counter
Архів Повернутись назад 07 Травня 2016
7 Травня
Політика Україна посіла п'яте місце у світі в рейтингу «кумівства капіталізму» У рейтингу країн за ступенем поширеності в них зв'язків бізнесу з державними структурами - «кумівства капіталізму» - Україна в 2016 році посіла п'яте місце. Про це свідчать результати дослідження The Economist. Очолила рейтинг Росія, друге місце зайняла Малайзія, третє - Філіппіни. На четвертій сходинці рейтингу - Сінгапур. Для складання рейтингу The Economist використовує дані зі списку мільярдерів журналу Forbes про стан і джерела доходів найбагатших людей світу. На думку експертів авторитетного ділового журналу, потенційно схильні до «кумівського капіталізму» галузі тісно взаємодіють з державними структурами. Серед них гральний бізнес, нафтогазовий і оборонний сектори, банківська справа, нерухомість, інфраструктурні проекти, порти й аеропорти. Після визначення, яка частина їх доходів отримана від цих галузей, мільярдери групуються за країнами, а їхній сукупний дохід подається в процентному відношенні від ВВП країни. У Росії цей показник становить 18% ВВП, в Малайзії - 13% ВВП, у Філіппінах - 11,2% ВВП, в Сінгапурі - 10,6% ВВП, в Україні - 6,7% ВВП. У ТОП-10 країн з найпоширенішим «кумівським капіталізмом» увійшли Мексика, Індонезія, Туреччина, Індія і Тайвань. Китай знаходиться на 11-му рядку рейтингу, США - на 16-му, Франція - на 18-му. Останній, 22-й рядок рейтингу, посідає Німеччина. За даними The Economist, у 2014 році Україна була третьою у світі за «кумівським капіталізмом». Сукупний дохід мільярдерів, отриманий від галузей, що тісно взаємодіють з державними структурами, становив два роки тому близько 13% ВВП. Україна посіла п'яте місце у світі в рейтингу «кумівства капіталізму».
оформление ленты  Блог: 
Політика Павло Рудяков Якість політичного процесу не зросла від появи нових обличь Політична система в Україні за останні роки змінилася дуже істотно. Певні політичні партії та напрями вичерпали свої ресурси, з’явилися нові напрями та обличчя в політиці. Втім, якісний склад політичної еліти від того не покращився. Крім того, виникла негативна тенденція – прості люди через зубожіння випали з політичного процесу. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Інформаційно-аналітичного центру «Перспектива» Павло Рудяков. «Політична система, безумовно, змінилася, на краще чи на гірше – дискусійне питання. У нас тепер з того політичного спектру, який був традиційно представлений в Україні, у політичному процесі залишилося відсотків 30-40. Немає практично лівих партій, вони зараз перебувають в анабіозі, вичерпали свій ресурс Соціалістична, Комуністична партія, Селянська. Нові проекти намагаються зайти, але немає ніш. Немає ніші, яку традиційно займали по черзі, починаючи з середини 90-х років, Соціал-демократична, потім Об’єднана партія, потім Партія регіонів – такі потужні проекти загальноукраїнського масштабу, які обслуговували інтереси певних кіл. Варто зазначити,  що ніша для патріотичних, націонал-демократичних  сил, навпаки, розрослася – на це навіть вказує склад парламентських фракцій.  До речі, вони також зазнали змін», - розповів експерт. За словами політолога, зараз у нас немає підстав до авторитаризму, хоча, на його думку, в такій ситуацій, в якій перебуває Україна, має бути так звана сильна рука і нам би не завадив здоровий авторитаризм. Рудяков відзначає, що населення через непомірні тарифи та високі ціни зараз думає лише про те, як вижити, і тому випало з політичного процесу, що є поганим сигналом. «Що стосується нових політичних осіб, то, звичайно, у нас нових політиків з’явилось багато. На 80% відбулася зміна у порівнянні з тим, що було. Це також стосується і колишніх консервативно-олігархічних партій. У демократичних, націонал-патріотичних силах також з’явилося багато нових обличь. Наприклад, ми не бачимо в політиці Ющенка та багатьох людей з його оточення. Якась еволюція є. Але чи зросла від цього якість політичного процесу та політичної еліти? На мою думку, не зросла, а, навпаки, знизилась. Принаймні значна частина населення в черговий раз розчарована політикою і зараз дивиться не стільки на нові політичні обличчя, як рахує гроші, щоб оплачувати зростаючі тарифи. Вони досягли приголомшливого рівня, і саме це стало найбільшою проблемою для людей. Фактично люди вже не бідні, а за межею виживання. Ці соціальні проблеми перекреслюють участь населення у політичному процесі, а це - негативна тенденція. Дуже небезпечний сигнал», - резюмував експерт.  
Суспільство Прокуратура закликала громадян повідомляти про порушення на Закарпатській митниці Прокуратура Закарпатської області закликала громадян звертатися до відомства з інформацією про контрабанду і факти зловживання митниками або прикордонниками. Про це йдеться в повідомленні прокуратури. «Прокуратура розслідує факти порушення закону працівниками митниці, коли ними не вживається належних заходів для запобігання незаконному переправленню товарів через кордон. Тому звертаємося до всіх закарпатців: якщо вам відома будь-яка інформація про здійснення контрабанди на території області або зловживання з боку працівників митниці чи прикордонників, просимо звертатися до прокуратури для якнайшвидшого реагування на такі факти», - сказано в повідомленні. У прокуратурі нагадали, що у зв'язку з набуттям чинності 14 жовтня 2014 року Закону України «Про прокуратуру» прокуратура вже не здійснює нагляд за дотриманням законів територіальними органами митниці ДФС. Ця функція зараз належить виключно органам ДФС, у тому числі й щодо дотримання адміністративного законодавства. Читайте також: ГПУ перевірить дані Москаля про контрабанду в Закарпатській області Як повідомляється, від початку року слідчими СВ УСБУ в Закарпатській області розслідувалось 18 кримінальних проваджень за фактами контрабанди (ст.201 КК України) і 10 кримінальних проваджень за фактами контрабанди наркотичних засобів (ст.305 КК України). Здебільшого предметом контрабанди виступали культурні цінності - монети, картини, книги, сувеніри і т.д. Йдеться про контрабанду, за яку передбачене кримінальне покарання (до неї належить переміщення через держкордон наркотичних речовин і прекурсорів, історичних і культурних цінностей, зброї тощо). Як повідомлялося, напередодні губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана із заявою про відставку через «сигаретну мафію». Він заявив, що його боротьбі з контрабандою протидіють центральні органи влади.
Суспільство Ордени «Народний герой України» сьогодні вручать у Національному музеї історії України у Другій світовій війні Під час церемонії, яку вирішили провести напередодні Дня пам'яті і примирення і Дня перемоги над фашизмом, буде нагороджено 13 бійців, трьох лікарі, п'ятьох волонтерів, журналіста і капелана. Також буде презентовано марки з портретами Народних героїв України. Про це повідомляє Цензор.НЕТ. Гасіння марок на конвертах і листівках - історичний момент. Саме на такі експонати потім полюють колекціонери. Сьогодні в нашій країні з'являться марки з портретами людей, які отримали недержавний орден «Народний герой України». Це і бійці, які тримали в руках зброю, і волонтери, що відродили армію, і лікарі, які рятували поранених на лінії вогню, і журналісти, що вели інформаційну війну. До речі, на одній із марок зображений боєць, який орден отримає саме сьогодні. Після нагородження він поставить свій автограф біля марки всім охочим. А якщо врахувати, що це ще й повний кавалер ордена «За мужність», 26-річний десантник 79-ї Миколаївської бригади Павло Чайка, цінність маленького клаптика паперу збільшиться в десятки разів. Церемонія нагородження недержавним орденом «Народний герой України» пройде вже 16-й раз.
Події Від вибуху гранати загинув 20-річний хлопець, шестеро дітей поранені У Полтавській області в результаті вибуху гранати загинув 20-річний хлопець, шість неповнолітніх дітей отримали поранення. Про це повідомляє прес-служба облуправління Національної поліції. Уточнюється, що вибух стався вчора, 6 травня, близько 21:00 в одному з будинків у селі Новосанжарського району. Близько 22:00 в районне відділення поліції надійшло повідомлення, що в місцеву центральну районну лікарню доставлено шестеро неповнолітніх з численними осколковими пораненнями. Слідчо-оперативні групи поліції району та області, що прибули на місце події, попередньо встановили, що близько 21:00 20-річний місцевий житель приніс у будинок предмет, схожий на гранату (імовірно Ф-1), і демонстрував його своїм сусідам. Під час необережного поводження боєприпас вибухнув. «У результаті вибуху 20-річний хлопець загинув на місці. Шестеро сусідів - неповнолітні дівчатка у віці 6 років і 14 років, двоє у віці 15 років і двоє 16-річних - з численними травмами госпіталізовані до районної лікарні. Стан здоров'я однієї з дівчаток важкий, інші діти перебувають у стані середнього ступеня тяжкості», - повідомив заступник начальника ГУНП у Полтавській області Сергій Чиж. За цим фактом відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтями 115 (умисне вбивство з правовою кваліфікацією «нещасний випадок») і 128 (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Розпочато досудове розслідування, працівники поліції з'ясовують усі обставини події.
За кордоном Стали відомі країни ЄС, делегації яких відмовилися їхати на парад до Москви Міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич заявив, що польська делегація не візьме участь у святкуванні Дня перемоги, що відбудеться 9 травня в Москві (РФ). Очікується, що так само вчинять Чехія, Словаччина і Литва, передає Польське радіо. «Всі урочисті заходи, пов'язані з Днем перемоги, будуть проходити в Польщі», - сказав голова Мінборони Польщі. У свою чергу, спікер Міноборони Словаччини заявила в бесіді з виданням Gazeta Polska Codziennie, що словацька делегація не має наміру їхати в Москву на 9 травня, а всі урочисті заходи з нагоди Дня перемоги відбудуться в країні. За словами прес-секретаря Міноборони Чехії, заходи з нагоди 71-ї річниці закінчення Другої світової війни пройдуть 8 і 9 травня в Брно та Празі. Голова МЗС Литви Лінас Лінкявічюс, в свою чергу, заявив, що литовська делегація теж не поїде до Москви. «Я не думаю, що зараз, коли ми стали свідками агресії Росії проти України, слід брати участь у військових парадах. Це не дуже хороший спосіб вшанування жертв Другої світової війни», - пояснив він.
Суспільство Геращенко: Під амністію не потраплять убивці і терористи Віце-спікер Верховної ради Ірина Геращенко розповіла, на яких умовах терористи «ЛНР/ДНР» можуть отримати амністію. «Українська позиція тут є чіткою: ми вивчаємо досвід амністії інших країн, які пройшли військовий конфлікт, зокрема хорватський, індонезійський, інші (щоправда, Україна тут має особливості, бо йдеться не про внутрішній конфлікт, а про спровокований зовнішньою російською агресією)» , - написала представник України в гуманітарній підгрупі контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі в Facebook. Читайте також: Геращенко передала Кучмі пропозиції української сторони щодо звільнення заручників За словами нардепа, амністія може відбутися після закінчення активної фази конфлікту, в період встановлення постійної тиші, і під амністію не підпадають убивці і причетні до тероризму і злочинів проти людяності. «Проведення прозорих виборів - також важлива передумова. І не можна змішувати, як це намагається зробити РФ і її підопічні, звільнення заручників та амністію: звільнення незаконно утримуваних заручників і амністія тих, хто скоїв злочин, - це абсолютно різні пункти Мінських домовленостей, не пов'язані між собою», - зазначила Геращенко.
оформление ленты  Блог: 
Політика Ярослав Макітра Якщо зараз політична система законсервується, то це може мати фатальні наслідки Зміни в політичній  системі відбулися достатньо вагомі, хоча й говорити про те, що система повністю стала інакшою, зарано. Зараз іде значний тиск ззовні та точиться серйозна боротьба за владу, така конкуренція з’їдає основу системи, тим самим руйнуючи її. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний експерт Інституту соціальних технологій «Соціополіс» Ярослав Макітра. «Що повністю змінилась система – говорити зарано, але в самій системі багато чого змінилося достатньо серйозно. Є оптимістичні підстави говорити про те, що, можливо, найближчим часом відбудеться її повна зміна і руйнація. Перше, що змінилося з часів Майдану, – це відносини всередині політичної системи, старі моделі вже працюють не до кінця. Крім того,  нехай невелика, але є здорова кількість людей, які не будуть діяти за старими принципами. Є значний тиск ззовні і точиться серйозна внутрішня боротьба за владу, за посади, і ця конкуренція з’їдає підвалини цієї системи і руйнує її. Друга справа, чи закінчиться все це перемогою над системою? Разом з позитивними тенденціями є і негативні. Якщо  проаналізувати, то найкращий період у сенсі перспектив зміни системи – це було півроку до парламентських виборів. Тоді  були дуже серйозні зміни, нові політичні сили. Однак все одно пройшла «Самопоміч»,  яка змогла себе показати. На жаль, так звана більша частина громадських діячів чи тих, хто піднялися на хвилі Майдану, потрапивши до системи, розчинилися в БПП, «Народному фронті», тій же «Самопомочі», - розповів політолог. Макітра зазначає, що таке розчинення на певний час відсунуло перспективи змін. Втім, він переконаний, що зараз ми бачимо каталізацію цих процесів і об’єднання цих людей, можливо, в нову силу. «Річ у тім, яка це буде сила – політична чи громадська.  Якщо зараз система законсервується, то це може мати фатальні наслідки. Проте якщо зараз буде новий подих, то є серйозні шанси, що система зміниться. Найголовніше, щоб була політична конкуренція всередині. Треба створювати громадянське суспільство з елементами тиску на політику. Сьогодні вже не так просто з телеекранів чи пафосними виступами керувати натовпом. Зараз це набагато складніше для політиків. Представники системи виявилися неготовими до цього, тож є шанс на зміни. Однак варто зазначити,  що, на жаль, велика частина волонтерів, громадських діячів перетворилися на підтримувачів режиму. Вони не помітили, що перетворилися на тих, з ким боролися», - підсумував експерт.
Суспільство У Сумах суд призупинив декомунізацію міста Зарічний районний суд міста Суми призупинив дію розпорядження мера про перейменування вулиць відповідно до закону про декомунізацію, повідомила прес-служба суду. Це було зроблено в рамках виконання рішення за позовом депутата міської ради від «Опозиційного блоку» Юрія Перепеки про визнання протиправним розпорядження мера про перейменування та стягнення моральної шкоди. «Постановою від 5 травня 2016 року було задоволено клопотання позивача про забезпечення позову шляхом зупинення дії розпорядження Сумського міського голови №43-Р «Про перейменування топонімів м. Суми» від 19.02.2016», - йдеться в повідомленні. Судовий розгляд у справі призначено на 3 червня 2016 року. Нагадаємо, на виконання закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки» розпорядженням Сумського міського голови від 19 лютого 2016 року було змінено назви 85 топонімів - вулиць і провулків, проїздів і скверів.
Суспільство оформление ленты  Порошенко відкрив пам'ятник Мазепі Президент України Петро Порошенко в Полтаві відкрив пам'ятник українському гетьману Івану Мазепі. Пам'ятник відкрито в парку Соборної площі в присутності декількох тисяч місцевих жителів. «22 роки міцною рукою він тримав булаву і поклав край сумній руїні. Водночас імперія не шкодувала чорної фарби, щоб спотворити його образ. Але це не завадило, а, навпаки, допомогло Мазепі стати справжнім символом українського опору Росії, прапором нашого руху за незалежність до тієї мети, яку Мазепа, випереджаючи свій час, усвідомив вже через 50 років після Переяслава», - сказав Порошенко під час відкриття пам'ятника. За його словами, «мазепинська ідея» визрівала упродовж 200 років. «Вільна Україна нарешті звільнилася від нав'язаних ззовні стереотипів», - сказав Порошенко. Він зазначив, що російська агресія суттєво вплинула на процес відходу від стереотипів. «Зовнішня агресія проти України нарешті розставила всі крапки над «і». І символічно, що презентація скульптури місцевій громаді відбулася минулого року саме в новий День захисника України», - сказав Президент. Він підкреслив, що за два роки росіяни зробили багато для популяризації Мазепи серед українців і ще більше для розвінчання міфів. «І ось сьогодні нарешті ми відкриваємо пам'ятник видатному державному діячеві, талановитому дипломату, меценату, просвітителю Івану Степановичу Мазепі», - сказав він і назвав це подією загальнонаціонального значення. Нагадаємо, пам'ятник Мазепі виготовили ще сім років тому на гроші, зібрані по всій Україні. Однак відкриття монумента заважали політичні питання.
Політика Москаль закликав голову ДФС піти у відставку Геннадій Москаль анонсував оприлюднення інформації про махінації і спроби Державної фіскальної служби відновити контрабанду в регіоні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави Закарпатської обладміністрації. Читайте також: Порошенко ввечері зустрінеться з Москалем «Про інші махінації і спроби ДФС відновити контрабанду через Закарпатську митницю буде повідомлено пізніше», - сказано в повідомленні. Глава ОДА також закликав голову ДФС Романа Насірова піти у відставку через ситуацію, що склалася на Закарпатській митниці. Зокрема, Москаль звинувачує Насірова в порушенні процедури при призначенні Андрія Кримського заступником начальника Закарпатської митниці та намір зберегти схеми контрабанди сигарет та інших товарів. Читайте також: Прокуратура закликала громадян повідомляти про порушення на Закарпатській митниці «Чітко зрозуміло, що Насіров призначив Кримського в Закарпатті тільки з однією метою - щоб той тягав за кордон фури з сигаретами та іншу контрабанду... За такі речі голова ДФС Насіров повинен піти у відставку», - сказав Москаль.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-0,53815603256226-/ /-pc-/
Top