Доходів жителів України не вистачає для нормального харчування, тому громадяни їдять мало риби і м'яса. Таку думку висловив експерт Економічної дискусійного клубу Олег Пендзин на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ASN.
"Доходи українців є досить низькими в порівнянні з тими цінами, які у нас є", - зазначив експерт. За його словами, українці споживають м'яса майже вдвічі менше європейців, причому їдять, в основному, курятину, тоді як жителі ЄС - найбільш цінну яловичину. На частку яловичини в Україні припадає не більше 15% споживання, а свинини - 30%.
При цьому він додав, що з рибою ситуація ще сумніша. При раціональній нормі споживання в 20 кг риби на рік, середньостатистичний українець споживає 10 кг, причому 75% цієї риби - заморожений імпортний продукт, харчова цінність якого не найвища.
Нагадаємо, показник інфляції в Україні знизиться до однозначного показника лише до середини 2019 року. Такий прогноз озвучив перший заступник глави НБУ Яків Смолій.