counter
Архів Повернутись назад 08 Грудня 2017
8 Грудня
Політика Клімкін розповів про зустріч з Лавровим Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що під час зустрічі з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим вони обговорили питання обміну полоненими. Про це він повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter. "З міністром закордонних справ Росії Лавровим обговорив питання обміну полоненими. Повинні реально просунутися в цьому питанні в наступні тижні. Йдеться про людей і їх близьких", — заявив він. З МЗС РФ Лавровим обговорив питання обміну заручниками. Маємо реально просунутися у цьому питанні у наступні тижні. Йдеться про людей та їхніх близьких. — Pavlo Klimkin (@PavloKlimkin) 7 грудня 2017 р. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін та глава МЗС РФ Сергій Лавров проводять свої перші двосторонні переговори. Зустріч відбулася під час міністерських зборів ОБСЄ у Відні.
Політика Палестина відмовилася прийняти віце-президента США через рішення Трампа Палестинська влада відмовилися зустрічатися з віце-президентом Америки Майклом Пенсом в знак протесту проти перенесення американського посольства в Ізраїлі в Єрусалим. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на представника палестинського правлячого руху ФАТХ Джебріля Раджуба. "Ми не будемо приймати віце-президента США на палестинських територіях у відповідь на визнання окупованого Єрусалиму столицею Ізраїлю", — заявив він. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп заявив, що вирішив визнати столицею Ізраїлю Єрусалим. Раніше повідомлялося, що більше половини країн-членів Ради Безпеки ООН хочуть провести екстрену зустріч після заяви президента США Дональда Трампа про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю.
Політика Названа дата зречення японського імператора Уряд Японії прийняв рішення, що днем ​​зречення від престолу імператора Акіхіто стане 30 квітня, а днем сходження на престол і інтронізації спадкоємця — 1 травня 2019 року. Таке рішення було прийнято на засіданні в п'ятницю, 8 грудня. Рішення про це прийняли на засіданні комісії з питань імператорської сім'ї, яке було скликане вперше за останні 25 років. Тепер запущена законодавча процедура введення в дію "особливого закону", яка регулює безпрецедентну в новітній історії Японії передачу трону спадкоємцю за життя імператора. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що японський парламент схвалив законопроект про процедуру зречення від престолу імператора Акіхіто. Також повідомлялося, що заручини принцеси Мако Акісіно і її обранця простолюдина Кеі Комура довелося перенести через те, що на японський острів Кюсю обрушилася повінь.
Суспільство За рік в Україні виплатили 2,1 млрд гривень аліментів З початку цього року українці сплатили 2,1 млрд гривень аліментів на користь 560 тисяч дітей. Про це заявив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр, повідомляє прес-служба Мін'юсту. «Органами державної виконавчої служби з початку року забезпечено виплату 2,1 млрд грн аліментів на користь 560 тисяч дітей», — повідомив Шкляр. За словами заступника міністра, найбільші суми стягнуто з боржників в Дніпропетровській, Донецькій і Запорізькій областях. Шкляр додав, що питання стягнення аліментів — одне з пріоритетних у роботі Мін'юсту. Як повідомлялося, Верховна Рада 7 грудня ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості по сплаті аліментів». Документ передбачає, що неплатників не випускатимуть за кордон, а також не даватимуть керувати автомобілем.
Спорт Стали відомі всі учасники 1/16 фіналу Ліги Європи Напередодні, 7 грудня, пройшли останні 24 матчі 6-го туру групового етапу Ліги Європи УЄФА, після яких стали відомі 32 команди, що вийшли в 1/16 фіналу чемпіонату. Про це передає football.ua. Від України в цю частину чемпіонату пройшло «Динамо», яке на першому місці в групі В. Після гри з белградським "Партизаном" кияни з першого місця вийшли в плей-офф. Потрапили також: АЕК, Арсенал, Астана, Аталанта, Атлетик, Атлетико, Брага, Вікторія, Вільярреал, Зальцбург, Зеніт, Копенгаген, Лаціо, Ліон, Локомотив, Лудогорец, Марсель, Мілан, Ніцца, Партизан, Реал Сосьєдад, Стяуа, Црвена Звезда , Естерсунд. Сюди ж потрапили невдахи Ліги чемпіонів — ЦСКА, Атлетіко, СБ Лейпциг, Спортинг, Спартак, Наполі, Селтік і Боруссія. Жеребкування 1/16 фіналу Ліги Європи пройде 11 грудня в Швейцарії, де знаходиться штаб-квартира УЄФА. Команди потраплять в 2 кошика, сіяними будуть 12 переможців груп і чотири найкращі команди, що зайняли треті місця в групах Ліги чемпіонів. Несіяними будуть володарі других місць і інші власники третіх місць в групах Ліги чемпіонів.
Політика оформление ленты  Етнічних угорців на Закарпатті давно менше 100 тисяч — Клімкін У Відні, в рамках 24-ї Ради міністрів ОБСЄ глави МЗС України та МЗС Угорщини Павло Клімкін та Петер Сійярто поговорили про кількість етнічних угорців на Закарпатті. Про це Клімкін повідомив в своєму мікроблозі Twitter. «Приємна розмова з угорським колегою Петером Сійярто. Етнічних угорців на Закарпатті вже не 150 тис. і навіть не 100 тис. Люди залишають регіон. Наше спільне з Угорщиною завдання — підтримати і допомогти громадам», — підкреслив міністр закордонних справ України. Нагадаємо, раніше Сійярто закликав розмістити в Закарпатській області місію ОБСЄ на постійній основі. За його словами, Угорщину турбує «напруженість» у Закарпатській області, в якій нібито проживають 150 000 угорців. Міністерську зустріч ОБСЄ завершуємо на позитиві. Приємна розмова з угорським колегою Петером Сіярто. Етнічних угорців на Закарпатті вже не 150 тис і навіть не 100 тис. Люди залишають регіон. Наше спільне з Угорщиною завдання - підтримати та допомогти громадам. pic.twitter.com/ciXorD5sfq — Pavlo Klimkin (@PavloKlimkin) 7 декабря 2017 г.
Спорт У Києві напали на сербських уболівальників У Києві озброєні фанати двічі нападали на сербських уболівальників перед матчем Ліги Європи між київським «Динамо» і «Партизаном». Про це повідомили сербські футболісти, передає «Главред». Напад стався перед входом в один із готелів Києва. Серед інших постраждали оператор і монтажер клубного телебачення Сербії. Відзначається, що сербів побили, хоча у них з собою не було ніякої клубної символіки. Відзначається, що було 2 напади. Увечері 6 грудня група з 10 хуліганів напала на 4 представників делегації з Сербії. Ніхто серйозно не постраждав. Другий напад відбувся вже в день гри, 7 грудня. При собі у нападників були кастети і піротехніка. Серби вважають, що злочинцями були фанати київського «Динамо». У Нацполіціі Києва підтвердили факт побиття одного іноземця біля станції метро «Льва Толстого».
Політика Саакашвілі з температурою кличе всіх на Майдан Екс-президент Грузії, екс-глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі заявив, що 10 грудня збирає марш в центрі Києва. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook. «Побачимося 10.12, о 12:00 збираємось в парку Шевченка і йдемо на Майдан!» — заявив політик. Відзначимо, раніше він розповів, що захворів і у нього висока температура. Нагадаємо, ГПУ оголосила Саакашвілі в розшук за трьома статтями Кримінального кодексу. За словами генпрокурора Юрія Луценка, Саакашвілі підозрюють в тому, що він брав гроші на протести під Верховною Радою у олігарха Сергія Курченка. Вранці 5 грудня в будинку на вулиці Костьольній в квартирі, де проживає Саакашвілі, силовики провели обшук. Саакашвілі намагалися затримати, однак це не дали зробити активісти. Між правоохоронцями та активістами відбулися зіткнення. У свою чергу Саакашвілі відкинув звинувачення Луценка в сприянні учасникам злочинних організацій.
Суспільство Прокурори поскаржилися до Вищої ради на суддю, який відпустив директора табору «Вікторія» Прокуратура Одеської області направила до Вищої ради правосуддя скаргу з приводу порушення процесуальних норм суддею Приморського райсуду Одеси Віктором Попревичем, який розглядав продовження терміну утримання під вартою директора дитячого табору «Вікторія». Про це повідомили в прес-службі відомства. Прокурори відзначили, що суддя Попревич порушив закон, застосувавши заставу після розгляду клопотання прокурора про продовження строку тримання під вартою директора табору, в якому у вересні сталася пожежа і загинуло 3 дівчинки. «Надалі зазначене рішення за клопотанням прокуратури апеляційним судом скасовано і підозрюваній особі продовжено термін арешту», — відзначили в прокуратурі. Крім того, прокурори вважають, що Попревич порушив принципи гласності та відкритості судового засідання, він виніс рішення за відсутності учасників процесу. Перед Вищою радою правосуддя стоїть питання про притягнення судді до відповідальності. Нагадаємо, 15 вересня пізно ввечері в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі сталася пожежа. Зайнялася дерев'яна будівля одного з корпусів. Загинули троє дівчаток, яких закрили у кімнаті на ключ.
Кримінал Лікарів визнали винними в смерті 12-річного хлопчика у Львівській області Комісія МОЗ визнала, що медики Жидачівської районної лікарні винні в смерті 12-річного підлітка Романа Кулака. Про це передає ТСН. Як зазначили у відомстві, в халатності підозрюють відразу 8 медпрацівників. З'ясувалося, що хлопчик скаржився на біль і батько влітку привіз сина до лікарів. Дитиною займалися відразу 3 лікаря –інфекціоніст, хірург і педіатр. Вони лікували хлопчика і від отруєння, і від теплового удару. У лікарні хлопчик був 12 годин, його стан погіршувався, проте діагноз йому не поставили. Коли дитині стало зовсім погано, його терміново відправили в ОХМАТДИТ Львова. У висновку судово-медичної експертизи вказана причина смерті – заворот кишечника. Це не смертельна патологія, потрібно було лише провести своєчасне хірургічне втручання. Однак медики не зрозуміли, в чому суть хвороби і дитина померла - через тромбоз судин і знекровлення тканини кишечника відмерли. Батько Володимир Кулак переконаний, що історію хвороби його дитини переписали після смерті. Ці невідповідності помітили і члени комісії – записи виправлялися, не відповідали хронології.
Політика Росія повинна нести відповідальність за агресію в Україні – МЗС Латвії Росія несе повну відповідальність за агресію в Україні. Про це в ході Ради міністрів ОБСЄ у Відні заявив міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс, передає прес-служба МЗС країни. «Неприйнятно, що у окремих держав-учасниць ОБСЄ фундаментально суперечливе розуміння основних принципів і цінностей, про що свідчить агресія РФ щодо України, ігноруючи незалежність, єдність, суверенітет і територіальну цілісність України», – заявив Рінкевічс. За словами дипломата, Росія повинна відповідати за свої дії в Україні. Крім того, Рінкевічс взяв участь в спеціальній нараді по ситуації в області прав людини в Криму. Він висловив стурбованість з приводу погіршення становища місцевих жителів на окупованій території. Нагадаємо, заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз і Ільмі Умеров мають намір подавати до суду на адміністрацію президента Росії Володимира Путіна. Вони вимагатимуть від чиновників Путіна пояснень, на якій підставі їх вивезли з окупованого Криму до Туреччини.
Суспільство оформление ленты  Синоптик: на Україну насувається погіршення погоди, сніг і ожеледиця У вихідні в Україні різко погіршиться погода. По всій території очікуються дощі з мокрим снігом, а також ожеледиця. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила синоптик Наталка Діденко. Відзначається, що в п'ятницю, 8 грудня, в гірських районах Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей можливі пориви вітру до 19-24 м/с. Як зазначила Діденко, на заході та сході Європи – атмосферний фронт, і тільки над Україною невелике місце, де суха погода. Однак уже сьогодні фронт почне рух в східному напрямку, і велика частина Європи опиниться в негоді. У суботу, 9 грудня, мокрий сніг з дощем буде на заході України. Повітря прогріється від +1 до +3 градусів. На сході буде 0...+ 6 градусів, центрі -1...+5 градусів, півдні +1...+ 9 градусів. Вже 10 грудня мокрий сніг очікується на заході, а на півночі і центрі України – мокрий сніг з дощем. Можливі заморозки до -1 градуса. На півдні – дощ і до +9 градусів, на сході від +3 до +9 градусів. «У неділю на нас рухається циклон з фронтами, і почнеться негода – дощі, сніги, штормовий вітер і ожеледиця», – підкреслила Діденко.
Політика оформление ленты  Тіллерсон: Відносини США і РФ покращаться після розв'язання питання на Донбасі Відносини США і Росії покращаться тоді, коли буде розв'язане питання на Донбасі. Про це заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон на Раді міністрів ОБСЄ у Відні, передає «Голос Америки». Тіллерсон закликав владу РФ знизити агресію, зокрема і проти спостерігачів ОБСЄ. «Росія озброює, очолює, тренує і воює разом з антиурядовими силами. Ми закликаємо поплічників припинити то насильство, залякування і ці атаки на місію ОБСЄ», - сказав Тіллерсон. Чиновник заявив, що США ніколи не визнають окупацію Криму, а антиросійські санкції будуть діяти, поки Росія не поверне повний контроль на півострові Україні, а також не виведе війська з Донбасу і не виконає Мінські домовленості.Нагадаємо, раніше Тіллерсон зустрівся з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим і за підсумками бесіди заявив про «прогрес» і «хороший діалоз». Він уточнив, що введення миротворців на Донбас поки залишається під питанням. #Україна залишається головною і найбільшою перепоною на шляху нормалізації відносин між США та Росією - Тіллерсон після зустрічі з Лавровим pic.twitter.com/doygJ096st — Голоc Амepики (@chastime) 8 декабря 2017 г.
Суспільство оформление ленты  Ключовим фігурантом справи збитого рейсу МН17 є генерал-полковник РФ До катастрофи малайзійського «Боїнга» рейсу МН17 на окупованому Донбасі причетний генерал-полковник країни-агресора Микола Ткачов. Про це йдеться в спільному розслідуванні міжнародної групи Bellingcat і російського сайту The Insider. На сайті опублікували результати розслідування. Відзначається, що людина з позивним «Дельфін», що фігурує на записах перехоплених телефонних розмов, опублікованих очолюваною Нідерландами Міжнародною слідчою групою з розслідування катастрофи, є генерал-полковником армії РФ в запасі, чинним головним інспектором Центрального військового округу Міноборони РФ Миколою Ткачовим. Сам він стверджує, що не має жодного стосунку до збитого «Боїнга». Записи з «Дельфіном» опублікувала СБУ після катастрофи літака. Особливий інтерес для слідчих становлять фігуранти записів з позивними «Дельфін» і «Оріон». Нагадаємо, «Боїнг» був збитий 17 липня 2014 року ракетою з «Бука», привезеного на Донбас із Росії. Загинули 298 осіб, які перебували в літаку, серед яких 192 підданих Нідерландів, 44 малайзійці, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії, 10 - Великої Британії, 4 німців і 4 бельгійців, 3 філіппінців, 1 громадянин Канади і 1 - Нової Зеландії. Пізніше Bellingcat встановили імена російських військових, які перевозили «Бук».
Кримінал У лікарні Закарпаття померло немовля через відключення електрики В обласній дитячій лікарні Закарпатської області 28 листопада померла новонароджена дитина, якій не виповнилося й місяця. Про це передає Мukachevo.net. Як розповіла мати померлої дівчинки, в лікарні годину не було світла, а запасний генератор змогли увімкнути не відразу. Дівчинка народилася передчасно і більше 3-х тижнів лежала в реанімаційному відділенні. 27 листопада почалися проблеми з електрикою. «Всі апарати пищали, лікарі всі бігали. Вони вийшли на вулицю, а з будки, де був генератор, йшов густий чорний дим, світло не вмикали, ніхто туди не заходив, так як боялися», - розповіла мати дитини. У Закарпаттяобленерго не назвали причини відключення електрики того дня. У лікарні повідомили, що резервні акумулятори повинні вмикатися автоматично. Апарат штучної вентиляції легенів діє з трьох джерел: повітря, кисень і електроенергія. Пожежні розповіли, що після виключення світла в лікарні запрацювали генератори, проте в одному сталося невелике задимлення. У поліції зазначили, що відомості про факт смерті немовляти внесені до Єдиного реєстру досудового розслідування за ознаками ч.2 статті 367 КК - службова недбалість, яка могла спричинити тяжкі наслідки.
Суспільство Безпілотник ОБСЄ побачив новий табір бойовиків біля Донецька Безпілотник ОБСЄ виявив в окупованому селищі Гольмівський ящики для боєприпасів та вантажівки воєнного типу. Про це повідомили в прес-службі спеціального моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі. Політ безпілотника відбувається 5 грудня. В результаті БПЛА СММ зафіксував табір на північ від селища, а також нові вогневі позиції і траншеї довжиною в кілька сотень метрів. «За даними повітряного спостереження станом на вересень цих нових позицій не було», - відзначили в прес-службі. Крім того, були виявлені ящики для боєприпасів та вантажівки воєнного типу. За даними ОБСЄ, поруч з селом Самійлове, яке розташоване за 89 км на південь від Донецька і приблизно за 1-2 км від кордону з країною-агресором, члени патруля місії бачили недавно вириті траншеї, колючий дріт, дозорні вежі і мішки з піском там, де раніше було розташоване місце зберігання озброєння.
Події оформление ленты  У Києві проходить демонтаж Дарницького ринку, власники обурені У п'ятницю, 8 грудня, близько 5-ї ранку почався демонтаж Дарницького ринку. Про це повідомили в групі «Київ оперативний» на сторінці в Facebook. Ринок розташований на вулиці Бориспільській. Як відзначили продавці і власники МАФів, про проведення демонтажу ніяких попереджень не було. Мало того, товар і обладнання правоохоронці не давали забрати. Нагадаємо, 25 липня на Лісовому масиві в Києві о 2-й годині ночі за дорученням КМДА напали на ринок на вулиці Кіото. Погромники на бульдозерах зносили кіоски, а знайдений усередині товар забирали з собою. Як відомо, в Києві в останній рік активно борються з торгівлею біля метро і з незаконними МАФами. 30 травня біля входу на станцію метро «Петрівка» знесли незаконні торгові точки. Перед тим аналогічна ситуація сталася біля метро «Олімпійська» та «Нивки». У грудні 2016 року невідомі також уночі знесли кіоски на вулиці Політехнічній у столиці.
Події оформление ленты  У Києві кримінальник запхав колишню дівчину в Mercedes, побив і намагався вивезти до Одеси Прокуратура Києва повідомила про підозру 32-річному жителю Одеси, який 6 грудня вкрав свою екс-співмешканку, після чого намагався вивезти її до Одеси. Про це повідомляє прес-центр відомства. Як зазначається, з заявою про викрадення подруги в поліцію в середу, 6 грудня, звернулася мешканка Оболонського району. За її словами, невідомий чоловік силоміць примусив жінку сісти в а/м Mercedes, після чого іномарка зникла в невідомому напрямі. Правоохоронці біля Умані зупинили машину, в салоні якої було двоє чоловіків і побита дівчина. Як вдалося встановити, викрадачем дівчини став її 32-річний знайомий. У поліції заявили, що за плечима затриманого є кримінальне минуле: він неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців за різні злочини. 32-річний злочинець залучив до «операції» з повернення колишньої співмешканки свого приятеля. Вони прибули до Києва і підстерегли дівчину біля під'їзду, а потім, погрожуючи ножем, посадили її в машину і поїхали в бік Одеси. Під час нападу один з багатьох свідків спробував втрутитися, але нападник накинувся на нього з ножем. У салоні іномарки дівчину кілька разів ударили. За словами затриманого, таким чином він вирішив помиритися з колишньою і змусити її повернутися додому. 
Суспільство Стало відомо, як українці ставляться до сімейних лікарів і лікування в стаціонарі Дві третини українців задоволені дільничними і сімейними лікарями, тоді як лікування в стаціонарі населенню подобається набагато менше. Про це повідомила керівник магістерської програми "Менеджмент в охороні здоров'я" Національного університету "Києво-Могилянська академія" Тетяна Степурко на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "У 2017 році 73% людей в Україні (не пацієнтів, а саме опитаних) задоволені або скоріше задоволені медичною допомогою, яку надають терапевти або сімейні лікарі", - зазначила експерт. За її словами, в Запорізькій і Сумській області задоволеність обслуговуванням лікарів нижче, ніж у Харківській, Волинській, Донецькій, Миколаївській областях, причому цей розрив досить істотний - майже вдвічі. Стаціонарна допомога в Україні дає менший відсоток задоволення: найнижчий рівень позитивних відгуків зафіксовано в Сумській області та у м.Києві - 26%, найвищий рівень - у Миколаївській області, як і минулого року. Довідка. Наведені дані були отримані в ході дослідження "Всеукраїнський індекс здоров'я" шляхом опитування населення України. Всього було опитано понад 10 тис. осіб у всіх областях України, на підконтрольних територіях.
Події У Борисполі затримано ліванську журналістку-розслідувача У четвер, 7 грудня, в міжнародному аеропорту «Бориспіль» було затримано спікера Всеукраїнської конференції журналістів-розслідувачів, ліванську журналістку Карол Кербаг. В результаті стало відомо, що пізніше її відпустили. Про це сказано на сторінці Інституту регіональної преси в Facebook. «Друзі, ми просимо підтримати нас і спікера Всеукраїнської конференції журналістів-розслідувачів Карол Кербаг. Її затримали в аеропорту «Бориспіль». Ні їй, ні нам не пояснили нічого в ДМС України та ДПСУ. Документи, запрошення - все в нормі! Її участь у конференції перебуває під загрозою - Карол можуть депортувати», - сказано в повідомленні. Під час зустрічі, яка пройде 8 та 9 грудня в Києві, Кербаг розповість про роботу з відкритими даними в державах Північної Африки і Близького Сходу. Пізніше стало відомо, що журналістку відпустили. Раніше ми повідомляли, що в Борисполі затримали чоловіка, який намагався провезти в кишенях 59 iPhone на територію України
Кримінал В'єтнамці-нелегали в Одесі були впевнені, що вони живуть у Франції Співробітники відділу торгівлі людьми Нацполіціъ виявили в Одесі 16 громадян В'єтнаму, які потрапили до нас у країну через східний кордон РФ. Про це повідомили в прес-службі Держміграції. Затримання нелегалів відбулося 6 грудня. Групу в'єтнамців знайшли на одній з приватних квартир у Малиновському районі Одеси. Організатори каналу переправлення людей сказали в'єтнамцям, що вони вже у Франції. Працівниками міграційної служби готуються документи на примусове видворення назад до В'єтнаму і переміщення частини зазначених громадян у Чернігівський пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства з метою ідентифікації та подальшого видворення. Нагадаємо, в Дніпропетровській і Запорізькій областях 5 осіб протягом 2016-2017 років переправляли малозабезпечених і самотніх українок у сексуальне рабство в РФ. Всіх жінок злочинці знаходили за оголошеннями про роботу, розміщеними в Інтернеті.
Політика Трампу пропонували під вибори створити сторінку в «ВКонтакте» Передвиборний штаб президента США Дональда Трампа регулярно листувався з директором зі співробітництва з партнерами забороненої в Україні російської соцмережі «ВКонтакте» Костянтином Сидорковим. Про це пише The Washington Post. Як повідомили джерела редакції, Трампу пропонували створити сторінку в російській соцмережі під вибори 2016 року. Зокрема, відомо про те, що Сидорков писав штабу Трампа в січні і листопаді 2016 року. «Ми допоможемо вам з розкручуванням сторінки на нашу аудиторію в 100 млн користувачів», - заявив Сидорков. Листи були адресовані синові Трампа Дональду-молодшому і директору з соціальних медіа в штабі мільярдера Дену Скавіно. Штаб Трампа з Сидорковим зв'язав британський піарник Роб Голдстоун, який також організовував зустріч Дональда-молодшого і зятя Трампа Джареда Кушнера з російським юристом Наталією Весельницькою. Остання мала передати якісь компрометуючі матеріали на Гілларі Клінтон. Нагадаємо, 1 грудня екс-радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн заявив про готовність підтвердити, що Дональд Трамп доручив йому встановити контакт з чиновниками РФ, будучи кандидатом у президенти.
Кримінал Названо причину розправи над сім'єю кума Януковича Слідчі розглядають розбійний напад як основну версію вбивства родичів кума Віктора Януковича Валерія Шири в Донецькій області в Великих Новосілках. Про це інформує видання КП в Україні. Місцеві жителі вважають, що причиною вбивства може бути перерозподіл впливу, а також бізнес-інтересів у районі, де Валерій Шира був колись головою районної адміністрації. «Шира, який підтримав незаконний референдум і державний переворот у країні на користь терористів «ДНР», був змушений переховуватися на непідконтрольній Києву території. При цьому він контролював майже всю економіку Великоновосілківського району, отримуючи дивіденди з цього. Я вважаю, що причину зухвалого вбивства сім'ї треба шукати в конфлікті економічних інтересів старого режиму, а також представників бізнес-інтересу нової влади, яка намагається зараз приборкати залишки розкраденої економіки району», - сказав Олександр Потуга. Інші жителі вважають, що сім'я стала жертвами злочинців, які полюють за цінностями. «Катували, щоб забрати гроші, після чого вбили», - припустила Лариса Єрмакович.
Суспільство Єгипет почав видавати українцям електронні візи У Єгипті почала працювати система видачі електронних віз для громадян України. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Департамент консульської служби МЗС України. Відтепер українці можуть подавати заявки на оформлення електронних віз для подорожей до Єгипту. Старт системи стався 3 грудня. Це альтернатива візам, які також можуть бути придбані в пунктах пропуску через державний кордон Єгипту. Для оформлення візи громадяни України можуть подати онлайн-заявку на офіційному сайті www.egyptvisa.com протягом 90 днів до дати в'їзду. Заявник повинен мати закордонний паспорт, дійсний протягом 8 місяців з дати прибуття в країну, електронну копію паспорта для завантаження при подачі заяви на сайті, документи, що підтверджують мету і терміни планованої поїздки, зворотні квитки і платіжну банківську картку. Після заповнення необхідних форм і онлайн-оплати консульського збору в розмірі $25, заявник отримує копію електронної візи - «e-Visa» електронною поштою. Документ треба роздрукувати і після прибуття надати представникам прикордонного контролю Єгипту. Крім того, для оформлення електронної візи дітям, які мають окремий паспорт, подаються окремі заяви. Оформляти e-Visa рекомендується не менше, ніж за 7 днів до запланованої подорожі.
Політика Розенблат подав до суду на НАБУ і САП Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом народного депутата Борислава Розенблата до НАБУ і САП.Позивач просить суд визнати протиправними дії Національного антикорупційного бюро, які були узгоджені з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про проведення щодо нього оперативно-розшукових дій, повідомляє прес-служба суду. Також Розенблат просить суд зобов'язати детективів НАБУ і прокурорів САП дотримуватися вимог чинного законодавства щодо дотримання гарантій депутатської недоторканності. Попередній судовий розгляд справи призначено на 30 січня. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що підозрюваний в так званій "бурштиновій справі" народний депутат Борислав Розенблат ввів в оману апарат Верховної Ради, повідомивши, що їде в Ізраїль, проте купив квитки в Німеччину. Також раніше НАБУ показало відео обшуку в літаку народного депутата.
Політика Тимошенко почнуть судити у Львові Мостиський районний суд Львова на п'ятницю, 8 грудня, переніс розгляд адмінпротоколу про незаконний перетин українського кордону лідером партії «Батьківщина» Юлією Тимошенко. Про це пише місцеве видання ulvovi.info.. У вересні Тимошенко висунули звинувачення у незаконному перетині україно-польського кордону в пункті пропуску «Шегині - Медика». Тоді політик вирішила підтримати «прорив» екс-президента Грузії, екс-голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі, який незаконно перейшов кордон із Польщі в Україну. Розгляд справи планувався на 2 листопада, однак Тимошенко не з'явилася в залі суду. Замість неї в суд прибув адвокат Микола Титаренко. Захисник подав клопотання, за яким йому мали надати всі документи і матеріали справи, а також надати докази, які свідчили б про незаконний перетин держкордону Тимошенко. У зв'язку з цим клопотанням розгляд порушення було відкладено, а клопотання було задоволено. Сьогодні пройде повторне слухання справи. Поки невідомо, чи планує на суд прийти Тимошенко. Раніше в Мостиському суді ухвалили рішення оштрафувати Саакашвілі за «прорив», йому виписали штраф в 3000 грн.
Суспільство Єврокомісія судиться з Угорщиною через закон про освіту Єврокомісія подала до суду Євросоюзу на Угорщину через зміни, внесені в угорський закон про освіту. Закон обмежив права університетів з ЄС, повідомили на сайті Єврокомісії. У відомстві зазначили, що закон Угорщини про вищу освіту з квітневими поправками диспропорційно обмежує університети з ЄС та інших країн в їхній діяльності. В Єврокомісії намагаються закликати владу країни повернутися до норм законодавства ЄС, оскільки новий закон «несумісний зі свободою вищих навчальних закладів». Внесені в квітні правки в угорський закон передбачають посилення правил для реєстрації іноземних вишів і отримання ними дозволу для надання освітніх послуг на території Угорщини. При цьому, за законами ЄС, університети можуть безперешкодно функціонувати в будь-якій точці Євросоюзу. Нагадаємо, Угорщина виступила категорично проти українського закону «Про освіту», який розширив використання української мови в навчанні. Угорців хвилює, щоб нацменшини на Закарпатті продовжували вчити угорську мову в українських школах.
Політика НАБУ проводить обшуки в Мін'юсті Детективи Національного антикорупційного бюро України проводять обшуки в будівлі Міністерства юстиції. Про це повідомили в прес-службі відомства. Відзначається, що в Мін'юсті такі дії з боку НАБУ вважають незаконними. Деталі обіцяють озвучити на брифінгу в 14:00 в п'ятницю, 8 грудня. Прес-служба НАБУ інформацію про обшуки не коментує. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура почала розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Міністерства юстиції України. Передумовою для відкриття справи стала серія сюжетів програми "Наші гроші". Програма журналістських розслідувань «Наші гроші з Денисом Бігусом» з'ясувала, що в столиці з'явився перший так званий кооператив приватних виконавців. Компанія, яка під своїм дахом об'єднала учасників нової професії, розташована поруч з будівлею Міністерства юстиції та Державної виконавчої служби.
Здоров`я Робити щеплення своїм дітям відмовилися понад 20% українців - дослідження Більше 20% батьків в Україні відмовляються від проведення вакцинації для своїх дітей. Про це повідомила керівник магістерської програми «Менеджмент в охороні здоров'я» Національного університету «Києво-Могилянська академія» Тетяна Степурко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. «Цього року ми бачимо невелике зниження відсотка відмов від вакцинації серед людей, які мають дітей. Дуже сподіваємося, що це позитивна динаміка, і наступного року і ми отримаємо ще менший показник», - зазначила експерт. За її словами, в 2016 році відсоток відмов склав 25%, цього року - 21%. При цьому Степурко додала, що питання вакцинації є найбільш проблематичним в Івано-Франківській, Тернопільській, а також у Львівській та Київській областях. Найбільш схильні до вакцинації батьки дітей на Волині і в Миколаївській області. Степурко спиралася на дані, отримані в ході дослідження «Всеукраїнський індекс здоров'я» шляхом опитування населення України. Всього було опитано понад 10 тисяч осіб у всіх областях України, на підконтрольних територіях.
Політика Товарообіг з Литвою зріс на 45% цього року - Порошенко Товарообіг між Україною та Литвою за перші три квартали поточного року виріс на 45%. Про це президент Петро Порошенко заявив в ході інвестиційного форуму України і Литви, передає кореспондент АСН. "45% за рік! Які ще потрібні докази потенціалу, який мають наші країни?" - заявив він. Президент нагадав, що Україна змогла здійснити зростання в рейтингу Doing business. "За три останні роки ми піднялися з 153-го на 76-те місце і рішуче готові продовжувати цей рух", - зазначив він. За словами президента, сьогодні набрав чинності закон закон про заборону "маски-шоу", що позитивно відобразиться на веденні бізнесу. "У першому читанні проголосований закон про приватизацію. Це означає, що будуть гарантовані продаж і приватизація. Більше не буде тіньових схем", - пообіцяв він. Також президент зазначив, що з 1 січня 2018 року податок на прибуток буде замінений на податок на виведений капітал, що також буде стимулювати приплив інвестицій в Україну.
Суспільство Венеціанська комісія підтримає Україну в суперечці з Угорщиною щодо закону про освіту Венеціанська комісія, яка регулює відповідність законів європейським стандартам і цінностям, швидше за все підтримає Україну з новим законом «Про освіту». Про це передає Укрінформ. Відзначається, що в п'ятницю, 8 грудня, український закон розглянуть на пленарному засіданні Венеціанської комісії. Також буде дано висновок за цим законом. «Повний текст висновку буде представлений пізніше, сьогодні очікуємо публікації основних положень», - повідомило джерело. Уточнюється, що вимоги Угорщини, швидше за все, будуть відхилені. У комісії підтвердили, що Україна не тільки може, а й повинна просувати краще знання державної мови всіма громадянами - зокрема тими, хто належить до національних меншин. Відзначається, що стаття 7 закону, що визначає мову навчання, не буде розкритикована. Комісія не вимагатиме її викреслювання, однак відзначить те, що ухвалено її було без консультацій і в останній момент. У комісії взяли до уваги роз'яснення міністра освіти Лілії Гриневич. Нагадаємо, 25 вересня Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про освіту». Законом вводиться 12-річна середня освіта, мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова - українська. 28 вересня міністр закордонних справ України Павло Клімкін передав 7-му статтю закону про освіту на розгляд Венеціанської комісії.
Суспільство Кожен п'ятий українець лікується самостійно - опитування Більше 20% жителів України не звертаються за медичною допомогою в разі хвороби або травми. Про це на прес-конференції повідомила заступник директора Київського міжнародного інституту соціології Вікторія Захожа, передав кореспондент АСН. «Ми отримали дані, що 77% людей, які хворіли або отримали травму протягом останніх 12 місяців зверталися за медичною допомогою. Тобто трохи більше 20%, які не звертаються до лікаря в разі травми або хвороби», - зазначила експерт. За її словами, як в 2016 році, так і в нинішньому, трохи більше 60% людей проходять профогляди у гінеколога чи уролога, відвідують стоматолога з метою профілактики або роблять електрокардіограму. При цьому вона додала, що попередженням хвороб займаються всього 26% людей на Волині і в Кіровоградській області і 87% в Чернівецькій області. Як пояснила експерт, дослідження чітко фіксує значне зростання кількості тих, хто звертається за медичною допомогою в результаті хвороби, при більш низькому рівні тих, хто проходить профілактику. Такі дані були отримані в ході дослідження «Всеукраїнський індекс здоров'я» шляхом опитування населення України. Всього було опитано понад 10 тисяч осіб у всіх областях України, на підконтрольних територіях.
Політика Порошенко похвалився, що він першим виконав вимоги МВФ Порошенко назвав себе першим президентом, який вперше виконав вимоги МВФ. Про це він заявив під час інвестиційного форуму України і Литви, передає кореспондент АСН. "Я перший президент України, який демонструє надійність співпраці з МВФ. Ніколи Україна не приймала п'ять меморандумів. І не виконала всі їхні умови. Це говорить про те, що слово, яке ми даємо, обов'язково втілюється в життя", - заявив президент. Петро Порошенко зазначив, що вже "різко зросли золотовалютні запаси держави". А вчора рейтингові агентства заявили про стабілізацію ситуації в Україні. "І вся банківська система України буде прибутковою. Уже в другій половині поточного року і наступного року. Ми підкреслюємо, що вже спростилася видача дозволів при будівництві... Буде спрощено процедуру доступу до кредитних ресурсів". Також глава держави підкреслив, з чим би не зіткнулася коаліція, уряд, "до чого б ми не доторкнулися", - все виконується.
Економіка Близько третини бюджету Україна віддасть за борги - експерт На обслуговування і виплату зовнішніх боргів наступного року Україна витратить близько третини бюджету. Про це на прес-конференції заявив експерт Фонду суспільної безпеки Юрій Гаврилечко, передав кореспондент АСН. «Найбільшою статтею витрат бюджету цього року буде повернення і обслуговування боргів. У бюджеті-2018 на повернення і обслуговування зовнішніх боргів виділяється понад 300 мільярдів гривень», - зазначив експерт. За його словами, на ці потреби у відносному вимірі піде майже третина бюджету 2018 року, або більше всієї витратної частини Пенсійного фонду. При цьому Гаврилечко додав, що ситуація з непомірним тягарем зовнішніх боргів тривати в Україні і в наступні роки - щонайменше до 2040 року. Нагадаємо, вчора, 7 грудня, ближче до ночі народні депутати України ухвалили Державний бюджет на 2018 рік. «За» проголосувало 273 парламентарії.
Суспільство оформление ленты  У транспорті Києва встановлюють автомати для безконтактної оплати проїзду У громадському транспорті Києва почали встановлювати обладнання для безконтактної оплати проїзду. Про це повідомили в прес-службі «Київпастрансу» на своїй сторінці в Facebook. Поки систему для безконтактної оплати проїзду почали встановлювати тільки в електротранспорті. Потім подібною системою збираються обладнати маршрутки. «Повністю закінчимо монтажні роботи і запустимо електронний квиток вже в квітні наступного року», - заявили в компанії. Нагадаємо, раніше в Києві знайшли кондуктора, який «приносив щастя». Кондуктор тролейбуса №118 піднімав настрій всім пасажирам тим, що компостував квитки спеціальним пристроєм в формі сердечка. Квитки компостував сердечками, цукерки роздавав пасажирам, сам проводив на порожні місця і робив розсадження.
Політика Мін'юст заявляє, що НАБУ обшукало їх незаконно, і поскаржився в ГПУ Міністерство юстиції звернулося до генпрокурора Луценка з вимогою порушити кримінальне провадження щодо незаконного обшуку детективами НАБУ. Про це на брифінгу заявила заступник міністра юстиції України Наталія Бернацька, передає кореспондент АСН. «Сьогодні, о 7:15, коли в приміщенні Мін'юсту ще не було співробітників, в приміщення на вулиці Городецького увірвалися співробітники НАБУ, які так представилися охороні. На що охорона просила їх прийти о 9:00, коли хтось буде зі співробітників, для перевірки документів і посвідчень. На що не було реакції. Вони прорвалися в один із кабінетів», - заявила Бернацька. Заступник міністра додала, що працівники НАБУ до 8:30 перебували в кабінеті разом з однією з прибиральниць. При цьому, як зазначає Бернацька, в кабінеті були документи в одній зі справ у ЄСПЛ. Потім представники НАБУ через чорний вхід покинули будівлю НАБУ, залишивши на столі протокол обшуку. «Цей обшук був абсолютно незаконним... Це правове беззаконня, адже не було дозволу суду на цей обшук... Він був проведений без адвоката і відеофіксації, що мало бути», - заявила чиновниця. За її оцінками, складно сказати, які саме документи по фактам вкрадені з кабінету. Також у цей час почався обшук вдома в однієї з працівниць Мін'юсту, керівника Секретаріату Урядового уповноваженого в ЄСПЛ. «Обшук провели в автомобілі, приміщенні. Ми не знаємо, що вони хотіли там знайти», - додала Бернацька. Вона пообіцяла, що Мін'юст реагуватиме на незаконний обшук НАБУ. «Ми звертаємося із заявою до генерального прокурора про проведення незаконного обшуку та без належних на те документів... Ми розцінюємо ці дії як тиск на Мін'юст», - підкреслила чиновниця.
Суспільство Середній чек на лікування в Україні - 600 грн, багатьом воно недоступне Згідно з дослідженням, середній чек на лікування в Україні становить менше 600 гривень, однак майже третини населення воно недоступне. Про це повідомила керівник магістерської програми "Менеджмент в охороні здоров'я" Національного університету "Києво-Могилянська академія" Тетяна Степурко на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "Ми помітили, що у 52% українців були витрати на ліки протягом останнього місяця, і середній платіж був 570 гривень", - зазначила експерт. За її словами, найвищі витрати на ліки, як і торік, були зафіксовані в Тернопільській та Дніпропетровській областях, найнижчі - в Хмельницькій і Житомирській областях. При цьому вона додала, що 30% опитаних відкладали своє лікування - сюди ми включаємо і амбулаторне лікування і лікування в стаціонарі. Причому в Одеській і Черкаській областях медичні послуги виглядають найменш доступно з точки зору мешканців. Наведені дані були отримані в ході дослідження "Всеукраїнський індекс здоров'я" шляхом опитування населення України. Всього було опитано понад 10 тис. осіб у всіх областях України, на підконтрольних територіях.
Політика Лавров розповів про переговори з Клімкіним щодо обміну полоненими Голова МЗС РФ Сергій Лавров повідомив, що на вчорашній зустрічі з українським колегою Павлом Клімкіним у Відні вони обговорили обмін полоненими на Донбасі, який планується. Про це він заявив під час прес-конференції, передає пропагандистське видання RT. Завтра відбудеться обмін полоненими в Мінську, який обговорять радники президентів нормандської четвірки: Франція, Україна, Німеччина і РФ. «Вчора ми з головою МЗС України Павлом Клімкіним обговорили нюанси, які не стосуються цифр, однак стосуються необхідності вивіряти деяку інформацію... Завтра в Мінську пройде зустріч радників президентів нормандського формату, де тема підготовки обміну полоненими буде основною», - повідомив Лавров. Раніше ми повідомляли, що Клімкін розповів про зустріч з Лавровим.
Події Британець намагався за допомогою мікрохвильової печі поміняти форму голови Житель Британії хотів поміняти форму своєї голови для пранку, засунув її в мікрохвильовку і застряг. Чоловікові намагалися допомогти рятувальники з відомств, передає видання Birmingham Mail. Хлопець хотів зняти жартівливе відео і спробував створити ефект «квадратної голови» за допомогою целюлозної маси для гідроізоляції. Як форму чоловік вирішив використовувати мікрохвильову піч. Але маса застигла швидше, ніж він очікував, в результаті його голова застрягла в мікрохвильовій печі. Друзі години півтори намагалися йому допомогти зняти з голови мікрохвильовку, але здалися і викликали швидку допомогу. У цей час вони змогли просунути йому трубочку в рот, щоб потерпілий не задихнувся. Лікарі майже годину намагалися допомогти жартівнику, але викликали пожежників. Ті по Skype консультувалися з фахівцями з аварійно-технічної допомоги. Ще через годину молоду людину звільнили за допомогою викрутки. Фото було опубліковано в Twitter.
Політика НАБУ забрало навіть "сміття" в Мін'юсті. У Петренка бояться фальсифікацій НАБУ за протоколом вилучило "сміття" в Мін'юсті. У Петренка не виключають, що НАБУ може фальсифікувати докази. Про це на брифінгу заявила заступник міністра юстиції України Наталія Бернацька, передає кореспондент АСН. "Це кабінет, де сидять шість працівників Мін'юсту (Прим.: де детективи НАБУ провели обшук). У протоколі обшуку вони написали, що вилучили тільки зі смітників якісь документи. Вони вмикали комп'ютери, щось шукали. Нам складно сказати, що зараз вкрадено з цих документів", - заявила вона... У протоколі вони записали: "сміття зі смітників", - заявила вона. При цьому Бернацька не виключає, що НАБУ фальсифікує результати обшуку. "Можливо, все і зроблено, щоб потім сказати: ось це ми знайшли під час цього незаконного обшуку", - сказала вона. Вона пояснила, що обшук може бути пов'язаний з можливим відкриттям справи, що стосується виконанням відомством рішень ЄСПЛ. "Ми думаємо, що, можливо, могли знімати незаконне прослуховування, яке було встановлено, бо відбувалися якісь дії. Це не перший випадок, коли ми в своїх приміщеннях знаходимо без будь-яких ідентифікуючих ознак прослуховуючі пристрої", - сказала вона. Напередодні було отримано постанову суду про доступ до документів Мін'юсту для співробітників НАБУ. "Ми завжди були готові надати такий доступ", - запевнила вона. Нагадаємо, Мін'юст у зв'язку з діями НАБУ має намір сьогодні направити заяву генпрокурору, а також звернутися до послів "Великої сімки" та Міністерства юстиції США.
Економіка Експерт про децентралізацію: бізнес ряду областей домігся зниження навіть ставки ЄСВ Децентралізація дозволила представникам бізнесу в ряді областей домогтися зниження навіть ставки єдиного соціального внеску (ЄСВ). Таку думку висловила голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна на прес-конференції, передав кореспондент АСН."У 2017 році частина місцевих рад пішли назустріч бізнесу і скоротили ставку єдиного соціального внеску - це було, наприклад, у Харківській і Сумській областях, де дуже активні місцеві бізнес-асоціації", - зазначила чиновник.За її словами, в ході децентралізації до місцевих громад переходять реальні повноваження - зокрема, і регулювати реальну бізнес-середовище на своїй території. Так, зокрема, місцеві органи самоврядування курирують такі тонкі питання, як розміщення літніх майданчиків закладів громадського харчування або МАФів.При цьому вона додала, що за останній рік усе більше скарг від представників бізнесу надходить саме на місцеві органи і їх регуляторні акти. Так, багато місцевих органів влади відмовляються від зниження ставок податків, аргументуючи це низькими бюджетними надходженнями.Нагадаємо, бюджет 2018 року передбачає збереження діючої дохідної бази місцевих бюджетів, проте передбачається, що ці бюджети будуть поповнюватися за рахунок зарахування 5% рентної плати за користування надрами. Всього в наступному році обсяг фінансового ресурсу місцевих бюджетів складе 556,1 млрд гривень, що на 15% більше показника поточного року.
Суспільство оформление ленты  Високотехнологічну лабораторію електроніки і прототипування відкрили в Політеху У столичному Політеху сьогодні відкрили високотехнологічну лабораторію електроніки і прототипування «Лампа». Проект брав участь у конкурсі Громадського бюджету, набрав найбільшу кількість голосів і посів перше місце в рейтингу ОБ-207.Обладнання, придбане за виграні в конкурсі гроші, встановили в бібліотеці КПІ, відкривши до нього доступ усім, хто цікавиться складною сучасною електронікою.«Це електронні мікропроцесорні плати, точне вимірювальне обладнання, кращі в світі 3D принтери, - перераховує дорогі обновки доцент кафедри конструювання електронно-обчислювальної апаратури ФЕЛ Євген Короткий. - Це все буде доступно безкоштовно для киян і взагалі всіх бажаючих. Ми будемо проводити різні відкриті лекції, семінари із залученням професійних інженерів. Люди можуть приходити і просто цим користуватися для самостійного вивчення електроніки та створення прототипів винаходів».Лаборант «Лампи» третьокурсник Олександр Махнєв працює з речами, пов'язаними з радіацією, розробляє дозиметр, який міг би новими методиками вимірювання відстежувати її джерела.«Завдяки цьому обладнанню ви можете зрозуміти, наприклад, як працюють речі, починаючи з якого-небудь ліхтарика, закінчуючи проведенням в вашому домі, - пояснює Олександр. - По суті, лабораторія надає можливість вивчити всі, від найнижчого рівня до програмування приладів, і пройти всі етапи від простих окремих компонентів до складних пристроїв».
Кримінал оформление ленты  Розтрата понад 54 млн грн: У НАБУ розповіли, що шукали в Мін'юсті Детективи Національного бюро 8 грудня 2017 проводили обшук в Міністерстві юстиції України на законних підставах, а невідкладність дій пов'язана з оперативною інформацією про ризик знищення документів, які повинні бути надані Мін'юстом в рамках розслідування детективами НАБУ кримінального провадження, передає прес-служба НАБУ. Санкції на це 23 листопада 2017 дав слідчому судді Солом'янського районного суду міста Києва. Згідно з цією постановою, Мін'юст зобов'язаний був надати запитувані відомості в Національне Бюро. Однак ввечері 7 грудня детективи дізналися, що документи знищуються. Слідча дія проведена на підставі ч.3 ст. 233 Кримінально-процесуального кодексу України з метою порятунку того, що залишилося з речдоків. Як повідомив у коментарі керівник підрозділу детективів НАБУ Олександр Кареєв, 8 грудня детективи НАБУ провели санкціонований обшук за місцем проживання керівника секретаріату Міністерства юстиції України, під час якого були вилучені оригінали службових документів, які міністерство мало надати НАБУ на виконання постанови суду. Також було проведено обшуки в декількох кабінетах Міністерства юстиції. Зараз детективи НАБУ звертаються до суду для отримання санкції на вилучення знайдених під час обшуку доказів.   "У цьому кримінальному провадженні наслідками є можлива незаконна розтрата суми понад 54 мільйонів гривень за безпосередньої участі службових осіб Міністерства юстиції", - заявив Кареєв.  Нагадаємо, раніше в Мін'юсті заявили, що не виключають, що НАБУ може фальсифікувати докази. Про це на брифінгу заявила заступник міністра юстиції України Наталія Бернацька.  
Культура Джамала вперше розповіла про свою вагітність Вагітна співачка Джамала заявила, що народить уже навесні і вибрала два імені для своєї дитини. Про це співачка повідомила ТСН. За її словами, дитина бажана, запланована, перша, але точно не остання.До появи дитини Джамала збирається переїхати в нову трикімнатну квартиру, яку їй подарувала влада міста після перемоги на пісенному конкурсі «Євробачення».«Я сказала про це лише тому, що зараз тренер на «Голосі країни» і було багато питань. Потап мене запитав: Джамало ти загадкова якась. Я сказала: "Так". Він: "Я щось зрозумів". Кажу: "Якщо зрозумів, тоді мовчи. Це чудо, крапка», - говорить співачка.Джамала і її чоловік-економіст Бекір хочуть багато дітей. Хто буде первістком - хлопчик чи дівчинка - поки вони не визнаються. Співачка придумала вже два імені і написала першу колискову. Вона заспіваємо її, коли дитина народиться.
Політика Депутат узяв на поруки чиновника, який залишив без тепла ціле місто Народний депутат з групи «Воля народу» Іван Фурсін взяв на поруки засновника ТОВ «Смілаенергоінвест», який підозрюється у привласненні 38,5 млн. грн споживачів тепла. Про це сказано в Facebook прес-секретаря генерального прокурора Лариси Сарган.За її інформацією, вчора, 7 грудня, Придніпровський райсуд Черкас відмовив у задоволенні клопотання слідчого про обрання щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі завданих збитків - 38 млн 530 тис. грн. Замість цього суддя віддав підозрюваного під особисту поруку Фурсіна. Прокурор у кримінальній справі на дане рішення суду вніс апеляційну скаргу.За даними Сарган, 5 грудня поліцейські затримали засновника ТОВ «Смілаенергоінвест», який підозрюється в організації злочинної схеми з присвоєння коштів споживачів.
Економіка Бюджет-2018: Більше грошей МВС, менше грошей на "соціалку" У 2018 році Україна закупить більше зброї, а зростання витрат на соціальні статті бюджету не покриє навіть передбачуваний рівень інфляції. Таку думку висловив експерт з економічних питань Всеволод Степанюк на прес-конференції, передав кореспондент АСН.     "Витрати на утримання держапарату і силовиків випереджаючими темпами зростають над соціальними витратами: на армію - на 22%, на МВС - на 20%. Витрати на соціалку у нас ростуть менш, ніж на 9%", - зазначив експерт. За його словами, в 2018 році планується значно збільшити витрати держави на закупівлю озброєння, причому, очевидно, за кордоном, що означатиме виведення коштів за межі країни, повз українську економіку.При цьому він додав, що передбачуване зростання витрат на соціальні потреби виявиться навіть нижчим, ныж закладеноий - «не реальний" - показник інфляції.Нагадаємо, вчора, 7 грудня, ближче до ночі народні депутати України прийняли Державний бюджет на 2018 рік. "За" проголосувало 273 парламентарі.
Події Крах MH17: Гіркін зізнався, що бачився з "Дельфіном" Екс-міністр оборони терористичної організації «ДНР» Ігор Стрєлков-Гіркін прокоментував інформацію розслідування Bellingcat і The Insider про російського генерала, який розшукується у справі катастрофи рейсу MH17. Про це пише BFM.Згідно з підсумками розслідування журналістів The Insider і групи Bellingcat, було встановлено особу розшукуваного слідчою групою фігуранта справи про збитий малайзійський Boeing 777 у небі над Донбасом. Ним виявився генерал-полковник Росії Микола Ткачов, головний інспектор російського Центрального військового округу з позивним «Дельфін».За інформацією Гіркіна, прізвище Ткачова йому невідоме, а людину з позивним «Дельфін» він один раз у житті бачив.«Я не знаю прізвища цієї людини, і до всіх заяв цього Insider я теж ставлюся скептично. Це на їх совісті, як то кажуть. Не можу навіть сказати, чесно кажучи, я Дельфіна один раз у житті бачив. Він був спросоння, тому що ніч не спав. Я не зможу ні підтвердити, ні спростувати нічого з того, що вони сказали», - каже Гіркін.
Економіка Агрохолдингам у 2018 році дали дотацій більше, ніж на доплати всім учителям Наступного року дотації аграрним холдингам будуть вищими за додаткові кошти на зарплати вчителям. Таку думку висловив експерт з економічних питань Всеволод Степанюк на прес-конференції, передав кореспондент АСН.     "На збільшення зарплати вчителям виділяється 6,7 млрд грн, а ось на підтримку потрібних аграріїв - 7,7 млрд. грн. Дотації олігархам йдуть більші, ніж збільшення зарплат учителям", - зазначив експерт. За його словами, додаткові кошти на освіту були передбачені в бюджеті "під реформу", тим не менше, їх, на думку В. Степанюка, буде недостатньо.При цьому експерт нагадав, що попередньо парламентарії скасували норму закону, що обмежує розмір дотацій для великих агрохолдингів 150 мільйонами гривень, що дозволить отримувати ці дотації тим, хто і без того має високий дохід.Нагадаємо, вчора, 7 грудня, ближче до ночі народні депутати України прийняли Державний бюджет на 2018 рік. "За" проголосувало 273 парламентарія.
Політика Барак Обама знайшов схожість між Гітлером і Трампом Колишній президент Америки Барак Обама закликав жителів США захищати демократію, а також використовував приклад приходу до влади Адольфа Гітлера в ролі попередження про появу шовінізму і фанатизму в ході президентства Дональда Трампа. Про це інформує The Telegraph.Як зазначається, незважаючи на те, що Барак Обама не говорив прямо про Трампа, екс-президента звинуватили, що він порівнював нинішнього лідера США з одним з найжорстокіших лідерів в історії.У вівторок у своєму виступі Барак Обама повідомив своїй аудиторії, що небезпека полягає в «зростанні самовдоволення». За його словами, в Німеччині, незважаючи на демократію Веймарської республіки, Гітлер прийшов до влади.«Загинули 60 млн осіб ... Ви повинні взяти до уваги це. І голосувати », - повідомив Обама, посилаючись на число загиблих під час Другої світової війни.
Кримінал оформление ленты  П'ять адвокатів і кримінал за знищення документів. У НАБУ розповіли подробиці обшуків у Мін'юсті У Національному антикорупційному бюро повідомили, що обшуки в кабінеті у одного з працівників Міністерства юстиції 8 грудня проводилися в присутності п'ятьох адвокатів. Про це повідомив керівник підрозділу детективів Олександр Карєєв. Слідчий наполягає, що версія про часткове знищення зазначених документів підтвердилася, оскільки в смітті агенти знайшли порізані залишки документів, окремі фрагменти яких «вже складаються як мозаїка»: «Зараз ці документи як мозаїка складаються, але вже назви цих підприємств і дати, позначені в цих документах, відповідають тим обставинам, які встановлюються в судновому розслідуванні кримінального провадження. У мене є запитання - чому документи, які за рішенням суду мають бути вилучені, в порваному вигляді містилися в сміттєвому відрі? А інша частина оригіналів цих документів була вдома у керівника секретаріату?" - каже детектив. Також він повідомив, що за знищення документів законодавством передбачена кримінальна відповідальність: "До того ж є інформація, яка також підтверджена, що саме зазначений працівник секретаріату міністерства прибув вчора до зазначеного кабінету №413 і брав безпосередню участь у знищенні документів, а частину вивіз до себе", - заявив Карєєв. Також він повідомив, що співробітники відділу спеціальних операцій до обшуку не притягувалися: «Детективи (проводили обшук у кабінеті. - Ред.) з понятими, з виконанням всіх вимог законодавства, повною безперервною відеофіксацією. До речі, обшук у кабінеті працівника секретаріату, на запрошення останнього було аж п'ять адвокатів. У присутності п'ятьох адвокатів був обшук», - заявив Карєєв. Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що НАБУ підозрює посадових осіб Міністерства юстиції в розтраті понад 54 мільйонів гривень. У Міністерстві юстиції заперечують існування будь-якого ризику знищення документів, а також стверджують, що на обшуки у детективів немає санкцій.  
Економіка Економіст: Держбюджет-2018 діятиме лише три місяці Прийнятий учора, 7 грудня, Державний бюджет на 2018 рік діятиме лише до квітня, потім його параметри будуть переглядатися. Таку думку висловив експерт з економічних питань Всеволод Степанюк на прес-конференції, передав кореспондент АСН.  "Цей бюджет схожий на бюджет минулого року. Макропоказники нереальні, але тут же є застереження, що вони будуть переглядатися після першого кварталу", - зазначив експерт. За його словами, фактично бюджет-2018 прийнятий усього на перший квартал наступного року, а далі буде переглядатися мінімальна зарплата та інші показники.При цьому В. Степанюк додав, що в головному фінансовому плані країни відсутнє фінансування "точок розвитку". Так, на думку економіста, уряд не вживає жодних дій для того, щоб стимулювати економіку або залучити якісь інвестиції в країну.Нагадаємо, вчора, 7 грудня, ближче до ночі народні депутати України прийняли Державний бюджет на 2018 рік. "За" проголосувало 273 парламентарії.
Події Намагалися обезголовити: на Львівщині сталося жорстоке подвійне вбивство У четвер, 7 грудня, близько 20:00 в м.Борислав Львівської області на вул. Весняній, 1а в магазині «Комп'ютерний всесвіт» були вбиті двоє молодих людей. Про це повідомив голова ГО «Варта 1» Ігор Зінкевич, передає видання «Патріоти України». Як зазначається, чоловікові 1990 р.н. і жінці 1997 р.н. завдали колото-різаних ран на шиї і залишили помирати в магазині. Зловмисники викрали гроші. У поліції заявили, що в Бориславську дільницю надійшло повідомлення від керуючого одного з місцевих магазинів, що, незважаючи на пізній час, приміщення магазину до цього часу не здано під охорону, а працівники не виходять на зв'язок. Поліцейські і слідчо-оперативна група виявили тіла двох продавців, 27-річного жителя Дрогобича та 20-річної мешканки Борислава, без ознак життя. За цим фактом було порушено кримінальну справу за статтею умисне вбивство. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.
Суспільство Мосійчук назвав "вкиданням" інформацію, що його могла підірвати помічниця Народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук прокоментував інформацію деяких ЗМІ про те, що до вибуху біля телеканалу «Еспресо» можливо причетний один з його помічників. У коментарі виданню ГОРДОН він назва ці повідомлення «вкиданням». «Це вкидання! Кому воно вигідне, буде встановлювати слідство і відповідні служби. Матеріали у цій справі засекречені. Мені кажуть, що я потім можу це озвучити. Йдеться про затримання замовників і виконавців. Після цього будуть оприлюднені всі деталі. Особистості людей встановлюються. Як повідомив голова СБУ, слідство в цьому напрямі просунулося далеко. Але по факту ми може говорити лише після затримання злочинців», - зазначив Ігор Мосійчук. «У рішенні суду немає імен, фотокопій, взагалі нічого немає. Я думаю, що це фейкове вкидання, щоб заплутати слідство. Єдина моя помічниця, яка могла бути гіпотетично причетна до цієї справи, це Аміна Окуєва. Царство їй небесне», - зазначив депутат...
Суспільство оформление ленты  Вилизав тарілку: Портнов показав відео незвичайної трапези Антона Геращенка У Мережі було опубліковано відео, як наближений до голови МВС України депутат Геращенко (фракція «Народний фронт») після обіду в ресторані почав вилизувати залишки їжі язиком просто з тарілки. Кумедне відео було опубліковано в Facebook екс-заступника голови Адміністрації президента, а нині юриста Андрія Портнова. «Було встановлено оперативний контроль над депутатами «Народного Фронту». У першій половині дня нічого начебто не вкрали. Вони були зайняті вишуканою стравою», - пише Портнов під відео. На початку ролика Антон Геращенко як годиться їсть і вміло поводиться паличками для їжі. Але в підсумку відкладає палички в бік і починає вилизувати язиком тарілку. При цьому на ролику видно, що Антон Геращенко перебуває не сам, а навпроти за столиком був співрозмовник, який спостерігав за тим, що відбувається. Той, хто знімає, ледве стримує сміх.
Політика Комісія з обрання керівництва Госбюро розслідування не засідає через відсутність кворуму Комісія з обрання керівництва Державного бюро розслідувань не змогла провести засідання через відсутність кворуму. Про це заявив голова комісії Роман Майданик, передає кореспондент АСН. "Сьогодні на засідання комісії прийшло 5 членів, тому у нас немає кворуму. У нас немає достатнього кворуму починати засідання конкурсної комісії", – заявив він. Всього в комісії 9 членів. З його слів, дату наступного засідання буде повідомлено додатково. Нагадаємо, сьогодні конкурсна комісія повинна була провести засідання, де на порядку денному були питання про підведення підсумків конкурсу з відбору кандидатів на зайняття посад директора Державного бюро розслідувань, першого заступника і заступника директора ДБР.  Також комісія повинна була прийняти рішення про підготовку проведення конкурсу з відбору кандидатів на зайняття посад директорів територіальних органів та керівників підрозділів центрального апарату та працівників підрозділів внутрішнього контролю центрального апарату і територіальних органів ДБР. АСН поцікавився у Майданик про його реакції на рішення від 30 листопада Окружного адміністративного суду міста Києва, який заборонив члену Конкурсної комісії Владиславу Бухарєву "вчиняти будь-які дії, пов'язані з організацією і проведенням конкурсу на посади в ДБР, а також виконувати будь-які інші повноваження, пов'язані з участю в Комісії ", враховуючи, що він не має юридичної освіти. Зауважимо, сам Бухарев не з'явився на засідання комісії.  "Я не можу коментувати це питання, оскільки я не знайомий з цим рішенням суду. На сьогодні склад комісії складається з дев'яти членів. І ми виходимо з цього. Що буде в майбутньому, це все припущення. Коли будуть факти, тоді будемо коментувати", – сказав він. Майданик безпосередньо не заперечує, що Бухарев не має юридичної освіти. Незважаючи на те, що цей факт порушує вимогу закону, глава комісії каже, що це не є підставою ставити під сумнів правомочність комісії і її рішень: "На сьогодні у мене є всі підстави вважати, що вони є членами конкурсної комісії", – сказав він.  Нагадаємо, до складу комісії, яка обирала керівництво ДБР, від уряду увійшли – перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, доцент Хмельницького університету управління та права Денис Монастирський і Іван Стойко – радник міністра МВС Арсена Авакова. Верховну Раду в комісії представляли народні депутати: Владислав Бухарєв – від "Батьківщини", Євген Дейдей – від "Народного фронту" і Микола Паламарчук від "Блоку Петра Порошенка». Президент же делегував в комісії професора КНУ імені Тараса Шевченка Романа Майданика і професора Віктора Самохвалова , а також – партнера юридичної фірми "Саєнко Харенко" Тетяну Сліпачук. У той же час адвокат і голова Громадської ради з питань люстрації при Міністерстві юстиції України Тетяна Козаченко заявила, що як мінімум двоє членів комісії не мають юридичної освіти, що є прямим порушенням закону.
Політика Українські угорці прокоментували рішення Венеціанської комісії Українські угорці не вважають надзвичайних рішення Венеціанської комісії щодо скандальної "мовної" правки в новому законі "Про освіту". Про це повідомив заступник голови Київського товариства угорців Тібор Томпа, коментуючи рішення Венеціанської комісії, передає видання InfoResist.. "В принципі в рішенні Венеціанської комісії, я думаю, що нічого такого надзвичайного немає. Мало того, я думаю, що більшість угорців так і думало, що якось так і буде. Тобто така нейтральна з їх точки зору думка", – вважає він. За його словами, угорці і не сподівалися, що закон "Про освіту" скасують. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Венеціанська комісія, яка регулює відповідність законів європейським стандартам і цінностям, швидше за все підтримає Україну з новим законом "Про освіту".
Економіка Переходимо на контарбанду: Рада обмежила безмитне ввезення посилок з-за кордону до 50 євро У 2018 році українці зможуть купувати лише дорогі імпортні речі, тоді як замовлення в іноземних онлайн-магазинах будуть істотно обмежені. Таку думку висловив експерт Фонду суспільної безпеки Юрій Гаврилечко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Надто дорогий імпорт ми будемо купувати, також з тієї причини, що вчора вночі Верховна Рада прийняла законопроект 6776-Д. Це зміни до Податкового кодексу, який збільшує ставки акцизів і прив'язує їх до індексації на інфляцію", – зазначив експерт. За його словами, соціальні виплати при цьому збільшуватися на величину інфляції не будуть, на відміну від акцизів та інших податків. Крім того, як уточнив економіст, тим же законом парламентарі обмежили кількість безмитної кореспонденції з-за кордону 150 євро в місяць (це по 3 посилки по 50 євро кожна), що істотно вплине на можливість населення економити значні суми, роблячи покупки одягу, взуття і техніки за кордоном. "Не маючи можливості щось купити за кордоном, нам громадянам доведеться користуватися або секонд-хендом, або послугами торгових мереж-монополістів, або контрабандистів", – пояснив він. При цьому Ю. Гаврилечко додав, що негативне сальдо зовнішньоторговельного балансу України в наступному році зросте ще на 2 млрд доларів – з 7,5 млрд до 9,5 млрд доларів. Нагадаємо, вчора, 7 грудня, ближче до ночі народні депутати України прийняли Державний бюджет на 2018 рік. "За" проголосувало 273 парламентарія. Ініціаторами ж скандального закону про мита на закордонні посилки є група нардепів, серед яких: Ніна Южаніна, Олег Кришин, Юрій Бабій, Микола Фролов, Максим Курінний, Тетяна Острикова, Роберт Хорват, Дмитро Святаш, Микола Лаврик, Вадим Кривенко, Тарас Юрик і Роман Заставний.  
Політика ГПУ перевірить, як НАБУ обшукувало Мін'юст До Генеральної прокуратури України надійшла заява про кримінальне правопорушення, яке здійснили детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під час обшуку в Міністерстві юстиції і вилучення документів без постанови суду. В результаті відомство внесло дані в ЕРДР і відкрило провадження. Про це повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "До Генеральної прокуратури України надійшла заява про кримінальне правопорушення за підписом заступника міністра юстиції ... За даним фактом Генеральною прокуратурою України внесено дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочато виробництво", – повідомив він. За його інформацією мова йде про те, що детективи під час обшуку в приміщенні кабінету №413 Міністерства юстиції України за адресою: вул. Архітектора Городецького, 13, в м.Києві порушили недоторканність житла. Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що НАБУ підозрює посадових осіб Міністерства юстиції в розтраті понад 54 мільйонів гривень. У Міністерстві юстиції заперечують існування будь-якого ризику знищення документів, а також стверджують, що на обшуки у детективів немає санкцій. Також в НАБУ розповіли, як проходив обшук.
Кримінал На вечірці в Кропивницькому вбили і спалили жінку На вечірці у родичів в Кропивницькому чоловік посварився з одніє із гостей і забив її до смерті. Про це повідомляє прес-служба Нацполіціі в Кіровоградській області. Як повідомляється, поліції повідомили, що в лісосмузі знаходиться обгорілий труп жінки зі слідами насильницької смерті. "В результаті проведення слідчих дій було встановлено, що в той день підозрюваний прийшов у гості до родичів. Компанія розпивала спиртні напої. Раптом між зловмисником і однією з гостей виникла сварка. Чоловік завдав жінці тілесні ушкодження, від отримання яких потерпіла померла", — йдеться в повідомленні. Злочинець змусив свого родича позбутися тіла жінки і наказав вивезти його і спалити. Правоохоронці знайшли докази злочину. Підозрюваного затримали, йому загрожує покарання у вигляді ув'язнення на термін від 7 до 15 років. Нагадаємо, раніше в Кропивницькому співробітник патрульної поліції спробував завадити злочину, який планували здійснити четверо злочинців, і отримав від одного удару ножем в спину.
Політика Клімкін розповів, як пройшла зустріч з Лавровим Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав зустріч з главою російського МЗС Сергієм Лавровим "унікальною", а нові не планує. Про це він розповів в коментарі "112 Украина". "Це була зустріч не про наші відносини. Ну які відносини в стані війни. Ми розмовляли тільки про те, як витягнути наших хлопців. Це буде обмін, обмін дуже складний ... Фактично це було єдине серйозне питання до того, як ми домовлялися, і вся зустріч була цьому присвячена ", — розповів Клімкін. За його словами, це була "унікальна зустріч". "Найближчим часом зустрічатися більше не планую", — додав міністр.Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава МЗС РФ Сергій Лавров повідомив, що на вчорашній зустрічі з українським колегою Павлом Клімкіним у Відні вони обговорили обмін полоненими на Донбасі, який планується.
Політика Російський генерал спростував слова Гіркіна про його причетність до падіння Boeing 777 Російський генерал-полковник Микола Ткачов спростував інформацію про його причетність до падіння на Донбасі літака Boeing 777, який здійснював рейс MH17. Про це він заявив в коментарі агентству "ТАСС". Він назвав інформацію "очевидною дурницею". За словами генерала, він багато років живе в Єкатеринбурзі, де займається "військово-патріотичним вихованням діточок", і "завжди в полі зору" ЗМІ. Ткачов зазначив, що "більше додати нічого". Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Екс-міністр оборони терористичної організації "ДНР" Ігор Стрєлков-Гіркін прокоментував інформацію розслідування Bellingcat і The Insider по російському генералові, який розшукується у справі катастрофи рейса MH17. За його словами, Ткачов саме та людина, яку шукає слідча група.
Події Екс-тренер гірськолижної збірної Канади роками ґвалтував спортсменок Екс-тренер жіночої національної збірної Канади з гірських лиж Бертран Шаре сім років ґвалтував лижниць. Про це повідомляє телеканал ВВС. Як повідомляється, суд засудив його до 12 років позбавлення волі за ці злочини. Шаре визнали винним по 37 пунктам звинувачення. Серед них є сексуальні домагання, сексуальне насильство і заподіяння шкоди здоров'ю. Тренер домагався лижниць і ґвалтував їх з 1991 по 1998 роки. Жертвами тренера стали дев'ять спортсменок віком від 12 до 19 років. Більш того, одна з потерпілих дівчаток робила аборт. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 41-річна українська гімнастка Тетяна Гуцу, дворазова олімпійська чемпіонка 1992 року в абсолютній і командній першості, неодноразова чемпіонка світу, подає в суд на свого колегу білоруса Віталія Щербо, який жорстоко зґвалтував її в 15-річному віці.
Політика США визнали, що без Росії миротворців на Донбасі не буде Сполучені Штати Америки повністю підтримують розміщення миротворчої місії на Донбасі, але без згоди Росії це зробити неможливо. Про це повідомив спеціальний представник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер під час скайп-конференції з Відня, передає видання "Європейська правда". "Ідея миротворців в тому, що вони потрібні для безпеки в регіоні і для виконання критичних пунктів Мінських угод. Ми віддаємо перевагу миротворчій місії, тому що вважаємо її найкращою для безпеки. Пропозиція Росії про надання охорони спостерігачам ОБСЄ не відповідає цим завданням. Вони фактично пропонують залишити їх війська на території Донбасу та в подальшому давати їм контролювати частину кордону України. Це суперечить Мінським угодами ", — заявив Волкер. За його словами, миротворчої місії не буде, якщо Росія на це не погодиться. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що розміщення миротворчого контингенту ООН на Донбасі є пріоритетом в політиці США.
Політика Саакашвілі визначать запобіжний захід за три дні Після затримання екс-президента Грузії і колишнього губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі суд протягом 72 годин обере йому запобіжний захід. Про це повідомив народний депутат від "Народного фронту", радник міністра МВС Антон Геращенко на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter. "Він (Саакашвілі, — Ред.) ховався в одній з київських квартир. При затриманні ніхто не постраждав. Тепер суд протягом 72 годин визначить запобіжний захід для Саакашвілі на період слідства", — написав він. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники правоохоронних органів затримали Міхеїла Саакашвілі. Пізніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що співробітники Національної поліції затримали екс-президента Грузії Міхеїла Саакашілі і помістили його в СІЗО.

Мотивуючі цитати для Стрільців
Мотивуючі цитати для Стрільців
Стрільці — одні з найуспішніших людей Це стосується як амурної сфери, так і роботи, бізнесу, захоплень
Просіть поради тільки у них: Наймудріші Знаки Зодіаку
Просіть поради тільки у них: Наймудріші Знаки Зодіаку
Люди, народжені під цими Знаками Зодіаку, наділені природною мудрістю і глибоким розумінням законів життя Пред....
Гороскоп Павла Глоби на тиждень з 6 по 12 травня 2024 року
Гороскоп Павла Глоби на тиждень з 6 по 12 травня 2024 року
Павло Глоба — один із найкращих астрологів сучасності Його особливість — величезний досвід та багатосторонній ....
Гороскоп неординарных личностей, рожденных на стыке Знаков Зодиака
Гороскоп неординарных личностей, рожденных на стыке Знаков Зодиака
Напевно, ви помічали, що люди, які народилися на стику перебування Сонця в двох різних знаках Зодіаку, дуже не....
Гороскоп на 7 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 7 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваша енергія та рішучість допоможуть вам подол....
більше матеріалів




/-2,5059461593628-/ /-pc-/
Top