counter
Архів Повернутись назад 09 Вересня 2016
9 Вересня
Суспільство У Сумах пройшли обшуки у засновника «Російського культурного центру» Працівники Служби безпеки України провели обшук за місцем проживання засновника «Російського культурного центру» в рамках розслідування злочинів проти основ національної безпеки України, повідомили в обласній прокуратурі. «За результатами проведення слідчої дії виявлено та процесуально вилучено 20 примірників газети і два агітаційних матеріали сепаратистського змісту, пакет з «георгіївськими стрічками» (702 шт.), прапор РФ тощо», - йдеться в заяві прокуратури. Як повідомив начальник галузевого відділу прокуратури Сумської області Сергій Саєнко, поки прокурорами і слідчими проводиться комплекс скоординованих заходів щодо забезпечення всебічного та об'єктивного розслідування. Нагадаємо, 8 вересня Кабінет міністрів України схвалив проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту».
Економіка На «Укрзалізниці» працює рекордна кількість робітників, а в Україні скорочуються доходи - рейтинг Deloitte Доходи 500 найбільших компаній Центральної та Східної Європи за підсумками 2015 року зросли на 3,5% в порівнянні з показниками дворічної давнини. Однак Україна два роки поспіль показує скорочення обсягів доходів в перерахунку на євро (-17,4%). Водночас це зниження доходів на майже 5% менше, ніж у попередньому році. Про це йдеться у традиційному рейтингу Deloitte, повідомляє "Нафтогаз". Згідно з даними рейтингу, інвестиційна привабливість України для іноземців і досі на дуже низькому рівні. Понад 50% українських компаній в рейтингу належать місцевим інвесторам, тоді як середній показник по всіх країнах рейтингу становить близько 15,4%. Цікавий факт у рейтингу, що стосується кількості працівників у компаніях. Так абсолютний рекорд встановила «Укрзалізниця» - 270 тисяч. На другому місці - ДТЕК -118 тисяч, на третьому - Метінвест - 91 тисяч. Повний рейтинг можна переглянути за цим посиланням. 
За кордоном Міністр оборони РФ Шойгу прилетів до Криму подивитися на «Кавказ-2016» Глава Міноборони РФ Сергій Шойгу прилетів в анексований Крим, де збирається взяти участь у навчаннях «Кавказ-2016». Про це повідомляє РИА Новости, посилаючись на представника російського оборонного відомства генерал-майора Ігоря Конашенкова. «Міністр оборони Росії особисто проінспектує дії військ і штабів під час навчань «Кавказ-2016», - зазначає Конашенков. За його словами, на полігоні Опук в рамках навчань «пройде відпрацювання дій міжвидового угруповання військ з відбиття нападу умовного противника». Раніше ми повідомляли, що Росія проводить масштабні військові навчання «Кавказ 2016». Також глибоку стурбованість щодо навчань російської армії «Кавказ-2016» висловлювали в МЗС України. Дії Москви у зовнішньополітичному відомстві назвали «провокаційними». Текст заяви МЗС України опублікувало на своєму сайті.
Суспільство Депутати змінили межі в Луганській та Донецькій областях Українські депутати змінили межі населених пунктів Золоте і Гірське Попаснянського району Луганської області. За інформацією ініціатора постанови, депутата від фракції «Солідарність» Віталія Курила, до цих населених пунктів приєднані, зокрема, і села Катеринівка та Горіхове. Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної територіальної організації партії «Солідарність», передає кореспондент АСН. «Наприклад, сільрада на окупованій території, а частина села на підконтрольній Україні території. Тому такі населені пункти приєднали до Гірського і Золотого, щоб людям можна було нормально виплачувати зарплати і пенсії», - пояснив Віталій Курило. Депутати також змінили межі Гopлівки і Бaхмутcькoгo paйoну Дoнeцкoї oблacті; міста Бaхмут і Бaхмутcькoгo paйoну oблacті; Слов'янcька і Слов'янcькoгo paйoну oблacті.
Події Бездіяльність поліції призвела до вбивства людини в Крюківщині Прокуратура Київської області встановила, що в результаті неналежного і непрофесійного виконання службових обов'язків співробітниками поліції при резонансному захопленні підприємства в селі Крюківщина, загинула людина. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури, передає кореспондент АСН. Працівникам Києво-Святошинського відділу Головного управління Національної поліції Київської області стало відомо про протистояння з участю сотні озброєних людей на території товариства за добу до початку інциденту. Але працівники правоохоронних органів не відреагували на неодноразові повідомлення про рейдерське захоплення підприємства. Така бездіяльність поліції призвела до вбивства людини. Але навіть після цього правоохоронці не змогли оглянути місце події для виявлення знаряддя вбивства, а також затримати людину, яка влаштувала смертельну стрілянину. Тільки після неодноразових вимог і вказівок прокуратури Київської області поліцейські почали слідчі дії. Прокуратура Київської області порушила кримінальну справу за статтею 367 частини 2 КК України (службова недбалість). Нагадаємо, в Київській області під час спроби рейдерського захоплення підприємства загинула людина.
Суспільство Нацгвардія терміново готується до розгону демонстрацій у Києві Національна гвардія України замовила терміновий ремонт водометів для розгону демонстрацій майже за 10 млн грн. Про це пишуть «Наші гроші» з посиланням на «Вісник державних закупівель». За даними видання, військова частина 3030 Нацгвардії в Києві уклала угоду з ТОВ «Компанія Титал» щодо ремонту спецавтомобілів вартістю 9,60 млн грн. Угодою від 29 серпня передбачено до кінця 2016 року зробити ремонт і модернізацію двох автомобілів АВС-40 «Торнадо» на базі автомобіля КАМАЗ. «Відмову від тендеру конкурсний комітет пояснив нагальною потребою у здійсненні закупівлі. Причиною такого кроку названо суспільно-політичну ситуацію в країні і збільшення останнім часом заходів за участю великої кількості громадян, які нерідко переростають у сутички з правоохоронцями», - йдеться в повідомленні видання.
За кордоном Санкції Росії у відповідь не вплинули на економіку Заходу - DW Російські контрсанкції, введені у відповідь на обмеження США та ЄС, несуттєво вплинули на економіку Заходу. До такого висновку прийшли експерти Інституту Гайдара, Всеросійської академії зовнішньої торгівлі та Академії народного господарства і держслужби РФ, повідомляє DW. Згідно з результатами дослідження, заснованого на даних Eurostat і бази ООН Comtrade, випадки, коли скорочення поставок в Росію призвело б до значного падіння обсягів експорту країн, поодинокі. Більшість країн, на які поширюються російські санкції, вирішили проблему, перерозподіливши поставки в інші країни, а також збільшивши експорт продовольчих товарів. Відзначається також, що ініціатори санкцій проти РФ - США, Канада, Велика Британія, Німеччина, Франція - постраждали менше, ніж Норвегія, Фінляндія, прибалтійські країни і Польща, які протягом багатьох років постачали в Росію продовольчу продукцію.
Події оформление ленты  В результаті зіткнень під «Київміськбудом» затримано трьох осіб (фото, відео) В результаті зіткнень біля київського офісу «Київміськбуду» між активістами «Азова» і поліцейськими були затримані три людини. Також двоє працівників правоохоронних органів отримали тілесні травми. Про це повідомляє телеканал «112 Україна». Очільник київської поліції Андрій Крищенко зазначив, що поліцейські розблокували будівлю, організовано виведення працівників. Як ми вже повідомляли, мітингувальники почали кидати в правоохоронців димові шашки і вибухові пакети. У відповідь поліція застосувала сльозогінний газ. «Зараз затримано трьох осіб, двоє жителів Києва і один із Івано-Франківська. Двоє поліцейських травмовані. Їм вже надано допомогу. Розпочато кримінальну справу за статтею (хуліганство) Кримінального кодексу України», - сказав Крищенко. Зіткнення почались ще вчора, 8 вересня.
Економіка Конфлікт на Святошино: «Київміськбуд» оголосив безстроковий страйк Компанія «Київміськбуд» оголосила про припинення будівельних робіт через зіткнення на будівельному майданчику в Святошинському районі Києва. Про це йдеться в повідомленні компанії. «Ми зупиняємо все своє будівництво і оголошуємо страйк доти, поки агресивні провокації і напади на законослухняних підприємців не припиняться. Ми оголошуємо безстроковий страйк, зупиняємо всі свої роботи до того моменту, поки нашим працівникам більше не треба буде боятися виходити на будівельний майданчик», - заявили в компанії. За даними «Київміськбуду», атака на будівництво в Святошинському районі вже призвела до жертв серед будівельників. У компанії закликали міністра внутрішніх, поліцію і народних депутатів негайно втрутитися в конфлікт. Нагадаємо, що 9 вересня біля будівлі «Київміськбуду» в Києві пройшла акція протесту, в ході якої відбулися зіткнення через будівництво будинку на вул. Святошинській. Працівники поліції використовували сльозогінний газ, коли активісти влаштували бійку. В результаті зіткнень затримано трьох осіб.
Суспільство Уряд спрямував 183,8 млн грн на лікування українців за кордоном Кабінет міністрів України спрямував 183,8 млн грн на лікування громадян України за кордоном. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабміну 8 вересня, повідомив міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко, передає кореспондент АСН. Зокрема, уряд здійснив перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству охорони здоров’я на 2016 рік, збільшивши видатки за програмою «Лікування громадян України за кордоном» на суму 183,8 млн грн. Законом України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» на фінансування зазначеної програми було передбачено 203,9 млн грн, що задовольнило потребу лише на 57,5% та дозволило здійснити оплату лікування за кордоном 75 осіб. Нині, за інформацією Міністерства охорони здоров’я, на обліку перебуває ще 46 осіб, що потребують лікування за межами країни. Збільшення фінансування програми дозволить забезпечити їхнє лікування. Як відомо, до зарубіжних клінік за програмою «Лікування громадян України за кордоном» направляються громадяни України для отримання медичної допомоги переважно з приводу онкогематологічних, онкологічних, нейрохірургічних, кардіохірургічних захворювань та вроджених аномалій розвитку, у разі неможливості її надання в умовах закладів охорони здоров'я України.
Події оформление ленты  У Мукачеві під час засідання у справі «Правого сектора» почався безлад (відео) У п'ятницю, 9 вересня, в Мукачівському суді у справі бійців «Правого сектора» почався безлад, повідомляє місцеве видання Мukachevo.net. За даними видання, в судовій залі засідання відразу як до зали зайшли судді почалася штовханина, яка переросла в крики і кидання квітами. Після цього було вирішено всіх вивести і залишити лише підсудних, силовиків, прокурорів і суддів.   Нагадаємо, що з липні 2015 року сталась резонансна перестрілка в місті Мукачево Закарпатської області. Інцидент почався після того, як озброєні люди в камуфляжній формі з написами «Правий сектор» і такими ж наклейками на автомобілях під'їхали до офісу народного депутата Михайла Ланьо. Зустріч закінчилася перестрілкою. Повідомлялося, що постраждали 14 осіб, три людини загинули. Після цього бійці ПС зникли в горах. За подіями в Мукачевому відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) та ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.
Події оформление ленты  Азовці готові вдатися «до активних дій для визволення побратимів із поліції» У Києві в п’ятницю, 9 вересня , біля Печерського райвідділку поліції зібралися близько сотні активістів Цивільного Корпусу «Азов». Вони вимагають відпустити затриманих поліцією біля офісу «Київміськбуду» сьогодні  зранку членів «Азова». Як розповіли активісти кореспонденту АСН, поліція їм повідомила, що до цього часу не може визначитися з процесуальним статусом затриманих. Також азовці сказали, що «чекатимуть хвилин 15, а далі, коли спливе три години від затримання, вдаватимуться до активних дій з визволення побратимів». Також, як повідомляє кореспондент АСН, на місці події багато поліцейських і спецпризначенців. Вони стоять по периметру райвідділу. Проте вхід в будівлю поліції вільний. Нагадаємо, що 9 вересня біля будівлі «Київміськбуду» в Києві пройшла акція протесту, в ході якої відбулися зіткнення через будівництво будинку на вул. Святошинській. Працівники поліції використовували сльозогінний газ, коли активісти влаштували бійку. В результаті зіткнень затримано трьох осіб.
Суспільство оформление ленты  Легендарний Ан-22 «Антей» вперше за шість років піднявся в небо (відео) Відновлений літак Ан-22 «Антей» вилетів з аеродрому в Гостомелі до Цюріха (Швейцарія) в свій перший комерційний рейс. Про це передає «Сегодня». У Швейцарії на борт лайнера завантажать котушку з кабелем загальною вагою 25 т. Обладнання вимагає специфічних умов авіаперевезення. Для його утримання інженери підготували спеціальну раму. «Українські інженери розробили спеціальну розвантажувальну раму, на якій буде встановлено ​​котушку. Ми плануємо, що витрати палива на Ан-22 складуть близько 7 тонн, а на Ан-йшло 13 тонн. Економія очевидна», - сказав гендиректор «Авіаліній Антонова» Олександр Гриценко. Завтра вантаж Ан-22 повинен буде доставити в Абу-Дабі. Протягом польоту передбачена технічна посадка в Тбілісі. На ДП «Антонов» відремонтували легендарний літак Ан-22 «Антей», який був побудований в 1964 році. Він може перевозити до 60 тонн вантажу. Ан-22 не піднімався в небо з 2009 року. Цей тип судна встановив 41 світовий рекорд, а всього було випущено 68 таких транспортних лайнерів.
Економіка Росія перестала постачати дизпаливо в Україну - ЗМІ З п'ятниці, 9 вересня, Росія призупинила поставки дизельного палива в Україну. Про це повідомляє OilNews із посиланням на імпортерів російського палива. За даними видання, рішення прийнято в зв'язку з рішенням Федеральної служби з технічного та експортного контролю (ФСТЕК) обнулити більшість раніше виданих дозволів експортерам. При цьому причини такого ходу регулятора невідомі. Видання відзначається, що зараз відомо про зупинку поставок з підприємств російського «Лукойлу». Водночас підтвердженої інформації про ситуацію з поставками через нафтопродуктопровід ДП «ПрикарпатЗахідтранс» поки немає. За словами одного з великих імпортерів, попередня інформація про можливе припинення поставок з'явилася ще на початку тижня. Поставки вже законтрактованого ресурсу тривають, однак нових партій не відвантажують.
Суспільство «Євробачення-2017» прийматиме Київ Міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2017» прийматиме Київ. Про це повідомив генеральний директор Національної телекомпанії України (НТКУ) Зураб Аласанія під час брифінгу, передає кореспондент АСН. За його словами, до останнього моменту було невідомо, яке місто буде переможцем. «Містом проведення «Євробачення-2017» обрано місто Київ. 19 голосів при голосуванні було за Київ, два голоси - за Одесу і один утримався», - заявив Аласанія. Міністр культури Євген Нищук уточнив, що проведення конкурсу заплановано в Міжнародному виставковому центрі (МВЦ). Нищук зазначив, що оскільки МВЦ розташований на Лівому березі, то не виключено, що будуть курсувати річкові трамваї, щоб розвантажити мости через Дніпро. Нагадаємо, що у фінал конкурсу з відбору вийшли Одеса, Київ і Дніпро.
Події У Росії повідомили про ліквідацію одного з ватажків «ДНР» Ліквідовано так званого польового командира бойовиків «ДНР» із бригади «Кальміус» Олександра Немогая (позивний Алекс). Про це повідомив депутат Міської думи Ростова-на-Дону Анатолій Котляров у себе в Facebook. Ростовський депутат не уточнив причину смерті так званого командира бригади «Кальміус». Як повідомляє «ОстроВ», чутки про загибель бойовика з'являлися ще наприкінці серпня. За даними ЗМІ, він впав у кому в результаті отруєння невідомою речовиною нервово-паралітичної дії і перебуває в лікарні Донецька. Пізніше ця інформація була спростована ближнім оточенням Немогая . Олександр Немогай очолював терористичну «артилерійську бригаду особливого призначення «Кальміус», яка брала участь у боях за Донецький аеропорт, на Маріупольському напрямі, в Докучаєвську і в Дебальцевому.
Суспільство Переселенці повинні мати можливість отримувати пенсії та соцвиплати незалежно від їх місцезнаходження в країні - ООН Внутрішньо переміщені особи в Україні повинні мати можливість отримувати свої пенсії та соціальні виплати незалежно від їх місцезнаходження в країні. Про це спеціальний доповідач ООН з прав людини та внутрішньо переміщених осіб Чалока Беяні заявив під час прес-конференції, передає кореспондент АСН. За його словами, проблемою є те, що для виплат пенсії і соціальних виплат потрібна реєстрація внутрішньо переміщених осіб. «Внутрішньо переміщені особи повинні мати можливість отримувати свої пенсії та соціальні виплати незалежно від їх місцезнаходження в країні», - сказав Беяні. Він зазначив, що колишня система реєстрацій визначеного місця проживання, відома як «прописка», виявилася неефективною у ситуації внутрішнього переміщення через прив'язку до неї соціальних виплат. За його словами, хоча прописка і була скасована згідно з законом, вона ще має бути скасована на практиці. Беяні також зазначив, що на підконтрольній уряду території влада має забезпечити право на свободу пересування та право на вибір місця проживання.
Події Капітан львівської поліції помер після переатестації в Києві Вчора, 8 вересня, ввечері дорогою з Києва до Львова в поїзді помер начальник сектора реагування Мостиського відділу поліції Ігор Котиляк. 35-річний поліцейський повертався після переатестації в Києві. «Переатестація відбувається  в кілька етапів, перший пройшов у Києві, в формі тестів, а наступний мав бути на початку наступного тижня у Львові як співбесіда. Перший етап Ігор Котиляк пройшов і повертався додому після відрядження», - пише «Сегодня», посилаючись на працівника прес-служби Нацполіції у Львівській області Юрія Голуба. Поки причина смерті невідома. Розпочато службову перевірку. Весь день чоловік скаржився на погане самопочуття. Він сів у потяг, випив ліки, після чого йому стало ще гірше. Вдома у загиблого залишилося троє дітей 8, 4 і 2 років.
Політика Порошенко оголосив конкурс на посаду глави Харківської та Житомирської обдержадміністрацій Президент України Петро Порошенко оголосив конкурс на заміщення вакантних посад голови Житомирської та Харківської обласних державних адміністрацій (ОДА). Про це йдеться в розпорядженні Президента №237/2016-рп від 9 вересня. «Оголосити конкурс на заміщення вакантних посад голови Житомирської обласної державної адміністрації та голови Харківської обласної державної адміністрації», - йдеться в розпорядженні. Нагадаємо, 29 серпня глава Харківської ОДА Ігор Райнін був призначений главою Адміністрації Президента (АП). У зв'язку з його переходом в АП тимчасово в.о. голови ОДА призначена його заступник Юлія Світлична. 1 вересня Президент звільнив губернатора Житомирської області Сергія Машковського з займаної посади. Тимчасово виконуючим обов'язки голови області був призначений Ігор Гундич.
Суспільство Кучма анонсував обмін полоненими найближчим часом Незабаром може відбутися обмін полоненими в зоні АТО. Про це повідомив український представник у тристоронній контактній групі Леонід Кучма на зустрічі з журналістами в Чернігові. Новину передає ЛІГА.net. «У мене є надія, що незабаром відбудеться черговий обмін полоненими. Як кажуть, це фактично на виході цих переговорів. Давайте будемо чекати обміну», - зазначив Кучма. За його даними, звільнення заручників є дуже болючим питанням. «Донбас використовують як окремий регіон у політичних цілях. Вони розуміють, що це один із важелів тиску на Україну», - додав Кучма. Колишній президент підкреслив, що від України вимагають амністію. «Що б вони не зробили, чим би не займалися - їх повинні амністувати. Світовий досвід показав, що людей, на чиїх руках кров, не амністують. Є правова система, кожен повинен пройти через суд», - зазначив Кучма.
Події оформление ленты  В окупованому Криму по-звірячому побили чоловіка за український герб і значок «Азова» (відео) В окупованому Севастополі по-звірячому побили чоловіка за українську символіку. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила активістка Ірина Горєлікова. За її словами, житель Керчі Ігор Мовенко був побитий працівником окупаційної поліції, одягненим у цивільний одяг. Його били, поваливши на асфальт, руки були зв'язані за спиною пластиковими стяжками. Вона уточнила, що в момент жорстокого побиття на місці була присутня патрульна служба, яка підтримувала і прикривала безчинство. «Мотив побиття - значок «Азова» на рамі й український герб на тримачах коліс велосипеда. На руці Ігоря був жовто-блакитний браслет. З цими атрибутами, він їздив два роки», - повідомила вона. Пізніше карета швидкої допомоги в супроводі поліції відвезла потерпілого в лікарню. Чоловік отримав перелом скули, носа.
За кордоном Італія вмовляє Німеччину і Францію створити армію Євросоюзу Італія хоче вмовити ФРН і Францію підтримати план щодо європейських податкових пільг, а також фінансування спільних європейських оборонних замовлень і програм розвитку як частину пропозиції для створення армії Європейського Союзу. Про це інформує Defense News, посилаючись на джерела в Міністерстві оборони Італії. Зусилля зі створення спільного військового потенціалу ЄС до певного часу були безуспішними, однак зараз отримали новий поштовх після референдуму у Великій Британії про вихід з Євросоюзу. «Вихід Британії вивільняє багато енергії, бо вони блокували все», - заявив співрозмовник. Лідери Німеччини і Франції обговорили можливість створення спільної армії Євросоюзу ще 22 серпня на зустрічі з прем'єр-міністром Італії Маттео Ренці на борту авіаносця. Потім відбулася зустріч 5 вересня у Парижі.
За кордоном Вибори президента Узбекистану відбудуться 4 грудня ЦВК Узбекистану повідомила, коли пройдуть дострокові вибори президента республіки. За інформацією прес-служби відомства, яка цитує слова голови ЦВК Мірзи-Улугбека Абдусаломова, вибори відбудуться 4 грудня 2016 року. Виборча кампанія починається з дати оголошення про вибори, тобто з 9 вересня. Висувати кандидатів можуть лише чотири зареєстровані партії: Демократична партія «Міллій тікланіш», «Рух ділових людей і підприємців - Ліберально-демократична партія Узбекистану», яка висувала на минулих виборах І. Карімова, Народно-демократична партія Узбекистану, а також Соціал-демократична партія «Адолат». Нагадаємо, Іслам Карімов помер 2 вересня після інсульту. Він керував Узбекистаном з 1990 року. Поки ж прем'єр-міністр Узбекистану був призначений тимчасово виконуючим обов'язки президента республіки.
Суспільство За два роки за «законом Савченко» на волю вийдуть 50 тис. в'язнів - Троян Заступник голови Національної поліції України Вадим Троян заявив, що протягом двох років за «законом Савченко» повинні вийти на свободу близько 50 тис. ув'язнених. Про це він сказав під час брифінгу в п'ятницю, 9 вересня, повідомляє прес-служба поліції. «Зараз в Україні, згідно з цим законом, вже вийшли на волю близько 9 тис. осіб. З них за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів затримано близько 700 і заарештовані 300. А протягом двох років ми очікуємо звільнення майже 50 тис. осіб», - повідомив Троян. Він акцентував увагу на необхідності внесення змін до закону. «Чим більше людей буде виходити на волю, тим швидше з'явиться ціла армія, з якою ми будемо боротися», - підсумував Троян. Згідно з «законом Савченко», один рік перебування під арештом у СІЗО під час досудового слідства і судового розгляду прирівнюється до двох років тюремного терміну. «Закон Савченко» названий на честь народного депутата Надії Савченко, яка є ініціатором та співавтором закону. Закон набрав чинності  наприкінці грудня 2015 року.
Економіка Нова форма митників може стати держбюджету в 135 млн грн - Орлов Для пошиття нової форми працівникам митниці потрібно не менше 135 млн грн бюджетних коштів. Про це на своїй сторінці в Facebook написав експерт з питань митної політики, заступник голови громадської організації «Сила України» Володимир Орлов. За його словами, у нещодавно презентованій ДФС формі не дотримано важливий принцип: форма має бути офіційною. «Митник - це державний службовець. Це не офіціант і не стюард. Це представник контролюючого і правоохоронного органу. Коли вже ми виб'ємо з голів наших реформаторів, що боротися з контрабандою часом треба жорстко, застосовуючи, зокрема, і силові методи. І не в форматі «чєго ізволітє?», а за всією суворістю закону», - пише Орлов. Від також не виключає, що частину форми працівникам митниці доведеться купувати за власний рахунок. «500 доларів - це віднедавна вже майже 13,5 тис. гривень! За футболку, штани і «замшеві» туфлі. Крім того, підозрюю, що і в цьому випадку інспекторам доведеться частково форму купувати за свої кревні. А при зарплаті в 100 доларів купити комплект за 500 - досить проблематично, тобто інспектора знову штовхають у «корупційні обійми». За часів Державної митної служби комплект коштував, якщо не помиляюся, втричі дешевше, за повний комплект», - зазначив експерт. І додав, що у будь-якого форменого одягу є свій термін служби і його треба оновлювати. «Ось і виходить, що для того, щоб пошити нову форму для всіх працівників митниці, за нинішньої чисельності штату близько 10 тисяч осіб, знадобиться близько 135 мільйонів гривень! Тобто це не разова виплата, це хороша «схема» для освоєння бюджетних грошей, взяти участь у якій, думаю, буде достатньо охочих», - вважає Володимир Орлов. Нагадаємо, раніше АСН повідомляла, що в ДФС презентували нову форму працівників служби.
Суспільство П'ятеро чиновників Міноборони підозрюються в розтраті 30 млн грн - ГПУ Головна військова прокуратура повідомила про підозру в розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах п'ятьом колишнім і нинішнім керівникам Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України, повідомили в Генеральній прокуратурі України (ГПУ). У повідомленні наголошується, що на підставі зібраних доказів повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, зокрема тяжких та особливо тяжких, передбачених ч. 5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 367 (службова недбалість), ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби) КК України. За даними слідства, чиновники Міноборони в травні - жовтні 2014 року підписали низку договорів на постачання бронежилетів і шоломів для потреб Збройних Сил України (ЗСУ), в яких ціну незаконно визначили з урахуванням податку на додану вартість. Підписані документи стали підставою для незаконного перерахування комерційному підприємству з казначейського рахунка міністерства бюджетних коштів на загальну суму 30,7 млн ​​грн.
Суспільство Озброєна місія ОБСЄ на Донбасі поки не обговорюється - генсек ОБСЄ Генеральний секретар Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) Ламберто Заньєр заявив, що конкретна дискусія про спрямування на Донбас поліцейської місії ОБСЄ поки не ведеться. Про це він повідомив на брифінгу в Києві в п'ятницю, 9 вересня, передає «Укрінформ». «Зараз поки ще немає ніякої операційної дискусії про поліцейську місію ОБСЄ на Донбасі. Подивимося з часом, як розвиватиметься це питання, бо на це потрібна згода всіх залучених сторін і тоді ми зможемо почати цю дискусію», - сказав Заньєр. Він також додав, що патрульні місії ОБСЄ щодня долають близько семи тисяч кілометрів, повідомляє «Радіо Свобода». «Деякі думають, що ми працюємо з 9:00 до 17:00, ми працюємо і вдень, і вночі, 24 години, сім днів на тиждень. Вдень наші патрулі їздять, а вночі проводиться оцінка безпеки», - зазначив генсек ОБСЄ. Нагадаємо, в середу, 7 вересня, в Мінську відбулася зустріч чотирьох координаторів ОБСЄ робочих підгруп Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. За підсумками зустрічі спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік заявив, що сторонам не вдалося досягти домовленостей з питання розведення сторін в зоні конфлікту на Донбасі.
За кордоном У Держдумі прокоментували ініціативу Придністров'я «пристати» до Росії Підписання указу глави невизнаного Придністров'я про підготовку до приєднання до Росії може бути передумовою для Молдови для об'єднання країни на своїх умовах. Про це повідомив член комітету Державної думи у справах СНД Олег Пахолков, пише "Сегодня". За його даними, таким указом очільник Придністров'я Євген Шевчук планує вплинути на внутрішньополітичну ситуацію в Молдові. «Це посил для Молдови: якщо зараз ви не оберете президента, який готовий об'єднувати країну на умовах федерації, то Придністров'я махне хвостом і піде в Російську Федерацію», - зазначає депутат. Також він нагадав, що РФ зацікавлена ​​більше в тому, щоб Придністров'я входило до складу Молдови, проте на умовах федералізації. Нагадаємо, Придністров'я розпочало підготовку приєднання до Росії.
Події Чоловіка в лікарні Києва застрелив військовослужбовець ЗСУ, який звільнився за «законом Савченко» - поліція Поліція затримала зловмисника, який в одній з лікарень Києва застрелив чоловіка. Про це під час брифінгу повідомив перший заступник голови Національної поліції України Вадим Троян, передає прес-служба поліції. За словами представника поліції, затриманий чоловік - в минулому засуджений за шахрайство, в 2015 році був звільнений з місць позбавлення волі за «законом Савченко», де відбував покарання за скоєння розбійного нападу. «Це - уродженець Одеської області, 1976 року народження, військовослужбовець Збройних Сил України, учасник АТО», - уточнив керівник столичної поліції Андрій Крищенко. Підозрюваний був затриманий у Житомирі, в будинку своєї близької знайомої. Під час обшуку приміщення правоохоронці вилучили вогнепальну зброю - пістолет Макарова, за допомогою якого, ймовірно, було скоєно вбивство. Крищенко підкреслив, що в ході розслідування підтвердилась основна версія слідства про вчинення вбивства з корисливих мотивів. «Встановлено, що попередньо чоловіки домовилися про зустріч з метою обміну валют. У встановленому місці в певний час зустріч відбулася. Зараз чоловіка затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України та доставили в слідчий підрозділ. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою», - розповів він. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення. Нагадаємо, що 6 вересня чоловік у лікарні в Шевченківському районі Києва застрелив 34-річного уродженця Вінниці, який останнім часом проживав у Києві і займався обміном валюти в тіньовому секторі економіки.
Політика Порошенко в розмові з Меркель висловив стурбованість ситуацією на Донбасі Президент України Петро Порошенко в телефонній розмові з канцлером Німеччини Ангелою Меркель висловив стурбованість у зв'язку з провокаціями з боку російських бойовиків на Донбасі. «Висловив занепокоєння в зв'язку з провокаціями з боку російських бойовиків, зокрема щодо застосування важкого озброєння, незважаючи на оголошення режиму припинення вогню з 1 вересня. Наголосив на важливості звільнення всіх заручників, зокрема тих, хто незаконно утримується на території Росії», - повідомив він на своїй сторінці в Facеbook. Порошенко додав, що разом з німецькою та французькою сторонами домовилися активізувати дипломатичні зусилля в рамках Тристоронньої контактної групи і «нормандського формату» з метою виконання безпекової частини Мінських домовленостей з регулювання збройного конфлікту на Донбасі. Нагадаємо, в середу, 7 вересня, в Мінську відбулася зустріч чотирьох координаторів ОБСЄ робочих підгруп Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. За підсумками зустрічі спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік заявив, що сторонам не вдалося досягти домовленостей з питання розведення сторін в зоні конфлікту на Донбасі.
Суспільство Стецьків: На Євробачення цілком вистачить виділених бюджетом 450 млн гривень, мільярд – забагато Виділених державним бюджетом на підготовку до проведення фіналу пісенного конкурсу Євробачення 450 мільйонів гривень цілком вистачить, а заявлений урядом мільярд – занадто велика сумма. Про це в коментарі АСН заявив відповідальний за організацію попереднього аналогічного конкурсу, який проводився у Києві, – Євробачення-2005 -  колишній президент національної телекомпанії України Тарас Стецьків. «Державний бюджет виділяє 450 мільйонів. Цього більш ніж достатньо. Мільярд не потрібен. Це захмарні цифри! 450 мільйонів (гривень. – Ред.) – це, приблизно, 18 мільйонів євро. У 2005 році ми провели конкурс за 11 млн доларів. Я думаю, що суми в 450-500 млн грн з лишком вистачить на всі без винятку роботи», - заявив Стецьків. Також Тарас Стецьків висловив думку, що запропоновану для проведення фіналу пісенного конкурсу Євробачення-2017 будівлю Міжнародного виставкового центру на Лівому березі Києва доведеться серйозно переробити. «Мені здається, його доведеться серйозно переробляти під цей захід, але якщо на це є кошти – то будь ласка!» - зазначив фахівець. 
Політика Панамський суд заарештував Каськіва на 40 днів За рішенням панамського суду екс-голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів заарештований на строк до 40 днів. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник генпрокурора Євген Єнін. «Зараз до нього застосовано тимчасовий арешт (термін до 40 діб) на підстави рішення панамського суду від 25.08.2016», - заявив він. Єнін додав, що в разі необхідності суд Панами може застосувати екстрадиційний арешт на підставі запиту ГПУ про видачу особи, оригінал якого вже переданий владі країни. Нагадаємо, 8 вересня генеральний прокурор України Юрій Луценко підтвердив затримання екс-голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва в Панамі. Чиновник підозрюється в розкраданні державних коштів в 2012-2013 роках на суму 7,5 млн грн.
Події Поліція відпустила двох затриманих під час бійки біля «Київміськбуду» Двох затриманих правоохоронцями під час бійки біля «Київміськбуду» азовців відпустили з поліції, двох ще продовжують утримувати в райвідділку. Про це журналістам повідомив народний депутат Андрій Білецький біля Печерського районного відділку поліції, передає кореспондент АСН. За словами Білецького, звільненим азовцям не висунули ніяких підозр і протоколів про адмінпорушення не складали. Також він додав, що до решти затриманих пустили адвоката. Раніше в «Азові» заявили, що представники «Київміськбуду» начебто  обдзвонюють  спортклуби «для вербовки спортсменів, щоб захищати спірну  ділянку землі у Святошинському провулку, повідомляє кореспондент АСН. «Вони зараз збирають всіх непринципових спортсменів, які готові за невеликі гроші займатися незаконними діяннями. Можливо, вони будуть штурмувати  святошинську будову і вибивати звідти людей. Зараз вони телефонують в усі спортклуби Києва і пропонують по 800 грн», - заявив представник «Азова» Назар Кравченко.
Суспільство Міноборони спростувало чутки про загибель десантників під час стрибка з парашутом У Міністерстві оборони України спростували інформацію про нібито загибель двох десантників під час виконання стрибків з парашутом. «Сьогодні, 9 вересня, на одному з інформаційних ресурсів в мережі Інтернет м.Миколаєва з'явилося повідомлення про нібито загибель двох військовослужбовців 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ПДВ при виконанні стрибків з парашутом. Управління зв'язків з громадськістю Збройних Сил України офіційно повідомляє, що зазначена інформація не відповідає дійсності», - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Міноборони. Нагадаємо, в п'ятницю, 9 вересня, на одному з інформаційних ресурсів з'явилося повідомлення про загибель десантників під Миколаєвом. Згодом ця інформація була підхоплена низкою інформаційних агентств та інтернет-видань.
Політика Росія активно лобіює скасування санкцій ЄС - Климпуш-Цинцадзе Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що в Європі працює потужне проросійське лобі. Про це вона сказала в інтерв’ю агентству «Укрінформ». «Росія активно працює над тим, аби різні політичні сили в різних європейських країнах лобіювали скасування чи послаблення санкцій, незважаючи на те, що Росія не виконує свої зобов'язання, і те, що вона продовжує порушувати будь-які засади міжнародного права, тобто, незважаючи на усі ці очевидні речі», - заявила  Климпуш-Цинцадзе. Нагадаємо, що комітет постійних представників Європейського Союзу в середу, 7 вересня, прийняв рішення продовжити на півроку санкції проти 146 осіб та 37 організацій за порушення територіальної цілісності і суверенітету України.
За кордоном Обама пригрозив Північній Кореї новими санкціями через ядерні випробування Президент США Барак Обама назвав ядерні випробування Північної Кореї «серйозною загрозою» для світу. Про це повідомляє РБК з посиланням на Reuters.   Американський президент підкреслив, що США ніколи не приймуть Північну Корею як ядерну державу. Однак, за його словами, КНДР є єдиною країною в світі, яка проводить ядерні випробування в XXI столітті. Окрім того, Обама пообіцяв, що він буде працювати з союзниками США над введенням нових санкцій проти КНДР, щоб «продемонструвати Північній Кореї, що за беззаконні і небезпечні дії на них чекають наслідки». Нагадаємо, що в п'ятницю, 9 вересня, Північна Корея провела нові ядерні випробування. Потужність ядерного заряду склала майже 10 кілотонн. Випробування стали причиною землетрусу магнітудою 5.
Суспільство Бойовики обстріляли Широкине з 120 мм мінометів - штаб АТО Протягом п’ятниці, 9 вересня, в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) зафіксовано 12 випадків порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ, повідомили у прес-центрі штабу АТО. Зокрема, на Маріупольському напрямку було зафіксовано шість порушень режиму тиші, на Луганському – п’ять порушень, на Донецькому – одне порушення. На Маріупольському напрямку бойовики обстріляли Широкине з 120 мм та 82 мм мінометів. А по Мар’їнці російсько-окупаційні війська застосували гранатомети та стрілецьку зброю. На Луганському напрямку терористи стріляли з кулеметів, стрілецької зброї та автоматичного станкового гранатомета по Новоолександрівці. Крім того, по Новоолександрівці вів вогонь снайпер. На Донецькому напрямку провокативні обстріли з боку противника велися по позиціях українських захисників у Авдіївці з гранатометів та стрілецької зброї.
Суспільство оформление ленты  Євробачення. Грошей не заробимо, зате прославимось Власне, до конкурсу ще далеко, а ми вже відзначились. Організатори в Україні, певно, побили всі рекорди щодо тривалості обрання міста-господаря. Аж чотири місяці після оголошення переможця Євробачення-2016 український організаційний комітет думав, де відбуватиметься фінал конкурсу. Заявки подавали Харків і Херсон, Львів, Одеса, Дніпро та Київ. Три останні - пройшли до фіналу. Оголосити переможця мали спочатку 1 серпня, потім до Дня Незалежності. А потім ще два тижні – «з дня на день». Виправдання - інспекція у містах показала, що до кожного з претендентів «є запитання». «Арена має вміщувати не менше семи тисяч глядачів, готелі для їхнього проживання мають бути різними за ціновою політикою та зручно розташовуватись відносно арени і центру міста. Також надзвичайно важливою є розвинена та зручна транспортна інфраструктура. Ми маємо розуміти про необхідність, а надто в сучасних українських реаліях, забезпечення безпеки учасникам і гостям Євробачення» – пояснив міністр культури України Євген Нищук. І ось 9 вересня організаційний комітет таки виносить вердикт. Переміг Київ. Він має кращу інфраструктуру, достатню кількість готельних номерів, чого критично забракло Дніпру. А от Одесу «підкачала» інфраструктура, там все довелося б будувати з нуля, зазначили члени оргкомітету. Кому радість, а кому - горе З перемогою столицю одразу привітали Президент України Петро Порошенко та Прем'єр Володимир Гройсман. Останній одразу зазначив – жодного політичного підтексту у результатах столиці немає. Але спробуйте це довести губернатору Одеської області Михеїлу Саакашвілі! Той кілька місяців вів мегаактивну популяризацію  свого міста як господаря конкурсу (віддамо належне, робив він це з неабияким ентузіазмом). Відтак цілком очікувано розійшовся у соцмережі гучними обвинуваченнями.   Одесу залишили без Євробачення. Я люблю Київ, але мова не про мою рідну столицю, а про те, що це рішення - ще один приклад договірняків, брехні в очі і повної відсутності державного мислення - Саакашвілі «Одесу залишили без Євробачення. Я люблю Київ, але мова не про мою рідну столицю, а про те, що це рішення - ще один приклад договірняків, брехні в очі і повної відсутності державного мислення», – обурився Саакашвілі. Представники ж Дніпра теж не стрималися. Мер міста Борис Філатов порівняв суддів з гризунами і поспівчував Одессі.   Київський голова Віталій Кличко незворушно аргументував: «Cтолиця об’єктивно - найбільш підготовлене і пристосоване для проведення такого рівня заходів місто. Окрім досвіду проведення Євробачення, яке Київ приймав у 2005 році, в українській столиці також проводився фінал Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012».   Мільярд на все про все Дійсно, 265 готелів, у яких може розміститись 23 тисячі приїжджих, розгалужена транспортна інфраструктура та найкраще авіасполучення з іншими містами та країнами Європи і світу забезпечать відвідувачам Євробачення досить комфортне перебування у столиці. Сам конкурс проходитиме на лівому березі Києва у Міжнародному виставковому центрі, який зможе розмістити 12-14 тис. глядачів. А от Євроклуб конкурсу планують розташувати у горезвісній будівлі з вертолітним майданчиком Януковича, що на Парковій алеї. Нині там влаштовує модні вечірки та всілякі променади українська еліта. Крім того, до конкурсу обіцяють запустити лінію річкових трамваїв між лівим і правим берегами Києва. Їх куплять спеціально до конкурсу. На підготовку арени, ландшафту, всіх локацій, всієї інфраструктури Київ готовий витратити понад 1,2 млрд грн. З них не менше 200 мільйонів столиця дасть на проведення самого шоу - Нищук За словами міністра культури Євгена Нищука, на підготовку арени, ландшафту, всіх локацій, всієї інфраструктури Київ готовий витратити понад 1,2 млрд грн. З них не менше 200 мільйонів столиця дасть на проведення самого шоу.   Скільки грошей потрібно насправді? Що таке організація Євробачення, не на словах знає Тарас Стецьків. Саме він займався організацією попереднього конкурсу у 2005 році. Тоді, нагадаємо, Євробачення привезла в Україну Руслана. Але проводили його у Палаці спорту. На реконструкцію приміщення тоді витратили не так багато коштів. А от переобладнання Міжнародного виставкового центру, де проводитиметься конкурс наступного року, виллється у кругленьку суму, вважає Стецьків. Адже основну сцену конкурсу доведеться серйозно переробляти. Але навіть при цьому – навіщо столиці аж цілий мільярд, а це 40 мільйонів євро, не розуміє. Державний бюджет виділяє 450 мільйонів, цього більш ніж достатньо, мільярд не потрібен, це якісь захмарні цифри. Я думаю що суми 450 - 500 мільйонів з лишком вистачить на всі без винятку роботи - Стецьків «Державний бюджет виділяє 450 мільйонів, цього більш ніж достатньо, мільярд не потрібен, це якісь захмарні цифри. Я думаю що суми 450 - 500 мільйонів з лишком вистачить на всі без винятку роботи» - сказав Стецьків Порівняємо, цього року Швеції Євробачення обійшлося у 9 млн євро. Австрія минулого року  на проведення конкурсу витратила 20 млн євро. Найдорожче за всю історію конкурсу Євробачення у 2012 році провів Азербайджан. Тоді захід обійшовся країні у 64 млн доларів. І це при тому, що музичний конкурс сам по собі аж ніяк не прибутковий. Грошей не буде, тільки слава Фінансового прибутку від Євробачення не буде. Це є витратна річ, кошти заробляються на продажу квитків, але це невеликі кошти. Не для цього цей конкурс проводиться. Це не рок-концерт, на якому можна заробити гроші - Стецьків «Фінансового прибутку від Євробачення не буде. Це є витратна річ, кошти заробляються на продажу квитків, але це невеликі кошти. Не для цього цей конкурс проводиться. Це не рок-концерт, на якому можна заробити гроші. Дивіденди заробляються на іншому – престиж країни, промоція країни, туристи і доходи малого і середнього бізнесу. Ну і, звичайно, покращення інфраструктури Києва» - вважає Тарас Стецьків За тим, як Україна готується до Євробачення-2017, вже 14 вересня до Києва приїде подивитися експертна група Європейської мовної спілки. А ми ж на завершення хочемо запропонувати вам переглянути ролик, який презентував Україну на конкурсі в 2005 році. Тоді ще українці не знали війни.          
Суспільство СБУ надала делегації ООН доступ до «таємних в’язниць» Делегація ООН отримала безперешкодний доступ до приміщень Служби безпеки України (СБУ) в усіх регіонах України, повідомили у прес-центрі СБУ. «Делегація отримала безперешкодний і негайний доступ до усіх приміщень СБУ в різних регіонах країни, а також ознайомилася з документацією щодо роботи з особами, з якими проводяться процесуальні дії», - заявили у службі після наради за результатами візиту в Україну делегації підкомітету ООН з попередження катувань. У заяві СБУ наголошується, що главі делегації ООН було надано оновлені списки українських громадян, що незаконно утримуються представниками так званих «ДНР» та «ЛНР», вважаються зниклими безвісти. Раніше повідомлялося, що в понеділок, 29 серпня, міжнародні правозахисні організації Amnesty International та Human Rights Watch заявили, що з СБУ в Харкові звільнено 13 ув'язнених, зокрема одну жінку. За їхніми даними, щонайменше п'ять осіб утримуються в Харківському управлінні СБУ, з яких троє затриманих перебувають там вже більше 17 місяців.
Політика Посол про «представництво ЛНР» в Австрії: «Це клоунада» Посол України в Австрії Олександр Щерба прокоментував створення бойовиками «ЛНР» власного представництва в Австрії. «Ніякого офіційного статусу ці люди не мають і мати не будуть. Позиція Австрії була чітка і зрозуміла – підтримка суверенітету і територіальної цілісності України» – заявив він у коментарі ТСН.ua. Також посол розповів, що відкриття так званого «представництва ЛНР»  стало неприємним сюрпризом для Австрії. Це питання він підійматиме у Міністерстві закордонних справ Австрії. Щерба порадив «не переоцінювати цю клоунаду», і додав, що «насправді світ не визнавав, не визнає і ніколи не буде визнавати цю комедію». Нагадаємо, 8 вересня бойовики «ЛНР» повідомили про відкриття так званого «представництва ЛНР» в Австрії. Головою організації мав стати австрійський громадянин Альфред Альмедер.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,8971829414368-/ /-pc-/
Top