counter
Архів Повернутись назад 07 Квітня 2022
7 Квітня
Оперативне зведення Генштабу ЗСУ на ранок 43-го дня війни За повідомленням Генерального штабу ЗСУ, станом на ранок сорок третього дня війни 7 квітня 2022 року російські окупаційні війська продовжують підготовку до наступальної операції на сході України, метою якої є встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей.   На Слобожанському напрямку противник і надалі блокує місто Харків. На Донецькому та Таврійському напрямах ворог продовжує артилерійські обстріли населеного пункту Попасна. Також окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону підрозділів наших військ у районі населеного пункту Новотошківське. Частина російських підрозділів, що виводяться, розміщується в наметових містечках на території ряду областей Російської федерації, що межують з Україною. Військовослужбовці відмовляються брати участь у подальших бойових діях на території України. Морально-психологічний стан зазначеного особового складу низький і має тенденцію до погіршення. Російські військові комісаріати активізували роботу з військовозобов'язаними, звільненими з військової служби після 2012 року, які мають військово-облікові спеціальності водія, механіка-водія, розвідника, а також молодших командирів. ▪️Окупанти здійснюють примусове вивезення населення Маріуполя у тимчасово окуповані райони Донецької області. ▪Угрупуванням Повітряних Сил ЗСУ за попередню добу було вражено три повітряні цілі: крилата ракета, БПЛА та бойовий літак
оформление ленты  "Бородянка це гірше за Бучу" - журналіст розповів про відвідування звільненого міста Відомий український журналіст Роман Бочкала побував у звільненій Бородянці. За його словами, прогнози рятувальників ДСНС невтішні. У місті не залишилося жодного вцілілого будинку, кожен з яких, зруйнований під час авіаударів, стали практично братськими могилами, що жили в них. Навіть ті, хто встигав сховатися від нальоту російських фашистів у підвалах, були завалені уламками зруйнованих будівель без жодного шансу на порятунок і були поховані живцем. Наші рятувальники просто не могли нічого зробити під обстрілами, а терористам та вбивцям із збройних сил російської федерації було однаково. "Вони того й хотіли – щоб усі померли", - пише журналіст на своїй сторінці Facebook. За його словами, рятувальники планують дати сумну статистику вже за два-три дні, але, на жаль, новини це будуть жахливі, адже як такої евакуації мешканців Бородянки не було. "Бородянка це гірше за Бучу. Це справжня жерсть. Яку ми просто не усвідомили. Намагався знайти хоч один уцілілий будинок. Не зміг. Їх немає. А скрізь були люди. Бо як такої евакуації з Бородянки не було. Страшна трагедія…", - пише журналіст.      
Економіка У США дали Байдену можливість активувати програму надання ленд-лізу. Американський Сенат одноголосно ухвалив закон, який дозволить відродити програму ленд-лізу для швидшого постачання озброєнь Україні. Ця програма дозволила за часів Другої світової війни оперативно забезпечувати армії союзників. Це також свідчить про те, що західний світ вірить, що Україна може перемогти у боротьбі із російськими окупантами. Закон про ленд-ліз на захист демократії в Україні від 2022 року прискорить передачу критично важливого військового обладнання та інших життєво важливих матеріалів, скоротивши бюрократичну тяганину. Він дозволяє де-факто дарувати озброєння з можливістю того, що Україна виплатить борг пізніше. Це допоможе доставляти військову техніку в Україну за прискореною процедурою. Востаннє таку програму використали ще під час Другої світової війни.
Суспільство Українська розвідка фіксує проблеми під час виконання військового замовлення на росії Українські розвідники на основі аналізу доповіді влади російської федерації (країни-окупанта) щодо основних проблем у процесі виконання державного замовлення підприємствами оборонно-промислового комплексу роблять висновок, що окупанти на росії зіткнулися з проблемами під час виконання цього державного військового замовлення. Основними причинами проблем із виконанням на росії вказують санкції, запроваджені світовою спільнотою у відповідь на дії російської армії вбивць, ґвалтівників та мародерів. Вони, як зазначено у доповіді, провокують інфляцію, яка "з'їдає" гроші, виділені на виробництво зброї. А додаткових коштів у бюджеті не передбачено. Щоб уникнути підвищення цін, зафіксованих у держзамовленні, влада росії дозволила укладати контракти з єдиним постачальником. Проте результат такого рішення виявився передбачуваним — вартість виконання робіт все одно зросла через вагоме подорожчання матеріалів та комплектуючих. Міноборони Росії продовжує наполягати на фіксації ціни, через що «єдиний виконавець» зазнає збитків. Станом на початок квітня виконання держзамовлення МО рф під великим питанням через брак коштів та неузгодженість дій між урядом та виробниками. У ГУР наголошують, що це наслідок санкцій проти росії та, зокрема, її військово-промислового комплексу.
Суспільство Жінкам, дітям та літнім людям рекомендовано виїхати з Дніпра, — мер Філатов У виступі на брифінгу від 7 квітня міський голова Дніпра Борис Філатов рекомендував тим, хто виїхав із міста, поки не повертатися, а жінкам, дітям та літнім людям евакуюватися з міста, адже у квітні може розпочатися наступ росіян на сході.Як повідомив мер міста, всі, хто не задіяний у роботі критичної інфраструктури чи промислових підприємств, хто не інтегрований в економіку, необхідно поїхати у безпечніше місце. Також він зазначив, що у зв'язку з потоком біженців із сусідніх Луганської та Донецької областей, що збільшився, не варто затримуватися в Дніпрі, а їхати далі, на Захід України, тому що там безпечніше."Голови військових адміністрацій Донецької та Луганської областей заявили, що всім мирним громадянам максимально швидко необхідно залишити територію цих регіонів. Тому велика кількість людей зараз їдуть через Дніпро... Нам дуже допомагає, що запущено прямий евакуаційний поїзд із Покровська. Тим не менш, велика кількість людей їдуть на особистому транспорті та автобусах. Рекомендую їм рухатися далі у бік Західної України, де у будь-якому разі безпечно", - сказав він.
Політика Депутат Європарламенту, колишній прем'єр-міністр Бельгії Гі Верхофстадт емоційно закликав ЄС сильніше тиснути на РФ.   Колишній прем'єр-міністр Бельгії Гі Верхофстадт, а зараз депутат Європарламенту, виступаючи на пленарній сесії участю керівництва ЄС, емоційно пояснив парламентаріям, чому введені санкції досі не розчавили росію. І закликав Євросоюз сильніше тиснути на країну-окупанта. "Чому ваші санкції не працюють? Тому що вони розраховані на застосування в умовах демократії, коли є громадська думка. А в росії немає суспільної думки, немає демократії. Що там у вашому п'ятому пакеті санкцій? Вугілля? Смішно, це лише три відсотки імпорту росії "Що там далі, SWIFT? Смішно, понад 50% фінансових інститутів рфуникли цього виду санкцій. Олігархи? Вони майже нічого не втратили від ваших санкцій", - сказав євродепутат. Верхофстадт виступив від імені 211 депутатів і передав верховному представнику ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозепу Боррелю підписаний ними лист. "Вам потрібно зайнятися 6000 людей з оточення Путіна, реальних людей, які працюють із Путіним", – заявив депутат, зазначивши, що список таких людей склала організація російського опозиціонера Олексія Навального. Він також наголосив: те, що робиться зараз не працює, а лише сприяє затягуванню війни. Ну і окремо заслуговує на увагу звернення парламентарія до Німеччини, яке він зробив на завершення своєї промови "Я очікував, що ви займете лідируючу позицію в цій ситуації після всіх жахів Другої світової. Справжнім лідером, а не ледь волоче ноги (у деяких варіантах перекладу ця фраза звучить більш ємно: "а не сумним гівном"), як ми бачимо сьогодні" , - Заявив він.      
Оперативне зведення Генштабу ЗСУ на вечір 43-го дня війни Сводка от Генштаба ВСУ по ситуации на 18.00 7 апреля Враг продолжает подготовку к наступлению на востоке Украины. Оккупанты осуществляют перегруппировку войск с целью завершения формирования наступательной группировки. Осуществляет мероприятия по наращиванию авиационной составляющей и системы управления, продолжают разведку. На Северском направлении противник завершает проведение перегруппировки и восстановления боеспособности подразделений Центрального военного округа в определенных районах Брянской и Курской областей. Не исключается возможность дальнейшего направления указанных подразделений на другие операционные направления, в том числе и для ведения боевых действий на Донецком и Луганском направлениях. На Слобожанском направлении. Враг проводит активные мероприятия по наращиванию системы управления и связи в интересах наступательной группировки войск. В районе Харькова до пяти батальонных тактических групп врага продолжают блокировать город и обстреливать его из реактивных систем залпового огня, ствольной артиллерии и минометов. Оккупанты удерживают город Изюм, пытаются продолжить наступление в направлении Славянска и Барвенково. На Донецком и Таврическом направлениях противник продолжает огневое влияние и ведение штурмовых действий. Наносит ракетно-бомбовые удары, ведет артиллерийский огонь по гражданской инфраструктуре населенных пунктов. Порт Бердянск оккупантами используется для переброски вооружения, военной техники и личного состава. Враг также активизировал усилия на Северодонецком направлении. Пытается продолжать наступление в районах населенных пунктов Донецкое, Новотошковское и Попасная.Также противник пытался совершить наступление в районах населенных пунктов Марьинка, Боровское и Сладкое. Безуспешно. Вероятно, оккупанты в ближайшее время будут пытаться прорвать оборону наших войск в Северодонецком, Авдеевском и Кураховском районах. На Южнобужском направлении противник вел артиллерийский огонь, на отдельных направлениях применял армейскую авиацию. Пытается продолжить наступательные действия в направлении населенного пункта Александровка. Ситуация на временно оккупированных территориях Оккупационные власти продолжают ограничивать права граждан Украины на временно занятых территориях. Так, в Запорожской области российские оккупанты запретили выезд особам мужского пола в сторону подконтрольной Украинским властям территории. Также фиксируется рост дефицита товаров первой необходимости, особенно продовольственных, что в дальнейшем может привести к усложнению гуманитарной ситуации в занятом российскими оккупантами регионе.

Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Вплив Місяця можна і потрібно використовувати собі на благо Залучити удачу цього дня допоможуть точні рекоменд....
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
За допомогою перевірених грошових прикмет кожна людина зможе залучити в своє життя удачу та грошовий достаток,....
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
більше матеріалів




/-0,25874996185303-/ /-pc-/
Top