counter
Архів Повернутись назад 06 Квітня 2016
6 Квітня
Політика Джемілєв розповів, у якому разі санкції проти Росії може бути посилено Якщо суд окупованого Росією Криму заборонить діяльність меджлісу, то це буде підставою для посилення санкцій проти Російської Федерації. Про це заявив уповноважений Президента у справах кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв, повідомляє прес-служба БПП. За словами Джемілєва, 7 квітня відбудеться засідання суду про заборону меджлісу. «Там суд нічого не вирішує: що продиктують, те й буде. А заборона меджлісу, я про це казав на Раді безпеки ООН, це підстава для оголошення нових, більш жорстких, санкцій проти Росії. Тому що вони забороняють представницький орган усього народу», - наголосив депутат. Він зазначив, що нині в Криму посилюється тиск на кримських татар. «Тиск посилюється. Таке враження, що вони хочуть спровокувати кримських татар на якісь сутички. Без жодного приводу затримання. Забирають 35 осіб, серед них були й росіяни, росіян одразу відпустили, а у кримських татар беруть відбитки пальців, аналізи. Словом, наголошують, що кримські татари - другий сорт», - сказав він.
Економіка Президент закликав японські компанії інвестувати в Україну Президент запросив японські компанії інвестувати в Україну і взяти участь у приватизації українських портів, а також у секторі енергетики. Про це повідомляє прес-служба глави держави. Порошенко зазначив, що торік український експорт до Японії зріс на 12%, а японські прямі інвестиції в Україну становлять понад 130 млн доларів США. Президент також подякував японській корпорації «Фуджікура» за інвестиції в Україну. Основна діяльність компанії спрямована на виготовлення кабельних мереж для провідних європейських автомобільних виробників відповідно до японських стандартів якості. «Фуджікура» будує в Україні комплекс з виробництва електрокомпонентов площею 7 тис. кв. м. на Львівщині. У свою чергу президент «Фуджікури» закликав інші японські компанії інвестувати в Україну і скористатися конкурентними перевагами її ринку, що розвивається.
Політика Порошенко прокоментував, чому використовувалися офшори для його активів Президент Петро Порошенко прокоментував дані про свої активи у «панамських офшорах». Про це він розповів під час свого візиту до Японії. «Після того, як я став Президентом, я одразу заявив, що весь свій бізнес я довіряю найбільшому інвестору - це банк «Ротшильд». Цей банк не прийняв українські активи. Тому ми підготували спеціальну структуру, щоб їх можна було відокремити від моїх політичних дій на той час, доки я Президент», - розповів Порошенко. За його словами, це прозорий процес, цілком публічна дія, і це було зроблено не для мінімізації податків. «Компанія ця не отримала жодного пенса від України, це просто було прозоре відділення бізнесу від українського Президента, щоб не було жодного політичного впливу. Це нормальна процедура. Я думаю, що це основна відмінність від інших політичних діячів «панамського списку», - сказав гарант.
За кордоном У Пентагоні підтвердили знищення штаб-квартири ІДІЛ в Іраку Міжнародна коаліція, яка протистоїть терористичному угрупованню «Ісламська держава» в Сирії та Іраку, ліквідувала штаб-квартиру ІД в іракському місті Мосул. Це офіційно підтвердили в міністерстві оборони США, передає Укрінформ. «Коаліція на чолі зі США шляхом завдання авіаудару знищила штаб-квартиру ІДІЛ у місті Мосул, Ірак», - зазначили в Пентагоні. При цьому уточнюється, що операцію було проведено в понеділок. Штаб бойовиків розташовувався в комплексі приміщень колишнього турецького консульства в Мосулі, яке було захоплено терористами в червні 2014 року. «ІДІЛ змінило призначення і використовувало цей комплекс як штаб-квартиру високопоставленої ланки організації», - зауважили в оборонному відомстві США. Тепер цей комплекс знищено літаками коаліції. При цьому в Пентагоні зазначили, що удару було завдано при повній співпраці з турецьким та іракським урядами.
Суспільство У Черкаській області чиновниця попалася на 22-тисячному хабарі Чиновниця в Черкаській області взяла хабар і була впіймана на гарячому. Про це повідомили в прес-службі ГУ НПУ в області. Чиновниця виконавчого комітету Смілянської міської ради вимагала 22 тисячі гривень від директора приватного підприємства за реєстрацію пакета документів та подальше прийняття позитивного рішення і видачу відповідних дозвільних документів на розміщення об'єктів торгівлі. «Зокрема, хабар вимагався за надання дозволу на розміщення пересувних об'єктів громадського харчування і торгівлі з кавомобілів у місцях, визначених управлінням архітектури. Так, правоохоронцями було задокументовано передачу першої частини хабара в сумі дві тисячі гривень. Правопорушницю було затримано у власному службовому кабінеті», - сказано в повідомленні. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.
Суспільство В Одесі чиновник вимагав 30 тисяч доларів хабара Співробітники Служби безпеки та військової прокуратури виявили чиновника-хабарника в Одеській області. Про це повідомили в прес-службі СБУ. Хабарником виявився один із заступників глави Овідіопольської райдержадміністрації Одеської області. «Чиновник вимагав гроші від місцевого бізнесмена за узгодження містобудівної документації на земельну ділянку площею два гектари. На цих землях, розташованих на території однієї з сільрад району, підприємець планував зведення готельно-розважального комплексу», - сказано в повідомленні. Чиновника взяли в центрі Одеси під час одержання 5 тисяч доларів США. Загалом задокументовано вимагання заступником 30 тисяч доларів. Відкрито кримінальне провадження. Чиновнику буде оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.
Економіка Порошенко анонсував реформу деофшоризації українського бізнесу Президент України Петро Порошенко має намір врегулювати в Україні питання використання «сліпих трастів» для управління активами. Про це він заявив під час виступу в Національному прес-клубі Японії, передає УНІАН. «До речі, це буде наступним кроком у реформах. Відкритість, прозорість та зрозумілість кроків, які потрібно зробити для того, щоб використовувати такі «сліпі» трастові фонди для управління активами», - сказав Порошенко. При цьому, говорячи про скандал з офшорами, він укотре заявив, що переказав свої активи у «сліпий» траст. «Зазвичай рахунок офшорний використовується потай для того, щоб мінімізувати сплату податків. А в цьому випадку все було навпаки: негайно, після того, як я став Президентом, я заявив, що весь мій бізнес залишатиметься в прозорому трасті з найбільшим інвестиційним банком у світі - це банк Rothschild», - зауважив Президент. «Банк Rothschild не керує українськими активами. Ось чому юристи підготували відповідні угоди і офіційно публічно перевели активи в управління цього прозорого «сліпого» трасту, трастового фонду, для того, щоб моє майно було відокремлено від моєї політичної діяльності на термін мого президентства», - додав Порошенко. Як зазначив глава держави, це дуже прозора процедура, яка використовується не для того, щоб мінімізувати сплату податкових зобов'язань, а для того, щоб майно управлялося в трастовому фонді. «Його не було створено в Україні. Він використовується для того, щоб прозоро відокремити бізнес українського Президента від будь-якого економічного впливу. Я вважаю, що це те, що відрізняється від усіх звинувачень... інших політиків з цих «панамських документів», які використовують офшорні рахунки», - заявив Порошенко.
Економіка Під будівлею банку «Хрещатик» близько сотні киян вимагають своїх грошей Під будівлею банку «Хрещатик», який було визнано неплатоспроможним, зібралося близько сотні вкладників, які вимагають повернення своїх вкладень і грошей на особистих рахунках. Про це повідомляє УНІАН. Колишні вкладники, які обслуговуються в банку, вишикувалися в довгу чергу, сподіваючись отримати інформацію про долю своїх вкладів, зарплат та пенсій. Більшість з присутніх під банком - пенсіонери, які досі розраховують отримати свою пенсію. За деякий час до вкладників банку вийшов представник тимчасової адміністрації, який роз'яснив, що наразі Фонд гарантування здійснює інвентаризацію, і пообіцяв почати виплати протягом місяця. Після розмови з представником фонду вкладники банку почали розходитися. Нагадаємо, що 5 квітня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб на підставі рішення Національного банку про визнання неспроможним банку «Хрещатик» ввів у банк тимчасову адміністрацію.
Події У київському готелі «Либідь» поліція проводить спецоперацію У будівлі готелю «Либідь» на площі Перемоги в Києві працівники правоохоронних органів здійснюють роботу із забезпечення громадського порядку. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Києві. «Сьогодні виконавча служба забезпечувала виконання рішення суду. Правоохоронці здійснювали охорону громадського порядку. Незадоволені громадяни влаштували сутички. Найактивніших з них затримали. Ситуацію стабілізовано», - йдеться у повідомленні. Поліція розпочала роботу близько 10:30, після чого поліцейські затримали групу людей. Кореспонденту «Аналітичної служби новин» (АСН) вдалося зв'язатися з одним з громадських активістів, який перебуває під будівлею готелю. «У готелі проводиться якась поліцейська операція. Але за фактом це більше схоже на рейдерське захоплення. Вхід до готелю перекрито загонами поліції в формі без розпізнавальних знаків, присутні автоматники. Зараз намагаємося дізнатися, скільки людей і за що було затримано», - повідомив співрозмовник.
Події У Київській області поліцейські знайшли великий арсенал зброї У Київській області поліцейські виявили великий арсенал зброї та боєприпасів. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в області. «Поліцейські Богуславського району спільно з працівниками Служби безпеки України за місцем проживання 46-річного жителя села Ісайки знайшли та вилучили арсенал зброї: автомат Калашникова, два РПГ, бойові та світлошумові гранати, півкілограма пороху і 4000 патронів різного калібру», - йдеться у повідомленні. Як пояснив правоохоронцям чоловік, протягом останніх двох років він на власному авто їздив до брата, який проходив службу в Збройних силах України на сході країни. Там, на території проведення антитерористичної операції, він знаходив зброю та різні боєприпаси і привозив з собою до Київської області для захисту від агресора. Цю подію внесено до Єдиного реєстру досудового розслідування за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Власнику незаконного бойового арсеналу загрожує від трьох до семи років ув'язнення. Досудове слідство триває.
Суспільство Учасникам АТО та Євромайдану надано пільги при вступі до ВНЗ Учасники АТО зможуть складати вступні іспити замість ЗНО, а ті, хто став інвалідом під час служби в АТО або Революції гідності, - вступати за співбесідою. Про це повідомляє видання «Експрес». «Особи, звільнені з військової служби (в тому числі демобілізовані) після 30 листопада 2015 року, і особи, які проходять військову службу (крім військовослужбовців строкової служби) в порядку, визначеному відповідними положеннями про проходження військової служби громадянами України, мають право брати участь у конкурсі за результатами зовнішнього незалежного оцінювання або вступних іспитів з конкурсних предметів у вищому навчальному закладі (за їхнім вибором)», - передає видання. Крім того, право на зарахування за співбесідою мають особи: які стали інвалідами внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров'я, отриманих під час участі в масових акціях громадянського протесту в період Революції гідності; визнані інвалідами війни відповідно до пунктів 11-14 статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту».
Події На Київщині поліцейські виявили нарколабораторію з виробництва амфетаміну У Василькові Київської області правоохоронці виявили лабораторію з виготовлення амфетаміну та зброю в квартирі 21-річного жителя. Про це повідомили в прес-службі ГУ Нацполіції в області. Устаткування, за допомогою якого молодик виготовляв психотропну речовину, вилучено. Також у господаря правоохоронці знайшли автомат Калашникова з глушником, набої до нього, пристрій нічного бачення та холодну зброю, які було вилучено і відправлено на експертне дослідження. Власника квартири затримали за ст. 208 КПК України, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. За даним фактом слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів без мети збуту) КК України. Досудове розслідування триває. Поліцейські встановлюють шляхи надходження всіх компонентів і канали збуту виготовленої психотропної речовини.
Події У Краматорську вихователька напоїла дітей розчином для білизни, семеро вихованців дитсадка в реанімації Сьогодні, 6 квітня, в дитячому садку №69 міста Краматорська семеро дітей 5-6 років отруїлися хімічною речовиною. Про це повідомляє прес-служба Донецької обласної прокуратури. За попередніми даними, вихователька старшої групи дитсадка сплутала чайники і замість води напоїла дітей розчином для білизни. «Зі скаргами на різке погіршення самопочуття дітей терміново госпіталізували до дитячої лікарні. Зараз вони перебувають у реанімації. За даними лікарів, стан дітей середньої тяжкості», - йдеться в повідомленні. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 137 (неналежне виконання обов'язків з охорони життя та здоров'я дітей) КК України. Проводяться першочергові слідчі дії.
Політика Порошенко розповів, що допоможе повернути Крим Успіх України та міжнародний діалог допоможуть повернути український суверенітет на окупований Росією Крим. Про це заявив Президент Петро Порошенко під час свого виступу в Національному прес-клубі Японії. «Настали важкі часи для людей, які живуть у Криму. І єдиний шлях, яким ми можемо повернути кримчан, це продемонструвати успіхи України - втілення реформ для підтримки і зміцнення демократії, безвізовий режим з ЄС, відкритість для бізнесу та підвищення рівня життя», - сказав Порошенко. Він також висловив надію, що санкції стосовно Росії діятимуть до повного виведення її військ з території України. «Я сподіваюся, що всі країни, які підтримують Україну, скасують санкції лише тоді, коли Росія виведе свої війська і настане мир і стабільність на сході, а також коли буде виведено війська з Криму», - наголосив глава держави.
За кордоном оформление ленты  Обама закликає до міжнародної податкової реформи через «панамський скандал» Президент США Барак Обама закликав провести міжнародну податкову реформу через оприлюднення так званих панамських документів. Про це повідомляє британське видання The Guardian. «Ні в кого немає жодних сумнівів у тому, що проблема глобального ухилення від сплати податків загалом є величезною проблемою. Адже вона полягає в тому, що багато хто вважає, що це законно, а не навпаки», - сказав Обама журналістам. Президент США заявив, що витік з Панами ілюструє масштаби ухилення від сплати податків за участю світових компаній, які заробляють трильйони доларів по всьому світу. «Ми не повинні виходити з того, що не кожен платить за законом... Тоді як основний принцип має полягати в переконанні, що кожен платить свою справедливу частку», - наголосив господар Білого дому. Обама назвав відкриття «панамських документів» необхідністю і наголосив на впливі пересічних громадян, додавши, що «багато з цих лазівок робиться за рахунок сімей середнього класу, які втратили свої доходи». Президент США також висловився на користь нових правил його адміністрації, щоб закрити корпоративні норми, за допомогою яких компанії переміщують свої штаб-квартири за кордон, аби уникнути податків. Він описав цю практику як «одну з найпідступніших податкових лазівок».
Політика Окупанти припинили пускати на територію Криму машини з українськими номерами Російські прикордонники, які перебувають на адмінкордоні з окупованим Кримом, не пропускають на територію півострова автомобілі з українськими номерами під керуванням громадян, зареєстрованих у Криму. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби. За інформацією прикордонників, окупанти заявляють громадянам, що у них «був час перереєструватися». При цьому зазначається, що така сама ситуація і з автомобілями на кримських номерах під управліннями громадян України, які зареєстровані в інших регіонах. «Тут російська окупаційна влада застосовує виборче право, бо одні автомобілі таки проїжджають на територію Криму, інші - ні, а є й такі водії, яких окупанти змушують оформлювати так зване тимчасове ввезення, як при перетині кордону», - йдеться в повідомленні.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олександр Дем'янчук Більшість західних партнерів не настільки наївні, аби звертати увагу лише на дії політиків Більшість західних політиків розуміють ситуацію в Україні, і вони звертають увагу не лише на дії українського політикуму, а й на те, яким чином діє громадянське суспільство. Тому програми фінансової допомоги від Заходу навряд чи буде скасовано, але вони можуть змінитися. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, завідувач кафедри політології Національного університету України «Києво-Могилянська академія» Олександр Дем'янчук. «По-перше, Україна зараз дійсно перебуває на фронті зіткнення двох цивілізацій і, безумовно, більшість західних політиків розуміють ситуацію в Україні. І вони не настільки наївні, щоб звертати увагу лише на дії нашого політикуму. Вони чудово бачать дії і громадянського суспільства, наших волонтерів. По-друге, вони чудово розуміють, що перемога Путіна на російсько-українському фронті означатиме додатковий програш західних сил загалом у протистоянні з РФ. Тому не думаю, що програми допомоги буде скасовано. Цілком можливо, що вони зміняться у своєму характері, і, думаю, що це відбудеться найближчим часом», - розповів політолог. Дем'янчук зазначив, що зміни характеру надання допомоги потрібні такі, щоб політикум був мінімально задіяним у цих процесах. «Має бути пряме адміністрування фінансової допомоги Заходу без підключення до цього Нацбанку і Кабміну. Як це було в 19-му столітті в управлінні Великобританії в Ботсвані. Це колоніальний підхід, але зараз він буде виправданим, враховуючи те, що Захід витрачає чималі фінансові, матеріальні, людські та ідейні ресурси для того, щоб протистояти російській агресії», - підсумував експерт.
Події оформление ленты  У Києві серед білого дня застрелили бізнесмена Сьогодні в Києві невідомий застрелив бізнесмена. Про це повідомляє прес-служба столичного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, о 14:45 до поліції надійшло повідомлення про те, що біля одного з готелів, розташованих на бульварі Дружби народів, невідомий застрелив людину. Читайте також: У Харкові було застрелено соратника Геннадія Кернеса Наразі встановлено, що 45-річний приватний підприємець на власному автомобілі виїжджав з парковки готелю. У цей час до позашляховика підбіг невідомий і зробив кілька пострілів у напрямку водія. Від одержаних вогнепальних поранень в ділянку грудей чоловік помер на місці пригоди. У столиці введено оперативний план з розшуку підозрюваного у вбивстві. Відкрито кримінальне провадження за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Розпочато досудове розслідування.
Суспільство оформление ленты  СБУ просить Мінкультури уважніше розглядати «чорний список» акторів і кіно з РФ Служба Безпеки України просить відомство В'ячеслава Кириленка не дискредитувати як українську владу, так і Службу безпеки України через постійне внесення «заборони» на в'їзд акторів і ввезення товарів кінопродукції з РФ. Як повідомила на своїй сторінці у Facebook спікер СБУ Олена Гітлянська, про це у своєму зверненні до Міністерства культури написав глава СБУ Василь Грицак. «Мінкультури використовує отримані списки з метою заборони поширення і демонстрування фільмів без отримання належної оцінки і ретельного аналізу. У свою чергу відомство включило до списків кінопродукцію, яка не несе загрози в формі зазіхання на конституційні права громадян», - йдеться у зверненні. Глава СБУ зазначає, що такі дії керівництва Мінкультури дискредитують нинішню владу, СБУ та завдають шкоди іміджу України, «надаючи ворогам України право звинувачувати владу в скоєнні недемократичних кроків і порушенні конституційних прав і свобод». Також керівництво спецслужби просить Міністерство культури України додатково і уважно вивчати контент, який може бути заборонено, за допомогою залучення експертних комісій та фахівців.
Суспільство В Одесі затримали виконавця терактів 2014 року В Одесі затримали місцевого жителя, який скоїв два теракти в місті у квітні 2014 року. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, затриманий брав безпосередню участь у підпалюванні приміщення супермаркету та офісу однієї з українських партій, які були розташовані в багатоквартирних будинках. «Після скоєння терактів чоловік переховувався в «ЛНР», виконуючи різні завдання терористів. Через два роки ватажки бойовиків вирішили, що небезпека для терориста на контрольованій українською владою території минула, і відправили до Одеси з новими завданнями», - йдеться в повідомленні. СБУ затримала диверсанта одразу після повернення. Під час обшуків за місцем його проживання правоохоронці вилучили два саморобних вибухових пристрої, начинені уражуючими елементами - гвинтами і гайками. Наразі відкрито кримінальне провадження за ст. 258 Кримінального кодексу України.
Суспільство Суд відмовив у задоволенні позову з приводу результатів виборів мера Кривого Рогу Дніпропетровський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову, який подала кандидат у мери Кривого Рогу Інна Іванченко, з визнання результатів виборів міського голови Кривого Рогу 27 березня недійсними. Про це повідомляє Радио Свобода. «Зокрема, ми дізналися, що документи було надано міською виборчою комісією без обговорення в суді, без оголошення їх у суді, що, ми вважаємо, порушує права позивача і норми законодавства. Тому ми вважаємо, суд діяв упереджено. Суд не вивчив усі обставини, зазначені нами. Це рішення буде оскаржено в судах апеляційної інстанції і в міжнародних судах», - зазначив у коментарі адвокат Валерій Романов. Нагадаємо, що 2 квітня екс-кандидат у мери Кривого Рогу, самовисуванка Інна Іванченко подала до Дніпропетровського окружного адміністративного суду позов про визнання результатів виборів міського голови Кривого Рогу 27 березня недійсними. У суді намагалися оскаржити дві постанови Криворізької міської виборчої комісії - про встановлення результатів виборів та про реєстрацію Юрія Вілкула мером Кривого Рогу. Зокрема, кандидата на посаду мера, який переміг на виборах, Юрія Вілкула звинувачували в порушеннях під час виборчої кампанії і в день голосування. Раніше у виборчому штабі Вілкула всі звинувачення щодо порушень під час виборчої кампанії і в день виборів з боку їхнього кандидата відкинули.
оформление ленты  Блог: 
Політика Юрій Гаврилечко Новий уряд не зможе ефективно працювати при старому парламенті Говорити про те, що з призначенням нового прем'єра з'являться якісь перспективи на поліпшення економічної ситуації не варто доти, доки у нас залишається старий парламент. Новий уряд не зможе ефективно працювати при старій Раді, нардепи обмежуватимуть його. Тому потрібно змінювати не лише прем'єра, а й нардепів. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економічний експерт ГО «Фонд суспільної безпеки» Юрій Гаврилечко. «Яка різниця, яке прізвище буде у прем'єра, якщо у нас не змінюється парламент? Жодної. Хоч би яким було прізвище нового прем'єра, якщо він спиратиметься на нинішніх народних депутатів, діла не буде. Ці нардепи другий рік поспіль нічого не роблять, аби ситуація покращилася або хоча б почався вихід з кризи. Відповідно й уряд буде таким самим. Важко собі уявити, що наші народні депутати раптово вирішать прийняти інші рішення, ніж ті, які вони приймали раніше», - розповів економіст.
Суспільство ОБСЄ: В пункті пропуску «Золоте» бойовики не пропустили 300 осіб Спостерігачі ОБСЄ повідомили про те, що бойовики «ЛНР» не пропустили близько 300 мирних жителів у КПВВ «Золоте». Про це повідомляє прес-служба СММ ОБСЄ. «СММ спостерігала за ситуацією з мирними жителями біля контрольно-пропускного пункту в м. Золоте. Збройні сили України оголосили про відкриття нового контрольного пункту в'їзду-виїзду, що дозволить мирним жителям перетинати лінію розмежування. Однак збройні члени «ЛНР», посилаючись на міркування безпеки, не дозволили їм пройти. Таким чином, понад 300 мирних жителів опинилися на дорозі між блокпостами. СММ зв'язалася з представниками української влади щодо організації перевезення цих мирних жителів, серед яких було багато літніх людей, назад до контрольованих урядом районів», - сказано в повідомленні. Нагадаємо, що ця ситуація мала місце 31 березня. Одразу після того, як українська сторона відкрила КПВВ «Золоте» в Луганській області.
Суспільство Апеляційний суд підтвердив законність умовно-дострокового звільнення Лозінського Апеляційний суд Київської області підтвердив законність умовно-дострокового звільнення від відбування покарання колишнього народного депутата Віктора Лозінського, засудженого за вбивство. Про це повідомляє Радио Свобода. Колегія суддів Апеляційного суду Київської області вирішила залишити без змін відповідне рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області. Апеляцію подавала прокуратура Київської області, заявляючи, що Лозінського не можна вважати людиною, яка стала на шлях виправлення, оскільки він сам не визнає себе винним. Нагадаємо, що екс-депутата Лозінського засудили за умисне вбивство жителя Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника, а також за незаконне зберігання і поводження зі зброєю та боєприпасами. У квітні 2011 року Лозінського засудили на 15 років позбавлення волі, пізніше вирок пом'якшили до 10-річного ув'язнення.
Політика Бойовики відмовилися відкрити коридор Лисичанськ - Золоте - Первомайськ - Стаханов Представники бойовиків у Тристоронній контактній групі не дали своєї згоди на відкриття коридору Лисичанськ - Золоте - Первомайськ - Стаханов. Про це на своїй сторінці у Facebook за підсумками засідання групи написала прес-секретар представника України в групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер. Вона нагадала, що 31 березня було відкрито КПВВ в Золотому, і саме бойовики регулярно порушували питання відкриття цього КПВВ, однак, незважаючи на попередні домовленості, вони заблокували пропуск людей, автотранспорту і гуманітарних вантажів. «Подібний підхід до вирішення соціально-економічних питань загострює гуманітарну ситуацію в регіоні. Своєї згоди на відкриття даного автомобільного коридору представники окремих районів Луганської області не дали й сьогодні», - написала Оліфер.
Економіка Банк «Хрещатик» закриють через місяць, якщо не знайдуть інвестора Якщо протягом місяця для банку «Хрещатик» не буде знайдено інвестора, його ліквідують. Про це під час брифінгу заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, передає Укрінформ. «Останні півроку Київська міська державна адміністрація вживала всіх можливих заходів з поліпшення фінансового стану банку «Хрещатик». Але що стосується ситуації, яка склалася на даний момент, після введення тимчасової адміністрації, то є місяць, протягом якого має бути прийнято рішення», - сказав Пліс. Чиновник КМДА повідомив, що якщо знайдеться інвестор, то можна працювати з ним і вивести банк з-під керівництва адміністрації в нормальний режим. «Але якщо протягом місяця інвестора не буде знайдено, то через місяць має бути прийнято рішення про ліквідацію», - розповів Пліс. Водночас він наголосив, що столична влада готова взяти участь в обговоренні питання щодо поліпшення ситуації в банку «Хрещатик».
Події Терористи обстріляли позиції ЗСУ під Авдіївкою за допомогою важкої артилерії Бойовики продовжують обстрілювати позиції сил АТО в районі Авдіївки з важкої артилерії. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє прес-центр штабу АТО. «У зоні проведення антитерористичної операції ситуація оцінюється як нестабільна. За сьогоднішній день зафіксовано 15 ворожих обстрілів, що майже втричі менше порівняно з учорашнім днем», - ідеться в повідомленні. У напрямку Авдіївки незаконні бандформування один раз використовували міномети різних калібрів, одночасно зі ствольною артилерією. Загалом же в районі промислової зони з різної зброї бойовики стріляли шість разів. На донецькому напрямку бойовики за допомогою мінометів цілилися по наших позиціях поблизу Невельського, а також вели вогонь зі стрілецької зброї по опорних пунктах у районах шахти «Бутівка», Луганського та Опитного. «На маріупольському напрямку найманці по одному разу використовували міномети проти українських воїнів у Красногорівці і Широкиному. Варто додати, що рубіж оборони в Мар'їнці, як і раніше, обстрілювали ворожі снайпери. За вказаний період силами АТО вогонь не відкривався», - йдеться в повідомленні.
Події У Кіровоградській області діяла група злочинців-вимагачів Правоохоронці ГУ Національної поліції закінчили слідство стосовно зловмисників, які протягом трьох місяців 2015 року безжально розправлялися з підприємцями на території двох областей. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в області. «Події мали місце протягом липня-серпня 2015 року. В усіх випадках жертвами ставали приватні підприємці з Кіровоградщини та Черкащини. Нападники ретельно готувалися до скоєння злочинів, мали при собі маски з прорізами для очей, дерев'яні битки і два пістолети марки «Наган» і «Сафарі», - йдеться в повідомленні. Відомо, що група з трьох осіб у віці 25-30 років вривалася до приміщення, зв'язувала підприємців, безжально била їх битками і погрожувала застосуванням вогнепальної зброї. Внаслідок знущань потерпілі віддавали невідомим те, по що вони приходили. В результаті злочинної діяльності спільникам вдалося заволодіти коштами в сумі 70 тисяч доларів США, 150 тисяч гривень і золотими виробами. Працівники Управління карного розшуку спільно з колегами з Новомиргородського відділення і Маловисківського відділу поліції ГУ НП у Кіровоградській області встановили особи підозрюваних та затримали їх. За цими фактами було розпочато кримінальне провадження за ст. 257 (бандитизм), ч. 4 ст. 187 (розбій), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 5 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. За скоєне всім трьом підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років із конфіскацією майна.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олександр Дем'янчук У нас такий потік наклепницької інформації в ЗМІ, що повністю бути впевненими в тих звинуваченнях, які висуваються Порошенку, неможливо Історія з панамськими офшорами навряд чи зможе зіпсувати репутацію українському Президентові Петру Порошенку. А все тому, що він уже і так втратив усю свою репутацію в ситуації зі звільненням Шокіна та підтримкою глави НБУ. Найгірше, що в цій ситуації страждає і репутація України як держави. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив політолог, завідувач кафедри політології Національного університету України «Києво-Могилянська академія» Олександр Дем'янчук. «По-перше, в цивілізованих країнах у будь-якому разі або президент виступає з офіційним спростуванням або офіційним покаянням, або пояснює свої мотиви, обставини. Тут же ми не маємо повної інформації, у наш час такий шалений брудний потік наклепницької інформації в ЗМІ, що бути повністю впевненим у тих звинуваченнях, які висуваються, неможливо. Юристи виступили зі спростуванням. Крім того, цей скандал - це спроба додатково натиснути на Президента. Для іміджу України це не найкращий час», - розповів політолог. За словами Дем'янчука, в даному випадку важко говорити щось позитивне на адресу як Порошенка, так і всього українського політикуму. У цій ситуації необхідні перевибори парламенту. «Ситуація потребує дострокових виборів, причому ці вибори, як на мене, мають стосуватися і виборів Президента теж. Однак навряд чи скандал з офшорами стане поштовхом до імпічменту. Не думаю, щоб ВР узялася зараз приймати закон про імпічмент і відправляти Президента у відставку, бо у відповідь він уже пригрозив, що якщо у вівторок (12 квітня. - Ред.) не буде створено коаліцію, то він оголошує дострокові парламентські вибори. Тобто будь-який хід цих гравців веде до програшу і цього гравця, і його супротивника. Але ця ситуація виникла не сьогодні, вона існує другий рік. На мою думку, єдиним виходом є проведення дострокових виборів, хоч би які ризики вони мали», - резюмував політолог.

Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Сильні обереги здатні подарувати захист від будь-якого негативного впливу Щоб у ваше життя не увірвався негати....
Як не переживати за дрібницями: поради та секрети для відмінного настрою
Як не переживати за дрібницями: поради та секрети для відмінного настрою
Купити або знайти спокій не можна Його можна лише самостійно створити всередині себе
Місячний день сьогодні 2 травня 2024 року
Місячний день сьогодні 2 травня 2024 року
Вплив місячної енергетики може допомогти з планами, так і зпутати всі карти, Не помилитися з напрямком діяльно....
Магічне призначення тварин
Магічне призначення тварин
З давніх-давен багатьом тваринам приписувалися різні магічні властивості А для жерців і чаклунів звір був одни....
Гороскоп на 2 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 2 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваша енергія та амбіції будуть на піку Вам мож....
більше матеріалів




/-1,6364729404449-/ /-pc-/
Top