counter
Архів Повернутись назад 08 Лютого 2021
8 Лютого
Дозвілля Чого точно не варто робити на день Федора 8 лютого 8 лютого православні вшановують пам'ять преподобного Феодора Студита, ігумена. Вважалося, що в один з найбільш містичних днів в році, покійні тужать за своїми рідними і ходять по землі. Вважалося. що покійні "приходили" до тих, хто забув про них, давно не відвідував їх могили і не ставив свічки в церкві за упокій душі. Преподобному Федору молилися про зцілення від грудних хвороб і від болю в шлунку. Оскільки люди вірили, що в день Федора покійні можуть бути своїм родичам, було прийнято сипати на могили золу і просити душі померлих не турбувати живих. Також покійні родичі не "приходили", якщо в будинку ночував стороння людина. Тому намагалися запросити будь-якого гостя і залишити його ночувати. Оскільки люди вірили, що в день Федора покійні можуть бути своїм родичам, було прийнято сипати на могили золу і просити душі померлих не турбувати живих. Також покійні родичі не "приходили", якщо в будинку ночував стороння людина. Тому намагалися запросити будь-якого гостя і залишити його ночувати. У цей день замовляли молебень за упокій душ родичів, кропили будинок святою водою. 8 лютого краще не займатися прибиранням. Особливо ця заборона стосувалася миття або підмітання підлоги. Вважається, що так можна позбутися від усього хорошого: удачі, достатку і навіть від здоров'я. На Федора не можна надягати занадто поношені або брудні речі. В іншому випадку можна втратити удачі на найближчий рік. Також не дають 8 лютого обіцянок, які не зможуть виконати вчасно. Не рекомендується в цей день не тільки носити брудний одяг, а й допускати "брудні" думки (заздрити або бажати зла). Весь негатив цього дня повернеться в триразовому розмірі. Категорично не можна в Федоров день конфліктувати, краще взагалі залишитися вдома, не варто планувати далеких поїздок. Прикмети 8 лютого 2021 рокуНа Федора, як і в будь-який інший день, уважно спостерігали за природою, намагаючись прогнозувати якою буде погода на залишок зими і майбутню весну. День Федора називали "гороховим", оскільки по гороху ворожили про погоду. Наприклад, якщо сухі горошини каталися по страві з дзвоном - чекай тріскучих морозів, а якщо безшумно - тихих снігопадів. Люди, народжені 8 лютого, в цей день варили і їли горохову кашу, щоб набратися сил на весь майбутній рік. За старих часів вірили - яка погода на Федора, така і весна буде. Ясно і немає вітру - весна настане рано і не буде холодною.
Суспільство Зеленський озвучив - хто має право відмовитися від вакцинації На що проходить в даний момент всеукраїнському форумі "Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді, Президент України Володимир Зеленський розповів, хто з українців не має права відмовитися від вакцинації. Він звернув увагу, що в даний час щеплення від коронавируса залишається справою добровільною, але озвучив свою позицію з цього питання. "Поки добровільно ... Я вважаю, що всі люди, які працюють на державу, які мають постійні контакти, вони не мають права відмовитися від вакцинації", - зазначив глава держави. За словами Зеленського, виняток повинні складати тільки особи з алергією, кому неможливо зробити щеплення. Президент відповів і на питання, як це буде регулюватися. "Я вважаю, що Кабмін повинен розробити цю програму ... Я вважаю, що це правильно (розробити список професій, - ред.)", - сказав він. Нагадаємо, Зеленський готовий "особистим прикладом" продемонструвати українцям безпеку і необхідність вакцинації від коронавируса, яка повинна початися вже через тиждень. У МОЗ анонсували старт масової вакцинації українців з 15 лютого. Однак ця дата є орієнтовною і залежить від терміну поставки препарату проти COVID-19.
Політика YouTube заблокував відео Навального з мільйонами переглядів Сьогодні, 8 лютого 2021 року на популярному відеохостингу YouTube було заблоковано відео опозиційного російського політика Олексія Навального. У тому ролику він спілкувався зі співробітником ФСБ, якого сам Навальний підозрює в причетності до його отруєння. Дане відео до моменту блокування набрало більше 27 мільйонів переглядів.Відео було опубліковано 21 грудня 2020 року на офіційному YouTube-каналі. При спробі відтворити ролик з'являється напис, що «відео недоступне». «Це відео містить матеріали, що належать користувачеві ViacomCBS. Він заблокував їх показ у вашій країні для захисту авторських прав », - йдеться в повідомленні. Найчастіше такі блокування пов'язані з тим, що в запису присутні фрагменти з фільму або серіалу, або музики, які захищені авторськими правами. ViacomCBS - американська медіакорпорація, що включає в себе компанії в кіноіндустрії, телебачення, видавничих і цифрових ЗМІ. Основні активи - студія Paramount Pictures, телевізійні мережі компанії CBS, а також міжнародні мережі Viacom, в тому числі Великобританії, Індії, Аргентині та Австралії. Дуже часто такого роду блокування приходять на відео людей з малим числом передплатників, але чиє відео набирає популярність. Суть процедури скасування блокування полягає в доказі права власності на відео і що міститься в ньому контент. Нагадаємо, Навального затримали 17 січня в московському аеропорту Шереметьєво після повернення з Німеччини, де він перебував на лікуванні. Саме з Німеччини був опублікований заблокований в даний час ролик. Фахівці з Німеччини заявили про отруєння опозиціонера речовиною з групи «Новачок», однак російські лікарі слідів отрут не виявили.
Коронавірус Человек может быть болен даже не догадываясь об этом Вчені та лікарі продовжують ділитися інформацією, зібраною в процесі роботи з хворими коронавирусной інфекцією. Так один з медичних фахівців платформи-додатки Push Doctor Ден Банстон розповів про ознаки непомітно перенесеного коронавируса. Згідно з його інформацією, якщо людина відчуває фізичну втому протягом тривалого періоду часу, то це може говорити про те, що людина перехворіла коронавірусів. За його словами відчуття слабкості може переслідувати перехворів від декількох тижнів до одного і навіть трьох місяців. До тих же симптомів, що говорить про перенесене захворювання, можна віднести головні болі, болі в м'язах або суглобах. За його словами, приблизно кожен п'ятий може бути хворий COVID-19 навіть не здогадуючись про це. «Багато вірусні захворювання можуть викликати у людини відчуття втоми, яке може тривати до 12 тижнів», - зазначив фахівець.
Політика Німеччина, Швеція і Польща дзеркально виcлалі російських дипломатів Як повідомив сьогодні брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк в своєму Twitter каналі, Німеччина, Швеція і Польща заявили про дзеркальної реакції на дії Росії і вислали російських дипломатів з представництв Росії в цих країнах. Раніше Росія минулого тижня оголосила персонами нон грата дипломатів з цих країн за участь в акціях на підтримку опозиціонера Олексія Навального. "Сьогодні ввечері посольствам Росії в Німеччині, Швеції та Польщі повідомлять, що по одному російському дипломатові в кожній з цих країн оголосять персоною нон грата в якості скоординованої відповіді на висилку в п'ятницю", - зазначив журналіст. Станом на 17:40 за Києвом стало відомо, що Швеція офіційно висилає російського дипломата. "Ми повідомили російському послу, що співробітника російського посольства просять покинути Швецію. Це чітку відповідь на неприйнятну рішення про висилку шведського дипломата, який тільки виконував свої обов'язки", - зазначила міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде. Такі ж заходи прийняли Польща і Німеччина. Зокрема, буде висланий співробітник російського консульства в Познані, а також дипломат з посольства Росії в Берліні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Євросоюз засудив висилку дипломатів з Росії, але впевнений, що дипломатичні канали повинні залишатися відкритими.
Культура У Росії зник відомий артист Леонід Куравльов Як повідомляється на сторінках "Комсомольської правди", відомий радянський і російський актор Леонід Куравльов перестав виходити на зв'язок зі своїми колегами і друзями. В даний час місцезнаходження актора невідомо, телефони відключені і його місцезнаходження не відоме. У ЗМІ зазначається, що за словами друзів актора, після смерті дружини в 2012 році він став замкнутим. Він після смерті дружини став вести дуже відокремлений спосіб життя, замкнувся в собі, носив тільки чорне, він не давав інтерв'ю і не з'являвся на телепередачах. А після початку пандемії зовсім переїхав в заміський будинок і остаточно перестав спілкуватися з людьми. "Я завжди його одного бачила. Завжди в чорному. Траурна кепка у нього чорна, куртка. Завжди сумний. Він в жалобі після відходу дружини. Це його дуже підкосило", - розповіла сусідка Куравлева по московській квартирі. Близько року тому з ним спілкувався його друг Нікас Сафронов. Він зазначив, що Куравльов був в дуже пригніченому стані. Він і раніше був замкненою людиною, а після смерті дружини почав сильно занурюватися в себе. На могилі його дружини Ніни Василівни з'явилося ім'я самого Леоніда Куравлева, але без дат, і це дуже турбує друзів актора. "Людина все більше хворіє хворобою смерті. Він все більш минає об'єкт. Він себе готує на той світ", - додав ще один друг артиста Олександр Шпагін. Він зазначив, що додзвонитися зараз не можуть ні самому Куравльову, ні його дочки. Зв'язатися з ним не можуть в Гільдії акторів Союзу кінематографістів. Леонід Куравльов - відомий радянський і російський актор. Почав зніматися в 60-х роках, зіграв більше 200 ролей. Глядачі його знають за фільмами "Вій", "Золоте теля", "Афоня", "Міміно", "Іван Васильович змінює професію", "Шукайте жінку", "Місце зустрічі змінити не можна". З дружиною, викладачем іноземних мов Ніною він познайомився в 20 років, і вона стала єдиною його любов'ю. Разом вони прожили 52 роки. Після смерті дружини він перестав зніматися і замкнувся в собі. Він іноді бачився з друзями і відвідував ювілеї своїх колег, а також приймав гостей. Але останні кілька місяців про його місцезнаходження нічого не відомо.

Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
більше матеріалів




/-0,23469090461731-/ /-pc-/
Top