так і Україну. Серед названих варіантів дещо частіше згадувалася Німеччина. Основними можливими наслідками миротворчої операції експерти називають питання безпеки: припинення військових дій, роззброєння бойовиків, виведення російсько-окупаційних військ, а також встановлення контролю над кордоном. Найбільш імовірним політичним наслідком експерти називають посилення тиску на Україну в частині виконання політичних пунктів Мінських домовленостей», - додала вона. Експерти, за словами Бекешкіної, радять в жодному разі не погоджуватися на вибори в ОРДЛО без певного перехідного періоду задля запровадження миротворців, а також особливий статус ОРДЛО. «Водночас значна частина експертів вважає, що такі компроміси, як амністія бойовиків і створення змішаних поліцейських сил в ОРДЛО за участю України, місцевих представників, представників сил ООН можна обговорювати і приймати до виконання при певних умовах. Введення миротворців ще не означатиме розв'язання конфлікту, а результат залежатиме від складу цих сил і умов, при яких вони будуть розміщені», - сказала Бекешкіна. Опитування проводилося з 27-29 вересня 2017 року. Було опитано 21 експерта.
Суспільство оформление ленты  Зоозахисники та мисливці ледь не побилися під Академією наук через лосів Захисники тварин прийшли сьогодні до будівлі Президії Академії наук, щоб вимагати внесення до Червоної книги лося. Біля її стін вони зустрілися з працівниками мисливських господарств, які не підтримують таку ідею. Від Академії наук залежить - ухвалити рішення про внесення лося до Червоної книги чи ні. Обидві сторони заявляють, що мета у них одна - зберегти парнокопитних. А сперечалися, перекрикували і перебивали один одного учасники акції тому, що бачать по-різному рішення проблеми. Мисливці стверджують, що внесення лося до Червоної книги не розв'яже проблему. На думку провідного спеціаліста Асоціації користувачів мисливських і рибальських господарств Володимира Нижника, після внесення лося до Червоної книги мисливська галузь припинить його охороняти: «Зараз він хоч під нашим захистом перебуває. Після внесення в Червону книгу він залишиться без будь-якого захисту. Якщо і робити це, або забороняти полювання в Україні, будь ласка, але спочатку створіть державну службу охорони, яка прийме цей об'єкт під свою охорону». «Чисельність лося в Україні - близько 6 тисяч, - каже директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко. - Це дуже мало. Наприклад, у Білорусі - 30 тисяч, у Польщі - 20 тисяч, в маленькій Латвії - 15 тисяч. Тому полювання на лося - це його знищення. Ми за занесення його до Червоної книги або мораторій, щоб десять років на нього не полювали. Коли його чисельність знову стане 20 тисяч, можна буде почати полювання». Директор мисливського господарства «Поліське товариство мисливців та рибалок» Олександр Литовчук наполягає: щоб зберегти лося, потрібна державна програма, як у Польщі, на яку виділяються гроші. «Там створені вольєри, тисячі гектарів, де вирощується і розселяється лось, - говорить він. - У нас такого немає. Якщо не може держава, у нас вона бідна, піти на такий крок, ми, як користувачі, згодні скинутися грошима для створення такого великого вольєрного господарства і проводити роботу щодо популяції лося». Водночас Литовчук заявляє, що ідею розплідника в державі не підтримують, бо не хочуть віддавати гроші в розпорядження мисливським господарствам. Мовляв, «так їх не роздерибанили». Ідею створення лосиних розплідників підтримують і зоозахисники. З тією лише різницею, що, на їхню думку, до того, як запрацює (якщо взагалі запрацює) ця программа¸ рідкісних тварин відстрілювати не можна в жодному разі.
Суспільство Верховний суд «забракував» дві заяви від кандидатів Верховний суд «забракував» дві заяви від кандидатів у судді, які не потрапляють на конкурс в оновлений склад суду. Про це на брифінгу заявив суддя-секретар Адміністративного палати Верховного суду України Олександр Прокопенко, передає кореспондент АСН. «Мінімум дві такі заяви у нас є. Так, один з кандидатів оскаржить рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів щодо недопуску його до конкурсу через порушення перебування на військовому обліку цього кандидата. Він не був допущений через це до написання письмових тестових завдань. Вищий адміністративний суд відмовив у задоволенні його скарги, і зараз ця справа перебуває на розгляді Верховного суду», - додав він. За словами Прокопенка, ще один кандидат не набрав необхідної кількості балів на практичному завданні і не пройшов до наступного етапу конкурсу. «Його справа буде розглядатися 24 жовтня», - сказав він. Чиновник нагадав, що Вища Рада правосуддя недавно вніс подання Президенту на призначення 111 суддів оновленого Верховного суду.
Суспільство Двох українських прикордонників взяли під варту в РФ на два місяці - Слободян Двоє українських прикордонників, яких Росія затримала на кордоні з Сумською областю 3 жовтня, взяті під варту в Росії строком на два місяці. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян.Слободян зазначив, що 9 жовтня відбулася прикордонно-представницька зустріч з російською стороною щодо звільнення прикордонників. Зустріч не дала ніяких результатів. «Російський прикордонник, який прийшов на зустріч, заявив, що він не уповноважений відповідати на запитання і тільки вручив російську версію протоколу про зустріч. Документ формально-сухий і не містить відповідей на запитання, які цікавлять українську сторону», - розповів Слободян. За його словами, українська сторона з'ясувала, що стосовно затриманих прикордонників вже відбувся «суд». «Розгляд відбувався за двома статтями: щодо незаконного перетину кордону і непокори працівникам правоохоронного органу. Рішення суду - 2 місяці утримання під вартою», - написав Слободян. Він уточнив, що в Україні вважають, що прикордонників захопили силою. «Швидше за все, на офіцерів чиниться психологічний тиск і не виключено, що у них на тілі є видимі ознаки фізичної боротьби на кордоні», - підкреслив чиновник.
Суспільство оформление ленты  Пам'ятник Героям Небесної сотні і загиблим добровольцям відкрили на горі Карачун На горі Карачун біля Слов'янська Донецької області відкрили пам'ятник Героям Небесної сотні, а також загиблим добровольцям, які захищали Україну. Про це повідомляє «Східний проект». Військові, які брали участь у визволенні Слов'янська в 2014 році, були нагороджені волонтерською медаллю. 65 військовослужбовців отримали нагороду посмертно. Посмертно були нагороджені і мирні жителі, убиті окупантами за проукраїнські погляди. Освячення пам'ятника проводить військовий капелан 81-ї окремої аеромобільної бригади ЗСУ отець Василь. Після заходу гості відвідали бази військовослужбовців сил АТО в Слов'янську і Краматорську. Нагадаємо, 5 жовтня на Інститутській вулиці в Києві вандал розбив пам'ятник Героїв Небесної сотні. Акт вандалізму скоїв житель Севастополя Юрій Чеканов, який прибув до столиці України в ніч з 4 на 5 жовтня. У суді він заявив, що знову пішов би на подібний злочин.
Політика Закон про Донбас дозволить Порошенку формально припинити АТО - думка Закон про Донбас дозволить Порошенку формально виконати обіцянку про припинення АТО. Про це на прес-конференції заявив керівник аналітичного Центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов, передає кореспондент АСН. "У законі про реінтеграцію Донбасу є тільки 2 з 10 статей, які можна назвати правовими нормами. Все інше в законі - це політичні декларації як спроба гарантувати лояльність правих радикалів з оглядкою на майбутні президентські і парламентські вибори", - заявив він. За його оцінками, саме тому з'явилися такі визначення, як "військова агресія" і "окуповані території"."Номінальне завершення АТО теж може бути використано як номінальне виконання обіцянки Петра Порошенка напередодні нових виборів. Адже на минулих президентських він якраз прийшов до влади як президент миру. Не виконати цю основну обіцянку було б не комільфо", - додав він. Ключовим у законі, на думку експерта, є норма, що дозволяє Порошенку без згоди Верховної Ради ввести воєнний стан на окремих територіях. "Це, повірте, ще всім відгукнеться. Адже це право стосується не тільки Луганської та Донецької областей", - додав він.
Кримінал оформление ленты  Оприлюднено відео захоплення в полон військових РФ у Сирії Оприлюднено відео, на якому знято захоплення в полон бойовиками «Ісламської держави» двох російських військових - Романа Заболотного і Григорія Цуркану. Про це повідомляє «Медуза». Відео виявила дослідницька група Conflict Intelligence Team. На записі Заболотний заявив, що є росіянином і їхав «з інформацією в штаб». Поруч з ним перебувають ще двоє полонених. Імовірно, один з них - Григорій Цуркану, а другий - полонений сирієць. Нагадаємо, про захоплення двох полонених росіян бойовики ІДІЛ заявили 28 вересня. Заболотний був членом козацької організації з Ростовської області, а Цуркану - екс-військовим ВДВ. Обидва воювали на боці терористів Донбасу проти ЗСУ. Міністерство оборони РФ двічі заявило, що російські військовослужбовці в полон до терористів ІД не потрапляли. Однак пізніше депутат невизнаної Держдуми РФ Віктор Водолацький заявив, що Заболотний і Цуркану вбиті.
Політика Росіяни могли вторгнутися на територію України, щоб захопити наших прикордонників При огляді місця, де зникли двоє українських прикордонників, були виявлені сліди перебування двох груп. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян. "Наші військовослужбовці буди захоплені силою, а той факт, що до них кілька днів тому не пустили українського консула, тільки це підтверджує. Ще один аргумент на користь цієї версії - при огляді лінії кордону, в місці передбачуваної «зустрічі» наших прикордонників були виявлені сліди розташування двох груп які, швидше за все, і захоплювали наших офіцерів", - написав Слободян. І хоча він не уточнює, на чиїй території були виявлені сліди, але очевидно, що українські прикордонники, розшукуючи своїх колег, не стали порушувати кордон і переходити на територію Росії. Отже, росіяни вторглися на територію Сумської області і захопили двох українських прикордонників. Слободян також заявив, що на офіцерів чиниться психологічний тиск і Державна прикордонна служба та МЗС вимагатимуть від російської сторони видачі прикордонників. Також, під час огляду лінії кордону, де затримали прикордонників, були виявлені сліди розташування двох груп, які, ймовірно, захоплювали офіцерів. Нагадаємо, двоє прикордонників зникли 3 жовтня в Сумській області, 4 жовтня Росія підтвердила затримання українських прикордонників, а 6 жовтня до затриманих ФСБ прикордонників не пустили консула.Також, під час огляду лінії кордону, де затримали прикордонників, були виявлені сліди розташування двох груп, які, ймовірно, захоплювали офіцерів. Нагадаємо, двоє прикордонників зникли 3 жовтня в Сумській області, 4 жовтня Росія підтвердила затримання українських прикордонників, а 6 жовтня до затриманих ФСБ прикордонників не пустили консула.
Кримінал У міськраді Черкас провели обшуки через розтрату бюджетних коштів - прокуратура Правоохоронці провели обшуки в департаменті архітектури та містобудування, а також у департаменті ЖКГ міськради Черкас. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Черкаської області. Зараз прокуратура розслідує кримінальне провадження за фактом привласнення та розтрати бюджетних коштів під час закупівлі товарів і послуг за бюджетні кошти. Відзначається, що чиновники міськради давали незаконні дозволи на будівництво багатоповерхівок та самовільне проведення приватними підприємствами будівельних робіт, що завдало значної шкоди державним інтересам. Силовики вилучили фінансово-господарську документацію, зокрема з будівництва об'єктів житлової забудови. «Вживається заходів щодо встановлення осіб, причетних до розтрати та привласнення бюджетних коштів», - підкреслили в прокуратури. Нагадаємо, обшуки проходили 6 жовтня. Тоді мер Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що обшуки пов'язані з заявами про укладання плитки в Черкасах і незаконним будівництвом у місті.
Кримінал оформление ленты  ГПУ опублікувала повний відеозвіт про результати розслідування вбивства Вороненкова Генеральна прокуратура України опублікувала повний фільм зі звітом про результати розслідування вбивства колишнього депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова. У фільмі оприлюднено повний склад банди, яка спланувала і здійснила зухвале вбивство. Розповідаються подробиці того, як вони готувалися до здійснення свого підступного задуму, орендували квартири, машини, купували амуніцію і зброю. Також на відео зняло затримання одного з виконавців убивства - Ярослава Тарасенка та одного з організаторів - Олександра Лося. Водночас двоє інших членів банди втекли і зараз ховаються від правосуддя. Нагадаємо, сьогодні генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що замовником вбивства депутата виявився російський «злодій в законі» Володимир Тюрін - колишній співмешканець дружини Вороненкова - Марії Максакової. Адвокати останнього ці звинувачення заперечують.  
Політика Президент Киргизстану не полетів у РФ через можливий держпереворот Президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв скасував запланований на 10-11 жовтня візит до Росії. Про це повідомила прес-служба глави Киргизстану. «Атамбаєв скасував свій робочий візит до міста Сочі, запланований на 10-11 жовтня 2017 року. Передбачалося, що глава держави візьме участь у засіданнях Ради глав держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав і Вищої Євразійської економічної ради», - відзначили в прес-службі. Це рішення Атамбаєв ухвалив у зв'язку з інформацією про підготовлювані в республіці масові заворушення в день виборів з боку «окремих політиків із залученням криміналу». Крім того, в адміністрації Атамбаєва впевнені, що деяких політиків фінансують з-за кордону. «Президент вирішив скасувати свій робочий візит, щоб особисто контролювати порядок і безпеку в країні», - повідомили в прес-службі. Делегацію Киргизстану в РФ очолить прем'єр-міністр Сапар Ісаков. Вибори президента Киргизстану призначені на 15 жовтня.

Який вид спорту підходить вам за Знаком Зодіаку
Який вид спорту підходить вам за Знаком Зодіаку
Фізична активність важлива для того, щоб підтримувати організм у тонусі та уникати неприємностей зі здоров'ям ....
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Хороша фізична форма — це не лише запорука привабливості, а й відмінного настрою, здоров'я та удачі Спеціальне....
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
Постійні стреси часто призводять до того, що у нас зовсім не залишається енергії та сил Від цього псується нас....
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Спілкування з негативними людьми спустошує нас, знижує імунітет, викликає тривожність, занепад сил, впливає ви....
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
більше матеріалів




/-1,8172550201416-/ /-pc-/
Top