counter
Архів Повернутись назад 08 Березня 2016
8 Березня
Суспільство Упродовж минулої доби терористи 54 рази обстріляли позиції АТО Протягом минулої доби проросійські озброєні формування здійснили 54 обстріли позицій українських військовослужбовців на Донбасі, з них 41 - на донецькому і 13 - на маріупольському напрямках. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook. «Терористи продовжили обстріли позицій сил АТО із заборонених видів озброєння. Використовувати міномети біля Авдіївки для них виявилося недостатньо, тому близько 17:00 бойовики застосували танк і здійснили з нього шість пострілів», - сказано в повідомленні. За інформацією штабу, з мінометів калібру 82 мм було обстріляно опорні пункти ЗСУ в Пісках і Майорську, а з гранатометів і великокаліберних кулеметів - українські позиції поблизу Опитного, Троїцького, Луганського, Новгородського і Лозового. «На маріупольському напрямку бойовики вели вогонь по позиціях сил АТО в районі населених пунктів Красногорівка, Мар'їнка, Талаківка і Широкине з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», - зазначають військові. При цьому повідомляється, що в окремих випадках українські силовики відкривали вогонь у відповідь з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.
За кордоном Генсек НАТО звинуватив Росію у спробах розколоти Північноатлантичний альянс За словами генсека НАТО Йенса Столтенберга, Москва використовує різні методи, щоб розколоти Альянс, однак ці спроби марні, оскільки НАТО адаптувалося до нових умов. Про це повідомляє видання DW. «Протягом тривалого часу ми бачимо більш напористу Росію, яка використовує різні методи, щоб залякати своїх сусідів і розділити Північноатлантичний альянс», - заявив він в інтерв'ю. Столтенберг наголосив, що спроби Москви, спрямовані на розкол НАТО, успіху не приносять, оскільки Альянс згуртовано відповідає на них, адаптувавши свою військову політику до нових умов. Він нагадав про те, що НАТО підвищила готовність своїх сил і збільшила свою присутність на східному фланзі, а країни ЄС та інші держави ввели проти Росії санкції через її конфлікт з Україною. В інтерв'ю Йенс Столтенберг висловив стурбованість НАТО російською воєнною операцією в Сирії, зазначивши, що Москва розмістила в цій країні авіацію та наземні війська і встановила присутність у східній частині Середземного моря. Він повідомив, що у відповідь Альянс змушений нарощувати військову присутність у Туреччині і в східній частині Середземномор'я.
Суспільство Нідерланди оприлюднять місце запуску ракети, яка знищила малайзійський Боїнг Нідерланди планують влітку оприлюднити дані про те, з якого місця було здійснено пуск ракети з ЗРК «Бук», якою 17 липня 2014 року в небі над Україною було збито малайзійський Боїнг. Про це повідомляє Радіо Свобода. За словами голландського прокурора Фреда Вестербеке, слідча комісія найближчим часом назве точне місце запуску ракети, яка збила малайзійський літак МН-17 у небі над Донбасом в липні 2014 року. Про це слідчий, котрий очолює міжнародну групу з розслідування катастрофи літака МН-17, заявив після зустрічі з родичами загиблих. За його словами, слідчі отримали необхідну інформацію зі Сполучених Штатів. Водночас прокурор зазначив, що не знає, коли кримінальне розслідування буде завершено, проте пообіцяв зробити це «настільки швидко, наскільки це можливо, з огляду на відчай серед сімей (загиблих)».
Політика Керрі: суд над українкою Савченко порушує умови Мінських угод Суд над українкою Надією Савченко та її тюремне ув'язнення свідчать про зневажання міжнародних норм і суперечать зобов'язанням Росії щодо Мінських домовленостей. Про це йдеться в заяві держсекретаря США Джона Керрі, оприлюдненій на сайті Держдепартаменту 7 березня, передає Радіо Свобода. Керрі висловлює серйозну стурбованість станом здоров'я української льотчиці. «Протягом останніх 20 місяців, відтоді, як її було затримано на сході України і доправлено ​​в Росію, Савченко, згідно з повідомленнями, зазнавала допитів, одиночного ув'язнення і примусового «психіатричного огляду», - зазначив Керрі. Сполучені Штати ще раз закликають Росію негайно звільнити Савченко і повернути її в Україну, йдеться в заяві держсекретаря. Нагадаємо, що 3 березня Надія Савченко оголосила сухе голодування після того, як Донецький міський суд Ростовської області не дав їй виступити з останнім словом і постановив відкласти розгляд справи до 9 березня.
Події В Ужгороді поліцейські виявили партію контрафактної горілки У районі міста Хуст Закарпатської області поліцейські зупинили авто, яке перевозило «лівий» алкоголь. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Закарпатській області. «7 березня близько 16:00 працівники поліції на автодорозі Мукачеве - Рогатин - Львів зупинили автомобіль «Мерседес-Бенц», за кермом якого був 52-річний житель міста Ужгород, водій одного з товариств з виробництва алкоголю. Під час перевірки в багажному відсіку автомобіля було виявлено 20 ящиків горілки без назви, акцизних марок і будь-яких супровідних документів», - ідеться в повідомленні. Водій пояснив, що ця продукція належить його фірмі, а він розвозить її по області в торгові точки згідно з укладеними договорами. Поліція вивчає походження «лівого» алкоголю. Триває розслідування.
Події Поліція Дніпропетровська заарештувала шахрая, який переховувався в Україні 14 років 51-річного Паула Казіні, підозрюваного у шахрайстві з Великобританії, було притягнуто до відповідальності після 14 років життя в Україні. Про це повідомляє KyivPost. Казіні розшукувався владою Великобританії, а також перебував у розшуку Інтерполу. В Україні британець жодного злочину не скоїв і був затриманий після того, як викликав поліцію, щоб поскаржитися на галасливих сусідів. Поліція, відповідаючи на його скаргу, сказала, що йому необхідно ідентифікувати себе. «Коли прийшли співробітники поліції, вони вислухали його скарги і почали заповнювати протокол. Попросили його паспорт, щоб правильно записати дані. Однак Казіні сказав, що його паспорт було вкрадено. Таким чином, співробітникам поліції знадобилося привезти його до відділення поліції для ідентифікації», - розповіли правоохоронці. Так офіцери з'ясували, що Паула Казіні розшукували влада Великобританії та Інтерполі за підозрою в шахрайстві і крадіжці.
Події Боєць «Айдара» влаштував стрілянину на адмінкордоні з Кримом Вночі на тимчасовому кордоні з Кримом відбулася стрілянина за участю п'яного бійця добровольчого батальйону «Айдар». Чоловік спочатку напав на жінку, а потім почав погрожувати правоохоронцям, передає портал Kherson.net.ua. Інцидент стався близько опівночі на КПП «Каланчак». Солдату з позивним Татарин, який мав нашивку «Айдар» на камуфляжі, не сподобалася кримчанка - вона пішки намагалася потрапити на материкову територію України. Він вдарив її по обличчю і розірвав український паспорт. Перелякана 38-річна жінка звернулася до прикордонників, а ті викликали поліцію. Правоохоронці приїхали на місце у супроводі двох бійців батальйону особливого призначення «Херсон». Боєць почав погрожувати їм пістолетом і отримав кулю в ногу. Правоохоронці діяли строго за інструкцією. Зараз п'яний «айдарівець» перебуває в лікарні, а згодом відповість за свої дії перед судом. При собі він мав вогнепальну зброю з повністю набитими обоймами. Раніше затриманий брав участь у захопленні будівлі в Києві.
Суспільство Правозахисник: Кримських татар примушують співпрацювати із ФСБ В анексованому Криму багатьох кримських татар змушують співпрацювати з Федеральною службою безпеки РФ (ФСБ). Про це заявив координатор Кримської контактної групи з прав людини, юрист Абдурешит Джеппаров, передає Радіо Свобода. «У Криму це не поодинокі факти, а безліч порушень прав людини. Минулого року це вже традиційні затримання з подальшими арештами, це обшуки в будинках десятків людей за надуманими приводами. Причому надуманими до абсурду: скажімо, заходять в будинок до мусульманина, який виконує п'ятикратний намаз і веде правильний спосіб життя, і шукають у нього наркотики. То шукають якийсь викрадений мотоцикл, то шукають зв'язок із терористами - багато таких випадків. Приводять із собою заздалегідь підготованих понятих, при цьому в будинках бувають діти, люди похилого віку. І понятих беруть сумнівної зовнішності, часто п'яних, з перегаром і нездоровим виглядом», - розповів Джеппаров, зазначаючи, що викрадення людей на півострові не припиняються. Правозахисник розповів, що молодих кримських татар примушують до співпраці з російськими спецслужбами. «Здавалося б, непогана справа - допомагати «правоохоронним органам», але коли це зводиться до того, щоб «стучати» - це не тільки порушення прав людини, а й просто гидко. Загалом, якщо все перераховувати, то цей перелік нескоро закінчиться», - зазначив він. Джеппаров розповів, що правозахисники намагаються вести роз'яснювальну роботу серед кримських татар, як поводитися під час обшуку, під час арешту, крім того, здійснюється юридична підтримка потерпілих, а всі випадки оприлюднюють у ЗМІ.
За кордоном Південна Корея розірвала співпрацю з РФ через введення санкцій проти КНДР Південна Корея повідомила російській стороні про те, що не співпрацюватиме з Росією в рамках логістичного проекту «Хасан - Раджин». Про це інформує Lenta.ru. Проект передбачає транспортування вантажів через КНДР, однак головною причиною відмови стали санкції ООН проти Пхеньяна. У відповідь Росія висловила жаль у зв'язку з таким рішенням. Сам проект «Хасан - Раджин» спочатку замислювався як пілотна частина програми з'єднання Транскорейської залізниці з Транссибом з метою прискорення транспортування контейнерних вантажів з Азії до Європи і назад. У реконструкції залізниці брали участь РЖД спільно з КНДР і Південною Кореєю. Однак тепер, через санкції проти КНДР і випробувань Північною Кореєю ядерного озброєння, Республіка Корея зважилася на такий крок.
Суспільство Міськвиборчком Кривого Рогу зареєстрував колишнього кандидата Мілобога довіреною особою Семенченка Сьогодні, 8 березня, відбувається чергове засідання міськвиборчкому Кривого Рогу. Члени комісії зареєстрували довірених осіб кандидатів на посаду міського голови Ярослава Шрама, Олександра Крижова, Світлани Сови, Ігоря Левицького та Семена Семенченка. Про це повідомляє видання 0564.ua. Зокрема, довіреною особою кандидата Семенченка зареєстровано Юрія Мілобога, який раніше вийшов до другого туру місцевих виборів. Тоді криворіжці, відстоюючи його перемогу, вийшли на масові акції протесту, звернулися до Верховної Ради, голодували під кабінетом голови Верховної Ради Володимира Гройсмана. Також міськвиборчком вніс зміни до складу Долгінцівської, Дзержинської, Центрально-Міської та Інгулецької районних виборчих комісій за поданнями партій «Самопоміч», «Нова демократія», «Україна майбутнього».
Політика Полторак взяв участь у засіданні комісії Україна-НАТО Сьогодні, 8 березня, у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі відбулося засідання комісії Україна - НАТО на рівні глав постійних представництв під головуванням генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга. Делегацію України для участі в засіданні очолив міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак. Про це повідомляє прес-служба уряду. Перед початком заходу глава української делегації провів зустріч із генсеком НАТО, під час якої Йенс Столтенберг підтвердив, що Альянс продовжуватиме надавати всебічну підтримку Україні у реформуванні її оборонної сфери та посиленні здатності її Збройних сил. Він зазначив, що НАТО займає принципову позицію щодо забезпечення суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України. Альянс збільшує взаємодію з Україною, в тому числі з надання їй допомоги в рамках існуючих і перспективних проектів та ініціатив співпраці. У свою чергу міністр оборони Степан Полторак поінформував співрозмовника про безпеку в Україні, а також про практичні кроки, які здійснюються українською стороною для її нормалізації. Відзначено, що незважаючи на продовження збройної агресії, організованої та підтримуваної Російською Федерацією, українська сторона продовжує реформування і зміцнення оборонного сектора держави. Для цього буде продовжено діяльність як у рамках Альянсу, так і на двосторонньому рівні.
оформление ленты  Блог: 
За кордоном Богдана Бабич Фінансово-промислові клани поставлять іншого диктатора, якого так само контролюватимуть Проблеми українців не закінчаться з відходом російського президента Володимира Путіна від справ, оскільки в РФ фінансово-промислові клани поставлять замість нього іншого диктатора, якого контролюватимуть. Тому Україні слід задуматися над тим, як розвивати громади і робити нашу країну успішною. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич. «Чомусь усі думають, щойно Путін піде, у нас одразу всі проблеми скінчаться. Але в Росії є фінансово-промислові клани, які поставлять іншого диктатора, якого так само контролюватимуть. Основне оточення нікуди не дінеться. Що, з'явилися якісь прогресивні сили, які можуть запропонувати інший розвиток Росії? Їх усіх передавили, а 1500 людей, які можуть щось змінити і активні, над ними закріплені співробітники ФСБ РФ, за ними стежать. Що може запропонувати Росія, зберігаючи ту верхівку, складно сказати, тому нам треба обирати свій шлях. Може, звичайно, з'явитися мудрий правитель, як у Сінгапурі, і по-диктаторському все зробити. Але це була диктатура інноватора-державника, який захотів змінити країну і по-силовому це зробив. Але він це зробив сам по собі. Що найцікавіше, він виховав покоління фахівців і передав владу добровільно. Коли говорять, що треба залучити досвід Лі Куан Ю, я кажу, що це неможливо. Слід враховувати ментальність людей. Ми не азіати, у нас немає чіткої піраміди», - розповіла політолог. На її думку, виходом може стати розвиток громад. Бабич упевнена, що Україна буде сильною лише тоді, коли почнеться створення громад. Коли люди зрозуміють, що потрібно кооперуватися. «Будьмо відвертими. Люди перестали спілкуватися: сусіди одне одного фактично не знають. Приходять увечері, дивляться телевізор, а раніше були вечірки, посиденьки. Громада працювала як єдиний механізм. А зараз люди забули це. Телевізор забрав у людей цю ​​комунікацію, у нас під'їзди стоять страшні, зате євроремонт у квартирах. І поки ми не почнемо робити ремонти в під'їздах, співпрацюючи з нашими сусідами, ми не змінимося. Чи швидко відбудуться такі зміни - питання. Після Майдану у мене були надії, бо атмосфера була іншою - була важлива енергетика. Була надія, що прийде команда, яка запалить людей, не чекатиме, коли під'їзд відремонтує Київрада. Іншого шляху я не бачу. Є фінансово-промислові групи олігархів, які триматимуться до кінця. Але вони починають гризтися, вчіплятися в глотку один одному. Наприклад, Пінчук Коломойському. А отже, зникає олігархічний консенсус. І з'являється шанс, тому що вони слабшають. А коли слабшають, їх можна добити», - переконана Бабич.
За кордоном Меркель позитивно оцінила бажання Туреччини вирішити питання з біженцями Після завершення 12-годинного позачергового саміту ЄС-Туреччина лідери країн Євросоюзу заявили про те, що досягнуті домовленості є «проривними» для того, аби врегулювати кризу біженців. Про це повідомляє видання Deutsche Welle. Німецький канцлер Ангела Меркель привітала досягнення згоди. Також глава німецького уряду назвала ці переговори щодо вирішення питання біженців «проривом». «Багато хто з нас погодився, що це прорив. Турецька пропозиція стане проривом, якщо її реалізують», - додала Меркель. Нагадаємо, що узгоджені принципи включають повернення нелегальних мігрантів до Туреччини в обмін на прийом такої самої кількості сирійських біженців до ЄС. Анкарі також пообіцяли грошову допомогу, активізацію переговорів про членство і швидкий безвізовий режим.
За кордоном США проведуть військові навчання у Грузії Американські військовослужбовці в травні 2016-го візьмуть участь у спільних навчаннях зі збройними силами Грузії Noble Partner («Шляхетний партнер»). Про це повідомив тижневику Defence News командувач сухопутними військами США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес, передає видання Главком. «Це навчання з відпрацювання національної оборони Грузії. Ми відправимо для участі в них танкову роту, яку буде переправлено ​​на транспортному судні через Чорне море, а також повітряно-десантну роту, яку буде перекинуто туди повітрям. Усі наші хлопці перебуватимуть під керівництвом командувача грузинським батальйоном», - пояснив американський воєначальник. Ходжес зазначив, що у травні нинішнього року військовослужбовці США візьмуть також участь у військових маневрах у Туреччині, а в червні - на території Польщі та Німеччини. Восени відбудуться спільні військові операції країн НАТО в Румунії і Болгарії. Командувач повідомив, що сухопутні війська США в Європі планують також розвивати контакти зі збройними силами Албанії, Чорногорії, Сербії та Молдови.
Суспільство Росія продовжує надсилати на Донбас боєприпаси Встановлено чергові факти прибуття з території Російської Федерації інженерної техніки, мінно-вибухових речовин і боєприпасів для потреб російсько-терористичних військ. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони. Так, до Ізвариного прибуло п'ять вантажних автомобілів з боєприпасами, відвантаженими на польовому артилерійському складі, розташованому в районі н.п. Руське (Куйбишевський р-н Ростовської обл.). Колону супроводжував майор ЗС РФ Зімін Олексій Васильович, який обіймає посаду офіцера служби ракетно-артилерійського озброєння відділу озброєння управління 1-го АК. Також в Успенку прибула колона інженерної техніки (2 од. ПЗМ, ГМЗ) і 2 вантажних автомобілі з мінно-вибуховими засобами. Колону супроводжував майор ЗС РФ Ульянов Олександр Володимирович, який обіймає посаду офіцера інженерної служби управління 1-го АК.
Події Вже відомі подробиці стрілянини на адмінкордоні з Кримом Поліція проводить перевірку за фактом стрілянини в Каланчацькому районі, коли співробітник роти «Херсон» був змушений після попередження застосувати зброю для припинення протиправних дій з боку молодого чоловіка, який навів на поліцейського пістолет. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, 8 березня о 2:20 до чергової частини Каланчацького відділення поліції надійшло повідомлення про те, що жінка просить допомоги біля контрольно-пропускного пункту «Каланчак». У жінки виник конфлікт з активістами-учасниками блокади Криму. Під час перевірки один з активістів направив пістолет на поліцейського роти «Херсон». «Співробітник поліції попередив правопорушника вголос про можливе застосування зброї і зробив постріл угору. Останній не припинив протиправні дії, після чого поліцейський був змушений застосувати зброю і вистрілив активісту в праву ногу», - йдеться в повідомленні. Чоловіка доправили до приймального покою Каланчацької центральної районної лікарні. Стан його здоров'я задовільний.
За кордоном Депутати написали Путіну листа Під час акції біля російського посольства в Києві народні депутати Ірина Луценко і Борис Тарасюк передали через співробітників дипкорпусу Росії петицію президенту Путіну з вимогою звільнити Савченко та інших українських політв'язнів. Про це пише Укрінформ. «Представник дипкорпусу, перший секретар посольства РФ, на жаль, він не представився, прийняв петицію і пообіцяв сьогодні передати її адресату», - сказала Ірина Луценко журналістам. Вона, однак, висловила сумнів у тому, що вимоги цього звернення буде виконано, з огляду на те, що Росія постійно порушує свої обіцянки і зобов'язання. Луценко також зазначила, що в петиції містилися вимоги припинити порушення прав людини в Росії, зокрема права на законний суд, а також вимоги дотримуватися всіх підписаних Росією міжнародних документів і меморандумів.
Суспільство оформление ленты  У Луганській області «Фантом» затримав партію водійських посвідчень та бланків про проходження водійських курсів У Луганській області співробітники спецпідрозділу податкової міліції ДФС «Фантом» затримали партію бланків про закінчення курсів водіння з виставленими оцінками і водійських посвідчень. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби. Так, на пункті пропуску Станиця Луганська було проведено огляд особистих речей громадянина, який прямував з тимчасово окупованої бойовиками території. В результаті було знайдено та вилучено 30 бланків, які свідчать про складення іспитів з водіння, виданих однією з автошкіл, а також водійські посвідчення. На бланках не було зазначено прізвища, проте вже було проставлено оцінки. «За словами затриманого, він переправляв документи на прохання свого знайомого. При цьому на його руках є характерні синці, які з'являються від тривалого користування вогнепальною зброєю», - йдеться в повідомленні. У діях зазначеного громадянина вбачають ознаки злочину, передбаченого ч. 3 ст. 258 (сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації). Зібрані матеріали передано Службі безпеки України.

Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Сильні обереги здатні подарувати захист від будь-якого негативного впливу Щоб у ваше життя не увірвався негати....
Як не переживати за дрібницями: поради та секрети для відмінного настрою
Як не переживати за дрібницями: поради та секрети для відмінного настрою
Купити або знайти спокій не можна Його можна лише самостійно створити всередині себе
Місячний день сьогодні 2 травня 2024 року
Місячний день сьогодні 2 травня 2024 року
Вплив місячної енергетики може допомогти з планами, так і зпутати всі карти, Не помилитися з напрямком діяльно....
більше матеріалів




/-0,89217519760132-/ /-pc-/
Top