counter
Архів Повернутись назад 09 Лютого 2018
9 Лютого
Суспільство У Фінляндії з'явиться острів, на який зможуть потрапити тільки жінки Американка Крістіна Рот купила в Фінляндії острів з назвою SuperShe і перетворила його на ретрит, доступний тільки для жінок. Про це пише The Daily Mail. У США Крістіна очолювала консалтингову компанію, але вирішила піти з бізнесу, коли закохалася в фіна і переїхала до нього. Батьки її чоловіка володіють островом по сусідству. Свій же острів SuperShe Рот вирішила перетворити на оазу для жінок. За її словами, вона не відчуває ніякої ненависті до чоловіків. Однак вважає, що присутність чоловіків буде відволікати жінок від процесу самовдосконалення. Крістіна заявила, що коли була клієнткою оздоровчих центрів у Каліфорнії, як тільки з'являвся симпатичний хлопець, жінки згадували про губну помаду. Площа острова - 3,3 га. Там Крістіна побудує 10 готельних номерів, спа-центр і приміщення для йоги, фітнесу та кулінарії. Рот створила віртуальне співтовариство SuperShe, в якому закликає жінок з усього світу жити повним і здоровим життям.
Події Екс-міністр Румунії отримав вісім років в'язниці за корупцію Екс-міністр фінансів Румунії Даріус Валков отримав вісім років в'язниці за торгівлю впливом, угодами, які несумісні з його посадою, а також за відмивання грошей. Таке рішення прийняв Верховний суд країни напередодні, інформує Romania TV. Валків, який займає зараз посаду держсекретаря і провідного радника прем'єра Віорики Денчіле, є одним з основних осіб, які розробляли стратегію управління керівної Соціал-демократичної партії. У 2015 році антикорупційна прокуратура році звинуватила його у вимаганні хабара від підприємця, який попросив застосувати його свій вплив, щоб допомогти бізнесменові виграти публічні торги. В обмін Валків попросив 20% від вартості контракту, а потім відмив гроші. Прокурори конфіскували у чиновника три золоті зливки, 172 картини загальною вартістю майже млн євро, а також заморозили його рахунки для відшкодування збитків.
Суспільство оформление ленты  На попа МП завели справу за носіння георгіївської стрічки Служба безпеки завела адміністративну справу проти священика УПЦ Московського патріархату, доктора богослов'я ієромонаха Іоанна (Курмоярова). Піп на своїй сторінці в Facebook опублікував фото з георгіївською стрічкою, забороненою в Україні. «Був за повісткою в міліції (фото додається), куди прийшли матеріали з СБУ. Відносно мене відкрито адміністративну справу... Приводом стало розміщення мною, тут в фб, 9 травня минулого року, вітальної листівки із зображенням георгіївської стрічки. Я дав в міліції свої пояснення, але буде ще суд», - розповів представник Московського патріархату. Він пообіцяв і далі поширювати зображення з георгіївською стрічкою, хоча знає, що йому в нашій країні загрожує штраф. «Я поки подумав: по-перше, мені загрожує штраф, і поки його немає я спокійно можу розміщувати зображення георгіївської стрічки де завгодно? По-друге, коли заплачу штраф, буду носити георгіївську стрічку відкрито, тому що вважаю, що заплатив за таку можливість. Ну і по-третє, коли ця ідіотська влада піде зі сцени, буду домагатися матеріальної і моральної компенсації і вибачень від СБУ», - додав служитель культу.
Події «Ескорт-модель» Рибка звинуватила в згвалтуванні Дерипаску та віце-прем'єра РФ «Ескорт-модель» Настя Рибка, яка була на яхті разом із заступником прем'єр-міністра Росії Сергієм Приходьком і олігархом Олегом Дерипаскою в Норвегіі, розповіла про своє зґвалтування. Раніше ми повідомляли, що російський опозиціонер Олексій Навальний опублікував нове розслідування Фонду боротьби з корупцією про прогулянки і оргії на яхті Дерипаски. Відомо, що на яхті була дівчина з віп-ескорту Настя Рибка, яка серед інших дам обслуговувала віп-клієнтів яхти. Пізніше вона у себе в Instagram записала кілька відеоповідомлень. Настя подякувала Олексію Навальному, що він зробив їй «рекламу». За її словами, на тій яхт-прогулянці її згвалтували. Вона запропонувала Олегу Дерипасці або взяти її за дружину, або вона напише заяву на нього. Дівчина закликала Приходька і Дерипаску прийти на шоу «Пусть говорят» і розповісти чесно, що сталося на яхті. Відеозаписи вже переглянули кілька тисяч людей.   Публикация от Настя Рыбка (@nastya_rybka.ru) Фев 8, 2018 в 9:47 PST   Публикация от Настя Рыбка (@nastya_rybka.ru) Фев 8, 2018 в 10:24 PST
Наука і технології У кіберполіції хочуть легалізувати кріптовалюту У кіберполіції повідомили, що легалізація кріптовалют дозволить зробити даний вид ділової активності контрольованим. Про це заявив заступник начальника Департаменту кіберполіції Олександр Гринчак в ефірі Радіо Свобода. «Що ж стосується кріптовалют, то ми розробили ряд пропозицій, винесли питання на рівень уряду і плануємо легалізувати кріптовалюту, щоб вона була підконтрольна. За допомогою такої валюти відбувається багато злочинів: продаж зброї, наркотиків та інше», - заявив Гринчак. «Часто до нас звертаються з повідомленнями про викрадення кріптовалюти. Є схеми шахраїв, коли власник електронного гаманця дає злочинцям доступ до своїх акаунтів, і ті переводять десятки тисяч доларів до себе на гаманець. Такий вид злочину можна кваліфікувати як шахрайство із застосуванням електронно-обчислювальної техніки. Зараз НБУ, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, а також Нацкомісія з регулювання ринків фінансових послуг не визнають кріптовалюту як платіжний засіб», - відзначили в кіберполіції.
Суспільство ООН: На боротьбу з голодом необхідно більше $1 млрд Продовольча і сільськогосподарська організація Об'єднаних Націй (ФАО) попросила в 2018 році у донорів 1,06 млрд доларів, які необхідні для допомоги голодуючим людям на планеті. Про це повідомляє Центр новин ООН. «Реальність така, що, хоча життя мільйонів було врятовано завдяки швидкому гуманітарного реагуванню в минулому році, мільйони людей все ще залишаються на межі голоду», - говорить директор Відділу з НС і реабілітації ФАО Домінік Бурджон. Відзначається, що надання допомоги потрібно постраждалим від криз в 26 небезпечних країнах планети, включаючи Ємен, ДР Конго, Сирію, Південний Судан і Сомалі. Також важка ситуація спостерігається в Іраку і М'янмі. В першу чергу, допомогу надаватимуть тим, хто проживає в сільській місцевості, і чиє життя залежить безпосередньо від сільського господарства.
Події До Криму незаконно зайшли 665 суден Для фіксації незаконного заходження суден в закриті порти Криму був створений реєстр суден-порушників, який оновлюється систематично. Всього в порти незаконно увійшли 665 суден. Про це повідомляє заступник начальника управління прокуратури АРК Єгор Ребров, інформує прес-служба прокуратури Криму. «Станом на 1 лютого цього року в ньому було 665 суден-порушників», - сказано в звіті. Замначальника управління прокуратури АР Крим заявив, що розслідування фактів незаконного перетину кордону з окупованій території півострова через морський простір - це один із пріоритетних напрямків роботи прокуратури Криму. Щоб координувати діяльність і організацію фіксації незаконних заходів суден, в минулому році створили робочу групу, до складу якої увійшли представники прокуратури Криму, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, Мінінфраструктури, ДПСУ, ГФС і Державного підприємства «Адміністрація морських портів України», - повідомляє прес-центр.
Події Снігопади в Україні знеструмили понад 150 населених пунктів В результаті складних погодних умов на території України станом на ранок п'ятниці, 9 лютого, було знеструмлено понад 150 населених пунктів в п'яти областях країни. Про це сказано в повідомленні ГСЧС. Як повідомляється, в ніч на 9 лютого в результаті ускладнення погодних умов, а саме снігопаду і поривів вітру, через спрацювання системи захисту ЛЕП було знеструмлено 152 населених пунктів в п'яти областях України (Чернівецькій - 89 н.п., Івано-Франківській - 32 н.п., Тернопільській - 25 н.п., Сумській і Чернігівській по три н.п. На відновлення електропостачання було залучено бригади обласного енерго. Крім цього, в ДСНС додали, що сьогодні вранці, 9 лютого, спостерігаються опади у вигляді снігу в столиці, а також Житомирській, Дніпропетровській, Волинській, Вінницькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Київській, Рівненській, Полтавській, Тернопільській, Сумській, Черкаській, Хмельницькій, Чернігівській та Чернівецькій областях.
Суспільство Сьогодні Україну накриє активний циклон: хуртовини, ожеледь і сніг до 20 см В результаті активного циклону в Україні сьогодні, 9 лютого, очікуються складні погодні умови. Про це інформує ГСЧС, посилаючись на Укргідрометцентр. «В Івано-Франківській, Хмельницькій, Чернівецькій, Житомирській, Вінницькій, Черкаській, місцями в Чернігівській і Київській областях очікується сильний сніг, мокрий сніг, хуртовини та налипання мокрого снігу (приріст покриву снігу 10-20 см), на дорогах ожеледь; в Кіровоградській, Дніпропетровській, Полтавській і Харківській областях буде мокрий сніг і дощ, місцями ожеледь і налипання мокрого снігу», - сказано в повідомленні. На дорогах Київської області очікується місцями ожеледиця, вночі налипання мокрого снігу, місцями буде сильний мокрий сніг. «Вітер південно-східний 7-12 метрів в секунду, вночі на Лівобережжі пориви вітру можуть досягати 15-20 метрів за секунду», - кажуть синоптики.
Події ЗМІ: Угорські правоохоронці почали полювання на українців У прикордонному з Україною угорському с. Хайдудорога недавно місцеві правоохоронці в амуніції зробили облаву як на українців, які проживають тут і незаконно отримали документи, так і на місцевих чиновників, які видали їм угорські паспорти. Про це повідомляє портал Вести, посилаючись на угорські ЗМІ. Операцію проводили бійці спецназу Будапешта. Жителі с. Хайдудорога впевнені, що українці дійсно живуть тут давно, в одному з будинків нібито фіктивно прописані 40 людей. «Останнім часом все більше громадян України прописуються в прикордонних селах, а потім отримують підроблені паспорти. Коли в Будапешті про це дізналися, то вирішили провести рейди проти ошуканців і угорців, які допомагають їм», - повідомив місцевий журналіст Ласло Пінтер. Українці, які не мають законної підстави для отримання паспорта цієї країни, вирішують свої питання через хабарі місцевим чиновникам. Крім цього, європейські паспорти відкрито можна купити в інтернеті, правда їхня вартість коливається від 5 до 10 тис. дол.
Події У РФ заявили, що не повернуть Польщі уламки літака Качинського Уламки польського Ту-154, який розбився під Смоленськом у 2010 році і в результаті чого загинув президент Польщі Лех Качинський, залишаються в РФ, бо польська сторона не завершила розслідування. Про це повідомляє російський посол у Варшаві Сергій Андрєєв, інформує РИА Новости. «Тема повернення уламків президентського літака до Польщі дуже політизована, навколо неї штучно створюється ажіотаж, ніби це питання має якесь символічне значення. З практичної точки зору, питання, де знаходяться уламки літака - в Польщі або Росії - істотного значення не має», - говорить Андрєєв. За його словами, польським експертам і слідчим на всіх етапах розслідування надавався доступ до уламків літака. Він пояснив, що уламки залишаються в РФ, бо розслідування авіакатастрофи ще не завершено, а, за законодавством Росії, до завершення процесуальних дій уламки повинні бути в розпорядженні російського слідства.
Політика У "Народному фронті" не підтвердили факт платної участі в сніданку з Трампом У "Народному фронті" не підтвердили інформацію про платну основу участі українських політиків у сніданку з Трампом. Про це в кулуарах Верховної Ради України перед початком засідання парламенту заявив заступник глави фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук, передає кореспондент АСН. "Вчора в сесійній залі дійсно було менше депутатів через те, що багато хто виїхав до Вашингтона (Прим.: на Молитовний сніданок). Мені особисто цей факт не подобається. Депутати, які вважають, що у них висока дипломатична підготовка, повинні поміняти рід діяльності. Депутати повинні працювати в сесійній залі... А це (Прим.: їхня відсутність) істотно ускладнює ухвалення рішень у залі. І мене особисто це не влаштовує", - заявив він. Тетерук визнав, що нардеп з його фракції Павло Унгурян також пропустив засідання парламенту: "У нього послідовна позиція. Він такі молитовні сніданки проводив тут, в Україні. Тому логічно, що він поїхав до Вашингтона". Нагадаємо, вчора голова РП Олег Ляшко заявив про те, що українські політики платить або по $100 тис. за участь в Молитовному сніданку.Водночас Тетурук підкреслив, що не може підтвердити інформацію про платну основу участі українських політиків у таких заходах."Я можу відповідати тільки за себе", - сказав він.
Політика Депутати задоволені своєю роботою попри погану дисципліну. У Раді впевнені, нардепи впоралися з роботою, не дивлячись на погану дисципліну. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Ігор Лапін, передає кореспондент АСН. "Вчорашній день, в принципі, був робочий. Якщо не дивитися на депутатів, які поїхали "замолювати гріхи" (Прим.: на Молитовний сніданок у Вашингтон), то в залі було достатньо нардепів для ухвалення важливих питань. У принципі, ми вчора впоралися", - заявив він. Лапін нагадав, що на цьому тижні ухвалено важливий економічний закон про ТОВ. Прийнято також важливу заяву Ради щодо антиукраїнського закону Польщі. При цьому він підкреслив, що нардепи не встигли розглянути законопроекти про Антикорупційний суд: "На жаль, це питання перейшло з юридичний в політичну площину". Лапін зазначив, що, крім президентського закону, в Раді є чотири альтернативних."Думаю, що необхідно об'єднуватися навколо єдиного законопроекту", - сказав він.
Політика "Самопоміч" визначилася, чи голосуватиме за президентську кандидатуру голови НБУ "Самопоміч" не підтримає призначення Смолія на пост голови Національного банку. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк, передає кореспондент АСН. "Ми провели зустріч з Яковом Смолієм. Можу сказати, що він професіонал. Але він не вразив нас як кандидат на пост голови НБУ. Найбільше, що нас здивувало. Ми поставили запитання: як ви будете працювати з персоналом, яка буде кадрова політика? Він нам відповів дуже просто: "Я не збираюся звільняти жодного зі своїх заступників". Березюк нагадав, що в керівництві НБУ "багато одіозних заступників, тому ми не бачимо поки що можливості призначення його (Прим : Смолія) на пост голови НБУ)". Нагадаємо раніше Яків Смолій заявив, що робота голови Національного банку України (НБУ) у відставці Валерії Гонтаревої заслуговує на високу оцінку. Фракція "Радикальної партії" вже відмовилася підтримати його кандидатуру під час голосування.
Суспільство ЗМІ: АвтоЗАЗ опинився на межі банкрутства Фінансове становище «Запорізького автозаводу» («ЗАЗ») важке. Про це передає прес-служба «УкрАвто», повідомляє Укрінформ. Завод закінчив минулий рік зі збитками (170 млн грн збитків за три квартали, розрахункова сума збитків у звіті за рік складе майже 296 млн грн). У минулому році завод випустив 1674 авто, при проектній потужності 150 тис. машин на рік. При такому стані справ кредитне навантаження на завод збільшується. Станом на січень 2018 року у ЗАЗ існує заборгованість за кредитами - 3 млрд грн і 24 млн доларів. Про це повідомляє інформаційно-аналітична група AUTO-Consulting. Спад виробництва на «ЗАЗ» триває чотири роки - колектив підприємства підтримував потрібний технологічний мінімум, який дозволяв заводу не втратити можливості випускати машини. Зараз на заводі працює 1350 осіб, але через невелику завантаження вони зайняті не повний тиждень.
Кримінал оформление ленты  Шевченківський суд почав розгляд справи про вбивство Бузини Шевченківський районний суд Києва почав розгляд справи про умисне вбивство журналіста Олеся Бузини. Після розгляду Апеляційним судом міста Києва до Шевченківського районного суду міста Києва було направлено обвинувальний висновок за обвинуваченням Дениса Поліщука і Андрія Медведька. На суді присутня мати вбитого журналіста - Валентина. Також присутні обоє обвинувачуваних. Вони знаходяться не у боксі для затриманих, а поруч зі своїми адвокатами. На початку засідання адвокат обвинувачених Андрій Федур виступив за те, щоб справу Дениса Поліщука і Андрія Медведька, які звинувачуються у вбивстві Олесь Бузина, розглядав суд присяжних. Адвокат уточнив, що раніше подавав про це прохання, оскільки обидва можу отримати за цим звинуваченням довічне ув'язнення, передає кореспондент АСН. Нагадаємо, Олесь Бузина був убитий у 2015 році. Через два місяці підозрюваних у його вбивстві затримали.
Закон і Право Спорудження "монастиря" біля фундаменту Десятинної церкви обурило ЮНЕСКО Незаконне спорудження "монастиря" біля фундаменту Десятинної церкви в буферній зоні Софії Київської обурило ЮНЕСКО. Про це повідомила адвокат Марина Соловйова на брифінгу в Києві, передав кореспондент АСН. "Ця споруда розташована саме в буферній зоні Софії. Жодного документа, який свідчив би про наміри, ніяка технічна документація щодо майбутнього будівництва в ЮНЕСКО спрямовані не були. Тобто не тільки національне законодавство було порушено, коли було побудовано цю споруду, а й міжнародне співтовариство було дуже обурене цим", - зазначила експерт. За її словами, моніторингова місія ЮНЕСКО разом з експертами ІКОМОС досліджували питання можливого будівництва на місці фундаменту Десятинної церкви, і встановили, що таке будівництво там неможливе. Так, первинна церква була зруйнована ще у 1240 році і відновити її неможливо через відсутність документальних свідчень. Крім того, будівництво може зашкодити візуальному сприйняттю Софії Київської. При цьому вона додала, що "Софію Київську" разом з Києво-Печерською Лаврою внесли до списку Культурної спадщини ЮНЕСКО ще в 1990 році. У свою чергу, експерт Юрій Духовичний підкреслив, що виникнення МАФу УПЦ МП біля фундаменту Десятинної церкви стало можливим у результаті прямого потурання влади. Так, ще в 2012 році судове рішення на користь "монастиря" було ухвалено на основі "Указу президента" від вересня 2004 року, в якому немає ні слова про подібний об'єкт. "Суддя не читав укази або навмисно ввів оману суспільство і міжнародне співтовариство", - підкреслив експерт. Нагадаємо, в кінці січня 2018 року в Києві пройшли кілька акцій, спрямованих проти так званого "монастиря" Української православної церкви Московського патріархату, який звели біля історичної пам'ятки - фундаменту Десятинної церкви. Справою зацікавилася Генеральна прокуратура України. Як повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, "за результатами робочої зустрічі керівництва Прокуратури міста Києва з представниками Музею історії України 5 лютого будуть сформовані позовні вимоги з приводу захисту інтересів територіальної громади та міста Києва від незаконної забудови біля фундаменту Десятинної церкви".
Економіка У Кабміні пообіцяли в середу розв'язати питання з колапсом монетизації субсидій У Кабміні пообіцяли в середу вирішити питання з колапсом монетизації субсидій. Про це в ході години запитань до уряду у Верховній Раді України заявив заступник міністра фінансів України Сергій Марченко, передає кореспондент АСН. "Ми вже з початку цього року перерахують заборгованість (за субсидіями) за минулий рік - у 9 млрд грн. А призначення січня-лютого становлять 18 млрд грн. Всі питання, які стосуються за реєстрами, готові оперативно вирішити. На сайті міністерства є постанова про внесення змін до постанови про монетизацію субсидій. Ми готові оперативно реагувати. Що стосується ОСББ, то 600 млн грн вже направлено на рахунки ОСББ. І ми будемо оперативно реагувати на ці питання", - заявив він. Слід зазначити, що народні депутати заявили про повний колапс політики Мінфіну в монетизації субсидій.  А також загрозу відключення від газу і водопостачання ОСББ. "Вся країна в колапсі! Всі ОСББ та ЖБК на межі зупинки поставок послуг! Вони на хочуть адмініструвати субсидії, вони вимагають виконання рішення Кабміну про монетизацію субсидій", - обурювалися нардеп Олена Бабак з "Самопомочі" в залі. Прем'єр Володимир Гройсман підсумував, що "не все з субсидіями йде гладко, адже ми вперше робимо багато перший раз... Але що стосується ОСББ та ЖБК, то ми гривня в гривню їм заплатимо! Наступної середи ми приймемо ці зміни до постанови", - пообіцяв прем'єр.
Економіка Нардепи вимагають від Реви відкликати несправедливий законопроект про пенсії військовим Нардепи вимагають від Реви відкликати безглуздий і несправедливий законопроект про перерахунок пенсій військовим. Про це в ході години запитань до уряду заявив народний депутат фракції "Батьківщина" Сергій Євтушок, передає кореспондент АСН. "Ми звертаємося до міністра Реви. Ви написали законопроект щодо військових пенсіонерів. Але ми вже з військовими експертами опрацювали ваш законопроект. Ми вимагаємо відкликати цей безглуздий документ. Адже цей законопроект взагалі скасовує механізм нарахування пенсій і базується на показниках середньої заробітної плати", - заявив він. Євтушок зазначив, що у військових пенсіонерів повинно бути гідне утримання. "Не можна її прямо прирівнювати до середньої заробітної плати! Це ж абсурд якийсь! Де візьмуться люди, які захочуть йти служити до війська?" - зазначив він. Нардеп вимагає відкликати проект закону і "постановами уряду повернути соціальну справедливість і перерахувати їм пенсії". Нагадаємо, напередодні, 9 лютого військові пенсіонери провели в Києві і регіонах чергові акції протесту.
Економіка Гройсман не згоден з вимогами військових: "Ви хочете дефіцит Пенсійного фонду в 183 млрд?!" Вимоги військовослужбовців з перегляду пенсій "коштуватимуть" державі 43 млрд грн додаткового дефіциту Пенсійного фонду, що "неприйнятно". Про це в ході години запитань до уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Це дуже важлива і чутлива тема - перерахунку пенсій для військовослужбовців. Для мене, повірте, це є важливим пріоритетом. Я пам'ятаю, що ми обіцяли з 1 січня ухвалити це рішення. Чому ми не змогли або нам складно, чому до 1 січня ми не внесли цей закон? Я вам поясню. Це абсолютно відверта позиція. Перше. Ми прийняли пенсійну реформу, яка відкриває можливості для перегляду пенсій військовослужбовцям. У травні ми ухвалили закон, а в жовтні поки він був підписаний, то в листопаді ми не встигли його внести в парламент", - заявив він. Прем'єр запевнив усіх військовослужбовців і тих, хто служить, що пенсії їм обов'язково підвищать. Але різним категоріям військових це буде зроблено по-різному. "Ми не залишимо їх без підвищення пенсій. Але в цій системі ви повинні зрозуміти, що є ті, хто жодного разу не бачив, що таке війна. Не бачив жодного разу, що таке реальні бойові дії. Це даішники, ОБХСники, і ми не маємо права ставити їх в один ряд. Я в цьому глибоко переконаний. Але ця тема дуже чутлива. Якщо ми ухвалимо  закон у лютому-березні, то ми перерахуємо всім пенсії з 1 січня. Кошти для цього у нас будуть. Сьогодні військові пенсіонери вимагають плюс 43 млрд грн! У нас дефіцит пенсійного фонду 140 млрд! Ви хочете дефіцит 183 млрд? Ви що хочете погубити весь Пенсійний фонд? І всю систему? Тому ми повинні забезпечити справедливу систему диференціації", - обурився Гройсман. Нагадаємо, сьогодні нардепи закликали міністра соціальної політики відкликати з Ради "абсурдний" закон про пенсії військовим, в якому розмір виплат прив'язується до середньої зарплати в країні.
Закон і Право Атовці подають у суд на КМУ за несправедливий розподіл грошей серед ветеранських організацій Атовці мають  намір подати в суд на Кабінет міністрів України за несправедливий, на їхню думку, розподіл грошей серед ветеранських організацій. Про це повідомив голова Національного комітету ветеранів війни, волонтерів та учасників АТО України Віктор Толочко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Національний комітет ветеранів війни, волонтерів та учасників АТО України об'єднує на своїй платформі більше 112 провідних громадських організацій учасників АТО  і готує позов до суду з вимогою визнати цю постанову незаконною і такою, що підлягає скасуванню у зв'язку з порушенням порядку її затвердження", - зазначив експерт. За його словами, ветерани АТО наполягають на розподілі державних коштів між усіма ветеранськими організаціями за принципом прозорого конкурсу. Так, зараз, на думку ряду активіста, гроші розподіляються між наближеними до Мінсоцполітики організаціями і часто йдуть на оренду офісів, закордонні відрядження та зарплату співробітників за фактом не чинним організаціям. При цьому він додав, що боротьба ветеранів та волонтерів за фінансування тривала протягом року. І міністр соцполітики Андрій Рева двічі обіцяв зміну принципів фінансування і перехід до конкурсу. У свою чергу, глава правління ОС "Всеукраїнське Об'єднання учасників АТО "Українці-разом!" Руслан Руденко повідомив, що за минулий рік Держслужба у справах ветеранів мала розподілити між усіма ветеранськими організаціями 19 млн грн, проте 9 млн грн з них так і були повернуті в бюджет як неосвоєні. Водночас, за даними Р. Руденка, організації ветеранів АТО за минулий рік самостійно розподілили між учасниками бойових дій на Донбасі тільки за допомогою однієї Соціальної картки 167 млн ​​грн. На думку учасників Нацкомітету, таке ставлення Мінсоцполітики до них пояснюється їхньою жорсткою позицією і відмовою давати відкати державним чиновникам. Вони також проголосували за недовіру керівництву громадської ради при Мінсоцполітики та Держслужбі у справах ветеранів. Нагадаємо, на закритому засіданні КМУ 7 лютого 2018 року уряд затвердив зміни до своєї постанови, які дозволяють виділити з бюджету 20 млн грн на потреби громадських організацій.
Економіка Гройсман пообіцяв спростити процес надання землі учасникам АТО У Кабінеті міністрів пообіцяли спростити процес надання землі учасникам АТО. Про це в ході години запитань до уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Ми ухвалили нещодавно постанову, яка передбачає спрощення процедури отримання земельних ділянок учасниками АТО. Природно, якщо юрисдикція буде змінюватися, переходити до місцевих громад, то ми особливо це будемо акцентувати. Вже є перші громади, які отримують землі. Вони вже в лютому отримають свої землі. Тому процес передачі земельних ділянок у власність об'єднаних територіальних громад розпочато. І він буде продовжений", - заявив Гройсман. Слід зазначити, що питання в ході засідання поставив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, який попросив прем'єра "передбачити захист прав атовців при отриманні землі". Нагадаємо, питання про непрозорий процес виділення землі учасниками АТО неодноразово піднімалося асоціаціями та об'єднаннями військових.
Суспільство У РФ поліція цілодобово охороняє навіть білборди з Путіним Мінімум у двох містах Росії ввели цілодобову охорону білбордів, на яких зображений Путін. Чергують або працівники поліції у штатському, або екіпажі на службових авто. У місті Новокузнецьку (Сибір) напередодні президентських виборів працівники поліції отримали вказівку охороняти плакати із зображенням Володимира Путіна. Про це інформує Сибирь.Реалии, посилаючись на джерело в поліції міста. Найімовірніше, охорону білбордів ввели після того, як один із них був пошкоджений. «Охорона біля плакатів із Путіним має бути організована цілодобово. Вона триватиме до 18 березня (дата виборів у Росії. - Ред.). Швидше за все, це пов'язано з тим, що раніше на одному з плакатів невідомий написав «брехун», - говорить джерело. Аналогічний наказ був отриманий у Сиктивкарі.
Політика У невизнаних республіках розкрадаються величезні обсяги російського газу - експерт Москва через невизнані республіки вганяє в борги по газу цілу низку країн колишньої Співдружності незалежних держав (СНД). Таку думку висловив виконавчий директор Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Андрій Чубик на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Україна продовжує 25 років користуватися послугами постачання газом із РФ, але у нас до сих пір немає газовимірювального обладнання на східному кордоні і завжди є варіант маніпуляції якимись обсягами", - зазначив експерт. За його словами, ще з початку 90-х років минулого століття Росія побудувала цілу систему шантажу і тиску на залежності 6 країн СНД від поставок газу і електроенергії з РФ. Це Грузія, Вірменія, Молдова, Україна і Білорусь. При цьому він додав, що, зокрема, в Молдову електроенергія і газ поставляється з території невизнаної республіки Придністров'я, де немає вимірювальної техніки і де списуються величезні обсяги енергоресурсів. Так, наприклад, тоді як уся Молдова споживає 3 млрд кубометрів газу на рік, одне лише Придністров'я споживає близько 1 млрд кубометрів газу на рік. Водночас Росія має можливість списувати на цю територію будь-які обсяги газу, заявляючи перед Кишиневом про те, що цей газ був спожитий. Причому поступово залежність Молдови від Росії збільшується за рахунок зростання "квазі-боргу" за поставлений на територію країни газ. Російська сторона стверджує, що борг досяг 6 млрд доларів, тоді як молдовська сторона, не визнаючи його офіційно, веде щодо нього переговори. Крім того, вплив Москви простежується і по тому, що вона фактично контролює держпідприємство "Молдова-газ". Нагадаємо, як повідомляла АСН, на думку директора Інституту міста Олександра Сергієнка, наступне підвищення тарифів буде згубним. Планується зростання ціни газу як товару на 62%. Це призведе лише до зростання боргів населення і зниження платоспроможності і просто до збіднення населення - люди будуть менше їсти, менше пити, гірше одягатися і не їздити на відпочинок.
Політика Гройсман не бачить проблеми в тому, що частину міністрів у Кабміні офіційно не призначено Наявність в.о міністрів в Кабміні не означає, що він ні за що не відповідають. Про це в ході години запитань до уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Національне законодавство дозволяє виконувати функції керівників. Навіть у розвинутих демократіях, розвинених країнах є в.о. Тому нічого страшного немає!" - заявив він у відповідь на запитання нардепа з "Самопомочі" Тетяни Острікової. Нагадаємо, нардеп вказала на те, що частина Кабінету міністрів не призначена офіційно: "Сьогодні в уряді - колективна безвідповідальність. Немає керівника МінАПК, немає керівника ДФС. Немає з кого спитати за контрабанду і неповернення ПДВ". Прем'єр у відповідь нардепу заявив, що міністр аграрної політики в Кабміні є: "Адже його заява лежить у парламенті і не розглянута. Коли буде розглянута, тоді ми поставимо питання про призначення. Що стосується глави ДФС, то зараз в.о. глави ДФС - Мирослав Продан, він дуже відповідальний і прогресивний. Він бореться з контрабандою. Тільки до січня митниця дала плюс 9 млрд грн... Так, питання в.о. не зніме відповідальність, але потрібно говорити з кожного конкретно".
Політика Рева звинуватив керівництво Волинської області у недоїданні дітей-чорнобильців Міністр соціальної політики Андрій Рева звинуватив керівництво Волинської області в недоїданні дітей-чорнобильців. Про це в ході години запитань до уряду заявив міністр праці і соціальної політики Андрій Рева, передає кореспондент АСН. "У нас унікальна ситуація у Волинській області з харчуванням дітей-чорнобильців. Адже в Житомирській, в ряді інших областей - проблем з харчуванням цих дітей немає. Тому я вважаю, що люди, відповідальні за це, повинні понести відповідальність", - заявив він. Рева нагадав, що голови районних адміністрацій не підпорядковуються Кабміну. Але, на думку, міністра, вони повинні понести відповідальність за саботаж державних програм з безкоштовного харчування дітей-чорнобильців. Так, позафракційний нардеп Ірина Костанкевич звернула увагу міністра, що в області навіть не пройшли тендери з початку 2018 року на забезпечення безкоштовним харчуванням. "Чи будуть покарані голови райадміністрацій, які з року в рік винні в цьому?!" - обурювалася нардеп. Рева запевнив, що спільно з нардепом готовий звернутися до правоохоронних органів для початку розгляду. "Я готовий разом з вами працювати", - сказав він. Нагадаємо, як повідомляла АСН, на Волині ветеранам УПА збільшили місцеві пенсії вдвічі.
Економіка Гройсман обіцяє не піднімати вартість газу до літа: "Винні "попередники " Ціна на газ для населення до кінця опалювального сезону не виросте, проте у складній ситуації з газом винна попередня влада, яка не розвивала власну галузь газовидобутку. Про це в ході години запитань до уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "У цьому опалювальному сезоні я тримаю позицію, я обіцяю, що не буде підвищення ціни на газ", - заявив він. Прем'єр нагадав, що за старої влади президент і голова Кабміну щороку їздили до Москви домовлятися про газ. "Я вважаю спланованою диверсією проти нашої незалежності. Тому що в Україні було досить своїх покладів газу і вистачило б собі і на експорт. У цьому році ми вже взяли курс на збільшення видобутку", - зазначив він. Прем'єр сподівається, що збільшення внутрішнього видобутку дозволить встановити і "внутрішні ціни на газ".  "Чому газ для промисловості коштує дорожче, ніж газ для теплокомуненерго? Тому що справжня ціна така, за якою його купують господарюючі суб'єкти. Ви знаєте, що компанії, які в Україні працюють, самі газ імпортують. І то теж дорожче, ніж газ для ТКЕ. Бо його справжня ціна дійсно дорожча. і це - вічна проблема", - відповів Гройсман на запитання народного депутата про те, чи буде підніматися вартість газу для населення і на скільки. Зауважимо, Гройсман так і не повідомив, на скільки в наступному опалювальному сезоні подорожчає газ для українців. Нагадаємо, раніше експерти прогнозували, що в ході переговорів із МВФ український уряд погодиться на вимогу про збільшення ціни на газ в обмін на надання наступного траншу. Таким чином газ може подорожчати відразу на 60%.
Політика У ЄС хочуть скасувати перехід на «літній» час У четвер, 9 лютого, Європарламент на пленарній сесії у Страсбурзі проголосував за відмову від практики переходу країн - членів ЄС на «зимовий» і «літній» час. Про це сказано на сайті ЄП. Відзначається, що тим самим депутати закликали ЄК провести оцінку системи переведення стрілок годинника двічі на рік і при необхідності її змінити. Резолюція була схвалена 384 парламентаріями, проти проголосувало 153, ще 12 євродепутатів утрималися. Автори ініціативи пояснили, що населення багатьох країн Євросоюзу невдоволено переходом на зимовий - в останню неділю жовтня і на «літній» час в останню неділю березня. Однозначної відповіді, чи є потреба у скасуванні переходу на «літній час», наука не дала, але ці дії мають негативний вплив на людське здоров'я, сказано в резолюції.
Економіка Економіст прогнозує високу інфляцію з вини Кабміну Інфляція в Україні в поточному році буде триматися на рівні 12-14%. Таку думку висловив економічний експерт Віктор Скаршевський на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "У 2018 році варто очікувати ті 12-14% інфляції. Для того, щоб виконати заплановані доходи бюджету, інфляція повинна бути в цих межах. Це вже звичайна практика інфляційних доходів", - зазначив експерт. За його словами, серед причин інфляції - підвищення мінімальної зарплати без економічного підґрунтя. Як пояснив економіст, уряд іде на цей крок виключно, щоб збільшити надходження до Пенсійного фонду, і до турботи про доходи громадян це не має стосунку. При цьому він додав, що ще одним джерелом інфляції в поточному році стане підвищення комунальних тарифів, якого домагається МВФ і яке вже було анонсовано. Також інфляцію буде провокувати зростання експорту сільгосппродукції з України і зростання внутрішніх цін. Крім того, зіграє роль підвищення обсягів споживчого кредитування. Головним же фактором інфляції, на думку Скаршевського, стане прискорення девальвації гривні у зв'язку з майбутніми великими виплатами за зовнішніми боргами держави. Нагадаємо, показник інфляції в Україні знизиться до однозначного показника лише до середини 2019 року. Такий прогноз озвучив перший заступник голови НБУ Яків Смолій.
Суспільство Комісія КМДА підтримала знесення самовільної забудови МП біля Десятинної церкви Депутати Київської міськради в ході засідання Постійної комісії міськради з питань містобудування, архітектури та землекористування підтримали петицію №6972 з проханням знести так звану каплицю УПЦ Московського патріархату біля фундаменту Десятинної церкви в Києві. Про це передає «Радіо Свобода». Комісія прийшла до висновку, що цей самобуд Московського патріархату «незаконний». Меру Віталію Кличку рекомендовано підтримати петицію і доручити виконавчим органам усунути правопорушення в найкоротші терміни. Петицію підтримали всі 18 присутніх депутати Київради. Документ раніше зібрав понад 10 тисяч підписів киян. «Каплицю» поставили на території, яка «належить до особливо цінних земель історико-культурного призначення». Раніше директор Національного музею історії України Тетяна Сосновська повідомила, що музей подасть позов до суду проти релігійної організації, яка влаштувала незаконну забудову. Нагадаємо, 25 січня самобуд МП намагалися підпалити активісти. Після цього Шевченківський райсуд відправив у СІЗО на два місяці архітекторів Олександра Горбаня і Олексія Шемотюка. 3 лютого сотні активістів протестували під «каплицею» і 5 лютого Апеляційний суд випустив Горбаня і Шемотюка на поруки нардепів.
Суспільство Встановлено усіх причетних до ліквідації Гіві - Захарченко Встановлені всі причетні до ліквідації командира батальйону терористів «Сомалі» Михайла Толстих на прізвисько «Гіві». Про це заявив ватажок російських терористів так званої «ДНР» Олександр Захарченко, передають сайти сепаратистів. «Встановлені всі особи, причетні до цього (вбивства Толстих. - Ред.), деякі затримані, але не всі. Справу закінчимо цього року», - сказав Захарченко. Більше того, ватажок терористів впевнений, що причетні до загибелі Толстих маю пряме відношення до вбивства ще одного лідера бойовиків - Арсена Павлова на прізвисько «Моторола». Нагадаємо, Гіві був убитий 8 лютого 2017 року в Донецьку. Як заявив журналіст Юрій Бутусов, Гіві ліквідували українські спецслужби, бо він був визначений свого часу як номер один у списку «призначених для утилізації».
Економіка Восени може початися нова світова криза, готуємось до гіршого - економіст До листопада всю світову економіку з Україною разом може накрити нова криза: потрібно готуватися до гіршого. Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив відомий економіст Ерік Найман. «Світовий фінансовий ринок був уражений найсильнішою хвилею продажів. Акції впали від своїх недавніх максимумів на 10 і більше відсотків. Це перший тривожний сигнал для світової економіки. Так, зараз усе ще добре - зарплати і інфляція ростуть, прибутки бізнесу теж, та й ВВП більшості країн непогано розігнався вгору. Однак стрімке зростання прибутковості американських держоблігацій (через зростання загрози інфляції та розширення бюджетного дефіциту США внаслідок податкової реформи) спровокувало першу хвилю продажів акцій», - розповів експерт. На його думку, в короткостроковому плані, сьогодні-завтра, можна очікувати розпродаж фінансових активів, які народ кинеться купувати. Це можуть бути американські держоблігації, які вже істотно подорожчали на тлі втечі від ризику. «Потім ринок акцій напевно відновить зростання і може навіть оновити історичні максимуми або близько того (за останнє сторіччя таке відбувалося в 10 з 12 біржових циклів). Однак до травня ситуація в світовій економіці, швидше за все, спровокує погіршення прогнозів по прибутку акціонерних компаній і в травні може початися «ведмежий ринок» (зазвичай триває близько року і за цей час фондові індекси падають на 35-50%)», - підкреслив Найман . Він додав, що динаміка фондових ринків пророкує ситуацію в економіці, тому до листопада очікується початок економічної кризи в США. «Якщо це дійсно станеться, то досить скоро накриє кризою і всю світову економіку. І Україну, з її гігантськими виплатами зовнішніх боргів у 2019-20 роках. Так що зберігаєте кеш і готуйтеся до гіршого», - попередив економіст.
Політика оформление ленты  Саакашвілі заявив, що його намагалися заарештувати. СБУ і ДМС заперечують Опального політика Михайла Саакашвілі намагався затримати спецназ у Києві, проте операція не вдалася. Як повідомляє кореспондент АСН, політика намагалися затримати в п'ятизірковому готелі "Fairmont", розташованому на Подолі. Спроба захоплення Саакашвілі не вдалася, повідомили АСН активісти "Руху нових сил". Як стало відомо з смс листування учасників руху, наразі "все спокійно". "Альфа поїхала. Міша - в порядку", - пише один з учасників у групі з місця подій. "Все їдемо туди!", - написав у соцмережі Давид Сакварелідзе. Пізніше він вийшов з готелю і заявив, що у Саакашвілі тут була зустріч. Пізніше з готелю до преси вийшов і сам Саакашвілі. Він заявив, що "Альфа" хоче одягнути йому "мішок на голову". Разом з тим не зрозуміло, де зараз проживає в Києві Саакашвілі. У той же час і СБУ, і Міграційна служба заявили, що не намагалися заарештувати Міхеїла Саакашвілі.
Політика Екс-нардепа Шепелєва з зашитою бровою привезли до Печерського райсуду Екс-нардепа Олександра Шепелєва в синцях і з зашитою правою бровою доставили до Печерського райсуду, де почалося засідання з обрання йому запобіжного заходу. Про це передає Укрінформ. Адвокат підозрюваного Денис Анікін уже встиг заявити відвід прокурорам Руслану Кравченку і Євгену Шевчуку. Як відомо, 8 лютого Шепелев був затриманий співробітниками СБУ, у нього знайшли посвідчення «співробітника» якогось «міністерства безпеки ДНР». Головною військовою прокуратурою здійснюється досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Шепелєв був банкіром, двічі обирався до Верховної Ради за списками БЮТ, у 2010 році перейшов до фракції Партії регіонів. У 2012 році МВС порушило проти Шепелєва кримінальну справу за розкраданнями в банку «Родовід» у розмірі 340 млн грн і організації замовних убивств. Екс-депутата було оголошено в міжнародний розшук. 4 липня 2013 року Шепелєва та його дружину Галину затримали в Будапешті. 26 березня 2014 року подружжя екстрадували з Угорщини в Україну. Однак тут суд відпустив його під заставу в 6 млн грн. У ніч на 6 липня 2014 року Шепелєв утік разом з конвоїром з лікарні. У березні 2015 року російські силовики затримали Шепелєва на території Московської області.
Політика оформление ленты  Саакашвілі припускає свій арешт сьогодні Саакашвілі запевняє журналістів, що його можуть заарештувати сьогодні. "Вони по дорозі спробують одягнути мішок на голову", - заявив він у інтерв'ю біля "Fairmont" у столиці, передає кореспондент АСН. "Мене не змогли затримати, тому що охорона їх видавила. Нам заглушили телефон, відключили відеосистему. Одна група захоплення зараз сидить там, в автобусі, інша - циркулює навколо. Поки що це називається викрадення. Поки що Порошенко хоче мене позбутися", - заявив опальний політик. Політик упевнений, що справа проти нього вже розвалилася в суді: "Якщо я вчинив злочини, про які брехав нахабно Луценко в Раді, хто виселяє такого злочинця з країни? У них немає нічого! Справа у них розвалилася. У суді довели, що запис був абсолютним монтажем! У цих людей руки в крові", - заявив Саакашвілі. На уточнююче запитання преси про подальші дії Саакашвілі зазначив, що покине готель і відправиться в свою квартиру в столиці: "У мене є 2-кімнатна квартира, на 22 поверсі. Але щоб мені туди потрапити, мені потрібен час. Вони по дорозі спробують мене захопити. Вони спробують по дорозі одягнути мені мішок на голову... Ця людина з великими комплексами, нічого не зробила для народу і хоче мене принизити", - припускає він. Раніше соратник Саакашвілі нардеп Дерев'янко заявив, що по Саакашвілі в готель приїжджав "спецзагін прикордонників". У СБУ і в прикордонній службі не підтвердили намірів заарештувати Саакашвілі.
Суспільство Сенатор Керрі взяв інтерв'ю у Анджеліни Джолі У зв'язку з наближенням Міжнародного дня жінок американський сенатор Джон Керрі взяв інтерв'ю у голлівудської актриси Анджеліни Джолі. Фото Керрі і Джолі потрапило до фотосесії, представленої журналом Elle. Відзначається, що фотосесія пройшла в готелі Ritz-Carlton у Нью-Йорку. У ній брали участь також 2 дочки зірки - Шайло і Вів'єн. Керрі і Джолі поговорили про дітей і онуків, про кліматичні зміни і насильство, від якого страждає мирне населення в зонах військових конфліктів, а ще про насильство над жінками та про захист їх прав. «Я бачу це так: якщо ти навіть людина, яка не хоче займатися міжнародними проблемами, тебе це все одно зачіпає. І стояти осторонь - небезпечно», - зазначила актриса. Джолі розповіла, що своїм дочкам вона пропонує жити заради інших. «Будь-хто може одягти сукню і накласти макіяж. Ваш мозок вас визначає. Знайдіть, хто ви, що ви думаєте, і відстоюйте це. І боріться за те, щоб такі ж свободи були і в інших», - поділилася Джолі.
Політика Муженко заспокоїв: ЗСУ не збираються форсувати Волгу У армії України немає завдань за межами кордонів нашої країни. Про це під час зустрічі з членами Київської асоціації військових аташе повідомив начальник Генштабу Віктор Муженко, передає прес-службі Міноборони. «Ми не збираємося форсувати Волгу. Ми збираємося йти по своїй території і по своїй землі. І як би хто які б «фейкові» там не кидав документи, у нас немає завдань за межами кордонів України», - підкреслив Муженко. За його словами, загрози для безпеки і територіальної цілісності України можуть з'явитися відразу на декількох напрямках. Нагадаємо, терористи так званої «ДНР» готуються до відбиття якогось бліцкригу ЗСУ, який нібито має пройти по 4 напрямках. Один з ватажків російських терористів Едуард Басурін заявив, що головного удару Київ завдасть на північ і південь від Донецька.
Економіка На скільки подорожчають продукти і транспорт цього року Продукти харчування та проїзд в громадському транспорті в Україні протягом року подорожчають ще на 15%. Таку думку висловив генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Продукти харчування дорожчатимуть більше, ніж інфляція. Якщо інфляція буде 12%, то продукти харчування, в середньому, подорожчають відсотків на 15", - зазначив експерт. За його словами, продукти харчування, а також сигарети і алкоголь, ще будуть "рухати" інфляцію вгору. Водночас Дорошенко додав, що в поточному році алкоголь буде дорожчати лише не суттєво, оскільки рішення про підвищення акцизу не було прийнято. При цьому він додав, що через значне подорожчання нафтопродуктів на світовому ринку будуть рости витрати домогосподарств на транспорт - ще 15-20%. Крім того, протягом року зростуть витрати сімей на послуги ЖКГ. Нагадаємо, показник інфляції в Україні знизиться до однозначного показника лише до середини 2019 року. Такий прогноз озвучив перший заступник глави НБУ Яків Смолій.
Політика оформление ленты  Немає правових підстав для видворення Саакашвілі з України - адвокат Охорона готелю не пустила спецназівців до екс-президента Грузії, екс-глави Одеси ОДА, лідера «Руху Нових сил» Михайла Саакашвілі, оскільки вони не показали жодних документів, що надають їм право на затримання Саакашвілі. Про це журналістам біля готелю повідомив адвокат політика Руслан Чорнолуцький, передає кореспондент АСН. «Ніхто не надав ніяких документів представникам охорони готелю, і я впевнений, що їх не існує. І жоден суддя не піде на прийняття рішення про екстрадицію. Саакашвілі також не бачив цих спецназівців, оскільки був на зустрічі в кафе всередині готелю», - розповів адвокат. За словами Чорнолуцького, немає правових підстав для видворення Саакашвілі з України, оскільки захист політика подав касаційну скаргу на рішення Апеляційного адміністративного суду, який визнав правомірно. відмову Державної міграційної служби надати Саакашвілі політичний притулок. Адвокат зазначив, що оскільки суд не завершений, неможливо екстрадувати Саакашвілі. Чорнолуцький додав, що не відповідають дійсності заяви офіційних осіб, зокрема міністра юстиції Павла Петренка, про те, що немає жодних перешкод для екстрадиції Саакашвілі. «Це неправда, я отримав відповідь з Мін'юсту, де сказано, що поки триває розгляд позову по громадянству, розпочату Державною міграційною службою екстрадиційну перевірку буде продовжено, і екстрадиція неможлива», - підкреслив захисник. Адвокат упевнений, що у влади немає доказів провини Саакашвілі, і тому вони хочуть вдатися до його депортації.
Економіка У лютому продукти харчування подорожчають ще більше. До чого готуватися У лютому поточного року в Україні буде спостерігатися зростання цін на овочі, м'ясо і молочні продукти в роздробі, що поки не відповідає оптовому показнику. Таку думку висловив експерт Економічного дискусійного клубу експерт Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Поки ще роздріб не підтягнувся до опту, ми будемо спостерігати продовження зростання цін у лютому на овочі, тому що вже є підстави для зростання", - зазначив експерт. За його словами, зростання вартості овочів в опті майже вдвічі перевищило зростання цін у роздробі і склало близько 16-17%. Разом з тим, ті ж капуста, морква, буряк подорожчали на 4,5-9,5% в роздробі. При цьому він додав, що аналогічна ситуація склалася в молочній групі, ціни на продукти якої в опті зросли на 8-10% за 3-4% -го зростання вартості в роздробі. Ціни на м'ясо в роздробі практично не змінилися і навіть знизилися, тоді як у опті - 3% -ве зростання. Нагадаємо, показник інфляції в Україні знизиться до однозначного показника лише до середини 2019 року. Такий прогноз озвучив перший заступник глави Нацбанку України Яків Смолій.
Здоров`я В Одеській області виявлено агресивний вірус кору Kabul В Одеській області циркулює агресивний генотип вірусу кору B3 (Kabul). Про це повідомив глава Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов, передає прес-служба відомства. Степанов уточнив, що на відміну від інших областей України, B3 (Kabul) є тільки в цьому регіоні. Він провокує ускладнення і високий рівень захворюваності серед населення. «Ми віддавали зразки до Національної лабораторії України. Підтвердили більш агресивний генотип вірусу кору B3 (Kabul) тільки на території Одеської області. Через це для нас надважливо, щоб максимальна кількість людей зробили щеплення», - підкреслив голова ОДА. В інших областях України циркулюють європейські зразки вірусу D8. І тільки в Одеській області, крім D8, виявили B3 (Kabul). За словами Степанова, напередодні 3 тисячі доз вакцини від кору були доставлені в Одесу з Дніпропетровської області. Найближчим часом влада очікує ще додатково 9000 доз вакцини.
Економіка Шотландська баронеса створює криптовалюту для жінок Шотландська баронеса Мішель Мон і її бойфренд бізнес-магнат Дуг Барроумен мають намір запустити криптовалюту Equi на основі Еthereum. Про це повідомляє The Telegraph. Баронеса відзначає, що ця криптовалюта буде покликана «надихнути жінок інвестувати в індустрію технологій». Мішель Мон планує залучити $75 млн на початкове розміщення монет. Продаж цієї криптовалюти стартує 1 березня, розмір мінімальної інвестиції - $100 тисяч, ціна одного токена - 50 центів. Загальний розмір емісії очікується на рівні 250 млн токенів, з них для засновників зарезервовано 35%. Нагадаємо, в кіберполіції повідомили, що легалізація криптовалюти дозволить зробити даний вид ділової активності контрольованим. Відзначається, що за допомогою такої валюти відбувається багато злочинів: продаж зброї, наркотиків та інше.
Політика Заарештований у Москві Мкртчан відмовився від українського громадянства Заарештований у Москві гендиректор корпорації «Індустріальний союз Донбасу» Олег Мкртчан відмовився від українського громадянства і отримав російське. Про це передає «Комерсант». Слідство вважає, що Мкртчан привернув кілька кредитів «Зовнішекономбанку» для розвитку свої підприємств. Однак понад 1 млрд рублів було виведено в офшори. Мкртчан своєї провини не визнав, заявивши, що не має ніякого відношення до розкрадань і офшорів. За інформацією слідства, за подібні злочини передбачається до 10 років тюремного ув'язнення. Тому слідчі просили арешту, щоб Мкртчан, залишившись на волі, не щез за кордон, в тому числі в Україні, де має активи. У відповідь обвинувачений заявив, що ще в 2014 році відмовився від громадянства України, отримавши російське. Нагадаємо, олігарха заарештували в Москві 5 лютого. Олег Мкртчан вважається однією із знакових фігур в історії Донбасу. У 1995 році він, Сергій Тарута та ряд російських бізнесменів заснували ІСД. У грудні 2017 року власники ІСД заявили про втрату контролю над своїми активами на Донбасі у зв'язку з «націоналізацією» терористами так званої «ДНР».
Політика Затримання Саакашвілі було б помилкою влади - політолог Михайло Саакашвілі - ще той «піарник». Таку думку в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив політолог Віталій Бала, передає кореспондент АСН. «Якщо підтвердиться, що Саакашвілі ніхто не збирався затримувати, як стверджують наші служби, то він знову показав своє вміння бути присутнім в інформаційному просторі... Тепер треба розуміти сам факт: був факт затримання чи ні, була спроба чи ні. Саакашвілі не треба йти до агентства, платити гроші, до нього і так самі приїхали журналісти, він усе зробив, створив привід», - заявив він. Бала зазначив, що в готелі є відеокамери, які можна переглянути і перевірити слова Саакашвілі про спробу захоплення. Також експерт вважає помилкою влади, якби була спроба його затримання. «Це було б додатковим козирем у руках опонентів влади... Не потрібно владі цих бліх. Щоб не було так: набратися як Сірко бліх», - вважає Бала. Політолог також нагадав, що Саакашвілі не може бути учасником виборчого процесу. «Тому, якщо б не було такого Саакашвілі, його потрібно було б придумати... Дії Саакашвілі спонукають владу виконувати свої зобов'язання», - сказав він. Нагадаємо, в п'ятницю, 9 лютого, соратник Саакашвілі нардеп Дерев'янко заявив, що за Саакашвілі в готель приїжджав «спецзагін прикордонників». У СБУ і в прикордонній службі не підтвердили намірів заарештувати Саакашвілі. Однак сам політик стверджує, що сьогодні його можуть заарештувати.
Економіка З початку року ціна на хліб в Україні зростає швидше, ніж минулого року З початку поточного року вартість хліба і хлібобулочних виробів в Україні піднялася вище, ніж минулого року. Таку думку висловив експерт Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Тільки за січень місяць хліб пшеничний з борошна вищого гатунку зріс на 3,4%, хліб пшеничний з борошна першого гатунку зріс на 2,9%. Це значно вище, ніж середній показник минулого року", - зазначив експерт. За його словами, в минулому році за інфляції в 13% і середнього зростання цін на продукти харчування в 17% хліб подорожчав на 22%. При цьому він додав, що таке подорожчання для українців є критичним, тому що хліба населення споживає на 20% більше за раціональну норму споживання. Нагадаємо, показник інфляції в Україні знизиться до однозначного показника лише до середини 2019 року. Такий прогноз озвучив перший заступник глави Національного банку України Яків Смолій.
Політика Макрон зажадав від Путіна негайно закінчити війну на Донбасі Президент Франції Еммануель Макрон заявив главі країни-агресора Володимиру Путіну, що реалізація Мінських угод зайшла в глухий кут. Про це глави держав поговорили в ході телефонної розмови, передає сайт Єлисейського палацу. Макрон зазначив, що реалізація Мінських угод зайшла в глухий кут, і наголосив на необхідності прийняття конкретних заходів з вирішення ситуації. Макрон підкреслив Путіну, що слід полегшити страждання народу Донбасу, припинити вогонь і негайно провести гуманітарні заходи, запропоновані Францією і Німеччиною. Разом з тим на сайті Кремля йдеться тільки про те, що сторони наголосили на необхідності повної реалізації «Мінського комплексу заходів». Крім того, Путін під час розмови знову говорив, нібито військові дії на Донбасі є «внутрішньоукраїнським конфліктом».
Економіка Економіст: Більшості українців не вистачає грошей на повноцінне харчування Доходів жителів України не вистачає для нормального харчування, тому громадяни їдять мало риби і м'яса. Таку думку висловив експерт Економічної дискусійного клубу Олег Пендзин на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Доходи українців є досить низькими в порівнянні з тими цінами, які у нас є", - зазначив експерт. За його словами, українці споживають м'яса майже вдвічі менше європейців, причому їдять, в основному, курятину, тоді як жителі ЄС - найбільш цінну яловичину. На частку яловичини в Україні припадає не більше 15% споживання, а свинини - 30%. При цьому він додав, що з рибою ситуація ще сумніша. При раціональній нормі споживання в 20 кг риби на рік, середньостатистичний українець споживає 10 кг, причому 75% цієї риби - заморожений імпортний продукт, харчова цінність якого не найвища. Нагадаємо, показник інфляції в Україні знизиться до однозначного показника лише до середини 2019 року. Такий прогноз озвучив перший заступник глави НБУ Яків Смолій.
Політика СБУ про синці Шепелєва: затримання здійснювалося в рамках закону Екс-нардепа Олександра Шепелєва затримували в рамках закону. Про це заявила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська, передає LIGA.net. «Співробітники СБУ діють виключно в рамках законодавства. Я зараз не готова коментувати, чи пручався він при затриманні, але наші співробітники діють виключно в рамках законодавства і не порушують його», - сказала Гітлянська. Раніше прокурор Руслан Кравченко розповів, що Шепелєв подав до СБУ заяву «Про викрадення і побиття невідомими особами правоохоронних органів». У Печерському суді Шепелев з'явився з побитим обличчям, синцями під обома очима і шишками на лобі. Журналістам Шепелєв поскаржився, що у нього зламана щелепа і йому важко говорити. Засідання суду з обрання Шепелєву запобіжного заходу триває в Києві. Нагадаємо, Шепелєва затримали ввечері 8 лютого. При собі у нього було посвідчення «МГБ ДНР». Шепелєва звинувачують у замовному вбивстві, розкраданні коштів і державній зраді.
Суспільство оформление ленты  Світлана Тарабарова влаштувала репетицію з дітьми-переселенцями Співачка Світлана Тарабарова запросила сьогодні переможців всеукраїнського конкурсу в рамках проекту «Діти неоголошеної війни» в столичну студію «Mask», щоб показати, як проходять репетиції і відкрити деякі свої професійні секрети. Учасники - діти-переселенці, які, надсилаючи свої відеозвернення, змагалися за золотий лот. «Були різні зоряні лоти, - пояснює координатор проекту Анюта Славська. - Це і Сумська з Борисюком водили діток по театру Франка, і Жан Беленюк зустрічав дітвору на олімпійській базі і боровся з ними на килимі. А сьогодні відкриє свої професійні секретики Світлана Тарабарова». Переможницями стали Настя Некрасова і Уляна Зінченко. Насті 13 років, вона живе в Гостомелі в будинку сімейного типу, переїхала сюди три роки тому. Десятирічна Уляна живе в дитячому Соцмістечку в Броварах. Заручившись підтримкою братів, дівчинки взяли участь у спільній репетиції, відчули себе справжніми музикантами. А після отримали подарунки та плакати з автографом Тарабарової. Світлана ділиться з дітьми рецептом успіху: «Якщо ти дуже сильно чогось хочеш, просто бери, роби і не зупиняйся - і все вийде».
Політика Верховна Рада закрилася до 27 лютого Віце-спікер парламенту Оксана Сироїд оголосила про закриття пленарного засідання Верховної Ради, передає кореспондент АСН. Також вона уточнила, що найближче пленарне засідання відбудеться 27 лютого. Наступну семиденку депутати присвятять роботі в комісіях і комітетах. З 19 по 23 лютого спілкуватимуться з виборцями. В рамках тижня, що минає, ВР змогла прийняти вагомий економічний закон про кредитний реєстр НБУ. Також обранці народу прийняли заяву, що стосується польського закону про "українських націоналістів". Вкрай слабо Верховна Рада відпрацювала в середу, через малу кількість депутатів - багато хто з них відлетіли на молитовний сніданок у США. Нагадаємо також, що ВР на цьому тижні прийняла в цілому закон про ТОВ (товариства з обмеженою і додатковою відповідальністю). За проголосували 285 народних депутатів.
Економіка Падіння Dow Jones скоротить надходження валюти в Україну - економіст У зв'язку з падінням американського фондового ринку скоротиться приплив валюти в Україну. Таку думку висловив економічний експерт Віктор Скаршевський на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Здавалося б, де індекс Доу-Джонса, а де інфляція в Україні, але, на жаль, зв'язок існує. Як тільки почав обвалюватися американський фондовий ринок, відразу ж почали знижуватися ціни на сировину, а це - основне джерело надходження валюти в Україну" , - зазначив експерт. За його словами, у зв'язку з нинішнім падінням на ринках надходження валюти в Україну може бути ще меншим, ніж прогнозувалося раніше. У той же час, потреба у валюті тільки зростає - разом з тим, як росте частка імпорту в торговому балансі України. При цьому він додав, що ще до нинішнього обвалу Світовий банк прогнозував падіння цін на метали і руду з другої половини 2018 року. Крім того, В. Скаршевський нагадав про намір уряду США проводити в поточному році політику "дорогого долара", що передбачає підвищення облікової ставки ФРС. Також економіст пояснив, що падінню фондового ринку США передувало зростання індексів на 300% з часів кризи 2008 року, тоді як економіка країни за цей час зросла лише на 35%. "Природно, якась корекція повинна відбутися, і вона буде відбуватися на сировинних ринках", - додав експерт. Нагадаємо, фондовий індекс Dow Jones у понеділок впав на 1175 пунктів. Це найсильніше падіння головного фондового індексу США за один день з часів фінансової кризи 2008 року.
Суспільство Метрополітен Києва просить у Ілона Маска дати їм автомобіль Tesla КП «Київський метрополітен» звернувся до бізнесмена і винахідника Ілона Маска з пропозицією розмістити електрокар Tesla на станції метро Арсенальна. Звернення було розміщено в мікроблозі метрополітену в Twitter. Свою пропозицію в метрополітені аргументували тим, що у Маска з'явиться не тільки найвища (запущена в космос), але і найглибша Tesla в світі, адже Арсенальна - найглибша в світі станція метро. «Дорогий Ілоне! У тебе є найвища Tesla в світі. Це неймовірно! Ми пропонуємо розмістити найглибшу на нашій станції Арсенальна, найглибшій станції метро в світі - 105,5 м», - розповіли в метрополітені. Нагадаємо, компанія SpaceX здійснила перший вдалий запуск ракети Falcon Heavy з космодрому на мисі Канаверал у штаті Флорида. Запущений Tesla Roadster додали до офіційного каталогукосмічних супутників.
Економіка Офіційна інфляція в Україні занижена приблизно в два рази - економіст Всупереч офіційному показнику інфляції, основні продукти і послуги в Україні дорожчають, в середньому, на 25% в рік. Таку думку висловив глава Комітету економістів України Андрій Новак на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "У кожної людини своя інфляція, і за тими ключовими продуктам, які купують українці протягом року, очевидно, що реальна інфляція за 2017 рік - це далеко за 25%", - зазначив експерт. За його словами, офіційний показник інфляції за минулий рік - 14,5%, однак ці дані не відповідають дійсності. Так, за словами А. Новака, згідно офіційної статистики, зростання цін на транспортні послуги склало 5%, зростання вартості комунальних послуг - 27%, на алкоголь і тютюнові вироби - 27%, на ліки - 32%, на молочні продукти - 33% , на м'ясні вироби - 35%, на борщовий набір - 39%. "Як при цьому Держстат вийшов на середню інфляцію в 14% - це загадка", - підкреслив економіст. Нагадаємо, показник інфляції в Україні знизиться до однозначного показника лише до середини 2019 року. Такий прогноз озвучив перший заступник глави НБУ Яків Смолій.
Події оформление ленты  У Краснодоні шахтарі на мітингу вимагають від окупантів зарплати У Краснодоні шахтарі вийшли на стихійний мітинг і вимагають від окупантів виплати зарплат. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст Денис Казанський. Як розповів журналіст, керівництво так званої «ЛНР» не платить зарплати шахтарям з минулого року. На мітингу шахтарі запитували у терористів, чи хочуть ті, щоб «повторився 2014 рік»? "Тоді шахтарі Краснодона масово ходили на антиукраїнські мітинги, скаржилися, що їх страшенно утискає влада. Ну що ж, тепер Україна більше їм не заважає. Можна насолоджуватися вільним життям у молодій республіці», - резюмував журналіст. Крім того, він додав, що на російському ТБ ні слова не говорять про те, що відбувається, хоча ще в 2014 році всі російські псевдожурналісти регулярно знімали сюжети про «тяжку» ситуацію на Донбасі. «Брехали, що «київська хунта» знімає з шахтарів частину зарплати, щоб відновлювати зруйнований майдан. Зате тепер, коли ЛНРівці перетворили шахтарів на кріпаків, робітники тут же перестали цікавити російських журналістів. Тепер говорити про їхні проблеми заборонено», - додав журналіст.
Економіка Новий глава ПриватБанку розповів про свої найближчі плани Чех Петр Крумханзл, котрий був призначений на посаду глави "ПриваБанка", має намір залучити до управління своїх колишній співробітників. Про це він заявив на прес-конференції в Дніпрі, пише Страна.ua. "Не виключаю, що приведу своїх колег, фахівців, які працюють в цій сфері. Чому? Тому що є дуже серйозні завдання, питання і ці питання повинні вирішувати люди світового рівня", - повідомив новий глава "Приватбанку". У найближчих планах Петра Крумханзла поліпшення показників в націоналізованому Приватбанку, який завершив свій минулий фінансовий рік зі збитками майже в 23 мільярди гривень. Відзначимо, що Крумханзл займається айкідо і математик, родом з Чехії. У 1989 році він закінчив у Празі Карлов університет. У період з 2004 по 2008 рік був співробітником чеського Raiffeisenbank (операційним директором). З 2008 по 2011 почав працювати в Україні, будучи операційним директором "Райффайзен Банку Аваль". З 2011 по 2013 обіймав посаду в компанії Interim Management & Consulting. З 2013 по 2016 рік очолював операційний відділ у словенському філії, що представляє австрійську компанію Heta Asset Resolution. Останнім місцем роботи новоспеченого глави Приватбанку був китайський Home Credit China.
Політика оформление ленты  Запобіжний захід екс-нардепу Шепелєву оберуть в закритому режимі Засідання Печерського райсуду Києва щодо обрання запобіжного заходу екс-нардепу Олександру Шепелєву буде проходити в закритому режимі. Про це повідомила суддя Ірина Литвинова. Дане клопотання подавали прокурори, які заявили про матеріали, що представляють таємницю слідства. На засідання будуть допущені тільки підозрюваний, адвокати, суддя і прокурори. Сам Шепелєв вимагав відкритого процесу. Журналістам він заявляв, що невідомі затримали його кілька днів тому і вибивали з нього інформацію, передає «Українська правда». «Вчора мене тільки затримали. За кілька днів до цього мене заарештовували. Вкрали можна сказати – мішок на голову, в машину. Представилися слідчими військової прокуратури. Тримали 2 дня», - сказав він. Нагадаємо, Шепелєва затримали ввечері 8 лютого. При собі у нього було посвідчення «МГБ ДНР». Шепелєва звинувачують у замовному вбивстві, розкраданні коштів і державній зраді.
Політика Трамп схвалив закон про бюджет США Президент США Дональд Трамп схвалив закон про бюджет країни. Документ потрапив на стіл до президента США після того, як він був схвалений Сенатом і Палатою представників Конгресу країни. Глава американської держави поставив свій підпис під законопроектом про федеральний бюджет на прийдешній фінансовий рік, і тим самим продовжив фінансування урядових відомств. Про це Трамп повідомляє в своєму Twitter. "Тільки я поставив підпис під законопроектом. Відтепер ми будемо сильнішими, ніж будь-коли раніше. Ми любимо нашу армію і потребуємо її, ми дали їй все і навіть більше. Це сталося вперше за довгий час. Також це означає робочі місця, робочі місця і ще раз робочі місця!", - зазначив президент США. Нагадаємо 20 січня, Федеральний уряд США припинив свою роботу через те, що американський Сенат до півночі 19 січня не зміг прийняти закон про бюджет.
Культура Військові організували показ «кіборгів» в селах Черкаської області Протягом останніх 2 тижнів в селах Черкаської області демонструють військову драму «Кіборги». Фільм про захисників Донецького аеропорту транслюють в сільських клубах, передає «24 канал». Стрічку вже представили в 20 населених пунктах. Зокрема, трансляція пройшла на екрані будинку культури в селі Худяки, подивитися фільм прийшли 200 школярів з 4 сусідніх сіл. Після перегляду на школярів чекав ще один сюрприз – знайомство з земляками-кіборгами. Ідея влаштувати такий прем'єрний тур по селах Черкаської області належала самим військовим. «Щоб вони зрозуміли, що це їх держава, що цю державу треба захищати, готуватися до захисту цієї держави, а без об'єктивного погляду на ті речі, які відбуваються на Сході нашої країни – це неможливо зробити», - заявив заступник комісара міського військового комісаріату Черкас Олександр Шиш.
Економіка Половина українців живе менш ніж на 1000 гривень в місяць і економить на хлібі Багато українців живуть менше ніж на 1000 гривень на місяць, в результаті їм доводиться відмовляти собі навіть у хлібі. Таку думку висловив генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Деякі групи населення мають дохід від 43 до 50% від прожиткового мінімуму. З 1 січня цього року прожитковий мінімум становить, в середньому, 1700 гривень. Тобто, значна частина людей в нашій країні живуть на дохід менше 1 тисячі гривень", - зазначив експерт. За його словами, в минулому році виробництво хліба в Україні скоротилося на 8% у зв'язку зі зростанням цін. Згідно з прогнозами, аналогічного падіння показників варто очікувати і в поточному році, оскільки вже перший місяць продемонстрував таке ж стрімке підвищення вартості соціального продукту. При цьому він додав, що на основі показників зростання цін на окремі види продуктів за перший місяць 2018 року можна зробити висновок, що підвищення вартості буде ще більш істотним, ніж в минулому році. Нагадаємо, показник інфляції в Україні знизиться до однозначного показника лише до середини 2019 року. Такий прогноз озвучив перший заступник глави НБУ Яків Смолій.
Політика Україна дасть відсіч інформаційній агресії РФ: Порошенко підписав указ Президент України Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 січня 2018 «Про додаткові заходи з протидії інформаційній агресії Російської Федерації». Указ глави держави розміщений на сайті Адміністрації президента. Документ був підписаний Порошенком в п'ятницю, 9 лютого. Саме рішення РНБО буде відкрито тільки для службового користування. Контроль за виконанням рішення покладено на секретаря РНБО Олександра Турчинова. Нагадаємо, раніше секретар РНБО Турчинов зазначив, що в Україні почав працювати Національний координаційний центр кібербезпеки для захисту об'єктів критичної інфраструктури від кіберагрессіі з боку Росії. За його словами, зокрема, був створений захисний контур, який прикриває більшість важливих інформаційних ресурсів державних установ, починає захищати суб'єкти критичної інфраструктури.
Економіка Влада Львова хоче викупити ЛАЗ у російського бізнесмена Міська влада Львова має намір викупити ЛАЗ, який раніше був проданий російському бізнесменові Ігорю Чуркіну. Про це повідомили в пресс-службі міськради. Питання відновлення роботи Львівського автобусного заводу внесене до порядку денного засідання міськради, яке відбудеться 15 лютого. Влада обговорить придбання майна підприємства, а також проведення інвентаризації існуючих на території активів, порядок викупу, вилучення у власників або розпорядників активів суб'єктів господарювання на території ЛАЗу. Всього місто планує викупити 240 об'єктів майна ЛАЗу. Як заявив глава ОДА Олег Синютка, неприйнятно «виділення грошей з міського бюджету в російську кишеню. Немає ніяких економічних підстав та обґрунтувань передачі майже 20 мільйонів гривень підприємству, з якого «стирчать вуха» російської компанії». Нагадаємо, раніше Львівський автобусний завод викупив російський бізнесмен Ігор Чуркін. Новий власник довів підприємство до банкрутства. І тепер вивозить його обладнання і продає приміщення. У січні 2018 року поліція почала затримувати заарештованих за рішенням суду автобуси комунального перевізника АТП-1 через борги за придбані в 2009-2010 роках автобуси ЛАЗ. Зараз заарештовано вже 12 комунальних автобусів.
Культура оформление ленты  Лобода розчарувала шанувальників дивною сукнею Співачка Світлана Лобода збентежила шанувальників новим платтям. Фото в епатажному вбранні виконавиця опублікувала на своїй сторінці в соцмережі Instagram. На знімку вона стоїть поруч з російським продюсером Тебрізом Шахиді. «Хороший був рік, чи не так @itabriz? Хай живе 2018, приємно співпрацювати з такими організаторами», - підписала Лобода фотографію. На публіці співачка стоїть в яскраво-червоному ультракороткому платті з паєтками. Правда, верх сукні створює враження, що воно ось-ось впаде вниз. Читачі не змогли стримати критики. Одні вимагали спустити плаття ще нижче, інші навпаки просили підтягнути. Далі були коментарі: «таке відчуття, ніби плаття, зараз сповзе», «спідниця замість сукні», «дівчина, у Вас спідниця не спаде?», «Світлано, ну, плаття підтягни трохи», «з сукнею перебір».
Культура оформление ленты  Джессіка Альба показала свого малюка Джессіка Альба, яка зовсім недавно втретє стала мамою, має понад дванадцять мільйонів підписників в Instagram. Виходячи з цієї цифри, легко можна уявити скільки людей спостерігають за тим, як росте її малюк, що не так давно з'явився на світ. Декількома годинами раніше актриса порадувала своїх фанатів, і поділилася свіжим Селфі, на якому вона сфотографована разом з молодшим сином. На викладеному в Інстаграм знімку, Джессіка без макіяжу і в окулярах притискає дитину до грудей. Нова фотографія Джесіки вже зібрала 427 тис лайків. Стрічку коментарів заповнили компліменти і приємні побажання для хай ще зовсім молодої, але вже багатодітної актриси. Нагадаємо, в кінці минулого року актор Майкл Дуглас став дідусем, чарівну внучку подарував йому 39-річний син Кемерон і його кохана – інструктор з йоги Вівіан Тібес.
Кримінал Зухвалий наліт на інкасаторів: з машини вкрали до 26 млн євро У Швейцарії банда грабіжників викрала з автомобіля інкасаторів 26 млн євро. Про це пише Reuters. Грабіжники взяли в заручники 22-річну дочку одного з охоронців. Вони викрали її з власного будинку в місті Ліон у Франції, прикинувшись сантехниками. Вже після цього злочинці подзвонили батькові дівчини і повідомили про викуп – вміст автомобіля інкасаторів. Батько погодився віддати гроші на автостоянці біля кордону на стороні Швейцарії. Як тільки бандити винесли всі гроші з автомобіля, вони відразу ж зникли в невідомому напрямку на темному позашляховику Porsche. Поліція наголосила, що ніхто не постраждав в результаті пограбування, дівчину банда відпустила. За даними джерела, інкасатори перевозили від 15 до 30 млн швейцарських франків (13-26 млн євро). За підозрою в крадіжці розшукують трьох чоловіків.
Культура оформление ленты  "Велична епоха": Відомі українки знялися для календаря в образах княгинь Київської Русі Перший заступник міністра юстиції Наталія Бернацька і 11 інших відомих українок, серед яких Наталя і Ольга Сумські, співачки Ірина Білик, Ольга Горбачова та Катерина Бужинська, журналістки Тетяна Будь і Катерина Лисенко, Влада Литовченко та інші взяли участь у фотосесії для календаря "Велична епоха української жінки". Безпосередньо Бернацька знялася в образі княгині Ольги, про що вона повідомила на сторінках Facebook. "Щира подяка за можливість взяти участь в монументальному фотопроекті - календарі на 2018 "Велична епоха української жінки", де в образах княгинь Київської Русі виступили сучасні жінки", - зазначила Бернацька. Також в зйомках календаря взяли участь голова Асоціації тваринників України, співвласник ГК «АгроВет Атлантик» Ірина Паламар і член Національної ради реформ, віце-президент SigmaBleyzer і AgroGeneration Владислава Рутицька, а також співачка Ірина Білик і співачка Ольга Горбачова.
Події Снігопади і сильний вітер залишили тисячі українців в повній темряві Внаслідок ускладнення ситуації з погодними умовами в Україні, на сьогоднішній день в п'яти областях без електроенергії залишається 150 населених пунктів. Про це повідомили в прес-службі ДСНС України. В результаті погіршення погодних умов (різкі пориви вітру і сніг), а також через спрацювання системи захисту на лініях електропередач, сталося знеструмлення електрики відразу в 152 населених пунктах в 5 областях (Чернігівська - 3, Сумська - 3, Чернівецька - 89, Івано-Франківська - 32, Тернопільська - 25). До вирішення питання щодо відновлення електропостачання залучено обленерго. У ДСНС відзначили, що 9 лютого сніг йшов в Дніпропетровській, Львівській, Київській, Волинській, Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Рівненській, Полтавській, Сумській, Чернігівській і Тернопільській областях. Переміщення автотранспорту на дорогах забезпечено. На території Вінницької області, на ділянці автодороги М-21 від Жмеринки до Могилів-Подільського, обмежено пересування вантажівок. Відзначимо, синоптики заздалегідь попереджали жителів України про погіршення погодних умов в країні.
Кримінал Бойовики «ДНР» розповіли волонтерам, де сховали убитих в полоні військових ЗСУ Російські терористи так званої «ДНР» повідомили українським волонтерам, що поховали біля Донецького аеропорту убитих в полоні військових ЗСУ. Про це повідомив глава волонтерської групи «Патріот» Олег Котенко, передає «Громадське ТБ». «Ми знайшли це поховання біля донецького аеропорту. Біля посадки. У лютому у нас було багато людей, які потрапляли в полон, долі яких нам були невідомі. Тому в нашій організації була розгалужена мережа, яка знаходилася на тій території і займалася пошуком. Ми дізналися, що є три людини, ні прізвищ, ні імен, є таке поховання», - сказав він. Котенко підкреслив, що відразу після отримання інформації волонтери звернулися до представниці «ДНР» з поховання. Жінка допомогла провести ексгумацію тіл. «У 2014-15 роках була можливість заходити на їх територію і забирати тіла наших загиблих хлопців. І ми вели переговори безпосередньо з нею по обміну полоненими», - додав волонтер. Він уточнив, що троє українських бійців потрапили в полон в боях за селище Логвинове, що на трасі Бахмут – Дебальцево. Там вони були вбиті.
Події оформление ленты  У маршрутці Львова пенсіонерка встромила в молодого хлопця шило В автобусі Львова 68-річна жінка під час конфлікту з 21-річним хлопцем вколола його шилом. Про це пише місцеве видання «Ваші новини». Інцидент стався ще 5 лютого близько 9 ранку, проте інформація про нього з'явилася тільки зараз. Пасажирка, яка їхала в автобусі №50 в районі вулиці Личаківської, спочатку дорікала хлопцеві, який стояв поруч, що він заважає іншим пасажиром переміщатися по салону. Після цього вона заявила, що хлопець «лазить по сумках». Інші пасажири намагалися захистити молоду людину від нападок пенсіонерки. Згодом, коли хлопець почав рухатися до виходу, бабуся кілька разів ударила його шилом. Пасажири відразу затримали жінку і викликали правоохоронців. Потерпілий пройшов судово-медичну експертизу. За фактом нанесення чоловіку легких тілесних ушкоджень відкрито кримінальне провадження.
Суспільство На Донбасі знаходяться близько 40 тисяч російських військових і терористів На Донбасі в даний момент знаходиться більше 40 тисяч російських військовослужбовців і колабораціоністів. Про це повідомив військовий представник місії України при НАТО (2008-2011), генерал-майор Петро Гаращук, передає «Радіо Свобода». Гаращук зазначив, що керують колаборантами професійні військові. «Крім того, на східних кордонах нашої держави розгорнуто угруповання військ Росії, яке включає 3 дивізії, укомплектовані сучасною технікою на 100%, особовим складом на 90-95%, 6 бригад», - підкреслив військовий. Він уточнив, що саме ці відомості дають підстави стверджувати, що країна-агресор готує повномасштабні операції для захоплення України, або хоча б Дніпра. Нагадаємо, з території Росії в четвер, 8 лютого, стався обстріл зі стрілецької зброї в напрямку прикордонників України. Обстріл стався близько 12:30 в районі населеного пункту Ушаковка (країна-агресор).

Гороскоп на 6 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 6 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
6 травня 2024 року, згідно з астрологічними прогнозами Тамари Глоби, для багатьох знаків зодіаку обіцяє бути д....
Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Усім нам не подобається бути ошуканими Якщо у вас є підозри про те, що вам брешуть, ви можете перевірити це за....
Віщий сон: як його побачити?
Віщий сон: як його побачити?
Считается, что вещие сны – прерогатива избранных С этим утверждением можно поспорить
Що означає побачити себе уві сні
Що означає побачити себе уві сні
Кожен хоча б раз у житті бачив у своїх снах незрозумілі та загадкові події Ми вже не раз писали про те, до чог....
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Запам'ятовувати сновидіння може кожен із нас, навіть якщо здається, що це неможливо Проста методика допоможе з....
більше матеріалів




/-1,956563949585-/ /-pc-/
Top