counter
Архів Повернутись назад 07 Січня 2018
7 Січня
Суспільство У Литві знаменитого актора звинуватили в роботі на КДБ Знаменитий литовський і радянський актор Донатас Баніоніс свого часу був завербований КДБ. Про це 6 січня повідомив Центр вивчення геноциду і резистенції жителів Литви, пише видання «Delfi». «У документах Комітету державної безпеки СРСР є інформація про те, що агент «Бронос» (актор Донатас Баніоніс) був завербований у 1970 році через його активні контакти з литовцями за кордоном, перш за все в США. Агент проходив інструктаж про те, яка інформація важлива спецслужбам СРСР. Однак в 1974 році Донатас Баніоніс був виключений з агентурної мережі КДБ», - сказано в повідомленні. Відомий актор Донатас Баніоніс знявся більш ніж у 70 фільмах. Глядачам він добре відомий за ролями у фільмах «Ніхто не хотів помирати» (1965 рік), «Король Лір» (1970 рік), «Соляріс» і багатьма іншими.
Культура У Новорічну ніч українці встановили святковий рекорд Близько 130 тисяч киян і гостей столиці України зустрічали Новий 2018 рік на Софійській площі в центрі міста. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА). «Це рекорд з 2015 року. Для порівняння: у 2015 році Новий рік на Софійській площі зустрічали дещо більше 40 тисяч українців, а в 2016 році - близько 70 тисяч, в 2017 році Новий рік на Софійській площі зустріли близько 100 тисяч осіб. Тільки одна новорічна ніч зібрала більше людей разом - це Новий рік-2014. Тієї новорічної ночі нас на Майдані було десь півмільйона», - розповів заступник голови КМДА Олексій Резніков. Також Олексій Резніков повідомив, що за прогнозом управління туризму, в період з 19 грудня до 19 січня святкові майданчики в Києві відвідають близько чотирьох мільйонів осіб, з них близько 100 тисяч туристів з інших регіонів України та близько 10 тисяч туристів із-за кордону.
Політика У відповідь на критику Трамп назвав себе генієм Глава США Дональд Трамп перерахував всі свої успіхи й зазначив, що вважає себе геніальним. Таким чином, американський президент відреагував на критику в книзі американського журналіста Майкла Вулфа «Вогонь і лють. Всередині Білого дому при Трампі». Про це Дональд Трамп написав у своєму Twitter. «Протягом всього мого життя мої два найбільших активи - це стабільність і справжній розум. Я пройшов великий шлях від успішного бізнесмена до телевізійної зірки, а потім з першої спроби і до президента США. Це можна назвати не просто «розум», а «геніальність», і найголовніше - дуже стабільна геніальність», - написав Дональд Трамп. Зазначимо, 5 січня в США вийшла в тираж книга Майкла Вулфа «Вогонь і лють. Всередині Білого дому при Трампі», яка відразу стала бестселером. У книзі викладено дуже докладну хроніку першого року президентства Трампа.
Події СЦКК: Бойовики використовують перемир'я для створення нових позицій Проросійські бойовики на Донбасі використовують так зване «новорічне» перемир'я для облаштування нових вогневих позицій. Облаштування нових вогневих позицій і зміцнення старих відбувається в населених пунктах на тимчасово окупованій території поруч з житловими будинками, повідомляє українська сторона СЦКК. У СЦКК підкреслили, що такі дії контрольованих Кремлем бойовиків свідчать про їх намір використовувати мирних жителів як живий щит. Як повідомляється у звіті СММ ОБСЄ, бойовики обладнали нові вогневі позиції і підігнали військову техніку до житлового будинку в східній частині міста Кальміуський. Також обладнання окопів зафіксовано в 300 метрах від населеного пункту Калинове-Борщувате в Луганській області і поруч з житловим сектором в селі Стила Донецької області.
Політика РФ загрожують торгові санкції ЄС більш ніж на мільярд євро на рік Арбітраж Світової організації торгівлі найближчим часом розгляне вимоги Європейського Союзу щодо запровадження торгових санкцій відносно Російської Федерації на 1,39 мільярда євро на рік. Про це повідомляє видання Politico з посиланням на обізнані з провадженням джерела. За словами європейського чиновника, спочатку арбітраж СОТ визначить, чи правомірна сума, яку вимагає Європейський Союз. Після цього буде прийнято рішення про введення санкцій відносно Росії. Причиною для скарги стала триваюча заборона на імпорт свинарської продукції. Євросоюз наполягає, що Росія незаконно заборонила імпорт свинини з країн Європи в січні 2014 року, коли відносини російського президента Путіна із Заходом різко погіршилися, і вважає, що заборона політично мотивована.
Політика На українців триває полювання. Журналіст попередив про небезпеку в РФ Кожен громадянин України, який відвідує зараз Росію, незалежно від його політичних поглядів грає в російську рулетку. Про це розповів український журналіст Віталій Портников, коментуючи попередження СБУ і МЗС України про небезпеку поїздок до Російської Федерації, передає «Радіо Свобода». «Ще досі у частини українців існує ілюзія того, що в Росії небезпека загрожує тільки тим, хто має якісь відмінності від прийнятих у цій країні політичних поглядів, та ще й афішує їх. Однак така ілюзія оманлива, в Росії зараз однаково небезпечно будь-кому, хто має паспорт громадянина України. Головний документ робить громадянина України цікавим для спецслужб РФ - не посвідчення волонтера чи активіста, а звичайний український паспорт», - пояснив Віталій Портников. За словами журналіста, громадян України затримують в Росії не тому, що шукають реальну провину, а щоб використовувати для пропаганди або для обміну. «Для сучасного режиму в Росії ворогом є кожна людина з тризубом на обкладинці паспорта, оскільки цей тризуб - смерть путінізму. На щастя для багатьох з тих, хто відвідує Росію, Кремль веде проти України гібридну війну. У такій війні завжди є великий шанс вижити, проте і смерть виглядає абсолютно непередбачуваною», - додав журналіст.
Політика ЗМІ: В Ірані за підтримку протестувальників затриманий екс-президент Влада Ірану наказала заарештувати за підтримку протестувальників колишнього президента країни Махмуда Ахмадінежада під час його візиту в місто Шираз, повідомляє арабське видання Al-Quds Al-Arabi з посиланням на джерело в Тегерані. Як повідомляється, раніше під час поїздки до іранського міста Бушер Махмуд Ахмадінежад заявив, що нинішні чиновники в Ірані живуть далеко від людей і їхніх серйозних проблем, не знаючи, як насправді живе народ. «Уряд нинішнього президента Ірану Хасана Роухані вважає, що він володіє землею і що люди - неосвічене суспільство, яке нічого не розуміє. Люди дуже зляться на діючий уряд через їхні монополії на суспільний добробут. Зараз Іран страждає від безгосподарності, а не від відсутності економічних ресурсів», - заявив колишній президент Ірану.
Здоров`я Синоптик попередила про антициклон: в Україну йдуть морози З понеділка, 8 січня, на українців чекає різке похолодання аж до -6 градусів, а в деяких областях України пройдуть дощі з мокрим снігом. Про це в Facebook повідомила синоптик Наталія Діденко. «Наступного тижня у нас нарешті погуляють морози. Синоптична ситуація перебудовується, буде рости атмосферний тиск - з північного заходу до нас вже тягнеться антициклон, буде знижуватися температура повітря до морозів. Температура повітря вночі опуститься до +6 градусів морозу, а вдень буде від 0 до 3 градусів тепла. Найближчий тиждень більшість українців будуть насолоджуватися зимовим сонечком, виняток становитимуть західні області, там будуть йти дощі», - написала Наталя Діденко. За словами синоптика, в Києві в найближчу ніч вже похолодає до -4 градусів, а завтра вдень очікується від +1 до +3 градусів. І весь тиждень у столиці України буде без опадів.
Події У Росії «поліцейський ЛНР» влаштував різанину з жертвами У російському Петербурзі правоохоронці затримали «поліцейського» терористичного угрупування «ЛНР», який у центрі міста влаштував криваву різанину. Про це повідомляє місцеве видання «Фонтанка». Як встановили в поліції, дві компанії людей влаштували словесну перепалку, яка швидко переросла в кривавий конфлікт. В результаті бійки до лікарні з ножовими і кульовими пораненнями були госпіталізовані вісім осіб, ще двох учасників бійки доставили в поліцейську дільницю. Затримані - 19-річний виходець з Дагестану і 20-річний приїжджий з України, який представився співробітником поліції невизнаної «Луганській народної республіки». За даним фактом порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 111 КК Росії (навмисне заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю), за що зловмисникам загрожує до 10 років ув'язнення.
Політика «Свинячі» санкції. Арбітраж розгляне позов ЄС на РФ протягом 60 днів У Світовій організації торгівлі (СОТ) розповіли про терміни розгляду скарги Європейського Союзу на Російську Федерацію з питання ввезення свинини. Як повідомили в прес-службі СОТ, за правилами Світової організації торгівлі на розгляд в арбітражі скарги Євросоюзу на РФ з приводу ввезення живих свиней і свинарської продукції відведено 60 днів. При цьому часто подібні процедури тривають і довше, особливо в тих випадках, коли між сторонами є серйозні розбіжності в тому, чи вжив відповідач заходів для виконання рішення, раніше прийнятого Третейської групою. Нагадаємо, 7 січня Світова організація торгівлі направила до арбітражу вимоги Європейського Союзу щодо запровадження торгових санкцій відносно Російської Федерації на 1,39 мільярда євро на рік через тривалу заборону на імпорт до РФ свинарської продукції з Європи.
Спорт Дуже жорстко. Ребров розповів про переможну тактику Лобановського Колишній гравець і тренер київського «Динамо» Сергій Ребров розповів, що під час своєї ігрової кар'єри в київському клубі у нього був неприємний випадок з легендарним тренером Валерієм Лобановським, повідомляє zbirna.com. «Під час ігрової кар'єри в «Динамо» у мене був не дуже приємний, як мені тоді здавалося, випадок. Я перехворів на важке захворювання, пролежавши два тижні в інфекційній лікарні. Приїжджаю на базу, а Валерій Лобановський, переконавшись в тому, що я нормально себе почуваю, каже мені: «Ти не біг Купера». Спочатку подумав, що він жартує, проте коли до мене підійшов Олексій Михайличенко і сказав: «Поїхали на стадіон, зрозумів, що все серйозно», - розповідає Ребров. За словами Сергія Реброва, такий підхід Валерія Лобановського тоді виглядав дуже жорстко. «Ми тоді цей норматив разом з Андрієм Шевченком здавали - впоралися. Дощ лив як з відра. Звичайно, я був тоді дуже незадоволений. Чи не розумів, як таке взагалі можливо, хоча тренеру не сказав ні слова. Однак коли через три тижні команда стартувала в Лізі чемпіонів, і ми стали забивати голи в кожному матчі, моя думка помінялася відразу. Зрозумів, що для того щоб набрати форму, потрібно багато працювати. Однак це, безумовно, було дуже жорстко», - резюмував Сергій Ребров.
Політика У РФ заявили про повернення в Росію пів-України Глава Комітету Державної думи РФ у справах СНД Леонід Калашніков, коментуючи наміри України визнати СРСР окупантом, заявив, що Україна тепер повинна бути готова відмовитися від Харкова, Дніпропетровська і Донбасу, а також інших переданих їй за часів Радянського Союзу територій, повідомляє "РИА Новости". «Якщо до цього поставитися серйозно, то треба буде повернути сьогоднішньої Росії пів-України, а не тільки Крим. Так як Харків, Дніпропетровськ і Донбас до створення Радянського Союзу не були в складі нинішньої України», - заявив Калашніков. Нагадаємо, раніше директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович заявив, що Києву необхідно визнати період перебування України в складі Радянського Союзу комуністичною і більшовицькою окупацією.

Найефективніший ранковий ритуал для підвищення настрою та працездатності
Найефективніший ранковий ритуал для підвищення настрою та працездатності
Ранок — найважливіший час дня, адже день найчастіше минає так, як ми його починаємо Саме тому намагайтеся щодн....
Як отримати відповідь на запитання уві сні з підсвідомості
Як отримати відповідь на запитання уві сні з підсвідомості
Сни — це відображення реальності і відмінний спосіб отримання відповідей на питання, що цікавлять і хвилюють З....
Гороскоп від Павла Глоби на 6 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 6 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Астролог Павло Глоба розкрив гороскоп на 6 травня 2024 року, застерігаючи від непідконтрольного перебігу подій....
Гороскоп на 6 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 6 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
6 травня 2024 року, згідно з астрологічними прогнозами Тамари Глоби, для багатьох знаків зодіаку обіцяє бути д....
Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Усім нам не подобається бути ошуканими Якщо у вас є підозри про те, що вам брешуть, ви можете перевірити це за....
більше матеріалів




/-0,66979002952576-/ /-pc-/
Top